abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    4.6. 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    4.6. 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: Kto nahradil Iana Murdocka

    20.10.2019 20:03 Peter
    Kto nahradil Iana Murdocka
    Přečteno: 555×
    Neviete kto prevzal vedenie distribúcie Debian namiesto Iana Murdocka? V Debian 10 nič nefunguje poriadne. Chýbajú baličky WireShark, GNS3, VirtualBox, oklieštené funkcie v KDE. Chýba KUser správca užívateľov. Najnovšie riešenie problémov v Debiane, to čo nefunguje vyhodiť z repozitárov, keď to tak pôjde ďalej, zostane iba príkazový riadok. Našťastie všetko funguje pod OS Windows 10, takže pomaly mi Debian nebude chýbať.

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    20.10.2019 20:32 Elvis
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Máš tam systemd, ten převzal většinu funkcionality a co ještě nepřevzal, do brzy převezme.
    Řešení 1× (Fluttershy, yay!)
    20.10.2019 20:33 debian+
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    20.10.2019 20:38 debian+
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Vsetko nezvaluj na neho. Nie je to one man distro.
    20.10.2019 23:16 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Ďakujem
    20.10.2019 20:37 debian+
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    VirtualBox - na stranke (hlavneho) balicka pisu, cim to nahradili. Nahradili to admin klikatkom nad KVM alebo tou druhou virtualizaciou. A je to lepsia volba.

    WireShark je: https://packages.debian.org/sk/bullseye/wireshark

    KDE nepouzivam.
    20.10.2019 21:08 Miroslav Holub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Šéf Debianu tam prý žádné chyby nevidí...

    Ale s těmi Windows 10 tu přestaň trollovat - to totiž není ani trolling, to je prostě proprietární sračka.
    20.10.2019 22:06 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Ale tam všetko funguje bez problémov. Z Debianu neostalo skoro nič. Prečo toľko linuxových distibúcii? Toto je tvrdosť Linuxovej komunity a táto tvrdosť doviedla Linux do dnešnej podoby nepoužiteľného OS. Microsoft pomáha zabezpečiť bezpečnosť OS. Všetky balíčky, ako napríklad WireShark sú z Ubuntu. Mne vážne Debian nechýba. Len čakám kedy prestane fungovať Apache, MariaDB a PHP. Riešenie: Vytvoriť jednu distribúciu, ktorá bude obsahovať najnovšie verzie programov. Uviesť repozitár s knižnicami, ale iba jeden. Tieto knižnice budú využívať výrobcovia softvéru a široká verejnosť s tým, že sa použije systém zverejňovania programových balíčkov z distribúcie Debian. Mám na jednom počítači Linux a Debian takže viem porovnať rýchlosť s akou pracujú jednotlivé programy, tu jednoznačne vedie Windows 10. Okrem toho neviem si predstaviť Linuxové počítače v podnikovej sfére, kde počítače pracujú c doméne a pre každého užívateľa je potrebné nastaviť systémové politiky. Takže ja viem o čom hovorím.
    Řešení 1× (xxl)
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 21.10.2019 02:03 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Každým rokem čtu podobné stížnosti a řešení od podobných "uživatelů". Nikdo je nenutí žádnou linuxovou distribuci používat a přesto se tu pořád objevují. Buď to znamená, že ty windows nejsou takovým zázrakem jak popisují, anebo linux není takový šmejd, jak popisují. Dnes už to rozhodně o ceně nebude. Méně pochopitelné je, že se nedokázali ještě spolu spojit a vytvořit ono řešení, o kterém tak rádi píší. Ať si o tom každý udělá svůj obrázek.
    21.10.2019 07:16 Mti. | skóre: 31 | blog: Mti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Tech co "vidi" jak by to melo byt nejlip, je kolem nas spousta... mnohem vic nez tech, co neco delaji. Vzdycky.

    A problem je, ze ti s tim dobrym zrakem vetsinou "vidi" neco uplne jineho, nez by se hodilo "normalnim" lidem. Treba ja bych byl nerad, kdyby tu zbyla jen ta jedna velka nenazrana distribuce, s nejmodernejsima vecima z KDE (a nicim jinym, aby se netristily sily, ze?) ktera nepojede na starem zeleze a hltne asi 4x vic ram, nez "moje" vykopavky vubec maji. A ohanet se k tomu spolehlivyma a stabilnima windows, kde bezi "vsechno" nejlip ... jasne... 2x za rok si na Tebe vzpomenu a zamacknu slzu. :-)
    Vidim harddisk mrzuty, jehoz hlava plotny se dotyka...
    21.10.2019 13:41 takyradějianonymně
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    ... s vykopávkami jdi do sběrného dvora a dopřej jim už klid, není přece možné do nekonečna se ohlížet na šrot, no a s tím KDE jsi to také přestřelil protože používáš klišé které nejsou dnes pravda, pravda ale je to tříštění sil a kvůli kterému se potom opravdu musí řešit krávoviny až šílenosti, který v tom windows nejsou protože wokna mají příměrem jednoho pantátu a který poručí, naopak tady v Linuxu si každý zneuznaný génius (a že jich je) hned založí vlastní distribuci a k tomu svoji sektu ... a až se v tom jako uživatelé fakt utopíme.
    21.10.2019 15:41 Mti. | skóre: 31 | blog: Mti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kto nahradil Iana Murdocka
    Jo. Prima. A jen ti zneuznani geniove jsou spatne? Jedno DE, jedna distribuce ... kde sem to jen ... ein fuhrer... ? A v okamziku kdy to cele nasmeruje ten Tvuj pantata do kytek, tak uz nebude sila s tim pohnout. Na windowsy se MS rozhodl hazet cim dal vetsi bobek a podle toho to na desktopu vypada. Krom toho, ze vnitrek je porad stejny (rezidua dialogu s gzichtem w2000, kdyz hledam driver tiskarny na mne vyskakuje jeste v 8), jen ovladani je s kazdou verzi jinak. (a nikdy to neni "jinak-lepe") Ne, dekuji, soucasny stav je sice mozna spatny, ale z tech dvou "extremu" v krajich mi prijde jako lepsi mozny. Openwrt si na desktop nedam. Ale taky nebudu stavet "router" s 16GB ram a nejakou 200W grafikou jen proto, ze to pak muze byt hezci... ze? (opet jen priklad) A bohuzel kuprikladu systemd, ktere je tlacene silou penez tech velkych (opravdu to je ten hodny pantata?) vytlaci u spousty veci moznost volby nebo ji alespon velmi komplikuje. Dokud ten jediny spravny system (tm) dela to co chci, zadne problemy, samozrejme, nevidim.

    Zakaz vsechny druy peciva a narid lidem jedno konkretni. Ja mam rad solenou pletynku a nekdo zase vanocku s rozinkama... su zvedavy jak mu vysvetlis, ze mu ji zrusis, protoze ja se pletynky nevzdam. :-D

    A nejen ze ti stari lidi nechcou zmeny, ale jeste drze remcaji, ze na to je cim dal blbej videt. :-) Mam jich v okoli dost. A jim bys rekl do xichtu, ze uz na to nemaji sahat (nerikam zrovna poslat do krematoria) kdyz to neumi pouzivat? (prave po tom, co's jim nainstaloval nejakou skvelou novou verzi cehokoliv, ktera je pomalejsi/nenazranejsi a vypada uplne jinak?)

    Extrem je spatne. Ale univerzalni hodny panatata je nesmysl. Nebude ani hodny, ani univerzalni... a nakonec ani pantata.
    Vidim harddisk mrzuty, jehoz hlava plotny se dotyka...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.