abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 4
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Rozcestník

    Dotaz: doporucte router pro voip

    24.8.2010 14:57 karpi
    doporucte router pro voip
    Přečteno: 252×
    Dobrý den, jsem už z toho hledání celej jalovej, proto se ptám zkušenějších:

    Přecházím na kabelový internet (upc) a chci si rozroutovat po bytě. V záplavě nabídek se mi zatím nejvíce zamlouval D-link DIR-320 (dlink jsem měl jako adsl modem u svého předchozího providera a spokojenost). Ale nejsem si moc jistý, tak se obracím ještě na vás.. Moje požadavky jsou (podle priorit)

    - QOS pro SIP. potřebujeme hlavně nerušeně volat, a internetové připojení bude to nejpomalejší (1Mb/s) takže je nutné to moci prioritizovat. Další věci jako DHCP, iptables, web rozhraní.. to už bývá dnes samozřejmost, tak nemyslím, že by to někdo nedodával. QOS ale neuvádějí zdaleka všude.

    - cca4 RJ síťové zástrčky. Není třeba žádný gigabit.

    - USB port. Když už to má ject 24/7, tak ať to přitom aspoň něco dělá. Možnost připojit flashku a nechat kapat nějakyho torrenta mi připadá velice přitažlivá.

    - Linux inside. Nepočítám, že by že defaultní sw vybavení vyhovovalo úplně 100%ně jsem připraven si tam něco malého dostrkat sám. Například etherwake, ssh, rtorrent

    - komatabilita s openwrt. To jenom výhledově do budoucna. Rozhodně nechci experimentovat tímto způsobem s firmwarem dříve, než vyprší záruka.

    - ta cena se mi u výše zmíněného zamlouvala, protože se dal sehnat za nějakých 800,- (nový) I když chápu že jít o maličko výše by rozšířilo výběr, nechci zvyšovat o moc.

    - wifi není v tomto okamžiku nutností, ale dříve nebo pozěji se tomu člověk nevyhne, tak se s tím alespoň naučí.. Stačí tedy dosah nějakých 10-20m

    - těm wifinám opravdu nerozumím a tak je nechávám až na chvostu svých požadavků. Nicméně se zdá, že ne každá anténka umí totéž. Pro případ, že bych někdy přibral k tomu kabelu ještě navíc nějakého wifi poskytovatele, tak to by byla potřeba jakási "klient mode" anténa, není liž pravda?

    Děkuji mnohokrát za přečtení a za případné tipy

    Odpovědi

    24.8.2010 15:08 karpi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: doporucte router pro voip
    Ještě dopisuji jednu věc, kterou bych pokládal za zásadní:

    - Aby to co nejmíň žralo/spotřebovávalo. (ale nevšiml jsem si, že by někdo někde uváděl nějaká čísla)

    Není nakonec lepší (pokud rezignuju na tu wifi) nakoupit pár síťovek a nechat v podhledu ject nějaké staré PC? Co by to mělo být za procesor, aby šel ještě bez větráku a žral co nejméně? Je nějaký takový srovnatelný a těmi routerovými? 386ka? (na 286 už myslím nejde linux)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.