abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:55 | Komunita

    Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:55 | IT novinky

    Před 70 lety, 7. června 1954, ve věku 41 let, zemřel Alan Turing, britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 39
    6.6. 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Distribuční novinky - 14/2007

    6. 4. 2007 | Luboš Doležel | Různé | 4160×

    26 firem s technickou podporou od Oracle. GNU GPL v2 prochází v Izraeli zkouškou ohněm. Nová licence od FSF pro software jako službu. GNU LGPL v3, koncept druhý. StartCom Enterprise Linux 5.0.0. Damn Small Linux 3.3. SimplyMEPIS 6.5. Pioneer Rifleman Alpha 1. Fedora 7 Test 3. Distribuční rada: povolujeme Numlock při startu GDM.

    Obsah

    Letem světem

    link

    V minulém týdnu přišel stabilní ArchLinux 0.8. Vývojáři distribuce Linux Mint dokončili verzi 2.2 beta KDE edice své distribuce. Práce na Mandriva Linux 2007.1 Spring pokračuje vydáním třetího release candidate.

    26 firem s technickou podporou od Oracle

    link

    I přes slavnostní spuštění technické podpory pro Oracle Unbreakable Linux nebyli až do teď oznámeni žádní klienti. Nyní se Larry Ellison z Oracle pochlubil, že nahradili Red Hat v poskytování služeb firmě Yahoo. Yahoo je jednou z 26 společností, které začaly služeb Oracle využívat: IHOP, Timex, Diebold, Yahoo, GlobeCast, ABC Stores, Stuart Maue, Replacements, Mutual Materials, Opes Prime Stockbroking, Hays Medical Center a další. Patrick Piccininno ze sítě restaurací IHOP řekl: „Oracle poskytuje vstřícnou podporu, kterou potřebujeme pro nasazení a údržbu linuxových řešení, a navíc – přechod od podpory Red Hatu nemohl být snazší.“ Od Anthonyho Blumberga z Opes Prime Stockbroking přišly informace jiného charakteru: „Lidé nám náhle začali volat, jen aby nám řekli, že jsme idioti.“ Dále poznamenal, že mu zavolal nespokojený ředitel Red Hatu pro Austrálii a Nový Zéland Max McLaren: „Řekl jsem, že je to pravděpodobně poprvé, co nám někdo z Red Hatu zavolal, od doby, co jsme jejich zákazníkem.“

    V současnosti se připravuje Oracle Enterprise Linux 5, který bude založený na nedávno uvolněném Red Hat Enterprise Linuxu 5. Oracle zatím údajně prověřuje stabilitu, robustnost a interoperabilitu produktu. Hotový bude během příštích týdnů.

    GNU GPLv2 prochází v Izraeli zkouškou ohněm

    link

    Licence GNU GPLv2 prochází u izraelského soudu zkouškou ohněm – Alexander Maryanovsky (autor programu Jin) versus Alexander Rabinovitch (program IChessU). Maryanovsky tvrdí, že Rabinovitch porušuje licenci GNU GPL hned v několika bodech. Nejprve vzal kód programu Jin a použil ho ve svém ne-GPL softwaru bez zaplacení příslušné komerční licence a poté zveřejnil screenshoty programu Jin na svém webu (ty byly údajně vytvořeny v době, kdy byl Jin spuštěn ilegálně – bez platné licence). Maryanovsky požaduje, aby soud zabránil distribuci programu IChessU, a dále chce odškodné ve výši přibližně 25 000 dolarů. Protože však obviněný zapírá vše, co Maryanovsky předložil, končí tím zrychlené řízení a obě strany čeká běžný soudní proces.

    Čím se obvinění hájí? Rabinovitch se vzdává zodpovědnosti – prý projekt IChessU pouze vede, není programátor, a nemůže tak prý GPL porušit. Tvrzení obhajoby zahrnují:

    • Při spouštění programu není vyžadováno zobrazení licence.
    • IChessU klient používá Jin legálně, protože, jak GNU GPL říká, používání softwaru nevyžaduje licenci.
    • IChessU se skládá z programu Jin a zvlášť vyvíjené knihovny vývojářů IChessU. Programy jsou oddělené, nekomunikují spolu přímo a proto mohou být pod dvěma různými licencemi.
    • Dokumentace, kterou autoři IChessU okopírovali, je zákonem nechráněný popis metod a procesů.
    • Maryanovsky nemůže vlastnit autorské právo k programu Jin.
    • Licence GPL nezakazuje zobrazení screenshotů Jinu na webu IChessU.

    Zdrojem informací, kde naleznete další podrobnosti a komentáře, je server Linux.com.

    Nová licence od FSF pro software jako službu

    link

    Free Software Foundation začne pracovat na licenci pro situace, kde je software používán jako služba. Toto bylo dosud řešeno společností Affero, která za tímto účelem v roce 2002 vytvořila první verzi licence AGPL. FSF původně chtěla tento způsob použití software ošetřit v GPLv3, ale nakonec se rozhodla jinak: „Přicházíme s lepším řešením. Napíšeme novou licenci, druhou verzi Affero GPL, která bude řešit tento problém více všeobecně a nebude nařizovat použité technologie,“ potvrdil Brett Smith z FSF. Smith tak zareagoval na kritiku, která se objevila kvůli sekci 7(b)4 GPLv3 druhého návrhu GPLv3, jež by všechny vývojáře donutila zveřejňovat změny v kódu, pokud je software používán jako služba. Smith dále poznamenal, že nová AGPL projde stejným procesem uvolňování pracovních verzí licence, jaký je použit u GPLv3.

    GNU LGPL v3, koncept druhý

    link

    Free Software Foundation uvolnila druhý koncept třetí verze licence GNU LGPL. V licenci byly provedeny všeobecné úpravy, ale především je nový návrh více svázán s GNU GPL. Předchozí verze LGPL byly ve stylu GPL, ale jednalo se o oddělené licence. Autoři GPLv3 si při psaní sekce, která určuje práva a povinnosti při distribuci softwaru, uvědomili, že ta samá sekce by mohla být použita pro zjednodušení vztahu GPL a LGPL. LGPLv3 tedy bude pouze výjimkou pro GPL – toto by nemělo ovlivňovat praktické použití a význam licence.

    LGPLv3 zavádí pojem „propojené (linked) verze“. Licence nyní rozlišuje mezi aplikací (práce, která používá rozhraní poskytované knihovou, ale není jinak na knihovně založená) a kombinovanou prací (práce, která obsahuje části knihovny – ať už kombinací nebo linkováním aplikace ke knihovně). Jako uživatel licence můžete vytvořit kombinovanou práci pod libovolnými podmínkami, dokud nezamezujete úpravám částí původní knihovny nebo reverznímu inženýrství potřebnému pro ladění takových úprav. Uživatelé LGPL nyní mají další povinnost: pokud poskytují pouze objektový kód, musejí poskytnout instalační informace – tedy informace (metody, procedury, autorizační klíče apod.) potřebné pro instalaci a spuštění upravené verze díla.

    StartCom Enterprise Linux 5.0.0

    link

    StartCom jako první uvedl hotový klon Red Hat Enterprise Linuxu 5: StartCom Enterprise Linux 5.0.0. Hlavní novinkou této verze se jménem „Kishuf“ je podpora virtualizace přes Xen. DVD obrazy jsou připraveny pro architektury i386 a x86-64. Kromě toho se nyní připravuje multimediální verze distribuce.

    Damn Small Linux 3.3

    link

    Přišla nová verze miniaturní živé linuxové distribuce: Damn Small Linux 3.3. Opravuje nástroj pro připojování disket a dalších médií, aktualizuje různé skripty a nástroje a rozšiřuje instalační volby. Rdesktop byl vylepšen, nyní můžete volit hloubku barev. Konfigurace myši se nyní ukládá do souboru, systém je přizpůsoben letošní změně letního času v USA, a navíc může získat aktuální čas z NTP serveru. Autoři dále připravili disketu s utilitami založenou na FreeDOSu. Pokud budete distribuci stahovat, vězte, že velikost je stále necelých 50 MB.

    damnsmall

    SimplyMEPIS 6.5

    link

    Vyšel SimplyMEPIS 6.5 pro x86 a x86-64 v počítačích typu PC nebo Mac/Intel. Představuje velkou aktualizaci softwaru se zachováním kompatibility v rámci řady 6.x – uživatelé této řady tedy nečeká přeinstalace systému. Autoři distribuce se snažili, aby uživatelé 64bitové verze neměli problémy s některým obsahem na webu (včetně multimédií). I tak se však může objevit něco, co bude lépe pracovat pod 32bitovou verzí. Co dále? Nástroje MEPISu (MEPIS utilities) byly restrukturalizovány, aby lépe zapadly do připravovaného KDE 4. MEPIS Network Assistant byl rozšířen o podporu zabezpečení WPA a automatickou detekci sítí. Autoři také vyzdvihují připravenost distribuce k použití na počítačích Mac (s CPU Intel): SimplyMEPIS Assistant pro OS X pomůže připravit Mac pro instalaci Linuxu a instalátor distribuce umí detekovat hardware Macu a zakáže funkce, které by mohly vést k poškození dat na systémovém disku OS X.

    V systému tepe opatchované jádro 2.6.15 a běží prostředí KDE 3.5.3 s integrovaným Berylem 0.2.0. Pod grafickým serverem Xorg 7.1.2 můžete využít ovladače nVIDIA 1.0.9755+1.0.9631 a ATI fglrx 8.31.5. Zvukový systém ALSA je ve verzi 1.0.14rc3. V oblasti multimédií očekávejte Amarok 1.4.4 a MPlayer 1.0rc1. Navíc bylo oznámeno, že se plánuje dodatečné uvolnění balíčků OpenOffice.org 2.2. Nuže, stahujte.

    Pioneer Rifleman Alpha 1

    link

    Pioneer Rifleman má být edice Pioneer Linuxu, která je „pěkná na pohled“. Jak už možná tušíte, znamená to Beryl a ovladače grafických karet nVIDIA (pro ATI zatím nejsou ovladače připraveny k použití). Otestoval jsem nově vydanou verzi Alpha 1 a v zásadě netuším, jak bych něco takového nazval. Pokud se vám zdá, že je na následujících screenshotech příliš často vidět logo Kubuntu, není to chyba. Autoři si ani nedali tu práci odstranit loga původní distribuce. Nezkoumal jsem systém do hloubky a chápu, že se nejedná o konečnou verzi produktu, ale jediná opravdu neobvyklá a znatelná úprava byly odkazy na ploše odkazující na web společnosti Techalign, kde jsou nabízeny placené služby. Výrobce distribuce sice slibuje repozitář s aktualizacemi a ovladači, které nejsou dostupné v repozitářích Edgy, ale i tak bych toto vydání distribuce nepovažoval za dobrou reklamu práce firmy. I tiskové oznámení se spíše věnuje vychloubání věcmi, které jsou v jiných distribucích běžnou věcí, než informování o tom, co by dělalo z distribuce zajímavou volbu.

    pioneer pioneer pioneer pioneer

    Fedora 7 Test 3

    link

    Nová Fedora obsahuje konečnou verzi GNOME 2.18 se zatím nekompletní novou sadou ikon nazvanou Echo. Kromě toho byla implementována funkce rychlého přepínání uživatelů přes fast-user-switch-applet – více ve wiki. Systém běží na jádře 2.6.21-rc5, navíc je pomalejší než konečné vydání kvůli tomu, že je optimalizován pro snadné ladění.

    Zároveň s obvyklým instalačním DVD vyšlo i Desktop Live CD. Desktop Live CD pro architekturu i386 se na CD vejde, obraz pro amd64 je však větší a je nutno použít DVD. Jako bonus bylo uvolněno i386 KDE Live CD. Vše můžete stahovat ze zrcadel nebo z oficiálních torrentů.

    fedora fedora fedora fedora fedora

    Distribuční rada: povolujeme Numlock při startu GDM

    link

    Pokud obsahuje vaše heslo čísla, může vás obtěžovat, že Numlock není automaticky zapnutý při startu GDM. To se dá snadno napravit – následující příklad je pro kombinaci Debian/Ubuntu a GDM, ale podobný postup lze použít i pro jiné distribuce. Nejprve nainstalujeme nástroj numlockx:

    apt-get install numlockx

    Nyní do souboru /etc/X11/gdm/Init/Default před závěrečný příkaz exit 0 přidejte následující kód:

    if [ -x "$(which numlockx)" ]; then
        numlockx on
    fi

    Numlock by nyní při spuštění GDM měl být automaticky aktivován.

           

    Hodnocení: 88 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    kouzer avatar 6.4.2007 06:55 kouzer | skóre: 11 | Mladá Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Musím říct, že ta nová Fedora vypadá graficky nádherně, hlavně ty nové ikonky se povedly.
    Linux user #448944.
    6.4.2007 09:54 ondrasheq | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    <noflame>Skoda, ze to je tak vsechno, co je na Fedore dobre...;)</noflame>
    6.4.2007 10:12 Garcia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    mozno je pre teba fedora nezaujmava ale ja osobne ju pouzivam a vyhovuje mi ovela viac ako hocktore ine ditro...

    Fedoru 7 Test 3 KDE som si odskusal a musim povedat ze uz sa neviem dockat konecnej verzie.. len dufam ze to zase nepokakaju s jadrom (ako u verzie 6) aby som nemusel hned ako prve po instalacii vymenit jadro..
    6.4.2007 11:10 filbar | skóre: 36 | blog: Denicek_programatora | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Podařilo se někomu nainstalovat verzi Test3 z instalačního DVD? Já jsem se o to pokoušel, ale zatuhne mi na řešení závislostí mezi balíčky. :-(
    OndraZX avatar 6.4.2007 12:29 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Me to same - buhuzel Fedora neni distribuce, ktera by sla nainstalovat a pouzivat 2 mesice pred vydanim.

    Ja ji fakt chtel zkusit Test2 i Test3 - z 3 instalaci se mi to povedlo jen 1x

    Pritom myslenky sepsane v http://fedoraproject.org/wiki/Releases/7/FeatureList vypadaji tak skvele. Kdyby se je podarilo splnit a Fedora by mela normalni program pro instalaci balicku (ano nastavby to resi), tak by se mi asi velmi libila.
    Milan Vít avatar 6.4.2007 22:23 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    U mě to samé, ale není to zátuh v pravém slova smyslu – jen instalátor ~20 minut nedělá nic, na disku nehledá, snad ani procesor nevytěžuje (nebo jsem si toho nevšiml) – stačí opravdu jen počkat, alespoň tedy u mě stačilo…
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    6.4.2007 22:29 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    No, já ji obvykle instaluju a používám tak 2 měsíce před vydáním :-)
    6.4.2007 20:45 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Jsi si jistý, že ti to vytuhlo a ne jenom, že máš pomalý počítač (cokoliv staršího než dva týdny), protože yum je děsivá a nenažraná potvora? (na druhý konzoli si můžeš nomrálně pustit top)
    kouzer avatar 6.4.2007 20:55 kouzer | skóre: 11 | Mladá Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Nevím jak je na tom yum, ale Fedora spolupracuje velice dobře i se smartem....
    Linux user #448944.
    6.4.2007 22:05 thingie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Jakým smartem? To je nějaký nástroj pro balíčkování jako yum? To je ale při instalaci zcela irelevantní. Tam se používá yum.
    kouzer avatar 7.4.2007 06:54 kouzer | skóre: 11 | Mladá Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Ano je. Pokud Vás to zajímá, doporučuji najít článek o smartu zde na serveru. Jinak při instalaci stačí nainstalovat jen to nejnutnější a pak můžete instalovat přes smart.
    Linux user #448944.
    michich avatar 6.4.2007 10:22 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Co si od toho noflame slibujes?
    jose17 avatar 6.4.2007 11:16 jose17 | skóre: 44 | blog: Joseho_blog | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    no flame, ne? :-)
    Ja vim, on vi, ty nano!
    6.4.2007 10:48 MoB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Fakt že jo...
    6.4.2007 18:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    taky se dycky tesim hlavne na screenshoty... :-D
    6.4.2007 09:55 Jan Včelák | skóre: 28 | blog: Fcelda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    A co zapnout numlock takhle?

    setleds +num
    6.4.2007 10:52 halo hahalo | skóre: 7 | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Bohužial setleds ale nefunguje v X-kách.
    6.4.2007 11:20 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    6.4.2007 12:30 pacholeq | blog: odpor_je_marny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    hm , ja si nainstaloval a pridal numlockx do autostartu a funguje to normalne ....
    6.4.2007 14:22 outsider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Muze me nekdo vysvetlit, co je to "Oracle Enterprise Linux" a co je to "Oracle Unbreakable Linux"?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 6.4.2007 14:26 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Já to chápu tak, že "Unbreakable" říkají jejich programu technické podpory a "Oracle Enterprise Linux" se říká tomu jejich klonu RHELu.
    6.4.2007 14:30 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Aha, měl jsem s odpovědí chvilku počkat... Máš pravdu. Říkají o tom:

    Unbreakable Linux Oracle Unbreakable Linux is a support program that provides enterprises with industry-leading global support for the Linux operating system at significantly lower costs.
    6.4.2007 14:28 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Oracle Unbreakable Linux; Oracle Enterprise Linux je jen jiné pojmenování téhož.
    kouzer avatar 8.4.2007 18:59 kouzer | skóre: 11 | Mladá Boleslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 14/2007
    Nevíte někdo jestli je ještě u Fedory, během instalace, volba klávesnice "Československá"?
    Linux user #448944.
    11.4.2007 00:26 Karel Zak
    Rozbalit Rozbalit vše Unbreakable Linux
    Doporucuji overovat si informace z vice zdroju. Staci par vterin na Google a zjistite, ze s Oracle v Yahoo je to trosku jinak...

    http://news.yahoo.com/s/pcworld/20070330/tc_pcworld/130270

    Nevim jak dlouho hledal Larry tech 26 zakazniku, ale RH ma za posledni ctvrtleti 10000 novych zakazniku ;-)
    11.4.2007 08:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Unbreakable Linux
    Doporucuji overovat si informace z vice zdroju. Staci par vterin na Google a zjistite, ze s Oracle v Yahoo je to trosku jinak...

    http://news.yahoo.com/s/pcworld/20070330/tc_pcworld/130270
    IMO v tom článku není jediná věc, která by neodpovídala tomu, co je psáno v Distribučních novinkách. Všimni si, že se v DN píše o tom, jak se Larry "pochlubil".
    Nevim jak dlouho hledal Larry tech 26 zakazniku, ale RH ma za posledni ctvrtleti 10000 novych zakazniku ;-)
    Pokud je podstatou tvojí výtky samotný fakt, že se o Oracle píše, ačkoliv pro Red Hat není žádnou konkurencí, tak doporučuji znovu přečíst ten textík, který v DN je. Myslím, že z něj tato skutečnost poměrně jednoznačně vyplývá.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.