abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 1
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 148 hlasů
     Komentářů: 10, poslední 8.5. 17:35
    Rozcestník

    Licence Microsoft Office 2013

    13.5.2013 16:43 | Přečteno: 7030× | poslední úprava: 13.5.2013 16:43

    Uznávám pokorně předem, že tento zápisek je trochu o mé hlouposti, ale nechť je varováním pro další, tím spíš, že mezi zdejší společností lze předpokládat administrátory, kteří s Microsoftím softwarem přicházejí do styku jen občas a leckdy velice neradi, podobně jako já.

    Věc se má tak, že jsem dostal na stůl k nainstalování dva nové notebooky s Windows 8 a k tomu zakoupené licence MS Office 2013 pro podnikatele.

    Windows 8 jsou kapitola sama pro sebe na dlouhé proklínání, ale v tomto případě je důležité jen to, že předinstalovaná verze Office byla 2010.

    Už nějaký čas je běžné, že se Microsoft neobtěžuje dodávat instalační média k softwaru, jehož licence se pohybuje okolo 5000Kč. Dosud se alespoň dalo sehnat servisní DVD s předinstalací. Pokud k verzi Office 2013 existují, tak je zatím nikdo nemá (dodavatel = velký dovozce a distributor hardwaru, je nebyl schopen sehnat). Prý je to maličkost, dá se to prý normálně stáhnout z webu, říkali.

    Ok, co se dá dělat, na podobný přístup jsem sice zvyklý nanejvýš u softwaru s cenou desetinovou a nižší, nebo stahovaného softwaru přímo z webobchodu, budiž, jiná možnost není.

    Začal jsem pátrat, kde stáhnout to, co bych měl dostat v ceně. Postupně zbyly jen dvě možnosti microsoftí e-shop, nebo warez, což jsem zavrhl.

    A protože patřím mezi lidi, kteří se neregistrují do kdejaké krávoviny, jako je Facebook a spol., tak jsem dosud neměl ani Live ID účet, jehož existence se ukázala býti nezbytnou, chci-li instalovat licenci za tak nepatrný peníz (neřkuli rovnou více takových licencí).

    A tady nastala moje hloupá a údajně neopravitelná chyba.

    Založil jsem si servisní účet na jednom z mnoha emailů. A pak - Já idiot! - jsem zadal licenční číslo jedné z licencí, aby mi vůbec bylo dovoleno produkt stáhnout.

    Toto číslo nelze přesunout na jiný účet. Není možné ho od Live ID "odpojit" ani v případě, že dosud licence nebyla nikde instalována (což nebyla). Prostě tím to končí.

    To se ještě nezdá být fatální. Problém se projeví po nainstalování Office při jeho aktivaci. V ten okamžik totiž MUSÍ být použit účet, kterým byla instalace stahována.

    Viz zajímavá diskuze zde na microsoftím Technetu. Nešťastníků bylo evidentně víc a to určitě nejsou jediní.

    Helplajnu jsem samozřejmě zkusil taky a stejně jako ostatní odkazovaní zcela neúspěšně. Nepomohly prosby, ani proklínání. Nešťastníkovi na druhém konci telefonu jsem opravdu nezáviděl, jakmile korporace řekne, tak s ní nic nehne.

    Holt se nedá nic dělat, majitel notebooků a licence dostane k jedné z licencí i moje Live ID, kde stejně nic jiného, než tato jedna licence registrováno není.

    Skutečný průšvih nastane až bude potřeba stroj přeinstalovat a software bude zastaralý, registrační maily nefunkční ... prostě ztracené peníze. Upřímně nenávidím zboží, které nemohu používat dokud slouží a vyhovuje svému účelu, kvůli nějaké malichernosti, kurvítku, marketingovému rozhodnutí, nebo banální chybě v registraci ...

    Čím dál víc blahořečím tvůrcům Gentoo, kde mne nic takového nepotkává a jsem zatím ušetřen i mnoha jiných nepříjemností některých příliš komerčních linuxových distribucí.

    Ale i nejhorší excesy komerčního Linuxu mají stále na míle daleko k běžné praxi Microsoftu. Tisícíletou zkázu na ně! A na každého, kdo se snaží propagovat DRM, povinné registrace uživatelů a jiné zhovadilosti.        

    Hodnocení: 95 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    13.5.2013 18:05 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Nemyslim to v zlom, ale ty si aky nerd? Netvrdim, ze m$ nie su ..... (dopln si invektivu aku kolvek len chces) ale trvalo mi to zhruba 5 minut kym som nasiel download img priamo na m$ stranke bez akehokolvek prihlasovania a registrovania sa. Ako to je dalej s naviazanim na live konto netusim - ak to je tak ako pises, tak su proste debili, ale img sa da stiahnut uplne bez problemu.
    13.5.2013 19:12 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Tak sem daj link. Ja som to tiez nedavno potreboval a nenasiel. Instaloval som to cez nejaku on-line sracku, ktora nemala ani progress bar. Nakoniec bol aj tak ten office nepouzitelny a bol nutny navrat k verzii 2010.
    14.5.2013 08:24 Bubo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Takyto ma vytacaju najviac. V diskusii sa vzdy vyskytne jeden, ktory celu diskusiu zabije opacnym argumentom - vsetko funguje, vsetko je lahko pristupne, vsetko sa da lahko a jednoducho stiahnut, on to urobil za 5 minut atd. atd. Ale ked po nich chcete riesenie, odkazy... tak sa nedockate. Na 99% som presvedceny, ze sa jedna o nastrcenych hajzlikov, ktory takto klamlivo zlepsuju obraz produktu v diskusii kritizovaneho. Zvlastne je, ze vacsinou sa podobny zmrdi vyskytuju v slovenskych diskusiach. Osobne som zhanal instalacky na WIndows 7, samozrejme u MS som to vzdal asi po hodine hladania. Nakoniec som nasiel obrazy pre vsetky verzie W7 na strankach nemeckeho casopisu CHIP.
    14.5.2013 08:28 Bubo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Aby som nebol rovnaky zmrd a pokial to niekto potrebuje:

    http://www.chip.de/artikel/Windows-7-Neu-installieren-mit-kostenlosem-ISO-2_46353200.html
    14.5.2013 15:12 pocitujlasku | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    To je tak vsade, skoda sa rozculovat. V diskusiach kazdy vsetko vie. Preto som prestal chodit na iste zive stranky, tam zase maju predstavu, ze cokolvek starsie ako 2 roky je crep a ma ist do zberu.

     

    Co sa tyka instalakov, ja som to vyriesil, aj ked nie celkom koser torrentom. Povaluje sa niekde instalacka, na ktorej su integrovane origo OEM verzie windows (ja som hladal len slovenske), pri instalacii sa vyberie verzia, zada kluc a potom sa aktivuje.

    gtz avatar 14.5.2013 21:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Trvalo mi to zhruba 5 min. najít offline verzi na MS bez jakékoliv registrace. Takže on asi měl pravdu. LINK jsem dal do postu níže.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Pavel Čejka avatar 14.5.2013 09:30 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Existují dvě verze instalace. Downloader, nebo offline instalace v podobě 2GB image, co se dá vypálit na DVD. Downloader jsem nezkoušel (a vracet se k tomu nebudu, dokud to opět nebude nevyhnutelné).

    Ani jedno jsem nenašel bez registrace Live ID. Netvrdím, že neexistuje, ale nepodařilo se a stejně je to jedno, protože bez Live ID nelze licence aktivovat. Větší průser je, že se o tom nikde na balíčku nepíše (ani v popisu zboží u distributora). Žádná cedule "před rozbalením musíte být registrován, jinak je licence k prdu", pouze poznámka "k použití je nutné připojení k internetu". Nic víc. To jsem nepovažoval za problém, protože tak to je už od WXP. Zatímco Live ID je novinka.

    A trochu offtopic - W8 vnucují přihlašování do systému pomocí Live ID. Hrozím se, až nějakého chytráka napadne, že by to chtěl používat, co z toho ještě vznikne za potíže.
    13.5.2013 18:25 pocitujlasku | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    Chapem. Dnes sa mi dostal do ruk novy notas s windows8. Tolko nadavok som hadam este v zivote nevyslovil naraz. Ako tak som sa uz zorientoval. Vytocilo ma, ze na emailovy klient v modernUI (metro) vyzaduje na nastavenie konta liveID ucet. Pri googleni som zase nasiel zmienku, ze tento klient nepodporuje pop3.

    Prekvapujuca je aj rychlost. slusny komp s 8GB ramkou a na moje zvyklosti je to slimak. To moj notas s ubuntu 10.04 a 2GB ramkou je sviznejsi.

    Dalsie prekvapenie: pocasie. Nastavena krajina, mesto (Poprad). W8 hlasil dnes rano, ze u nas snezi a je -3st. Ubuntu hlasi prehanky a 9st. (co bola +- realna teplota).

    Ten chybajuci start, to bude pre uzivatela katastrofa. Neviem, ani rozumne zistit ake programy su tam predinstalovane, zvykol som pri novych notebookoch prebehnut programy v ponuke start a zbytocnosti potom odinstalovat.

    Zajtra ma caka office, tak som zvedavy.

    mirec avatar 13.5.2013 20:14 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    LOL ja pracujem v Poprade a kolega v práci má book s win 8. To počasie tiež zobrazuje tak blbo :D Inak katastrofa, vydržal som to používať asi 2 minúty a to ja ako pokojná povaha som mal pekný problém nepodľahnúť pokušeniu vyhodiť book cez okno. Neuveriteľne pomalé, neuveriteľne neergonomické ...

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    13.5.2013 22:06 pocitujlasku | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    Prva vec, ktora ma napadla, ze odkial vlastne berie info o pocasi. Ked som si pozeral rozne stranky, tak to vychadzalo na 2 stanovistia. Moj tip: letisko a Ganovce. MS ma asi tretiu a podla teplot to bude asi v Tatrach.

    ja nemam problem naucit sa ovladat hocijaky system, pracoval som v MS-dos W9x, NT, OS/2, XP, sedmicky, MacOS, Linux s KDE, gnome. Vsetko sa dalo, ale tie osmicky, to je fakt specialitka. To iste je aj win server 2012. Tam, ked som po 10-tich minutach nevedel najst, kde je moznost vypnut, tak som len surovo vytrhol kabel napajania.

    Dreit avatar 13.5.2013 22:27 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    Prva vec, ktora ma napadla, ze odkial vlastne berie info o pocasi.

    Ono počasí v XBMC je taky sranda. Dám si "Nová Paka", čekám tu v Jičínském okresu, ale ono mi to nabídne nějakou kdesi na jihu Čech, která podle mapy.cz ani neexistuje :-D

    Nope
    21.5.2013 13:39 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    No vy teda bude zkuseny uzivatel, co prikaz prikaz shutdown nebo klavesova skratka ALT+F4? Kdyz uz nic tak vetsinou pomuze i zmacnuti power tlacitka ktere posle (ACPI?) signal OS a ten se ukonci

    Samozdrejme je tu W8 cesta: WIN + I
    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    Pavel Čejka avatar 14.5.2013 09:21 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Subjektivní pomalost W8 mohu potvrdit. Notebook s W8, Core i5@2.8GHz, 8GB RAM a mám z toho stejný stejný pocit, jako z KDE 4.9.x na mém prastarém Asus EEE 901 s 1.8GHz Atomem a 2GB RAM.
    14.5.2013 16:54 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Já ne. Taky 8 GB, A8-3850 (takže asi horší, chudák AMD :/), 80GB Seagate HDD z roku 2005 a jde to hezky rychle.
    Dreit avatar 13.5.2013 19:08 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    S tímhle přístupem ať se jdou zahrabat :-( Jestli se nepletu, tak hry portované z Xboxu taky vyžadují LiveID aby se daly vůbec spustit.

    Nope
    13.5.2013 19:36 RXD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Myslim, ze nejste sam kdo se s tim tak pere. Ja jsem se nastesti uz delsi dobu nemusel s WIN setkat. W8 jsem jeste nemel v ruce. Ale uz se bojim az zase nejaky muj zakaznik to bude mit v infrastrukture a pozada me abych mu s tim neco udelal. Jinak co byste chtel za 5k, snad aby vam nebohy MS dodal cd v cene cca 10kc, idealisto:) MS je snad jedina firma, kde me tesi EU birokracie, ktera ji obcas zatopi.
    13.5.2013 22:28 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Diky za varovani. S MS to fakt jde dole vodou.
    xkucf03 avatar 14.5.2013 00:48 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Sice je proklínáš, ale prachy jsi jim stejně dal…
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Pavel Čejka avatar 14.5.2013 09:05 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Nedal. Platil to někdo jiný, moje notebooky to nejsou.
    14.5.2013 08:37 PG
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Zbytecne starosti, ja to vzdy pro techto nervech nakonec sosl nekde z torentu, nainstaloval cracknul. MS svoje penize dostal tak prece nemuze byt problem. :-)
    Pavel Čejka avatar 14.5.2013 09:11 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Ne tak docela.

    Sice nevidím morální ani legální problém ve stažení z warezu/torentu/odkudkoli (i když jsem o tom kdysi s MS vedl dlouhou diskuzi - na téma, jestli smím použít OEM instalaci a nebo jestli musím použít předinstalaci obesranou bloatwarem a adwarem od výrobce notebooku - prý OEM použít nesmím), pokud se stažená instalace přesně shoduje s licencí, která byla zaplacena (a legálnost dokazuji účtenkou, ne nějakou přiblblou registrací, ta to nanejvýš usnadní). Ale neodvažuji se takovému softwaru důvěřovat ... s trochou paranoi bych řekl, že stačí backdoory od výrobce, natož ještě něco dalšího.
    14.5.2013 14:05 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    OT: Zkoušel jsi "novou MS" featuru na import PDF souborů? Zajímalo by mě, zda je to lepší nebo horší než v LibreOfficech (některý PDF z latexu/lyxu jsou v LO dost ošklivý).

    Pavel Čejka avatar 14.5.2013 17:18 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Zajímavý nápad, vyzkoušel jsem... (i když to považuju za velmi okrajové)

    Zkusil jsem modelově http://www.nti.tul.cz/~satrapa/docs/latex/latex-pro-pragmatiky.pdf

    Libre Office 4.0.3.3 dopadl výrazně hůř. Leckteré odstavce se rozpadly a byly široké mimo okraje stránky a atd... Asi by se z toho dal udělat korektní dokument, ale práce na něm by bylo určitě hodně. Navíc ho Libre Office otevíral vždy jako kresbu (ODG, ne ODT).

    Word 2013 to naimportoval, výsledek rozhodně není stejný jako PDF, písmo je lehce odlišné, počet stránek jiný, některé části textu jinak zarovnané, okraje rámečků jinak široké, občas nějaký prvek mimo tiskovou oblast atd... výsledek je více podobný zdrojovému PDF, ale bez spousty práce by to určitě použít nešlo.

    Oba výsledky na prd.
    14.5.2013 19:50 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Aha tak jestli se rozpadá i Satrapova kniha, tak je to slabota. Já jsem hledal (a vlastně ještě hledám) možnosti jak konvertovat slajdy (lyx/beamer) do MS powerpointu (je to o řád větší lahůdka než pdf→word). Ten font se dá pochopit, PDF může mít myslím importovaný jen subset fontu, takže se většinou nahrazuje.

    Jinak to s tím ODG je taky podivný, ale koneckonců PDF je jen vektorovej obrázek s textovými poli. Nechápu vlastně proč to maj tak rozdělený (odg,odt,odp), všechno je to stejně v xml. Takže by mělo jen stačit načíst nějakou šablonu rozvržení (uživatel chtěl slajdy, tak dostane pole na šířku...). Jinak postřeh: Konverze Draw → Impress lze provést prostou změnou přípony :-D (další kombinace ale takhle nefungují).
    Heron avatar 15.5.2013 15:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Pěkný PDF, díky. Už mi skoro připadalo, že se na tex každej vyprdnul, ale tohle je velmi pěkný materiál pro začátečníky.
    15.5.2013 23:26 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Na tex se každý vyprdnul a tato knížka je toho jenom důkazem.

    Všude se jede jenom latex, takže tex už fakticky nikdo v původní podobě neprovozuje. A je těžké sehnat skutečné informace o samotném texu.

    xkucf03 avatar 15.5.2013 23:49 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    njn, v assembleru se dneska taky už moc neprogramuje.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    18.5.2013 02:18 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    To jsem moc nepochopil. Zřejmě nějaká analogie pomýleného člověka, který si myslí, že LateX je výrazně vyšší level, než TeX. Zřejmě obé viděl pouze z rychlíku.
    xkucf03 avatar 18.5.2013 15:15 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013

    V LaTeXu jsem psal bakalářku1 a psát to v čistém TeXu by mi přišlo příliš nízkoúrovňové a zbytečně mnoho práce navíc.

    [1] diplomka byla už v DocBooku, až z něho lezl LaTeX

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    11.9.2013 14:36 Petr Olsak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Na tex se každý vyprdnul a tato knížka je toho jenom důkazem.

    Všude se jede jenom latex, takže tex už fakticky nikdo v původní podobě neprovozuje. A je těžké sehnat skutečné informace o samotném texu.

    Na TeX se ne každý vyprdnul. Viz TeX pro pragmatiky a OPmac.
    gtz avatar 14.5.2013 21:04 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    MS předpokládá, že uživatelé budou vlastnit LiveID. Oni předpokládají, že hodně lidí to má díky online účtům (MSN, Messenger, outlook.com, hotmail/live).

    Pokud se jedná o upgrade, tak by postačovalo vzít odsud
    Download Microsoft Office Pro Plus 2013 x86 (32)-Bit ISO .IMG 
    Setup File Product (Offline) - Click Here (File Size: 667 MB)
    ISO
    LINK není warez, je to link na ms.careservice
    
    iso a pokračovat normálně s instalací?

    Ostatně to propojení outlooku s live službami je celkem takto divoké.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Pavel Čejka avatar 15.5.2013 00:57 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Příloha:
    No, něco to ke stažení nabízí, ale protože už další licenci, ani stroj s Windows k nainstalování nemám a nějaký čas mít nebudu, tak neověřím. Leda snad někdo jiný?

    Ale jak jsem tohle měl najít? Já se o to s Googlem poctivě snažil a o tenhle odkaz jsem nezavadil.

    A pokud bych i našel, jak jsem měl z obsahu - viz screenshot - poznat o co jde? (kromě URL) Což zároveň vysvětluje proč to vyhledávač nemůže objevit.

    A stále zůstává otevřená otázka, jestli se bez registrace Live ID obejdu při/po instalaci. Vzhledem k agresivitě s jakou se to snaží W8 uživateli vecpat tomu nevěřím (třeba při založení dalšího uživatele).

    A nakonec ... proč upgrade, když se jednalo o instalaci nového dosud nepoužitého stroje? (navzdoru tomu, že tam nějaká předinstalace byla, jindy být nemusí).
    gtz avatar 15.5.2013 13:55 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Ale jak jsem tohle měl najít?
    Stačilo zadat pouze office 2003 img download a mezi tím co google najde se těch pár odkazů najde :-). Při normálním hledání se jak google tak i MS snaží vnucovat nějaké ty svoje odkazy, které vedou nikam.

    K té licenci, vždy platilo a platí, že pokud dostanete jen "CD-KEY apod.", tak si médium musíte stáhnout ze stránek MS (technet, careservice). Offline verze už jsou na tom hodně divně, protože oni volí ten jejich on-line install včetně online aktivace. Taky jsem to pro pár lidí dělal a párkrát jsem myslel, že mne jebne.

    Myslím, že Live ID se člověk nevyhne, protože oni to používají na hodně věcí, které na tom závisí (liveMail, outlook, skype apod.). Možná by se to dalo nějak přes MSDN očesat, ale netuším přesně jak.

    proč upgrade
    psal jste, že se jednalo o W8 včetně předinstalovaných office-2010. Kdysi jsem to raději dělal tak, že jsem nechal všechny ty jeho věci dojet do konce, vyházel jsem bloatware od výrobce a pak jsem udělal upgrade officů. Většinou on chtěl jen pár čísel a aktivace byla za chvíli hotová (měl jsem reselerské OEM DVD to bylo ale 2007->2010 u novějších nevím).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Pavel Čejka avatar 15.5.2013 14:41 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Při normálním hledání se jak google tak i MS snaží vnucovat nějaké ty svoje odkazy, které vedou nikam.

    Aha, takže mne jako obvykle mělo nejprve napadnout, že kdykoli pracuji s Microsoftím softwarem, musím myslet "za roh" a nenechat se zmást logicky se nabízejícím přímočarým postupem. Opět moje hloupost, jako bych to už neznal :-)

    Ad upgrade ... přišlo mi hloupé upgradovat instalaci, která nebyla dosud ani jednou spuštěna, když ji mohu snadno odinstalovat a nainstalovat tu správnou. V minulosti jsem měl pár nepěkných zkušeností s nepovedeným upgradem, který se projevil uživateli se zpožděním nějakým nezvyklým chováním ... proto se tomu snažím vyhýbat a určitě by mne to nenapadlo jako první možnost. Takže možná opět trocha myšlení "za roh".

    Reselerská DVD k verzím 2007 a 2010 mám taky, s těmi by nebyl problém.

    Bloatwaru tentokrát mnoho nebylo, buď to ještě výrobce neumí, nebo si to MS víc hlídá (jak jsem kdesi nedávno četl).

    A to propojení s Live ID bude ještě zajímavé až nastanou komplikovanější situace ... třeba uživatel má koupenou licenci a tudíž Office zaregistruje a aktivuje na sebe, ale přihlašuje se firemním účtem do místní domény a Skype používá s firemní identitou = jiným Live ID, další Live ID může mít třeba na MS Appstore ... nechám se překvapit.

    Zajímavé taky bude, až MS někomu Live ID zablokuje, protože si dotyčný uploadoval obrázky s příliš velkým množstvím nahé kůže do SkyDrive - viz http://www.reflex.cz/clanek/nazory/46703/nahota-fuj.html.

    A další kapitola sama pro sebe je přidávání uživatele do W8. Stačí mrknout na postupy a videa. Překvapivě se tak úplně neshodují s tím, co se nabízelo mě, ale pro představu stačí, je to dost podobné. Sprosté reakce jiných lidí na tyto postupy většinou nelze citovat :-)

    No nic, hardware je u uživatele, snad se s tím naučí pracovat. Pro mne zajímavá zkušenost a nepřeberně důvodů navíc, proč nejen nekupovat, ale hlavně nepoužívat i kdyby to bylo zadarmo.

    gtz avatar 15.5.2013 15:44 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    No já jsem si s těmi upgrady a updaty také hodně užil. Pokud to bylo něco moc nového tak jsem si o tom raději někde přečetl a podíval jsem se na nějaké ty návody jak to celé rychleji a snadněji udělat.

    Oni totiž většinu informací, které potřebuje člověk co s nimi nemá co společného publikují na svých serverech kam my nechodíme.

    S tím LiveID to je kapitola sama pro sebe, WM-Phone provádí synchronizaci a kopírování a je jedno zda člověk používá dropbox nebo skydrive. Osobně netuším jak oni tyto obrázky verifikují (že by nějaký robot co pozná moc nahé kůže :-))

    No přísun Live ID bude sílit, protože jak bylo někde psané tak z googlu lidé utíkají k outlook.com.

    To propojení s Live ID je myslím kapitola sama pro sebe, většina firem pokud toto řeší tak to řeší přes system.admina, který vše zaregistruje, jak do domény tak prostě všude. Uživatel má pak jedno ID na všechny zařízení. System.admin pouze nastaví nějaké heslo, které si uživatel změní. Je blbost, aby si uživatel registroval něco na sebe a pak šel do domény (stejně pak musí domain.admin tu mašinu tam dát a přidružit ji ke všemu a cizí Live ID by bylo jen o průser).

    Problém vidím spíše v tom, když chci z firemního pc jít na soukromou poštu, která vyžaduje Live ID (zase opět jak to sys.admin nastaví). V každém případě se ten kruh zamotává stále dokola.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    19.5.2013 22:21 Pavel Píša | skóre: 18 | blog: logic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Vím od kolegů z CMP na FELu o tom, že systém na klasifikaci nahé kůže dětí vyvíjeli v rámci nějakého většího projektu. Takže to není takový problém a MS takových systémů může mít/nakoupit hromadu.
    Pavel Čejka avatar 15.5.2013 15:12 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Přílohy:

    Ptal jsem se podpory Mirosoftu:

    Vysvětlete mi, proč je nezbytná registrace ke stažení instalačního DVD, když stejně bez legálně zakoupené licence používat nejde?
    Vysvětlete mi, proč na obalu MS Office 2013 chybí upozornění, že je k jeho používání nezbytné zřídit Live ID?

    A kdosi z Microsoftu mi odpověděl...

    Na krabičce od licence je uvedena adresa http://www.office.com/information, kde se můžete dočíst o celém postupu zpřístupnění licence a instalačních souborů, z informací na stránce vyplývá, že je nutné mít MS účet pro používání licence.

    Otevřená lež - na webu je uvedeno následující:

    Nastavování účtu Při prvním nastavení Office přejděte na web http://www.office.com/setup a postupujte podle pokynů na obrazovce.

    Po prokliknutí vede na ověření licenčního čísla a přihlášení Live ID, nic jiného s tím dělat nejde.

    Požadavky na systém Viz stránka systémových požadavků.
    https://office.microsoft.com/cs-cz/products/office-pozadavky-na-system-FX102921529.aspx

    Po prokliknutí se dozvím, že "Některé online funkce vyžadují účet Microsoft.". Viz druhý screenshot. Tak proč se to bez účtu nedá aktivovat?

    Správa účtu Po nastavení Office můžete svůj účet spravovat z adresy http://www.office.com/myaccount.

    A odkaz vede na Live ID přihlášení ... můžete a musíte není totéž Microsofte!

    Na webu není nikde ani zmínka o nezbytnosti Live ID pro aktivaci licence. To, že je na přihlášení odkazováno nelze považovat za "výslovně řečeno".

    17.5.2013 18:32 Bhua
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Nejde to nainstalovat, tak to reklamuj. Ja mam kazdych 10 mesicu novy notebook a docela mi to vyhovuje.
    Jendа avatar 18.5.2013 19:17 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    Pavel Čejka avatar 18.5.2013 20:52 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    a/ problém s Office vyřešen

    b/ reklamovat cokoli u Microsoftu je velmi obtížné až nemožné, obvykle to nestojí za námahu navzdory vysoké ceně licence

    c/
    kazdych 10 mesicu novy notebook
    Vskutku? Plýtvání hardwarem a penězi? Výběr poruchového hardwaru s krátkou zárukou? Výběr poddimenzovaného hardwaru, který nevyhoví pracovním požadavkům ani jediný rok? Neschopnost hardware používáním nerozbít? Nebo je notebook módním doplňkem a nikoli pracovním nástrojem?

    Ze zkušenosti - běžná životnost notebooku v kanceláři, kde ho uživatelé nijak nešetří, ale taky s ním nezacházejí jak zvířata, bývá okolo 2 - 3 let a více.
    Heron avatar 19.5.2013 09:49 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    No a nebo taky rotace hw ve firme (sluzebne mladsi kolega dostane starsi hw a starsi dostane novy ntb). Ja mam za pet let ctvrty notebook a neprijde mi na tom nic zvlastniho.
    Pavel Čejka avatar 4.9.2013 12:37 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Microsoft Office 2013
    http://computerworld.cz/software/microsoft-zapomente-na-prenositelnost-licence-office-2013-49477

    Nemám slov a jen tiše žasnu, že něco takového, jako Microsoft může existovat.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.