abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 146 hlasů
     Komentářů: 10, poslední 8.5. 17:35
    Rozcestník

    Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev

    2.9.2007 20:06 | Přečteno: 1594× | Myšlenky

    Důrazně upozorňuji, že tento zápisek bude obyčejným emocionálním výlevem, který navíc nebude ani tak zábavný jako egoistické výlevy P. T., nebude obsahovat žádnou zmínku o linuxu, která by měla informační hodnotu, a jeho pointa bude spočívat v tom, že jsem opět dostal košem, opět jsem naštvaný na ten "hnusný svět", zase si myslím, že jsem měl žít před cca dvěma sty lety, jediné, co mě z toho srabu dokáže vytáhnout jsou mé milované varhany a víra, no a hlavně jsem se konečně rozhoupal zkoncovat se svým dosavadním stylem života, takže končím s diskusními fóry, ábíčkem a dalšími portály, které mě odtahují od normálního života. Ať žije krásná hudba a příroda, smrt počítačové pseudorealitě a hlavně Javě, která mi sebrala celé prázdniny a hlavně zbytky nervů. I když ty prachy za to nebyly špatný a ve školství jich možná nedosáhnu ani s vysokoškolským titulem po 10 letech praxe :-).

    No a teď jsem navíc prozradil pointu :-(. To je fuk. Trochu to rozvinu: Také se vám stává, že si s někým perfektně rozumíte a nakonec se dozvíte, že to, že si ta úžasná osoba někoho našla (a nejste to vy), nemění nic na vašem přátelství? Bohužel jsem příkladem, který dokazuje, že "nemění to nic na přátelství" není komutativní. Připadám si jako včela. U těch je už u narození jasné, kdo je dělnice, kdo královna atd. A já jsem se asi narodil jako výborný kamarád. Samozřejmě si za to ale můžu sám. Nemám zájem o řádně vášnivé seznámení na diskotéce s holkou, kterou bych poznal podle kalhotek a oslovoval telefonním číslem, protože to bylo to jediné, o čem jsme se stihli v tom kraválu a silně podroušeném stavu bavit. Může to působit jako odsuzování soudobého seznamovacího trendu metodou "zalezeme do řádně zahulené hospody, nalejeme do sebe něco na povzbuzení -- potřebujeme povzbudit co nejvíc -- a ulovíme nějakou tu mařku". Jo. Ten kravál mi leze na nervy. V kouřovém mraku se dusím a slzí mi oči. No a přihnuté zpocené slečny s tangama lezoucíma z kalhot mě odpuzují. Problém je, že seznámit se s inteligentní dívkou v kulturním prostředí je dnes asi něco mezi kýčovitou beletristickou zápletkou a důkazem duševní poruchy. Nejsem Blek, ale možná je to jen tím, že jsem se nenechal vyšetřit. Každopádně začínám nabývat dojmu, že i dívky, které jsem považoval za inteligentní (ve smyslu moudrosti ne znalosti) a kulturně zaměřené, dávají přednost vášni a pudům. On je vlastně člověk napůl zvíře, ale vždycky jsem si myslel, že kultura a civilizovanost člověka je přímo úměrná jeho schopnosti kontrolovat své zvířecí choutky. Možná to dnes už neplatí, jsem pár set let pozadu, ale prostě cítím potřebu najít ve vztahu trochu víc než "tam-zpáty-tam-zpátky...". Tak to jsem vypustil jeden ventil. Pravděpodobně mě teď budete považovat za vola, sexuálně frustrovaného "ajťáka" nebo něco jiného škaredého. Klidně, je mi to fuk a pravděpodobně máte pravdu. Souhlasím. ;-)

    Řešení? Končím s ábíčkem (stejně jsem tu delší dobu jen četl fóra a blogy), všemy diskusními fóry (vyjma předmětových na IS MUNI) a svůj čas strávený na webu důsledně omezím na získávání _potřebných_ informací. Blogy a fóra jen kradou čas. Je příjemné znát názory různých lidí, diskutovat, ale zjišťuji, že to nikam nevede a přicházím tím o příliš mnoho času. Raději ho investuju do vyjížděk na kole, to mě uklidňuje a naplňuje radostí z dosud nezničených koutů přírody. No a hlavně jsem se rozhodl konečně složit Te Deum. Chtěl jsem to udělat už po maturitě, tak to třeba stihnu ještě před bakalářkama. A když na jaře udělám bakaláře, rád to v srpnu na varhanickém kurzu oslavím prvním provedením svého Te Deum. Dá mi to pocit satisfakce a smysluplně stráveného času. I kdyby se mělo provést jen jednou, budu mít spíš pocit dobře odvedené práce, než co pociťuji, když programuju v Javě. Nejsem profík, s více znalostmi by mi to asi šlo líp, ale programování není pro mě. Zbytečně mě stresuje, nesnáším tlak termínů, příšerného *** zadavatele, který se nedokáže naučit ani terminologii toho o čem mluví (místo "use case" mluví o "user case" a "in-place editor" je "in-space editor"...) a hlavně do toho portálku chce všude cpát AJAX. Nesnáším JavaScript. Je opravdu na ho*no. Tolik vyhozeného času jen kvůli ladění hacků mezi Firefoxem, Explorerem a Operou, protože se každý chová jinak a neexistuje standard.

    Cedulku "pozor informatik" mi asi nikdo neodpáře. Asi se nezbavím předsudku, že varhaníci jsou divní (ovšem ne tak jako informatici). Každopádně varhan se zbavovat nebudu, ale IT začnu brát čistě profesně. Takže sbohem a šáteček. Dejte mi mínus bod za tenhle bezobsažný psychopatologický výlev, já si ho dám taky :-). No a klidně mi napište do diskuse, že jsem vůl, že slečnu jsem si vybral dobře, protože to, že si našla jiného, je důkaz, že je inteligentní (to vím :-)), ale pokud se mi podaří konečně něco se sebou udělat, tak si to tu už nepřečtu. I když mám slabou vůli, tak třeba konečně vydržím nemařit svůj čas na netu. Sbohem a šáteček, přeji vám klidné dny plné radosti z dobře zkompilovaného jádra ;-).

           

    Hodnocení: 93 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.9.2007 20:13 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    takže končím s diskusními fóry, ábíčkem a dalšími portály, které mě odtahují od normálního života.
    Mám takovou osobní zkušenost, že ti, kteří to musí roztrubovat do světa to dlouho nevydrží :-/
    2.9.2007 20:17 geecz | skóre: 4 | blog: herostratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Připadám si jako včela. U těch je už u narození jasné, kdo je dělnice, kdo královna atd. V rámci úlu (nejen) jsou horší role, buď rád. :-)
    Vykook avatar 2.9.2007 20:23 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Myslíš že mají v úlu uranový důl? ;-)
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    2.9.2007 20:26 geecz | skóre: 4 | blog: herostratos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    :-)
    2.9.2007 20:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Těch bylo, co mě jich nechalo a nebo nechtělo. Ženy odcházejí, ženy přicházejí. A ten chtíč k tomu patří. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    andree avatar 2.9.2007 21:30 andree | skóre: 39 | blog: andreeeeelog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    vas vek zdaleka nemam, ale mozem suhlasit... sice akurat slecnu mam a myslim/dufam ze to tak par rokov(navzdy?) - ale tiez to uz skoro nespocitam na rukach, kolko zenskych ma "sklamalo", ake vedia byt blbe, co sa vztahov tyka..

    jedna si nezacne s kamaratom, druha s neznamym, tretia nema problem s "jednorazovkou" a dalsia by sa po takom niecom obratila na klastor - zeny a ich "zasady"... clovek sa v nich nevyzna a nema to ani zmysel riesit - jednoducho na nu zabudni (a po case mozno zistis, ze ako kamoska je stale dobra) - a pockaj co bude dalej ;-)
    Josef Kufner avatar 2.9.2007 20:52 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Zcela tě chápu. Pročítání čehokoliv na netu je ztráta času. Kvalita textu je obvykle mizerná, informací pomálu a balastu kopec. Akorát zbytečné plýtvání energií. Přes prázdniny jsem programoval jednu věc a po deseti hodinách programování jsem se cítil daleko lépe než po čtyřech hodinách čtení diskuzí a podobných blbostí.

    Btw, nevíte o nějakém druhu pohybu, který není příliš náročný a hejbe se hodně horní půlkou těla? Z tanečních mám nožičky v celkem rozumném stavu, ale od pasu nahoru je to bída...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    2.9.2007 20:55 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    lezení po skalách, to přináší i poměrně silné duševní zážitky :-)
    Luk avatar 2.9.2007 20:56 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Btw, nevíte o nějakém druhu pohybu, který není příliš náročný a hejbe se hodně horní půlkou těla?
    Například veslování nebo plavání ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2007 21:02 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Štípání dříví, hrabání listí... měl bych zahradu, kde se jde takhle realizovat! No, já vím...no... trhám si nohou... já to jen tak zkoušel. ;-)
    bazil avatar 2.9.2007 22:47 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    kdyby se na tý zahradě vyskytoval kůň (koně) a moh bych na nich za to jezdit a bylo by to v okolí Pardubic, tak se hlásím :-D (ještě sem neměl čas se opravdu po takovéhle prácičce ohlídnout, ale v Pardubicích si z koněma věřím)
    2.9.2007 23:01 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Tak koně nemám. Bohužel, líbilo by se mi to, ale to by chtělo větší zahradu a hlavně větší účet v bance. ;-)
    bazil avatar 2.9.2007 23:12 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    mno já se zatím spokojím s tím, že budu moct někde jezdit a časem se uvidí ... hodně časem :-)
    3.9.2007 07:21 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Koně nejsou problém, známý hajný by určitě pomoc uvítal :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    Josef Kufner avatar 2.9.2007 22:31 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Jsem ještě zapoměl napsat, že by to mělo být lehce realizovatelné (v Praze), páč jsem děsně línej. :-D
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 2.9.2007 22:48 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    3.9.2007 19:18 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev

    Hra na varhany?
    Minimálně tři patra kláves, slušná šířka... to by tu horní polovinu snad mělo zaměstnat, ne?

    A co se týče nohou, ty by si určitě procvičily nejedny kroky z tanečních... většinou kvapík, řekl bych.

    Josef Kufner avatar 3.9.2007 20:47 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Mno, to ma takove dve drobne vady:
    1. Nemám varhany
    2. Nemám varhany
    Sice to je vada jen jedna, ale prisla mi natolik podstatna, ze jsem ji radeji uvedl dvakrat.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 3.9.2007 21:30 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Což to já mám varhany (velké kostelní) přímo u nosu. Ale pochybuji, že by mě na nich nechali zahrát ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    3.9.2007 22:08 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Ani kolekci hitů Reggieho Willsona hraných na Hammondky?
    Luk avatar 3.9.2007 22:43 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Asi ani tu. I když před pár dny přišel nový vikář, takže třeba by pro to měl pochopení :-D Akorát mi nějak nejde do hlavy, co s tím mají společného ty Hammondky (ty v tom kostele přece nejsou a ani já je nemám)...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    4.9.2007 11:00 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Mínil jsem tím, že by šlo o výběr skladeb, které jistý Reggie Willson nahrál na Hammondkách.
    Na čem by jsi je zahrál ty, by už bylo čistě na tobě...
    Luk avatar 4.9.2007 13:26 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Aha, chápu ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2007 21:37 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    :-]] "ludo, ale to je naprofto noumani"

    napadne me to neco pripomina.... ;-]

    btw. pri jedne z mnoha podivnych diskuzi se svojim vedoucim, jsme dospeli k par zaverum: "informatik si to s zenskyma musi nejak vyporadat" a "kompilator, vam nikdy nerekne: 'budeme kamaradi'"
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    3.9.2007 08:50 moira | skóre: 30 | blog: nesmysly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    "kompilator, vam nikdy nerekne: 'budeme kamaradi' - nebude vadit, pokud bych tento vyrok pouzil do sve paticky? :)
    Překladač ti nikdy neřekne: "budeme kamarádi"
    3.9.2007 13:54 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    klidne, nejsem autorem tohoto vyroku, takze je mi to jedno... ja jenom k nemu dodavam... 'i s kompilatorem se da prozit nejedna bajecna probdela noc' ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    2.9.2007 22:02 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Pěkně napsáno. Taky si budu muset najít více času na kolo. Člověku je potom lépe.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    2.9.2007 22:12 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Myslel jsem, že móda "nesnáším Javascript, je na hovno", už skončila a lidstvo se posunulo o kus kupředu. Škoda hlavně pro tebe.

    Ženy, ty jsou zakleté. Nefungují na ně vzorce, žádné čistě logické chování dlouho neobstojí (někteří si jej do smrti pletou se svou trpělivostí), z knih se toho taky vyčíst moc nedá a navíc nikde nejsou ty pravé. A když už se poštěstí, tak se po pár letech dozvíš, že chtějí něco jiného než tebe, co? Život se má žít, ne o něm číst nebo psát. Obzvláště ne ve 20 letech.
    Math, as Barbie says, is hard.
    Josef Kufner avatar 2.9.2007 22:46 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Móda možná skončila, ale "javascript je na hovno" platí stále ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 2.9.2007 22:50 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Naopak je dnes móda cpát JavaScript úplně všude. Je to pomalé a není to Flash - co to je? :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2007 22:21 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    Mě tam zaujala jedna věc, a to, že lidé jsou zvířata. Na svůj věk jsem si už užil dost alkoholu a podobných věcí a v téhle věci se celkem dokážu hlídat a vím kde končí meze. Ale pak se jednou za čas prostě stane. A stane se to, že se akorát ráno probudíš, a střípky z předchozího večera ti napoví že jsi byl stejný jako to zvíře...

    No nic, přeju hodně úspěchů do dalšího života a hlavně dobrou náladu ;-)
    Don´t worry, be happy.
    bazil avatar 2.9.2007 22:45 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    hodně štěstí z reorganizací času, kolem, přirodou a ženskejma ... já už o tom uvažuju jak dlouho ... jen nějak chybí vule a vubec všechno
    Dalibor Smolík avatar 3.9.2007 09:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jdu zpátky do lesů – emocionální výlev
    i dívky, které jsem považoval za inteligentní (ve smyslu moudrosti ne znalosti) a kulturně zaměřené, dávají přednost vášni a pudům.
    To jsi nevěděl? V přírodě je to tak naštěstí zařízené, jinak bychom my muži umřeli nesmírnou nudou. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.