abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 524 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)

    10. 4. 2008 | Michal Vyskočil | Různé | 3601×

    Jak to vypadá s přípravou na vydání Amaroku 2: nové SVG téma, podpora služby Last.fm. Práce na Mailody4. Studentské KDE projekty: Kapman (Pacman), KsCD, KSirk, Kopete.

    Tento týden

    Do Plasmy přibylo: práce na integraci Webkitu, schopnost používat datové enginy Plasmy v plasmoidech renderovaných prostřednictvím Webkitu a datový engine pro démona HDDtemp. Kromě toho také práce na tvorbě balíčků plasmoidů a na KRunneru. Položky mohou být přetaženy z menu Kickoff na desktop nebo panel. Další práce na synchronizaci Akregatoru s online čtečkami. GUI pro skloňování v Parley. Podpora DGML tagů v Marble. Skutečný pokrok ve hře KTankBattle. Povšechné zlepšení a odstranění Helix enginu v Amaroku 2. Nový vzhled pro webové rozhraní KGet, společně s možností překladu. Pokračující práce na přechodech snímků v KPresenter a KCron. Práce na importu a exportu nastavení zkratek v KControl. Režim "tři hvězdy na znak" při zápisu hesla se vrátil do KDE4 (z KDE3). Různá zlepšení výkonu napříč KDE aplikacemi. Stav Ligature se změnil na "unmaintained" (nespravovaný). KDE 4.0.2 bylo označeno pro vydání.

    Nikolaj Hald Nielsen podává zprávy o poslední práci na Amaroku 2 (s blížícím se příchodem první alfa verze):

    Je to už chvilka od doby, kdy jsem psal hezky dlouhý update o stavu Amaroku 2, a už se kupí stížnosti, že nejsou vydávány zprávy, takže se to teď pokusím napravit právě zde. A také pro vás mám připravenou pěknou hromádku screenshotů! :-)

    Nejprve však zmínka o tom, že jsme se rozhodli vydat zákaz přidávání nových vlastností s platností od konce tohoto měsíce [března]. To je první malý krok k vydání Amaroku 2.0 a doufejme, že nám to pomůže vydání uspíšit, ne oddálit. To také znamená, že přišla chvíle, od kdy začnou být hlášení o chybách užitečná. Více se určitě dozvíte v následujících týdnech

    Takže, co je nového v zemi Amaroku 2. Je toho spousta. Za prvé jsem zkusil provést několik malých, ale vcelku viditelných zásahů do našeho SVG tématu a osobně si myslím, že výsledky jsou velice slibné. Jen se potřebuji rozhodnout co dělat s ovladačem hlasitosti...

    amarok2 newtheme

    Téma se samozřejmě i nadále přizpůsobuje barevnému tématu systému:

    amarok2 newtheme dark

    Na Magnatune.com bylo přidáno volně dostupné vysílání ve formátu OGG vedle stávajícího MP3. Amarok by z toho pochopitelně měl umět profitovat, takže jsem se konečně dostal k implementaci GUI pro výběr streamu. To také umožní lidem s pomalým nebo nestabilním připojením si vybrat méně kvalitní vysílání v MP3:

    amarok2 magnatune stream types

    Myslím, že mohu prozradit, že lidé, kteří se rozhodnou zaplatit si nějaké členství na magnatune.com, dostanou jako bonus možnost připojit se k OGG vysílání v opravdu pěkné kvalitě :-).

    Spousta práce byla udělána na službě Last.fm a její integraci. Většinu podpory pro Last.fm v Amarok2 původně napsal Shane King, ale tento týden se lidé skoro začali předhánět, kdo s tím zvládne udělat lepší věci. To bohužel také vede k "válkám o rozhraní", protože se nedokážeme rozhodnout mezi tlačítky a stromovými pohledy pro různá vysílání. Ale jsem si jistý, že nakonec něco vymyslíme :-). Momentálně vypadá služba Last.fm (a já vás varuji, není to hezké...) takto:

    amarok2 lastfm service interface wars

    Velice hezkou vlastnost, kterou implementovat Dan Meltzer (Hydrogen), je možnost si pomocí kontextového menu pro kteréhokoli umělce ve vaší lokální sbírce přidat Last.fm vysílání podobných umělců do seznamu skladeb:

    amarok2 lastfm similar artists from collection

    Strávil jsem hromadu času přidáváním možnosti, která umožní libovolné skladbě nebo vysílání se speciálními vlastnostmi, mající smysl pouze pokud skladba nebo vysílání hraje, mít tyto akce dostupné z uživatelského rozhraní. Pokud posloucháte vysílání Last.fm, tato funkce přidá akce "love", "skip" a "ban" do malého panelu nástrojů vedle ovladačů přehrávání:

    amarok2 custom actions toolbar

    Tento malý panel je neviditelný v případě, že se přehrává skladba, která nemá žádné zvláštní "právě hraje" akce. Stejné akce jsou přidány do menu ikony v systémové liště (a do kontextového menu aktuálně hrané skladby v seznamu):

    amarok2 custom actions in tray

    Last.fm začíná být skutečně velmi dobře integrované, ale to nejlepší je v tom, jakým způsobem je to provedeno. Protože v kódu není žádný Last.fm specifický kód, s výjimkou Last.fm pluginu, který lze úplně vypnout. To znamená, že jakákoli další služba může používat naprosto stejné ovládací prvky k dosažení stejných výsledků. Lást.fm je prostě první služba, která tyto možnosti využívá. To také znamená, že Amarok 2 není v žádném směru závislý na Last.fm. Myslím, že je tato nezávislost velice důležitá. Umožňuje to pracovat s více odlišnými službami a organizacemi bez toho, aby nějaká z nich převzala vládu nad jádrem Amaroku.

    A osobně se domnívám, že to je největší přednost Amaroku 2. Posouváme se do stavu, kdy jsme schopni zpracovávat a integrovat obsah a služby z různých zdrojů bez obav, že některá z nich přestane existovat, promění se v něco ďábelsky zlého nebo se bude pokoušet získat vliv nad dalším směřováním Amaroku. A společně se zprávami od naší skupiny na CeBITu o velkém zájmu o Amarok to vypadá, že nás čeká skutečně zajímavá budoucnost.

    Teď jenom potřebujeme brzy vydat tu verzi 2.0... :-)

    Tom Albers píše o různých zlepšeních použitelnosti v Mailody 4:

    Pokud vás zajímá, co jsem dělal tento týden, ukážu vám nějaké screenshoty znázorňující vylepšení Mailody.

    Jednou z důležitých věcí, které mi bránily v přechodu na Mailody4, byla skutečnost, že jsem prozatím nemohl pracovat s přílohami. V dobách KDE3 jsme pro zobrazení příloh v editoru zpráv používali KFileIconView. Po přejmenování na K3FileIconView bylo nakonec nutné to z repozitáře KDE odstranit, takže jsem tuto funkci v Mailody zakomentoval. Pro osvěžení paměti: takhle to vypadalo v Mailody3:

    mailody attach old

    Zeptal jsem se na IRC, co mohu použít, aby to vypadalo stejně, a několik lidí mi doporučilo QListView s Flow LeftToRigth. Zkusil jsem to a po jednom večeru hraní si s nastavením, přidání potřebného kontextového menu (otevřít/smazat) a propojení s editorem zpráv vypadá výsledek následovně:

    mailody attach new

    Vypadá v podstatě stejně, takže průměrný uživatel nepozná žádný rozdíl, ale zabralo to několik hodin práce. A jelikož je to založené na Model/View, je tu teď možnost to v budoucnu celé bez většího úsilí předělat. Osobně se mi víc líbí staré zobrazení ve sloupcích namísto nového fuzzy rozložení, ale prozatím to stačí. V této fázi se tím nechci zabývat příliš dlouho, pokud bych toho byl vůbec schopen ;-).

    Dalším bodem byla skutečnost, že roletová menu pro výběr identity a transportu zabírala v editoru zpráv příliš mnoho místa. Takže jsem ty kombinované seznamy nastavil tak, aby byly volitelné. Ale pak byste neměli žádnou indikaci toho, která identita je vlastně použita, a nemohli byste ji jednoduše změnit. A v tu chvíli jsem si všiml prázdné stavové lišty ;-). Takže jsem to přidal do ní a umožnil klikání na ikonky, aby šlo přepnout na jinou identity nebo transport. A nejlepší je, že je to poblíž odesílacího tlačítka, takže to je i přirozené. Zde se můžete podívat na výsledek:

    quick identity selection whole

    Chápu, že klikání na stavový řádek není příliš intuitivní, ale používáme to i pro prohlížení zpráv v hlavním okně, takže uživatelé Mailody by to už mohli znát. Také to neskrývá žádnou funkci, protože kombinované seznamy jsou stále dostupné. Vím, že to nevypadá tak uhlazeně jako běžný Plasma widget, ale pro takovou práci jsem se nenarodil, takže pokud někdo chce Mailody zkrášlit, rád si s ním o tom promluvím. Závěrečná poznámka se týká toho, že stavový řádek už nevypadá jako stavový řádek - žádná linka nahoře, o něco menší písmo, atd. Svedu to prostě na použitý styl ;-).

    Poslední funkce, kterou jsem tento týden implementoval, je dlouho neuskutečněný požadavek ode mě a mého kolegy. Jednoduše uložit veškeré příchozí přílohy do určité složky. Je to skvělá vlastnost (prvně implementovaná klientem Eudora, pokud si vzpomínám), protože nemusíte přílohy z e-mailu do složky ukládat, pokud je potřebujete - už tam prostě jsou (takže ji můžete jednoduše otevřít pomocí oblíbené zkratky). Kromě toho si můžete po delší době vzpomenout na to PDF, které jste dostali před pár měsíci. Pořád tam je, i když e-mail už třeba nenajdete. Chápu, že tato složka může poměrně rychle růst, ale pevné disky jsou levné a navíc je to ve výchozím stavu vypnuto.

    store all attachments

    Ten přepínač je skutečně QGroupBox, který lze zaškrtnout.

    Buď jak buď, tohle je vše, co jsem dělal tento týden. Jsem skoro připraven začít pracovat na Mailody4 - bude to pro mě dosud nejlepší verze.

    Kévin Ottens píše shrnutí studentských projektů v KDE v rámci IUP ISI na Paul Sabatier University:

    Kapman

    Letos jsme experimentovali s napsáním projektu od začátku a jak je vidět, zájem byl především o předělávku staré slavné hry... a proto teď máme Kapmana! Už je na světě a funguje, takže možná bude připraven na vstup do modulu kdegames pro KDE 4.1. Samozřejmě, je to vše založeno na SVG, takže si můžete libovolně měnit rozměry (hledáme umělce!).

    kapman

    KsCD

    Také jsme se trochu rýpali ve starém dobrém KsCD a náš tým udělal docela dost vylepšení. Konkrétně teď podporuje SVG témata vzhledu (hledáme umělce!) a používá MusicBrainz pro identifikaci disků. Pochopitelně se mu rovněž dostalo nezbytného KDE4 refaktoringu: byl portován na Phonon a Solid.

    kscd

    KSirK

    KSirK je jedna z těch her, kterou jsme měli docela dlouho v playground. Jeden z našich týmů pracoval na tom, aby dosáhla patřičné kvality pro vydání. Což se skutečně děje. Tým pracoval především na zlepšení použitelnosti a je to na první pohled vidět, alespoň podle mého názoru. Teď mám pocit, že bych ji mohl hrát hodiny :-).

    ksirk

    Kopete

    A v neposlední řadě letos máme tým, který pracuje na Kopete. Udělali úžasné věci: je složitější to ukázat nebo udělat screenshot, ale především se zaměřili na integraci podpory pro Universal Plug and Play (UPnP) a nového protokolu Windows Live Messenger. Na straně uživatelského rozhraní už to tak oslňující není, ale já jsem na ně velice pyšný: byl to bez debat nejtěžší projekt a spoustu se toho naučili. Protože nemám žádný screenshot, který bych vám mohl nabídnout, zde máte alespoň obrázek dnešního "Kopete Gang of Four", kteří se zúčastnili jedné hacking session:

    kopete gang of four
    Zleva doprava je to: Maximilien Verdier, Michel Saliba, Romain Castan, Kevin Kin-Foo.

    Několik slov k těmto setkáním...

    Samozřejmě, po loňských projektech jsme udrželi dobrou tradici mít v Tolouse "KDE Hacking Sessions" a máme několik lidí, kteří přicházejí pravidelně... komunita tu skutečně roste. A během studentských projektů se objevuje nezvykle mnoho mých studentů :-).

    Veškeré výše uvedené články byly převzaty z blogových zápisků sdružených na Planet KDE (exkluzivní obsah se vrátí příští týden). Navzdory drobným komunitním kontrovoverzím na blogové scéně v uplynulém týdnu to vše ukazuje na současnou sílu naší vývojářské komunity.

    Toto je speciální díl KDE Commit-Digest - ne kvůli alternativnímu přístupu k tvorbě obsahu, ale proto, že týdenní čítač dosáhl tří číslic. Toto je stý díl!

    Statistiky

    Shrnutí commitů

    Stav překladů (i18n)

    Commity: 2537 od 238 vývojářů, 7153 změněných řádek, 1740 nových souborů.
    Otevřené chyby: 16151
    Otevřené požadavky: 13728
    Otevřených chyb: 262 za posledních 7 dní.
    Zavřených chyb: 255 za posledních 7 dní.

    Modul Commitů
    /trunk/KDE
    622
    /trunk/l10n-kde4
    502
    /trunk/extragear
    350
    /branches/stable
    234
    /trunk/playground
    158
    /branches/extragear
    109
    /branches/KDE
    102
    /trunk/koffice
    95
    /branches/work
    84
    /trunk/www
    49
    Řádek Vývojář Commitů
    287
    Gilles Caulier
    133
    8
    Pradeepto Bhattacharya
    92
    123
    Volker Krause
    85
    161
    Laurent Montel
    79
    196
    Pino Toscano
    74
    184
    Aaron J. Seigo
    73
    641
    Laurentiu Buzdugan
    71
    47
    Yiwen Mao
    47
    87
    Dan Meltzer
    40
    40
    Chusslove Illich
    40

    Jazyk Hotovo procent
    portugalština
    100%
    řečtina
    99%
    švédština
    94%
    japonština
    93%
    Low Saxon
    87%
    polština
    86%
    nizozemština
    86%
    němčina
    86%
    estonština
    86%
    brazilská portugalština
    85%

    Lovci chyb

    Lovec chyb Počet zavřených chyb
    Leonardo Finetti
    50
    David Faure
    35
    Luboš Luňák
    24
    George Goldberg
    17
    Pino Toscano
    13
    Urs Wolfer
    11
    Thomas McGuire
    11
    Peter Rockai
    11
    Peter Penz
    9
    Nicolas Ternisien
    9

    Program Cvrkot
    Amarok
    9815
    K3b
    4875
    KMail
    4840
    Kopete
    3320
    KDevelop
    2595
    Plasma
    2489
    Kaffeine
    2037
    Kate
    2001
    Solid
    1873
    Kontact
    1790


    Osoba Cvrkot
    David Faure
    2110
    Stephan Kulow
    1749
    Aaron Seigo
    1390
    Torsten Rahn
    1367
    Jonathan Riddell
    1132
    Laurent Montel
    1030
    Stephan Binner
    782
    Thiago Macieira
    668
    Zack Rusin
    638
    Adriaan de Groot
    631

    Nejčtenější články posledního měsíce

    Událo se v týdnu 17/2024
    Jaderné noviny – přehled za duben 2024
    Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci

    Nejkomentovanější články posledního měsíce

    Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
    Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
    Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
      všechny statistiky »

    Seriál Co se děje v KDE (dílů: 13)

    Co se děje v KDE - 94 (20. 1. 2008) (první díl)
    <—« Co se děje v KDE - 99 (24. 2. 2008)
    »—> Co se děje v KDE - 102 (16. 3. 2008)
    Co se děje v KDE - 108 (27. 4. 2008) (poslední díl)

    Související články

    Co se děje v KDE - 99 (24. 2. 2008)
    Co se děje v KDE - 98 (17. 2. 2008)
    Co se děje v KDE - 97 (10. 2. 2008)
    Co se děje v KDE - 96 (3. 2. 2008)

    Odkazy a zdroje

    KDE Commit-Digest 100

    Další články z této rubriky

    Týden na ScienceMag.cz: Neutronové molekuly – neutrony se mohou vázat na kvantové tečky
    Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI
    Týden na ScienceMag.cz: Působivá simulace pádu do černé díry
    Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
    Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.4.2008 00:30 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Docela mne stve ze se nikde nemluvi o novem Kdevelopu. Mel prinest napriklad uplne novy parser C++ kodu.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    10.4.2008 18:29 Quest
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Kolik je hotovo procent ČJ v KDE 4?
    belisarivs avatar 10.4.2008 19:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    76% Stable

    51% Trunk
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.4.2008 23:07 Poborskiii
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    tmr avatar 10.4.2008 20:45 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Ten novej Amarok je dost osklivej, mnohem hezci a prehlednejsi je ten starsi.
    10.4.2008 22:07 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Nesouhlasím.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    12.4.2008 02:29 Laoc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Souhlasím.
    „Proč musíme všichni do nekonečna trpět, copak nesmíme znát pravdu?“ „Jakou pravdu?
    10.4.2008 20:57 GeBu | skóre: 27 | blog: zápisky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Když už jsme u toho kopete. Na internetu se píše, že by mělo umět komunikovat s GTalkem hlasově: http://wiki.kde.org/tiki-index.php?page=Kopete+Jabber+Jingle Používáte to někdo? Nevíte jak na to v Debianu (Lenny)?
    belisarivs avatar 10.4.2008 21:54 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Anyway, the support is experimental, and can lead to crash if something goes wrong. This is why it is not enabled by default in the stable release.

    Please note that the development is currently on hold.
    IRC is just multiplayer notepad.
    11.4.2008 07:41 GeBu | skóre: 27 | blog: zápisky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    Díky. Tohle jsem nějak přehlédl.
    11.4.2008 19:20 Ladislav Nešněra | skóre: 30 | blog: ..+2
    Rozbalit Rozbalit vše Kopete II
    no, já bych uvítal, kdyby se konečně vypořádali s PROXY..
    13.4.2008 14:12 . | skóre: 8 | blog: ,
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008) (diskuse)
    amarok 2 vypada jak iTunes :-)
    13.4.2008 14:34 Ladislav Nešněra | skóre: 30 | blog: ..+2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008) (diskuse)

    To chci vidět! Kde? Kdy? To by mohla přítelkyně konečně přejít na Linux ;-)

    I když, pravda, ještě brbla že při výběru příloh z FireFoxu nevidí náhledy obrázků, což chápu. Co kdyby poslala nějaké nepublikovatelné foto :-D
    13.4.2008 15:52 . | skóre: 8 | blog: ,
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008) (diskuse)
    zagoogluješ tam amarok 2 :-) a kdy? zatím asi na vývoji

    Vyšel Amarok 1.4.9.1. Přináší opravy chyb, vylepšení překladů a zajišťuje kompatibilitu se změnami na serverech Amazonu. Mezitím se tvrdě pracuje na Amaroku 2.

    bylo psáno v zprávičkách
    15.4.2008 10:28 enki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    A kde je jako to KDE pro Windows?
    15.4.2008 12:25 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co se děje v KDE - 100 (2. 3. 2008)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.