abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.6. 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Distribuční novinky - 29/2007

    20. 7. 2007 | Luboš Doležel | Různé | 4439×

    OpenStandards.eu: podpořte otevřené standardy. Moblin: iniciativa Intelu pro mobilní Linux. OLPC má nového člena: Intel. Debaty o softwarových patentech nebudou obnoveny. Ark Linux 2007.1 RC1. IPCop Firewall 1.4.16. FreeNAS 0.685b. Distribuční rada: paralelní spouštění úloh s xjobs.

    Obsah

    Letem světem

    link

    Herní distribuce Supergamer prochází velkými změnami: Linux.com píše o Supergamer VL, který je založený na VectorLinuxu. Vyšlo několik distribucí založených na Slackwaru: NetSecL 2.1 zaměřený na bezpečnost, odlehčený Absolute Linux 12.0 s IceWM a neoficiální port Slackintosh 12.0 pro počítače Apple PowerPC. BeleniX 0.6.1, živé CD OpenSolarisu, opravuje různé chyby - jsou však známy některé další, které by měly zmizet ve verzi 0.6.2. Nový Wolvix 1.1.0 RC2 je tu ve variantách Cub a Hunter. Helix 1.9 je speciálně upravený KNOPPIX. Damn Small Linux 4.0 Alpha1 představuje počátek nové řady této distribuce: nové jádro, vylepšené UI, podpora drag & drop, lepší systém asociací typů souborů a další novinky. V uplynulém týdnu navíc vyšel Sabayon Linux 1.0 "Business Edition" a Skolelinux 3.0 RC5.

    OpenStandards.eu: podpořte otevřené standardy

    link

    Koncem června byla zveřejněna revize dokumentu European Interoperability Framework. Tento dokument, připravený v roce 2004, původně podporoval používání otevřených standardů občany Evropské unie a především úřady. Na vytvoření revize byla najata společnost Gartner, která je známá svými pochybnými analýzami, podle kterých je Linux nevýznamný a nedokonalý systém, obzvláště ve srovnání s Windows. Není tedy překvapením, že zrevidovaný dokument je podstatně méně nakloněn otevřeným standardům. Gartner doporučuje nezaměřovat se na otevřené standardy a chce, aby byly zároveň používány i jiné „standardy“.

    Gartner uznává, že open source může podpořit rozvoj veřejných služeb, ale i tak by upravená revize dokumentu představovala značné zhoršení stávajícího postoje EU k otevřeným standardům. Nic však není ztraceno - Evropská unie chce slyšet názory veřejnosti. Jednou z variant, jak se můžete proti navrhované revizi European Interoperability Frameworku postavit, je podepsání petice na OpenStandards.eu.

    Moblin: iniciativa Intelu pro mobilní Linux

    link

    Intel spustil zajímavý projekt, jehož cílem je vývoj open source softwaru pro mobilní zařízení. Projekt se nazývá Moblin a skládá se z několika podprojektů. Všechny podprojekty se v současnosti zaměřují na architekturu Intel, ale Intel je podle prohlášení otevřen všem příspěvkům přidávajícím podporu pro další architektury. Poskytovány jsou repozitáře založené na gitu, mailing list, IRC kanál a projekt zajišťující dodání potřebného hardwaru vývojářům.

    Jaké podprojekty Moblin zahrnuje? Vývoj jádra a potřebných ovladačů pro zařízení, framework pro uživatelské rozhraní (na bázi GTK+), správu úspory energie, tvorbu síťových profilů pro snadné připojování, prohlížeč na bázi kódu Mozilly, práci s multimédii a možnost pokecu díky podpoře IM protokolů. Více se dozvíte na stránkách projektu.

    OLPC má nového člena: Intel

    link

    Projekt One Laptop Per Child, který chce pomoci vybavit děti v rozvojových zemích stodolarovými notebooky, už asi znáte. Notebooky OLPC jsou vybavené procesorem značky AMD a Intel před několika měsíci zareagoval na OLPC uvedením vlastního výrobku. Nazval ho Classmate PC („dvousetdolarový notebook“) a kromě Mandriva Linuxu je na něm nabízen i systém Windows. Zakladatel projektu OLPC Nicholas Negroponte se nechal slyšet, že Classmate PC negativně ovlivnilo jeho projekt, za čímž stojí velká finanční síla Intelu.

    Nyní se však stalo něco, co málokdo očekával. V červnu začal Intel jednat s OLPC, aby se o měsíc později stal oficiálním členem projektu. Will Swope z Intelu k tomu řekl, že přispění k OLPC představuje součást vzdělávacích iniciativ Intelu, do kterých společnost ročně investuje 100 milionů dolarů. Intel bude spolupracovat v rovině technologické i vzdělávací; také se přidá k radě OLPC. AMD kroky Intelu přivítalo - AMD bude nadále dodávat procesory, ale Intel by pochopitelně měl případně zájem poskytnout hardware své výroby.

    Debaty o softwarových patentech nebudou obnoveny

    link

    Evropský patentový úřad přizval zástupce Evropského parlamentu a softwarového odvětví plus specialisty na intelektuální vlastnictví k setkání na téma softwarových patentů. Ve výsledku se sešlo okolo 100 lidí, a to přibližně dva roky po odmítnutí direktivy o SW patentech Evropským parlamentem.

    Eva Lichtenberger zastupující rakouskou stranu zelených řekla: „Patenty nejsou řešením pro ekonomický růst v Evropské unii, a to ani ve spolupráci s Čínou a USA.“ Požadovala větší otevřenost dle potřeb současné ekonomiky. Většina přednášejících označila současnou situaci okolo SW patentů za neuspokojivou, ale experti se shodli na tom, že v zásadě nejsou úpravy legislativy zapotřebí. Někteří přednášející zdůrazňovali, že patenty škodí přirozené konkurenci na trhu a rozhodně nepřispívají k rozvoji společnosti. Diskuze byly uzavřeny tak, že nové debaty o patentech následované úpravami legislativy nejsou nutné ani žádoucí.

    Ark Linux 2007.1 RC1

    link

    Ark Linux je jednou z distribucí určených pro uživatele začátečníky. Obsahuje pouze svobodný software a vývoj plně závisí na práci komunity. Zajímavostí distribuce je speciální bezpečnostní systém odstraňující nutnost zadávání hesla pro administrátorské úkony: nepoužívá se sudo a desktop rozhodně neběží pod uživatelem root - Ark Linux používá svůj vlastní PAM modul zachovávající bezpečnost a zároveň jednoduchost použití. Dostupná oprávnění se přitom dají jemně doladit. Distribuce má v nabídce software i pro pokročilejší uživatele: vývojářské nástroje a serverový software. Hlavním prostředím distribuce je KDE.

    Verze 2007.1 RC1 aktualizuje nabídku softwaru (KDE 3.5.7, OpenOffice.org 2.2.1, Linux 2.6.22-rc6 a glibc 2.6), lépe detekuje hardware (nabízí také více ovladačů) a do repozitáře byl přidán ještě další software navíc. Tato verze vyšla v instalovatelné a v živé verzi.

    arklinux

    IPCop Firewall 1.4.16

    link

    IPCop Firewall je jednoúčelová distribuce GNU/Linuxu určená pro ochranu sítí - heslo projektu zní „The Bad Packets Stop Here!“ (zlé pakety končí zde). Důležitou předností tohoto systému je poskytované webové rozhraní, díky kterému zvládne nastavení i méně zdatný uživatel. IPCop však zajišťuje nejen filtrování paketů, ale také DHCP, DNS, VPN a proxy server. Zajímavostí je možnost rozšířit IPCop o další funkce pomocí přídavků - jejich seznam naleznete na webu projektu. Poslední verze (1.4.16) opravuje některé chyby a aktualizuje glibc, Net::DNS a capi. Dalšími aktualizovanými součástmi jsou Squid, Snort, e100 a r1000.

    freenas ipcop ipcop

    FreeNAS 0.685b

    link

    FreeNAS je drobný systém na bázi FreeBSD poskytující služby NAS (Network-Attached Storage). Nabízí síťové sdílení souborů přes protokoly CIFS, FTP a NFS - celou věc můžete řídit přes webové rozhraní. Poslední betaverze 0.685b nahrazuje proprietární bootovací systém systémem sys5init z FreeBSD. Zatím je nutné definovat sdílení Samba ručně (nejsou automaticky generována). Instalátor nabízí možnost plné instalace na pevný disk, ve které je dále možné instalovat dodatečné balíčky z FreeBSD. Webové rozhraní nyní funguje i přes IPv6, dále byly aktualizovány další softwarové komponenty.

    freenas freenas freenas

    Distribuční rada: paralelní spouštění úloh s xjobs

    link

    xjobs je jednoduchý program, se kterým můžeme využít sílu systému s více procesory. Ukážeme si jeho možnosti na kompresi zvukových souborů do Vorbis OGG. Máme počítač vybavený dvoujádrovým procesorem, takže si necháme spouštět dvě úlohy paralelně:

    $ ls -1 *.wav | xjobs -j 2 oggenc -q6

    Program nás bude informovat o spouštění podprocesů a návratových hodnotách programu. Nyní je pro každý soubor spouštěn samostatný proces - v možnostech xjobs je předání více souborů jedné úloze. Stačí použít argument -l. Další možnosti programu zjistíte spuštěním s argumentem -h.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.7.2007 00:29 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Není trochu kontraproduktivní dělat screenshoty s oknem upozorňujícím na pád aplikace? :-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 20.7.2007 01:33 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Kontraproduktivní komu? :-D Když to začne crashovat sotva to spustím, tak to vyfotím ;-)
    20.7.2007 10:44 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Kontraproduktivní reklamě Linuxu. :-)
    20.7.2007 11:05 oooop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    mas na vyber fuuuuuru dalsich distribuci takze to je v podstate jedno...
    20.7.2007 11:27 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Mě to jedno je, ale co ten chudák uživatel, když uvidí takový screenshot.
    freshmouse avatar 20.7.2007 14:54 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Hmm, že by tyto DN byly nejlepším článkem od minulých DN (jádro mě tak moc nezajímá)?
    20.7.2007 16:23 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Napiste lepsi. Urcite vas nechaji ho tu publikovat.
    freshmouse avatar 20.7.2007 16:36 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Když řeknu, že se mi nelíbí film Jurský park, znamená to, že musím natočit lepší film, abych měl oprávnění to říct?
    20.7.2007 20:20 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Natocit film je trochu jiny zpusob cinnosti, nez si sednout a napsat zajimavy clanek. Zkuste to a treba priste ocenite i ty, na ktere si tu ted stezujete (tak totiz vas prispevek vyznel - pisete blbosti, jen DN se mi libi). Kde berete tu nejapnou drzost kritizovat neco, co pro vas jini delaji zadarmo? Kdyz se mi to libi, pochvalim. Kdyz se mi to nelibi, pockam si na neco lepsiho nebo to udelam sam.
    20.7.2007 20:40 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    a) jak jako zadarmo?

    b) freshmouse přísně vzato neřekl skoro nic - jen to, že z těch dvou článků, které splňují kriteria se mu víc líbili dn než povídání o přehrávačích pro kde.
    freshmouse avatar 20.7.2007 20:42 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    1) Natočit film je ekvivalentní napsání článku. Někdo natočí milion skvělých filmů, ale článek prostě nedokáže napsat, někdo to má naopak.

    2) Zkusil jsem to.

    3) DN se mi ani moc nelíbí. Resp., Luboš tu práci dělá dobře, ale ta práce není každý týden tak zajímavá. Psal jsem to tu. To jen tak na okraj.

    4) Já si můžu kritizovat, co chci. Stejně jako vy máte právo kritizovat můj příspěvek, který jsem _zadarmo_ napsal.

    5) Články nejsou zadarmo, ale za určitou fin. částku.

    6) Když se mi to líbí, pak to možná pochválím, když ne, tak to možná zkritizuju. Jak jsem řekl, je to ekvivalentní těm filmům. Mimochodem, když někdo recenzuje (takže kritizuje) distribuci (nebo třeba nějaký program), musí sám něco takového udělat? Zejména v případě, kdy je SW vytvářen zadarmo! Havlíčka Borovského na vás! (Na tento bod prosím odpovězte.)
    21.7.2007 00:04 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Ad 1) Film je z principu neco uplne jineho nez clanek. Zakladni rozdil je v poctu zucastnenych.

    Ad 5) Vy na ty clanky neprispivate a to je merit veci. Z vaseho pohledu je to prace zadarmo.

    Ad 4) Ja si myslim, ze je netaktni kritizovat neci dobrovolnou praci jen proto, ze zrovna me nezajima. Autor musel vynalozit urcite usili, aby dal clanek dohromady, a MINIMALNE tato prace by mela byt ohodnocena MINIMALNE tim, ze muj nezajem nebudu prezentovat formou kritiky. To je jenom plane pokrikovani. Radeji pochvalit clanek, ktery se mi libi. Pozitivni motivace. Nebo slusnost, jestli chcete. Autora clanku, ktery nebyl na vasi objednavku, nijak jste k jeho vzniku neprispel a tudiz na tom, ze vas nezaujal, nic netratite, neni proc karat. Je to jenom snadne.

    Ad 6) Netahejte na me Borovskeho, nebo na vas vytahnu Heinleina. Ja ty vase prejate argumenty taky znam. Tady se ale nebavime o filmu. Ani o knize. Ani o jidle. Nemusel jste nicim zaplatit, abyste clanek, jehoz autora demoralizujete, mohl cist. Pritom pusobite na autora negativne, a opet vas to nic nestoji, kdezto jeho ve vysledku ano. Ze se nevybirave posuzuje dobrovolna prace druhych, treba software, je sice na dennim poradku, ale to neznamena, ze je to tak dobre. Vam to vazne neprijde neslusne?
    freshmouse avatar 21.7.2007 00:19 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    1) Dobře, co třeba ten SW, když už nechcete filmy? Spoustu programů píše jen jeden člověk (nebo pár lidí) -- a přeci jsou recenzovány. Čímpak to asi je?

    4) Já původně hodnotil DN, nikoli jiné články: to vy jste to začal rozebírat.

    A ptám se opět, proč tedy kritizujete mnou ZADARMO (ó) napsaný komentář? Vždyť jsem musel vynaložit nějaké úsilí, abych ho dal dokupy. To raději pochvalte komentáře, které se vám líbí. Pozitivní motivace. Nebo slušnost, jestli chcete. Autora komentáře, který nebyl na vaši objednávku, nijak jste k jeho vzniku nepřispěl a tudíž na tom, že vás nezaujal, nic netratíte, není proč kárat. Je to jenom snadné.

    Styl "držet hubu a krok", fuj.

    5) Z vašeho pohledu je zadarmo dívání se na neveřejnoprávní TV. Jak tedy, ó_můj_bože, vydělávají, jakpak?

    6) Doporučuji znova přečíst předchozí bod, platí totéž. A ne, nepovažuji za neslušné říct, že se mi tyto DN zdají být nejlepším článkem od minulých DN.
    21.7.2007 06:17 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Ad 1) Na tohle jsem uz odpovedel. Nejde o to, ze by se software nemel recenzovat, ale ze by se pri tom mela ocenovat autorova vlozena prace.

    Ad 4) Jen slovickarite. Kazdemu, kdo mi chce porozumet a ne se se mnou jen hadat, je ustredni myslenka jasna. Ovsem - z puvodni jednoduche vymeny nazoru jsme zabredli do obecnejsi roviny. Zadny vami uvedeny styl vam nenutim. Kecat do vseho jen proto, ze muzu, je sice krasna demonstrace svobody slova, ale taky nevyspelosti mysli.

    Ad 5) Vydelavaji na reklame a z meho pohledu opravdu zadarmo.

    Ad 6) Takhle vy jste to ale nanapsal. Mozna je ta nuance prilis mala, nez aby to nekomu prislo dulezite, ale ja taky puvodne reagoval pouze kratkou a radobyvtipnou notickou. Do uvah na tema opravnenosti kritiky jsme se dostali az potom.
    freshmouse avatar 21.7.2007 12:11 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Myslím, že i kdybych odpověděl, odpověděl bych prakticky to samé, co minule, takže to z mé strany ukončuji a rozcházím se s vámi v míru. :-)
    21.7.2007 12:38 stinovlas | skóre: 8 | blog: stinovlas_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Ad 1) Promiňte, že do toho rýpu, ale v podstatě veškerý pokrok v historii lidstva nebyl vytvořen chválou, ale kritikou...

    Samozřejmě se nezastávám názorů typu: ,,To je ale fuj článek, vůbec se mi nelíbí, už radši nic nepiš!!!``, ale pokud komentátor napíše informačně obsažný, byť třeba i kritický článek (,,Na článku se mi nezdá to a to, na tomhle místě jsem se dočetl něco jiného, může mi autor dovysvětlit...``), je to záslužná činnost - pomůže to kvalitě článku jako takového a především to zvyšuje kvalitu dalších článků, které zkritizovaný autor vydá.

    Pokud bychom jenom chválili a nic nekritizovali, nikam bychom se nedostali. Koneckonců - dostal byste se k Linuxu, kdybyste nekriticky pohlížel na Windows? Já se přiznávám, že ne. Potom co jsem ho poznal a oblíbil si ho zůstávám samozřejmě už ze zcela jiných důvodů, ale prvotním impulzem, který mě donutil vyzkoušet Linux byl kritický pohled na Windows. A proto volám - ať žije konstruktivní kritika!
    ~stinovlas
    21.7.2007 22:29 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Ja nerikal, ze se mame vzdat kritiky a zit spolu jen v miru a vzajemne toleranci. Omlouvam se, ze to stale nedokazu vyjadrit presne a diskuse kvuli tomu bobtna. V podstate chci rici presne totez, co vy. Nejsem proti kritice, ale proti hloupemu pokrikovani. Kdyz nemam k tematu co rici, tak mlcim. I kdyz mi to svoboda slova umoznuje, mely by me zastavit principy dobreho chovani vuci ostatnim.
    21.7.2007 23:13 stinovlas | skóre: 8 | blog: stinovlas_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    S takto formulovaným vyjádřením mi nezbývá než plně souhlasit :-D...
    ~stinovlas
    21.7.2007 22:34 Creator of Myths
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    A jestli mohu jeste posledni vec (napadlo me to takhle kompaktne az ted):

    A) Ano, kritika posouva nasi spolecnost vpred.

    B) Ale zaroven by mela existovat tolerance, ktera bude nasi spolecnost mezitim drzet pohromade.
    21.7.2007 15:52 honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    naprosto s vami souhlasim, dobrej argument pisatelu tehle prispevku je taky: "to je stary, to ja davno znam, proc to sem vubec davate - vase kvalita de rapidne dolu". utesuju se tim, ze tydle lidi taky treba jednou dospejou a prestanou obtezovat, ze by k necemu prispeli(krome te sve "kritiky"), to nedoufam, takovy optimista zase nejsem.
    freshmouse avatar 21.7.2007 16:08 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    utesuju se tim, ze tydle lidi taky treba jednou dospejou a prestanou obtezovat, ze by k necemu prispeli(krome te sve "kritiky"), to nedoufam, takovy optimista zase nejsem.
    Tady mi byl publikován jeden článek, na svém zdejším weblogu jsem jich o IT taky pár publikoval a veškerou kritiku jsem přijal bez následků -- tu dobrou i tu špatnou.

    Já se zase utěšuju, že hippies jako vy jednou taky vyrostou a alespoň jednou se na svět zkusí podívat s otevřenýma očima.
    freshmouse avatar 20.7.2007 16:37 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Navíc nechápu reakci -- pochválil jsem tyto DN.
    20.7.2007 20:09 lefti | skóre: 18 | blog: OneAndOnlyTrueBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 29/2007
    Neni nad "Server protokolovani jadra" ( http://www.abclinuxu.cz/images/clanky/dn/2007-29-ipcop2.png )

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.