abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    dnes 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (71%)
     (6%)
     (11%)
     (12%)
    Celkem 217 hlasů
     Komentářů: 15, poslední dnes 21:33
    Rozcestník

    Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    21.11.2012 14:44 | Přečteno: 1951× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 23.11.2012 09:32

    Čeká nás historicky první přímá volba prezidenta. Směsice kandidátů je opravdu pestrá. Tenhle blog jsem začal psát před měsícem, ale pak jsem ho nechal tak. Dnes se však projevil jeden z kandidátů tak varujícím způsobem, že mě to nedá abych si také neublognul.

    Především je třeba připomenout, že pravomoce našeho prezidenta jsou oproti jiným zemím poměrně chabé. U nás je to především reprezentační figura, která má jen malé páčky, jimiž může ovlivňovat situaci v téhle zemi. Ovšem tou nejdůležitější z nich mi přijde pravomoc vybrat premiéra, který se pak pokusí sestavit vládu.

    Dosud se nás plebejců nikdo neptal kdo by nás měl takto zastupovat. A tak jsem při poslední prezidentské volbě doufal, že bude zvolen Klaus. Jakkoliv ho nemám rád, tak mi přišel z celé té plejády jako jediný přijatelný kandidát. Teď ale nevolí zástupci politických stran. I když jim zůstala výsada, že mohou nominovat kandidáta, který není nucen shánět podporu 50 tisíc občanů - volba již bude na nás.

    Pro mne jsou předem diskvalifikováni všichni bývalí členové KSČ a ti co jsou vůbec ochotni akceptovat stoupence komunistimu ve vedení tohoto státu. Ne že bych měl něco proti KSČM jako politickému seskupení, ale s lidmi, co používají komunismus jako vějičku pro masy nelze racionálně spravovat vůbec nic.

    Komunismus je totiž vadný ve své podstatě, neboť by mohl fungovat pouze v ideálním společenství ideálních jedinců. Pokud tohle někdo úmyslně přehlíží a založí na takové ideologii politickou stranu, tak je buďto kapitální magor, nebo vyčůránek. Obě varianty jsou pro mne ve vedení obce či státu nepřijatelné.

    Typický případ takového vyčůránka je pan Vladimír Dlouhý. Lupič par excelence, kterého by měla hanba do smrti fackovat. Grázl s poctivou fasádou, který se od současných komunistů distancuje. Stejně jako celá plejáda šmejdů, pro kterou listopad 89 znamenal především příležitost ke zneužití moci. Připomeňme jen, že tenhle pán má za sebou kromě podílu na pofiderním způsobu realizace kupónové privatizace také bezprecedentní lumpárnu s byty OKD, která podle všeho byla úmyslným opomenutím.

    Další takový týpek, co to hraje na poctivý ksicht je "Honza" Fischer. Ten už dokonce svou příležitost, byť jen na malou chvíli dostal. A jak to dopadlo? Následky budeme splácet ještě pěkných pár let.

    Krásně se vybarvil Tomio Okamura. Neměl bych nic proti tomu, kdyby pouze bral KSČM jako každou jinou politickou stranu. Ale žádat je o podporu - to je příliš průhledný kalkul. Nyní již chápu, co vedlo paní Wágnerovou aby s ním přestala sdílet senátorský klub. Doufám jen, že vlna popularity na které dosurfoval až na senátorský post skončí na pláži Valdštejnského paláce.

    Neakceptovatelní jsou pro mne také kandidáti, jejichž volební kampaň je podepřená podezřele nabytým kapitálem jako je např. Miloš Zeman. Toho mám navíc spojeného s pofiderními finančními pobídkami které vedly k výstavbě plechových krabic, montoven a megastorů, které mimo to že úspěšně již 15 let rdousí infrastrukturu drobných prodejců, zalily hektary, původně zemědělské půdy, betonem. S vládou ČSSD kterou přivedl ke kormidlu jsou také spojeny takové kšefty jako prodej Nové Huti Ostravě, investice do předem odpískaného projektu Phillipsu v Hranicích na Moravě, aj.

    Koho bych tedy vlastně volil? Ženy.. Táňa Fischerová mi přijde na tento post příliš měkká a Jana Bobošíková zase příliš bezohledná - krom faktu že u ní platí totéž co u Tomia. Kdo žádá o podporu ďábla má skončit v pekle. Takže vlastně zbývá pouze Zuzana Roithová. Muži.. Karel Schwarzenberg je sice možná šlechtic, přesto mám neodbytný pocit, že ho zajímá především jeho vlastní teřich než blahobyt poddaných. Jiří Dienstbier - mlamoj, který své názory formoval ve skleníkovém prostředí naší politiky, ve mě moc důvěry nebudí. Přemysla Sobotku bych asi zkousl, přes to, že kandiduje za ODS. Ovšem mé sympatie má dlouhodobě Vladimír Franz. Není spjat s žádnou politickou stranou. Uvědomuje si zodpovědnost spojenou s prezidentským postem. A nemá v hlavě nasráno. A kromě toho také mám pochopení stran jeho vizáže. Konec konců pan ministr Fiala si mě z dob mých studií nejspíš pamatuje takhle ;-)

    Update

    Při čtení posledního článku o debatě s Vladimírem Franzem se mi okamžitě vybavil Peter Sellers ve filmu Byl jsem při tom. No posuďte sami:

    Zauvažoval i nad tím, zda komunismus není jen politický směr, ale spíše vlastnost a důvod blbé nálady. "Pakliže není vlhko, tak nerostou houby," našel si příměr k tomu, jak může nevyrovnání se s komunismem a nepotrestání zločinů ničit společnost.

    Pakliže ten film neznáte, tak si honem doplňte tuhle mezeru. Snad neprozradím moc, když uvedu že pointa příběhu je v tom, že i prosťáček boží může být dobrý prezident. ;-)

           

    Hodnocení: 78 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.11.2012 14:56 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já jsem původně chtěl volit šlechtice, ale podle kohovolit.eu mám s ním jen 4% názorovou shodu. Naopak s Fišerem, kterého volit nebudu (dlouholetý člen KSČ), mám shodu největší. Okamuru neberu vůbec vážně. Tak babo raď.
    21.11.2012 17:07 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    kníže mi seděl ze začátku - bohužel už je starej a co horšího navázanej na Kalouska
    21.11.2012 17:14 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já jsem měl z Fishera taky takový pocit, že je to kariérista (proč má potřebu se tam cpát etc), ale když jsem si to nedávno přebíral, tak jsem si řekl, že až ho zvolí (preference má suverénně nejvyšší), tak mi nejspíš vadit nebude. Pokud se tedy neukáže, že ho nakonec přece jen budou ovlivňovat podezřelé existence jako soukupové a sekyrové a taková verbež co se mu začala lísat.

    Ale minimálně v prvním vole budu určitě volit jinak - asi Roithovou, páč si myslím, že je slušná a stydět se za to pozděj nebudu.
    21.11.2012 18:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ale když jsem si to nedávno přebíral, tak jsem si řekl, že až ho zvolí (preference má suverénně nejvyšší), tak mi nejspíš vadit nebude.

    Což je podle mne hlavní důvod, proč Fischer nakonec vyhraje: on totiž téměř nikomu nijak zvlášť nevadí. A v druhém kole většinové volby jde spíš o to, koho lidé nechtějí, než o to, koho chtějí.

    Mně třeba s přehledem největší názorová shoda vyšla u Dienstbiera. Ale jednak bych nechtěl, aby se stal prezidentem, protože je ho podle mne pro tu funkci škoda, jednak je mi jasné, že pokud by se dostal do druhého kola, budou pravicově orientovaní jako jeden muž volit kohokoli, kdo tam bude proti němu.

    22.11.2012 00:13 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Mně také připadá, že nakonec nepůde o to, kdo je nejlepší, ale kdo je nejpřijatelnější. Tj. nebude se volit největší dobro, ale nejmenší zlo. Jenom je ještě otázka, jaká bude volebí účast, ale tipuju, že pokud kandidátka nebude mohutně seškrtána z důvodů neplatnosti podpisů, tak účast bude mnohem větší než u několika posledních voleb a že důležití budou hlavně ti, kteří normálně k volbám nechodí.
    25.11.2012 12:14 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    S Dienstbierem to citim velmi podobne.
    21.11.2012 23:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale minimálně v prvním vole budu určitě volit jinak - asi Roithovou, páč si myslím, že je slušná a stydět se za to pozděj nebudu.
    Hm, je tam vidět ten katolický vliv - dle kohovolit je proti adopcím homopáry a pro zákaz mešit. Taky je dost pro Evropská a pro €. Co si pamatuju, tak v EP v rozporu se svými předvolebními sliby hlasovala pro některé velkobratské/internetově-perzekuční zákony, nevzpomínám si na detaily, ale je to imho dohledatelné na LaQuadrature.
    22.11.2012 12:26 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    zakaz mesit je sileny, to je uplna nabozenska diskriminace, jak tohle muze nekdo v roce 2012 na tomhle kontinente rict???

    a je taky pro zruseni potratu (vyjmky jen znasilneni/ohrozeni zivota matky).

    zkratka, sou veci ve kterych s ni souhlasim, ale jen co se o ni zacnu vic zajmat, tak na ni zacnou vypadavat vselijaky kostlivci a bubaci ze skrine, smutne casto souvisejici s fundamentalistickou katolickou moralkou.

    ted uz jen muzu spekulovat, kdyz by se ji zeptali na sexualni vychovu ve skolach, jak by ta odpoved znela.

    suma sumarum, pro me neprijatelny kandidat
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2012 13:05 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    zakaz mesit je sileny, to je uplna nabozenska diskriminace, jak tohle muze nekdo v roce 2012 na tomhle kontinente rict???
    Šílené to je. Ale v kontextu tohoto konkrétního náboženství to nemá principiálně daleko třeba k zákazu stavby fašistických kluboven. Obojí by omezovalo společensky nebezpečný směr.

    Zbytek ale souhlas.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 14:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Znám osobně poměrně dost lidí, kteří vyznávají muslimské náboženství. Nikdo z nich není militantní ani agresor. Prostě se modlí a nejedí vepřové. Kolik křiklounů a fanatiků mezi těmito lidmi je? Jak velké procento lidí to je? Lidí, které je nejvíc slyšet bývá nejméně ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 14:35 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zkuste jim položit pár kontrolních otázek. Např. jaký mají názor na Salmana Rushdieho. Nebo na muslimy, kteří konvertují k jinému náboženství.
    pavlix avatar 22.11.2012 14:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zkus položit pár šikovných otázek lidem, kteří se hlásí ke katolické církvi :). Zkus větší vzorek, ať máš nějaké relevantní výsledky.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 17:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Určitě. Myslím si, že Salmana Rushdieho pomluví, slovně třeba odsoudí, řeknou své argumenty. Ale od slovního nesouhlasu k uškrcení vlastníma rukama je dost dlouhá cesta. Hodně jsem na tohle téma diskutoval s Turky i Araby a vždycky to byla zajímavá konverzace.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.11.2012 00:39 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak on je rozdíl mezi "nějakejma křesťanama" nebo "muslimama" a ortodoxníma zástupcema. Přičemž extrém je v tomhle případě u muslimů s právem šária. Pokud si křesťan nebo muslim myslí o svaté knize svého náboženství to, že je sice cenná, ale neměla by se brát doslova, tak je to v pohodě. Pak už zbývá jen spočítat poměr ortodoxních a neortodoxních :-D.
    Salmana Rushdieho
    Zajímavý neznal jsem :-D.
    24.11.2012 14:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pak už zbývá jen spočítat poměr ortodoxních a neortodoxních

    Stačí, aby se v dané skupině nacházel zlomek promile všehoschopných fanatiků (stačí pár jednotlivců) a výrazně to ovlivní životy nás všech. Případů podobných Rushdiemu je víc, třeba dánský karikaturista Kurt Westergaard nebo nizozemský režisér Theo van Gogh. Kdysi jsem četl, jak v nějaké islámské zemi začaly ženy čím dál častěji chodit na veřejnosti s odhaleným obličejem. Fanatici několik z nich zabili nebo jim polili obličej kyselinou a vše se rychle vrátilo do starých kolejí.

    24.11.2012 15:27 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Stačí, aby se v dané skupině nacházel zlomek promile všehoschopných fanatiků (stačí pár jednotlivců) a výrazně to ovlivní životy nás všech.
    Souhlas, ale to platí i o druhém (třetím apod.) náboženství.
    Případů podobných Rushdiemu je víc, třeba dánský karikaturista Kurt Westergaard nebo nizozemský režisér Theo van Gogh.
    Jo u něch jsem slyšel samozřejmě. To akorát o těch verších ne, protože jsou zhruba tak starý jako já.
    24.11.2012 16:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Souhlas, ale to platí i o druhém (třetím apod.) náboženství.

    To jistě, ale vtip je v tom, že v jiných náboženstvích se takoví fanatici téměř nevyskytují. Dobře je to vidět na filmu Monty Python's Life of Brian. Křesťany docela naštval, na mnoha místech byl zakázán, proběhly nějaké demonstrace a to bylo vše. Kdyby si stejným způsobem utahovali z muslimů, tak by hořely ambasády, explodovaly bomby a tvůrci by byli zabiti nebo strávili zbytek života pod policejní ochranou.

    24.11.2012 18:56 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Myslím, že v křesťanství moc nejsou, ale jen proto, že je to obvykle v zemích, kde na to lidi už kašlou. Třeba kdybi tihle dostali moc, tak bys se fakt bál.

    Jinak asi jo, poměrově z toho vyjdou muslimové hůř.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2012 14:47 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já nejsem pro to, aby se v ČR zakazovaly mešity, nicméně chápu důvody, proč se tak může dít na západ od nás.

    Stejně tak chápu i zákazy burky. Původní obyvatelé jednoduše nechtějí, aby se jejich kontinent měnil v cosi jiného.
    Prostě se modlí a nejedí vepřové.
    A teď bych mohl citovat některé věci v koránu. Na to bys mi řekl, že se tím nemusí řídit nebo že to bylo myšleno jinak. Já bych řekl, že to je náboženství postavené na agresi. Ty bys třeba řekl, že křesťanství nebylo jiné. A takhle bychom se tu cyklili dál. Tak si ušetříme práci :-)
    22.11.2012 14:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já nejsem pro to, aby se v ČR zakazovaly mešity, nicméně chápu důvody, proč se tak může dít na západ od nás. Stejně tak chápu i zákazy burky.

    Pokud povolíme kostely a synagogy a zakážeme mešity, pokud povolíme nošení křížků a jarmulek a zakážeme burku, pak můžeme těžko předstírat, že máme náboženskou svobodu. Pak bychom totiž byli úplně stejní jako ti, které kritizujeme a nad kterými se cítíme být morálně na výši.

    22.11.2012 15:05 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Islam neni mirumilovne a tolerantni nabozenstvi, ktere jen nejaci extremisti zneuzivaji k dosazeni svych cilu. Islam jako takovy je spatny, nasilny, netolerantni. Existuji muslimove, kteri jsou rozumni, to ale jen znamena, ze nejsou spravni muslimove, neziji podle Sharii, pripadne jsou prilis mecci na to tak zit.

    IMHO neni nic spatneho netolerovat netoleranci.

    Krestanstvi je na tom podobne (IMHO trochu lip) a hlavne ma daleko vetsi podil "jakoze krestanu", kteri o kamenovani podvadejici manzelky ani neuvazuji. Zaroven je tu historicky zakoreneno, ma stale dost velkou clenskou zakladnu a neni ho mozne nejak zakazat.
    Dalibor Smolík avatar 24.11.2012 11:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ještě poznámka: Islám existuje asi1400 let, křesťanství 2000 let. Zdá se, že je to detail, ale není. Islám je v jiné vývojové etapě. Vzpomeňme si na dobu, kdy bylo křesťanství staré 1400 let. Například husitské bouře, "Spanilé jízdy" apod. Jistě, civilizace jako taková je dneska někde jinde, ale každé náboženství musí dozrát.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.11.2012 14:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jistě, civilizace jako taková je dneska někde jinde, ale každé náboženství musí dozrát.

    Z toho mi vyplývá otázka, jestli je správné si do Evropy importovat lidi, kteří jsou myšlenkově 700 let pozadu.

    24.11.2012 15:28 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Právě jenom ty lidi, co nejsou ;-), což ale můžou být i muslimové.
    Dalibor Smolík avatar 24.11.2012 18:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tento argument plně chápu. Jinou otázkou je, zda uzavřít Evropu jako nedobytnou pevnost - což z dlouhodobého hlediska může znamenat postupný úpadek (izolaci) nebo pouštět cizí vlivy. Druhá strana mince je, zda jsme schopni odlišit lidi s nějakým přínosem od nositelů nestnášenlivých ideologií.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    24.11.2012 19:01 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Když u tohodle vzteky vybouchne tak asi vhodný nebude :-D.
    25.11.2012 11:13 Jiří
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Importu se není třeba bát, vzhledem k tomu, že stejně myšlenkově upozadění lidé se tu rovnou rodí původnímu obyvatelstvu.
    25.11.2012 16:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ovšem "kvalit" imigrantů zdaleka nedosahují. Ještě jsem neviděl, aby Evropané protestovaliproti svobodě projevu. Doporučuji také tyto hezké transparenty oněch tolerantních a mírumilovných lidí.
    25.11.2012 17:27 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Křesťani jsou stejná pakáž.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    25.11.2012 20:37 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdy naposledy chtěli křesťané sekat hlavy za urážku víry?
    25.11.2012 20:49 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nevím. Mění to něco na tom jaká jsou křesťani pakáž?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 25.11.2012 21:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdy naposledy chtěli křesťané sekat hlavy za urážku víry?
    Kdy naposledy chtěli nebo kdy naposledy mohli? A kteří křesťani?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2012 15:12 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pokud zakážeme propagaci fašismu/komunistmu, ale povolujeme propagaci <...>, pak můžeme těžko předstírat, že máme politickou svobodu...?
    pavlix avatar 22.11.2012 16:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pokud zakážeme propagaci fašismu/komunistmu, ale povolujeme propagaci <...>, pak můžeme těžko předstírat, že máme politickou svobodu...?
    Je hodně těžké si přiznat, že je to tak?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2012 16:25 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To si vždycky tak arogantní? :D:D
    pavlix avatar 22.11.2012 16:45 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ne, jenom každé liché století :D.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2012 16:54 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    OK, tak jaký je pak problém? :-D
    pavlix avatar 22.11.2012 17:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Netuším. On je nějaký problém?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2012 21:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pokud zakážeme propagaci fašismu/komunistmu, ale povolujeme propagaci <...>, pak můžeme těžko předstírat, že máme politickou svobodu...?
    Když už je potřeba něco zakazovat, tak bych to viděl na nějaký zobecněný zákon. Ono totiž ani tak nejde o komunismus nebo fašismus konkrétně (resp. samozřej jde o ně taky, ale ne v kontextu téhle diskuse), ale především o to, k čemu vedou. Takže bych to v rámci filosofie "whitelist je bezpečnější než blacklist" viděl spíš na silné zákony pro ochranu lidských práv, základních svobod a demokracie. Potom už tě netrápí nějaký konkrétní -ismus, který stejně nemá moc cenu zakazovat, protože pak se akorát za chvíli objeví jiný, ale stejně špatný -ismus a akorát bys neustále doplňoval blacklist. Nehledě k tomu, že ten blacklist může být zneužit.
    22.11.2012 16:59 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Řekl bych jim to tak: "Vy si tady můžete postavit mešitu až tehdy, co my si budeme moct postavit křesťanský kostel v Saúdské Arábii."
    22.11.2012 17:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Na to už jsem odpovídal.
    Sešívaný avatar 22.11.2012 21:20 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pak bychom totiž byli úplně stejní jako ti, které kritizujeme a nad kterými se cítíme být morálně na výši.
    Otázka je, jestli máme na vybranou, protože pokud jsou vedle sebe dva - mírumilovný a tolerantní a agresivní a netolerantní, je celkem jasné, který z nich přežije... Ať se to někomu líbí nebo ne, křesťanství je tu s námi už staletí a je to právě křesťánství, které formovalo základní hodnoty evropské kultury a společnosti. A já bych si tady tu kulturu rád uchoval. Pokud budeme v zájmu totální náboženské svobody tolerovat cokoliv, může se jednou stát, že nebudeme mít ani tu naši kulturu, ani náboženskou svobodu.

    22.11.2012 21:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    je to právě křesťánství, které formovalo základní hodnoty evropské kultury a společnosti
    Meh. Říkají ti něco např. pojmy renesance a osvícenství?

    To o základních hodnotách naší kultury v křesťanství mi přijde jako omílaný mýtus...
    Sešívaný avatar 22.11.2012 22:28 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Renesance a osvícenství si s tím nijak neprotiřečí. To byly jen proudy, které se zbavovaly dogmat a církevních blábolů, které se na ty hodnoty nabalily.
    pavlix avatar 22.11.2012 22:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nevnímám křesťanství jako jediný ani jako nejlepší zdroj evropské kultury.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 21:42 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nejde ani tak o náboženskou svobodu, spíš o přirozený obranný mechanismus proti invazi nekompatibilní kultury.
    24.11.2012 00:44 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Křížek je řekl bych absolutně dobrovolný, kdežto burka ve velkém procentu případu ne.

    Zákaz dobrovolného nošení burky je špatný, ale docela živě si umím představit jak by se začali lupiči maskovat :-D. A to by mohlo vést k zákazu všecho, co ztěžuje identifikaci osoby, což je ale ještě horší :-/.
    19.12.2012 15:51 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak ono i mezi členy NSDAP v Německu ve 30. letech by se našlo plno slušných lidí....
    Heron avatar 25.11.2012 18:59 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale v kontextu tohoto konkrétního náboženství to nemá principiálně...

    Pokud by to mělo platit pro toto konkrétní náboženství, tak by to nutně muselo platit i pro další náboženství, které vycházejí ze zcela stejného základu.

    xxx avatar 22.11.2012 13:50 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Islam neni v dnesni dobe ciste nabozenstvi, ale mix statniho zrizeni a nabozenstvi. Takze zakazat mesity mi zas tak mimo neprijde, ackoliv na tuhle konkretni vec, nemam vyhraneny nazor.
    Please rise for the Futurama theme song.
    21.11.2012 17:18 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pokiaľ nemáš kandidáta, ktorému by si to nehodil ani v protichemickom obleku, tak sa na to vykašli. Samozrejme na každom kandidátovi nájdeš nejakú chybičku krásy, ale ak je tých chybičiek veľa, tak je nezmysel strácať čas nejakým rozhodovaním.
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.11.2012 18:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Muhahaha, já mam dědka dokonce 4% v mínusu :-D Kdo je to ta Fisherová? :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.11.2012 18:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    21.11.2012 23:12 asdgfadsf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Chacha, ja mam s trautenberkem -50% :-)
    22.11.2012 05:55 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    chtěl volit šlechtice, ale podle kohovolit.eu mám s ním jen 4% názorovou shodu
    Priznacne. Bohuzel ne kazdy je tak poctivy jako ty, aby zjistil, co je vlastne doopravdy ten pan zac.
    Saljack avatar 21.11.2012 15:02 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já to vidím taky tak. Můj favorit je také Vladimír Franz. Kdyby nebylo té vizáže, tak si troufám říct, že by volbu vyhrál. Včera jsem s ním viděl rozhovor v událostech a musím říct, že mě to ještě více utvrdilo v tom, že ho asi budu volit. Naopak Přemysl Sobotka je pro mě naprosto nepřijatelný a troufám si tvrdit i velmi nebezpečný člověk.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    21.11.2012 16:51 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Můj favorit je také Vladimír Franz.
    aj my máme za prezidenta plebiscitom zvoleného gašparka

    (Zeman má aspoň trefné bonmoty a nehrá sa na exotického lovca lebiek)
    22.11.2012 08:43 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    zeman ale nemá bonmoty, jenom urážky. Bonmot, uz ze základu bon je neco dobrého, neco co te treba trochu postrčí, trochu treba namíchne, v první chvíli, ale ve výsledku tě to nasměruje správným směrem. Neplést s urážkami a výsměchem který používá Jitrnice Zeman.
    22.11.2012 12:43 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ak si niečo zaslúži uštipnutie, tak je to "správnym smerom"... mne Zeman pripadá autentický, ale nevyhrá to, lebo sa netvári dosť dôstojne, je za sedliaka - dôchodcu z Vysočiny, a toho by predsa miestna "aristokracia" za svojho reprezentanta nezvolila.Fischerová je zas heeerečka a z pohľadu väčšiny je asi trochu "mimo reality." Ten Japonec mi smrdí marketingom.Všetkých vašich kandidátov nepoznám. Osobne si myslím, že prezident je zbytočný prepych.
    22.11.2012 21:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Autentický? Ano. Autentický gauner.
    23.11.2012 06:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    gauner
    Mohli by ste vymenovať jeho korupčné aféry, uviesť príklady jeho politickej prostitúcie a ďalšie zlo-činy? Teda, okrem toho, že ma kedysi nasral svojím postojom k Slovákom pri delení štátu:).
    23.11.2012 11:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Viz např. tato kritika.
    24.11.2012 03:52 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Za jeho působení byla v roce 1998 uzavřena Opoziční smlouva s ODS, jenž znamenala pokles politické kultury (korupce, výhrůžky, pokus o odstranění novinářky
    ?
    23.11.2012 18:33 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    co treba fakticka likvidace Tatrovky?
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    24.11.2012 03:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    o tom som našla len toto
    24.11.2012 10:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To hovoří za vše..
    Vše začalo v roce 1997, kdy Ing. Václav Prokůpek, Ph.D., dnes manager a vysokoškolský pedagog, přijal nabídku společnosti Czech Partners CZ a.s. na tehdejší místo mediálního a ekonomického poradce.
    24.11.2012 11:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    http://vaclavprokupek.ano2012.txt.cz/

    zriadil si nedávno blog tam, kde ho mám už pár rokov ja, tak ho trochu evidujem... zaujímavá postava... nadviazal na tú českú tradíciu obchodníkov, ktorí predali Karlštejn:)
    23.11.2012 06:11 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    23.11.2012 11:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    neviditelný odkaz

    To mi přijde jako dost Jílkovský názor, co tam Zeman prezentuje. Hlavně že diskuse politiků v televizi, například, jsou úžasně kultivované :-D
    23.11.2012 23:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    :) zahliadla som dnes trochu z filmu Švihák Ajťák , niekto by sa možno urazil, niekto b& sa v tom našiel a zasmial sa sám sebe

    ani diskusie v TV, ani nikde nemôžu byť kultivované, keď nejde o diskusiu, ale o to, nájsť si pár "debilov" od ktorých a prudko odlíši môj vysoký intelekt:)
    21.11.2012 16:57 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To je zajimave. Franz byl muj favorit dokud jsem ho nevidel v nejake te Krausove show. Tam mne pripadal dost mimo.
    Saljack avatar 21.11.2012 17:00 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Mne to pristlo, ze byl u Krause taky mimo, ale vcera v udalostech mluvil opravdu nejlepe.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    21.11.2012 17:17 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Krausovo show je odpad. Věčně se do někoho naváží, ale když u něj byl na kontrole (před volbama a v době, kdy byl ministr kultury) Sláveček Jandáků, to byl hned milej a příjemnej...

    Jinak Franz by byl super, až by visel zarámovanej ve školních třídách :D Ta představa je skvělá.
    AsciiWolf avatar 21.11.2012 19:12 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak Franz by byl super, až by visel zarámovanej ve školních třídách :D Ta představa je skvělá.
    +1 :-D
    pavlix avatar 22.11.2012 03:15 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak tím mám 100% jasno.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.11.2012 01:04 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak Franz by byl super, až by visel zarámovanej ve školních třídách :D Ta představa je skvělá.
    Jo taky mě to napadlo, že bude děsit prvňáky :-D.

    Ovšem nevím zda to převyšuje ty skinheady. Hlavně mě ale vadí, že není na tom srovnávacím webu.
    24.11.2012 01:05 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    P.S. A nebo kdyby popíjel s anglickou královnou čaj o páté :-D.
    21.11.2012 20:24 plampa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    byl u Krause taky mimo
    Ale to je přece další plus
    Sešívaný avatar 21.11.2012 19:55 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Zajímavé je, že tolika lidem vadí, když byl někdo řadovým členem KSČ v 80. letech, ale už jim nevadí člověk, který byl vedoucím hnutí skinheads, měl projevy na koncertech neonacistických skupin a celkově byl známým xenofobem.

    Ano, lidi se můžou změnit, neupírejme jim to právo a hodnoťme je především za to, co dělají nyní, ale na pozici prezidenta si člověka s takovou minulostí opravdu nedokážu představit.

    Agent avatar 22.11.2012 19:13 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vadí to, že to jsou kariéristi kteří by šli s jakýmkoliv režimem.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    23.11.2012 16:31 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nešiřte tu FUD, kterým se některé existence snaží podkopat Franzovu popularitu. Pokud chcete vědět více o pozadí tohoto FUDu, přečtěte si radši tento komentář.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    21.11.2012 20:26 plampa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdyby nebylo té vizáže
    No co, Američani mají taky barevného prezidenta ;-)
    24.11.2012 01:06 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    My máme barevnějšího! :-D
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 17:50 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já bych Franze volil právě kvůli vizáži. Kdo je prezidentem je totiž víceméně jedno a alespoň bude sranda.

    A pokud mám soudit dle rozhovorů... přijde mi, že to co říká jsou takový obecný, nekonkrétní kecy.

    Jinak by mě zajímala motivace kandidátů na prezidenta. Kdybych chtěl změnit něco k lepšímu, tak chci být premiérem nebo ministrem. V tomhle směru je prezidentování celkem nudná práce.
    22.11.2012 18:43 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    prezident u nas nema zase tak malo pravomoci jak se rika. Napr jmenuje soudce...
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 18:58 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale na navrh senatu tusim...
    22.11.2012 21:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Taky bych Franze v této chvíli celkem i volil, jen by bylo fajn, kdyby vysypal trochu víc konkrétních názorů.
    24.11.2012 01:09 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    +1

    ad header: WTF? HACK!! Mě ten text úplně rozbil prohlížeč, když jsem se o snažil zkopírovat :-D. To je nějakej styl s jazykem, který se píše zprava doleva? (blockquote vloženej pozpátku = priceless)
    21.11.2012 15:26 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Na univerzitě v Holandsku udělali anonymní průzkum u českých studentů, z ca. 400 účastníků bylo přes polovinu pro Franze. To je konstatování výsledku, a je zřejmé, že pro některé zdejší diskutující to je nad jejich kapacitu chápání.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    21.11.2012 15:29 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No jo, jenže prezident plní i reprezentativní úlohu... a pokerovaného od hlavy až k patě za reprezentanta ČR nechci. Jediná smysluplná figurka je náš současný prezident.
    21.11.2012 15:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Prezident, coby reprezentant země má být osoba, která budí respekt. Ten je obvykle založen na kombinaci toho jak a co říká, jak se chová a až v poslední řadě na tom jak vypadá. Náš stávající prezident se - přes svou solidní vizáž - aférkou s plnicím perem zesměšnil tak, že by ho v tomto ohledu nezastínil ani šáša Crusty.

    Franz sice vypadá spíš jak maorský šaman, než jako budoucí představitel středoevropského státu, ale určitě nepůsobí směšně. Spíš naopak.
    vain avatar 21.11.2012 15:47 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Směšně ne, spíš jako magor. Alespoň mě tak (vizáží) připadá.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    21.11.2012 17:02 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vizaz je samozrejme velmi dulezita, at chceme nebo ne. Franz svou vizazi spolecnost polarizuje - spousta lidi by ho chtela za prezidenta uz jen kvuli vzhledu, spousta zase prave kvuli vzhledu ne.
    22.11.2012 07:24 mirekf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ...jak typické nejen pro tento národ - soudit lidi podle vzhledu. To co má člověk v hlavě je úplně jedno, důležitější je jestli nemá kroužek v nosu, nebo kérku.
    22.11.2012 08:12 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To je typicke pro cloveka, je to totiz jeho prirozena vlastnost. Tezko proti tomu bojovat.
    22.11.2012 12:18 enema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    a co my co tak nesoudime? nejsme lidi?
    22.11.2012 12:23 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pravdepodobne si to jen neuvedomujete.
    21.11.2012 17:26 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jediná smysluplná figurka je náš současný prezident.
    Tenhle mem, že Klaus je "jedinej smysluplnej" je s prominutím pěkná volovina, nevím, kde se to v lidech bere.

    Jinak si všimněte, že se formulátoři toho názoru nikdy nedokážou vytasit s nějakým pozitivním smyslem toho, proč má jako Klaus být vhodný. Vždycky je to nějaká prázdná fráze - jedinej skutečnej politik, jedinej "státník" (lol? co tím slovem chcou říct? zkrátka neví). I vy teď říkáte, že je "jediná smysluplná" figura - což je zase vágní a bez smyslu. Já si z toho nakenc vzal to, že Klaus byl prostě nejvíc a nejdýl v televizi, a to z něj tu "jedinou smysluplnou figuru" udělalo.

    Když si vzpomenu, kdo kandidoval - Moserová, Sokol, Motejl - to všechno byly osobnosti naprosto zralé, úctyhodné, moudré, rozumné a navíc bych řekl dobré, byť to zní zprofanovaně (ale je to tak - kdo se za to slovo stydí nechť hledá chybu v sobě - což se bude týkat i naší současné "smysluplné figury"). Ti by nikde ostudu nedělali, ani si z úřadu nedělali prodloužení vlastní ješitnosti, bylo by možné si jich vážit. Klaus se s nima nedá srovnávat. Nikdy nedal, natož dnes kdy ještě sám upadá.
    21.11.2012 17:27 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A Pithart mimochodem taky téměř. Na toho jsem zapomněl, ale taky je to srovnatelná osobnost (s těmi osobnostmi, ne s Klausem) + dobrej člověk.
    21.11.2012 17:28 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Aha, tak ne téměř. Zdá se, že Pithart skutečně kandidoval.
    AsciiWolf avatar 21.11.2012 19:13 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jediná smysluplná figurka je náš současný prezident.
    Ehm...
    Salamek avatar 21.11.2012 15:50 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Lol tak me je nejblize (dle http://volebnikalkulacka.cz/)
    Zuzana Roithová (27%)

    Coz je velmi nizka shoda...
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Salamek avatar 21.11.2012 15:57 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Co se divam tak v kritickych vecech(pro me) ma naprosto debilni odpovedi:D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    21.11.2012 18:46 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    U mne má Zuzana Roithová 74% a jsem rád, protože ji chci volit. Duhou jako náhradnici mám Táňu Fischerovou se shodou 59%. Franz tam není (kohovolit.eu), tak má smůlu, jeho mínus že nezaslal odpovědi. Myslím že to udělal schváleně, protože se spoléhá že bude spíše volen na základě vzhledu než odpovědí na dotazy, jako protest některých nespokojených lidí a těch je momentálně dost.
    21.11.2012 19:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Na Volební kalkulačce je, ale u mně u něj vyšlo 5 %, méně už měl jen Sobotka (-5 %).

    kyknos avatar 21.11.2012 23:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    není tam
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 21.11.2012 23:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    zákaz interupcí, měšit.... návrat do středověku??? :)

    snad i klaus má větší rozum, a to jsem si horšího prezidenta neuměl představit
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Salamek avatar 22.11.2012 00:25 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Prave zakaz interupci !? WTH! To je pro me jedna z primarnich veci s kterou se nedokazi szit, Interupce je veci nastavjicich rodicu/matky furt lepsi interupce nez aby koncily novorozenata v kontejnerech/babyboxech popripadne aby tu interupci provadel nelegalne nejakej mantak kteryho nenechali ani umyvat mrtvoly v marnici
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    pavlix avatar 22.11.2012 03:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Berysek avatar 21.11.2012 15:51 Berysek | skóre: 3 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Původně jsem byl pro volbu Okamury, ale když člověk zkoumá hlouběji a ten poslední exces... Co dodat, nemám koho volit. Ani Vladimír Franz není úplně bez poskvrnky :(
    Linux here, Linux there, Linux, Linux everywhere... :)
    21.11.2012 16:18 magma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Volím Franze, ale ne protože by mi byl sympatický (kdo ho kdy slyšel mluvit, musí uznat, že má v hlavě seno), ale protože chci zdiskreditovat prezidentský úřad. Celá ta myšlenka reprezentace milionů občánů nějakým panákem se mi dlouhodobě hnusí (co mají současné názory Venci Klause spolecného se mnou?) a třeba lidem docvakne, že takhle absurdní fraška nemá žádnou váhu, jakmile uvidí na hradě někoho vizuelně odlišného (když jim to nedochází v rovině názorové).
    21.11.2012 16:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo. Mě by také vyhovovalo, kdyby zde byl místo stávající parodie na demokracii systém jako ve Švýcarsku. Ovšem lze jen stěží předpokládat, že se zdejší pašíci jen tak vzdají korýtka.
    Dreit avatar 21.11.2012 18:15 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Uloženo do záložek (link), zatím to zní dobře :-)

    Nope
    21.11.2012 16:54 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Celá ta myšlenka reprezentace milionů občánů nějakým panákem se mi dlouhodobě hnusí
    +1 :)))
    21.11.2012 20:50 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak to je hodne hloupy duvod. Nikdo by kvuli zvoleni Franze nezrusil institut prezidenta, jen by mohli politici zacit opet prosazovat neprimou volbu (stylem, podivejte se jak to dopadlo kdyz volil prezidenta lid), ale prezidentsky urad by zustal zachovan.
    To uz se mi vice zamlouva napad Pavla Kohouta (NERV) mit primo voleneho prezidenta a zrusit institut premiera (jeho ukoly by prevzal prave prezident).
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 21:21 magma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já neočekávám, že to křeslo kvůli němu zruší, doufám, že se lidé zamyslí nad reprezentací hlavou státu jako takovou. Soudí snad někdo Chorvaty podle Josipoviće? Nikoho to ve světě nezajímá, to si jen každý ve své zemi z "reprezentace" ucákává do trenclí. A vzniká potom argumentace kruhem: "Proč volíte prezidenta? Aby nás reprezentoval ve světě. A proč nás bude reprezentovat? Protože má status prezidenta." Nemá to žádnou logiku, nejblíže, kam se s vysvětlením dostanete je obyčejná generalizace, jak jsem naznačil v úvodu.
    21.11.2012 22:00 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nemyslim si ze se lidi zamysli nad volbou. Vetsina lidi bude jen kroutit hlavama a rikat si jak muze nekdo zvolit toho Avatara.
    Ja se snazim nesoudit lidi podle vzhledu, ale to neni pripad Franze. Tetovani je jista forma sebeposkozovani, coz obvykle znaci psychicky problem a nemyslim si, ze takovy clovek je pro dany urad vhodny.
    A neprijatelny pro me je take proto, ze neprezentoval svoje nazory, tudiz je pro me jako kandidat necitelny.
    "Proč volíte prezidenta? Aby nás reprezentoval ve světě. A proč nás bude reprezentovat? Protože má status prezidenta."
    Je v konecnem dusledku samozrejme pravdive, ale aby se tim prezidentem stal, musi split ocekavani svych volicu a tam proste vetsinou pozadavek na reprezentativni vzhled a vystupovani take bude.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 22:14 magma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No vzhledem k tomu, jak rychle umíš zobecňovat (tetování == sebepoškozování == psychický problém), tak buď od té dobroty a zamysli se jako první, děkuji.
    21.11.2012 22:35 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    tetování == sebepoškozování == psychický problém
    Ano, stejne jako jine techniky przneni tela - scarving apod. A pokud jde o ten psychicky problem, velmi casto si jej dany clovek napriklad ani nepripousti.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 23:04 magma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak alespoň, že si připouštíš ty svojí bigotnost; alespoň doufám tedy...
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 04:08 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Proč? Na čem se tvůj názor zakládá?
    22.11.2012 08:19 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jeste horsi je umyslne poskozovani sveho zenskeho potomstva ve forme razeni der do usnich boltcu za ucelem noseni drahych kovovych dratu jako symbolu podrazenosti zenskeho pohlavi.

    Pravdepodobne to prameni z nejakych psychickych problemu, vetsina takovychto rodicu si to ale nepripousti.
    22.11.2012 09:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ta vaše teorie je velmi svérázná a kulhá na obě nohy. Ale jinak souhlasím s tím, že je špatné, pokud rodiče z různých pochybných důvodů poškozují tělo svého dítěte v době, kdy do toho nemůže mluvit, ať už jde o propichování ušních boltců nebo obřízku (kromě lékařsky indikované, samozřejmě). Až bude dítěti patnáct, ať si samo rozhodne, jestli takové úpravy chce podstoupit nebo ne.
    21.11.2012 22:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A neprijatelny pro me je take proto, ze neprezentoval svoje nazory, tudiz je pro me jako kandidat necitelny.

    Tady ho máte.

    21.11.2012 22:36 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A on tam snad je?
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 23:04 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ráno, když jsem si to zkoušel vyplnit, tak tam byl.
    21.11.2012 22:02 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To uz se mi vice zamlouva napad Pavla Kohouta (NERV) mit primo voleneho prezidenta a zrusit institut premiera (jeho ukoly by prevzal prave prezident).

    Jak byste si představoval, že by takový prezident získával důvěru pro svou vládu u sněmovny, kde by měli převahu jeho političtí oponenti?

    21.11.2012 22:40 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ja jsem nenapsal ze jsem pro. Viz.
    To uz se mi vice zamlouva napad
    Nicmene, abych to zodpovedel. Velice slozite, prosla by jen politika pro kterou by nasel podporu vetsiny napric politickym spektrem. Mel by zrejme spise reprezentativni a manazerskou ulohu, moznost veta.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 21:15 jnd | skóre: 1 | blog: lnx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A co reprezentace 10 milionů občanů 281 panáky, to se ti nehnusí? :)
    21.11.2012 21:22 magma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Hnusí, úplně stejně.
    21.11.2012 22:48 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    protože chci zdiskreditovat prezidentský úřad.
    to Klaus ma zjevne ten samy cil, ale lidem to stejne nedochazi
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 17:53 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    0.9999...
    Prcek avatar 21.11.2012 16:24 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zlatý časy, když nebyla přímá volba. Jsou za to placený, tak nechápu, proč za ně lidi chtěj dělat jejich práci :-). Aspoň nehrozilo, že si masy zvolí nějakýho šaška...
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    21.11.2012 17:15 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    kdyz uz jde o tu reprezentaci, tak at je to nekdo z Prahy, co se umi aspon trochu chovat a ne nejakej venkovskej balik. Lidí jako Topolanek nebo Necas uz bylo dost.
    vain avatar 21.11.2012 17:35 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pepíci se umí chovat jo? To nepochybně =)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    21.11.2012 17:24 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ceska Republika potrebuje mit v cele exota. Jinak se o nas nebude ani mluvit.

    Jediny pripad kdy se aktualne CR dostane do zahranicnich zprav je kdyz Klaus nekde neco moudreho pronese.

    Takze jedine moznosti jsou Vladimir Franz a Karel Schwarzenberg. Knize ale furt nekde usina, takze budu volit Franze.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    21.11.2012 17:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ČR už několik exotů v cele má. Kupř. takový Rath..

    Nikolvěk když pronese, ale šlohne. ;-)
    24.11.2012 01:20 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    21.11.2012 18:02 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak chci nesouhlasit s tím, že kmunismu mohl věřit jenom kapitální magor nebo hajzl (ten tedy nevěřil, samozřejmě). V prdvní polovině století, ale i hluboko do té druhé lidi neměli ty zkušenosti, co máme dnes, spousta zvěrstev se tajila. Naopak lidi měli často i z první ruky zkušenost s bídou, která pro nás ani dnes není představitelná. A i ti, co se měli relativně slušně dobře věděli, zač je toho loket. Materiální nedostatek a sociální rozdíly které ho přiostřovaly, byl zkrátka kurevsky reálný. Jestli máte dejme tomu sedmdesáti-osmdesátiletou babičku, tak by vám dost možná mohla vyprávět.

    V takových podmínkách bylo naprosto přirozené, že lidi šli za ideovým programem, který alespoň manifestně pracoval na tom, aby se lidi měli materiálně líp. A z tohoto důvodu šli s komunismem lidi, kteří chtěli pomáhat, doslova pracovat tak nějak pro dobro celku. Proto je krátkozraké tvářit se, že už v roce 1948 museli všichni vidět, a zlo si zvolili dobrovolně a tak podobně. Takhle černobíle to mohli vidět jenom třeba skauti nebo věřící nebo jiní nešťastníci, které si KSČ (ale pozor, nejen ona) sama vybrala za oběť. A to "díky" tomu, že proti nim režim už tehdy bojoval a tak neměli ani jinou možnost. Nakonec se ukázalo, že měli pravdu, jenže až nakonec. Za tehdejších faktorů měli zároveň i lidé, kteří v komunisty věřili, pro to dobré pohnutky.

    Černobílé zpětné hodnocení bez ohledu na pohnutky, záměry a morální profily jednotlivých lidí je špatně. Akorát se tím člověk stává zabedněným a odtrhává se od reality.
    21.11.2012 18:11 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tím nechci komunismus samozřejmě hájit, škody napáchal hrozné, a současná KSČM měla být taky nejpíš rozpuštěna. Ale věci je třeba brát tak jak sou, a ne se místo toho řídit jen nějakejma myšlenkovejma šablonama a rozhodovat se podle najaký sbírky politicko-světonázorovejch tabulek pro střední školu.
    21.11.2012 18:52 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já se neřídím šablonami, ale zdravým rozumem. Zažil jsem koalici ČSSD s KSČM když jsem působil na úřadě. Neříkám že by to bylo horší než následné spojenectví ČSSD s ODS, ale lepší než předtím to určitě nebylo. Komunisti jsou slibotechny, kterým není radno věřit nos mezi očima. Sliby nic nestojí, ale když dojde na lámání chleba, tak tě hodí přes palubu, ani nemrkneš.

    Ti co je šéfujou, jsou stejně nenažraná banda, jako ti co jsou u koryta - jen více hladová, takže se zatím krotí aby nepoplašili své potenciální voliče. Ale hyeny už větří šanci na kořit, tak se k nim pozvolna přidávají. A to je právě důvod proč tu šanci nesmí dostat!

    Jo pokud by KSČM byla skutečně strana jako každá jiná, tak se přejmenuje na "Komunální stranu Čech a Moravy" a vzdá se bludné marxistické teorie, která kalkuluje s absolutistickou rolí státního aparátu. Úchylnost marxistické teorie spočívá především v tom, že operuje s myšlenkou ideální společnosti, v níž všichni drží své slovo a nikoho a ničeho nezneužívají ve svůj prospěch.

    To co potřebujeme, jsou řádně nastavené mantinely, které platí pro všechny stejně a revizní mechanismy, které samy podléhají kontrole. Takové aby na každého, kdo tyto mantinely poruší existoval metr. To je ovšem něco, s čím KSČM a ostatně ani většina ostatních poilitických stran, které jsou u lizu nepočítají.

    Důvod, proč řada lidí má pocit že za komunistů bylo lépe není v tom, že by se měli lépe po materiální stránce. Ten subjektivní pocit spravedlivější společnosti byl dán tím, že si komunisti šli po krku vzájemně mezi sebou. I ten největší komunistický hlavoun si tak nikdy nebyl jist, zda-li ho neklepne přes prsty vlastní strana. Příkladů komunistů a socialistů, co si sami namydlili schody máme dost. Slánský, Dubček, aj.

    To byl ten pravý důvod, proč potřebovali v r. 1989 změnu. Aby mohli otáčet prachy, aniž by je za to mohl někdo znenadání skřípnout.
    21.11.2012 19:54 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    no, po tom vsem co jste napsal je Vam mozno je vrele doporucit navstevu lekare.

    A co se logiky tyce, komuniste jsou podle Vas snad jeste vetsi zlodeji a sycaci jak ta sebranka co tady byla kdy u moci a ten komunisticky system hodili za hlavu aby se mohli poradne nakapsovat a zaroven se bojite, ze ten pro ne 'tak nevyhodny' system zase nastolej, protoze jsou tak zamilovany do tech komunistickejch idealu. To se mily priteli musite prece jen rozhodnout co ty komunisti jsou - oboji soucasne byt nemohou. Jenze u Vas to vypada jak u toho slintajiciho Pavlovova psa - vy mate patrne take penu u huby jen u toho slova komunismus.
    22.11.2012 00:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já se nebojím toho, že by znovu nastolili systém jaký tu byl. To ostatně dost dobře už ani nejde. Ale toho, že všeobecný nesouhlas s tím co je katapultuje stejně úplatné šmejdy jako tam jsou teď. Jen z druhého břehu. A o to víc hladové.

    Dvacet let se všichni tváří, že s nimi ne-e. Já bych proti spolupráci s KSČM neměl nic proti během 90-tých let. Kdy prospěcháři zahodili rudé knížky a zůstali v ní jen ti naivní zoufalci. Jenže tohle už teď neplatí. Současná KSČM je jistý výtah k moci, pokud se obyvatelé této země včas nevzpamatují. A kdo do něj včas naskočí, ten půjde nahoru spolu s ním. To je to, z čeho mám obavy.
    21.11.2012 18:35 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak chci nesouhlasit s tím, že kmunismu mohl věřit jenom kapitální magor nebo hajzl
    Členmi alebo sympatizamstami KS boli Pablo Picasso, Paul Éluard, André Breton, Louis Aragon, Sartre, Camus, Pier Paolo Pasolini, Gabriel José García Márquez, Pablo Neruda, Jaroslav Seifert...ako vidieť, je to samý magor a hajzel
    21.11.2012 18:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Bylo napsáno "magor nebo hajzl". To že tito lidé postrádali zdravý úsudek ještě neznamená že byli hajzli.
    21.11.2012 19:37 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    "magor nebo hajzl"
    Už zase tie lekcie logiky:). Ak tam bola spojka "a" znamenalo to, že medzi menovanými aj tými za tými troma ... boli podľa výroku, na ktorý som reagovala, hajzli aj magori... niektorí boli magori, a druhí zas hajzli... buď-alebo. Ale taký, čo nebol ani - ani medzi nimi nebol nikto.:)

    Vy ste presvedčený o svojom zdravom úsudku? Hlásite sa ku kapitalizmu? K tejto "slobode a demokracii"?

    Väčšina z menovaných vstúpila do KS alebo sa ku komunistickým myšlienkam prikláňala v dobe svetovej hosp. krízy, fašistických diktatúr a keď (s)končila II. svetová vojna, pod dojmom všetkých udalostí, ktoré sprevádzali dovtedy 20. st..Zase kom. strany opustili, keď vyšli najavo stalinské zločiny a zistili, že tie myšlienky dopadli ako všetky veľké idey a ideály dovtedy - že ich s.urvili kreatúry tých myšlienok nehodné.To ale neznamená, že sa zas nadchli pre Vašu naivnú predstavu.
    21.11.2012 20:08 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Väčšina z menovaných vstúpila do KS alebo sa ku komunistickým myšlienkam prikláňala v dobe svetovej hosp. krízy, fašistických diktatúr a keď (s)končila II. svetová vojna, pod dojmom všetkých udalostí, ktoré sprevádzali dovtedy 20. st..Zase kom. strany opustili, keď vyšli najavo stalinské zločiny a zistili, že tie myšlienky dopadli ako všetky veľké idey a ideály dovtedy - že ich s.urvili kreatúry tých myšlienok nehodné.

    Vaše představy se opět rozcházejí s realitou. Prošel jsem prvních pět jmenovaných a vašemu popisu to moc neodpovídá.
    Picasso - členem strany až do smrti (1973).
    Eluard - nelze soudit, zemřel v roce 1952.
    Breton - těžko říct, ze strany vyhozen v roce 1933, ale levicový sympatizant a anarchista byl pořád.
    Aragon - člen strany až do smrti (1982), i když se jeho názory se stranickými dost rozcházely. Klasický příklad intelektuální schizofrenie.
    Sartre - maoista ještě v 60. letech.

    21.11.2012 21:13 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Intelektuálovi, umělci... mají často snad i větší sklon k zabedněnosti než neintelektuálové-neumělci.

    Taky se na věci nedívají realisticky, ale naopak skrz různé brýle, ať už konzervativní (správné konservativní gumy ovšem sásadně píší se s), pravicové, levicové...
    21.11.2012 21:37 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ide o to, podľa čoho tie krompele triedite do vriec))
    24.11.2012 01:24 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Breton - těžko říct, ze strany vyhozen v roce 1933, ale levicový sympatizant a anarchista byl pořád.
    Anarchista? Tak proti němu by asi časem byli určitě (třeba u nás v dobách normalizace).
    24.11.2012 12:39 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V časoch normalizácie boli našimi nepriateľmi aj talianski a francúzski komunisti. A aj Angela Davis. My sme raz urobili spontánne v triede takú pacifgistickú nástenku, boli na neja americkí hipíci protestujúci proti vojne vo Vietname a Angela Davisová s tým svojím afroúčesom. Nabehol riaditeľ, funkcionár OV KSS a poslanec SNR ( to už bola federácia) a zjazdil nás ako siroty. Chcel vedieť, ktorý revizionista a oportunista bol iniciátorom tejto ideologickej diverzie:)). Prikázal tú nástenku okamžite zlikvidovať.
    24.11.2012 12:40 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    pacifistickú
    21.11.2012 21:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jeste by bylo vhodne zminit lidi jako Albert Einstein, Bertrand Russell ci George Orwell, kteri byli socialiste a zaroven od zacatku odmitali rusky bolsevismus.
    21.11.2012 21:45 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    alebo Marc Chagall... Majakovský ... tí tiež veľmi skoro zistili, že im boľševizmus nesedí
    21.11.2012 18:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To, že někdo exceluje např. v umění, nevypovídá vůbec nic o jeho orientaci v praktickém životě ani jiných oborech. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že zrovna umělci a intelektuálové jsou na tom v tomto ohledu dost špatně. Dokážu pochopit, že někdo uvěřil ideám komunismu, vždyť to znělo tak dobře. Ale pokud byl někdo komunistou i poté, co byl odhalen kult osobnosti, tak pro to není omluva. Např. Sartrova podpora maoismu v 60. letech jasně dokazuje, že s úsudkem byl dost na štíru.
    21.11.2012 19:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    podpora maoismu v 60. letech
    To rozčarovanie, ktoré prežíval Západ zo záp. demokracie vtedy, dorazilo teraz do postkomunistických krajín. Tiež môžete vidieť príklon k ideám komunizmu(viď volebné výsledky v ČR). Mao sa nepodriadil Stalinovi, to mohlo byť na ňom podobne ako na Titovi sympatické. V tom čase boli Mao aj Tito ako nepriatelia Sovietskeho zväzu - deformátora čistej myšlienky komunizmu- na indexe. Takže aj tu sa zdali celkom sympatickí:).
    21.11.2012 20:12 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jak říkám - měl velké problémy s úsudkem. Když v Evropě není úplný ráj na zemi, tak bude určitě v Číně. Tam to má soudruh Mao zmáknuté. Evropský intelektuál je hloupější než pětileté dítě.
    21.11.2012 21:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    tak teraz budem trochu drsná...

    keď sa pozriete na zábery z prvého výletu za Dunaj tesne potom, ako odstránili ostnaté drôty na hranici, vidíte na tvárach ľudí naivné nadšenie, majú v očiach slzy dojatia, že si už konečne kedykoľvek budú môcť slobodne vyraziť za nákupmi do Rakúska:)

    keď sa na nich pozriete teraz, vidíte ich, ako za Dunajom bez nadšenia vymieňajú plienky oakúskym seniorom a pri pohľade na tie zábery detinsky rozradostených ľudí, ktorí mali očividne problémy s úsudkom,sa im chce plakať od smiechu
    22.11.2012 06:36 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Je tady velký rozdíl. Ve vašem příkladu figurují obyčejní lidé, kteří nemohli předpokládat, jak se situace vyvine do budoucna. Mimochodem, moc by mě zajímalo, jak by vypadal socialismus dnes, kdyby to soudruzi nezabalili. Zatímco Sartre byl intelektuál, který si mohl obstarat informace o každodenní realitě v SSSR a Číně. Ale neudělal to, protože by mu to nezapadlo do jeho vize světa.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 11:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    moc by mě zajímalo, jak by vypadal socialismus dnes, kdyby to soudruzi nezabalili.
    Dcera se právě vrátila z Kuby a prohlásila, že by tam poslala všechny, kteří 17. listopadu letos domonstrovali na exkurzi :-).
    Samozřejmě to je jen žert. Procestovala celou zemi, bydlela v soukromí atd. Hodně se to tam uvolnilo, je povolené drobné podnikání, ale stejně: překvapil jí nedostatek zeleniny, ovoce, ryb, obchody připomínají skanzen. Odevšad, kde byla posílala průběžně fotky přes net. Odtamtud samozřejmě ne ..
    Dojem z exotické země byl přesto dobrý, je tam hezky. Ale výdobytky socialismu nelze přehlédnout :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 14:51 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    jak dlouhe jsou na Kube fronty pred pracovnim uradem?
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 15:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jéjda. To jsem se zapomněl zeptat. Za starých časů jsem fotky s takovými frontami viděl v zahraniční rubrice Rudého práva. Těžko říct, co je horší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 15:11 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nedostatek zeleniny, ovoce, ryb, obchody připomínají skanzen
    To už som možno spomínala... Viete ako pred zatváracími hodinami vyzývajú v obchodoch zákazníkov, aby ukončili nákup... tak mi raz napadlo, že čoskoro pri "rastúcej" kúpnej sile obyv. budú vyhlasovať: VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, UKONČTE PREHLIADKU TOVARU. V skanzene sú vystavené exponáty, ktoré sú určené len na to, aby ste si popásli oči. Tak kde majú vlastne namiesto obchodov skanzeny?
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 15:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kupní síla obyvatelstva klesá, o tom není diskuze, ostatně je to vidět na obratu. .. V sobotu odpoledne jsme po delší době vyrazili na nákup do nákupního střediska ve Zličíně, kde je obrovské, ale skutečně obrovské parkoviště. Projížděl jsem zoufale uličkami a hledal místo k zaparkování. Po 10 minutách vidím vyjíždět auto a byl jsem u toho první - a šup, už jsem zaparkoval :-)
    Pak jsem se prodíral davem lidí až k potravinám, abychom nakoupili na nedělní oběd. Prolétlo mi hlavou - sakra, kde je ta krize? Lidi vezli koše, kterým přepadalo zboží přes okraj.
    Teda, tyhle nákupy už nikdy, stálo mě to dost sil ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 15:58 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V republice jsou i jiná města než jen Praha :-)
    Sešívaný avatar 22.11.2012 21:09 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vzhledem k tomu, že je to běžné i u nás ve Zlíně, v kraji, který patří k nejchudším v republice, nemyslím si, že je to jen případ Prahy.
    22.11.2012 18:19 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    posrala som to, pán Smolík, malo tam byť vážení návštevníci, ukončte prehliadku tovaru:)...
    do nákupního střediska ve Zličíně, kde je obrovské, ale skutečně obrovské parkoviště

    do tých stredísk chodia nakupovať ľudia väčšie zásoby, okrem toho sú podnecovaní neustále k nezodpovednej nadspotrebe(každý deň vymazávam z e-mailových schránok množstvo ponúk na výhodné úvery) - ešte stále pod vplyvom ilúzií, že v kapitalizme má byť ich životná úroveň konečne na úrovni:)... no a ten, kto nemá na benzín do nejakej starej škodovky alebo ani nemá, čo by zaparkoval, zrejme nakupuje základné potraviny niekde blízko svojho bydliska... a ako hovorí pán Stopka, z Prahy nevidíte do iných častí a miest republiky

    (keď som mala doma všetky deti a boli v tom veku, keď nemali dno, tiež som denne mala plné vozíky a do ďalšieho dňa to zmizlo,takže sa niekomu mohlo zdať, že nie som v permanentnej finančnej kríze, ale to sa človek nejako naučí kalkulovať tak, aby mu to nejako vyšlo... keď si podrobnejšie všimnete obsah koša, hneď vidíte, kto nakupuje zbytočnosti a kto zásoby na dlhšiu dobu alebo pre širšiu rodinu či susedov...mňa baví sledovať obsah košíkov po podporách, je to taká malá učebnica toho, ako sa zásobiť lacno na celý mesiac)
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2012 01:21 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ten "zážitek" samozřejmě o ničem nevypovídá,to máte pravdu. Jen jste se strefila do mé nálady a do dojmů po takovém nákupu. Nakupování ve velkém se někdy vyplatí, vyjde levněji. Je to přesně o té struktuře nákupů, jak píšete.
    Další problematika: jsou to nákupy "za peníze" nebo na kreditku od Citi, čili na dluh? To se samozřejmě taky počítá ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 15:26 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    který si mohl obstarat informace o každodenní realitě v SSSR a Číně
    S tým zaiobstarávaním informácií to asi nebolo také jednoduché, aj keď sa niečo prevalilo... a Sartre vystúpil zo strany na protest proti zásahu Rusov v Maďarsku v 56.roku.
    Ale neudělal to, protože by mu to nezapadlo do jeho vize světa.

    Nemyslím si to, pri hľadaní pravdy sa mýlime, robíme chyby, upresňujeme si svoje predstavy o svete, nachádzame nové uhly pohľadu, hlbšie súvislosti, opravujeme svoje názory, niekedy dosť radikálne. Ale tiež to býva inak - potom dotyčný nepripúšťa žiadnu víziu sveta okrem tej svojej,žiadnu inú pravdu okrem svojej večnej pravdy, a všetci tí intoši, ktorí stále pochybujú a vymýšľajú nové škodlivé myšlienky ,by mali byť umlčaní, aby ľudí zbytočne nezneisťovali. Hlupáci!
    22.11.2012 15:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pozrite, Randy, viedli sme niekedy my, obyčťajní ľudia, vášnivé diskusie o budúcnosti socializmu vkoncom 70. a zač. 80. rokov s našimi (niektorými) pedagógmi(napr. aj na vtedy povinných semin. z pol. ekonómie, mimochodom, toho vyučujúceho potom izolovali), hádali sme sa aj medzi sebou, vo vinárňach a baroch...Bolo málo takých, ktorí si vôbec vedeli predstaviť, že tu ten tzv. socializmus, RVHP, Varšavská zmluva, režim s vedúcou úlohou rob. triedy na čele s KSČ nebude večne, alebo aspoň do našej smrti. Niektorým to vlastne ani nevadilo. Žili si svoj osobný a súkromný život a snažili sa, aby sa mali čo najlepšie. Naučili sa v tom chodiť a zbytočne sa nad pomermi, ktoré sa ich nejako priamo prakticky netýkali, nepohoršovali. Abstraktné pojmy ako sloboda, spravodlivosť a tak mali na háku.Len to kazilo náladu. Mysleli pozitívne:).

    A to boli podľa mňa tí istí, čo sa vrhli za Dunaj kuknúť, ako si na tom Západe žijú, čo si tam za ten čas nahonobili, čo majú v obchodoch. Myslíte, že ich ozaj zaujímalo niečo iné než to, že teraz už budú môcť vycestovať za vysnenými značkovými handrami do rakúskych butikov a na dovolenky, na ktoré si predstavovali, že budú mať?(Mimochodom, bývalá kolegyňa minule prišla v krásnom vlnenom kostýme- pracuje v Rakúsku, tak sme si mysleli, že si to kúpila tam, alebo že jej to darovala jej bohatá zamestnávateľka:), a ona mala na sebe kostým zo socialistickej Makyty Púchov. Kvalitná práca, nádhera, vkus, elegancia, ako rovno z móla módnej prehliadky na túto sezónu.)
    obyčejní lidé, kteří nemohli předpokládat, jak se situace vyvine do budoucna.
    ... a majú pocit, že sa nechali nachytať na plané sľuby, tak ako tí, čo sa s nimi hádali, že socializmus v tej podobe, ako hnije u nás, musí raz vyhniť od koreňa a musí raz konečne prísť tá sloboda a spravodlivosť
    gtz avatar 22.11.2012 15:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    že si už konečne kedykoľvek budú môcť slobodne vyraziť za nákupmi do Rakúska
    Ano byl jsem tam také v tom roce jak nám to bylo umožněno. No a : Laa byla narvaná k prasknutí, Poysdorf také a na skoro každém kšeftu visela cedulka, kde nás měli za zloděje. Realita za pár roků se změnila natolik, že jen malou část populace napadne jet na nákup do Rakouska (20% jede k nám-vám, 80% jede do Polska).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Petr Tomášek avatar 23.11.2012 00:45 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Před časem jsem viděl reportáž o tom, jak Němci jezdí makat do sousedního Polska, protože tam jsou „bohatší“...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    21.11.2012 20:19 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Umelci a intelektuáli sa hlavne často nemajú záujem zorientovať v tom, čomu hovoríte praktický život a iné odbory... ono by to totiž vyžadovalo účelovo sa adaptovať na dané podmienky, aby to jedincovi prinieslo nejaký okamžitý praktický úžitok, kariéru, úspech, spoločenský status, prachy. Sú takí výborne sa orientujúci šikulkovia, ktorí sa veľmi rýchlo adaptujú na akúkoľvek zmenu a vyznajú sa. A tí ostatní - aj keď ich nenávidia- ich skryte obdivujú a napodobňujú. Intelektuálom a umelcom za tú ich neadaptabilnosť nemôžu prísť na meno. Kazia priemer.
    21.11.2012 18:10 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ovšem mé sympatie má dlouhodobě Vladimír Franz. Není spjat s žádnou politickou stranou. Uvědomuje si zodpovědnost spojenou s prezidentským postem. A nemá v hlavě nasráno.

    No, mně třeba tohle docela stačí, abych o něm vůbec neuvažoval.

    21.11.2012 18:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nic proti, ale soudit základě citované věty, která byla vložena do úst hlavní postavě článku, který od pohledu působí jako bulvár..

    Sám jsem zažil na vlastní kůži, jak volně dokáží novináři interpretovat fakta, jen aby dosáhli zajímavosti. S hnutím skinheads to ani zdaleka nebylo tak černobílé, jak se to dnes uvádí. A osobně si myslím, že se zapomíná na kontext doby.
    21.11.2012 19:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tvrzení, že osobně organizoval útoky, beru samozřejmě s rezervou. Ale to, že se hlásil ke skinheadům, je potvrzováno tolika svědky, že tomu prostě věřím. A fakt, že se to teď snaží úplně zapřít, naznačuje, že to zdaleka nebylo tak nevinné, jak se snažíte tvrdit.
    21.11.2012 22:35 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Cetl jsem od nej nejaky dobovy clanek a z nej jsem pochopil, ze sympatizoval spis se Straight Edge hnutim, kteri se take vyznacovali holymi hlavami. Ono neni skinhead jako skinhead.
    21.11.2012 22:54 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale to, že se hlásil ke skinheadům, je potvrzováno tolika svědky, že tomu prostě věřím. A fakt, že se to teď snaží úplně zapřít, naznačuje, že to zdaleka nebylo tak nevinné, jak se snažíte tvrdit.
    jen pro upresneni, on se to nesnazi poprit (viz napr. rozhovor v Udalostech), ale tvrdi, ze chtel skiny smerovat k necemu pozitivnimu :-)
    21.11.2012 23:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To je asi tak stejně trapné jako když si někdo místo toho, aby férově přiznal, že do KSČ vstoupil proto, aby mohl vykonávat vedoucí funkci nebo aby jeho dětem nedělali problémy s přijetím na školu, vymýšlí, že tam vstoupil proto, aby ji rozvracel zevnitř. Pokud tomu sám opravdu věří, je to snad ještě horší (v obou případech).
    21.11.2012 19:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Navíc ten článek pochází z roku 1990, kdy nějakého Vladimíra Franze prakticky nikdo neznal, takže nevidím důvod, proč by si někdo vymýšlel diskreditující články, aby mu o 22 let později uškodil při volbě prezidenta…
    21.11.2012 20:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To že někdo někomu vložil do úst slova, které vůbec nemusel říct ještě neznamená, že jeho záměrem bylo tomu člověku uškodit v nějaké daleké budoucnosti. Mnohem pravděpodobnější je, že se jej pokusil tímto způsobem osočit v té tak "vzdálené" minulosti. Ono se marně neříká, že pomluva je zbraní slabých.
    21.11.2012 20:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Všechny ty ostatní zdroje, které jeho angažování dokládají, jsou podle vás také podvrhy a pomluvy?
    Petr Tomášek avatar 23.11.2012 00:24 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nicméně jsem kdesi narazil na zmínku (bohužel to už nedokážu dohledat :-( ), že Franz nějak sympatizuje s / má konexe na hnutí „DOST“.

    Takže to do sebe docela zapadá... a ergo Franze volit nebudu.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Sešívaný avatar 21.11.2012 20:02 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A doporučuji přečíst i tohle.
    21.11.2012 20:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo tohle už jsem četl. Ono není od věci se taky zajímat o osobnost toho kdo to píše. Konec konců sám se o tom zmiňuje: "Pohyboval jsem se v té době v punkové komunitě, která se s ranou skinheadskou scénou stýkala, rasistů tam bylo v té době málo, nikdo je nebral vážně, nebyli militantní a rozpor nebyl tak ostrý, jaký známe z poloviny devadesátých let." Dnes.. "Autor je kulturní, sociální a ekologický aktivista." - Co jsem měl tu čest, tak zrovna tyhle typy mají největší problém s objektivitou.
    21.11.2012 20:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    rasistů tam bylo v té době málo, nikdo je nebral vážně, nebyli militantní

    Tak to hovoří samo za sebe. Už to, že se to pokouší takhle hloupě bagatelizovat, je alarmující.

    Sešívaný avatar 21.11.2012 20:33 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já jsem podobných článků od lidí, kteří ho v 90. letech znali, četl několik, takže to není o jednom neobjektivním člověku. Rozhovor s ním do časopisu Květy ze začátku 90. let byl taky docela poučný.
    Petr Tomášek avatar 23.11.2012 00:27 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    CITATION NEEDED...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    coder avatar 21.11.2012 20:18 coder | skóre: 4 | blog: lINUKS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Ja jsem podle kohovlit.eu z nekym i 90% v minusu a pouze ze dvema kandidaty v plusu, a to + 4% a +6%... takze volit nepujdu.

    A tak naokraj dodam, ze pan Okumura na to dnes kapl. Komunismus a jeho marxisticka filozofie je (nejen) historicky ale i fakticky zaklad demokracie (viz Francie 19.stol. az po soucasnost, prakticky nonstop takovy pekny fasisticky socik).

    Pokud se autor blogu citi v demokracii dobre, veri v hodne lidi z dobrou dusi, kteri s trochou toho stesticka mohou konat dobro, tak pani Roithova asi bude idealnim kandidatem.

    21.11.2012 20:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo. Paní Roithová je pro mne přijatelná alternativa.
    21.11.2012 20:56 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    je PROTI zavedeni eutanazie
    PRO vyuku romstiny, duchodovou reformu v soucasnem zneni, cirkevni restituce v soucasnem zneni, omezeni interupci, podpis mezinarodnich smluv bez ohledu na svuj vlastni nazor, lisabonskou smlouvu a take se s ni neshodnu na dostavbe Temelina.
    Co je na ni tedy prijatelneho?
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 23:10 danc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Roithova 49%

    Mne to tedy vyslo pane, chyba je asi na vasi strane :-P
    22.11.2012 12:32 enema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    to budes slusnej debil
    21.11.2012 23:42 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Snad leda to, že byla jedna z mála politiků, který stál otevřeně proti ACTA, ale to je bohužel málo. Ale i tak je kandidujících žen určitě nejpřijatelnější, protože Táňa Fischerová by sice nejspíš byla skvělá první dáma, ale ne prezidentka, a Jana "Bobo" Bobošíková ... no, raději si počkám, co řekne zítra v událostech, ale už teď mně možnost, že by se (teoreticky) mohla stát prezdientkou, poněkud děsí.

    PS: Být to ve filmu, tak si ři pohledu na Janu Bobošíkovou řeknu "Tak tahle je určitě hlavní padouch, nebo přinejmenším jeho pravá ruka". I když je pravda, že být to ve filmu, asi by nosila něco na tehle zplůsob :-)
    21.11.2012 23:55 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ACTA je sakra malo, obzvlaste kdyz jedinym kandidatem pro je Sobotka.
    Jinak souhlas, uroven zbylych kandidatek je tristni.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    24.11.2012 01:42 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jestli je Roithová nábožensky založená, tak jako prezidentku radši ne. Taky by to asi vysvětlovalo to proč byla proti ACTA. Když prezidenta tak co nejvíc názorově neutrálního, což ale vyhazuje i Franze.
    Tak tahle je určitě hlavní padouch, nebo přinejmenším jeho pravá ruka
    :-D
    21.11.2012 23:54 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    k omezeni zabijeni (interupce):

    to ti vadi protoze tenle nazor ma vetsinou cirkev a ty abys nevybocoval z davu tak jses proti vsemu co rekne cirkev, nebo k tomu mas i nejaky duvody ??

    21.11.2012 23:58 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ja jsem pro interupce i eutanazii. Nejde o vztah k cirkvi. Matka by mela mit pravo dobrovolne se rozhodnout zda matkou chce byt ci nikoliv.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 00:47 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Matka by mela mit pravo dobrovolne se rozhodnout zda matkou chce byt ci nikoliv.
    o tom ma snad rozhodovat pred otehotnenim. A ne ve chvili kdy jedina moznost jak "nebyt matkou" je nekoho zabit...
    22.11.2012 01:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No. Tak v tomto směru jsem toho názoru, že rodič má mít absolutní právo nad životem svého dítěte do okamžiku, než je to dítě schopno samostatné existence.

    Ostatně, kult dítěte je záležitost teprve cca posledních 100 let. Dětská mortalita byla dříve tak vysoká, že se jen málokdo fixoval na dítě tak jako je tomu dnes. Nechat zemřít dítě bylo mnohdy otázkou přežití. V případě ukončení těhotenství se jedná o zabití tvora s inteligencí žížaly a je pouze na matce, jak se s tím vyrovná. Bude-li možné jednou adoptovat dítě již v prenatální fázi, tak budiž. Pak bude mít zákaz interupce nějaký smysl. Dnes je však přerušení těhotenství jeden z mála selektivních nástrojů, který matkám zbyl.
    22.11.2012 01:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Na tento krok má mít každá matka právo. I když s ním jako otec nemusím souhlasit.
    22.11.2012 01:55 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V případě ukončení těhotenství se jedná o zabití tvora s inteligencí žížaly
    tohle je bud zbozny prani, nebo racionalizace, ale s vubec to neodpovida realite. Zamysli se treba jak rychle se dite nauci jazyk, v podstate od nuly...
    22.11.2012 09:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kolik embryí si naučil mluvit, že tohle píšeš?
    22.11.2012 12:34 enema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    coze? .))))
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.11.2012 13:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    WTF? To bys mohl za chvíli zakazovat autoerotiku. Hotová genocida!
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 14:17 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    .. autoerotiku. Hotová genocida!
    OT: Autogenocida
    24.11.2012 01:44 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Genocida autogenem? :-O
    22.11.2012 09:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No. Tak v tomto směru jsem toho názoru, že rodič má mít absolutní právo nad životem svého dítěte do okamžiku, než je to dítě schopno samostatné existence.
    Hmm. Je 3 leté dítě schopno samostatné existence? A 6 leté? ... Tu definici bych poupravil.
    22.11.2012 09:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Není. A u někteří toho nejsou schopni mnohem déle. Přesto se k těmto otázkám snaží fundovaně vyjadřovat.
    22.11.2012 09:52 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No řekněme, že ty taky svoje pocity prezentuješ jako jedinou možnou variantu. Takže - od tebe to máme fundovaně nebo nefundovaně :-)?
    Nobody can give you as much as I can promise you
    22.11.2012 11:31 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Je clovek v duchodu schopny samostatne existence? Meli bysme mit pravo zabijet duchodce?
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 11:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To záleží na člověku. Znám lidi přes 80 let, jsou velmi činorodí a aktivní. Občas bolí kolena nebo kyčle, ale neklesají na mysli jen proto, že mají archivní rodný list. Někdo se cítí na odstřel už ve třiceti.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 18:42 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Neni treba nic vymyslet. Prava jedince jsou dle meho nazoru velmi dobre zakonne dana. Zacinaji dnem narozeni (o cemz se vystavuje Rodny list) a konci dnem umrti (ohraniceno vystavenim Umrtniho listu).
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    24.11.2012 01:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    [black joke] Proto ta eutanázie [/black joke] P.S. Nikdy jsem tu nebyl :-D.
    22.11.2012 11:42 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak v tomto směru jsem toho názoru, že rodič má mít absolutní právo nad životem svého dítěte do okamžiku, než je to dítě schopno samostatné existence.

    Rodice uz sveho 6leteho syna nechteji a tak ho chteji zabit. (Dejme tomu) prarodice by ale chteli sveho vnuka radeji adoptovat. Rodice jsou ale tak trochu sadiste a i pres moznost adopce chteji dite zabit. Maji na to podle vas pravo?

    IMHO je daleko lepsi koncepce, ze matka ma absolutni pravo nad zivotem sveho ditete dokud neni dite schopno zit bez matky.
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 14:27 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tahle argumentace ad absurdum se mi zdá poněkud absurdní.
    22.11.2012 14:40 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Proc? Prikladu podobneho chovani se vyskytuje pomerne dost. Viz napr. nedavny http://www.lidovky.cz/vyjimecny-trest-za-pokus-otravit-dcerku-fridexem-dostala-zena-25-let-1g0-/ln_domov.asp?c=A110311_142007_ln_domov_OGO
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 15:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Skutečně? Poměrně dost? Až to bude v řádu procent a ne setin/miliontin promile, tak se opět ozvi s tím, že je to poměrně dost.

    BTW: Nauč se používat odkazy, je to jednoduché.
    22.11.2012 16:11 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Neni mne jasne, o co ti vlastne jde. Hajis pravo rodice zabit sve dite? Tvrdis, ze je to tak malo casty jev, ze se tim legislativa vlastne ani nema zabyvat?

    BTW: myslim, ze nevis, co to je miliontina promile.
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 17:42 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Neni mne jasne, o co ti vlastne jde.
    Mate tě imho to, že se ti nesnažím ani protiřečit, ani s tebou souhlasit, namísto toho jen poukazuji na vady v tvé argumentaci.
    Hajis pravo rodice zabit sve dite?
    Ne.
    Tvrdis, ze je to tak malo casty jev, ze se tim legislativa vlastne ani nema zabyvat?

    Ne.
    BTW: myslim, ze nevis, co to je miliontina promile.
    Proč?
    22.11.2012 17:48 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Aha, a kde jsou ty vady? Lidi, kteri vrazdi sve deti neni zanedbatelne mnozstvi. Lidi, kteri by v te situaci radsi adoptovali deti nez aby byly zavrazdeny je hodne. Pokud by toto bylo legalni, bylo by jich jeste vice.

    Co je na tom chybneho?
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 18:10 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Aha, a kde jsou ty vady? Lidi, kteri vrazdi sve deti neni zanedbatelne mnozstvi.
    Což jsem ovšem netvrdil ani já, ani ty. Řeč byla o "poměrně dost".
    Lidi, kteri by v te situaci radsi adoptovali deti nez aby byly zavrazdeny je hodne.
    'Hm.' To jsem ovšem nerozporoval.

    V české republice to za minulý rok bylo 11 dětí, přičemž se mi nepodařilo najít, kolik z nich byla sebevražda celé rodiny a několik z těchto případů byla vražda pod omamnými látkami, nikoliv proto že by se rodič rozhodl, že své dítě prostě zabije. To v 10 milionové zemi, kde žijí miliony dětí není "poměrně dost".

    Stavět argumentaci na tom, že lidi něco nedělají jen proto, že je to kdesi napsáno a hrozí trest odnětí svobody, pokud se na to náhodou přijde mi přijde nesmyslné.
    22.11.2012 18:23 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Takze se hadame o rozdilu mezi "pomerne dost" a "nezanedbatelne mnozstvi". To si snad delas prdel, ne?

    Stavět argumentaci na tom, že lidi něco nedělají jen proto, že je to kdesi napsáno a hrozí trest odnětí svobody, pokud se na to náhodou přijde mi přijde nesmyslné.

    Snad se shodneme na tom, ze takova legislativa by na pocet vrazd deti nemela pozitivni dopad.

    Krom toho, pan Kapica nemluvil o nejakych zakonech, ale o moralnim pojeti prava na zivot deti. Pokud by lidi prijali to, ze vrazdit sve deti je vlastne uplne moralni (neco jako dnes potrat), tak by se pocet vrazd deti zvedl znacne.
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 18:39 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Takze se hadame o rozdilu mezi "pomerne dost" a "nezanedbatelne mnozstvi".
    S těmi termíny jsi přišel ty a možná mezi nimi nevidíš rozdíl, ale já ano.

    To je ovšem docela podstatný rozdíl. "Nezanedbatelné množství" je pro mě jedna, protože i životem/smrtí jednoho člověka má smysl se zabývat. Na druhou stranu, "poměrně dost" znamená, že těch výskytů je takové množství, aby to bylo nějak alarmující.
    To si snad delas prdel, ne?
    Haha. Ne ಠ_ಠ.
    Krom toho, pan Kapica nemluvil o nejakych zakonech, ale o moralnim pojeti prava na zivot deti. Pokud by lidi prijali to, ze vrazdit sve deti je vlastne uplne moralni, tak by se pocet vrazd deti zvedl znacne.
    To je dost divoké tvrzení, na které prostě nemám (a ty taky ne) dost údajů. Jak to bylo době před tím, než existovala morálka? Jak je to u opic?
    (neco jako dnes potrat)
    Potrat v jakém věku?
    22.11.2012 18:52 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To je ovšem docela podstatný rozdíl. "Nezanedbatelné množství" je pro mě jedna, protože i životem/smrtí jednoho člověka má smysl se zabývat. Na druhou stranu, "poměrně dost" znamená, že těch výskytů je takové množství, aby to bylo nějak alarmující.

    Bla, blaa, blaaaaa, blaa.

    To je dost divoké tvrzení, na které prostě nemám (a ty taky ne) dost údajů. Jak to bylo době před tím, než existovala morálka? Jak je to u opic?

    Nic divokeho na tom neni, staci pouzit logicke mysleni. Pokud ti to nestaci, pockej si na "udaje".
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 20:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Bla, blaa, blaaaaa, blaa.
    Děkuji za sofistikovanou odpověď.
    22.11.2012 21:24 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    24.11.2012 20:00 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jak je to u opic?
    šimpanzica nemôže otehotnieť, kým neodchová - neodkojí posledné mláďa (4 roky), nemá jednoducho menštruáciu... a aj ďalej sa o to dieťa ešte stará

    možno to tak mali aj praľudia, keď nemohli sebou vláčiť viac ako jedno malé... nejaké zárodky vyšších citov a morálky nájdeme aj u tých šimpanzov

    odkaz:))

    http://www.olejar.eu/tm01/17655_f_m.jpg
    22.11.2012 16:23 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    pomerne dost jich je. Navic vzhledem k tomu ze tohle chovani se tresta. Kdyby se ale zavedly zakony ze dite nema zadny prava do 10 let veku (jak tady nekteri navrhujou), myslis ze by jich nebylo jeste mnohem vic??

    Ja myslim ze by se naslo dost pedofilu co by si nadelali maly deti, az do 10 let je pravidelne znasilnovali a nakonec tesne pred zakonym terminem zabili... :-/
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 17:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    pomerne dost jich je.
    Poměrně dost jich není. Podobných případů se stávají jednotky za několik let, často se navíc nejedná o uvedený příklad, ale o sebevraždu celé rodiny.
    Kdyby se ale zavedly zakony ze dite nema zadny prava do 10 let veku (jak tady nekteri navrhujou), myslis ze by jich nebylo jeste mnohem vic??
    Až by nakonec celá země vyhynula :D Díky, na to se nechat strhnout na šikmou plochu nemám náladu.
    Ja myslim ze by se naslo dost pedofilu co by si nadelali maly deti, az do 10 let je pravidelne znasilnovali a nakonec tesne pred zakonym terminem zabili... :-/
    To jako že teď nemůžou?
    22.11.2012 19:02 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nehore pises minulej rok jich bylo 11. To znamena ze jich neni vyrazne min nez normalnich vrazd.

    jinak u vyrazu jako "pomerne dost" musis brat v uvahu i jiny veci nez absolutni cisla. Tou tvou argumentaci me pripominas Jidase Rimmera:
    Touží po povýšení, ale neustále propadá u důstojnických zkoušek.

    RIMMER: Neustále propadá u zkoušek! Jedenáctkrát podle mě není „neustále“! Když jíte roast beef jedenáctkrát za život, sotva se řekne: „Ten člověk jí neustále roast beef.“
    Bystroushaak avatar 22.11.2012 20:28 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To znamena ze jich neni vyrazne min nez normalnich vrazd.
    Normálních vražd bylo 173.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 14:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No to jo, ale nějak tak v antickém Římě to fungovalo (jestli neměl právo zabít potomka jen otec to nevím)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 17:56 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No. Tak v tomto směru jsem toho názoru, že rodič má mít absolutní právo nad životem svého dítěte do okamžiku, než je to dítě schopno samostatné existence.

    Tedy, co se tyka otazky preruseni tehotenstvi, tak se urcite shodneme. Ale jak myslite to "nez je to dite schopno samostatne existence"? Myslite tim, ze by mel rodic pravo zabit dite jiz narozene? Nebo tim dokonce myslite, ze by mel rodic pravo zabit dite treba dvanactilete, ktere take neni schopno samostatne existence? Musim zde podotknout, ze samostatne existence neni schopno i spousta dospelych a vydelecne cinnych lidi, kteri prezivaji jen diky spolecenskemu prerozdelovani...
    22.11.2012 18:49 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Souhlasim, po narozeni uz jde o vrazdu a je to neprijatelne. Jedinou vyjimku vidim v podobe eutanazie v pripadech kdy clovek neni schopen zivota bez pomoci pristroju. Rodina by pak mela mit pravo s eutanazii souhlasit a pozadovat ji.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 19:30 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Dětská mortalita byla dříve tak vysoká, že se jen málokdo fixoval na dítě tak jako je tomu dnes. Nechat zemřít dítě bylo mnohdy otázkou přežití.
    Kde to beriete? Asi si neviete predstaviť, čo je to pre matku, keď jej zomrú deti. Mojej prababičke behom jedného týždňa zomreli 2 dievčatká, možno na španielsku chrípku, ktovie. A nebolo jednoduché ich živiť. Potom jej z vojenčiny z Moravy poslali domov syna v cínovej rakve. Radšej by bola zomrela sama. Nikdy to neprešlo.
    tvora s inteligencí žížaly

    Hovoríte, ako by to ozaj bola len nejaká dážďovka. Nech je to na svedomí tej ženy a lekára, ale rozhodujú o cudzom živote a je otázne, či na to majú právo.
    Petr Tomášek avatar 23.11.2012 00:33 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No. Tak v tomto směru jsem toho názoru, že rodič má mít absolutní právo nad životem svého dítěte do okamžiku, než je to dítě schopno samostatné existence.

    Myslíš do pětadvaceti?

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    22.11.2012 12:33 enema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    zabit nekoho???? koho????
    Marcela* avatar 22.11.2012 14:12 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    o tom ma snad rozhodovat pred otehotnenim. A ne ve chvili kdy jedina moznost jak "nebyt matkou" je nekoho zabit...
    Někdy se zkrátka stane, z těch či oněch důvodů, že žena nechtěně otěhotní. Anebo chtěně, ale plod je např. prokazatelně "vadný". Anebo se během těhotenství ukáže, že těhotentsví ohrožuje život matky.

    Důvodů může být spousta, a vždy je věcí matky, co rozhodne se svým tělem. Protože dokud roste plod v jejím těle, je to její zodpovědnost. Proto by jí neměla být brána možnost interrupce. Jakkoli se to komukoli líbit nemusí, jakkoli se to příčí náboženským předsudkům.. Je to jistě věc nepříjemná, a to myslím především pro tu ženu.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    22.11.2012 14:57 messi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    myslim, ze tohle se zde jiz diskutovalo. Z pravniho hlediska nemuze zena rozhodovat zcela svobodne sama o osudu plodu. Ve vetsine ústav civilizovanych zemi je zakotvena ochrana obcanu. A proto musi spolecnost chranit i ty obcany, kteri se nalezaji jeste nebo castecne v deloze.
    22.11.2012 15:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To je ovšem hodně velký myšlenkový skok, který zdaleka ne každý považuje za korektní. A v tom je podstata sporu.
    22.11.2012 20:55 messi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nevim, kde nejaky skok vidite. Samozrejme je pravo v nejake spolecnosti vzdycky nejaky kompromis, stojici na nejakych zakladnich principech. A v nasi evropske spolecnosti se povazuje pravo kazdeho cloveka na sebeurceni za samozrejme a jeho dustojnost za nedotknutelnou. A na zaklade techto principu musi byt v pravnich systemech zakotvena ochrana kazde 'kreatury'. Mame napriklad i zakon o ochrane zvirat. A proto jsou chraneny i nenarozene plody.

    Samozrejme musi pravni system reagovat na situace, kdy spolu takrikajic 'souperi' 2 okolnosti a dochazi k vzajemnemu omezovani. A zde je moznost beztrestne interupce jednim z moznych reseni.

    Co je treba absolutne odsoudit, je volani zastancu nenarozeneho zivota po uprednostnovani plodu. To svedci o naprostem nepochopeni pravnich principu a takovym lidem je treba jasne vymezit hranice a proti takovym lidem je treba vystupovat s absolutni tvrdosti.
    kyknos avatar 23.11.2012 11:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    a jak si na to přišel, že by měl být chráněn nenarozený třeba měsíc starý plod?

    víš jak něco takového vypadá?

    co to má společného s člověkem?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2012 13:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    co to má společného s člověkem?
    Spíš je dobré se ptát, co ho od člověka liší. Odpověď zní: 8 měsíců. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 16:26 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    tvoje prava konci tam kde zacinaji prava nekoho jinyho.

    a pokud jde o "nekdy se zkratka stane" tak tak to v tomhle svete chodi - kazdej dospelej clovek by mel nest nasledky svych cinnu...
    Marcela* avatar 22.11.2012 19:15 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    tvoje prava konci tam kde zacinaji prava nekoho jinyho.
    Otázka je, kde jsou mlhavé hranice toho, kdo jsem já a kdo už je někdo jiný (samostatný jedinec, schopný života). A také, kdo má právo mluvit někomu do toho, co se má stát s jeho tělem či jeho nedílnou součástí.
    kazdej dospelej clovek by mel nest nasledky svych cinnu...
    To každopádně. V tomhle případě je to dokonce následek činů 2 lidí, takže není co závidět ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    22.11.2012 19:44 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Otázka je, kde jsou mlhavé hranice toho, kdo jsem já a kdo už je někdo jiný (samostatný jedinec, schopný života). A také, kdo má právo mluvit někomu do toho, co se má stát s jeho tělem či jeho nedílnou součástí.
    Ja tu hranici vidim porodem a zjevne to tak vidi matka priroda. Do porodu je plod ziven matkou a za normalnich okolnosti pokud zemre matka, umira i plod. Po porodu jiz jde o noveho cloveka a je za normlanich okolnosti mozne jej zachranit ackoliv matka zemre.
    To ze mame pochybnosti o teto hranici je jen umely jev dany pokrok lekarstvi kdy jsme schopni smrt a normalni prirozene zakonistosti do jiste miry potlacit, viz treba z jineho konce telo co by bez podpory pristroju zemrelo drzime pri zivote radu let a vahame zda mame vubec pravo daneho cloveka nechat zemrit.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Marcela* avatar 23.11.2012 09:40 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Udržování lidí při životě pod přístroji i několik let - to je zas jiné téma, vlastně opačný problém. To by se dalo možná řešit tak, že by si každý napsal jakousi formu závěti či ověřené prohlášení, zda si přeje být udržován pod přístroji a příp. na jak dlouho... A pak, ocitne-li se v oné situaci, by mu měli lékaři umožnit zemřít.

    Ja tu hranici vidim porodem a zjevne to tak vidi matka priroda. Do porodu je plod ziven matkou a za normalnich okolnosti pokud zemre matka, umira i plod.

    Tohle není dnes již pravda. Medicína dospěla tak daleko, že je schopná vypiplat dítě, narozené mnohem dříve. Cituji:
    Díky vývoji medicíny se hranice životaschopnosti plodu posunula již k 24. týdnu těhotenství, kdy hmotnost dítěte dosahuje cca 500-800g. Dítě narozené v tomto týdnu má již cca. 40% naději na přežití.
    Připomínám, že normální délka těhotenství je 40 týdnů...

    Můžete namítat, že to není přirozené, že může mít pak takové dítě trvalé zdravotní následky, ale vysvětlete to ženě, která se třeba několik let marně pokoušela dítě donosit a pak se to kolem 40let věku konečně povedlo, třebaže dítě se narodilo předčasně.. Taková žena je pak medicínskému pokroku velmi, velmi vděčná...

    Jsem pro, aby do cca 12 týdnů těhotenství měla žena svobodné právo na interupci, tak jak je to nyní. Je to dost času na to, aby žena vůbec přišla na to, že je těhotná a důkladně se rozhodla. Později ze zdravotních důvodů.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    23.11.2012 18:48 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To by se dalo možná řešit tak, že by si každý napsal jakousi formu závěti či ověřené prohlášení, zda si přeje být udržován pod přístroji a příp. na jak dlouho... A pak, ocitne-li se v oné situaci, by mu měli lékaři umožnit zemřít.
    Souhlasim. Ale je take nutne resit pripad kdy to dany clovek neurci. Pak by mel byt stanoven limit jak dlouho bude na pristrojich drzen, pripadne by to rozhodnuti meli ucinit nejblizsi pribuzni.
    Připomínám, že normální délka těhotenství je 40 týdnů... Můžete namítat, že to není přirozené, že může mít pak takové dítě trvalé zdravotní následky, ale vysvětlete to ženě, která se třeba několik let marně pokoušela dítě donosit a pak se to kolem 40let věku konečně povedlo, třebaže dítě se narodilo předčasně.. Taková žena je pak medicínskému pokroku velmi, velmi vděčná...
    Zde se ale bavime o diteti chtenem, kde ackoliv matka nedonosi plod, ma o nej stale zajem a je v poradku ze medicina pokrocila a umi nabidnout pomocnou ruku.
    Osobne nevidim duvod proc zvlastni legislativou chranit plod v tele matky. Legislativne je chranena matka, coz je dostatecne. A pokud matka ma zajem o interupci ze sve vlastni svobodne vule, je i z duvodu zachovani jeji svobody a prav nutne ji to umoznit.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    23.11.2012 22:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A teď ta záludná otázka: Do jakého stáří plodu bys to té matce umožnil? Jinými slovy: kde má být ta hranice a proč právě tam?

    To je osobně můj problém s potraty.
    23.11.2012 22:56 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak cokoliv od 24.tydne do porodu je "seda zona". Ale uz jsem to nekolikrat napsal, ja bych to ohranicil porodem.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    23.11.2012 23:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale uz jsem to nekolikrat napsal, ja bych to ohranicil porodem.
    Tak zaprvé, to mi není jasný, protože k tomu porodu by (zvlášť v pozdějších fázích těhotenství) došlo tak jako tak. Otázka je, v jakém stavu ten plod/dítě přijde na svět a co se s ním stane potom. Máš tím na mysli to, že by například bylo v pořádku, kdyby matka někde jen tak pohodila nedonošené 8 mesiční dítě? To mi přijde silně amorální.

    Zadruhé, chybí vysvětlení, které bych rád slyšel: Co se porodem tak zásadního stane/změní?
    Marcela* avatar 25.11.2012 12:12 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zde se ale bavime o diteti chtenem, kde ackoliv matka nedonosi plod, ma o nej stale zajem a je v poradku ze medicina pokrocila a umi nabidnout pomocnou ruku. Osobne nevidim duvod proc zvlastni legislativou chranit plod v tele matky. Legislativne je chranena matka, coz je dostatecne. A pokud matka ma zajem o interupci ze sve vlastni svobodne vule, je i z duvodu zachovani jeji svobody a prav nutne ji to umoznit.
    No, po tom 24. týdnu, resp. ještě mnohem dřív, bych to neviděla tak jednoznačně. Požádat o interupci (bez dravotních důvodů) např. v 7. měsíci by bylo úplně absurdní zvěrstvo. Rozhodnout se může matka do těch 12 týdnů těhotenství, na to má dost času a pokud se přihodí něco mimořádného v jejím životě během pokročilejšího stadia těhotenství, co v ní vyvolá přesvědčení, že by dítě nemohla vychovat, má možnost odložit jej do babyboxu. Je to krajní možnost, naprosto zoufalá možnost, ale tisíckrát lepší než dítě nechat usmrtit ve fázi pokročilého prenatálního vývoje...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    25.11.2012 15:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    "Neživíš, tak nepřepínej!" - Do narození je to věc matky a po narození obou rodičů. Může se mi tisíckrát nelíbit, že se někdo rozhodne své dítě raději zabít, je to ale především věc jeho svědomí, ne mého.

    Rozhodně nelze posuzovat zabití svého dítěte stejně jako zabití cizího dítěte. A také nelze stejně posuzovat neúmyslné zabití dítěte hůř než jeho týrání.

    Pochopím, když rodič samoživitel zabije své děti ve zkratu - i když s tím nesouhlasím. Ale nepochopím, jak může někdo své dítě raději zabít, než by připustil, aby je vychovával také (bývalý) partner.

    Marcela* avatar 26.11.2012 16:59 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale nepochopím, jak může někdo své dítě raději zabít, než by připustil, aby je vychovával také (bývalý) partner.
    To já každopádně taky ne.

    Nemusíme ani chodit do takových extrémů. Ono stačí nebrat ohled na dítě, řešit před ním partnerské spory, házet před dítětem špínu na bývalého partnera, nebo zamezit dítěti např., aby se mohlo vídat s otcem..

    Anebo naopak z druhé strany - celkem častý jev je neplacení alimentů, zneužívání nevymahatelnosti práva, to všechno nakonec odnesou děti.

    Už tyhle "banality" můžou dítě dost poškodit, je to taky svým způsobem týrání, i když ne fyzické.

    Ale už jsme odbočili trochu jinam.
    "Neživíš, tak nepřepínej!" - Do narození je to věc matky a po narození obou rodičů. Může se mi tisíckrát nelíbit, že se někdo rozhodne své dítě raději zabít, je to ale především věc jeho svědomí, ne mého.
    Příliš nerozumím. Znamená to, že byste souhlasil s možností "umělého přerušení těhotenství" až do porodu? ... Nevěřím :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    26.11.2012 17:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Příliš nerozumím. Znamená to, že byste souhlasil s možností "umělého přerušení těhotenství" až do porodu? ... Nevěřím :-)
    Ano, souhlasil. Nikomu - s výjimkou matky, do toho nic není. Otázka, kdy začíná život v případě lidského plodu je jasná - v okamžiku oplodnění vajíčka. Ovšem do okamžiku než plod přestane být součástí matky, je jen ona tím, kdo může rozhodnout zda ho donosí, nebo ne.

    V dřívějších dobách, kdy byla vysoká dětská mortalita nebyla fixace na děti tak silná jako dnes. Tato posedlost ochranou nenarozeného života vede k tomu, že přežívají jedinci, kteří by se jinak nemohli dožít produktivního věku. Je to na jednu stranu úžasné, že dokáží lékaři vypiplat i takové děti, jenže to sebou nese nebezpečí skrytých genetických poruch, které se odrazí až u budoucích generací.

    Rozhodne-li se těhotná matka své dítě zabít, přes to, že se normálně vyvíjí a mohlo by se narodit jako zdravé dítě, je to sice odsouzení hodné, ale nikdo ji nemůže nutit k tomu, aby ho donosila!

    Kdyby u nás nebyl takový opruz s adopcí, tak by zřejmě nebyly ani zapotřebí babyboxy, ale dobře že jsou, protože z mého pohledu přeci jenom minimalizují pravděpodobnost, že matka nechtěné dítě zabije ať již během těhotenství, nebo bezprostředně po porodu. Jen proto, že je pro ekonomickou či sociální přítěží.
    26.11.2012 18:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V dřívějších dobách, kdy byla vysoká dětská mortalita nebyla fixace na děti tak silná jako dnes. Tato posedlost ochranou nenarozeného života vede k tomu, že přežívají jedinci, kteří by se jinak nemohli dožít produktivního věku.
    To ale platilo i o dětech do puberty, a přesto je ochraňujeme...

    Jina i tobě bych rád položil otázku, co se tak zásadního na dítěti porodem změní. Co se týče závislosti na matce, chvíli před porodem to je celkem to samé co ještě nějaký čas po porodu.
    ale nikdo ji nemůže nutit k tomu, aby ho donosila!
    Proč by ne? Nevím, proč by se neměla ochrana dětí vztahovat i na dobu před narozením, kór když je vše v pořádku a bez rizika většího než obvyklého...

    Mimochodem... ty fandíš eugenice? Trochu to na mě dělá ten dojem, možná se pletu...
    26.11.2012 19:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To ale platilo i o dětech do puberty, a přesto je ochraňujeme...
    Možná ty, já ne.

    Přirozené je ochraňovat především mláďata vlastní tlupy, protože jsou pokračováním jejího genofondu. V přírodě není výjimkou, že dominantní samec jiné potomky než svoje vyžene, nebo rovnou zabije, dokud to jde.

    Ad eugenika - nelze s vaničkou vylévat i dítě. Vadný, nebo poškozený genom neznamená nutně poškozeného potomka, ale zvyšuje se tím pravděpodobnost, že se genetická porucha přenese dál. K defektu dojde teprve tehdy, když se sejde v jednom jedinci stejná genetická porucha. A tato pravděpodobnost - ať se to někomu líbí nebo ne, tím že své geny reprodukují jedinci, co by na normálních okolností neměli šanci přežít, stoupá.

    Tím neschvaluji cílenou likvidaci či eliminaci jedinů s poškozenými geny, jenom říkám že každá ochrana života by měla mít své meze a bijci za práva na život nenarozeného plodu by se měli angažovat spíše tam, kde jde o život už těm plodům živě narozeným.
    26.11.2012 22:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Přijde mi, že směšuješ dohromady dvě různé věci: 1) co je přirozené a 2) co (ne)může matka udělat s plodem/dítětem.

    Ad 1) Pozor na naturalistický omyl. To, že se něco běžně v přírodě děje, neznamená, že to je pro člověka morálně v pořádku, že by to měl dělat, atd. V přírodě se děje ledacos. Dokonce ani ty opice nejsou afaik k našemu druhu zas až tak blízko, ačkoli příbuznost tam samozřejmě je. Ale i kdyby byly velmi blízko, stále není nijak dané, že bychom měli kopírovat jejich chování. Nikde není zaručeno, že oni to dělají správně.

    Dokonce mi ani nepřijde samozřejmé, že bychom měli mít lepší genofond (ie eugenika), nepřijde mi, by z toho automaticky plynuly výhody (o morálcě věci nemluvě).

    Ad 2) Z 1) nijak neplyne 2). To, že dřív plody/děti běžně umíraly mnohem více, je možné, ale rozhodně z toho neplyne, že si může matka s plodem/dítětem dělat co chce. Já na interupci rozhodně nevidím žádný návrat k přirozenosti. Ti lidé z (možná ne až tak) dávných časů by se pravděpodobně tím spíš že jejich děti často umírali zděsili, kdyby se doslechli, že dnešní lidé jen tak z libovůle nenechají narodit plod, se kterým není nic v nepořádku.

    To, že chráníme děti není imho žádný moderní "nepřirozený" prostředek pro kažení starších "přirozených" úmrtních statistik a lidského genofondu, ale pouze specielní případ ochrany lidského života obecně. Matka má zakázáno zabít své dítě v zásadě ze stejných důvodů, z kterých má zakázáno zabít kohokoli jinýho. A plod (v pozdější fázi těhotenství) je od dítěte odlišný pouze tím, že ho má matka v břiše a ne v kočáru před sebou. Pokud bys chtěl povolit zabití dítěte nebo plodu v pozdější fázi, musel bys imho povolit vraždy všeobecně, jinak si neumim představit, jaký by to mělo konzistentní odůvodnění.

    Jediný místo, kde vidím prostor pro nějaké pochybnosti, je v raných fází těhotenství, kde se můžeme hádat, jestli to už je lidský jedinec, nebo ještě shluk buněk, a jestli on lidský jedinec vlastně taky není "jen shluk buněk" a co to znamená atd. atd., to je asi docela nadlouho. Čili tam bych viděl jedinou možnost pro ospravedlnění potratů, ačkoli osobně nevím, na základě čeho to s nějakou rozumnou konzistencí posoudit.
    26.11.2012 22:54 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pouze
    Dokonce mi ani nepřijde samozřejmé, že bychom měli mít lepší genofond (ie eugenika), nepřijde mi, by z toho automaticky plynuly výhody (o morálcě věci nemluvě).
    No pokud budeme umět léčit následky více a více genetických nemocí bez toho aniž bychom opravovali příčinu (genom), tak jsme vlastně lidstvo skoro úplně zbavili evoluční selekce a jednak se přestaneme vyvíjet (všichni s téměř stejnou šancí - relativně k divočině) a jednak se ty chyby v nás budou kumulovat. Je to asi jako s boxem s windows, kdy se v něm množí memory leaky a chyby v RAM kvůli rozpadlým atomům, přičemž majitel/evoluce musí za čas udělat reset. Pokud ten windows necháme běžet déle, tak bude tak zabugovanej, že nebude použitelný v kritické chvíli. Řekl bych, že kromě "zpátky na stromy" nebo horších metod, nám zbývá asi pouze plné pochopení genomu a jeho modifikace (opravy a další kroky evoluce).
    26.11.2012 23:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No, myslim si, že jak se začnem pokoušet opravovat genom, půjde to už všechno tuplem do kopru :-D
    27.11.2012 01:37 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Asi jo, ale jinudy už cesta IMHO nevede.
    Marcela* avatar 27.11.2012 11:33 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    do okamžiku než plod přestane být součástí matky, je jen ona tím, kdo může rozhodnout zda ho donosí, nebo ne.
    To je sice do velké míry pravda, ale není to tak jednoznačné. Dítě, jak roste v děloze, začíná si postupně takříkajíc žít svým životem. Životaschopné je, jak už bylo zmiňováno, mnohem dřív než v okamžiku porodu. Na snímcích z břicha je jasně patrné, jak v rámci svého prostoru např. dělá kotrmelce, cucá si palce, směje se, bubnuje, atd. Hranici od okolního světa tvoří pouze pár mm kůže. A to podle mě není důvodem, aby tahle nová vyvinutá lidská bytost mohla být snad považována za věc, podobnou snad nádoru, a dle svévole matky jako takový odstraněna v této fázi.

    A na to navazuje další záležitost - ani se mi do toho nechce, ale podívejme se ev. praktickou proveditelnost. Dovedete si představit doktora, který by dobrovolně "utratil" zdravé životaschopné dítě? Dovedeno ad absurdum - měl by mu to snad zákon přikázat? Je to zcela v rozporu s lékařskou etikou i normálním lidským cítěním.
    Rozhodne-li se těhotná matka své dítě zabít, přes to, že se normálně vyvíjí a mohlo by se narodit jako zdravé dítě, je to sice odsouzení hodné, ale nikdo ji nemůže nutit k tomu, aby ho donosila!
    Ano, je to odsouzeníhodné a přesto ji nikdo nemůže nutit, aby dítě donosila /je to na její vlastní zodpovědnost/, ale už vůbec nemůže nikdo nutit lékaře k tomu, aby jí vyhověl! Jak píšu výš...
    V dřívějších dobách, kdy byla vysoká dětská mortalita nebyla fixace na děti tak silná jako dnes. Tato posedlost ochranou nenarozeného života vede k tomu, že přežívají jedinci, kteří by se jinak nemohli dožít produktivního věku.
    Já myslím, že fixace na děti je pořád stejná, jen dřív neměli lidé takové možnosti v lékařství, jako dnes. Kdyby je měli, jistě by své děti zachraňovali se stejnou vehemencí, jako dnes.

    Taky je logické, že čím méně se rodí dětí, tím úzkostlivější péče o ně je.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    22.11.2012 18:34 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Do porod je to plod neschopny prezit bez matky a matka ma mit plne pravo o nem rozhodnout. Porodem zacinaji prava noveho cloveka, ackoliv sam se o sebe jeste nepostara.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 19:09 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    me by zajimalo jaks prisel na to ze pred porodem to jeste neni clovek a po porodu uz jo. Mas odkaz na nejakej vyzkum kterej by tohle dokazoval?

    Pokud souhlasis s tim ze je to clovek i pred narozenim, tak se dostavame do situace kdy nutne musis omezit neci prava. A moznosti josu:

    - omezit pravo matky na potrat - par mesicu bude zit v mirnym nepohodli, donosi dite a da je k adopci

    - omezit pravo ditete na zivot a zabit je

    V kazdym pripade nekoho omezis, ale nerikej me ze nevidis ten obrovskej nepomer...
    22.11.2012 19:49 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    viz vyse Vyjadruji se dost jasne, do porodu hajim pravo matky, plod je zavisly na ni a tudiz nema prava zadna.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 20:32 messi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    plod je zavisly na ni a tudiz nema prava zadna.

    ach jo

    klidne se zeptejte nejake zeny, matky, jestli je to v poradku, ze kdyz bude tehotna a nekdo ji zmlati ze potrati, tak jestli bude taky ochotna akceptovat, ze ten plod nemel zadna prava.
    22.11.2012 21:12 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak to prr, ja tu hajim pravo matky rozhodnout se o plodu v jejim tele, odebrani plodu nasilnou cestou rozhodne neni projevem jeji vule a nic takove jsem ani nepripustil! Vytrhavate z kontextu a zcela zkresluje to co se celou dobu snazim rict.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 20:15 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Co plod, ktery je dusledkem znasilneni? Tam byste take zene zakazal interupci? Zena by proste pravo na rozhodnuti prerusit tehotenstvi mela mit vzdy bez ohledu na prava nenarozeneho, je to jeji telo a hotovo. A abych rekl pravdu, vami nastineny nepomer tam opravdu nevidim.
    22.11.2012 20:39 messi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ne, na pocatku toho threadu stoji _ze matka a pouze matka_ rozhoduje co bude delat se svym telem _bez ohledu na okolnosti_. A o to tady jde. O tom jestli se a za jakych okolnosti povoli interupce je pak na dalsi diskuzi.
    22.11.2012 20:43 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Co plod, ktery je dusledkem znasilneni? Tam byste take zene zakazal interupci?
    Tohle je dost slozita eticka otazka a v tomhle pirpade by se dalo mluvit o nejakych vyjimkach. I kdyz ja osobne to vidim tak jako by te nekdo prepadl a zpusobil ti zraneni ktery si vyzada nekolika mesicni leceni. Utocnik by za to mel dostat trest a zaplatit ti nejaky odskodneni, ale tech par mesicu te to proste bude omezovat.
    Zena by proste pravo na rozhodnuti prerusit tehotenstvi mela mit vzdy bez ohledu na prava nenarozeneho, je to jeji telo a hotovo.
    Zena by vzdy mela mit pravo se rozhodnout jestli se s nekym vyspi. Ale jakmile to udela a otehotni tak pravo zabit dite je barbarsky.
    A abych rekl pravdu, vami nastineny nepomer tam opravdu nevidim.
    ok, byls odsouzenej za nejakej zlocin a mas na vyber:

    1. 9 mesicu ve vezeni (predpokladam ze vezeni je horsi nez tehotenstvi)

    2. trest smrti

    nerikej me ze nevidis ten rozdil...
    24.11.2012 01:58 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale jakmile to udela a otehotni tak pravo zabit dite je barbarsky.
    Nevyplývá z toho, že ženy, jejichž tělo není schopné donosit plod nemají právo na sex (pokud by teda nechtěla být za barbara)? (žádná ochrana není 100% a tak je vždy možnost, že otěhotní).
    pavlix avatar 22.11.2012 03:29 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    to ti vadi protoze tenle nazor ma vetsinou cirkev
    Potrefená husa nejvíc kejhá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    21.11.2012 22:38 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Černoprdelnice. Nebrat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    21.11.2012 23:44 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No jo, ale copak to je ta nejhorší věc, co na ní může být? Ani zdaleka ne. Třeba Okamura nebo Bobošice černoprdelníci nejsou, ale kolo bych si vo ně neopřel.
    21.11.2012 23:45 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak u Roithové mě zarazilo, že v té anketě zřejmě byla pro zákaz stavby mešit... to by podle mě ani nemělo být téma (v demokracii).
    21.11.2012 23:56 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nejhorší asi ne, ale minimálně stejně strašná jako moje výhrady ke druhým dvou zmíněným.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    gtz avatar 21.11.2012 20:22 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No kdyby byla možnost, aby tam zůstal Klaus, tak raději Klause než ty co se tam hlásí.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.11.2012 20:37 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pod to se podepisu. Klaus coby predseda ODS a premiér mi byl silným trnem v oku. Ovšem coby prezident mi vyhovuje a jednoznačně bych jeho další kandidaturu podpořil
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    gtz avatar 21.11.2012 21:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Psal jsem to i proto, že on ty zákony nepodepisuje slepě aniž by je četl. A když se mu to nelíbí tak to jasně dá vědět.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.11.2012 23:02 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Psal jsem to i proto, že on ty zákony nepodepisuje slepě aniž by je četl. A když se mu to nelíbí tak to jasně dá vědět.
    jasne, jako treba ze podepise zakony o duchodovy reforme a pak vetuje provadeci zakon ... ja fakt nechapu, kde lidi podobny nazory typu ze Klaus je konzistentni, citelny a ja nevim co, berou ... :-(
    gtz avatar 21.11.2012 23:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Dobře, ať je jaký je, ale stále je lepší než Ti co tam jdou
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.11.2012 22:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Je smutné, kolik lidí tohle tvrdí, protože nevědí téměř nic o tom, jak ve své funkci zneužívá toho, že ústava byla napsána s předpokladem, že prezident bude rozumný člověk, který nebude pro své zájmy zneužívat každé skulinky, která v ní není doslovně vymezena.
    pavlix avatar 22.11.2012 03:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Něco konkrétního?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2012 08:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Z těch nejkřiklavějších případů třeba aféra s (ne)jmenováním soudců na základě toho, že Václav Klaus svým osobním rozhodnutím stanovil věkovou hranici, která neměla žádnou oporu v ústavě nebo zákonech. Soudce (budoucí) tím IIRC dostal do neřešitelné situace, protože vytvořil několikaletou mezeru mezi koncem maximální doby, po kterou mohou být čekateli, a věkem, kdy už Václavu Klausovi připadali dost staří, aby je byl ochoten jmenovat.

    Jiný příklad: podle zákonné procedury ministr zahraničí navrhne velvyslance a po schválení vládou jej prezident jmenuje. Prezident může jmenování odmítnout, což bylo zamýšleno jako pojistka pro výjimečné případy, kdy je konkrétní kandidát pro prezidenta z vážných důvodů nepřijatelný. V pojetí Václava Klause to fungovalo tak, že pokud on měl svého favorita, kterého na konkrétní velvyslanectví chtěl dosadit, odmítal všechny ostatní, dokud mu "nenavrhli" toho, koho on chtěl.

    Nějaké podivnosti myslím byly i kolem (ne)jmenování ústavních soudců a členů bankovní rady. Jistě, všechno tohle bylo formálně v mezích zákonů a ústavy, ale to je přesně to, co jsem psal: formulace v ústavě jsou založeny na předpokladu, že prezidentem je rozumný člověk, který nebude pro své zájmy zneužívat každé skulinky, kterou mu text ústavy nechá. Václav Klaus bohužel ukázal, že tento předpoklad byl příliš optimistický.

    pavlix avatar 22.11.2012 10:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Díky, chtěl jsem mít představu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    22.11.2012 17:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A vypada to, ze ma dalsi zarez: Čl.62 Prezident republiky

    h) má právo vrátit Parlamentu přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního,
    i) podepisuje zákony,

    Ja tam ctu, ze zakon ma podepsat nebo vetovat, nemuze zakon jen nepodepsat.
    22.11.2012 11:00 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jistě, všechno tohle bylo formálně v mezích zákonů a ústavy
    vsechno urcite ne, minimalne napr. ignorovani rozsudku Nejvyssiho sparniho soudu IMHO uz je mimo zakonne meze. Dalsi veci (jako napr. podezreni, ze prezidentske milosti prodava) se AFAIK ani radne nevysetrovaly :-(
    22.11.2012 18:02 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nějaké podivnosti myslím byly i kolem (ne)jmenování ústavních soudců

    Tady bych hledal problem spise v senatu ;-)
    22.11.2012 18:37 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Rád bych vzal svá slova o Klausovi zpět. Jsem velmi zklamán nekonzistentností a alibismem ohledně církevních restitucí
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 21.11.2012 20:51 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Taky se přidávám. Ať v minulosti napáchal nebo nenapáchal cokoliv, tak mám pocit, že to je solidní člověk se schopností vidět věci s odstupem.
    21.11.2012 20:31 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Dle kohovolit.eu mam nejvetsi shodu s Okamurou (38%) a nejmensi s knizetem (-23%).
    Koho volit momentalne netusim, vim ze je pro me neprijatelny Franz (vzhled, prezident by mel byt inteligentni a reprezentativni), Dlouhy, Fiser, Knize, Bobosikova, Fiserova a Sobotka.
    Co me silne zarazi, ze az na Sobotku vsichni kandidati jsou pro vyuku romstiny. A vetsinou proti zakazu stavby mesit.
    Zadny kandidat neni pro vystoupeni z EU a NATO, cimz jsem v rozporu se vsemi kandidaty.
    Co se tyce meho vztahu ke KSCM, beru je jako legitimni stranu a nevadil by mi jejich podil na vlade. Straseni komunisty, ktere pravice tak rada vyuziva, je obrovska hloupost, komunisticka diktatura kterou zname z doby pred rokem 1989 se zde tezko muze vratit, doba se zmenila. A pri sledovani posledniho prenosu z parlamentu jsem byl prekvapen inteligenci Vojtecha Filipa. Osobne bych ale KSCM NIKDY nevolil.
    U Okamury mi castecne vadi ze je jen 50% Cech, pral bych si opravdu ceskeho prezidenta, ale toto neni to nejpodstatnejsi. Navzdory sve vlastni benevolenci vuci KSCM jsem se vydesil nad prohlasenim Okamury ohledne KSCM. Nejsem si jist zda jde o podobne benevolentni pristup nebo jistou snahu zalibit se levicovym volicum a vyuziti faktu ze KSCM nakonec nepostavila vlastniho kandidata.
    Obecne se mi na volbe prezinta nelibi jiz samotne podminky kandidatury. Dle meho nazoru i kandidati navrzeni politickymi stranami, tedy s podporou poslanu a senatoru, by meli povinne sesbirat 50.000 podpisu jako ostatni. Samo o sobe je pro ne velkou vyhodou podpora strany (tj.zajisteni hlasu volicu kteri budou volit kohokoliv navrzeneho jejich preferovanou stranou) a prispevek ci plne financovani kampane.
    S Okamurou jsem take v primem rozporu ohledne dostavby Temelina.
    Co se prvniho kola tyce, jeste si nejsem zcela jisty, v druhem kole budu volit mensi zlo, jako 100% vidim volbu kohokoliv, jen aby urad neziskal knize a Premysl Sobotka (navzdory 8% shode).
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Dreit avatar 21.11.2012 20:57 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Bacha na to, že jsi proti mešitám je jistá forma rasismu :-D

    Nope
    21.11.2012 21:27 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A to ze jsem proti zavedeni romstiny do skole snad ne? :-D
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 22:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Rasismu ne, spíš je to ve velmi příkrém rozporu se svobodou vyznání. Těžko můžete mít v ústavě deklarovanou svobodu vyznání a pak na jedné straně umožnit stavbu kostelů a synagog a na druhé zakázat stavbu mešit.
    gtz avatar 21.11.2012 22:12 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jenže víš jak je to. Kostelů zde bylo plno i dříve a nějaká ta synagoga zda taky byla. A náš stát je celkem zadobře jak s Židy tak i s Vatikánem. A islám (mešity) oni berou jen jako možné místo shromaždování osob, které mohou mít něco proti vládě.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    22.11.2012 00:29 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Na druhou stranu, je v rozporu se svobodou vyznaní být proti církvi, jejíž politikou je být proti svobodě vyznáni, včetně svobody nemít vyznání?
    22.11.2012 00:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Náš stát je sekulární. Jako takový nemá řešit jestli to co se staví je mešita, synagoga, kostel, či hypermarket. O takových věcech si má rozhodovat obec, které se to týká. Stejně tak ale nemá žádné církve financovat.

    Katolická církev dlouhodobě zneužívala výsadního postavení v tomto prostoru, proto jí byl zabaven majetek. Na druhou stranu se stát zavázal hradit její potřeby. Svoboda vyznání však neznamená, že by měl stát církve financovat jinak, než jako každé jiné neziskové organizace. Pokud ale nějaký takový spolek od státu získá majetek, který lze komerčně využívat, pak by měl být automaticky z tohoto financování vyloučen. Stejně tak by měl být vyloučen i v případě, že těchto finančních prostředků (a nikolvěk příspěvků svých členů) využívá k propagaci své ideologie.

    22.11.2012 00:50 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vzhledem k tomu, ze muslimove jsou (podobne jako nekteri evangelikani a narozdil od katoliku) prevazne organizovani v malych nezavislych 'kongregacich', je nesmysl mluvit o jednotne politice muslimske cirkve.
    22.11.2012 06:31 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Žádná svoboda není neomezená. Měli bychom požadovat nějaké protiplnění. Třeba za každou mešitu v Evropě se postaví kostel v nějaké islámské zemi.
    22.11.2012 08:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Co je to za nesmysl? To se jako udělá mapa "křesťanských", "islámských", "židovských", "budhistických" atd. zemí a bude se požadovat přesné účtování "kus za kus"? Za každý kostel v Japonsku budhistická svatyně v Itálii? Za každý kostel v Africe jeden šamanský totem v Evropě? Kdo bude rozhodovat o tom, které země patří do které sféry vlivu?

    A vůbec, zásadně protestuji proti tomu, aby se ČR řadila mezi křesťanské země. Jen bude potřeba dořešit, jaké ateistické svatyně se budou recipročně stavět v náboženských zemích za jejich kostely, synagogy, mešity a jiné náboženské stavby u nás… :-)

    22.11.2012 08:32 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zní to divně, ale podle mě jde o správné řešení. Není možné, aby se někdo dovolával práv pro sebe, ale ostatním tato práva nepřiznával. To je cesta do pekla.
    22.11.2012 09:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No jo, ale úplně stejný argument se dá použít i na Roithovou samotnou. Ovšem pokud zachováme demokratické zákony, vč. té náboženské svobody, tak možnost mít extra práva pro sebe nuebudou mít ani jeden.

    To, že ten muslim si oboně myslí, že by ostatní neměli mít stejný práva jako on, je sice možné, ale 1) se zákonem ČR to nemá nic společnýho a 2) takových lidí je spousta a zdaleka to nejsou jen muslimové...
    22.11.2012 09:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V okamžiku, kdy budeme podmiňovat svobodu vyznání X v ČR pro občany ČR tím, jestli v nějaké víceméně náhodně zvolené zemi Y (kde je vyznání X většinové) se lze svobodně hlásit k vyznání Z, bychom jen těžko mohli tvrdit, že je u nás svoboda vyznání.
    22.11.2012 10:23 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Muslimové u nás mají svobodu vyznání. Stavba mešity je komplexní problém, na který se aplikuje spousta dalších zákonů. Potom je tady úplně jiná diskuze, jestli je pro Evropu prospěšné, aby sem imigrovali muslimové.
    22.11.2012 10:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Stavba mešity je komplexní problém, na který se aplikuje spousta dalších zákonů.

    Jistě. Ale pokud máme svobodu vyznání, není důvod, aby jim byly kladeny jakékoli jiné překážky než jakémukoli jinému spolku, který se rozhodne postavit si budovu. (Samozřejmě si na druhou stranu ani nemyslím, že by měli mít ve stavebním řízení nějaké výhody nebo že by jim stát dokonce měl na stavbu nějak přispívat.)

    gtz avatar 22.11.2012 15:26 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    však už jsem to zde psal, lidé se bojí, aby se v nich nescházeli lidé co tíhnou k fundamentalismu. Ano pro ně je to samé jako pro Židy synagoga, kde se jen modlí.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    22.11.2012 13:00 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    jedné straně umožnit stavbu kostelů a synagog a na druhé zakázat stavbu mešit.
    Tak zakážeme i synagogy a kostely... Jupí! :)
    24.11.2012 01:00 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Rasismu ne, spíš je to ve velmi příkrém rozporu se svobodou vyznání. Těžko můžete mít v ústavě deklarovanou svobodu vyznání a pak na jedné straně umožnit stavbu kostelů a synagog a na druhé zakázat stavbu mešit.
    Co řešení: ?

    Mešita by měla být veřejné místo asi jako kostel. Minimálně by musela být taková mešita přístupná jako kostel (takže pokud by muslimům nevadili turisti (a turistky bez burek) v jejich náboženské budově, tak proč ne).
    24.11.2012 10:08 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Je to otazka toho ktereho nabozenstvi. Do nekterych kostelu te v kratasech taky nepusti. V Lurdech dokonce ani do arealu okolo jeskyne.
    24.11.2012 15:49 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo to se mě nelíbí taky. Ideální by bylo, že pokud sami chtějí mít omezení, tak OK, ale pokud by chtěli omezovat ostatní (třeba i fyzickou hrozbou), tak mají smůlu nehledě na vyznání.

    Jinak tak mě napadá, že ty kostely tam už stojí třeba stovku let, kdežto mešita by byla nová. A protože kultura by se měla ubírat směrem k toleranci, tak bych to u nových staveb vyžadoval a u starých urgoval (osobně bych řekl, že za pár let lidi v kraťasech do toho kostela pustí).

    P.S. Jedná se o stavby jen v ČR. To bysme se mohli bavit o Švýcarsku, kde to maj zakázaný úplně.
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 18:07 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jestli se postavi mesita bych nechal rozhodnout v mistnim referendu. Osobne bych hlasoval proti. Nelibi se mi to, protoze to beru jako invazi cizi kultury. Druhy duvod je, ze pokud budu chtit postavit kostel v islamsky zemi, poslou me do prdele.
    22.11.2012 18:43 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V islámských zemích je kostelů plno. Mimochodem, v Evropě je mešit taky mnoho. Sarajevo je odsud pár hodin jízdy.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 22.11.2012 19:31 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Slysel jsem, ze v typicky islamsky zemi si jen tak kostel nepostavim, ale mozna ze to je jenom mytus. Ze je v Evrope mesit mnoho muj nazor na stavbu mesit nemeni.
    22.11.2012 22:26 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Milý Blbče, zastáváš silně xenofobní a špatný názor.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 23.11.2012 01:06 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Diky za informaci, ale chtelo by to argumenty, ktere nasledne vyvratim, protoze to je dobry nazor.
    23.11.2012 22:41 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Není to tak zcela jednoznačné: Egypt (Asuán, Káhira, Alexandrie), Írán
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    22.11.2012 20:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kostelů tam může být dost, ale otázkou je, kolik jich přibylo v poslední době. Situace křesťanů v islámských zemích se stále zhoršuje, často jim jde o holý život. Nemá smysl být laskavý k někomu, kdo naši laskavost neopětuje.
    22.11.2012 22:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Moc jich samozřejmě není. Nicméně, ona se i situace muslimů v islámských zemích stále zhoršuje a často jim jde o holý život. V tom případě chci být k muslimům laskavý, protože oni ke mně osobně, k ateistovi, docela laskaví jsou. Kdyby u nás ve vsi vedle hnusnýho barokního kostela s teplým pšonkem za kostelníka vyrostla mešita, dost bych to uvítal. Aspoň by místním křesťanům trochu spadnul hřebínek.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 23.11.2012 01:14 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Aspoň by místním křesťanům trochu spadnul hřebínek.
    Ha, o kus výš mě označuje za xenofoba a sám to je xenofób!
    23.11.2012 01:46 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Co že je na tom xenofobního?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 23.11.2012 02:46 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pravda, xenofóbní to nejspis neni, beru zpet a nabizim omluvu. Ale v principu je to to samy z ceho jsi me obvinoval, averze ke skupine lidi.
    Člověk z Horní Dolní avatar 23.11.2012 03:10 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jinak podle definice na Wikipedii jsem xenofob. Mozna vytvorim na wiki stranku "openly xenophobic people" a pridam se tam.

    Je to takova negativni nalepka, kterou podle me vymysleli politici, aby mohli argumentovat takhle: "Nazor A je xenofobni, coz automaticky znamena, ze je spatny a jeho autor by se mel stydet, fuj!" (nasleduje vycitavy vyraz nesouci znaky samolibosti a moralni nadrazenosti)

    BTW, podle me jsi xenofobfob.
    23.11.2012 08:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ty v tom máš ale guláš.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Člověk z Horní Dolní avatar 23.11.2012 09:50 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vidis, rikal jsem ze ses xenofobfob.
    Marcela* avatar 22.11.2012 19:17 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jestli se postavi mesita bych nechal rozhodnout v mistnim referendu.
    Přesně tohle jsem chtěla navrhnout. Naprostý souhlas. Lidi by si měli sami rozhodnout, chtějí-li ve své čtvrti/městě mešitu.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    21.11.2012 21:25 radicalcut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nechápu, jak může ten lov na komunistické čarodějnice probíhat ještě v roce 2012. Dvacet let po revoluci tady máme zcela novou a ještě nebezpečnější sortu zmrdů než pár prospěchářů, kteří se pragmaticky svezli na tehdejší vlně. Zaměřil bych svou pozornost radši jinam.
    21.11.2012 21:32 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Taky to tak citim.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 22:24 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    To je taková pojistka. Kdyby náhodou komunisté vyhráli volby, tak jim stejně násilím zakáží vládnout. No a když budou mít obyvatelé dostatečně vymyté mozky, tak i tak hrubé narušení demokracie tiše přejdou.

    otula avatar 21.11.2012 22:35 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nechápu, jak může ten lov na komunistické čarodějnice probíhat ještě v roce 2012 ... Zaměřil bych svou pozornost radši jinam.
    Já nechápu, co na tom nechápeš. V každé době se musí nějaká čarodějnice k upalování najít. Jednak lid si to žádá, jednak potřebujeme odvést pozornost od našeho drancování státních peněz. A na koho ukázat? No přece na toho, kdo je vděčným cílem už přes 20 let.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    22.11.2012 07:06 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nějaká čarodějnice k upalování
    a čo je na tom obludné, inkvizítori sú stále tí istí
    22.11.2012 05:47 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Lov na komunisty v roce 2012 je proto, že fanatismem zblbí lidé nenávistí vůči nějakému veřejnému nepříteli pak dají hlas někomu, komu by při zdravém rozumu nedali a odepřou hlas někomu, komu by ho při zdravém rozumu dali, ale ten byl očerněn vztahem s komunisty médii, protože by někomu škodícímu zatnul tipec.

    Tahle zem se nebude mít lépe, dokud bude většina lidí smýšlet tak, jako autor článku.

    A to jsem pěkně prosím nevolil ani ČSSD ani komunisty.

    V čele státu máme strany a maníky, kteří byli mnohokrát zvoleni pod hloupým heslem „aby to nevyhráli komunisti“ nebo někdy maličko jiným „aby to nevyhrál Paroubek“.

    Teď lidi zvolí nejhoršího prezidenta v přímé volbě, protože hlavní kritérium pro ně bude aby neměl nikdy nic společného s komunisty a aby na komunisty plival kudy chodí. Ostatní kritéria budou v pozadí. Média budou nenápadně plivat články, kde u „nežádoucích“ kandidátů napíší nějakou příznivou větu ohledně vztahu s komunisty (Okamura) a u „žádoucích“ kandidátů pak nic takového zůdrazňovat nebudou bez ohledu na realitu vztahu s komunisty.

    Tahle země je dost podělaná politicky právě pro ten důraz na nenávist ke komunismu. A protože to funguje, ti shora to na lid používají.

    Znovu říkám, za totality jsem měl oplétačky a hrozilo mi vylití ze školy a politické vězení. Nejsem žádný propagátor komunismu.

    Jenom jsem pochopil, že tato země je politicky a vládně zmrvená proto, že nenávist ke komunismu je jediné, co stačí, aby strana či kandidát prošel do voleb.

    Já se budu ptát, zda prezident může prospět zemi. A kašlu na to, zda byl spojován s komunismem. A také, zda je dostatečně schopný a nenaivní uspět v drsném prostředí (vylučuje třeba Fischerovou), a zda je dostatečně strategicky obratný a intuitivní na odhad (vylučuje Zemana a Franze). Zda nepodporuje otroctví vůči bankám či EU či imigrantům či Romům (vylučuje Fischera, Schwarzenberga, …).

    Zásadně nebudu volit nikoho, kdo kromě českého občanství bude mít ještě jiné.

    Nicméně na vztah ke komunismu nebudu již u kandidáta ani v nejmenším přihlížet (ani kladně ani záporně). Ani v jakýchkoli příštích volbách. Považuji to již za ptákovinu – nenávist ke komunismu dovedla současnou zemi do té zadnice kde teď je.

    22.11.2012 11:25 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Pěkně napsané, nemůžu se než ztotožnit.

    Můj strýc měl za bývalého režimu hodně problémy, v padesátých letech byl dokonce za trest v uranových dolech. Přesto když viděl co se děje dnes, říkal že by se někdy raději vrátil před revoluci 89.

    A na druhou stranu tu máme generaci mladých, kteří minulý režim vůbec nezažili (nebo jen jako hodně malé nechápající děti), kteří jsou protikomunistickými fanatiky, a když slyší zkratku KSČ tak mají tmu (nebo modro?) před očima a vůbec nepřemýšlí. Takoví lidé by pak klidně zvolili ďábla, jen když bude proti komunistům.

    22.11.2012 12:24 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    TO JE SYSTÉM MOCI A TI CO JSOU NAHOŘE NAPROSTO PŘESNĚ VĚDÍ JAK TYHLE HRY MAJÍ HRÁT... Což se nedá říci o většině českých pivních pepíků a lídlujících mařenek jak by řekl MouDroStrak na Zvědavci. :-)))
    22.11.2012 12:23 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    NAPROSTEJ SOUHLAS!
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 12:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V čele státu máme strany a maníky, kteří byli mnohokrát zvoleni pod hloupým heslem „aby to nevyhráli komunisti“ nebo někdy maličko jiným „aby to nevyhrál Paroubek“.
    Právě Paroubek v roce 2010 sehrál rozhodující roli. Lidé, kteří by za normálních okolností volili sociální demokracii, zvolili jinou pro ně přijatelnou stranu - a to byly véčkaři. Paroubek byl naprosto nepřijatelnou osobou v politice a měl skončit už dávno předtím. Řada lidí byla pro disciplinu ve státním rozpočtu, proto současná vládní koalice vyhrála. To, že je naprosto tápající a bez jakékoliv koncepce, se předpokládat nedalo. A k tomu Kalousek, který ze sebe vyzařuje negativní energii, nelze se divit, že jsou lidé rozčarováni. Co se týká komunistů - nepředpokládám, že by byli schopni přinést nějakou převratnou teorii, která by rozhýbala ztrnulý ekonomický stav. Ale nepřeceňoval bych nenávist ke komunismu jako hlavní faktor, který ovlivňuje politický život v zemi.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 14:46 dejf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    s tim Paroubkem naprosto souhlasim. Bez nej by mozna socdem skutecne vyhrala. Ale da se na nem ukazat i dalsi fenomen, o kterem se tady diskutuje - a totiz ten vzhled. Pan Paroubek s tou svoji malou postavou a s tou velkou nadvahou a tou bradavici pusobi/bil na lidi skutecne odpudive. Rada znamych nedokazala vubec konkretne rict co je na nem spatne, proste ten celkovy dojem.

    Pricemz ta bradavice sama neni rozhodujici. Klaus ma ty starecke bradavice take a presto ma uplne jiny 'standing' nez Jyrka.
    22.11.2012 16:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vzhled a charizma jsou pro politiky opravdu velmi důležité. Ale ne vždy. Špidlovo charizma je nulové, přesto dokázal v roce 2002 vyhrát volby.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 16:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Úplně bych nesouhlasil, na tom Špidlovi něco je, stále slyším názory typu "jeden z mála slušných", já jsem jej nevolil, nicméně ve srovnání s ostatními politiky v ČSSD si nestál a nestojí tak špatně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 18:04 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jdete a reknete to nejake rodine, ktere komuniste ublizili majetkove i lidsky. ;-) Imho by narod svou historii nemel ignorovat a opakovat chyby...
    22.11.2012 19:10 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Hele, naší rodině sebrali majetky. Byli,sice ne vezeňsky, pezekuováni kuli svým názorům. A nějakým antikomunismem netrpíme... Je to jenom nástroj na ovládání mas...
    22.11.2012 19:48 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zjevne to ma asi kazda rodina, ktera byla komunisty postizena, jinak. My s tim bohuzel take mame zkusenosti, ale nazor mame opacny nez vy.
    22.11.2012 20:39 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ono se to musí brát z historického kontextu tak i lidského. Jde o to do jaké výše vědomí se dostanete. Systém nesystém pracují v něm a žijou lidé. A lidé zabíjejí, perzekuují, omezují, stejně jako tak pomáhají a uzdravují. Dokonalý systém neexistuje a lidé jsou stále na nízké urovni duševního vědomomění sebe sama na to aby dokázalo chápat co vlastně ve skutečnosti jsou a co svým činy páchají. třebas...
    23.11.2012 01:11 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jiste. S tim se naprosto souhlasim. Problem socialismu(komunismu - je asi jedno, jak to budeme nazyvat) byla naprosto systemova snaha odstranit urcitou vrstvu obyvatelstva. Lidsky prvek v tom jiste take sehral roli, zverstva byla mnohdy dovedena k dokonalosti...
    23.11.2012 08:50 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Samotná idea komunismu jde naprosto proti tomu co nám tu zavedli Rusáci i místní komunisti. Směr a to co se má "tuna" udělat nám bylo vnuceno a po vzoru papežtější než papež dotáhnuto na basurndí uroveň samotnými lidmi uvnitř československé komunistické strany. V 68 jsme si chtěli zvolit vlastní směr, klepli nás přez prsty a od té doby se na jakoukoli vlastní cestu všichni vysrali. Třebas v polsku se nikdy nezlikvidovali soukromí zemědělci, myslím že i snad živnostníni a tak. Před revolicí v 48 komunisti také slibovali že pouze zestátní velké firmy a malé podnikatele/živnostníky nechají bejt. Opak byl pravdou jak v urovni lidksých práv tak na urovni svobod co se týká podnikání. A za to mužou nejenom Rusáci ale i také zdejší po roce 68 zbylí konunističtí kádři kterým šlo už jenom o koryta. Takže pro mne je komunistická ideologie v podstatě zprávná ale zrudně prosazovaná lidskými zrudami a mentálními mrzáky. Liberální svět se snaží v podstatě o to samé co komunistická idea. Tedy decentralizaci moci ma uroveň komun(měst obcí) a mximální rozhodovací právo lidu. Všiměte si jak se dnešní vládnoucí třída bojí všeobecných referend a odvolatelnosti politiků. To je totiž to o co tu jde!!! Takže já neviním komunismus, ale mentální mrzáky v podobě vedení tehdenšjího CCCP a politicky vyprázdněné duševně zaostalé kádry tehdejší naší komunistické strany!!! To jsou ti vidníci toho bordelu. Všimně te si že dnešní stav politických elit v naší republice je identický se stavem pod 68 v ČSSR... Totální vyprázdněnost a mentální retardace...
    23.11.2012 09:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A tobě přijde v pořádku systém, který nemá proti tomu žádné obranné mechanismy?
    23.11.2012 09:59 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Všechny obranné mechanismy jsou odvislé od chtění lidí. Dneska v dnešním systému taky nemáš dovolání, pokud nemáš moc/peníze. Dnešní systém je naoko založen na demokratických principech ale je silně ovlivnován medii a skupinamy co mají moc a peníze. Faktem je že většinová populace jsou ovce který lze jednoduše ovlivnit... Moc je pořád mocí a ovce ovcema jedno v jakém režimu. Ten dnešní je chytřejší, než minulý. Nemusí se starat moc o lidi a lidi se cejtěj svobodnějci když reálná svoboda je mizivá(bavím se o většinové populaci ne o schopných 5 procentech)...
    23.11.2012 10:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Hrajeme s kartami, které rozdává někdo jiný. Ale i s bandou falešných hráčů je šance vyhrát, pokud je kolem dost lidí co jim kouká na prsty.

    Jenže ti jsou houby platní, pokud přistoupíš na to, že je přípustné měnit pravidla v průběhu hry.

    A teď rozklíčování pro ty co jim uniká smysl příměru. Zatím co stávající lupiči s oblibou vytahují esa z rukávu a spoléhají na to, že jim nikdo na ruce nekouká, tak komunisté zase s oblibou mění pravidla hry (1948, 1968, 1989,..).
    23.11.2012 10:27 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Historicky je problém s vnější mocí. Rok 48 nevim, ale rok 1968 a rok 1989 byl v rukou vější moci vycházející z CCCP. Prostě se rozhodli změnit pravidla hry a my jsme na to mněli malý vliv. Stejné je to dnes. Pokud by jsi jenom zkusil diametrálně změnit hru zezdola tak ti to západní mocnosti taky nedovolí a byl by tu hladomor. Proto jak řikáš, pokud se má něco zlepšit alespon v našich instancích tak jde o to aby jim co nejvíce lidí koukalo na karty, naprostej souhlas. Což se bohužel neděje a lidi jsou pořád ovce volící ty a samé lupiče... Je mi ale jasné že systém ve kterém žijem je součástí vyžších celků a tak jako tak na dění tuna má obrovský vliv to co se děje v zahraničí. :-(
    Marcela* avatar 23.11.2012 09:48 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Takže pro mne je komunistická ideologie v podstatě zprávná ale zrudně prosazovaná lidskými zrudami a mentálními mrzáky.
    Popřemýšlel jste někdy nad tím, proč se té "fajnové" ideologie chytli zpravidla ty mrzké kreatury, Vladimírku? :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 23.11.2012 09:49 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    chytly
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    23.11.2012 10:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V dnešním systému jsou nahoře uplně ty samé kreatury pokud jste si toho neráčila všimnout. Problém je ve stupiditě lidí. nechovávejte se za systémy/ideologie, ale hledejte problém v lidech a v jejich mentálnícch degenerací. Marcelko...
    23.11.2012 10:46 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Právě tady je vidět klíčový rozdíl mezi demokracií a komunismem/socialismem/nacismem. Vypadá to, že k moci se derou stále stejné typy lidí bez ohledu na režim. Ale v demokracii "jen" kradou, zatímco v jiných režimech mohou dělat podstatně horší věci.
    23.11.2012 11:39 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    :-))))) Tak to jsi mně fakt pobavil že tomuhle věříš. :-))) Co operace v Jižní americe, Humanitární bombardování, Afgánistán, Irák, Lýbie, Sýrie, atd...??? Možná neprovádí genocidu na svým národě, i když i o tom by se dal odiskutovat ale rozhodně náš režim, západní civilizace provádí prasárny nehrubšího charakteru všude okolo... Pronin jseš fakt ovce...
    23.11.2012 11:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak zaprvé to mluvíš převážně o USA. Evropa na tom není zdaleka tak špatně. Zadruhé, to stále není srovnatelné s tím, co se dělo v Evropě a Rusku během nacismu a komunismu. No a zatřetí, ty fakt věříš tomu, že kdyby měli v tuhle chvíli např. v USA nějaký drsný totalitní režim á la nacismus, že by jejich akce doma a po světě nebyly výrazně horší? Pronin jses fakt ovce...
    23.11.2012 12:23 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Evropa je na tom dost podobně vzhledem k akcím v Srbsku a Lýbii... Je jasné že těch akcí ma svědomí méně, ale halvní máslo na hlavně má Evropa kuli tomu že mlčí a podporuje... Není to žádná názorová protiváha USA, RUSKU, a nebo ČÍNY. Pouze jeto prodloužená ruka spojených státu. Západní elity drží basu. A tak vruku v ruce prasárny dělají a podporují. Chce se mně zvracet.
    23.11.2012 11:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak to jsi mně fakt pobavil že tomuhle věříš.

    Mluvil jsem o vnitropolitickém hledisku. I dnes ti může papaláš znepříjemnit život, když se mu znelíbíš. Ale jeho možnosti jsou nesrovnatelně menší oproti minulému režimu.

    Co operace v Jižní americe, Humanitární bombardování, Afgánistán, Irák, Lýbie, Sýrie, atd...???

    Pleteš páté přes deváté. Každá ta válka má jiné příčiny. Například bych chtěl vidět, co bys říkal, kdyby Západ v Libyi neintervenoval a Kaddáfí to tam utopil v krvi. Řval bys úplně stejně, ale v opačném gardu.

    23.11.2012 12:15 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    kadafí to tam utopil v krvi. :-)))) Jo tak to vyprávěj dětem. Díky tobě a Vám podbným budem pořád ve stejných sračkách. Ale Víš co, ja na podobný lidi jako jseš ty seru, mě je to celkem jedno zajištěnej jsem a jste mi uprdele... :-)
    23.11.2012 13:00 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kaddáfí to tam utopil v krvi.

    Promiň, ale kdy jsi naposled četl o vývoji v Libyi - politickém i ekonomickém? Skutečná jatka jsou tam teprve nyní, protože teď ty magory nedrží na uzdě už vůbec nikdo, a jednotlivé skupiny se nemohou dohodnout, s kterým západním přítelem podepíšou exkluzívní dohody na dodávky surovin. Kaddafi byl diktator se vším všudy, teď je tam jemu obdobných desítky.

    A že mne vůbec nepřekvapuje, že naše média úplně přestala o Libyi informovat. Ostatně - humanitární bombardování podporované naším knížetem mi maně připomíná podobnou pravdoláskovou akci na Balkáně.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    23.11.2012 13:14 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Četl jsi pozorně můj příspěvek? Napsal jsem: "kdyby Západ v Libyi neintervenoval a Kaddáfí to tam utopil v krvi". Myslíš snad, že by vyhlášený lidumil a humanista udělil poraženým rebelům amnestii?

    Situaci v Libyi sleduji na BBC a současná situace není nic moc. Jenže to je právě to těžko řešitelné dilema. Měl by Západ podporovat stávající diktátory, protože garantují aspoň nějakou stabilitu? Nebo podpořit revoluci, která se ovšem může ošklivě zvrhnout? Ať udělá Západ cokoliv, někteří lidé nebudou nikdy spokojení.

    23.11.2012 13:21 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale co v tom hledáš za složitosti???? jaký právo máš na to intervenovaet někam kde nemáš svoje občany a ten režim tě nijak neohrožuje? Jakým právem? Stejným právem jako Hitler napadal okolní zemně s cílem vytvořit jednu velkou říši? :-))) Se probuď... Myslíš že čistit cestu v Lýbii či Sýrii zrůdám, extrémním islamistům naverbovaných pod vlajkou Al-kaidy, má nějaký demokratický potenciál? Ty si opravdu myslíš že západní zemně nevědí co dělají? To jseš fakt tak najivní???? Ty si myslíš že od roku 2001 bojujeme proti Alkajdě a nyní to jsou spojenci kteří z Kataru vyrážení na islamistické bojůvky všude po světě, že je to pořádku???? To jseš fakt tak debilní???
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2012 15:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ale co v tom hledáš za složitosti???? jaký právo máš na to intervenovaet někam kde nemáš svoje občany a ten režim tě nijak neohrožuje?
    Viz Mnichov 1938. Každé srovnání kulhá. Ale vidím tam určitou analogii.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.11.2012 20:23 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Mne sa páči na Vás tá vášeň, s ktorou obhajujete svoje presvedčenie. To myslím bez irónie; ak je v tom emócia, vychádza to zvnútra a nie je to len nejaká studená marketingová prezentácia názorov pred cieľovou skupinou, ktoré sa práve nosia a ktorej ich chcem predať, ako je to u niektorých iných.

    Neviem, čo bolo na myšlienkach komunizmu neľudské. Nevedia to ani tí, čo ho zatracujú. Nevedia presne, o čom hovoria. Ale v "lepšej spoločnosti" sa patrí od komunistických myšlienok dištancovať. Komunistické utópie nie sú len záležitosťou obdobia priemyselnej revolúcie, ich pôvodcom nie je ani Marx ani Lenin. Ich podstatou je humanizmus, možno neuskutočniteľný, ale ideál. Stratiť ho z dohľadu = vzdať sa zábran, nemilosrdne a bezohľadne sa žrať medzi sebou, bez výčitiek svedomia zneužívať právo silnejšieho. Tí, čo sa vydávali za komunistov, zneužili pôvodne čisté myšlienky, prekrútili pôvodný význam toho slova, tak ako sa to stalo demokratom, liberálom a ďalším. A tak je v tom teraz zmätok. A na tom zmätku sa priživujú noví pokrytci. Vykrikujú do sveta, že a im ukrivdilo. Samo osebe nepresvedčivé. Tí, ktorým sa naozaj ukrivdilo, cítia spolupatričnosť s tými dnes bezmocnými voči moci, na ktorých sa páchajú nové krivdy, a neomieľajú dokolečka "zásluhy" svojej rodiny, ktorá trpela za minulého režimu. To mi potom pripadá tak, že sa chcú sebapotvrdzovať ako tí, čo patria k novej moci.
    23.11.2012 14:52 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdo dal oprávnění 'západu' k té invervenci? Kdo posuzuje, který diktátor je před, na, nebo za hranou? Jsou to ti, kteří ještě půl roku před bombardováním Kaddáfího objímali a vlídně přijímali, nebo nějaký filozofický teoretik?

    Myslíš, že skutečně nejde jen o zájmové ekonomické vlivy, ale o zájem nastolit spravedlivou demokratickou společnost? Jak to, že to zatím nikde v arabském světě nevyšlo? Jak to, že jim nevadí režim Saudské Arábie, obdobné potírání demonstrací v těch miniropných zemičkách v Perským zálivu?
    Nobody can give you as much as I can promise you
    23.11.2012 16:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jak to, že to zatím nikde v arabském světě nevyšlo?
    Imho především kvůli Arabům samotným. (Čímž nechci schvalovat US intervenci v Lybii. Jen takový poznámka).
    23.11.2012 17:46 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdo dal oprávnění 'západu' k té invervenci?

    Takže by Západ neměl intervenovat za žádných okolností? Nechat diktátora, ať klidně vyvraždí polovinu obyvatel? A co dělat s uprchlíky? Mně osobně je úplně jedno, kdo vládne v Libyi a jestli se tam navzájem všichni povraždí. Jen si všímám, že Američané jsou kritizováni, ať už intervenují nebo neintervenují (Rwanda 1994). Někomu se prostě není možné zavděčit.

    Myslíš, že skutečně nejde jen o zájmové ekonomické vlivy, ale o zájem nastolit spravedlivou demokratickou společnost?

    Myslím, že tam jsou oba faktory. Např. současné revoluce v arabských zemích Západu vůbec nepomáhají. Svržení diktátoři byli spojenci Západu, o jejich nástupcích mám přinejmenším pochybnosti.

    gtz avatar 23.11.2012 21:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    co napadení Iráku? Ano USA stálo na Irácké straně dokud jim on dával za pár dolarů ropu. A jistě dokud se nevypravil na výpravu do Kuwaitu. Co ho k tomu a celé společenství zemí vedlo? Anexe tohoto společenství do Jugoslávie jen aby pomohli nějakým lidem v Kosovu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    23.11.2012 11:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    +1. To je pěkný postřeh...
    Marcela* avatar 23.11.2012 13:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V dnešním systému jsou nahoře uplně ty samé kreatury pokud jste si toho neráčila všimnout.
    Ráčila jsem si všimnout, že v dnešním systému, pokud se začne politik chovat jako kreatura, nemá šanci své negativní vlohy rozvinout do podoby nastolení totality. Ideologie komunismu, kterou uctíváte, takové pojistky nemá a podle toho pokusy o jeho realizaci dopadly. Dal onen režim vždy prostor především těm kreaturám. Toho jste si asi neráčil všimnout vy, Vladimírku a podle toho vaše úvahy vypadají...
    Problém je ve stupiditě lidí.

    hledejte problém v lidech a v jejich mentálnícch degenerací
    lidi jsou pořád ovce
    Řekla bych, že člověk který tohle vytrubuje, by měl začít hledat problém hlavně sám u sebe.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    23.11.2012 13:15 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Dáváte mi do ust něco co jsem nenapsal. Mojí uctívanou ideologií není komunismus. Ale to by jste a) musela bud rozumět psanému textu b) byla si vědoma svých lží a schválně překrucuje te co jsem napsal. V obou případech jste nízká bytost a máte se v životě ještě hodně co učit. Z další tezí se dá jen souhlasit a jásám radostí, ano skutečně se snažím začínat u sebe. :-)
    Marcela* avatar 23.11.2012 17:37 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Vážně? A co tenhle koment? Cituji:
    Takže pro mne je komunistická ideologie v podstatě zprávná ale zrudně prosazovaná lidskými zrudami a mentálními mrzáky.

    Tedy, pokud slovo zprávná nemá ve vašem podání jiný význam... ;-)
    V obou případech jste nízká bytost a máte se v životě ještě hodně co učit.
    No, při mých 177 cm se za příliš nízkou nepovažuji, ale když myslíte...:-)

    Učit se mám jistě ještě hodně co, souhlasím, ale to asi každý Vladimírku.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    21.11.2012 21:36 Jinan Dvoulaločný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Aleši, nechceš kandidovat ty? Tobě bych hlas dal (bez legrace). Ale v tom bude asi největší problém - lidi, které bych volil, o ty funkce většinou nestojí (a asi vědí proč).
    otula avatar 21.11.2012 21:38 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Příloha:
    No tak jsem si také zkusil kohovolit.eu a dopadlnul jsem, jak jsem dopadnul :) Zápornému konci žebříčku se vůbec nedivím, kladný je na zvážení. Nikdy bych si nemyslel, že se budu nejvíce shodovat se Zemanem.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    otula avatar 21.11.2012 21:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ...ale zato koukám, že je mi naprosto jasné, koho bude volit PT :)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    gtz avatar 21.11.2012 21:55 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nějak ti vypadl ten pomalovaný :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.11.2012 21:53 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Rad bych videl screenshot tech co maji shodu -90% :-)
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    gtz avatar 21.11.2012 22:07 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Příloha:
    Já jsem si to jen tak ze srandy naklikal a vyšel mi Fišer.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    otula avatar 21.11.2012 22:18 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Také ti nějak vypadnul ;-) Nejspíš se nechtěl k otázkám vyjadřovat - to také něco vypovídá (pokud ho tedy s dotazníkem oslovili)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    gtz avatar 21.11.2012 22:26 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No já si myslím, že oslovili všechny, aby byla zachována nějaká rovnost.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    otula avatar 21.11.2012 22:38 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo jo, též si to myslím.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    22.11.2012 08:10 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Fišer je nebezpečnej svojí šedostí názorů. Nemá v podstatě žádnej názor a je to v současnosti bankéř, takže lze očekávat že bude kopat za ně a né za lidi v ČR.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 10:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Souhlas, byl by to nevýrazný prezident
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 12:07 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Šedost názorů a ochota se přiklonit k názoru kohokoliv jiného v diskuzi se ostatně objevuje i na ábíčku, u některých.

    Fišer je typickej žid v té negativní formě projevu (znám jich dost naopak velmi pozitivních), a ty lobby, co momentálně jeho kampaň podporujou, jsou pro mne docela dost silným varováním.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    22.11.2012 12:13 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    24.11.2012 02:16 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Souhlas. Ale že by byl nebezpečnej, to asi ne, jen nemá v tomhle ohledu žádný plus.
    24.11.2012 02:18 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zápornému konci žebříčku se vůbec nedivím
    Je tu vůbec někdo, kdo měl fajfku v plusovejch procentech? :-D
    21.11.2012 22:37 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pro mě jsou totálně nepřijatelní úplně všichni z různých avšak podobně závažných důvodů, dokonce i včetně Fischerové, která je příliš měkká (tj. příliš blbá). Škoda.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    22.11.2012 12:50 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ahoj, muzu se zeptat jake jsou duvody proc se ti nelibi Dienstbier?
    22.11.2012 12:55 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tos mě trochu zaskočil. Dienstbiera jsem dosud hodně přehlížel jak jsem se soustředil na vady ostatních.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    24.11.2012 17:53 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A co je nejhorší, je to totálně bláznivá křesťanka, jak teď zjišťuju. Nebrat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    24.11.2012 19:09 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Víc než Roithová?

    BTW Zdroj?
    24.11.2012 19:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Těžko říct. Pouštěl jsem si dneska při práci na pozadí nějaké její rozhovory, mimo jiné i na jakési TV Noe, ... No ze začátku se mi jevila jako docela atraktivní kandidátka (moc jsem ji neznal), ale mám pocit, že je silně mimo. Kdyby byla jen naivní -- nevadilo by to, blbá -- taky ne, ale ona je úplně mimo, a to už by byl třetí mimoň na hradě za sebou. No ještě bych rád věděl jak v parlamentu hlasovala o vysílání vojsk do Afghanistánu a Iráku. Nicméně, asi jsem ji už pohřbil a začnu se soustředit na Dienstbiera.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    gtz avatar 21.11.2012 22:44 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Co kdyby se voleb účastnil i JJ tak bude mít hlasy z abíčka jisté :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.11.2012 22:47 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    minimalne hlasy Kernel Ultras :-D
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    21.11.2012 23:14 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    U nás je to především reprezentační figura, která má jen malé páčky, jimiž může ovlivňovat situaci v téhle zemi.
    jo, az na takove drobnosti, jako ze jmenuje (a nebo taky nejmenuje) soudce, navhuje (a nebo taky nenavrhuje) a jmenuje soudce Ustavniho soudu (pristi rok konci mandat 8(!) soudcum a dva posty jsou zatim stale neobsazene z letoska), vybira cleny rady CNB ...
    21.11.2012 23:26 karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Já si myslím, že by tam neměli být lidé přestárlí (např. kvůli chronickému usínání), takže tím vypadávají Zeman, Schwarzenberg a Sobotka. Pak nechci lidi bez názoru což je opět Sobotka, Fišer, Dlouhý, Bobošíková a Okamura. Ti poslední dva mi připadají jako skuteční populisti, stavějící na aktuální náladě ve společnosti bez ohledu na svůj názor. A z toho zbytku neznám Roithovou a Franze (nelíbí se mi jeho skinhedská minulost o které se nedá nic moc najít), takže asi Fisherovou. Sice je pravda, že není moc tvrdá, ale ostudu nám rozhodně neudělá.
    21.11.2012 23:34 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Volím Okamuru. Názorová schoda největší. Jedinej kandidát co nazývá věci pravými jmény. nespolupracovat s komunisty je dikriminační. Bud platí stejný metr pro všechny a nebo ne. Fišer - bankéř, Dlouhý - Bankéř, Shwajnerajn - pravodláskař(humanitní bombardování) a elitář, Fišerová - pravdoláskařka(souhlasila s invazí), Zeman - Sionista(nebere v potaz mezinárodní právo), Franz - Chytrej, vzdělanej ale bohužel hodně najivní člověk a pravodláskař...
    21.11.2012 23:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nespolupracovat s komunisty je dikriminační.
    Tak ono tak, jak ta otázka je položena, tak to skutečně diskriminačně zní, nicméně když se to zobcení, např.: nespolupracovat se stranami s totalitářskou/extrémistickou minulostí a/nebo budoucností, tak to je něco jinýho.
    21.11.2012 23:51 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    nespolupracovat se stranami s totalitářskou/extrémistickou minulostí a/nebo budoucností
    A to je prosim ktera strana?
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    22.11.2012 00:14 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To se právě ještě neví. :-)
    22.11.2012 00:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ano, nespolupracovat s komunisty je diskriminační. Proto je zcela v pořádku, když se spolupráce odbývá na půdě parlamentu, kde mají - tak jako ostatní strany - své zastoupení. Od prezidenta, bych však očekával, aby oproti všem dosud zavedeným zvyklostem pověřil sestavením vlády člověka, kterého na prvním místě bude zajímat u lidí, které si přizve do vlády, poctivost a orientace v dané oblasti. Člověka, který bude mít v paži nějaký stranický klíč a pro kterého není nejlepším doporučením kolikati spolustraníkům kdo podržel řiť.

    Bohužel u komunistů lačných moci lze jen stěží očekávat, že by na něco podobného přistoupili. Stačí se podívat na výsledky krajských voleb, kdy s jejich podporou na svých seslích zůstali víceméně stejní lupiči co předtím. Ba mnohde se do sedla vyhoupli noví. U strany s dominantním zastoupením lze jen stěží čekat snahu najít optimální řešení.

    Z čistě osobního hlediska mi to může být šumák. Nemám nic oč by mě mohli obrat. Jsou i věci, ve kterých bych s nimi i souhlasil. Ale to nic nemění na faktu, že jde o účelový spolek naivků a vyčůránků.
    22.11.2012 08:07 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    jednoduše pokud ta strana není zakázaná, což není tak je z demokratického principu nesmysl nespolupracovat když máš podobný zájmy. Pokud ty zájmy nemáš tak prostě nespolupracuješ. Ale hrát si na nějakou bohumínskou dohodu je směšné i z toho helediska když usoučasné moci je těch bejvalejch komunistů až až...
    22.11.2012 06:48 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Po tomto blogu se u mě Okamura totálně odepsal. Cituji:

    Zločiny USA ve Vietnamu snesou srovnání s jakýmkoli diktátorským režimem - děti, těhotné ženy spálené napalmem, vyvražďování celých vesnic, mučení, otravy a defekty způsobené Agentem Orange.

    Hlupák Okamura nerozlišuje míru. Popsané věci se jistě staly, ale většinou nešlo o úmysl, případně šlo o individuální excesy. S organizovaným komunistickým terorem to nelze srovnat. Také je zajímavé, že nezmínil třeba Nankinský masakr, zločin nesrovnatelný s čímkoliv ve Vietnamu.

    Druhé použití jaderné bomby v Nagasaki, které bylo už jen pro "testovací" účely, protože po Hirošimě už bylo Japonsko na kolenou.

    Klasická polopravda. Okamura zjevně nezná ani historii svého národa. Japonsko sice bylo po Hirošimě na kolenou, ale bojovat chtělo až do úplného zničení. Dokonce i po Nagasaki byla situace ve Velké šestce nerozhodná.

    22.11.2012 06:54 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo, jo, oni jim ten Agent Orange vezli v otevrenych letadlech, aby meli neco pro zemedelce. A jako na potvorou se jim vzdycky pretrhly kurty a ty sudy napadaly do lesa...

    Zkus popremyslet, proc se tolik Vietnamcu pridavalo na stranu severu.
    22.11.2012 08:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo, jo, oni jim ten Agent Orange vezli v otevrenych letadlech, aby meli neco pro zemedelce. A jako na potvorou se jim vzdycky pretrhly kurty a ty sudy napadaly do lesa...

    Cílem AO bylo zlikvidovat porost, aby se v něm vietkong nemohl skrývat. Myslelo se, že AO není škodlivý pro lidi, což byl omyl. Rozhodně nechtěli likvidovat lidi.

    Zkus popremyslet, proc se tolik Vietnamcu pridavalo na stranu severu.

    Těch faktorů může být celá řada. Jihovietnamský režim nebyl zrovna vzorem demokracie a svobody. Cizí vojska v zemi nikdy nebudou populární. Potom je tady velmi rozšířená představa, že když nahradíme stávající režim novým, tak si pomůžeme. Jak se můžeme přesvědčit z historie, často to bylo právě naopak (nacismus, komunismus).

    22.11.2012 08:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Cílem AO bylo zlikvidovat porost, aby se v něm vietkong nemohl skrývat. Myslelo se, že AO není škodlivý pro lidi, což byl omyl. Rozhodně nechtěli likvidovat lidi.
    Jo jo, strikat PLOSNE na lesy a zemedelskou pudu herbicid a myslet si, ze to je bezpecne pro lidi, na to musi byt vskutny velky dusevni vykon.

    Jen tak mimochodem, jedna ze slozek toho koktejlu se vyrabela u nas a ti osklivi zli komunisti tu vyrobu zavreli v roce 1968, protoze byla zdravi skodliva.
    Potom je tady velmi rozšířená představa, že když nahradíme stávající režim novým, tak si pomůžeme. Jak se můžeme přesvědčit z historie, často to bylo právě naopak (nacismus, komunismus).
    A casto taky ne. To mel byt argument nebo jen vypln diskusniho prosotoru?
    22.11.2012 09:32 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo jo, strikat PLOSNE na lesy a zemedelskou pudu herbicid a myslet si, ze to je bezpecne pro lidi, na to musi byt vskutny velky dusevni vykon.

    Ono se herbicidy normálně v zemědělství nepoužívají plošně? Chodí snad zemědělec po poli s ručním rozprašovačem a stříká herbicid jen na konkrétní rostlinky plevele? Nebo zapřáhne cisternu za traktor a postříká celé pole?

    22.11.2012 09:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Mas pomerne sverazny vyklad slova "plosne". Nebo si fakt predstavujes a v tom vrtulniku zaznela kominkace typu "pole - otevri, cesta - zavri, pole - otevri, vesnice - zavri, les - otevri" :-)
    belisarivs avatar 22.11.2012 16:54 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No, ono se to strikalo letadly a ty proste maji pomerne malou "rozlisovaci schopnost". Tam to proste clovek jednou pusti, proleti a fofrem mizi, nez ho sestreli.

    Navic, pokud opravdu mysleli, ze to lidem neskodi...

    Ostatne podobny renonc se jim stal, kdyz posypavali zajate japonce DDT aby nemeli vsi a blechy. I u nas se verilo, ze to je cloveku neskodne a zvesela se to sypalo vsude mozne dokud nezjistili opak.

    Nejsem zadny amerikanofil, ale mam pocit, ze tady se snazite do americanu ryt za kazdou cenu. Posrali toho hodne, a Agent Orange je taky hnuj, ale opravdu bych je nevinil z toho, ze byl umysl napachat co nejvetsi skody na civilnim obyvatelstvu. Ostatne, to si ani nemohli dovolit, protoze narozdil od totalitnich zemi, kde se na verejne mineni moc nehledi, mohly (a v jejich pripade k tomu ostatne i doslo) vest ke znacne nepopularite valky a prezidenta, ktery ji vedl.
    IRC is just multiplayer notepad.
    22.11.2012 17:31 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ne, jen jsem alergicky na tohle:
    Já jen chci oddělit systematické vraždění (nacisté, komunisté) od izolovaných excesů, špatných rozhodnutí, nedostatku informací,nedbalosti atd. (Američané).
    Pripomina mi to lidi, co tvrdili, ze ti hodni Nemci strileli u Stalingradu do vzduchu. V urcitych ohledech staty postupuji stejne bez ohledu na to kdo a jak tam vladne. S verejnym minenim je mensi potiz nez si myslis. Deni poslednich deseti, patnacti let budiz vystrahou.
    belisarivs avatar 22.11.2012 19:41 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Ne, jen jsem alergicky na tohle:

    Já jen chci oddělit systematické vraždění (nacisté, komunisté) od izolovaných excesů, špatných rozhodnutí, nedostatku informací,nedbalosti atd. (Američané).
    No, to mi pripada jako legitimni pozadavek. Soudit system podle systemu lze. Proto lze prohlasit, ze komunismus je hnuj, protoze snad ve vsech zemich kde panoval (a lavirovani s tim, jak ten pravy echtovni komunismus nikde nebyl a kdesi cosi, neberu) se poradaly rezimem organizovane vrazdy a okradani.

    Oproti tomu soudit system podle toho, ze se nekdo spletl nebo nekomu ruply nervy, je osidne.
    IRC is just multiplayer notepad.
    23.11.2012 06:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V tom pripade si nemame uz dal co rict. Ja si totiz nemyslim, ze by to vsechno byl vysledek ojedinelych excesu.
    22.11.2012 08:50 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo a dneska se zase myslí že střílet s nábojnicema a hlavicema s ochuzeným uranem je v pohodě. :-( Jseš najivní jako prase... Ale jseš taky človkě tak si dál mysli co si myslíš protože to dělá tebe tebou.
    22.11.2012 09:35 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Technická poznámka - nábojnice nemá s uranem nic společného. Já jen chci oddělit systematické vraždění (nacisté, komunisté) od izolovaných excesů, špatných rozhodnutí, nedostatku informací,nedbalosti atd. (Američané).
    22.11.2012 09:56 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Takže Amíci jsou vlastně v pohodě, oni jenom dělají špatná rozhodnutí v Afghanistánu, Vietnamu, Iráku, s Indiánama, atd. z nedostatku informací nebo nedbalosti. No to je jiná, když se to takhle definuje, tak i česká privatizace a současné rozkrádání zbylých státních peněz se tím dají stejně odůvodnit.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    belisarivs avatar 22.11.2012 16:57 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nejsou v pohode. To prece nikdo netvrdi.

    Ale ja bych treba rozlisoval mezi ukladnou vrazdou a treba neumyslnym zabitim nebo zabitim z nedbalosti. A nejsem jediny, kdo to rozlisuje.

    Ano, v obou pripadech je mrtvola, ale ty veci okolo proste, alespon pro me, roli hraji.
    IRC is just multiplayer notepad.
    22.11.2012 20:26 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    S Indiány to byla téměř genocida, kterou v žádném případě nehájím.
    22.11.2012 20:41 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To nebyla téměř, to BYLA GENOCIDA HORšÍ NEŽ MAOva kulturní revoluce...
    22.11.2012 08:04 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jo já s ním souhlasím. :-)
    22.11.2012 13:34 jns
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Jen trolluješ nebo to máš v tý hlavě tak vymytý ?

    Podobné (pře|z)vrácené názory jsem už k tomu četl, tak že asi máte společný zdroj. Sorry, ale tvoje argumenty jsou na úrovni popíračů holocaustu …

    22.11.2012 13:41 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Které argumenty přesně? Kde přesně se mýlím?
    belisarivs avatar 22.11.2012 16:59 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    V demokraticke spolecnosti by mel mit pravo kdokoliv popirat cokoliv.

    Ja osobne jsem presvedcen, ze k holokaustu doslo, ale pokud je pak nekdo souzen za to, ze poukaze, ze ta cisla jaksi nesedi, tak se mi zveda zaludek.
    IRC is just multiplayer notepad.
    23.11.2012 07:13 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    ale pokud je pak nekdo souzen za to, ze poukaze, ze ta cisla jaksi nesedi, tak se mi zveda zaludek.

    tohto pána asi do basy neposadili za to, že píše také antisemitské nehoráznosti... je dosť primitívnych magorov, čo mu to zožerú, je ozaj otázne, či sú podobní nenávistní šialenci tak neškodní
    belisarivs avatar 24.11.2012 13:20 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Opravdu? Ja mel za to, ze mel problem jenom proto, ze rekl, ze zidu nezemrelo 7 milionu, ale "jenom" nejake 4 miliony.

    A kdyz uz jsme u toho, co je spatne na tom, ze nekdo vyslovi domnenku, ze holokaust nebyl? Kazdy ma pravo na nazor byt sebeblbejsi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    24.11.2012 13:59 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kazdy ma pravo na nazor byt sebeblbejsi.
    My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,...

    věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé, odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů, kteří jsou si vědomi svých povinností vůči druhým a zodpovědnosti vůči celku, jako svobodný a demokratický stát, založený na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti,... odhodláni řídit se všemi osvědčenými principy právního státu,... přijímáme tuto Ústavu České republiky
    Součástí ústavního pořádku České republiky je Listina základních práv a svobod.
    Článek 2 (1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání. (2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví. (3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.
    Článek 17 (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. (3) Cenzura je nepřípustná. (4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
    24.11.2012 14:09 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak odstavec 4, článku 17 odstraníme ústavním zákonem a máme hotovo, ne? :)
    24.11.2012 14:25 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    :) mnohí si zmenu nejakého toho ústavného zákona ani nevšimnú, aj tak ústavu nikdy nečítali, alebo čítali, ale pojem právny štát neberú vážne
    24.11.2012 14:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Seznam zemí, kde je svoboda projevu omezená

    v závorce je uvedeno datum, od kdy byla svoboda projevu omezena Israel Německo (nepřímo od 1985, přímo od 1994) Francie (13. července 1990) Rakousko (1992) Švýcarsko (1994) Belgie (23. března 1995) Španělsko (8. listopadu 1995) Lucembursko (19. července 1997) Česká republika (2000) Litva Polsko Rumunsko Slovensko Seznam zemí, kde je povoleno popírat holocaust Írán Itálie Kanada Palestina Rusko Spojené arabské emiráty Spojené království Spojené státy americké Sýrie
    Zdroj: http://iuridictum.pecina.cz/w/Popírání_holocaustu

    prípadne si to treba overiť v Trestnom zákone
    25.11.2012 09:51 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    K tomu úryvku z ústavy (máme to tak isto) treba dodať, že zatiaľčo trebárs popieračom genocídy Židov, apologétom fašizmu a rôznym iným druhom úchylákov v mene slobody prejde takmer čokoľvek (maximálne ich za propagáciu zákonom zakázaných tvrdení pred kamerami zadrží polícia), ale ak si niekto splní povinnosť a vo verejnom záujme nedajbože prezradí, čo sa deje na radnici alebo na ministerstve s verejnými financiami, okrem toho, že ho vyhodia z práce(porušil zákon mlčanlivosti- omertu, zákon na "ochranu osobných údajov" a pod.) môže sa tešiť, ze pred súdom nikdy nedokáže pravdivosť svojich tvrdení. A ak sa odváži do toho rýpnuť novinár alebo filmár, má na krku trestné stíhanie, lebo údajne porušil právo na súkromie, dobrú povesť, ochranu mena a bla bla bla dotknutého člena mafie. Možno sa na zalepenie očí z času - na čas odchytí nejaký Majský alebo Rath, ale to len preto, aby vznikol dojem boja proti korupcii a rozkrádaniu a aj tak ho zo zdravotných dôvodov a pod., keď aféra opadne, pustia domov a bude z neho spokojný dôchodca s vysoko nadpriemerným životným štandardom.

    Lenže niet sa čo diviť, aj v takej internetovej diskusii sa ľudia oháňajú "zákonom", keď sa im to hodí do ich kontextu a pri vážení spravodlivosti sa dívajú napravo a naľavo a nemajú cit "v rukách" ( resp. v srdci, aj keď to znie pátosne).
    22.11.2012 11:49 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Klaus a církve
    Nevím, jak jiné, ale tímhle si to u mne opravdu, ale opravdu Klaus nevylepšil. Schválit, ale nepodepsat, protože má výhrady, to je opravdu kočkopes.

    Každopádně se dnešním dnem rozjede pořádný byznys s církevním majetkem, příslušné firmy doma i na ostrovních daňových rájích už jsou registrovány a připraveny na nápor administrativy s převodem do soukromých rukou. Zvítězila pravda a láska nad naivitou.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    22.11.2012 11:55 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klaus a církve
    Tak už jako poslední naděje zbývá jen Ústavní soud.
    22.11.2012 12:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klaus a církve
    Na ten se od doby, kdy rekl, ze je normalni platit za bezplatne moc spolehat nelze.
    22.11.2012 12:41 erik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Klaus a církve
    pak se jeste daji vzit vidle, brokovnice a vybusniny a cernoprdelniky odeslat hromadne na pohovor se sefem

    jenze na je tenhle narod moc pasivni
    xxx avatar 22.11.2012 13:59 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..

    Tahle komedie, kdy se o post prezidenta uchazeji vyslouzili politici a exoti z lidu, se dala ocekavat. Z toho duvodu jsem v CR povazoval za lepsi ponechat neprimou volbu. Clovek se toho pak nemusi tolik ucastnit.

    S kandidatama z lidu mam jeden problem. Zatimco politici uz jsou celkem provareni,a jejich nazory, a to co rikaji, neni problem konfrontovat s jejich drivjejsimi konkretnimi rozhodnutimi. Kandidati z lidu jsou v tomhle smeru dost necitelni. Za prve muzou svoje odpovedi pekne prizpusobovat svym volicum. A druhy vetsi problem je, ze muzou tak nejak spekulovat. Proste: "Vladl byste s komunisty", "Ne". Jenze realita je nekde jinde a v ponekud konkretnejsich otazkach jako "Schvalil byste vec A, pro kterou hlasovali i nekteri poslanci KSCM", atp.

    Please rise for the Futurama theme song.
    22.11.2012 15:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nic vám nebrání se té komedie neúčastnit, pokud ji považujete za zbytečnou a vyhovuje vám aby za vás rozhodovali jiní. Já nevolil od r. 1990 kdy díky mediální masáži ovládlo vedení tohoto státu OF. Defakto neoficiální koalice budoucích politických stran, které odstartovaly destrukci sociálního státu. A to celých dvacet let. Protože pro mne neexistovala žádná alternativa. Tou se pro mne stali lidovci, ovšem poté co je opustil Kalousek & spol.

    Pro mne je zásadní jeden detail. Franz se rozhodl kandidovat ne proto, že by po tomto postu bytostně toužil, ale protože nechce zklamat důvěru lidí co se ho rozhodli podpořit. A ti se k tomu rozhodli v podstatě teprve na základě toho s jakým despektem se k jeho potenciální kandidatuře stavěla média a zavedené politické strany.

    Osobně Vladimíra Franze neznám. Stejně jako nikoho z ostatních kandidátů, takže si obrázek o jeho postojích mohu dělat na základě stejných zdrojů jako každý jiný. Během sbírání podpisů jsem se také nikomu neupsal, ani nikoho nepoškodil tím, že bych mu záměrně napsal do sčítacího archu nějaký nesmysl. Jak budu hlasovat v prvním kole, je zřejmé z blogpostu. A pokud by Franz do druhého kola neprošel, tak je z něj jasné i koho bych zcela určitě nevolil.
    Marcela* avatar 22.11.2012 14:03 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Byl jste Aleši za studií dobrý týpek :-)!

    Celkem se s blogem opět shoduji, i když Vladimír Franz ve mně tolik důvěry nebudí. Přeci jenom, mít takového s odpuštěním zjeva za prezidenta, to bych nechtěla. Kamarádka ho potkala jednou za tmy v parku při venčení pejska a dost se ho lekla, v první chvíli mylela, že je to čert. Já zas před lety na Národní a zaskočil mi toust z toho šoku :-).

    Bývalí komunisti jsou pro mě zcela nepřijatelní, páč se domnívám, že prezident republiky by měl mít pevné morální jádro. Okamura je mediální bublina, i když jistě atraktivní. Dienstbier je socan a socany považuji za poloviční komouše, takže ven. Kníže u mě skončil se spolčením s Kalouskem a taky už je dost schátralý, takže taky nic. Zeman - odkecaná persóna, přitáhl lidi jako Šlouf, Kavan a další. Nechal by s klidem kácet v bezzásahové oblasti Šumavy. Navíc kromě toho myslím, že by mu nedělalo potíž paktovat se s komouši.

    Zbývají tedy Fischerová, Roithová a P. Sobotka. Fischerová je jistě moc hodná ženská, všechna čest jí, ale zdá se mi taková slaboučká, příliš mírná na tuto funkci.

    Nejvíc by se mi tedy zamlouvali Roithová se Sobotkou. Vzhledem k tomu, že bych raději prezidenta - muže a také proto, že prý Roithová je příliš proevropská a prý protipotratová, zbývá Sobotka. Zatím na něj pokud vím nikdo nevyškrábal žádnou velkou špínu, je celkem osvědčený, myslím, že by celkem dobře reprezentoval a hájil zájmy ČR v EU i jinde ve světě. Jediný škraloupek je ten, že bych nejraději chtěla nestraníka, ale to už bych asi chtěla moc...

    Pro zajímavost jsem si udělala test na "volební kalkulačce" a na prvních 2 místech vyšli skutečně výše uvedení "favorité". Pořadí mi vyšlo takhle:

    moje shoda
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Marcela* avatar 22.11.2012 14:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Zapomněla jsem na Bobošíkovou, ale k té no comment :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 14:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    O Roithové se Sobotkou jsem uvažoval taky, ale přesto mě nijak tito kandidáti nenadchli. Roithová mi připadá slabá, Sobotka mě ničím nezaujal. Při všech zvážení pro a proti bych jej možná zvolil, kdyby byly volby dneska. Jak to bude vypadat v den voleb, nevím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 14:33 dejf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    :-) uff, ja uz se uplne lekl, ze jste se definitivne rozhodl, aniz byste si nechal otervrena zadni vratka.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2012 15:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Kdybych se definitivně rozhodl, zadní vrátka bych nepoužil. Stejně tak, jako u všech dosavadních voleb.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    22.11.2012 15:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Pochopitelně. Kdybyste je totiž použil, tak by to rozhodnutí automaticky nebylo definitivní. :-)
    22.11.2012 14:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Mne zaujal přinejmenším tím, že jako jediný (z těch, kdo jsou k dispozici) je pro přijetí ACTA.
    Marcela* avatar 22.11.2012 15:07 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No, výběr kandidátů není ideální a shoda nemůže být nikdy 100%, nic naplat..

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    22.11.2012 15:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Stoprocentní shodu jsem neočekával a bylo by nesmyslné ji vyžadovat. Ale to, že jsem se u Sobotky jako u jediného dostal pod nulu, je už docela výmluvné. A ACTA je pro mne věc, přes kterou "vlak nejede".
    22.11.2012 15:38 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No u téhle generace mi ještě chybí při vylučovací metodě (pryč s komunisty) doplnění o kategorii pryč s stbáky (aktivními nebo jen kooperujícími). A pak se nesmí zapomenout na ty nejvíc uřvané antibolševiky, kteří za komunismu buď tahali kačera, nebo intenzívně studovali díky svým angažovaným rodičům. Ti mne asi serou nejvíc, tady i v politice - Grebeníček to má jednoduchý, prostě se potatil, ale co takový modrý hlavy jako Tupohlávek, Skalický (znovu se klube na svět, tatínek šéf stbáků na GŠ) nebo Pitr (zdařilý podnikatel, který po bolševickém tatínkovi zapomněl jedno písmeno v příjmení).

    Takže souhrnem, při 2 milionech komunistů v minulém režimu byl komunista v každé rodině, případně stbák, a zbývalo pár výjimek, máme skutečně na výběr. Snad ani nejde o výběr kandidáta, jako mafie, která ho podporuje.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Marcela* avatar 22.11.2012 19:18 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Chápu, každý to má jinak...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Agent avatar 22.11.2012 18:40 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    "... neboť by mohl fungovat pouze v ideálním společenství ideálních jedinců"

    Proč mám pocit, že toto platí pro jakoukoliv ideologii včetně kapitalismu?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    22.11.2012 23:03 karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    To není pocit, to je fakt. Jakákoliv ideologie tvořená pro ideální, zjednodušený model společnosti nebude v realitě fungovat. Jenom je potřeba si to uvědomit a slepě netrvat na každém detailu ideálního modelu.
    Agent avatar 22.11.2012 18:50 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Sejdou se Čech, Žid, Rakušan, Japonec, Avatar a parta komunistů…Takhle nezačíná vtip, takhle začínají naše prezidentské volby..

    Z-Eman nedávno prohlásil něco ve smyslu, že nebude vetovet zákony pokud je jistota, že ho parlament znovu přehlasuje. Takže je to vpodstatě slaboch který si nedokáže stát za svým názorem a jít proti proudu.

    Okamura by mi nevadil i když je to populistická figurka. Aspoň si svůj majetek nenakrad. Fischerová by se mi taky zamlouvala.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    23.11.2012 01:27 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Sejdou se Čech, Žid, Rakušan, Japonec, Avatar a parta komunistů…Takhle nezačíná vtip, takhle začínají naše prezidentské volby...
    Hmm, to jste se teda mistře předved. Když to ti dementi otiskli v Revue Fragmenty, tak jsem si řekl - no, to je přesně vaše úroveň. U vás těžko říct :D
    Dreit avatar 23.11.2012 11:24 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nope
    23.11.2012 11:39 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    No tak ja se ani nedivim. Jejich vlasni kandidat je az desive nekompetentni k cemukoliv, Zeman, se kterym se vzdycky dohodli asi vylitne, Dlouhy dtto a kdo tam z tech relevatnich zbyva? Fischer, Dientsbier... z toho asi dostavaj na Janskem vrsku koprivku, takze vytahli standardni zbran. Do toho jeste Gazdik se zrusenim nedostatecne modrofialoveho Senatu...
    23.11.2012 12:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Celá tahle šaškárna s podpisy je k ničemu.

    Pro mě za mě, ať je na volebním lístku uveden každý kdo si myslí že ho někdo zvolí. Na přebrání té hromady plev je určeno první kolo prezidentské volby. Všechno ostatní je jen opruz, který má umožnit diskvalifikovat ty, co by nedejbože mohli vyhrát.

    Nejprve sázeli na to, že se nezávislým kandidátům nepodaří bez mediální masáže sehnat dostatečný počet hlasů - jak se ukázalo, tak nepočítali s tak silnou podporou ze strany občanů. Moc bych za to nedal, kdyby pro příští volby požadovali hranici ne 50 tisíc, ale rovnou 100 tisíc.

    Jenže to jim nevyšlo. Takže teď sáhli do rukávu pro další eso - soudně celou tu taškařici s podpisy napadnout a tím dosáhnout zrušení přímé volby.

    Pokud to stávající vláda skutečně udělá, tak to bude jen další krok, kterým ženou voliče do náruče komančů. A já bych se opravdu nerad dožil opakování 80-tých let - vlády jedné strany se sviněma u koryt a ústavně danou povinností pracovat!
    24.11.2012 04:28 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Tak jsem dočetl celou uberdiskuzi a mám taky (i když docela pozdě) vlastní data.

    Je dost blbý, že na aplikace si nepamatuje minulý krok, protože jsem dal omylem zobrazit bez důrazu na některé otázky a pak se to resetovalo. Taky je blbý, že se to bere strašně binárně (něco jako spíše (ne)souhlasím apod.). Kandidáti jako Okamura nebo Franz chybí.

    V prvním pokusu to u mě vyhrála Fischerová. Pak jsem to musel projíždět znova a asi jsem pozměnil pár odpovědí z nevím na něco jinýho.

    Co se týče názorů na kandidáty, tak jsem si říkal, že by byla legrace mít za prezidenta Franze, ale trochu mě vadilo to spojení se skinheady. Po týhle diskuzi se to mnohem prohloubilo :-/.

    Okamura je moc velký populista. Když by se stal prezidentem, tak se po něm uvolní senátorské místo, že? To byla pak jeho volba do senátu dost zbytečná (kdybych byl jeho protikandidát v SV, tak bych byl fakt nasranej, ledaže by to ten protikandidát teďka dostal už bez dalších voleb).

    Zeman je moc profláklej a Fajfka moc starej (navíc mě dělá problém správně napsat jeho jméno) a podle toho webu má nejvíc opačných názorů.

    Roithovou jsem měl chvíli jako hlavního kandidáta, ale jestli má fakt takové názory, tak ji asi volit nebudu, protože je moc konzervativní i když akce proti ACTA byla dobrá. Když jsem se o ní doslechl, tak jsem byl na pochybách jestli by nebyla užitečnější v EU parlamentu než jako prezidentka, ale jelikož v EU parlamentu byla proti ACTA a jako prezidentka by byla proti Temelínu, interrupci apod., tak bude asi lepší když tam zůstane :-D. Stejně to má tuším ještě tak rok. Zase co se týče zjevu, tak je docela špička (pokud tedy nepočítám extrém v jiném směru Franze).

    Fischer mě přijde moc šedivej a nevýraznej, ale Táňa Fischerová mě výsledkem překvapila a pokud nenajdu nějakej problém, tak se asi stává hlavní kandidátkou :-D. Ještě si ale zkouknu ještě, že jsou krausové :-D. Nicméně by byl zajímavý historický fakt mít za prezidentku ženskou (a Bobošíková vypadává, je moc asertivní :-D)

    O zbytku jsem ani moc neslyšel a podle výsledků na tom webu je to takový průměr.
    24.11.2012 15:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    24.11.2012 16:05 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    A pointa?
    24.11.2012 17:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    je v texte
    24.11.2012 17:32 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    resp. v obraze
    24.11.2012 19:06 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Radši se nechám poddat. :-D
    24.11.2012 19:17 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    z radosti, že ma bystrousak naučil robiť odkazy:) na tom nenormálnom editore... viac polopate http://youtu.be/LBW8nMiDOJ4 o Nežnej (Sametovej)

    :)
    25.11.2012 00:36 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    z radosti, že ma bystrousak naučil robiť odkazy:) na tom nenormálnom editore
    Jako to kliknutí na <a> ? :-D

    Aha takže když mě poprve napadla poslední věta Havlovy Audience, tak jsem se nepletl? :-D
    25.11.2012 03:11 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    když mě poprve napadla poslední věta Havlovy Audience, tak jsem se nepletl?
    to je veľmi slušne povedané:)
    25.11.2012 15:51 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    Nárůst hrubosti, xenofobie, protiromských nálad, rasismu a antisemitismu v Evropě souvisí podle Fischerové také se systémem, v němž žijeme. Právě tak jako fakt, že lidé z většinové části společnosti jsou někdy naštvaní na lidi z romské menšiny, což se projevilo i loňskými nepokoji ve Šluknovském výběžku:

    „Tím, že lidé nemají práci, že upadají do bídy, protože stát škrtá na solidárním systému a podpoře, mají pocit, že je tu někdo jiný, kdo je na tom ještě hůř a bere jim výsledky jejich minulé práce. Myslím, že to tady docela dovedně někdo rozpoutává. To už uměl Hitler a každý takový režim: poštvat lidi, kterým se momentálně nedaří dobře, proti těm nejslabším. Ti jsou samozřejmě na ráně a bere se to u nich jako princip kolektivní viny," upřesnila pro server Romea.cz.
    24.11.2012 15:01 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Historicky první prezidentský plebiscit se blíží..
    venujem všetkým voličom naozaj, naozaj demokratickej prítomnosti a budúcnosti, aby si zaspomínali, ako za ňu bojovali s kľúčmi od komunistického koterca v panelákovej králikárni:) :

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.