abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (11%)
     (10%)
    Celkem 301 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Vyváženost

    15.4.2010 22:33 | Přečteno: 1058×

    Patnáctý duben. Dnes má narozeniny můj otec, moje žena Petra, tedy žena, protože podle církevního práva jsme pořád manželé, kdežto podle světského jsme už devatenáct let rozvedeni. Petra a táta jsou na den od sebe třicet pět let vzdáleni věkem. Tátovi by bylo osmdesát čtyři, Petře čtyřicet devět a Babetě dvacet. Dcera Babeta má narozeniny za měsíc, také patnáctého a já patnáctého prosince. Čtyři patnáctky v jedné rodině. Být numerolog, zcela určitě bych z toho něco vyvodil. Ale nejsem. Takže ty patnáctky beru jako kuriozitu. Nikdy jsme se pohromadě nesešli. Táta umřel šest let před mou svatbou s Petrou, a já dceru Babetu viděl na chvíli jednou v životě. Tak už to chodí. V moderní době. Jsem zavržený otec. Dnes už doslova.

    Už jsem se s tímhle smířil. Jsou události, které se stanou a nedají s e změnit. Vztek ženy a naprosté oddělení. Oddělení od dítěte. Docela se sám sobě divím, že jsem schopný jako terapeut pracovat se ženami. A to i s takovými, které občas pustí, že tohle udělaly svým bývalým mužům. Prostě neunesly rozvod jako takový a jednoduše si to s manžely vyřídily tímhle způsobem. Takže pokud mi někdo začne jako tuhle na abíčku jako komentář psát „vyvážený příběh” aby vyvážil ten můj, protože jsem tam umístil právě jeden takový starší blog, popisující ženy, které se rozvádějí občas jen z toho důvodu, že je pálí, nebo pálilo dobré bydlo, pak se musím bud zlobit, nebo usmívat, když mi v rámci vyváženosti popisuje osud ženy, která se rozváděla s mužem, který pil, hrál a ona chtěla zachránit aspoň něco.

    Onen pisatel měl pocit, že musí vyvážit můj příběh. Tohle když někdo udělá, usměji se, protože v takovém případě nelze dosáhnout„vyváženosti.” Nikdy nemůže jednu nezralost, nezralé chování, vyvážit popisem druhého nezralého chování. O to přece vůbec nejde, abychom řekli. Když ty řekneš, že se ženy chovají takhle, tak já řeknu, že muži se chovají takhle a je to správně vyvážené. Nezralé ženy, jsou jeden problém, nezralí závislí muži jsou druhý problém. Nehledám spravedlnost, vyváženost, ale důvody a možnou nápravu věcí. Žena, která rozbije nezralým chováním rodinu a posléze zjistí, že si tedy rozhodně nepolepšila a nepolepšila svým dětem, nikdy není zbavena následků plynoucí odpovědností za své chování a jednání. Její skutky nejsou vyváženy tím, že se muži chovají také nezrale. Stejně tak muži. Mé nezralé chování nezralost jiného člověka jednoduše nevyváží.

    Mohu rozumět tomu, že má žena mě nesnáší, byla zklamaná, byla nezralá, přála si svůj omyl vymazat ze svého života,mohu ji odpustit její skutky, kterými ve své dceři vyvolala nedůvěru a možná i odpor k mé osobě, ale to že někdo napíše, že jsou otcové, co své děti týrají a proto je nutné udržet vyváženost, a napsat tu „pravdu” o tom jak to ve skutečnosti je, že jsou někteří chlapi hajzlové, tu ženu odpovědnosti, jak už bylo řečeno nikdo nezbaví. Matky, které zbavily své děti otce, který je netýral, nepoškozoval, měl je rád, usiloval o setkání s nimi stejně jako otce, kteří týrali své děti, zneužívali je. U obou jejich příběhy vedle sebe napsané nijak nevyváží skutky jich obou. Žádný není skutky toho druhého ospravedlněn.

    Mě prostě ty kecy o vyváženosti vůbec neberou. Vyvažovat můžeme názory, nikoliv skutky. A zabývám-li se jedním problémem, klidně zůstanu u něj, popíši ho a nechám běžet diskusi v tom směru, jestli opravdu ty matky měly důvod odejít, jestli se otcové k nim chovali tak aby ty matky zůstaly, jestli skutečně je dobré chování muže k ženě zárukou její ochoty setrvat v manželství, kde je vlastně hranice únosnosti atd. Dvacet let jsem se chtěl setkat se svou dcerou. Napřed bránila matka i přesto, že jsem se k ní nechoval sprostě, neurážel jsem ji, neponižoval, přesvědčoval jsem ji o svých dobrých úmyslech. Nic platno. Žádný argument ji nebyl dost dobrý, žádné chování ji nevyhovovalo. Moje dcera se několikrát odmítla se mnou setkat. Protože jak ona sama řekla: „Jsi pro mne cizí člověk!” Bude jí dvacet, nehlásí se ke mě, neinformuje mě o svém životě.

    Přemýšlím, čím by tenhle příběh chtěl kdo vyvážit? Jiným příběhem o zhýralém otci? Nesmysl, nelze. Nikdy nešlo o spravedlnost vyváženost v tomhle případě. Šlo jen a jen o dceru. Nešlo o to, aby někdo našel něčí vinu. Lidé se jednoduše rozcházejí, ale mohou do svých rozchodů zatahovat svoje děti zcela minimálně. Třeba jen tím, že ukážou na toho druhého a řeknou: „Tvůj otec, tvoje matka. Určitě tě má rád/a proto za tebou přišel, přišla. Chce být s tebou.” Rozvod je sám o sobě hořká záležitost, a to nemusí opravdu jít o život se závislým. Život se závislým a následný rozvod z toho důvodu, je zcela jiná kategorie, než když ona opustí jeho, pro někoho jiného, nebo on ji pro jinou, případně protože si přestali vonět, přestali se snášet, přestali si věřit atd. Nelze najít spravedlnost a vyváženost, ale lze dosáhnout alespoň jisté zralosti a tím i dohody.

    Život je jednoduše nevyvážený, nespravedlivý, nejistý a žádné pokusy o vyváženost a spravedlnost ho moc nezmění. Jsou lidé, kteří se chovají slušně a partneři je přesto opouštějí, jsou lidé, kteří se podle mínění jiných chovají jako hovada a přesto s nimi jejich blízcí ten úděl snášejí celoživotně. Nenajdeš na světě spravedlnost. Natož vyváženost. Někdo má nadání a intelektu pro tři a nijak správně s tím nezachází, někdo nemusí nic dělat aby měl každý rok jiného partnera a ještě si vybírá mezi mnohými a jsou lidé, kteří tohle svedou jednou v životě a když je ten chlap, ženská opustí, už se z toho nikdy pořádně nevzpamatují.

           

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.4.2010 22:56 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Docela by mě zajímalo, jestli ty dny narození lidí, velmi důležitých ve Vašem životě, považujete za pouhou náhodu. K vyváženosti. Já vnímám skutečnou vyváženost jako synonymum pro harmonii. A nejvyšší zdroj harmonie je přímo tam nahoře...Vyváženost neznamená přebíjení a dokazování /si/ čehokoliv. Mám taky odlišný názor na život, jak píšete v posl. odstavci. Myslím si, že život je vyvážený, spravedlivý a jistý /máme jistotu smrti/:-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.4.2010 22:57 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Opět souhlas. Trochu mi to připomíná otřepané...
    A vy zase mlátíte černochy...
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    15.4.2010 23:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Aj vaj, ten "onen pisatel" jsem byl asi já. No, tak či tak bych asi měl říct o co šlo. Tak rozhodně ne o "vyvážení" ve smyslu oko za oko či co, Néééé.

    Asi to bylo blbé slovo, stane se, zejména v diskusi, kde ty slova moc nehledám. No, po pravdě se mi to stává asi i v životě.

    Jinak mám takový zvyk, který jsem získal při jednom cvičení mysli (to zní taky strašně pateticky co?). Pokud někdo něco říká, pokusit se ve vší slušnosti nalézt pohled z druhé strany. A tak ateistům povídám o zásluhách církve a užitečnosti víry, věřícím o škodlivosti víry a zločinech církve. Zeleným o zeleném fanatizmu a těm co jsou ze všeho zeleného hysterický o potřebě zelených myšlenek.

    Nejsem na tohle své reagování hrdý, ani se za něj nestydím. Postoj k němu nechávám na p.t. čtenářstvu. Pokud mi postoj tlumočí, mám zase námět na přemýšlení, kterým trávím čas v MHD (hodně). Na abíčku je výhoda, že otravné rejpaly jde blokovat, není problém mi zablokovat a je klid. Ovšem na nápravu mne je pozdě, jinej už asi nebudu. Reaguji tedy tak i na vlastní myšlenky, zkouším se na ně podívat odjinud.

    Je mi jasné, že tohle vypadá jako beznázorovost. Myslím že ne. Mám většinou dost jasné názory, ale podrobuji je dotazování. Abych něco neprošvihl a nestalo se mi: "já mám pravdu a nikdy se nemýlím".

    Do diskusí často plných pravd se snažím pouštět ty pochyby. Názorů je tady hafo a nevidím důvod, proč by ten můj měl být tak významný.

    Tady se mi zdálo, že je přítomná pravda mužů, napsal v podobě (smyšleného jak jsem upozornil, mohlo to být o něvěře, nemocech...) příběhu pravdu žen. Možná jsem ale jen špatně četl, možné že to bylo špatně napsáno... nevim.

    Může to komukoliv přijít blbé, trapné... nic proti tomu nemám. Ale nevidím jediný důvod se měnit.

    Každý člověk a jeho osud je jedinečný, i když na duhou stranu se opakují stále stejné příběhy. Skutečně nejde vyvážit příběh člověka příběhem jiným. Jen na jiném příběhu ho jde vidět jinak.

    Toť vše.
    15.4.2010 23:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Možná jsem ale jen špatně četl, možné že to bylo špatně napsáno... nevim.

    Může to komukoliv přijít blbé, trapné... nic proti tomu nemám. Ale nevidím jediný důvod se měnit.

    Hlavně nepřipustit, že bych se mohl jen tak mírně mýlit. Prostě vždy v nadhledu. :-) Ty pokusy hledat pořád z druhé strany jsou tak dobré jen na zamlžení jednoho problému a diskusi o druhém problému a nedojde se nikdy k ničemu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2010 23:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Nic nemám proti odmítnutí toho co jsem kdy kde napsal a řekl. Že se mohu mýlit nejen připouštím, ale navíc vím, že se mýlím velmi často. To druhé, s tím nadhlem sedí. Ano, učím se nadhledu. Nikoho k tomu nenutím, dokonce ani věřit že nějaký nadhled mám nemusí.

    Osobně mám s hlednáním více pohledů dobré zkušenosti. Takže jej nebudu měnit. Ovšem každý jsme jiný a má cesta nemusí být rozhodně všeplatná.
    15.4.2010 23:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Tedy, namám důvod měnit svoji metodu dotazovací, především sebedotazovací, nikdo ode mne nezkusil taková příkoří jako já sám :-).

    S pravdou to nemá moc společného, pokud nějakou, alespoň částečnou pravdu hledám, tak jí nemám. Není to lehký život, ale já si zvykl :-)
    16.4.2010 00:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Změnu mohu chtít jen těch co jsou ji schopni. Ti co ji schopni nejsou, můsí si svůj úděl nést bez jakýchkoliv úlev. :-) Jak tak sleduji, nemají ten život ani trochu lehký.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 06:09 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Zase vedle jak ta jedle :-) Jenom tu změnu nebudu provádět proto, že se nelíbím Jílkovi (nebo někomu jinému). Řekl bych, že se nehodlám nechat manipulovat hodnoceními :-)
    16.4.2010 06:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Já na vás něco chci? Jen jsem ukázal na váš omyl. Nic víc. A hned prý manipulace za pomoci hodnocení. Nějak se vás ten blog dotkl, když tolik reagujete. Ale to jsem předpokládal.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 06:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Úplně jsem z toho blogu štajf :-) Jakej omyl :-) K omylu je třeba něco tvrdit. :-) Co je to zase za s prominutím za ftákoviny :-) O čem se to tady majngotesvil bavíme? Vy jste napsal blog o mrchách ženskejch (obecně o druhu ženskejch), já k tomu připsal, že ženský to maj taky někdy těžký. A teď je z toho Dostojevský, jitření ran a boj o pravdu?

    Do reakcí si lidé píší co, co považují za vhodné napsat, co se jim chce napsat... Jiný to nebude. Dóóóst, nebudu se pitvat ve svý normální reakci na normální blog. Jestli na tom trváte tk to byl omyl, i když vůbec nechápu co by to tam mělo znamenat.

    Klíďo si to tady rozeberte, já pádim do háku. :-) Pa, pa
    16.4.2010 07:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Do Dostojevskýho máte daleko, k omylu jsem tvrdil dost, opakovat ám to nebudu. Štajf z toho jste, konečně, nejste sám, kdo je štajf. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 11:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Ty protiklady se fakt přitahujou, vy dva by ste byli asi úžasnej pár... :-D
    16.4.2010 00:28 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    PS: Myslím, že už jsem dal jasně najevo už dříve, že nemám žádnou potřebu vaší změny. Takže vaše ujištování, že se nezměnite, je vaše věc. Žijete si jak uznáte za vhodné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 06:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Díky, budu. Také tak a hodně štěstí.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.4.2010 23:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Dneska jste nějakej smutnej až bych řek mentálně nevyváženej pane Jílek, tak já vás rači nechám... :-D
    16.4.2010 00:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Ale kdepák,nevyváženej ani náhodou. To jen kolega nepochopil, že pokud se snažím vyvěstlit příběhem z druhé strany okradenému člověku, který šetřil každou marku z diet, dřel po šichtách aby něco vydělal a pak se vrátil domů a našel byt prázdný, a kolik jsem jich takových znal. protože dáma měla nápad, nebo ji někdo poradil, že když se odstěhuje, vezme všechny účty a on ji pak u soudu nic nedokáže, protože nic nemá v ruce, tak ten okradený má jen pocit, že z něj někdo dělá vola, který si naběhl. Naběhl a ona zlodějka je vlastně omluvena tím, že všude je něco. A kolik jsem potom potkal tech zlodějek, co vlastně okradly samy sebe a nemohly se ani vrátit. Styděly se a svůj stud popírly obvinováním těch chlapů.

    Vlastně zrelativizujeme cokoliv a nic neplatí, protože se na zloděje "musíme podívat z druhé strany a pochopit jeho pohnutky". Ta ženská ani nedostane pak příležitost pochopit, že jsou věci, které se nedělají. Nekrade se majetek a nekradou se ani děti.

    Zrovna jako ten alkoholik, který mlátí svoji ženu, týrá děti, když neuslyší, že jsou věci, které se nedělají, a které ho oddělují od těch druhých, také nemůže nic změnit, protože pokud je vše relativní, tak nic neplatí a tedy se nic nedodržuje. Podobně jako popírají ty ženy, tak popírají ti alkoholici, fetáci atd. A bez toho jasného pojmenování, jak na jedné, tak na druhé straně, nbez jakýchkoliv vyvažujících příběhů, se ti lidé jednoduše nemají šanci změnit k lepšímu vycházení se svými blízkými.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.4.2010 23:48 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    mám pocit, že spousta lidí vůbec nepřemýšlí nad tím, co říká, co píše, a že to, co vypouští za myšlenky, může také ublížit. Život není vyvážený, v tomhle s Marcelou nesouhlasím, co by v něm mělo být vyváženého? Nerozumím. Prožívá-li někdo svůj zrovna nelehký životní příběh, rozhodně mu nepomůže v rámci "vyváženosti" slyšet, že on je sice v průšvihu, ale tamten a tenhleten je na tom vlastně hůř, natož že tamten chlap, a tady ta ženská ... Jako kdyby si posluchač nedokázal poradit s cizí bolestí a utrpením , a měl pořád zapotřebí cokoliv říct, komentovat,a přitom nepřemýšlí že když plácne nějakou blbost, ublíží ještě víc. To jako když jsem probírala se svojí kamarádkou nějaké své bolestné období v životě, a ona jenom pokyvovala hlavou a že je jí to líto co prožívám, a přihnal se její přítel, aniž znal souvislosti, aniž se ho kdokoliv ptal na názor, zaslechl část vyprávění a spustil "no být já na tvém místě, tak už mu dám kufry za dveře, no tohle kdyby ... tak já bych.. ". Vlastně ze mě udělal blbku co si nedovede poradit v životě, a on žít můj život zvládnul by to tisíckrát dokonaleji. Na radu ani názor jsem se ho neptala, ale během té krátké chvíle jsem si udělala dost obrázek o něm. Jen mi pak došlo, že takhle se chová spousta lidí, v rámci vyváženosti zlehčují životní příběhy druhých, radami a snadnými řešeními vlastně i své blízké ztrapňují a ještě více rozrývají rány poukazováním na neschopnost svůj život vyřešit tak průzračně snadno. Tento příspěvek není adresný zde pro nikoho, jen si nad těmito souvislostmi v těchto dnech dost přemýšlím.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 00:03 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost

    Existují dvě teorie o tom, jak se hádat se ženami.
    Ani jedna nefunguje.


    Rodney Dangerfield
    16.4.2010 00:08 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.4.2010 00:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    A proč se snimi hádat? Stačí je jen nechat udělat všechno co chtějí a pak počkat až to na ně spadne. Pak je velkoryse vyhrabat a třeba zmoudří. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 00:10 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.4.2010 00:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Jsem tu zlato a už jdu :-) Krumpáč a lopatu mám sebou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 00:23 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    LOL! :-D dobrej fór:

    Víte proč muži nepředstírají orgasmus?
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 00:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Protože by při tom nedokázali dělat takový grimasy! :-D :-D :-D
    16.4.2010 08:00 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost

    Vzhůru do nových dobrodružství.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 06:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Jo to ano. Proto se také s něčím, co mne hodně niterně bolí, svěřuji jen vybraným lidem v rámci rozhovoru.
    16.4.2010 07:23 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Rito, popravdě, když už jste zmínila moje jméno, není mi úplně jasné, v čem se mnou nesouhlasíte, a zda-li na nesouhlas navazují vaše pokračující sentence. Protože v takových souvislostech, které předestíráte, já vůbec nepřemýšlím. Možná jen vnímáme odlišně slovo VYVÁŽENOST. Taktéž nevidím jako vyváženost to, co popisuje pan Jílek. Myslím to ohledně ospravedlňování různých leváren. To také není nic o vyváženosti.

    Takže, abych to shrnula:

    Vyváženost pro mne představuje: harmonii.

    Vyváženost pro mne nepředstavuje: dokazování /si/, přebíjení, chlácholení, zpochybňování, rozplizávání.

    PS: Vyváženost není podle mne v moci lidí. V moci lidí je KONAT podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a to by mělo automaticky vést ke kýžené vyváženosti.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.4.2010 07:32 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    No nevím, mě to příjde jen jako prázdný pojem, "vyváženost, harmonie", co si pod tím představit? Když se ke mě bude někdo chovat jako debil, tak já na něj budu sebemilejší a sebehodnější, abych to uvedla do rovnováhy? Když se stane v životě nějaká tragédie, neštěstí, tak pak osud naleje zase galon dobrých zpráv? Takhle to, dle mého, vůbec nefunguje. Cítím z toho opět ten závan pavědy, co jsme už řešili na Janových stránkách.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.4.2010 10:23 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Jak jsem řekla. Vyváženost přijde sama automaticky, pokud jednáme podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Když se ke mně někdo bude chovat jako debil, buďto mu plivnu mezi oči, anebo ho nechám svému osudu. V souladu se svým nejlepším vědomím a svědomím. :-) Když se v životě stane nějaká tragédie, budu ji muset přijmout, protože se mi jistě nestala náhodně. Nic v životě se neděje náhodně. Každý si nese svůj raneček štěstí i smůly v návaznosti na své minulé životy. To, jak s nimi naloží, je výzva. Tady a teď... Pro Vás je to pavěda, pro mne vesmírný řád.
    16.4.2010 11:21 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Zdravím,

    vyváženost podle mne není harmonie.

    Harmonie je podle mne soulad, souznění, jsme na stejné vlně, rozumíme si, toto by, podle mne, mělo fungovat pro páry. Pokud budou na stejné vlně, pak mohou snázeji proplouvat životem.

    Vyvážení, či vyrovnání je, podle mne, něco o co by se mohl pokusit jakožto jedinec. Mohu se pokusit vyvážit si svou prudkou povahu, pokud o to budu stát, ale vyrovnávat se ve dvou je něco, co podle mne nefunguje. Pokud vezmu houpačku a na houpačce vyrovnám 2 síly, pak bude houpačka ve stabilním stavu a nikam se nepohne.

    A pokud to aplikuji na společnost, tak snaha o úplné vyvážení by, dle mne, znamenala vlastně absolutní strnulost, zastavení jakéhokoli vývoje.

    Stejně tak jako harmonizace společnosti. Pokud nebudu mít někde zeď o kterou bude tato vlna rezonovat, tak se ta stejná vlna rozmělní a rozpadne a zůstane nám monotónně pípající encefalograf.

    Společnost jako taková, dle mne, potřebuje různorodost, podněty. Pokud se bude kdokoliv snažit o umělé vyrovnávání, či harmonizaci, pak se může poměrně rychle (pokud vezmu dějiny lidstva) dočkat stejného efektu, jako u papinova hrnce bez pojistky (ticho před bouří). :)
    16.4.2010 18:05 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Děkuji za názor, ale přesto jsem přesvědčena, že termíny jako vyváženost, vyrovnanost, mírnost, spolu velmi úzce souvisí. Harmonie je jejich společným jmenovatelem. Harmonie obsahuje rytmus, který přináší vesmír a život. Proto nemůže znamenat strnulost, nehybnost. I samotné "váhy", které obsahuje slovo vyváženost, nefungují na principu nehybnosti. Taktéž houpačka. Obé souvisí s pohybem. Váhy váží, aby bylo "všeho s mírou" :-)
    16.4.2010 08:33 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Patnáctej duben je dobrej den na narozeniny. Taky jsem včera slavil. A abych vyvážil kámoše, kterej se strašně ožral, sám jsem skoro nepil. Tak mi alespoň dnes není blbě. :-)))
    16.4.2010 09:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Pokud sám došel domu, tak to mohla bejt úspěšná oslava. :-) Jinak vše nejlepší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 12:26 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Dík.

    Jak šel domu se ho musím ještě zeptat. Ale myslím, že tam našel nějaký příjemný doprovod. :-)
    Rezza avatar 16.4.2010 10:11 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Co znamena to cirkevni pravo? Jak jako ze podle neho neni clovek rozvedeny?
    16.4.2010 11:26 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Dle církevního práva, tedy přesněji, dle katolické církve, se člověk může legálně rozvést, pokud nedošlo k naplnění manželství. Tím je myšleno, že daný pár nemá děti. :)

    Takže, pokud pár má děti, tak toto manželství není možno, dle církevního práva, rozvést.
    16.4.2010 11:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    V Katolické Církvi existuje něco čemu se říká svátost manželství. Podle výroku Krista, "připojí se muž k ženě a budou jedno tělo" je manželství nerozlučitelné. Jsou vyjimky, ale těch moc není. Možná je lepší si nají informace na netu. Nemusím to vykládat zcela přesně. Nemusí být děti a přesto je podle církevního práva to manželství nerozlučitelné. Pojí je slib, který si dali.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 12:09 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Ano. Souhlasím.

    Církevní rozvod více méně znamená, že církev prohlásí manželství za neplatné.

    Důvody pro prohlášení mohou být následující: Jeden z partnerů si absolutně nepřeje děti, nebo přiznání jednoho z partnerů k nevýlučnosti vztahu (tj. k nevěře), či zamlčení vážného zdravotního či ekonomického stavu.

    Pokud je člověk silně věřící, pak tento úkon má za dopad, že po prohlášení manželství za neplatné, může opět přijímat svátosti a může mít svatbu opět v kostele.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 12:59 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Už vám v UH dodělaly to betonový monstrum, když Valenta zavřel kohoutek s prachama? :-D
    16.4.2010 13:09 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Které betonové monstrum? :)
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 13:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    ...no, staví se tam jen jedno betonový monstrum... :-D
    16.4.2010 13:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Podle výroku Krista, "připojí se muž k ženě a budou jedno tělo" je manželství nerozlučitelné.
    Tyhlety implikace, mimochodem pro katolictví poměrně typické, mě vždycky dostávají. Ježíš řekl "připojí se muž k ženě a budou jedno tělo" → manžeství je nezrušitelné :-D

    Nebo "Nezcizoložíš" → sex mimo manželství je zakázaný.
    16.4.2010 14:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    No a dodržujete je, když vás tak berou? Pokud je nedodržujete, nejste katolík, tak vás můžou nechat chladným. Stejně jako mě nevzrušuje, že Židé a muslimové nejedí vepřový. A muslimky choděj zahalený. Tak se koukám na ty odhalený křestanky a ateistky.. Na některý je docela pěkný koukání. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 15:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    No, tak podle katolickýho výkladu to tak úplně nedodržuju :-D Mám takovej svůj výklad, kterej považuju za původnější (jistě to ale vědět nemůžu)... ale ani ten nedodržuju vždy a úplně... ono taky desatero není od toho, aby se dodržovalo na 100%...

    S tvrzením, že na odhalený ateistky/křesťanky/atd. je pěknej pohled, určitě souhlasím, zvlášť na některý ;-)
    16.4.2010 18:14 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Já si myslím, že tyhle pravidla jsou obecně platná, ať je člověk katolík nebo ne.
    Josef Kufner avatar 16.4.2010 19:56 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Nic jako "obecně platné pravidlo" neexistuje. A pokud něco takového tvrdíš, tak to jen znamená nedostatek rozhledu a/nebo naprostou uzavřenost jiným myšlenkám.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    16.4.2010 20:06 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Pravidla desatera jsou platná pro všechny bez rozdílu, ať je člověk katolík nebo ne. Když se budu přejídat, krást a podvádět, vždycky se mi to vymstí, ať mám rozhled jakýkoli :-)
    16.4.2010 20:16 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Mozna tak pulka. Pravidla jako 'Nebudeš mít jiného boha mimo mne.' a 'Nevezmeš jména Božího nadarmo.' zdaleka vseobecne platna nejsou.
    16.4.2010 20:35 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    To je Vaše čistě osobní věc, co přijmete a co ne. Já Vás přesvědčovat nebudu. Navíc si myslím, že Bůh není vhodné téma na diskusi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 21:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Bůh není vhodné téma na diskusi
    O.K., jiný téma. Od kud ti spameři můžou vědět, že po chlastu mívám problémy s erekcí?
    Chytrex avatar 17.4.2010 05:46 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    to oni preventivně abys neselhal jako muž.. ..když nebudeš mít po ruce didgeridoo..:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 08:21 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Tak von ten spam je vlastně jako dobročinost, co? To já si to všechno zas odblokuju... ;-)
    17.4.2010 08:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Na píštalku zapíská, spamera přiláká. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 08:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    16.4.2010 21:54 oserto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Marcelo, New Age už jde z módy. Zas něco jiného by jste měla zkusit.
    Josef Kufner avatar 16.4.2010 20:16 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyváženost
    Takže "obecně" == "Marcela" ?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.