abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (76%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 340 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem

    20. 12. 2021 | Redakce | Různé | 2752×

    Volá vám voicebot? Může jít o zneužití dvoufázového ověření. Metaversum prý může být rájem zločinců. HeliosS iNuvio – řešení pro byznys v terénu. Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem. Proč může modernizace IT selhávat a jak tomu zabránit?

    Volá vám voicebot? Může jít o zneužití dvoufázového ověření (Soitron)

    Z voicebotů se během posledních let vývoje staly propracované automatizované systémy. Systémy, které dokážou samy vést interakci s lidmi a společnostem zvýšit efektivitu. Dokonce jsou to tak vynikající nástroje, že už je do svého portfolia zařadili i hackeři, kteří nedisponují vynikajícími konverzačními technikami.

    Metaversum prý může být rájem zločinců (Cisco)

    Nejdiskutovanější vize virtuálního světa zvaná metaversum představuje v prezentacích jejích propagátorů naprostý přelom v našem dosavadním pojetí internetu. Podle předpokladů se má velmi věrně blížit reálnému světu. Rozšířená nebo ryze virtuální realita má přinášet lidem a firmám (avatarům) vynikající prostředí pro budování a udržování kontaktů, zábavu, sdílení obsahu či týmovou práci. Ale také příležitost k nákupům, obchodování a investování.

    HeliosS iNuvio – řešení pro byznys v terénu

    Výzkumný ústav včelařský byl založen již v roce 1919. Od roku 1997 je soukromou společností, která se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a vzděláváním v oboru chovu včel a včelích produktů. Ústav v roce 2020 potřeboval nový ERP systém, protože ten původní zaostával.

    Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem

    Kvantové počítače jsou extrémně citlivé na vnější vlivy, a tudíž náchylné k chybám, které mohou změnit výsledek výpočtu. Představuje to problém hlavně u kvantových výpočtů, které jsou mimo dosah našich důvěryhodných klasických počítačů, tj. tam, kde kde již kvůli výpočetní nadřazenosti (supremacy, „kvantová nadvláda“) kvantových počítačů nemůžeme nezávisle ověřit výsledky pomocí simulace. Těchto případů bude přibývat; ostatně kdybychom museli vše ověřovat na simulátorech, pak by výpočty s kvantovými počítači ani neměly praktický smysl.

    Proč může modernizace IT selhávat a jak tomu zabránit? (Red Hat)

    Stále je spousta organizací, které nasazují manuálně, automatizace je velmi sporadická, CI/CD a principy DevOps hudbou budoucnosti.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.