abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.5. 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.5. 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 47
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1025 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: Jake media reseni?

    30.1.2021 18:17 zdenek2008 | skóre: 26
    Jake media reseni?
    Přečteno: 587×
    Uvazuji o reseni, ktere mi nachysta nejakou prijatelnou oddechovou podivanou na konci dne aniz bych musel marnit cas shanenim a vyberem. Porady nesbiram ani se neprehrabuji medialnimi databazemi apod. Online diskuze se povetsinou shoduji na Kodi s odpovidajicimi pluginy podle potreby, takze to bude asi cesta nejmensiho odporu; presto muze existovat jeste nejake jine reseni a tak bych nerad vynalezal kolo nebo duplikoval hotova reseni. Pokud ovsem nic takoveho neexistuje (nebo Kodi je pripadne ukrutny overkill), nevadi mi napsat si vlastni skripty na nejake jednodussi operace ke splneni nasledujicich pozadavku:

    1) opatrit snadno dostupne porady online

    2) automaticky protridit co ne/chci sledovat. Jednak pomoci jiz hotovych databazi metadat, jednak provest vlastni analyzu podle anatomie poradu (prilezitost procvicit si praci s neuronovymi sitemi)

    3) vhodne porady predlozit ve stravitelne podobe ke konzumaci, tzn. vhodnou jazykovou verzi, pripadne titulky.

    Nemusi byt vsechny ficury pohromade, ale nejspis je nejvetsi prostor pro vlastni improvizaci u toho trideni. Nemate nekdo nejake napady nebo postrehy? Kdyztak predem diky za pripadne tipy.

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    Řešení 1× (zdenek2008 (tazatel))
    30.1.2021 18:50 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Kody + Netflix. Sluzbu mas lokalizovanou uz poskytovatelem a nabidka je tak omezena, ze budes vubec rad, ze mas na co koukat.. vymyslis zbytecnosti.
    30.1.2021 19:17 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Diky za tip. Mrknu se jak je nabidka netflixu prizpusobitelna, take je dulezite ze prilis nevyhledavam placene kanaly (i kdyz to by nebylo az tak striktni kriterium, spis ten vyber).
    30.1.2021 20:06 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Otazka je co si predstavujes pod pojmem "online porad". Stream, podcast, film, radio? Pokud si zdroje nechces hledat sam co jineho nez placenou sluzbu muzes pouzit? Jestli nekdo vysila zadarmo tak to bych rad vedel..
    Řešení 1× (zdenek2008 (tazatel))
    30.1.2021 20:16 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Myslím, že v KODI Cinema Stream něco takového má. Samozřejmě je to placené (ale pár stovek na rok).
    30.1.2021 21:05 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Diky, prozkoumam.
    30.1.2021 21:22 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Teď jsem si to spustil, je to tam. Pro daný den / dnešek seznam filmů / seriálů, co běžel na různých kanálech. Klikneš, jede to. To asi hledáš, ne? (Říkalo se tomu televize / rádio :-)). Samozřejmě máš možnost sledovat filmy, seriály, koncerty dle výběru. Jsou tam i položky jako "nejoblíbenější" atd.

    Sice KODI mám, ale na notebooku moc nepouštím, spíše si na Webshare zkopíruju přímý odkaz a pustím v IINA / MPV, nějak méně mě to ruší, haha. Jinak na TV mi to běží přes KODI.
    30.1.2021 21:28 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Jo, asi tak neco, rekneme 'agregator uzce na miru'. Nikoliv televize ve smyslu 'hlasna trouba statu/nejake komercni entity'.
    30.1.2021 21:37 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Jo, tak to se ti ten plugin a služba bude líbit.
    30.1.2021 21:04 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Chci mit nachystany oddechovy film (nebo dva/tri na vyber) ktery pustim treba v smplayeru. Co nechci je stravit hodinu bloumanim na youtube (vimeo apod.) mezi porady ktere jsem uz videl nebo videt nechci. Jsou samozrejme momenty kdy mi nevadi sedet a prohledavat videa ci streamy, ale zde se mi jedna o samocinne vyhledani, vyber a porizeni videa. Po shlednuti se muze smazat. Problem TV, youtube & spol. a streamovacich sluzeb je ve vyberu poradu - ten mi moc nevyhovuje. Napr. pokud chces videt lehce komedialne ladeny film v normalni barevnosti, bez kriku, ceneni zubu, rvacky, vybuchu, tresouci se kamery apod., tak mas na vyber z siroke skaly evropske, ruske, severoamericke a australske profesionalni i nezavisle provenience. Je to ovsem roztrousene po ruznych zdrojich a nejspis to neni na jednom kanalu. Pak jsou tu jeste problemy s personifikacnimi bublinami na yt a jinde.
    30.1.2021 21:31 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Na takéto prípady mám DVD filmotéku s originálnymi lisovanými médiami. Klasické filmy sa dajú kúpiť v cene okolo 1 až 2€, sú neporovnateľné s modernou filmovou produkciou.

    Ale že y vám niekto zdarma nakrútil film, a bez reklamy ho rovno ako novinku sprístupnil? To mi nesedí s kadejakými DMCA aj z iných regiónov, a ani napríklad s nákladmi za distribúciu cez internet.
    30.1.2021 22:15 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Jak olaf vyse napsal, existuje nejaky nastavitelny agregator z ruznych zdroju. To by asi tak zhruba odpovidalo tomu o co mi jde. Jinak treba na yt je rada filmu ruzne provenience ktere se neukazuji v doporucenich pokud je clovek primo cilene nevyhleda a pritom se konkretnimu uzivateli mohou libit. Kdyz si tam zadas 'komedie' tak ti to pokazde ukaze nejakou kolekci cz/sk/pl/de/at/ch filmu (plus ruzneho odpadu) ale uz ne treba madarskou/svedskou/ruskou a buhvijakou jeste jinou komedii ktera muze byt zrovna tak pekna. Takze kyzene reseni by melo prohledat dostupne zdroje, vytipovat filmy podle mych kriterii, a opatrit je. Kodi + Cinema Stream to asi umi (to jeste potrebuji prozkoumat), jinak pokud neni zadne hotove reseni, dal by se napsat skript ktery by to delal.
    30.1.2021 22:56 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    V tom pluginu KODI je výběr na základě původu filmu, takže tam najdeš asi i ty své švédské apod. No offense, jen jsi mi teď připomněl mou milovanou Hanu Hegerovou, Jsem snob. "Sleduji novou - tvorbu filmovou - švédská je skvělá - taková celá oduševnělá..." :)
    30.1.2021 23:57 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Mam takovou osobni teorii, ze u filmu je to podobne jako v hudbe: pokud te skladba zaujme tak moc nezalezi odkud pochazi, ani neni potreba rozumet textu. U filmu je samozrejme prijemnejsi textu rozumet nezli ne, ale jinak tam hraje roli pribeh a jak je podan. Atraktivni pribeh/struktura filmu muze byt vytvoren v CZ stejne jako v zimbagve (nebo v tom svedsku. tam budou asi navic behat pred kamerou i atraktivni blondynky). Takze cim sirsi vyber kinematografii, tim lepsi sance na vetsi vyslednou kolekci atraktivnich filmu. Zde je nejake pojednani k te teorii filmoveho pribehu z hlediska automaticke klasifikace:

    https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0228579
    31.1.2021 00:05 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Musím se přiznat, že z tohoto švédského filmu mi bylo fyzicky zle. Jednak z těch lidí / báchorek, jednak z naprosto debilního chování postav. Viděls to?
    31.1.2021 00:28 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Tos trefil primo na hlavicku. Kdyz chci jit spat v pohode (a ne aby mi bylo na zvraceni) tak bych nemel sledovat zneklidnujici vjemy. Tudiz system/program by mel detekovat negativne se tvarici osoby ve filmu (opencv + neuronova sit), vnitrnosti na podlaze, a lekave sceny plus krik, specificke barevne histogramy (veskera reseni jsou volne k dispozici) a vyradit z vyberu. Nebo naopak do vyberu zaradit, podle prani dotycneho uzivatele. Pokud je v metadatech IMDB napsano 'horror'/'psychologicka sonda do duse vysinuteho hrobnika' tak samozrejme neni potreba zadna neuronova sit, ze. Ovsem nekdy ta metadata k dispozici nejsou a pak se nejake to vlastni reseni hodi.
    31.1.2021 03:11 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    A proto na spaní mám jen Columba, Hercula Poirota, MASH a Písaře. ;-)
    31.1.2021 11:52 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    A naopak na povzbuzeni zvraceni (prakticky doslova) je vhodna kinematograficka tvorba islamskeho statu.
    k3dAR avatar 31.1.2021 12:37 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    z tohoto (i) svedskeho budes mit jine pocity ;-)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    31.1.2021 10:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    ohledně tech doplńků do kodi - na fb je kolem nich skupina, kde se pořád řeší, že to někomu nejde...
    31.1.2021 11:55 zdenek2008 | skóre: 26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Diky, podivam se. Do tech pluginu se nesjpis cpe ruzny malware apod. Jako do firefoxu & spol.
    31.1.2021 12:22 premium comedia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    31.1.2021 12:30 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Alternatívnej tvorby je plné youtube, alebo vimeo. Pri komerčnej obrázkotvorbe to už tak nie je. Komerčáci to ženú do absurdít, a sú schopní stiahnuť z kože človeka čo si nahral z telky legálne nahral film, a pozrel si ho na chalupe s ďalšími.

    Ale človek má k dispozícii aj hotové a pripravené kanály s klasikou ktorej sa vypršal lokálny kopy(tosaj)rajt, alebo boli splatené daňovníkmi ktorí to majú v rámci daňového regiónu zdarma. Napríklad policajnú propagandu. Tie filmy mi pripomenuli Malého Pitavala z Veľkého Mesta. Podobných legálnych kanálov je ozaj prebytok.
    31.1.2021 12:39 premium comedia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Alternatívnej tvorby je plné youtube
    Spis odpadu

    politicka komedie
    31.1.2021 13:15 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Napríklad SciFi DUST.

    Ale je zbytočné to hovoriť anonymnému človeku, ktorý má fantómové boliesti vkusu.
    31.1.2021 14:25 premium comedia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Ty 10min ukazky? taky odpad
    31.1.2021 14:34 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    To sú neni ukážky, to je zbierka krátkomerážnych filmov. Keby si tak zúfalo netrolil a pozrel sa ďalej, tak nájdeš aj kanály s celovečernými a legálne dostupnými filmami. Ale takú jednoduchú vec nezvládneš.

    A mimochodom, DUST má 20min filmy.
    31.1.2021 15:08 premium comedia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Vizualne to mistama je zajimave ale jinak je to o nicem, netrolim.
    31.1.2021 15:18 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    Tak si nájdi iný kanál s legálne distribuovanými multimédiami, a prestaň plakať.
    1.2.2021 09:08 tomfi | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jake media reseni?
    A zkusil jsi knihu?

    Pokud ti pak vadí představivost (jakože nemůžeš usnout protože vrah přijde v 11) tak zkus sci-fi nebo fantasy, které jsou vsazené do jiného světa a tutíž se jejich důsledky netýkají reality (málokdo se bojí Sauronových vojsk).

    Vždyť jsou to jen jedničky a nuly ...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.