abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (14%)
     (25%)
     (39%)
     (21%)
    Celkem 28 hlasů
     Komentářů: 7, poslední včera 22:24
    Rozcestník

    Řecko

    5.7.2015 23:35 | aaaaa | poslední úprava: 5.7.2015 23:32

    Zajímavý článek o situaci v Řecku (anglicky)

    TL;DR verze je ve formě obrázku níže.

           

    Hodnocení: 21 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Kdybys byl(a) Řek, jak bys volil(a) v referendu?
     (25 %)
     (71 %)
     (4 %)
    Celkem 52 hlasů

    Obrázky

    Řecko, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.7.2015 10:57 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kdybych byl Rek, volil bych z principu tak, aby se zastavilo dalsi nevysovani dluhu a pokud mozno prisel co nejrychlejsi bankrot a vratila se lokalni mena. Stejne bych volilil i u nas, bez ohledu na to, jak narocne to bude mit nasledky pro mistni obyvatele. Protoze to je mozna nejrealnejsi moznost, jak se dostat z dluhove pasti (ve ktere je jak Recko, tak temer vsechny zeme sveta).

    A pak bych vzdy volil jen toho, kdo by prosazoval neziti na dluh, opet bez ohledu na nejruznejsi ekonomicke ci socialni ukazatele.

    Vubec to neznamena, ze jsem pro to, aby se neplatili dluhy. Ale vsichni vedi, ze dalsim prodluzovanim budou dluhy pouze narustat. Jedinym zpusobem je IMO proste zadne dluhy nevytvaret a z principu nepusovat zadnym statum na blbosti (ktere stejne pouze zneschopnuji nasledujici generace a devastuji ve jmenu pohodli a socialni spravedlnosti spolecnost).
    6.7.2015 11:32 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jasně, to zní rozumně, ale nemáš všechny fakta. Víš jak to dopadne s řeckým bankrotem? Dluhy MMF bude muset stejně splatit a konkrétní úprava dluhů v EU je tajná. Bankrot je pro Řecko nyní nemožný (kupodivu před těmi pěti lety kdy to začlo se mohl v pohodě udělat). Vytváření dluhů má smysl, když vydělám více než budu muset vracet. Například u budování klíčové infrastruktury a dalších investic dluhy nejsou problém, jenže platit z dluhů sociální stát je cesta do záhuby.
    6.7.2015 12:14 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    No a o tom to prave je. Ja podle toho, co leta vidim kolem sebe, nedokazu uverit pribehu o tom, ze se jednou zacneme z dluhu vyhrabavat tim, ze nam bude nekdo na nase cupr reseni pujcovat. Proste z toho se neda jinak nez valkou nebo odpustenim dluhu dostat. Nebo teoreticky hrozne dlouhym hospodarenim s prebytkem = minimalne nezit si nad pomery a neutracet za to, na co nemam, aby mi zbylo i na splatky minulych dluhu (coz samozrejme kupovany volic v demokracii neumoznuje). Takze jakakoliv "pomoc" MMF je jen prohlubovanim potizi a z teto pozice je bankrot stale smysluplnejsi nez se proste vic zadluzit. Jinak souhlas, ze bankrot mel prijit davno, ale prave kvuli ochote "pomoct" k nemu nedoslo.

    Jak by bankrot ted dopadl? Me prijde, ze je to uplne jedno, protoze i kdyz dopadne hrozne, porad dopadne lip, nez kdyz se bude dluh vic a vic prohlubovat. Prakticky jediny zajem na prodluzovani stavu ma EU, ktere se otrasa jeji utopie. No, nechame se prekvapit.

    To pisu jako clovek, ktery zije se svoji pomerne velkou rodinou (v rijnu 5 deti) bez jedineho dluhu (ani hypoteky) a bez davek od statu, bez penez od rodicu. Svete div se, jde to, i kdyz je to dnes velmi neobvykle.
    6.7.2015 13:41 Tonda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ... se svoji pomerne velkou rodinou (v rijnu 5 deti) bez jedineho dluhu (ani hypoteky) a bez davek od statu, bez penez od rodicu. Svete div se, jde to ...
    takovehle komentare sem psal sveho casu ten terapeut, ale i nekteri jini, kteri nejsou tak omezeni. Presto bych VAm rad sdelil, ze takove komentare jsou pod urovni tohoto portalu, zde jsme zvykli na nazory a myslenky, ktere jsou trochu nosne a obecne. Samozrejme, ze Vam nikdo nemuze zakazat publikovat takove osobni vykriky, ale verte, otravuje to a kdo se chce neco dozvedet, se musi takovym balastem probirat a tridit. Proto bych Vas rad poprosil, nez neco zase napisete, tak si to nejdrive rozmyslete a pak teprve ten button 'Dokonci'
    6.7.2015 17:00 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    takové komentáře nepochopí ten, kdo neví kolik to stojí úsilí a energie (o penězích ani nemluvím) - on se nějak komentuje svět okolo když maminka dělá večeři a tatínek vydělá na novej počítač, případně když vysokokolák s rodinou za zadkem bez dalších nákladů na někoho jiného než je on nastoupí do první trochu líp placené práce a myslí si že všemu rozumí... (čest výjimkám)
    6.7.2015 19:44 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Muzete byt konkretni, kde presne vidite problem? Ja vam klidne konkretne odpovim, ale nejak nechapu, co vam vadi. Psal jsem slusne a pomerne vecne. Za tim, co jsem psal si stojim. A poznamku jsem napsal, aby to cele nebylo jenom prazdne tlachani nekoho, kdo je sam v dluzich az po usi stejne jako obrovska cast lidi. Nebo mate pocit, ze lzu, napadam vas? Staci ignorovat.

    BTW netreba mi ujasnovat, jak se tu chovat, jsem tu vic jak 10 let a uz jsem tu ledacos zazil.
    GeoRW avatar 6.7.2015 14:35 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Greci sa uz dostali do prebytku, dokazali platit dlhy a pokracovanim reforiem by sa z toho vyhrabali ... lezne oni si zvolili Syrizu, ktora im slubila vratenie raja na Zemi. Rusili reformy, zaviedli napr. dopravu zadarmo a pod. Tym hlupakom neni pomoci, treba ich nechat padnut na dno, aby zistili ake to je.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    7.7.2015 15:49 Jardík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ještě jsem neslyšel, komu že dluží ty peníze. Jestli nějakému měnovému fondu či jakési evropské centrální bance, tak takováhle odpověď mě nezajímá, protože tyhle banksteři peníze tisknou z ničeho pro státy za slib, že jim vrátí víc, což samozřejmě nejde (= lichva, dřív se za ní kamenovalo).
    7.7.2015 22:57 RM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    lichva, dřív se za ní kamenovalo

    nebylo to spíš tak, že ti co měli ve zvyku kamenovat, byli právě dobrými lichváři ;)
    8.7.2015 08:00 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ještě jsem neslyšel, komu že dluží ty peníze

    Dluží převážně ostatním státům eurozóny (tedy hlavně Francii a Německu), které jim půjčili prostřednictvím bailout programme. Mimochodem dá se to velmi snadno najít na Googlu.

    protože tyhle banksteři peníze tisknou z ničeho pro státy za slib, že jim vrátí víc, což samozřejmě nejde (= lichva, dřív se za ní kamenovalo)

    Tady se někdo díval na Zeitgeist a nedošly mu tam ty zásadní díry. Třeba to, že ten úrok se nijak neztrácí, ale tvoří zisk centrální banky, čímž se dostává zpět do ekonomiky. Peněz je tedy vždy stejně jako dluhů. Jak jinak by to taky mělo fungovat, i se zlatým standardem půjčovala centrální banka peníze (dluh zlata) s úrokem a to zlato se nikam neztrácelo.
    9.7.2015 00:15 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Peněz je tedy vždy stejně jako dluhů. Jak jinak by to taky mělo fungovat, i se zlatým standardem půjčovala centrální banka peníze (dluh zlata) s úrokem a to zlato se nikam neztrácelo.
    Vážně? Peněz je vždy stejně jako dluhů? Takže mi chcete tvrdit, že v podstatě všechny dluhy lze splatit najednou, bez toho, aby se tiskly další peníze z ničeho? A o zlatě už vůbec nemluvte. Ty doby, kdy peníze byly kryty zlatem a aktivy, jsou dávno, dávno pryč.
    9.7.2015 00:44 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ne najednou, ale všechny dluhy lze splatit opakovaným oběhem peněz bez nutnosti tisknout další peníze, protože od té doby, co peníze mají vyšší hodnotu, než z čeho jsou vyrobené, platí, že peníze jsou dluhy. Tak to bylo i u těch krytých zlatem, tak je to i u těch, které jsou kryté slibem, že je budete moct použít pro placení daní. Asi jako v tom židovském vtipu:
    Do jednoho městečka na řeckém pobřeží zavítá německý turista a chce se ubytovat v malém hotelu. Hoteliér mu nabídne ubytování ale než si půjde prohlédnout pokoje musí zaplatit kauci 100 €.
    Hoteliér vezme peníze a utíká zaplatit řezníkovi za odebrané maso.
    Řezník s penězi utíká k farmáři a zaplatí za odebrané zvířata.
    Farmář s penězi běží zaplatit obchodníkovi za krmné směsi.
    Obchodník jde hned zaplatit sekeru za chlast v hospodě.
    Hospodský vyrovná dluh u prostitutky, která mu dávala na dluh.
    Prostitutka zaplatí hoteliérovi za pokoje, kam si vodila zákazníky.
    Hoteliér má radost, položí 100 € na stůl, v tom přichází německý turista, vezme bankovku s tím, že se mu pokoje nelíbí, a odchází. Výsledek: nikdo nic nevyrobil, nikdo nezbohatl, ale všichni jsou spokojeni, protože splatili dluhy, a plni optimismu jdou vstříc krásné budoucnosti… dokud po nich finančák nechce daně z takto oběhnuvších peněz.
    9.7.2015 01:04 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Abych to upřesnil: peněz (těch virtuálních) je stejně jako dluhů. Používá se to mimo jiné v bankovnictví částečných rezerv, ale každá půjčka vlastně peníze vytváří (protože jako peníze fungují jak ty půjčené peníze, tak úpis půjčky). Nicméně fyzických peněz, které mohou obíhat, tolik není (to jsou jen ty půjčené peníze) a musí oběhnout mnohokrát, než se to celé splatí.
    10.7.2015 09:59 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    "Ne najednou, ale všechny dluhy lze splatit opakovaným oběhem peněz"

    Tohle je ale něco jiného, než vaše původní

    "Peněz je tedy vždy stejně jako dluhů."

    Rozhodně to ale neznamená, že se peníze netvoří z ničeho, jak ostatně sám píšete v následujícím příspěvku:

    "každá půjčka vlastně peníze vytváří".
    10.7.2015 22:05 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tohle je ale něco jiného, než vaše původní

    Platí oboje, tyhle dvě věci se vzájemně nevyvrací. Peněz je stejně jako dluhů, ale ne všechny peníze mohou ve stejnou chvíli obíhat. To je podstata částečných rezerv. Když vytvoříte peníze půjčkou, tak obíhat mohou jen ty půjčené peníze, ne ty vázané půjčkou, což je důvod, proč existuje bank run. Centrální banka má monopol na tvoření peněz, které mohou obíhat.

    Rozhodně to ale neznamená, že se peníze netvoří z ničeho

    Nic takového jsem taky netvrdil. Otázka byla, jestli lze splatit všechny dluhy bez tvoření nových peněz. A to lze.
    14.7.2015 08:14 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Celý ten dokument je o tom, že banky dělají peníze z ničeho a o tom, jak je současná měnová situace špatná a celá stojí na dluzích soukromým subjektům.
    kyknos avatar 14.7.2015 12:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vzdyt penize jsou jen papir, nebo dokonce jen cislo

    z ceho bys je chtel delat?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    21.7.2015 01:32 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Boha jeho, ty musíš být řádně vymatlaný.
    kyknos avatar 21.7.2015 01:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    napodobne - mas pocit, ze je nedostatek papiru, nebo jsi vylezl z predminuleho stoleti a mas pocit, ze penize musi byt necim kryty?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    21.7.2015 01:38 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Můžu se jen zopakovat: ty musíš být řádně vymatlaný.
    kyknos avatar 21.7.2015 01:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    to je zjevne tvuj pripad
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.7.2015 12:10 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    že jim vrátí víc, což samozřejmě nejde
    což samozřejmě jde - příklad - stát si půjčí na průmyslovou zonu, na té postaví investor továrnu, státu zaplatí za pozemek + na daních x peněz (v ideálním případě) a stát vrátí peníze co si půjčil + dohodnutý úrok

    spokojená banka, stát taky protože mu jdou daně + se mu zvýšila zaměstnanost + lidi protože mají výplaty + investor protože má kde vyrábět

    (trochu idealizovaný případ, ale pro pochopení snad stačí)
    8.7.2015 14:39 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    V tom filmu se taktně zamlčelo, že ten úrok se vrací do ekonomiky (protože jsou to zase jen peníze), takže to vypadalo, že v celé ekonomice je x peněz, ale splatit je potřeba x+úrok. Ale takových bot tam bylo víc, asi nejjasnější ukázka autorova kompletního nepochopení, jak centrální bankovnictví funguje, je tvrzení, že Fed „vlastní“ soukromé banky. Autor se totiž ani neobtěžoval zjišťovat, co u Fedu znamená shareholder (podílník, který jen povinně přispívá peníze, ale nemá žádné pravomoci), a celou svou konspirační teorii založil na tom, že je to akcionář.
    8.7.2015 15:08 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ale když ten film je tak úžasnej.... :)
    9.7.2015 00:10 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    No jistě, úrok se vrací do ekonomiky. Oni ty úroky rozdají chudým a potřebým. Vždyť jsou to v podstatě lidumilové :-) V podstatě naznačujete, že pokud někdo syslí peníze pod matrací, jsou v "ekonomice", vždyť jsou to zase jen peníze. Nějaké díry vidím, ale v tom dokumentu to nebude.
    9.7.2015 00:53 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Třeba ČNB svoje zisky používá primárně pro svůj provoz a budování depozitních rezerv, ale to, co nespotřebuje, jde do státního rozpočtu. Podívejte se někdy třeba na výroční zprávu ČNB.
    10.7.2015 10:03 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ČNB není klasická soukromá banka. Nelze ji ani srovnávat s FEDem, EB či MMF. O ČNB ten dokument rozhodně nebyl.
    10.7.2015 22:09 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Fed ani ECB nejsou soukromé banky. K tomu naprostému nepochopení Petera Josepha, co znamená u centrálních bank „shareholder“, jsem se již vyjadřoval.

    MMF není banka. Jestli jste myslel Světovou banku, tak ani ta není soukromá.
    21.7.2015 01:36 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nějak se můj příspěvek vytratil, takže znova: co znamená u centrálních bank „shareholder“ a jak to souvisí s tím, zda je FED soukromý? Nikde jsem žádné tvé vysvětlení nenašel.
    9.7.2015 00:06 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kdybych byl Rek, volil bych z principu tak, aby se zastavilo dalsi nevysovani dluhu a pokud mozno prisel co nejrychlejsi bankrot a vratila se lokalni mena.
    Tohle je velmi rozumný názor. Žádné další zadlužování nic nevyřeší.
    9.7.2015 01:42 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Žádné další zadlužování se nekoná. Pod nátlakem Troiky mělo Řecko povinně přebytkový rozpočet a dluh mu klesá, od zahájení programu v polovině roku 2010 klesl o více než 10 %. Řešilo se akorát refinancování existujícího dluhu, protože poté, co vyšlo najevo, že padělali statistiky, jim soukromí investoři nechtěli půjčovat. Zásadní podmínky Troiky byly třeba ty, že dluh už nesmí růst.
    Dalibor Smolík avatar 15.7.2015 10:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    S tím souhlasím. Z řecké zkušenosti by se měly vyvodit důsledky a přijmout opatření pro celou eurozónu, aby se situace neopakovala. Chybami se učí nejen člověk, ale i společnost. Řecku by se mělo jednorázově pomoci, takový dluh prostě splatit nemůže. Obyvatelé jsou rukojmí minulých vlád, které falšovaly účetnictví a vytvořili nastálou situaci. Jistě, že se řada věcí lidem líbila (důchody, vysoké platy apod), ale zdá se, že již pochopili, že to takhle nešlo. Řecko by splácet mělo, ale jen to, co reálně může. A zároveň zamezit podobné situaci v jiných zemích, které by potenciálně mohly následovat Řecko. (Portugalsko, Španělsko ..). Nedopustit falšování výsledků, provádění forenzních auditů apod. Návrat k drachmě (navrhuje např. i V. Klaus) může přinést problémy: vysoká inflace, odrazení případných zahraničních investorů apod. Lidem by situaci neulehčil.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    vlastikroot avatar 6.7.2015 11:32 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Je potreba zakazat socialismus, pak bude vsechno OK.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    6.7.2015 12:14 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jako správný podporovatel konspiračních teorií bych se zeptal:

    1. Pokud si někdo půjčí peníze a nesplácí je, proč mu ten, kdo je půjčuje, půjčí další? Zřejmě čeká, že to někdo zaplatí (stát, EU...tedy já, občan) a zisk zůstane tomu, kdo půjčuje.

    2. Takže banka, která půjčuje tomu, o kterém ví, že to nesplatí, musí mít nějaký jiný záměr. Získání majetku, změna vládní politiky atd.

    3. Nikdo se neptá, proč banky dlouhá léta půjčovaly a předháněly se v půjčkách, když bylo předem jasné, že finančně se to nikdy nevrátí. Správná volba by byla nechat takové soukromé banky padnout a ne je dotovat z mých občanských peněz.
    6.7.2015 12:20 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    +1

    Kdyby kazda banka nesla sva rizika, stejne jako kazdy, kdo kdy pujci, bylo by to fajn. Stejne jako kazda vlada/urednik, ktera si ty prachy pujci/rozhazi.
    7.7.2015 22:36 x.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Problem je, ze to nejde. Kdyz ti padnou banky, tak se celej ten domecek z karet zhrouti a nikomu nebude dobre. Cili, banka sice krachne, ale spolu s ni uplne vsichni ostatni taky.
    7.7.2015 11:32 Chobotnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nejvetsi uspech pravice je to, ze si hromada lidi mysli, ze dluh je moralni prohresek.

    Pujcovani penez je investice jako kazda jina. Ale jen u dluhu stat (pomoci exekutoru a podobnych veci) garantuje, ze vzdycky bude ziskova. Proc?
    7.7.2015 22:38 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Stát tedy moc vysoké garance neposkytuje :-) Nebo si myslíte, že když si u banky půjčím milion a exekutor mi vezme TV a pár osobních věcí, že to bance pokryje náklady?

    Jak říkáte půjčování peněz je investice jako žádná jiná a stejně jako u jiných investicí právní stát nabízí mechanismy, jak tu investici ochránit před zneužitím. Až na pár výjimek, kde jsou státní garance deklarativně vyjmenované, jsem si nevšiml, že by stát někomu garantoval ziskovost (jó, solárnici, to je jiná kasta :-) ).
    7.7.2015 23:03 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ze vzdycky bude ziskova.
    A ted tu o Snehurce. ;-)
    9.7.2015 00:24 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jako správný podporovatel konspiračních teorií bych se zeptal...
    To jsou velice dobře položené otázky. Hlavně bod 3. Tady bych rád připomenul, jak to řešili s takovými bankéři na Islandu. Jsem přesvědčen, že by to byla velice dobrá ozdravná kůra pro zmetky z MMF a EB. A k nim bych připojil i prakticky všechny politiky za posledních téměř 30 let, kteří se o to zadlužení postarali.
    Bedňa avatar 6.7.2015 12:18 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tie dlhy vytvoril kapitalizmus, keby sme sa mali baviť o komunizme tak k tomu máme bližšie mi a čo si pamätám, tak po 89 sme boli v pluse, pretože nám pár rokov ešte Rusi splácali dlh ropou a plynom.

    A čo USA, tam je tiež socializmus? Však tí majú najväčší a takisto nesplatiteľný dlh.

    Zmyslom kapitalizmu je žiť na dlh a vyvolávať umelý dopyt po tovare a preto už predviedol čo dokáže a bude čoskoro končiť.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    6.7.2015 12:23 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kapitalismus je na strane toho, kdo pujcuje. Socialismus na strane toho, kdo si pujcuje, prozira to a roztaci spiralu. Navic i na strane toho, kdo se pak snazi dluh umorit dalsim dluhem. Z toho pohledu si nemaji oba co vycitat.
    Bedňa avatar 6.7.2015 12:31 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Aby to tu nevyznelo, že som socialista, mám na spoločnosť trochu iný názor. Takže pokiaľ kapitalizmus neprožíra a neroztáča špirálu, prečo sú všetky kapitalistické krajiny zadlžené?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    vlastikroot avatar 6.7.2015 12:40 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Zadluzeny stat nemuze byt z principu kapitalisticky. Za co by se zadluzil ? Mozna tak by se zadluzili soukrome firmy/osoby, ale stat? Napada me jedine valka, ale to asi nebude ten pripad.

    Podivej se na miru zdaneni a prerozdeleni v tech statech a pak premyslej, jestli jsou socialisticke, nebo kapitalisticke. Klicove jsou taky udaje vydaju na socialni system, dotace atd.

    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    6.7.2015 13:02 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    na miru zdaneni a prerozdeleni v tech statech a pak premyslej
    Třeba takové Somálsko, tam byla a zřejmě stále je míra přerozdělení malá a jak prosperují.
    Grunt avatar 6.7.2015 13:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Zadluzeny stat nemuze byt z principu kapitalisticky.
    Právě z toho důvodu se na předních příčkách zemí s veřejným dluhem daleko překračující ten Řecký vyskytují kapitalistické velmoci, které o socialismus posledních 100 let ani nezavadili, že?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    6.7.2015 14:14 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Amíci a jim podobné velmoci si prostě jen vytisknout další bankovky, ani se tím moc netají.... Podobně si německé banky pokryjí ztráty z Řecka, kde jsme naštěstí trochu mimo kvůli nečlenství v Euru, a za chvíli i ten další EU tunel s Ukrajinou, na kterém ale bohužel se podílíme i my.
    If you don't ask, you don't get
    Grunt avatar 6.7.2015 14:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Japonsko si může třeba tisknout co chce, ale vzhledem k tomu že mladí se množí tak nějak míň než by bylo potřeba pro tažení ekonomiky (dokonce už jsou za množení státní pobídky) jim brzo nebudou stačit tisknout tiskárny rychlostí jakou jim narůstá dluh a začíná stagnovat GDP. A jak tak sleduju předpovědi, tak tohle brzo čeká Evropu, později Ameriku.
    kde jsme naštěstí trochu mimo kvůli nečlenství v Euru
    Naštěstí? Zato naštěstí plně navázaní na Německé ekonomiky jakožto jejich montovny. Čím asi tak budou Rakušáci a Němci platit když půjde Euro ke dnu? Ve vaflích?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    6.7.2015 21:52 danaketh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jediná kapitalistická velmoc na tý mapě je Čína. To je taky asi jediná země na světě, kde je skutečnej kapitalismus. A jak to s ním kluci komunistický dokážou hezky roztáčet.
    6.7.2015 23:43 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    + 1

    Zajímavé ale je, kolika zaslepeným lidem tohle nedochází a furt se klanějí opačným směrem
    If you don't ask, you don't get
    7.7.2015 03:33 Jiří Jakeš | skóre: 22 | blog: Linuxovna_JJ | Taipei
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    By mě zajímalo, kdo s tou neskutečnou hovadinou kdy přišel.
    Grunt avatar 7.7.2015 08:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jen s tím rozdílem, že za posledních 100let si prošli asi nejtvrdším socialismem[1],[2] ze všech a moc dobře vědí jak takový tvrdý socialismus chutná. Země ve kterých bylo posledních 100-200let socialismus sprosté slovo si to bohužel nezažili na vlastní kůži a tak je dost pravděpodobné že těžko vědí do čeho se budou hnát.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.7.2015 11:10 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Aktuální situace je taková, že celá Evropa (hlavně západní) je mnohem socialističtější než Čína. Když jsem lidem v Číně říkal, že u nás stát lidem připlácí na bydlení, tak si mysleli, že žertuju.
    7.7.2015 11:42 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Máš v Evropě státy, kde při ztrátě zaměstnání ti stát platí nájemné, nebo dokonce školné na privátní škole pro děti, protože 'nesmíš přijít o dosaženou životní úroveň'. To je přeci nádherný kapitalismus, tam se bolševik marně snažil dostat 40 let a na Západě to přitom jde :-)
    If you don't ask, you don't get
    Grunt avatar 7.7.2015 12:43 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    že u nás stát lidem připlácí na bydlení, tak si mysleli, že žertuju.
    U nás připlácí stát na bydlení? Sakra jaktože zas já nic nemám?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    13.7.2015 16:56 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    protoze neumis obejit par uredniku ?

    USE="-gnome -kde";turris
    Grunt avatar 7.7.2015 12:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    A jinak jsou i státy kde připlácí mnoho větších nesmyslů, žel je jim to už prd platné. Celý jih teď dokonce vyloženě rudne (že ještě někdy v životě uslyším[zde], že státem plánovaná ekonomika je výhodnější než svobodný trh, to se mi ani v nejhorších snech nezdálo). A o Čínu neměj strach. Ta taky na svůj hybrid kapitalistického socialismu jednoho krásného jarního dne dojede. Sice ještě nevím jak, ale určitě nějak jo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Blaazen avatar 7.7.2015 13:53 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nedávno sem viděl dokument o 270 milionech migrujících čínských dělníků, kteří nemají prakticky žádné sociální jistoty a mají minimální mzdy, přitom však tvoří páteř čínské ekonomiky. Vypadali docela nasraně. To je pětina Číny!
    Agent avatar 7.7.2015 15:20 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Svobodný trh nebo spíš vykořisťovatelský? Já bych řekl, že dycky je to nějaký hybrid. I když takoví Inkové měli v podstatě něco jako komunismus. A fungovalo jim to dokud to dobyvatelé nezničili. Čína jednou asi dojede stejně, jako zatim dojela každá (větší) civilizace. Ať už vyhnitím zevnitř nebo dobytím zvenku.

    Před půlnocí - Vlastimil Vondruška, spisovatel, historik: Rád by žil ve 13. století...

    Civilizace je jako člověk, narodí se, dospěje a stárne... A tak pořád dokola.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    7.7.2015 13:24 Jiří Jakeš | skóre: 22 | blog: Linuxovna_JJ | Taipei
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Řekl bych, že absence podobných podpor je ve státě, kde neexistují volební kampaně, celkem logická.
    9.7.2015 00:29 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Zadluzeny stat nemuze byt z principu kapitalisticky.
    Právě z toho důvodu se na předních příčkách zemí s veřejným dluhem daleko překračující ten Řecký vyskytují kapitalistické velmoci, které o socialismus posledních 100 let ani nezavadili, že?
    Grunte, žádná ze západních zemí není kapitalkstická. O USA to platí taky.
    Grunt avatar 9.7.2015 09:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ale z nejzadluženějších zemí světa (až na tu Čínu) ani jedna neměla zkušenost se socialismem v minulém režimu podobně jako my a jiné východní země. Nebo alespoň AFAIK. Ostatně to platí i o tom Řecku. Všechny jižní státy zažínají rudnout až teď pod tíhou dluhů.

    Na druhou stranu se mi to nějak nezdá, protože na to jak má mít Německo vyrovnanou dluhovou politiku má taky dluh jako prase.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 9.7.2015 09:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a druhou stranu se mi to nějak nezdá, protože na to jak má mít Německo vyrovnanou dluhovou politiku má taky dluh jako prase.
    Jo ono se to totiž počítá podle Debt-to-GDP ratio. Panebožé. No tak to jsou Japonci v prdeli. O tom žádná.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bedňa avatar 6.7.2015 13:48 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kapitalizmus = jednoduchý matematický model = 99% ľudí musí byť stále chudobnejších a v kolobehu je stále menej peňazí, pretože sa hromadia u "úspešných dravcov", kto by už platil dnes dane, keď nemusí, že? Nechcem sa tu rozpisovať ako nemusíš platiť dane v kapitalizme, ale to si ľahko nájdeš.

    A kto je štát? To sme mi ľudia, takže keď mi budeme mať kulové, aj štát musí mať kulové, takže urobíme čo? No požičáme si a od koho? No od žida, takže mu tam prihodíme ďalšiu dávku na hromádku. Takže už nielen že máme kulové, plus sme zadlžený.

    Doporučená literatúra: Vznik spojených štátov, vznik Fed, Rothschild, Rothschild + Fed, toto na začiatok stačí.

    Vieš o tom že nebyť takýchto kapitalistických lichvárov, tak sa podnes v USA neplatia dane? Si povieš to nemôže fungovať, no ale môže, pretože tí najväčší lichvári ich neplatia ani dnes.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    7.7.2015 22:10 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kapitalizmus = jednoduchý matematický model = 99% ľudí musí byť stále chudobnejších a v kolobehu je stále menej peňazí, pretože sa hromadia u "úspešných dravcov"
    V koloběhu není stále méně peněz. Jen aby inflace byla nulová, tak musí objem peněz či rychlost jejich oběhu růst alespoň tempem HDP. Že peníze někomu patří, neznamená, že nejsou v oběhu. Bohatí si je nezašívají do polštářů. Oni ty peníze investují. Když investuju milion korun do podnikání, tak z toho nemám benefit jen já, ale také lidi, které to zaměstná. Nekonečná kumulace kapitálu u bohatých by platila, kdyby ti bohatí byli nesmrtelní, ale oni nejsou. Jak říká klasik, vývoj rodinného podnikání má tyto fáze: první generace podnikání vybuduje, druhá ho udržuje a třetí ho prohýří.

    A kto je štát? To sme mi ľudia, takže keď mi budeme mať kulové, aj štát musí mať kulové, takže urobíme čo? No požičáme si a od koho? No od žida, takže mu tam prihodíme ďalšiu dávku na hromádku. Takže už nielen že máme kulové, plus sme zadlžený.
    Až na to, že největšími nákupci státních dluhopisů jsou penzijní fondy, v kterých mají peníze běžní lidi. Ostatně mají i zákonem dané, že musí investovat do těchto "bezpečných" aktiv. Ve výsledku tak nedlužíme židovi, ale sami sobě. Jen si vytváříme iluzi, že máme víc peněz, než ve skutečnosti máme. Spoříme si na důchod a už nevidíme, že ty úspory zároveň hned prožíráme. Dřív nebo později ta bublina splaskne. Buď si utáhneme opasky ve veřejných výdajích nebo nebudeme mít důchody.
    Vieš o tom že nebyť takýchto kapitalistických lichvárov, tak sa podnes v USA neplatia dane? Si povieš to nemôže fungovať, no ale môže, pretože tí najväčší lichvári ich neplatia ani dnes.
    Toto jsou takové konspirační pseudoteorie, to nemá ani cenu komentovat. A z čeho by se asi ty veřejné výdaje platily, kdyby nebyly daně? (nápověda: dluhová služba dělá jen zlomek celkových veřejných výdajů, v ČR je to 60 miliard při celkovém rozpočtu cca 1200 mld., což je nějakých 5 %).
    9.7.2015 00:31 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kapitalizmus = jednoduchý matematický model = 99% ľudí musí byť stále chudobnejších a v kolobehu je stále menej peňazí, pretože sa hromadia u "úspešných dravcov", kto by už platil dnes dane, keď nemusí, že?
    Pleteš si kapitalismus a oligarchii. BTW nějak mi není známo, že by daně a potažmo jejich placení souvisely s kapitalismem.
    6.7.2015 19:02 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    "Zadluzeny stat nemuze byt z principu kapitalisticky."

    Tak v tom případě USA už před několika desetiletími vstoupily na cestu komunizmu a úspěšně ho budují :-D
    6.7.2015 23:41 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Korekce - budují ten komunismus dlouho, nevědomky a neúspěšně :-)
    If you don't ask, you don't get
    6.7.2015 22:02 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ted ja neviem čo si pamätáš, ale začiatkom 90. rokov sme si uťahovali opasky, bolo to dosť strašné, privatizovalo a tunelovalo sa, hromadne prepúšťalo, tí, čo boli ešte zmestnaní, boli na 60%, ceny šli prudko hore, začal exodus do zahraničia (a s ním rozpad rodín), mzdy boli mizerné (pamätáme si, ako Dzurinda potom sľuboval "päťtisícové platy"... a ako sa to ešte dlho neuskutočnilo:)). A ja som mala 4 malé deti ( bez pôžičky, finančnej pomoci zvonku...), takže viem, ako ťažko bolo vyjsť vlstne dodes neviem, ako s to zmáklo.
    7.7.2015 22:19 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tie dlhy vytvoril kapitalizmus, keby sme sa mali baviť o komunizme tak k tomu máme bližšie mi a čo si pamätám, tak po 89 sme boli v pluse, pretože nám pár rokov ešte Rusi splácali dlh ropou a plynom.
    Formálně jsme možná dluhy neměli, ale vnitřní zadlužení země (v zastaralých technologiích, zanedbané infrastruktuře, bytovém fondu, ekologickém zatížení,...) bylo obrovské, úplně v jiných řádech, než je náš současný veřejný dluh.
    A čo USA, tam je tiež socializmus? Však tí majú najväčší a takisto nesplatiteľný dlh.
    Doporučoval bych si o americkém veřejném dluhu něco nastudovat. USA už byly v historii několikrát výrazně zadlužené (nejvíc po druhé světové válce, kdy byly ještě výrazně víc než nyní) a vždycky se z toho dokázaly vyhrabat. Ano, často díky inflaci, ale tak to vlády po světě v historii řešily často.
    9.7.2015 01:24 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Formálně jsme dluhy neměly také proto, že stát na přelomu 40. a 50. let provedl masivní znárodnění, převážně s minimální či žádnou náhradou, a v roce 1953 navíc v podstatě zkrachoval, takže i ty náhrady nikdy pořádně nevyplatil.
    GeoRW avatar 6.7.2015 14:27 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ako Grek by som volil "ano". Ako Slovak som rad, ze si ten konar pod sebou ti hlupaci podpilili sami. Myslia si, ze bez platenia dlhov a bez reforiem to teraz bude pre nich lepsie, ale nebude. Budu v daleko vacsich srackach.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    6.7.2015 15:44 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Obávám se (ba jsem si téměř jist), že ne oni, ale my budeme v těch daleko větších. :-)

    Jde o to, kdo bude platit a hlavně komu.

    Nádherné linuxové téma...
    6.7.2015 20:13 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pro reckeho obcana dava smysl jiz jen navrat k drachme. Ale bude je to bolet. Kazdopadne podekovat za to mohou eurosvazu.
    6.7.2015 20:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To, ze zili na dluh je samozrejme take problem. Pitome vsak je v pripade predluzeni, kdyz nemate vlastni menu a nemuzete danou situaci vubec kormidlovat. Slusnych lidi v recku je mi lito.
    Blaazen avatar 6.7.2015 21:27 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Něco mi uniklo? https://www.euroskop.cz/8953/13991/clanek/recko-opet-manipulovalo-s-rozpoctovymi-statistikami/

    Kdyby Řekové nepodváděli ve svých statistikách, nikdy by se do eurozóny ani nedostali. Evropská unie je vinná maximálně tím, že je špatně prověřila a nechala se jimi podvést.
    7.7.2015 16:20 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ja vim, ze recko neni svate a ze k nejakym zkreslenim udaju udajne dochazelo. To je vsak jen nasledek. Pricina problemu je vsak utopicka snaha o eurosvaz, ktery je bohuzel uz neco uplne jineho nez ehs pred x lety. Menova unie je take utopie, ktera imho nemuze v evrope dlouhodobe fungovat. Neprijde mi spravne mit stejnou menu v naprosto odlisnych ekonomikach. Neprijde mi take spravne se hrde vlastni meny vzdat. Ja vim, ze nase centralni banka neni dokonala, ale stale lepsi, kdyz se o kurzovych intervencich rozhoduje v praze, nez kdyz o tom rozhoduje nejaky aparat v bruselu sledujici jine zajmy.
    7.7.2015 17:07 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Vida, musím přiznat, že jsou oblasti, kde mohu s Odinem dokonce plně souhlasit.
    If you don't ask, you don't get
    7.7.2015 23:08 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To je dobre. :-)
    7.7.2015 18:08 Tonda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    v USA jsou rozdily mezi jednotlivymi regiony propastne a presto maji jednu menu. Chybou bylo v Evrope, ze se nezavedla menova unie s jednim ministerstvem financi, jednim financnim systemem a vyrovnamim mezi regiony.
    7.7.2015 22:30 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hlavně v USA probíhá to samé, co v Evropě probíhá s Řeckem, jen to tam nebudí takové vášně. Bohaté státy dlouhodobě podporují ty chudé. Státy jako Jižní Karolína nebo Severní Dakota dostávají nazpět až 10 násobek toho, co odvedou do federální pokladny. Rozdíl je v tom, že tam je to jeden národ. V Evropě politici v Německu jen těžko voličům vysvětlují, že musí trvale dotovat Řecko a jediné, co za to dostanou, jsou transparenty s Melkelovou s knírkem a pálení německé vlajky.

    Euro není úplně blbý nápad, ale mělo být jedním z posledních integračních prvků, ne jedním z prvních.
    7.7.2015 23:07 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Otazkou vsak je, proc integrovat narody? Osobne jsem proti integraci, o kterou se snazi eurosvaz. Z dobrovolne ekonomicke spoluprace mezi suverennimi staty jsme se dostali k jakesi byrokraticke totalite. Dekuji, ale o toto nemam zajem. Rozdily mezi evropskymi narody jsou velke a nelze je jen tak setrit.
    8.7.2015 00:30 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ktorý ste Odin neviem, ale tentoraz s Odinom súhlasím, "integrácia" sa nedá umelo a nasilu nadiktovať zhora
    Rezza avatar 8.7.2015 16:28 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ma smysl v dnesni dobe vubec hrat na narody? Podle me je to prekonany koncept minuleho stoleti a jen minuleho stoleti.
    kyknos avatar 8.7.2015 17:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    presne tak
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.7.2015 00:35 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ma smysl v dnesni dobe vubec hrat na narody? Podle me je to prekonany koncept minuleho stoleti a jen minuleho stoleti.
    Lidi si na nic nehrají, lidi to tak cítí.
    Rezza avatar 9.7.2015 16:12 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ja citim, kdyz me pali slunicko nebo studi zub, kdyz jim zmrzlinu :).
    14.7.2015 18:50 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    to nie je cit, len pocit
    9.7.2015 00:43 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hlavně v USA probíhá to samé, co v Evropě probíhá s Řeckem, jen to tam nebudí takové vášně. Bohaté státy dlouhodobě podporují ty chudé. Státy jako Jižní Karolína nebo Severní Dakota dostávají nazpět až 10 násobek toho, co odvedou do federální pokladny. Rozdíl je v tom, že tam je to jeden národ. V Evropě politici v Německu jen těžko voličům vysvětlují, že musí trvale dotovat Řecko a jediné, co za to dostanou, jsou transparenty s Melkelovou s knírkem a pálení německé vlajky.

    Euro není úplně blbý nápad, ale mělo být jedním z posledních integračních prvků, ne jedním z prvních.
    Porovnávat USA, které mají za sebou téměř 300 let POSTUPNÉHO vývoje, a je to v podstatě jeden národ, s multinárodní Evropou je nesmysl. To je jakobyste chtěl z celého paneláku o několika desítkách bytů udělat z ničehonic jednu velkou navzájem se podporující rodinu. Zkuste si to představit. Hloupost, že? Když si představím v takové rodině třeba dementního Kyknose, tak se osypávám. Integrace u evropských států je běh na mnoho staletí a pitomci to chtějí stihnout za jednu generaci. Tak ať se teď nediví, že sklízejí, co zaseli.
    9.7.2015 00:57 Tonda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Porovnávat USA, které mají za sebou téměř 300 let POSTUPNÉHO vývoje
    ale i za tu dlouhou dobu si mysli bezny obcan Oregonu, ze prumerny obcan Louisiany je omezeny blbecek. To vsak nemeni nic na tom, ze neexistuje nejaka statni banka v New Orleans, ktera by vydala 'Louisianske obligace' aby si mohla Louisana vypujcit penize, keter nikdy nesplati. To je to jedine, co se v Evrope zanedbalo v ramci EURa zanedbalo, i kdyz na to ekonomove upozornovali.

    Integrace u evropských států je běh na mnoho staletí a pitomci to chtějí stihnout za jednu generaci.

    ale i tisicikilometrovy pochod zacina prvnim krokem.

    9.7.2015 01:16 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    V eurozóně nemohou centrální banky jednotlivých států emitovat peníze. To se nijak nezanedbalo. Že mohou půjčovat vládě, která to nikdy nesplatí, to soukromé banky v USA mohou klidně také a mnohé už na to dojely. USA však mají lépe vyřešená pravidla bankrotu veřejného sektoru v rámci unie a AFAIK tam žádná vláda nefalšovala statistiky kvůli lepším úrokovým sazbám.
    10.7.2015 10:24 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ale i tisicikilometrovy pochod zacina prvnim krokem.
    Evropská integrace je tisícikilometrový pochod, který se chce zvládnout za odpoledne za každou cenu i proti vůli pochodujících.
    kyknos avatar 10.7.2015 10:45 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    opravil jsem ti to:

    proti vuli male mensiny pochodujicich
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.7.2015 14:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Takže nemáte nic proti tomu, abychom uspořádali referendum o vystoupení z EU, zrušení Lisabonské smlouvy nebo něco podobného? Vzhledem k tomu, že drtivá většina Evropanů je údajně v EU spokojena, tak se není čeho bát. Je to tak? Tohle tvrdí většina eurohujerů - že lidé sice trochu reptají proti euru nebo Bruselu, ale ve skutečnosti jsou v EU spokojení. Jen mi přijde divné, že když Cameron vyhlásil plán na britské referendum o setrvání v EU, tak jsou všichni podělaní strachy, Camerona obviňují z hazardování s osudem celé EU atd.
    kyknos avatar 10.7.2015 20:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ano je to tak, co je na tom tezkeho k pochopeni?

    UK je trosku specificky pripad, protoze se nikdy za Evropany prilis nepovazovali, ale ona ta EU bez nich bude mozna fungovat i lepe :)

    snazis se argumentova referendy proti me, ktery tu a nejen tu dlouhodobe prosazuje primou demokracii? :D :D :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 19:37 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    UK je trosku specificky pripad, protoze se nikdy za Evropany prilis nepovazovali, ale ona ta EU bez nich bude mozna fungovat i lepe :)

    Tohle sice má logiku, ale chování evropských představitelů tomu neodpovídá. Stejné je to s Řeckem. Jediné normální řešení by bylo nechat je odejít. Místo toho se opakovaně cpou peníze do černé díry, protože odchod jednoho člena by mohl spustit lavinu.

    kyknos avatar 11.7.2015 19:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kde beres presvedceni, ze tve politicke nazory jsou ty spravne nebo ty vseobecne prijimane?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    12.7.2015 13:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pokud jde o odchod Řecka z eurozóny, tak tento názor mají i představitelé mnoha zemí eurozóny včetně Německa. Tak to asi nebude úplný nesmysl. Stačí si uvědomit, že Řekové podváděli před vstupem do eurozóny i během pobytu v eurozóně. Byla jim seškrtána část dluhů, dostali balík pomoci v roce 2010, 2012 a nyní žádají o další. Když peníze dostanou, v roce 2018 budeme ve stejné situaci. Má to smysl?
    kyknos avatar 12.7.2015 14:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    na to jsem se te ale neptal
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Grunt avatar 11.7.2015 21:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jediné normální řešení by bylo nechat je odejít
    A za nima hned Irsko, Španělsko, Itálii, Portugalsko, Maltu, atd. Evropská Unie bude pozůstávat z Francie, Německa, Česka, Slovenska a Polska…teda aspoň do té doby než zkrachuje Německo a Francie. Pak už budou Evropská Unie pouze státy bývalého východního bloku. Akorát nevím komu pak budem co montovat a v čem nám to budou platit. Dobrý plán.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.7.2015 14:00 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ale no tak. Tohle se stane, když se budou v eurozóně držet země, které tam prostě nepatří.
    Grunt avatar 12.7.2015 16:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tohle se stane, když se budou v eurozóně držet země, které tam prostě nepatří.
    Tohle je na mě poněkud nový koncept. Které země nepatří do Eurozóny a proč prosím?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.7.2015 17:40 Mirda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hlavně tam nepatříš ty. Jdi se ožrat a pak se vyser někam do strouhy do druhého dne, pak se zase ožer a zase se vyser někam do roury, aby na tebe lidi nemuseli koukat.
    Grunt avatar 12.7.2015 17:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hlavně tam nepatříš ty
    Nepatřím. Proto se radši rýpu s BitCoinama než s Eurama.
    Jdi se ožrat
    Abstinent. Smůla. Ale tvé rady si vezmu k srdci.
    aby na tebe lidi nemuseli koukat.
    Proč? Vždyť jsem tak krásný…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.7.2015 19:51 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Řecko je jasný případ, důvody jsou popsány výše. Další státy se slabou ekonomikou mohou následovat. Ve Španělsku budou volby na podzim a hnutí Podemos může zopakovat úspěch Syrizy. Koncept eura byl pochybný od samého začátku, jednotná měna pro země s velmi různou ekonomikou mohla jen těžko fungovat. Milton Friedman to předpověděl již v roce 1997.
    kyknos avatar 12.7.2015 20:46 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    zvlastni je, ze funguje :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 08:15 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Takže to dnešní celonoční jednání špiček eurozóny v Bruselu je kvůli tomu, že euro funguje?
    kyknos avatar 13.7.2015 10:26 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    jiste, kdyby nefungovalo, nebudou mit o cem jednat
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 19:50 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Čím jste toho M-traina tak namíchl?
    13.7.2015 16:49 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Sorry, ale s kyknos diskutuješ zbytečně. Potom, co byl neomylný expert na IT, přešel plynule na maestro přes chytání červů a jim podobných svinstev, a je jasné podle diskuze, že paralelně studuje i makroekonomii a psychologii, takže rozumí všemu, brouk Pytlík, práce všeho druhu. Snad jen podle jeho fotky ochablého tělíčka lze usoudit, že je mimoň ve sportu (ale teorii bude take znát nejlíp).
    13.7.2015 17:32 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    +1
    kyknos avatar 13.7.2015 19:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ty jsi vul :) neomylny expert na IT jsem nikdy nebyl, i kdyz je pravda, ze muj kod v pythonu predbehl ceckovy kod neomylneho experta na C++, coz ale pravda mohlo byt chybou v medikaci dotycneho experta :D pro me je IT nastroj, asi tak jako sroubovak nebo nuz, a prestoze oboji umim celkem efektivne pouzivat pro reseni svych problemu, rozhodne se necitim byt expertem na noze ani sroubovaky. na makro ani jinou ekonomii expert nejsem uz vubec a nikdy jsem nebyl, ale odjakziva tvrdim, ze je ekonomie naprosta a zbytecna paveda (a ekonomicti experti jsou sarlatani) :) a dnes jsem se svym, po nemoci skutecne ponekud ochablym, telickem usel pres 40 km v horskem terenu, tak nejak mimochodem :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 20:18 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    40 km ušla na pochodu Praha-Prčice i moje šestiletá neteř.
    kyknos avatar 13.7.2015 20:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    pochod praha prcice nevede po horach :)

    ovsem i tak to znamena, ze ma slusnou kondici, naprosta vetsina lidi zacne trpet po dvaceti kilometrech na rovince
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 20:30 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ne, ona nemá slušnou kondici, je to normální netrénované děcko a tvůj horský terén znamená, že jsi šel z kopečka, co zrůdičko nezdravá.
    kyknos avatar 13.7.2015 20:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    nezdrava zrudicka je napriklad hermafrodit, zvlast kdyz je psychicky vysinuty jako ty :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 21:06 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kdo je u tebe hermafordit? a psychicky vyšinutá jsi ty, zrůdičko nemocná
    kyknos avatar 13.7.2015 21:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    na to prijdes i ty :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 13.7.2015 20:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    btw udelej pokus, vezmi dvacet nahodnych netrenovanych deti a nech je ujit 40 km

    kdyz to zvladnou bez fnukani vic nez tri, snim svoje boty

    kdyz ne, prestanes prudit na abc a zacnes chodit masturbovat na osud.cz
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 21:06 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Udělej ten pokus ty, mně bys ty výsledky nevěřim. Jinak podmínky přijímám, dokaž, že nejsi srab, čéče.
    kyknos avatar 13.7.2015 21:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    já ten pokus mnohokrat delal - a to v dobach, kdy jeste nebylo bezne cumet cele dny do pocitace a hrat hry
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    14.7.2015 18:57 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    jít z kopečka, drahýa mirko, takú hodinku v kuse, treba skúsiť na vlastných nožičkách, to dá tvojim stehienkam pekne zabrať, pravda, nie z nejakého Ještěda ;-)
    Grunt avatar 14.7.2015 00:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ty máš neteř?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.7.2015 21:08 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak on to nebyl zas tak špatný nápad, společná měna mohla dost dobře facilitovat ekonomický růst (data a srovnání se světem, ukazují, že k tomu nedošlo), jenže socialisté prostě neumějí ekonomicky myslet. Kdyby nebyly podniky zabordelařené levičáckými regulacemi, prostě by propustili pár lidí, snížili platy a žádná velká krize by nebyla, protože v Řecku by šly s náklady dolů i ceny. Jenže dneska je jediným nástrojem jak snížit cenu práce v dané zemi devalvace. Sníží se hodnota práce všech a čeká se, že ti schopní svým zaměstnancům přidají. Řecko nepotřebuje reformy, Řecko potřebuje pořádné škrtání socialistických hnusů a kapitalismus nejhrubšího zrna.
    Grunt avatar 13.7.2015 09:29 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Řecko nepotřebuje reformy, Řecko potřebuje pořádné škrtání socialistických hnusů a kapitalismus nejhrubšího zrna.
    S generací mladých frustrovaných lidí bez vyhlídek do budoucnosti? Hodně štěstí při implementaci, nevím kdo by si to tak nechal projít. To stejné Japonsko. Začínají objevovat kouzla socialismu 100 let staré (akorát mám pocit, že toho národního). Něž to sklouzne do nějakého extrému, to je pouze otázka času.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    13.7.2015 09:48 syriza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Podle mne bychom měli všichni souhlasit, že pro majitele kapitálu je výhodnější, pokud ze svých investovaných 100 jednotek nákladů získá zisk, řekněme, 6 jednotek namísto jen, dejme tomu, 5 jednotek.

    To není, myslím, otázka ekonomické teorie, to je věc elementární úvahy a zdravého rozumu.

    13.7.2015 11:38 Víla Simona
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Zbytečná diskuze. Her Merkel a Madam Hollande vyjádřili spokojenost nad dosažením dohody .
    kyknos avatar 13.7.2015 12:13 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a pak, ze euro nefunguje :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    14.7.2015 08:22 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak on reálný socialismus taky "fungoval", dokud nevyhnil zevnitř ;-) To samé je to tvé úžasné Euro.
    kyknos avatar 14.7.2015 12:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    az na to, ze v realnem socialismu to stalo za hovno a kdyz clovek jel na dovolenou, vymeniyt penize byl zatraceny problem

    ted se mame dobre a mame praktickou a tvrdou menu, asi nejlepsi na svete (ok, nekdo radsi dolar)

    zadnou souvislost nevidim
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 18:35 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Přirozeně že každá Potěmkinova vesnice může nějakou dobu fungovat. No a Řecko je právě takovým zářným příkladem. Potěmkinovy vesnice bývávají krátkodobou záležitostí (natírání trávy na zeleno). V případě Řecka jde už ale o záležitost dlouhodobou, pětiletou. V této potěmkiádě se už utopily bezvýsledně desítky milard a vypadá to, že se v tom bude pokračovat. Připraveno na spláchnutí do hajzlu je dalších 80 miliard.

    Zdá se, že i za přispění ČR. Vypadá to, že doby, kdy mohly vlády členských zemí poníženě do něčeho kecat či snad použít právo veta jsou definitivně pryč. Veškerou moc převzal do rukou nevolený Nejvyšší sovět EU v Bruseli. Ted už zbývá jen držet hubu a platit. Tudíž nějaké blogové rozjímání co bych udělal kdyby.. je zcela bezpředmětné. Vše je v rukou Nejvyššího sovětu.

    Nejsem ekonom, ale laicky bych to viděl asi takto: Na „záchraně“ Řecka se budou chtě nechtě podílet všechny členské země z rozhodnutí Nejvyššího sovětu. Méně zadlužené země budou dotovat ty více zadlužené a Německo si za to zřídí jižní protektorát bez jediného výstřelu. Všichni se budou takhle hezky dotovat až do té doby, kdy budou mít všichni už jen dluhy jako Řecko. Pak si budou konečně všichni rovni.

    Na pomoc si komisariát Nejvyššího sovětu přizve a nakvotuje běžence, které spravedlivě rozdělí všem. Makáči ze Somálska, jaderní fyzici a učitelé jazyků z Eritrei prudce pozvednou výkonnost ekonomiky a růst HDP. Oddlužení tak bude lépe odsýpat. Rozumím tomu správně?

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 19:44 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    az na to ze to recko funguje ponekud dele, nez existuje cele to nemecko nebo ceska republika :D

    bez ohledu na soucasne saskarny, bez ohledu na eu, syrizu ci merkelovou :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 20:03 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    No a co jako? To má má být pádný argument podpořený debilním smajlíkem? Přijetí Řecka do eurozóny byl omyl, vlastně byl omyl i přijetí do EU. Bylo to čistě geopolitické rozhodnutí. Řecko je mnohem cennější z geopolitických důvodů.

    Ostatně to samé platí i pro Rumunsko a Bulharsko. Že Rumunsko s Bulharskem není pro EU žádným přínosem by mohl pochopit i průměrně debilní havloid. Jde čistě o geopolitické a strategické zájmy. Nejcennější je na Rumunsku s Bulharskem černomořské pobřeží. Spojené státy nesplatitelně předlužené si tam rády postaví několik základen na dluh. Co to kecám, už je dávno postavily :-)

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 21:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Takže je to geopolitický výhodné, ale zároveň nevýhodné, ty jsi spadl z višně. Ty jsi prostě zkomplexovany z toho, že se svět neřídí tvymi priblblymi názory. Je mi te líto. Pust si nějakou sracku o imigrantech na yt, ať se přesvědčis, jak se mají na západě blbe :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 22:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Takže je to geopolitický výhodné, ale zároveň nevýhodné, ty jsi spadl z višně.

    Správně, je to na pokyn soudruhů ze Spojených států teroristicko-předlužených. Výhodné je to pro soudruhy ze Spojených států nesplatitelně - zadlužených. To není o padání z višně, to je o rozkazech ze Spojených států předlužených.

    Trošku, ale jenom malinko to podpořím odkazem. Zbytek lze dohledat jinde. Sračky o imigrantech si nemusím pouštět, já vím, že je havloidní buzničky vítají a hýčkají na rukách jako spasitele EU.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 22:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tys tu vaší kapitulaci v 45 ještě Američanům neodpustil, že?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 22:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Co to blábolíš, demente. Kapitulaci frickům odpouštím, je tu avšak jedno velké ale. Nebýt Rusů, byli bychom vyhlazeni do jednoho (společně s dalšími obyvateli východní Evropy). To si laskavě uvědom, demente.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 23:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nebýt rusů? Vždyť rusové byli naprosto stejně svině jako Němci.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 23:17 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nemám už moc na tebe náladu, čuráku, a tak jen ve zkratce: Nadvláda Rusů znamenala zabrždění ve vývoji atd. atd. Nadvláda skopčáků by znamenala totální vyhlazení a vyklizení prostoru. Důkazů je pro to dost (viz. projev říšského protektora Heydricha). To si blbečku asi zapomněl.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 23:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nějak jsi zapomněl, že nebýt zrady Hitlera, byli to spojenci. Jediný kdo má pozitivní zásluhy je západ, zejména USA. Tvé vyjadřování svědčí o tvé duševní stabilitě.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 23:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    To se ale jen neobratně vyvlékáš. Tady je prostě jeden fakt, že frickové nás chtěli vyhladit jako národ. Na to jako by neslyšíš, odvádíš pozornost jinam.

    Jediný kdo má pozitivní zásluhy je západ, zejména USA.
    Toto tvrzení zas svědčí o tvojí nesmírné debilitě.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 14.7.2015 23:42 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Frickove chtěli a už nechcou.

    Rusové chtějí stále. V tom je ten rozdíl.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    14.7.2015 23:56 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    S tým spojenectvom s Hitlerom a s tým tajným dodatkom týkajúcim sa Poľska to bolo oveľa zložitejšie, než sa to teraz (zase!) účelovo interpretuje... aspoň tie Stoneove dokumenty by si si mal pozrieť, celkom dobre to vystihol. Pravda je taká, že Európu zachránili hlavne Sovieti. A bojovali udatne.
    kyknos avatar 15.7.2015 00:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pravda je taková, že Němci jsou celkem normální národ, který byl dočasně pod vlivem naprostého magora. Rusové nikdy nikoho normálního neměli a natropili mnohem více zla než Němci. Byt naprostym magorem je v rusku normalni. Jen jim to jde pomaleji, zato mnohem stabilněji. Kdyby Hitler vyhrál, stejně za pár let padne pro vnitřní odpor. Rusko bude totalita ještě za sto let.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    15.7.2015 00:23 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    drístaš, nič o tom v skutočnosti nevieš...len opakuješ tie propagndistické klišé, ako tá blbá Ukrajinka zo Slob. Európy, čo je v ČT dnes za celebritu...
    kyknos avatar 15.7.2015 00:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    jo jo, propaganda od vrahu z vólstrýtu...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    15.7.2015 00:43 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    budem asi parfrázovať Faunoma, dnes ma to s Tebou už nudí DN
    15.7.2015 15:30 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Mám pre Teb niečo, kyknos. Tip na knižku, ktorou si môžeš doplniť prehľd o moderných dejinách Ruska. Zubovove dejiny ( to je ten antiputinovský Prof., čo pôsobí na Západe) číta práve p. Čarnogurský a svoje doterjšie čitateľské zážitky zhrnul takto: ( pozor, týka s príčiny uzvreti paktu Ribbentrop-Molotov)
    Anglicko rokovalo tajne s Nemeckom a ponúkalo mu rozšírený variant Mníchovskej dohody, ak sa Nemecko vzdá ďalšej agresie. Anglicko ponúkalo Nemecku dominantné postavenie vo východnej Európe a prijatie nemeckých požiadaviek voči Poľsku. Nemecké požiadavky zahrnovali prístav Gdansk, vybudovanie diaľnice mimo poľskú zvrchovanosť do Východného Pruska (dnešný Kaliningrad) a ešte akési územné drobnosti. Už toto sa nedalo získať bez agresie, ale smerom na Východ. Samozrejme žiadny návrat Československa k predmníchovským hraniciam, žiadny návrat Slovensku Petržalky, Devína, Košíc a území, odtrhnutých Viedenskou arbitrážou. Prakticky to znamenalo vydanie východnej Európy Hitlerovi a usmernenie jeho ďalšej agresie smerom na východ. Anglicko-nemecké rokovania stroskotali len preto, že Nemecko potrebovalo viac dohodu so Sovietskym zväzom.
    Ešte nejaké otázky? Stačí si objednť knihu cez internet.
    Dalibor Smolík avatar 15.7.2015 23:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Malý dotaz - nebyla Petržalka, oblast Rusovce, Jarovce součástí Maďarska už za 1. republiky?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.7.2015 23:36 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    nie, Petržalku pričlenili k Nemeckej ríši po Mníchove, juh Slovenska po Viedenskej arbitráži vzápätí zobrali Maďari a sever obsadili Poliaci, takže zo Slovenska ostalo len torzo ( takto to vyzeralo :) ... rochu to poznám tam, čo hovoríte, sestra tam bývala:), tam žijú v pokoji Maďari, Slováci. Chorváti, Nemci a v týchto jazykoch bývali aj bohoslužby
    kyknos avatar 15.7.2015 23:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Torzo fašistického státu, není důvod mracit se :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    16.7.2015 06:42 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kecy
    16.7.2015 07:25 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Keď TV moderátorky vyučujú dejiny všelijakých kyknozesov, vyzerá to takto:

    „Poľsko si pripomenulo 75. výročie ruskej invázie, ktorá sa odohrala 17. septembra 1939 a zahájila II. svetovú vojnu v Európe. Konala sa v súlade s tajnými dodatkami rusko-nemeckému paktu.“ J. Peroutková, ČT
    16.7.2015 07:27 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    jemu to nevysvětlíš, on je kardinální blbec
    15.7.2015 23:39 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    e s tými Rusovcami, Čuňovom a Jarovcami máte pravdu
    16.7.2015 08:19 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Já na tom ze strany Británie nevidím nic zase tak špatného, bylo to jen naivní. Němci něco požadovali a Britové o tom jednali. Prostě se chtěli vyhnout válce, stejně jako to udělali v Mnichově. Uvědomte si, že Gdaňsk nepatřil Polsku, takže to byl mnohem menší požadavek než Sudety. Rozhodně nešlo o nějakou pomoc Německu s agresí na východ, jen o pokračování politiky ustupování. To je velký rozdíl proti SSSR, který si s Německem rozdělil a okupoval Evropu.
    16.7.2015 10:06 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To je presne ten výklad, ktorý má naštudovaný aj tá hasičská miska z ČT. Paradox je, že to úplne inak vysvetľuje napr. v tých Neznámych dejinách USA Oliver Stone (všimnúť si úvod k tým dokumentom, kde vysvetľuje svoje motívy - ako merický vlastnec nechce, aby bol tak ako jemu vymývaný mozog, dejinmi sfalšovanými politickou propgandou), alebo aj ten Prof. Zubov, ktorý je ink vhodný. však, keď kritizuje Putina. Vaše zjednodušené pohľady sú iba výsledkom Vášho osobného vzťahu k národom (v tomto prípade k ruskému národu) podľa akejsi teórie nadradenosti a podradenosti:). Máte to tak zafixovaané a nikto a nič Vás nepresvedčí.
    16.7.2015 10:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Paradox je, že to úplne inak vysvetľuje napr. v tých Neznámych dejinách USA Oliver Stone (všimnúť si úvod k tým dokumentom, kde vysvetľuje svoje motívy - ako merický vlastnec nechce, aby bol tak ako jemu vymývaný mozog, dejinmi sfalšovanými politickou propgandou)

    Pokud je vaším zdrojem Oliver Stone, tak to je potom těžké.

    16.7.2015 12:25 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pokud je vaším zdrojem Oliver Stone, tak to je potom těžké
    To mi zbytočne podsúvate, Stone iba veľmi dobre a objektívne interpretoval dejiny, ktoré má očivdne lepšie naštudované ako Vy. Ľudia s Vašimi úsudkami obyčajne vychádzajú zo "zdrojov", ktoré im predžuli do pre nich poživateľnej podoby populárni spisovateliaako je tento. Viacerí znlci napr. Marxa alebo Stalina ho tu bez úvodzoviek doslovne citujú:).
    17.7.2015 12:40 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Takže podle vás chtěla Británie pomoci Hitlerovi s expanzí na východ. Fajn, tak jen zkuste vysvětlit, proč tedy vyhlásila Německu válku bezprostředně poté, co tuto expanzi začal.
    17.7.2015 13:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nie, Británia, kde mali sympatie rasisti a nacisti priamo v kráľovskej rodine a v ich vyšších kruhoch, zvažovala, čo bude pre ňu výhodné. A Hitler im spojenectvo navrhoval. VB nevyhlásila Nemecku vojnu bezprostredne po tom, ako začalo expanziu, anšlus Rakúska (absolútne odignorovanie Versialleskej zmluvy), Mníchov, Viedenská arbitráž (to mali na háku, mysleli si, že hodia Hitlerovi špekačku a ten sa upokojí), Oceľový pakt medzi Nemeckom-Talianskom, ohrozenie britských kolónií v sev. Afrike a juhových. Ázii ...Až keď im nevyšiel plán a Sovieti ich predbehli a uzavreli pakt s Nemeckom, aby oddialili vojnu s ním (v Sov. zväze si nerobili ilúzie, že by nebola, len nepočítali s takým skorým porušením tej zmluvy o neútočení) a keď Nemci zútočili na ich Spojenca Poľsko (to už nebola taká sranda ako nejaké bezvýznamné Československo), zistili Briti, že môžu na svoj appeasement škaredo doplatiť a museli konať.
    17.7.2015 16:47 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Lidem, kteří si v tomhle chtějí doplnit obzory, doporučuji četbu životopisů, většinou tam dostanou ty věci pěkně v kontextu. Třeba dnes idealizovaný vztah Británie a Francie byl z nouze ctnost a kdyby Britové dokázali lépe spravovat impérium a neměli strach z rostoucího vlivu USA, klidně by Německu přenechali celou Francii, pokud by nestavělo námořnictvo.
    17.7.2015 18:02 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To je právě velká zásluha Churchilla. Kdyby byl na jeho místě někdo jiný, uzavřel by s Německem mír a Británie by se vyhnula válce. Jak Británie tak USA se válce mohly v pohodě vyhnout, ale naštěstí to neudělaly.
    17.7.2015 18:00 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    VB nevyhlásila Nemecku vojnu bezprostredne po tom, ako začalo expanziu, anšlus Rakúska (absolútne odignorovanie Versialleskej zmluvy), Mníchov, Viedenská arbitráž (to mali na háku, mysleli si, že hodia Hitlerovi špekačku a ten sa upokojí), Oceľový pakt medzi Nemeckom-Talianskom, ohrozenie britských kolónií v sev. Afrike a juhových. Ázii ...

    Myslel jsem, že se bavíme o Polsku. Vy jste začala s Gdaňskem a koridory. Takže jaký byl plán Británie ohledne Polska? Měli v úmyslu Hitlera podpořit, ale nakonec z nějakého nepochopitelného důvody otočili?

    Nemci zútočili na ich Spojenca Poľsko (to už nebola taká sranda ako nejaké bezvýznamné Československo), zistili Briti, že môžu na svoj appeasement škaredo doplatiť a museli konať.

    Celé je to o tom, kam až byl Západ ochoten zajít, aby se vyhnul válce. Anšlus Rakouska? Proč kvůli tomu začít válku, vždyť Rakušané byli tak trochu Němci a anšlus přivítali. Připojení Sudet? Vždyť tam žili Němci, do Říše chtěli a proč začínat válku kvůli nějakému Československu. V Polsku už to bylo jiné, Britové měli s Polskem smlouvu a navíc bylo jasné, že Hitlera není možné zastavit po dobrém. Ale žádnou podporu Hitlerovy expanze nevidím, což se nedá říct o SSSR.

    Darth Phantom avatar 17.7.2015 18:50 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    do Říše chtěli a proč začínat válku kvůli nějakému Československu.
    To jsi popsal velmi výstižně. A jak bys řekl, že to přivítali českoslovenští občané? Naznačil jsi to ale velmi správně, my jsme vždy byli pro evropské mocnosti jen kus hadru, se kterým si kdykoliv v případě potřeby zvesela vytřou prdel.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.7.2015 22:13 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Naznačil jsi to ale velmi správně, my jsme vždy byli pro evropské mocnosti jen kus hadru, se kterým si kdykoliv v případě potřeby zvesela vytřou prdel.

    Tak to bylo vždy. Kdyby Putin napadl Pobaltí, chtěl byste jít kvůli tomu to války? Košile je vždy bližší než kabát. Navíc před Mnichovem jsme měli smlouvu s Francií, ale už ne s Británií. Takže Britové nás na holičkách nenechali, jen žabožrouti.

    Darth Phantom avatar 21.7.2015 20:30 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    napadl Pobaltí, chtěl byste jít kvůli tomu to války?
    Já si hlavně myslím, že toto nikdy neudělá. Putin je všechno možné, jen ne blázen.
    chtěl byste jít kvůli tomu to války?
    Já bych řekl, že by to nemělo být předmětem nějakých demokratických diskuzí. Nebo už smlouva o kolektivní obraně neplatí a článek 5 už někdo zrušil, Brandy? Celé Pobaltí je členem NATO. NATO je smluvně obranná aliance (to by měla být podstata existence NATO). Skutečnost je dejme tomu v posledních 15 letech poněkud jiná. NATO je útočně teroristická organizace.
    Takže Britové nás na holičkách nenechali
    Mnichovský diktát bych rozhodně neinterpretoval (nehledě na jakékoli předválečné smlouvy) jako něco, že nás „Britové na holičkách nenechali“. Letem světem, před válkou nás klíďo píďo předhodili Adolfovi, krátce před skončením války zase Stalinovi. Krátce po obsazení zbytku ČSR dopomohli frickům uloupit československé zlato. Služby československých vojáků vojáků působících v Británii si nechali do posledního groše vyplatit. Kšeft je kšeft, ani válka není vyjímkou, že? Z toho vyplývá, že to slavná imperiální mocnost myslela s Československem vždy jen dobře.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    22.7.2015 15:33 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Já si hlavně myslím, že toto nikdy neudělá. Putin je všechno možné, jen ne blázen.

    Uvedl jsem to pouze jako analogii k situaci Francie a Británie v době Mnichova. Stejně jako nám by se dnes nechtělo bránit Pobaltí, Britům se také nechtělo jít do války kvůli nějakému Československu.

    Já bych řekl, že by to nemělo být předmětem nějakých demokratických diskuzí. Nebo už smlouva o kolektivní obraně neplatí a článek 5 už někdo zrušil, Brandy? Celé Pobaltí je členem NATO

    Praktická vymahatelnost společné obrany je docela nízká. Když se USA (o Evropě ani nemluvím) rozhodnou, že kvůli nám do války nepůjdou, tak s tím nic nenaděláme.

    Služby československých vojáků vojáků působících v Británii si nechali do posledního groše vyplatit. Kšeft je kšeft, ani válka není vyjímkou, že?

    Válka je drahá záležitost a každý musel něčím přispět, na tom nevidím nic špatného. Británie na válce nevydělala, naopak ji obě světové války strašně pustily žilou.

    17.7.2015 21:06 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ja som Gnansk vôbec nespomenula-asi ste si ma pomýlili.

    Anšlus Rkúsk - to bol jasný signál, že ide do tuhého. Versailleská zmluva zakazovala akékoľvek spojenie Rakúska a Nemecka. Hitler obsadil demilitarizovné pásmo, začal zbrojiť...Za tie Sudety asi dostanete zase tú dôstojnícku hodnosť od Faunoma:).

    a mimochodom toto je zaujímvé a je tu určitá hist. paralela ... Grécko v hre o tróny
    17.7.2015 21:07 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Gdansk:)
    17.7.2015 22:10 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ja som Gnansk vôbec nespomenula-asi ste si ma pomýlili.

    Gdaňsk jste zmínila v příspěvku z 15.7. 15:30.

    Anšlus Rkúsk - to bol jasný signál, že ide do tuhého. Versailleská zmluva zakazovala akékoľvek spojenie Rakúska a Nemecka. Hitler obsadil demilitarizovné pásmo, začal zbrojiť...

    To je všechno pravda, ale oni se chtěli vyhnout válce a doufali, že tímto ústupkem Hitlerova expanze skončí. Je to stejné, jako dnes s Putinem. Neměli bychom ho zastavit už teď, když je na Ukrajině? Co kdyby zaútočil na Pobaltí - půjdeme kvůli nim do války?

    17.7.2015 22:52 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    aha, to bolo v tom citovanom texte od Čarnogurského... tak či tak, bol to samostatný štát, nebol súčasťou Nemecka a bol v colnej únii s Poľskom, jeho obsadenie bolo porušením Versialleskej zmluvy a dotýkalo zápdozhodli na Prížskej konferencii o povojnovom usporiadaní - navyše zo Spoločnosti národov si Nemci urobili prču, tak ako si z OSN robia vyskakovacieho pajáca dnes USA

    S Putinom a nebezpečenstvom zo strany Ruska na mňa nechoďte, Putin na nikoho nemienil "zaútočiť", ale ak budú pokračovať provokácie NATO ( USA) , stať sa môže čokoľvek

    vypočujte si, čo o tom hovorí Chmelár, s ním 100% súhlasím:)
    17.7.2015 22:55 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    *dotýkalo sa západných spojencov, ktorí rozhodovali na Parížsej konferencii o povojnovom usporiadaní
    Darth Phantom avatar 17.7.2015 18:31 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Ja, das stimmt. Tentokráte jste to popsala výstižně bez zbytečných vokecávaček, čiže +1. Ona i ta slavná a uctívaná paňmáma královna byla značně profírerská. No a třeba tento Duke of Führer už jako anglický král navštívil svého Vůdce, srdečně si s ním zahajloval a provedl inspekci koncentračního tábora (britského vynálezu z období búrských válek).

    Na tom není nic zas až tak podivuhodného a překvapivého. Celý ten slavný panovnický rod jsou původem frickové poleno, jen se trošku přejmenovali.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.7.2015 21:08 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ja niečo obkecávam? :-)...
    17.7.2015 22:04 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Faunom, ten link , čo som dala skôr, je hlavne pre v8s. Myslím, že Vás Chmelárova prednáška bude zaujímať. k tá besed n konci je dobrá, k prežijete toho prvého už celkom senilného ujčeka:).
    17.7.2015 22:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ona i ta slavná a uctívaná paňmáma královna byla značně profírerská.

    Odkaz?

    No a třeba tento Duke of Führer už jako anglický král navštívil svého Vůdce, srdečně si s ním zahajloval a provedl inspekci koncentračního tábora (britského vynálezu z období búrských válek).

    Kdybyste si ten článek přečetl, tak byste věděl, že během té návštěvy Německa už nebyl králem.

    18.7.2015 12:13 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ona i ta slavná a uctívaná paňmáma královna byla značně profírerská.

    Odkaz?

    Třeba teď v jednom bulvárním deníku vyšlo, jak ji otec učil hajlovat. Píše se o tom i na novinkách.

    Ona v Británii panuje ohledně těhle věcí celkem slušná cenzura v novinách a já mám podezření, že i Google filtruje určité výsledky. Ale když se zeptáš někoho trošku staršího z Británie, tak se celkem dost dozvíš.
    18.7.2015 13:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Co se dozvím? Jaké konkrétní činy a postoje?
    18.7.2015 14:33 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ne, dozvíš se, že jsi buzerant s dutou hlavou.
    16.7.2015 10:22 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ...a na okraj tej súčasnej imigračnej vlny do Európy

    Ak teda niektoré časti Európy vďačia za svoj rozvoj a prosperitu stáročiam parazitizmu na cudzích územiach, ich pľundrovaniu a zotročovniu tamojších obyvateľov, teraz nech si to vyžerú samy:). Prečo by mali štátiky, ako je napr. Slovensko, ktoré bolo samo v podobnom postavení v štátnych celkoch, kde vládli a zo svojej nadvlády profitovali iní, deliť sa s nimi teraz o tie dôsledky. Veď tie dôsledky cudzej nadvády si aj my dosiaľ nesieme :). Pekne rozdeliť imigrantov podľa toho, z čieho bývalého koloniálneho územia pochádzajú a kto im rozvrátil ich krajinu. Vyššia rasa a civilizačne a kultúrne vyspelé krajiny Európy majú všetky predpokldy, aby ich integrovali, u nás ich nič lepšie ako u nich doma nečaká. My sme len takí zaostalí Slovania, neschopní si vládnuť si a riadiť svoje vlastné veci, tak ako by sme mohli niekoho skultivovať.:).
    14.7.2015 18:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tí čo mohli na dovolenky a navyše tam, bolo treba vymieňať, na tom zas neboli tak zle;-)... ale tí sa sťažujú najviac, aj keď im len pribudlo (zatiaľ čo mnohým ešte ubudlo)

    Česká koruna je tvrdá mena najlepšia na svete? Niečo ako dolár?:)... No, neviem, možno pre tých, čo majú hrivny.
    14.7.2015 18:47 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ...tam, kde...
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 19:33 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    On ten moula myslí samozřejmě euro :-). Všiml jsem si protichůdných vyjádření nejvyšších slovenských představitelů. Zatímco Fico hovoří celkem výstižně o protektorátu, Kiska se projevil opět jako euromaňas (ostatně jako vždy). Ještě si přibrat pod křídla zkrachovalou Ukrajinu (to by si určitě maňásek Kiska přál) a konec EU se rázem přiblíží na dohled.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 14.7.2015 19:40 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Von to ten žlutý moula myslí jakoby nadčasově (že je euro jako už i naše měna). Přijmout euro a vstoupit do eurozóny po nynějších událostech by mohl snad jen největší šílenec.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.7.2015 21:01 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Náš minister financií (ten s mi páči!) vyjadril k tým dlhom, ktoré by sme mali Grékom platiť, napísal vraj niečo v tom zmysle, že dnešná situácia je výsledok Gréckej jari a schytal zato od Grékov, ktorí ho vraj označili za idiota a provokatéra; nepáčilo sa im to vyjdrenie- výsledkom Pražskej jari boli, ako napísali. tanky a pýtali sa, čo má teda byť výsledkom Gréckej...Tak radšej tú svoju poznámku zmazal. Naši ľudia tam chodili (aj na Cyprus) robiť, zamestnávali ich asi načierno, v podstate otročili, ale aspoň si zarobili na naše pomery... nuž, teraz budú musieť niekm inam... ale kam už v EU dnes? :)
    14.7.2015 20:38 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kiska je CCT, fakt nechápem, kto toho káčera Donalda volil! Fico tiež svoju rétoriku prispôsobuje publiku, hoci si myslím, že si myslí, čo si myslíme všetci, že nielen Grécko je vlastne protektorát...Neviem, ako to vyzerá v Grécku s výdvkmi na základné životné potreby, ale u nás majú ľudi bežne 300 eurové dôchodky a len náklady na bývanie im väčšinu podstatnú časť dôchodku zožerú, aj keď bývajú v grsónke. Potom im ko soc. potrebným rozdávajú cestoviny, ktoré sú tesne pred ukončením dátumu spotreby (alebo už po?). Na horšie s ťažko zvyká, le my si zvykáme už roky a terz máme platiť dlhy niekoho iného. Hoci nemáme n vlstbé problémy ( fakt strašná chudob v osdách a tu n vidieku, kde je okolo 30% miera nezamestnnosti nijaký výhľad na zlepšenie).Grécko malo vystúpiť z eurozóny... lenže to z geopol. dôvodov nie je možné... mohlo by odísť aj z EU a orientovať sa na Rusko. Byzancia... majú k sebe blízko:).
    14.7.2015 21:32 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kdo volil Kisku? Vaši liberálové, kteří zblbli i pár lidí naladěných negativně proti Ficovi. Stejně mě překvapuje, že Slovensko má levičácké všechno, buduje socialismus a přesto má vyšší růst než my a dokonce jste nás prý překonali ve mzdách. Ono je asi lepší, když leviáčci svoje levičáství dávaj okatě najevo než když jedou levicovou politiku a myslí si, že jedou něco jiného. Ty jsi tlustá?
    14.7.2015 23:20 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ja som volila Kňažka, v druhom kole nikoho

    si hermafrodit?
    kyknos avatar 14.7.2015 19:46 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vymenat bylo sodruzko potreba i cestou na nakup bot do NDR 3 km za hranice
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    15.7.2015 00:11 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vážený súdruh kyknos, ja som nenavštevovala tvojich súdruhov a nekupovala som tam plastové lyžičky, za socíka som bola iba v PĽR V OSvienčime a ešte v ČSFSR, za zloté som sestre kúpila bábiku s vlasmi, ale ona si to spojila s tým koncentrákom a bála sa jej. Asi tak.
    kyknos avatar 15.7.2015 00:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    A je nějaký podstatný rozdíl mezi PLR a NDR, krom toho že v PLR mluví ještě divneji než v NDR?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    15.7.2015 00:36 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    z soc. bol ten rozdiel, že Poliaci rebelovali a Nemci (NDR) poslušne slúžili... a medzi nami dvoma ten, že ja som sa o vexlovanie nezaujímala a rady na banány bolo to posledné, čo by som voči tomu režimu mala
    15.7.2015 00:13 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a nenávidela som zájazdy za účelom nákupov, nikdy som na také nešla
    kyknos avatar 21.7.2015 01:43 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    no jo, ty jsi asi z ruska zvykla, ze obchody maji byt prazdne :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    21.7.2015 18:15 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Do Ruska by som celkom rada išla. Za čias "prázdnych obchodov" to tam poznali len prominentní režimoví služobníčkovia, my, obyčajní, sme sa tam nedostali. Zaujímavé, že sa tam odtrepali študovať, alebo na pionierske a ROH zájazdy, a potom tu tých Rusov tak nepekne ohovorili. Je vidieť, čo bolo pre nich najdôležitejšie, i keď bez správneho "presvedčenia" a "čistého kádrového profilu" by tam nemohli (ani ruštinu, že by sme tam išli aspoň na 1/2 ročný pobyt sme my niektorí blbci nešli študovať, lebo to bol jzyk vtedajších okupantov).

    Ja som však po Rusku (Sovietskom zväze) tajne cestovala aj tak, pretože ma zaujali ich knižky a filmy. Boli v tej kritike "neduhov režimu" aj svojej vlastnej minulosti oveľa ďalej. Dnes si hlupáci n oboch stranách neuvedomujú význam tej Gorbačovovej éry. Bohužiaľ, prinieslo to aj tých kyknózesov, čo furt melú iba o prázdnych obchodoch a radoch na banány:).
    21.7.2015 01:40 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    az na to, ze v realnem socialismu to stalo za hovno a kdyz clovek jel na dovolenou, vymeniyt penize byl zatraceny problem

    ted se mame dobre a mame praktickou a tvrdou menu, asi nejlepsi na svete (ok, nekdo radsi dolar)

    zadnou souvislost nevidim
    Já se ani nedivím, že žádnou souvislost nevidíš.
    kyknos avatar 21.7.2015 01:42 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    co tu porad delate, kdyz se vam v civilizaci nelibi? :D hranice jsou otevrene :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 23:07 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Zlatý standard je de facto také měnová unie, protože jednotlivé měny jsou vůči sobě ve fixním poměru. Totéž Bretton Woods. Dlouhodobě plovoucí měny jsou poměrně nová záležitost.

    Měnová unie již v Evropě byla a až do první světové války fungovala docela dobře, tedy až na to, že z ní bylo vyloučeno … Řecko.
    14.7.2015 23:36 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vraj do nej patrí aj Ukrajina... pozrite si internetové TV z UA... tí ľudia sa už cítia byť jednou nohou v EU, vôbec nepochybujú, že je to už len otázka mávnutia čarovným prútikom
    14.7.2015 08:20 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    opravil jsem ti to:

    proti vuli male mensiny pochodujicich
    Na tvém místě bych si nebyl tak jistý. Eurohujerů valem ubývá a nic bych za to nedal, že už budou tou menšinou oni.
    kyknos avatar 14.7.2015 12:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    wishful thinking
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    21.7.2015 01:31 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jo jo, pojmenoval sis to dobře.
    kyknos avatar 21.7.2015 01:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    doporucuju emigraci do ruska :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.7.2015 11:38 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Rozhodně ne postupného, USA má za sebou docela skokový integrační krok, kdy na sebe dokonce vytáhli flinty, ten krok se jmenoval občanská válka. Proti tomu je integrace v Evropě selanka. Pořád všichni tvrdí, že integrace nefunguje a je přitom tolik věcí, které se povedly a které lidem v EU zvýšily kvalitu života. Dnes můžu bez pasové kontroly projet z Lisabonu až do Talinnu, můžu se svobodně rozhodnout, v které zemi EU budu bydlet, a je s tím spojeno minimum papírování, můžu kdekoliv svobodně podnikat, nemusím zboží složitě proclívat, když si chci něco poslat z jiné země, když se mimo EU dostanu do problémů, pomůže mi konzulát a ambasáda kterékoliv členské země, nemusím v jiných zemích EU volat za >30Kč/min jako dřív, ale za pár korun atd. atd. Negativa jsou samozřejmě taky, mně osobně nejvíc vadí byrokracie EU a nesmyslně přebujelé dotační programy, ale pozitiva u mě jednoznačně převažují. Opravdu se nechci vrátit do doby před EU.
    kyknos avatar 9.7.2015 11:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    presne tak
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.7.2015 16:21 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    USA má za sebou docela skokový integrační krok, kdy na sebe dokonce vytáhli flinty, ten krok se jmenoval občanská válka. Proti tomu je integrace v Evropě selanka.

    Občanská válka ovšem byla způsobena dezintegrací, nikoliv integrací. A vzhledem k tomu, že se nám právě teď v Evropě schyluje k takové menší dezintegraci (Grexit, Brexit), tak bych nebyl moc optimitický. Na klasickou válku asi nedojde, ale ekonomická válka může nastat.

    Dnes můžu bez pasové kontroly projet z Lisabonu až do Talinnu, můžu se svobodně rozhodnout, v které zemi EU budu bydlet ...

    Jenže zároveň s pozitivy přišla i negativa. Bez EU bychom nemuseli dotovat zadlužené lenochy na jihu Evropy, řešit problémy s imigranty atd.

    10.7.2015 10:17 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To mi připomíná stesky, jak bylo za bolševiků fajn. Vše bylo levné, byly kvalitní potraviny, každý měl práci, byty se dávaly za nevratné půjčky atd. atd. Ale na negativa už se jaksi pozapomíná. Že bylo vše "levné", ale nebylo nic k sehnání, že každý měl práci, ale platy byly kolikrát na hranici chudoby, že se dávaly byty na nevratné půjčky, ale byly dlouhé pořadníky s kolikrát desetiletými lhůtami, no a ty kvalitní potraviny taky nebyly až tak kvalitní, nehledě na to, že člověk absolutně neměl šanci zjistit, co v nich je. To ani nemluvím o tom ostatním jako psychická či fyzická likvidace nepohodlných, kádrové posudky, cenzura, nemožnost vycestovat, atd... S EU je to podobné. Dotacemi pokřivené trhy, regulace na kde co, likvidace zemědělství, rozhodování o nás bez nás v Bruseli... U mě zase převažují negativa.
    kyknos avatar 10.7.2015 10:50 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    o nas bez nas v bruseli? co je to za blabol? asi stejny jako kdyz brnak tvrdi, ze se o nich bez nich rozhoduje v praze
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.7.2015 19:16 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Výš koho staví velké strany na kandidátky do Parlamentu v nepražských volebních obvodech? Pražáky, většina poslanců je z Prahy a podstatná část senátorů též. Takže jdi do prdele, ty buzno co si strkáš tři prsty do prdele a jeden o dva centimetry výš.
    10.7.2015 22:11 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    A proč je teda volíš? Malých stran stavějících tam místní je hodně ;-)
    kyknos avatar 11.7.2015 01:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak se přestěhuj do prahy, když si myslis, že je to taková výhoda :D ale to z tebe zas bude imigrant a budeš se muset v souladu se svými názory sama zastřelit. Tak ti asi není pomoci, cubko :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 10:42 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak ti asi není pomoci, cubko

    Obstarozni obtloustly ichtyl pouziva odborne vyrazy z jeho zoologickeho uciliste.
    11.7.2015 11:22 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    pozerám, že ma podozrievš z toho, že to ja som abc, keďže si použil ženský rod a obligátnu čubku... to sa veľmi mýliš, kyknos, čo ma ani neprekvapuje, lebo máš celkovo veľmi chabé úsudky a Tvoja reakcia sa hodí úrovňou k Tvojmu spoludiskutérovi ...

    ja napr. presne viem, kto píše pod určitými nickmi, medzi ktoré patrí aj abc, je to stále ten istý štýl, slovník, tie isté slovné obraty, pri dobrom postrehu to nie je problém... je vidieť že málo čítaš a nemáš pre to vyvinutý cit, inak by si to uhádol tak ako ja

    kyknos avatar 11.7.2015 11:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ne, podeziram Miriam, ze jako Miriam pise Miriam

    asi si trosku ztratila nit v diskusi, soudruzko
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 11:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vid komentár nižšie, súdruh
    11.7.2015 11:43 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    pardon... to bola reakcia na miriam , ktorá je na dovolenke:))... snáď si ma nemýliš ( čubkovanie) s ňou!... ona je na rozdiel odo mňa celkom inteligentná, má tu o vás dobrý prehľad nie je úplná lama ( vo význame "ostrého vulgrizmu") ako ja (takže bude niekto z domácich, stálych a dlhodobejších užívateľov, ktorý sa vo vás dobre vyzná)
    kyknos avatar 11.7.2015 11:46 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vidim ze standard inteligence tu klesnul uz hodne hluboko :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 12:03 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    :) s Tvojím prispením, alebo bez?
    kyknos avatar 11.7.2015 12:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    promin, ale ja pocitil jako balzam na dusi, kdyz jsem se pred tremi lety odmigroval z temer ciste IT prostredi do blahodarne spolecnosti prirodovedcu, rozdil v IQ je videt na prvni pohled :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 14:32 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    No ja neviem. Mňa na týchto IT práveže zaujalo, že sa zaujímajú o všeličo a majú celkom obdivuhodný prehľad aj v zdanlivo nesúvisiacich ( dokonca humanitných) oblastiach. Teda, viacerí:). Viem, že napr. medicína je veľmi náročný odbor a človek by predpokladal, že keď je tiež tký mnohodisciplinárny, lekári budú všestranne rozhľdení... le poznám medzi nimi pár riadnych obmedzencov:).
    kyknos avatar 11.7.2015 14:42 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    no to ja mezi ajtaky poznam omezencu rozhodne vic nez mezi lekari (i kdyz tam vzhledem k systemu vzdelani - naucit zpameti, nepremyslet - existuje silna selekce ve prospech naprostych blbcu)

    ale je pravda, ze ajtaci radi kecaji do vseho, maji z neznamych duvodu dojem, ze kdyz zvladnou nejake to programovani ci spravu pocitace (coz jsou vcelku trivialni obory, zalozene na jednoduche logice a vetsinou dobre zdokumentovane), rozumi i vsemu ostatnimu - bohuzel obvykle nerozumi - coz je videt i na diskusich zde

    freud v tom asi videl nejakou sexualni frustraci, je fakt, ze to IT prostredi ne nepodobne klasteru ci kriminalu, musi lezt vetsine normalnich chlapu dost na mozek :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 11.7.2015 14:43 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    by v tom asi videl :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 16:23 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    freud v tom asi videl nejakou sexualni frustraci
    Myslím, že v dnešnej dobe k sex. frustrácii, keď padli všetky zábrany a tabu už nemusí dochádzať ani u "ajťákov". Horšie to asi bude v tomto svete oddelených indivíduí s citovou depriváciou. Problém je, že nikto ani nechce rozumieť nikomu...

    Včera bol v RTVS celkom zaujímavý film-najmä pre hľadačov absolútnej slobody:).
    kyknos avatar 11.7.2015 16:26 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    bohuzel nekteri ani netusi, jak vypada zenska, natoz aby vedeli, co s ni maji delat :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 16:53 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ale no tak... kopec dievčat na zoznamkách čaká na nejakého ajťáka:)...dnes sú dievčatá iniciatívne, ale ak si niektorí namiesto živej dievčiny radšej naprogrmujú bot(-u) :)), potom komu niet rady, tomu niet pomoci
    kyknos avatar 11.7.2015 17:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    no popravde o jedne takove vim :D co ceka na ajtaka :D ale pak nasledovaly pozadavky, ktere zadny ajtak nesplnuje :D

    jenze on neni problem v obecnem nedostatku slecen :) jeden kolega napriklad na seznamce nejakou uhnal - a pak licil hororovou historku, jak lezel vedle ni v posteli a porad koukal na hodinky, kdy pojede metro a bude moci odejit :)

    ja tohle nechapu, mne uz vadi i jen to temer ciste muzske prostredi, i kdyz mam zenskou doma - travit 40 hodin tydne v prostredi, ktere svym slozenim pripomina ruskou armadu, kriminal nebo katolicky klaster, mi neni prijemny ani trosku
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 11.7.2015 17:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a ad ty boty... to je bohuzel realita... a k tomu racionalizace, ze je to preci uplne jedno, zivy clovek nebo program v pocitaci :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 18:05 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Podobný problém s blízkymi osobnými vzťahmi môže mať napr. aj (prírodo)vedec, asi každý, pre koho jeho profesia (koníček, do ktorého je zažratý) to hlavné. A dnes už aj tak každý sedí pri počítači, namiesto toho, aby vyliezol vonku napr. si naozaj zahrať futbal. Je to návykovejšie ako tie cigarety:). Hlavne je to únik, lebo je to menej namáhavé, ako naozaj behať za tou loptou (alebo frajerkou). A riziko vážnejšieho zranenia nie je také veľké. A tým, že ten virtuálny svet umožňuje vytváranie ilúzií, môže potom brzdiť človeka aj strach, či následná reálna konfrontácia nebude príliš veľkým sklamaním, príliš "šedivá"...

    Tradičný spôsob-pokúsiť sa dať do reči so slečnou, čo sa zdá sympatická vo vlaku už si tiež nie... každý tu jazdí autom alebo na bicykli:).

    kyknos avatar 11.7.2015 18:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Proč fotbal? Nic nudnejsiho neexistuje.

    Pravda je, že tolik fachidiotu jako mezi ajtaky jsem jinde neviděl. A tak málo ženských taky ne, i když v uhelném dole to asi bude podobný.

    Virtuální svět je psychologické zlo, ale ajtaci jdou často tak daleko, že tvrdí, ze virtuální i realny je totéž, že je to jedno. Eek. Ne že by to dělali všichni, ale je to choroba příliš častá, než aby to prostředí mohlo zůstat zdravý.

    Přírodovědec takový fachidiot být nemůže, protože potřebuje it, rozhled do dalsich oboru, potřebuje reálné nevirtualni pokusy atd :)...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 20:43 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Proč fotbal?
    No, lebo moji chlapci hrávali tu pod oknmi na ihrisku futbal každý deň ( večr naháňačky) :). Až na jedného, ktorý chodil do lesa pozorovať mraveniská a nosil domov modlivky, osi, hady a inú háveď..ten sa nehodil ani do bránky, zaujímlo ho všetko možné, len lopta nie:).
    Virtuální svět je psychologické zlo
    nikdy som neskúsila hry... to mi do toho obrazu chýba, ale stále si myslím, že sú zodpovedné za rôzne "poruchy učenia" u detí
    11.7.2015 20:49 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    osy:))
    kyknos avatar 11.7.2015 21:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    hry jsou fajn, ale jsou k nim potreba lidi, ne pocitace
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 20:42 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    bohuzel nekteri ani netusi, jak vypada zenska, natoz aby vedeli, co s ni maji delat :)

    Ty hmyzožroute, když se jeden podívá na tvym profilu na tu fotku hroudy sádla, který padaj lupy ze špinavý lebky na nebohé robě, tak si nechci představit, jaká ženština a v jakym stavu a za kolik se nechala tebou vošukat.
    11.7.2015 20:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    toto je už priveľa... stačí
    kyknos avatar 11.7.2015 21:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Soudruhu, homosexuál nejsem, takže o erotické hrátky s tebou nemám zájem :)

    S ženskýma jsem nikdy neměl a nemám problém :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    12.7.2015 10:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Je mi blbé, že som asi trošku prispela k tým nehoráznym urážkam, ktoré si nakoniec odniesla nezaslúžene Tvoja pani, niektorými svojimi rýpajúcimi komentármi. Naozaj nie som rada, že to niekto takto "rozvinul" (s tými Tvojimi strelenými militantnými rusofóbnymi výpadmi a s postojom k občinskej vojne na UA a k pomjdanskému režimu samozrejme nesúhlasím a súhlasiť nebudem:)).

    Našla som pekné staré slovenské tango - možno v letný večer darovať manželke:). Ale nebrať zase text úplne osobne:)).
    kyknos avatar 12.7.2015 18:44 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    to nic, na abicku je to bouzel uplne normalni :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    12.7.2015 12:07 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ešte k téme:)... pre tých IT bystrouchých panicov :))

    https://youtu.be/45YBSZmqafI

    husle stoja zato!
    14.7.2015 08:24 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    o nas bez nas v bruseli? co je to za blabol? asi stejny jako kdyz brnak tvrdi, ze se o nich bez nich rozhoduje v praze
    Na bláboly jsi tady odborník ty.
    13.7.2015 11:31 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Tak toto je dobrý argumentační faul. To můžeš tu paralelu s bolševiky vztáhnout prakticky na cokoliv. Rozdíl je v tom, že stesky na dobu s bolševiky souvisí do značné míry se selektivní pamětí, kdy lidská psychika je naprogramovaná tak, aby si pamatovala především ty dobré věci. Jenže EU je jaksi současnost.

    Že u tebe převažují negativa, je naprosto OK, každý máme jiné názory a preference.

    14.7.2015 08:30 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Tak toto je dobrý argumentační faul. To můžeš tu paralelu s bolševiky vztáhnout prakticky na cokoliv. Rozdíl je v tom, že stesky na dobu s bolševiky souvisí do značné míry se selektivní pamětí, kdy lidská psychika je naprogramovaná tak, aby si pamatovala především ty dobré věci. Jenže EU je jaksi současnost.

    Že u tebe převažují negativa, je naprosto OK, každý máme jiné názory a preference.

    Pozor, já jsem neříkal, že je to to samé, jen že mi to připomíná. A to právě jen tím viděním pozitivního a popíráním negativního. V případě minulého režimu za to může selektivní paměť. V případě itegrace těžko, takže to bude čím? Naivitou, hloupostí, bezbřehým optimismem?
    kyknos avatar 14.7.2015 12:35 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    vlastnimi zkusenostmi misto cteni bulvaru

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    14.7.2015 15:46 Bee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nebo to možná bude tím, že pro mě jsou důležitější jiné věci než pro tebe a taky věci, které ty bereš jako negativní, já můžu považovat za pozitivní. Rozdíl mezi námi je taky v tom, že dokážu pochopit, že má někdo jiný názor a pohled na věc, aniž bych ho obviňoval z naivity, hlouposti nebo bezbřehého optimismu ;-)
    8.7.2015 08:09 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak možná vás bude zajímat, že Latinská měnová unie v Evropě fungovala dobrých šedesát let a zlomit ji dokázala až první světová válka a následná krize. Ba co víc, z té unie byla vyloučena jedna konkrétní země kvůli podvádění věřitelů, půjčováním si výrazně víc, než zvládala splácet, a nakonec i padělání společné měny. Myslím, že každému zde je již jasné, o kterou zemi šlo, protože po sto letech udělali v podstatě to samé.
    9.7.2015 00:37 Seti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ja vim, ze recko neni svate a ze k nejakym zkreslenim udaju udajne dochazelo. To je vsak jen nasledek. Pricina problemu je vsak utopicka snaha o eurosvaz, ktery je bohuzel uz neco uplne jineho nez ehs pred x lety. Menova unie je take utopie, ktera imho nemuze v evrope dlouhodobe fungovat. Neprijde mi spravne mit stejnou menu v naprosto odlisnych ekonomikach. Neprijde mi take spravne se hrde vlastni meny vzdat. Ja vim, ze nase centralni banka neni dokonala, ale stale lepsi, kdyz se o kurzovych intervencich rozhoduje v praze, nez kdyz o tom rozhoduje nejaky aparat v bruselu sledujici jine zajmy.
    Trefné, nemohu než souhlasit.
    Agent avatar 7.7.2015 07:19 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hlavně, že armáda dostane své (údajně druhý nejvyšší rozpočet v EU), miliardáři (téměř) neplatící daně se o své taky obávat nemusí, ani státní aparát se určitě osekávat nebude. Všecko zatáhne ten pracující dobytek.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    8.7.2015 12:05 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    na vobyčejný lidi platí přísnost
    8.7.2015 16:24 x.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    no vedle turecka se jejich armade vubec nedivim
    8.7.2015 14:32 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Zajímavé, jak ty předpovědi HDP vždy selhaly už rok předtím, než byly sestaveny. Asi ještírci. Nebo si konspirátor nevšiml, že uvádí špatné roky :-)
    11.7.2015 11:08 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Na Tejto diskusii ma zaujal ten strach z toho, aby "ma preboha niekto nepodozrieval, že som socialista"! No a? Bojíš sa tunajších exorcistov? :)

    *Že by som napísala do blogu niečo o marxistickej teórii odcudzenia človeka v kapitalizme?;-)
    11.7.2015 11:43 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    On je ustrašený ze všeho, jak se říká u nás - posraný až za ušima. Podívej se na jeho příspěvky v 90 % z nich se obhajuje i proti nejnemožnějším obviněním, která by mohla přijít. V psychologii se tomu říká přebujelé superego nebo člověk se spoustou introjektů.
    11.7.2015 11:58 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Rozmýšľala som, či to mám povedať. Nenapísala som to preto, aby som niekoho zhadzovala, ale vyznelo to bohužiaľ tak. Také veci s majú hovoriť skôr medzi 4 očami, čo v internetovej kecačke nie je dosť dobre možné...Človek by sa nemal ospravedlňovať aj za to, že žije. Má právo byť socialista, to nie je niečo ako strelený ukrajinský fašista v poskakujúcom stáde ;-).

    Už nie si na dovolenke? Ako pokrčuje Tvoja práca na mojom botovi ? Dúfam, že zo mňa nespravíš Japonku.
    11.7.2015 12:08 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Socialismus je zlo, právní právo má díky kapitalistickým výdobytkům. Morální právo nemá, protože sahání jiným na majetek je blízko k sahání jiným na život (to první je nepřímé sahání). Já se na bota vykašlala, nestíhám, práce moc.
    11.7.2015 12:35 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    čo je právne právo?:)... si asi myslela písané, a kap. výdobytkami tie deklarácie z II. Hlavy Ústavy z čias gilotín, ktoré potom relizoval anarchokapitalizmus krvavým potláčaním hladových vzbúr

    zvykové právo v pospolitostiach Germánov a aj Slovanov bolo socialistické a bola tam demokracia, ibaže to už akosi za zložitých podmienok organizovanej spoločnosti nejde...tak tu máme moc globálnej a regionálnej oligarchie, ktorá sa tvári demokraticky, a poriadny kus z toho spoločného koláča zožerie sama... že by nesiahala iným na život, o tom nesvedčí 6 500 mŕtvych vo vojne na východe UA napr. ...
    kyknos avatar 11.7.2015 12:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    mrtve na vychode ukrajiny ma na svedomi Kreml
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 12:42 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pokud má Kreml vztah k mrtvím na Ukrajině, tak k těm na Krymu, které za cenu mezinárodní izolace před krveprolitím zachránil.
    kyknos avatar 11.7.2015 12:45 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Vulgarity.

    Zobrazit komentář
    11.7.2015 13:53 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Furt len čubky a súdružkovanie, nepíše to tu za Teba tá Tvoja andulka? Ber si, ogrgeň, príklad z klasikov, to bol jazyk, a nie tento vývar z anglofónnych komixov.
    kyknos avatar 11.7.2015 13:58 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ty ctes komixy?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 14:17 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a keby, bolo by na tom niečo čudné?

    nie, nečítam, hoci aj v našom praveku samozrejme existovali... celkom zaujímavé sú tie české filmy nimi inšpirované

    na to, že už máš 40-ku na krku, máš dosť smiešne sterotypné, detinské predstavy o ľuďoch
    kyknos avatar 11.7.2015 14:26 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    je mi lito, nejsem expert na etnologii :)

    vzhledem k tomu, ze nase generace ma sanci zit treba tisic let, neprijdou mi tahle cisla nijak dulezita :) treba takovy bluebear je fakticky asi o padesat let starsi nez ja, i kdyz se narodil asi o mesic pozdeji :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 14:18 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    opravujem pravek
    11.7.2015 12:41 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak to je vidět, že ti chybí kapitola z právních dějin. Všechno, co dneska máme a pokládáme za důležité vzniklo v Nizozemí, které se vzbouřilo proti španělskému socialismu v podobě vysoké zdanění jako ceny za úspěch. Čas Gilotin byl ostudou, protože kromě liberté a částečně pochopitelné égalité se prosadila fraternité v podobě socialismu.
    11.7.2015 14:07 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    áááá... formovanie štátu nového typu.:).. nová dôležitá záväzná kapitolka v dejepise namiesto dejín medzinárodného robotníckeho hnutia:))... Nizozemskú revolúciu by som skôr zaradila k náboženským vojnám (protireformácia) a tiež to vyústilo do krvavých represií ( 8000 popravených) a partizánskej vojny:)... Ale aspoň k vám a k nám došli anabaptistickí IMIGARNTI Habáni a trochu nám tu skultivovali :).
    11.7.2015 16:21 Tomeši, Tomeši, ty bejku jeden
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Náboženská válka je zbytečný redukcionismus, když to dáš do souvislosti s bartolomějsou nocí, kdy byli všichni schopní kapitalisté vyhnání z Francie a valná část z nich šla právě do toho Nizozemí, začne se ti to rýsovat. V tom prostředí se zrodila brylantní mysl třeba Huga Grotia a i když jsou jeho texty šíleně ovlivněné náboženstvím, základního ducha kapitalismu najdeš právě tam. Informace o tomhle najdeš kupodivu v díle marxistů a když přistoupíš kriticky k jejich levičáckým názorům, to co vydrží je právě ten základ společnosti v osobním vlastnictví.
    11.7.2015 16:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    S kým hovorím? Stále s Miriam?:)

    A F.Bacon, Hobbes? Grotius je mladší o generáciu ako Bacon a rovesník Hobbesa.
    11.7.2015 18:25 Dr Winterbourne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Francis Bacon byl šíleně nepraktický člověk, pamatuju si jak jsme se hádali jestli chlad prodlužuje trvání života. Nedal si říct, když jsme projížděli kolem děvečky, nechal si od ní jedno kuře podříznout a zahrabal ho do sněhu. Při tom se chudáček nastydl přesně jak jsem předpokládal (ze stejného důvodu se zmražené maso nejí) a umřel :-(
    11.7.2015 18:28 Mirda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Četla jsi Hobbese? Neříkám, že na svou dobu nebyl génius a je mi líto, že svůj potenciál nemohl rozvíjet v kapitalistickém prostředí a něčeho dosáhnout, ale kvalita jeho děl je mrzká a dnes by podobné nebo dokonce kvalitnější dílo dokázal napsat každý druhý gymnazista ze soukromé školy.
    11.7.2015 18:52 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Vidím Miriam, že si všestranne vzdelaná :). Tomu sa hovorilo kedysi renesančný človek:). Ani sa mi nechce veriť, že by medzi ajťákmi na abc linuxu len tak hocikto čítal Hobbesa. Ja som ho nečítala, a čo Ty? ;-)

    Ale vidím tu pred sebou Swiftove Gulliverove cesty. Tie som čítala. To je tiež pekný obraz rodiacich sa nových vzťahov.

    (musím ísť do obchodu...zatiaľ ešte vymysli nejaký test:)
    11.7.2015 19:47 Mirda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Dneska se z Gulliverových cest udělala pohádka pro děti a filozofický základ úplně vytloukly. Občas mi přijde, že latina a filozofie dnešním dětem chybí, já měla oboje až na výšce a pro většinu lidí už bylo pozdě. Z ročníku jsem byl jediný, kdo si přečetla Zápisky o válce galské v originále. Hobbese jsem četla, ale spíš náhodou, prodobné věci moc nemusím, přijde mi podobně zboštěn jako Aristoteles, ten píše opravdové hlouposti a přesto ho někteří staví na piedestal.
    kyknos avatar 11.7.2015 19:51 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Aristoteles pise hlouposti? :D Zakladatel logiky, prvni informatik? :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 20:09 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To si len Mirča skúša, ktorý outfit by jej lepšie sadol:). Ona je taká showmanka, a najlepšie. zdá s mi, imituje davkola:).
    kyknos avatar 11.7.2015 20:13 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    davkola poznam, ale ktera je miriam? ta uprostred?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.7.2015 20:51 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    asi všetky:)
    11.7.2015 20:59 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ano, Aristoteles píše hlouposti.
    kyknos avatar 11.7.2015 21:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    skoda, ze uz ho nemuzes poucit :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2015 14:17 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pozerať na mihajúce s obrázky bez zvuku je zábava. Blbý film a zlý herec sa hneď pozná podľa toho, že bez zvuku je to len nezmyselná skrumáž záberov a falošné ksichenie. Ja mám bez zvuku zapnutých europoslancov. Sú ako hovniváli, tlačia problémy pred sebou - len sa snažia svoju guličku dováľať čo najďalej. Do toho zábery obyčajných Grékov pred bankomatmi. Zaujímalo by ma, koľko tú dôležitú postaršiu blondínu z Europarlamentu stojí do mesiaca kaderníčka. Teraz imigranti na bicykloch:))... vpredu otec, z ním dvaja budúci frustrovaní chlapci z predmestia v Paríži + btožina ... Kolega dostal 300 eurovú pokutu za porušenie predpisov na bicykli!
    15.7.2015 11:51 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    18.7.2015 20:47 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    k tej deb&tke s Randym o sympatiách voči nacistom u ich veličenstiev vo VB http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1799611_uniklo-video-ako-kralovna-alzbeta-hajluje

    18.7.2015 21:28 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Co přesně dokazuje to video? Že Edward VIII. byl poněkud magor, to se ví, ale trůnu dlouho nepobyl. Ostatním členům královské rodiny se těžko dá něco vytknout ve vztahu k nacismu.
    18.7.2015 22:22 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Že dávno pred uzavretím paktu o neútočení boli srdečné vzťahy medzi Britmi, ktorí si zakldali na svojich normanských predkoch a pokladali sa za vyššiu rasu, predurčenú vládnuť a zachrániť hodnoty vyspelej civilizácie, ktorú vybudovali, pred nižšími rasami. A keďže tieto blízke styky siahali do nyjvyšších britských kruhov, bola tu istá nádej v uzavretie paktu proti tým divým "Mongolom" na Východe.
    19.7.2015 15:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Podívejte se na fakta. Británie bojovala proti nacistickému Německu od začátku do konce. Její vojáci nikdy nebojovali po boku německých, nikdy spolu nenapadli jiný stát a neposílali Německu válečný materiál. Nic z toho ale neplatí o SSSR. To je podstatné.
    19.7.2015 16:00 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Fakta psaná vítězi. Británie uvažovala o obsazení Norska i když bylo neutrální, jen jim na něj Hitler vlítnul dřív, tak aspoň obsadili Island i to je podle mě zásah do mezinárodního práva jak prase. Churchillův vztah k sovětům a láska k Ducemu také vypovídá svoje. Moc si ten západ idealizuješ, to ale bude tím, že jsi buzerant.
    19.7.2015 17:04 zdarmax
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ty nejsi buzarant Miriam? a nebyt buzerant ve tvem pripade vlastne znamena co? nastavovat otvory chlapum?
    19.7.2015 18:05 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Buzaranti sú určite obyvatelia tých ľadových hôr na Plute. Majú iba jeden, univerzálny otvor. Myslím, že postupne ľudstvo dospie tiež do thto dokonalého vývojového štádia. Prví mutanti sa už hojne vyskytujú (nielen) na sociálnych sieťach:).
    19.7.2015 17:56 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ale no tak... hovoríme o etape kapitalizmu v dobe existencie medzinárodných monopolov, nejaké ideály demokracie slobody idú bokom, keď s jedná o veľké prachy a vidinu koristi. Nechcete tvrdiť, že po nástupe Hitler bolo Nemecko vystavené ekonomickým sankciám zo strany britského alebo amerického kapitálu:). Nechám podrobnosti na niekoho iného, ak sa niekomu bude chcieť hľadať konkrétne fakty, bavím sa teraz niečím iným.

    Nezabudnime ani ako Briti pomohli Československu pri prešetrovaní obvinení, že sú n jeho území potláčané národnostné práva Nemcov. Už sme tu o tom pred nejkými rokmi debatovali a budú tam odkazy na správy britských diplomatov, ktorí sa postavili v tomto spore na stranu Hitlera. Hlavne, že Briti boli príkladní pri dodržiavaní ľudských práv vo svojich kolóniách.
    19.7.2015 21:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nechcete tvrdiť, že po nástupe Hitler bolo Nemecko vystavené ekonomickým sankciám zo strany britského alebo amerického kapitálu:)

    To netvrdím. V tom se nic nezměnilo, dnes se také v Číně a jiných zemích dveře s investory netrhnou, přestože to tam s dodržováním lidských práv moc nepřehánějí.

    20.7.2015 22:11 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    napr.. Saudská Arábia (verný to spojenec už pána Hitlera) sú dodnes takým svetlým príkladom úzkej spolupráce s krajinami, ktoré sa príkladne zasadzujú za ľudské práva a bojujú bok po boku s USA a VB proti opovrhnutiahodným diktárorom, za "naše západné civilizačné hodnoty"
    kyknos avatar 21.7.2015 00:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    nase hodnoty ano, vase ne ... to je cely kamen urazu :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    21.7.2015 16:19 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nože mi pár tých Vašich hodnôt objasnite, kynózes:). Okrem chorobnej nenávisti voči RUSOM a naivnú vieru v americkú demokraciu americký imperializmus som u Vás žiadne nepostrehla :).
    21.7.2015 16:30 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kyknózes ... okrem naivnej viery...
    21.7.2015 08:00 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Saudská Arábia (verný to spojenec už pána Hitlera)

    To jste si opravdu hodně popletla. Saudská Arábie během WWII dodávala ropu Spojencům.

    ktoré sa príkladne zasadzujú za ľudské práva a bojujú bok po boku s USA a VB proti opovrhnutiahodným diktárorom

    To je reálná politika. Buď se Západ může přátelit s diktaturou v SA, nebo s diktaturou v Íránu. Nebo může diktátory svrhnout a nastolit demokracii. Tak si vyberte.

    21.7.2015 16:10 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    early 1939, a Saudi delegation went to Nazi Germany to negotiate an arms agreement, part of which would have been diverted to Palestinian Arabs fighting Jewish immigrants in the British mandate of Palestine. At least some of the Saudi group met Adolf Hitler at his mountain top hideaway at Berchtesgaden.

    German arms never reached the kingdom -- or Palestine - as the Saudis could not afford to consummate the deal (that was in the days before the oil revenues started flowing in). However, King Abdullah still treasures a dagger given as a gift from the Fuhrer himself, and occasionally shows it off to guests.

    Visiting U.S. officials are briefed in advance so they can display appropriate diplomatic sang-froid if Abdullah points out the memento.
    spoločný nepriateľ spája(l)

    Podporuje SA islamský štát?Čo si myslíte?
    Darth Phantom avatar 21.7.2015 20:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To je reálná politika. Buď se Západ může přátelit s diktaturou v SA, nebo s diktaturou v Íránu

    Reálpolitika to bezesporu je, v tom naprosto souhlasím. Reálná politika je i to, že se třeba nejvyšší soudruh eurokomisař Prodi může v určitou dobu objímat s plukovníkem Kadáfím, a za nějakou dobu ho klidně v zájmu reálpolitiky soudruzi nechají podřezat. Reálná politika je i soudružení se Sadámem v době irácko-iránské války. V té době byl Sadám dobrý soudruh Západu. Jak Sadám dopadl, když už nebyl užitečný, zaregistroval asi každý.

    Jenže politika dodržování lidských práv by měla být jen jedna. Buď se lidská práva v nějaké zemi dodržují a nebo ne. S lidskými právy je to v Saúdské Arábii a Iránu přibližně stejné. Jen Irán má tu smůlu, že není věrným poskokem Spojených států předluženě-teroristických. Se soudruhy ze Saúdské Arábie, patrně nejtužší islámské diktatury, se Barák Bombama hezky objímá a vzájemně se ověšují metály a Trautenberk si vozí ze Saúdské Arábie upomínkové meče. Na Írán se dělá bububu, protože není poskokem Spojených států nesplatitelně zadlužených. To je nesmírné pokrytectví.

    Ověšování se metály jsou jen kašpařiny, to mě nijak nevyvádí z míry. Mnohem horší je, a to není už žádné tajemství, že Saúdská Arábie spolu s Katarem je nejvýznamnějším světovým sponzorem terorismu. Spojené státy předlužené podporují přímo i nepřímo mezinárodní terorismus a soutěží se Saúdy o první příčku světového arciteroristy.

    Nebo může diktátory svrhnout a nastolit demokracii.

    Jestli jste na nějakou zemi, kde se podařilo nastolit demokracii po přepadení a okupaci narazil, dejte vědět, Brandy. O žádné takové zemi zatím nevím. V Libyi jsou asi tři vlády, čím více vlád, tím více demokracie. Zaregistroval jsem jen totální rozvrat a spálené země, odkud proudí přílivy uprchlíků nejen do Evropy. Spojené státy teroristické se přirozeně za své činy nebudou zodpovídat. Černý Petr na přijímání běženců zbyl pochopitelně na sluhy z EU.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    22.7.2015 15:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Buď se lidská práva v nějaké zemi dodržují a nebo ne.

    No jo, ale co bychom s tím měli dělat? Nekupovat od nich ropu? Nebo provést vojenskou intervenci?

    Jestli jste na nějakou zemi, kde se podařilo nastolit demokracii po přepadení a okupaci narazil, dejte vědět, Brandy

    Nastolení demokracie jsem uvedl jako tu nejhorší variantu, ale uznávám, že to nebylo úplně zjevné. Nyní už je jasně vidět, že v mnoha částech světa je diktatura nejlepší formou vlády.

    22.7.2015 17:03 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    v mnoha částech světa je diktatura nejlepší formou vlády.
    Ty jsi fakt idiot.
    23.7.2015 08:14 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak se podívejte třeba do Libye. Byla tam lepší situace za vlády diktátora Kaddáfího, nebo nyní po jeho svržení? To samé Sýrie - bylo tam lépe během vlády rodiny Assadů nebo teď? Kdyby Assad padnul, zavládne v Sýrii mír a harmonie?
    23.7.2015 18:06 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    a kvůli tomu absolutizuješ tvrzení, že je pro ně nejlepší dikatutra? To tady rovnou, ty komunistickej buzerante můžeš tvrdit, že před rokem 89 to bylo lepší, protože lidi byli déle v práci a byla vyšší zaměstnanost. Jsi fakt pitomec.
    24.7.2015 08:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To jsou fakta. Přinejmenším je pro ně diktatura lepší než demokracie. Nevím, jaké další modely mají k dispozici. Osvícený diktátor je jistě lepší než neosvícený, ale Libye ukazuje, že i neosvícený diktátor je lepší než "demokracie". Starý Assad nechal zabít 30 tisíc lidí a potom byl v Sýrii 30 let klid. Z našeho pohledu je takový postup zcela nepřijatelný, ale při pohledu na současnou situaci to vlastně bylo dobré řešení.
    Grunt avatar 24.7.2015 09:17 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Až na ten detail že za současný stav většinou je přímo zodpovědných 30let asadování a kadafiování, protože když si lidi do sraček dostanou vlastní zemi vlastními silami (či mají aspoň ten pocit), většinou nemívají potřebu mezi sebou válčit o to jestli za to můžou ti či oni.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.7.2015 10:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    To není tak jisté. Určitě je velký problém, že v těchto státech je společnost tvořena různými národy, náboženstvími a kmeny, které těžko najdou společnou řeč. A i kdyby jste měl pravdu, tak co se s tím dá nyní dělat? Doufat, že současný stav je přechodná fáze a časem (za desítky let?) se to zlepší?
    24.7.2015 14:19 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    tak to bude zaujímavé čo sa to zomelie v Sudskej Arábii, keď odinštlujú Saudov a keď za financovanie pakistnského jadrového programu dostanú ten hotový produkt
    24.7.2015 14:22 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    to bola vlastne reakcia na tú teóriu o "vlastnej vine" Sýrie a Líbye
    24.7.2015 14:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Uvidíme další potvrzení teorie, že v některých částech světa je diktatura nejlepší formou vlády. S tím rozdílem, že v SA bude rozsah průšvihu podstatně větší než v Libyi.
    24.7.2015 16:01 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nehovoriac o tom, že je diktatúra a diktatúra. Inak si žil bežný Líbyjčan za Kaddáfího a inak si žije chudobný nezmestnaný Arab v SA, ktorý si nemôže postaviť ani snehuliaka:))...

    24.7.2015 16:15 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Teorie se ve věde nepotvrzují, jsi hlupák.
    Darth Phantom avatar 24.7.2015 17:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    že v těchto státech je společnost tvořena různými národy, náboženstvími a kmeny, které těžko najdou společnou řeč

    Tady musím bezvýhradně souhlasit s Brandym. Ty hranice narýsoval nějaký chytrý britský důstojník ve stanu podle pravítka po první světové válce. Ty narýsované hranice nerespektují náboženské a etnické rozdíly. Udržet takovou směsici pohromadě jako stát dokáže jen diktátor. Nejlepším příkladem je třeba právě ta Sýrie. Tam jsou většinoví sunnité, menšinoví šííté, alavité, drůzové, Arméni, křesťané, súfisté a bůhví co ještě. Zmiňovaný taťka Bašára Hafíz Asad nebyl žádná bačkora. Po vzpouře Muslimského bratrstva (to byla taková soft verze dnešního IS) jezdily po týdnu nad Muslimským bratrstvem tanky a bratrstvo bylo pod zemí. Bylo to neskutečně brutální, ale byla to asi nejlepší možnost, jak správně říká Brandy. Sadám by si poradil s bratrstvem a ISILem (ač byl sám sunnita) taky velmi rychle.

    O systém nějakých politických stran jak jej známe u nás tam nikdo nestojí. Násilné roubování "demokracie" proto vždy selže, to je jako dávat psa s kočkou do boudy. Lidé tam upřednostňují náboženské vyznání a podle náboženské příslušnosti taky jednají a myslí. Demokracie v našem pojetí tam nikdy nebyla a nikoho tam neoslovuje, celou dobu tam byla nějaká forma osvícené nebo neosvícené diktatury.

    Hafíz Asad držel na uzdě radikální islamisty a stejně tak je držel u huby Sadám a plukovník Kadáfí. Během jejich vlády do Evropy skoro nikdo neutíkal. To je radikální rozdíl oproti dnešnímu "kvótovacímu" období. Sýrie je zničená země, ze které proudí davy uprchlíků do Libanonu, Jordánska a jiných okolních zemí, Evropu nevyjímaje. Za Hafíze a krátce i Bašára Asada byla Sýrie ojedinělá výspa pro lidi všemožných náboženských vyznání (kromě extremistů) a vše tam jakž takž fungovalo. Daň za to byla politická nesvoboda. O tu tam stojí ale málokdo.

    A abych jen "neadoroval", Asad si zaslouží černý puntík za podporu Hizbaláhu. To spojenectví je ale spíše sňatek z rozumu, než z lásky. Hizballáh v Sýrii bojuje tvrdě a má citelné ztráty. Oproti hadrníkům z IS je Hiballáh vycvičená a disciplinovaná armáda, která má dokonce i své zpravodajské služby. V Sýrii dochází k takovým zajímavým situacím, že Hizballáh osvobozuje křesťanské vesnice (jako třeba docela známá Maloula) a křesťané je vítají. To jsou vážně paradoxy, jak by řekl humanitární bombometčík Václav Láhev.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Grunt avatar 24.7.2015 18:11 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Udržet takovou směsici pohromadě jako stát dokáže jen diktátor.
    Hele je to můj názor a nikomu neberu ten jeho, ale prostě si myslím že diktatura vypadá sluníčkově a poklidně pouze na povrchu. Jak někde zavedeš diktát, prostě to začne pod povrchem vřít, akumulovat se a vybouchne to v momentě kdy diktát skončí. Duchovní se samopalem, různá bratrstva a všechno tohle nevzniklo v těch oblastech ze dne na den po svržení diktátora (to stejné se týká Chalífátu), ale vzniklo dávno před diktátem samotným a po jeho dobu se pouze akumulovalo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.7.2015 18:52 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Souhlasím s Gruntem i když je to pablb.
    24.7.2015 20:22 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    tu to Randy vystihol, zvrhávanie diktátorov (a potom opätovné inštalovanie nových) prináša len chaos a úpadok a založí to do budúcnosti len novú nenávisť medzi tými vzájomne proti sebe bojujúcimi skupinami a zabrzdí to ten "demokratický" vývoj na niekoľko generácií ... kdežto keby tam bol kľud a dostatok ako za Kaddáfího napr., mohli sa medzitým tie hrany medzi nimi obrúsiť a pomery pomaly meniť k lepšiemu aj v tej politickej sfére
    24.7.2015 20:36 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    i ty?
    24.7.2015 21:01 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Pozri na také R-U. Keby nezabili Ferdinanda a nesnažili sa za každú cenu vyvolať vojnu s Ruskm, postupne sa mohla tá absol. monarcihia zmeniť na konštitučnú a národy v nej žijúce dostať kult. autonómiu. A keby nebola vojna, nebola by v Rusku boľš. revolúcia-možno by bola len v Nemecku:)).
    25.7.2015 09:37 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kdyby byly v prdeli ryby, nemusely by bejt rybníky. Ono to s tím R-U nebylo tak horké, státoprávní požadavky měli Češi už nejméně století a pacifisticky se je snažili prosadit. I když R-U nestačilo na světovou válku, domácí obyvatelstvo mohlo potlačit kdykoliv.
    25.7.2015 11:01 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ferdinand aj Karol I. (moja prababička videla naživo, keďže TV ešte nebola:), jeho korunováciu v Budapešti!) boli už iná generácia ako Fr.Jozef, podľa toho, ako to videl napr. Milan Hodža, mohli sa pomery v R-U značne (pre nás, Slovákov, Čechov a ostatné malé národy, o ktoré by sa Viedeň opierala:)) zlepšiť. A bol tu tiež jeho pozitívny vzťah k spojenectvu s Ruskom...Keď zabili Ferdinanda, zabili dve muchy jednou ranou. Tou druhou bola vhodná zámienka na vojnu (niečo ako streľba na Majdane, alebo zostrelenie malajzijského boeingu:)).
    25.7.2015 13:02 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    No nevím, co jsem slyšela od lidí od Benešova, kde měl jistý Ferdinand sídlo, tak podle jejich předků to byl pěknej čůrák.
    25.7.2015 13:44 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Keby sa ti v Tvojom lesoparku potulovali miestni sedliaci a ničili by Ti ho a v lesoch Ti pytliačili a kradli drevo, asi by si k nim jeho správca nebol láskavý a milý. Takže takí, čo ich pri tom čapli, asi dobré spomienky nemali:).A naopak, kto od pána veľkomožného dostal nejakú výhodu, nespomínal by v zlom (i keď ktovie, sprav niekomu dobre...). Myslím, že ho tí od Benešova nemali šancu osobne poznať a niečo tušiť o jeho názoroch na štátoprávne usporiadanie.
    25.7.2015 13:48 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kdyby ti panstvo zotročovalo předky, taky bys šla pytlačit a krást dřevo, abys aspoň zimu přežila.
    25.7.2015 15:37 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Mirča, koľko rokov sem už chodíš kecať?...(Je to trochu šok, uvedomiť si, že tu trepeš(m) už nejakých pár rokov a že medzitým už človek mohol mať-alebo možno má - trebárs potomka, ktorý ide do puberty a už je súci, aby ho tu plnohodnotne nahradil:)).

    Ja už aby som si pomaly začala gúgliť nejakú vhodnejšiu spoločnosť :)... mi potom napíš epitaf.
    xxxs avatar 26.7.2015 12:23 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    nieco na styl lorem ipsum plus errata?
    26.7.2015 17:38 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Niekto sa ťa na niečo pýtal?
    xxxs avatar 26.7.2015 17:58 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    nie. ja som sa pytal. da sa to odlisit takym znamienkom na konci vety.
    27.7.2015 08:51 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak neviem, prečo je to otázka na mňa, keď epitaf má písať miriam. On(a) by musela pridať iba výkladový slovník vulgarizmov.

    A nerob narážky na moje chyby a preklepy. Uráža ma to!
    xxxs avatar 30.7.2015 18:33 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    chcel som miriamovi pomoct.

    neurazaj sa, kazdy robi chyby.
    25.7.2015 09:27 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    len tak na okraj (kým píšem do blogu pobúrený článok o tom debilovi Alexandrovi Hugovi z OBSE) ... Srbi odhalili pamätník tomu chudákovi Gavrilovi Principovi a západné médiá s z toho išli pos*ať... ten zabil len jedného, aj keď nepravého, kdežto ukrajinskí národní heroji majú na svedomí státisíce zversky povraždených
    25.7.2015 09:30 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    no, 2 .. na Chodkovú som zabudla...
    vlastikroot avatar 24.7.2015 16:26 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko

    Demokracie v takovym state hlavne neexistuje, protoze demokracie znamena jen misto diktatora poslouchat nekoho jinyho - duchovniho s samopalem. Ty lidi uz jsou tak nauceny, nevi co je svoboda.

    Prekazkou demokracie neni diktator, ale system premysleni lidi.

    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    24.7.2015 17:16 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Deformované myšlení diktátory. To ovšem neznamená, že by se tito lidé nenaučili za pár let žít v demokratickém zřízení, kdyby prezidentské volby v USA nevyhrál Demokrat a ještě k tomu negr, mohl být Irák fungujícím státem alespoň na úrovni sousedního Kuvajtu.
    19.7.2015 18:48 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Ozaj, kámoškoa, ako dopadla vtedy tá "piatková skúška" a "hľadanie brigády"? Že by si šiela makať cez prázdniny do McDonaldu? Skôr asi niekde na vysoko výkonnom počítači simuluješ reakcie neutrónovej siete na atantabus:).
    19.7.2015 18:52 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    prešmyčka:)...antabus
    19.7.2015 22:02 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Británie uvažovala o obsazení Norska i když bylo neutrální, jen jim na něj Hitler vlítnul dřív, tak aspoň obsadili Island i to je podle mě zásah do mezinárodního práva jak prase.

    To je pravda, ale jsou tady podstatné rozdíly. Spojenci obsadili Island, protože to byla válečná nutnost. Na okupovaném území neprobíhaly žádné deportace ani vraždění a po skončení války se Spojenci stáhli. Lidé na uzemích okupovaných Německem nebo SSSR takové štěstí neměli.

    19.7.2015 22:10 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Jen protože, jsou na Islandu pacifisti. Ve Francii také žádná zvěrstva neprobíhala, v necivilizovaném východě to byla nutnost, aby se udržel pořádek. Kdyby Německo nebylo poraženo, ony by excesy utichly, v historii je třetí říše zbytečně démonizována lidmi, kteří nenávidí bílou rasu.
    20.7.2015 09:46 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    v necivilizovaném východě to byla nutnost, aby se udržel pořádek.

    Ve skutečnosti to potřeba nebylo. Během vpádu do SSSR tamní obyvatelé (Pobaltí, Ukrajina, Bělorusko) Němce vítali jako osvoboditele. Měli už dost stalinského teroru a hladomoru. Jenže během několika týdnů si německá okupační správa dokázala z přátel vytvořit nepřátele.

    Kdyby Německo nebylo poraženo, ony by excesy utichly

    To zní logicky. Až by se vyvraždili všichni Židé a další podlidé, tak by vraždění přestalo.

    20.7.2015 17:09 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Kecy v kleci. Přečti si o tom víc, než tady budeš tlachat. Diskuze s takovým pablbem nemá cenu.
    kyknos avatar 20.7.2015 17:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    rika vrchni pablbka na abicku :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    20.7.2015 17:25 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Co říkáš?
    Dalibor Smolík avatar 19.7.2015 23:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Churchillův vztah k sovětům
    Churchill nikdy neměl rád Sověty. Ale jak prohlásil, že se proti Hitlerovi spojí třeba i s ďáblem. Jinými slovy, považoval v danou chvíli Hitlera za nebezpečnějšího protivníka, než Sověty. Musel volit svého spojence proti tomu druhému, ale v době, kdy se stal premiérem, se již Němci vesele proháněli nad britským územím. Neměl ve skutečnosti na výběr.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.7.2015 00:06 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    “Pre Rusko je veľkým šťastím, že v časoch svojej agónie má na svojom čele tohto skvelého vojnového vodcu. Je to muž, ktorý má pevnú a vynikajúcu osobnosť, ktorý sa výborne hodí do tohto ponurého a búrlivého času. Je to muž nevyčerpateľnej odvahy a silnej vôle, muž, ktorý je vo svojich rečiach priamy a strohý. A okrem toho všetkého má zmysel pre humor, čo je známkou predovšetkým veľkých vodcov a veľkých národov. Stalin vo mne zanechal dojem hlbokej a chladnej múdrosti bez akýchkoľvek ilúzií. Myslím, že som mu dal najavo, že v tejto vojne sme dobrými a vernými priateľmi.”

    Aj keď vrj tým prejvom vo Fulltone on spustil Studenú vojnu, ba bol by j za horúcu proti Sovietskemu zväzu, keby boli na to vhodné psychol. predpokldy u svetovej verejnosti, na konci života si uvedomoval, že to zbrojenie a hrozenie vojnovou konfrontáciou je samovržedné. Možno ho na tej "smrteľnej posteli" preds len hrýzlo svedomie, že možno bude nakoniec jedným z tých démonov zla, čo spôsobili armagedon. A moc a prestíž už v takej chvíli pe človeka nič neznanená...
    Dalibor Smolík avatar 20.7.2015 22:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Řada demokratických politiků se před válkou poměrně pochvalně vyjadřovali o Hitlerovi, prý měl charisma a byl dobrý diplomat a politik. Problém je v tom, že se určitá osobnost zhodnotí správně až s odstupem nějakého času. Churchill si uvědomil po válce včas, že další válka by mohla být zničující pro celé lidstvo - a samozřejmě Stalin to věděl taky. Slova o železné oponě a o studené válce neznamenala nic jiného, než vyslání signálu, že další válka je nepřijatelná. Tak se svět odvíjel v rámci "soutěže", který systém je lepší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2015 02:42 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Tak neviem z akých zdrojov čerpáte, ale Churchill bol (na rozdiel od Roosevelta) nadutý staromódny britský snob a k demokratovi mal ozaj ďaleko. Stalina obdivoval- a súčasne neznášal, lebo si boli podobní. Po vojne nemohol uplatniť svoje militaristické chúťky, aj preto už v politike neuspel. Nikto nemal chuť na Tretiu svetovú vojnu. Jeho nenávisť k Sov. zväzu (Rusom) sa vyrovnala Hitlerovej. Všetci boli vodcovské typy- tie potrebujú nepriateľa, vonkajšie hrozby, aby sa uplatnili.
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2015 11:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Nojo, Churchill byl svérázný člověk a párkrát poslal do p* různé ctihodné lordy. Kolik anekdot se o něm vypráví. Navíc dost chlastal a kouřil smrduté doutníky :-; Ona ta demokracie musela v době války trochu ustoupit, ale po konci války byly volby a zcela demokraticky je prohrál. A pak znovu vyhrál - to o něčem svědčí, ne? Sověty neměl rád Churchill ani Hitler, ale Hitler neodstoupil po demokratických volbách. Tady asi bude trochu rozdíl.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2015 13:30 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kouřil smrduté doutníky
    to bol vraj viacmenej len imidžovka

    vojnu za nich aj tak odbojovali iní...tak ako Stalin aj on si potom pripísal (pripísali mu) hlavné zásluhy... práve som pozrela film o Kovpakovi-ukr. veliteľovi partizánov https://youtu.be/Cb7_tYvP5aU
    21.7.2015 17:11 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Hitler měl podporu, volby nebyly třeba.
    Dalibor Smolík avatar 22.7.2015 23:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    Dlouho trvalo, než Hitler získal podporu širokých mas. Venkov Hitlera nepodporoval ani po roce 1935 a propaganda musela hodně zapracovat, aby se tato situace zlepšila. I tak podpora úplně stoprocentní nebyla. Lidé byli spokojeni v okamžiku, kdy se vůdce projížděl pod Eifellovkou, ale pak narůstala nespokojenost.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.7.2015 05:50 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    kecy
    20.7.2015 12:52 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    som si nejako vymenila neuróny z neutróny:)...asi dysfunkcia nejakého molekulárneho systému (pečeň to nie je:)) ... ale natoľko mi ešte funguje, že m udivuje dosť neprofesionálny prístup k udržiavniu názorovej konzistencie - ako keby si ty simuloval chatbota , a nie naopak

    niekedy mi to prezradíš? :)
    Dalibor Smolík avatar 21.7.2015 14:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    (pečeň to nie je:))
    Šťastná to žena! :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.7.2015 19:14 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řecko
    ku Grécku ku všetkým tým "krízam", ktoré spôsobili USA a EU, výborné glosovanie T. Spencerovej:

    Chápu, že je potřeba posílit „píár“ západního „narativu“, který by přebil realitu, ale na druhou stranu, aniž bych tušila, jak to s boeingem bylo, ruku na srdce: Těch průšvihů už je tolik, že nechápu, proč neustále držíme neudržitelné příběhy o „zdemokratizované“ Ukrajině, která se sama pozvedla proti zkorumpovanému režimu, nebo o nutnosti svrhnout Saddáma, Kaddáfího a Asada nebo o neplatícím Řecku? První případ nám přináší válku a zločin na východní hranici Evropy, druhé případy nám do Evropy z jihu valí vlny uprchlíků, třetí ničí samotné ideové základy Unie. Když mi přetéká vana, jako první se snažím zavřít kohoutek, a pak teprve řeším kýble a hadry, s nimiž potopu zkusím uklidit. Naši politici v Evropě ale otevřeli hned několik kohoutků najednou, k vodě, která se z nich řine, se nechtějí hlásit a místo toho diskutují, kde vzít kyblíky a hadry. A voda pořád teče…

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.