abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    včera 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    15.5. 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    15.5. 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 293 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Novinky v mém životě

    11.8.2011 09:23 | Přečteno: 1336× | ostatní | poslední úprava: 11.8.2011 09:22

    Prozatím jsem se zde moc nerozepisoval o svém soukromí, ale jelikož se toho za posledních několik měsíců hodně změnilo, tak udělám vyjímku a rozepíšu se o tom.

    Nejprve jsem, jak sem ukázal na screenu plochy, na jaře letošního roku na jedné akci poznal svou přítelkyni Lindu. Je to moc fajn holka. Často spolu chodíme na procházky s pejskem do lesa a dost si rozumíme. Pro ty, které by zajímalo, kdy přišla o nohu, tak se jí to stalo před 6ti lety při autonehodě, ale teď už je s tím skoro vyrovnaná.

    Jako další změna přišla začátkem června o dost smutnéjší událost - umřela mi babička a bylo první úmrtí tak blízkého člověka co jsem zažil. Nic moc přijemného, jelikož bydlíme s mamkou a prarodiči v rodinném domku, tak jsem k ní měl dost blízko.

    Jako velké štěstí jsem bral to, že už nějaku dobu předtím, když mi moc nešly některé předměty na vysoké škole - máme tam docela těžkou matiku (dělám teď navazující studium), jsem začal uvažovat o tom, že bych nastoupil do práce a podařilo se mi dostat do ostravského Artia, které je známé mezi uživateli Joomly hlavně svým rozšířením JoomSEF, které zpracovává ošklivé PHP adresy index.php?neco=neco na pěkně čitelné /neco/dalsiho.

    Mimo to mě dost podržela i moje přítelkyně, ale i přesto těch 14 dní než jsem nastoupil do práce bylo dost ošklivých.V Artiu na mě ale čekal výborný kolektiv. Jsme tam ve dvou místnostech a je nás tam celkem 8 lidí. Dva z nich zrovna dodělali navazující studium taky na VŠB. Zpočátku s námi byla i kolumbijka Laura, která překládala lokalizace produktů Artia do španělštiny, Panuje tam mezi námi přátelká atmosféra a všichni i se šefem si hned od začátku tykáme.

    I přes to, že jsem si do nástupu do Artia přivydělával několik let tvorbou vlastních rozšíření pro Joomlu, tak práce na cizím rozšířením byla o dost těžší kdy člověk úplně přesně netušil co jeho změna udělá v jiných místech kódu. Taky se musím učit o dost více své věci testovat, jelikož dosud zákazníkům nevadilo, že mi pár chybek, které mě při testování nenapadly, nahlásili. Nejvíce jsem si vylámal zuby na implementaci nového aktuálizátoru Joomly(ve zkratce - načtou se informace o rozšíření z XML souborů a stáhnou a nainstalujou se do Joomly.) do JoomSEFu. Bylo to proto, že JoomSEF už vlastní aktualizátor má a člověka muselo napadnou spoustu typů testů. Nakonec mi to trvalo 2 týdny, než se podařilo všechny chybky s celkem větší pomocí šéfa vyladit. Nakonec se ale toto pondělí podařilo vydat stabilní verzi JoomSEfu.

    A tento týden jsem začal pracovat na tentokrát už opravdu velkém projektu a to seznamáckém portálu prozeny.cz, které je také dílem Artia.

    Jelikož se blíží konec prázdnin, tak budu muset taky rozlousknout jeden oříšek a to jestli si dodělám magisterské studium nebo, ne. V práci se mi totiž líbí celkem dost a řešení kdy jsem při předchozím studiu byl neustále nerzvozní jeliož jsem nestíhal školu společně se zakázkami se mi moc v alternaci škola vs. práce pro Artio nezamlouvá Vzhledem k tomu, že jsem po smrti babičku v červnu nedodělal některé zkoušky, tak by mě totiž čekaly ještě 2 roky studia.        

    Hodnocení: 78 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.8.2011 17:43 mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dodelej si skolu, makat muzes do konce zivota a kolem tricitky je mozek uz starej a nejde mu to tak dobre, takze ted nebo pak budes drtit o to vic! A neodmlouvej, holomku!
    GeoRW avatar 11.8.2011 20:17 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    +1; dnes (mam 30) by som uz vysku asi nedal :-D
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    11.8.2011 21:09 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Presne tak. Dnes se kazdej sef diva predevsim na titul. Presne tak to jde v nasi firme (1000+ lidi, 500 PC) sef se v CV diva nejprve na dosazene vzdelani...bohuzel to je realita.
    12.8.2011 11:53 mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    spravnymu studujicimu by nemelo jit o ten car papiru, ale o vedomosti ktery tam ziska, a na kterych pak muze stavet, blbec muze bejt i s vejskou, ale na technice tech blbcu bude asi min nez na VSE a jinejch humannich oborech. Kdy cloveks VSE nevi jak vznikaj penize, a student teologie nema poneti co za nabozenstvi maj v Thajsku (jojo treba to jeste nebrali)
    14.8.2011 04:10 zulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dnes kazdej sef vi, ze kazdy druhy takyinzenyr je na hovno.
    12.8.2011 16:07 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dodělej si tu školu, já dodělával školu 6 let 3 roky VUT Brno a 3 roku FEI VŠB TU a musím říct že je to sakra nápor při práci a těch letech, končil jsem když mi bylo 34. Takže studuj co nejrychleji a pokud ještě můžeš, 2 roky to nic není. Škola ti dá opravdu moc. Přehled, rozhled jaký jinak získáš těžko, jak jsi starší čím dál míň se chce. A jak říká mustafa, neodmlouvej holomku. Techniků je čím dál míň.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.