abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 922 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Inovace a výzkum v IBM

    23. 12. 2008 | Reklama | Tiskové zprávy | 2685×

    Nástroj pro analýzu uhlíkových dopadů. Spolupráce FNKV s IBM vytváří podmínky pro vyšší spokojenost pacientů. Podoba státní správy na celém světě se podle nové studie IBM brzy změní. IBM posouvá komunikaci a spolupráci v reálném čase do prostředí 3D. Rozsáhlá iniciativa IBM řeší posun v toku světových dat.

    Obsah

    Nástroj pro analýzu uhlíkových dopadů

    link

    IBM uvedla na trh Carbon Tradeoff Modeler, první nástroj svého druhu, který umožňuje organizacím analyzovat a řídit klimatický dopad jejich dodavatelských řetězců. Tento nástroj umožňuje organizacím rozumět dopadům klíčových rozhodnutí při výběru zdrojů energií a přijímat lepší rozhodnutí ekonomického charakteru díky optimalizaci úrovně služeb, kvality, nákladů a emisí oxidu uhličitého.

    Nástroj Carbon Tradeoff Modeler, vyvinutý divizemi IBM Research a IBM Global Business Services, modeluje složitou interakci faktorů, jež ovlivňují emise oxidu uhličitého (CO2) v dodavatelském řetězci, a to z pohledu výroby a distribuce. Dokáže také kvantifikovat vztahy mezi snížením emisí CO2 a dalšími ukazateli dodavatelského řetězce, například skladovými zásobami a spolehlivostí dodávek. IBM Carbon Management Analysis Tool rovněž identifikuje oblasti, kde lze souběžně snížit emise oxidu uhličitého i náklady.

    zdroj

    Spolupráce FNKV s IBM vytváří podmínky pro vyšší spokojenost pacientů

    link

    IBM Česká republika se stala partnerem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady pro zpracování auditu interních oborů, který se nemocnice rozhodla provést v rámci zefektivnění svého provozu. Komplexní audit jí má pomoci také získat akreditaci Spojené akreditační komise ČR. Analýza procesů zahrnovala mimo jiné sledování efektivnosti léčebných a diagnostických procesů, zhodnocení organizace práce, personální audit, systematickou analýzu kvality zdravotní péče, kontrolu dokumentace, analýzu spokojenosti pacientů a mnoho dalších klíčových aktivit interních oddělení.

    Cílem projektu bylo:

    • Odhalení slabých míst v organizační struktuře a klinických procesech
    • Nezávislé posouzení zpracovávaných informací a výstupů
    • Návrh doporučení pro optimalizaci a standardizaci

    „Jsme velice rádi, že jsme zdárně zrealizovali další z důležitých poradenských projektů na poli zdravotnictví a navázali jsme tak na úspěšný projekt implementace systému RFID v Masarykově onkologickém ústavu v Brně z loňského roku. Rád bych také poděkoval zaměstnancům všech 3 interních klinik, kteří s námi úzce spolupracovali a ochotně vycházeli vstříc všem našim požadavkům,“ říká ředitel divize konzultačních služeb IBM ČR Vladek Šlezingr. „Projekty, jako jsou tyto, nám pomáhají upevňovat naši pozici v oblasti poradenských služeb napříč celým portfoliem řešení IBM.“

    zdroj

    Podoba státní správy na celém světě se podle nové studie IBM brzy změní

    link

    Nově zveřejněný výzkum společnosti IBM popisuje šest vzájemně propojených sociologických ukazatelů, které mění přístup jednotlivých vlád ke svým občanům po celém světě. Tyto trendy představují pro obě skupiny příležitosti i hrozby a jejich efektivní zvládnutí bude vyžadovat nové individuální strategie. Studie nazvaná „Government 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate“ (Státní správa 2020 a nutnost kontinuální spolupráce) upozorňuje mimo jiné na:

    • rostoucí globální dopad rychlých demografických změn,
    • globalizaci,
    • obavy spojené se změnami životního prostředí,
    • proměny společenských vztahů,
    • sociální stabilitu
    • a čím dál širší dopad technologií.

    To, jak důležitý vliv bude těchto 6 trendů mít, se bude v různých zemích lišit, i když reakce vlád na jejich pozitivní i negativní dopady podle zprávy velice ovlivní prosperitu občanů jednotlivých zemí. Z výzkumu také vyplývá, že klíčovou roli budou hrát virtuální organizace, ve kterých mohou jednotlivci, i přesto, že žijí, pracují a bydlí na různých místech planety, hladce spolupracovat.

    zdroj

    IBM posouvá komunikaci a spolupráci v reálném čase do prostředí 3D

    link

    Výzkumný tým společnosti IBM představil nový projekt pod názvem Sametime 3-D, v němž integroval aplikaci Lotus Sametime s několika virtuálními prostředími. Projekt slouží ke zlepšení praktické hodnoty virtuálních prostředí pro budoucnost jednotné komunikace.

    Konkrétně to vypadá tak, že uživatelé chatu mohou poslat kolegovi rychlou zprávu a místo pouhého posílání zpráv se mohou přímo v okně konverzace ponořit do trojrozměrného prostředí. Lotus Sametime 3-D vytváří prostor virtuální schůzky podle potřeby a využívá všechny možnosti virtuálního prostředí včetně prezentačních nástrojů, přístupu k 3D objektům v majetku avatara a plné funkčnosti avatara.

    Při spouštění 3D prostoru schůzky mohou uživatelé připojit soubory, vybrat si typ prostoru schůzky a přihlásit se k podnikovým nástrojům pro ověření totožnosti. Do budoucna se pracuje na zpřístupnění záznamových funkcí, jejichž pomocí bude iniciátor schůzky moci zachytit textovou konverzaci, nahrát video ze schůzky a uchovat záznam o účastnících a diskutovaných materiálech včetně celého prostoru schůzky.

    zdroj

    Rozsáhlá iniciativa IBM řeší posun v toku světových dat

    link

    IBM představila svou dosud největší kolekci nového hardwaru, softwaru a služeb řešící problematiku efektivního ukládaní dat - stavebních bloků nejsilnějšího portfolia pro informační infrastrukturu na světě. Nové produkty IBM pomohou firmám, státním úřadům a dalším institucím transformovat statická data uchovávaná v samostatných silech na více dynamické informace přístupné jednotlivcům v prostředí tzv. „cloud computingu“.

    Zatímco spotřebitelé nyní chtějí mít možnost přenášet své informace podle potřeby – zkvalitňovat péči o své zdraví, svou bezpečnost, využívat možnosti zábavy, společenského života a spotřebitelského komfortu kdykoli po celém světě a v reálném čase – firmy zápolí se zastaralými datovými centry, jež nezvládají zvýšené nároky na správu informací.

    Rozšiřování mobilního webu, propojené senzory prakticky všude od aut až po potrubní instalace, online lékařské záznamy a explozivní růst dat webu 2.0 a společenských sítí povede podle IBM do roku 2020 k 16násobnému nárůstu „informační stopy“ každého jednotlivce. Aby infrastruktura zvládla tyto nároky, je třeba jí začít přizpůsobovat už dnes.

    Proto nyní IBM v rámci své strategie New Enterprise Data Center (Nové podnikové datové centrum) uvedla základní prvky informační infrastruktury. Tyto prvky se zaměřují na dostupnost, shodu s předpisy pro ochranu a uchovávání dat a na aspekty zabezpečení, které jsou pro redesign datových center zásadní. IBM napříč celým svým portfoliem představuje více než 30 nových a inovovaných produktů a služeb.

    zdroj

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.