abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    Rozcestník

    Novinky v mém životě

    11.8.2011 09:23 | Přečteno: 1338× | ostatní | poslední úprava: 11.8.2011 09:22

    Prozatím jsem se zde moc nerozepisoval o svém soukromí, ale jelikož se toho za posledních několik měsíců hodně změnilo, tak udělám vyjímku a rozepíšu se o tom.

    Nejprve jsem, jak sem ukázal na screenu plochy, na jaře letošního roku na jedné akci poznal svou přítelkyni Lindu. Je to moc fajn holka. Často spolu chodíme na procházky s pejskem do lesa a dost si rozumíme. Pro ty, které by zajímalo, kdy přišla o nohu, tak se jí to stalo před 6ti lety při autonehodě, ale teď už je s tím skoro vyrovnaná.

    Jako další změna přišla začátkem června o dost smutnéjší událost - umřela mi babička a bylo první úmrtí tak blízkého člověka co jsem zažil. Nic moc přijemného, jelikož bydlíme s mamkou a prarodiči v rodinném domku, tak jsem k ní měl dost blízko.

    Jako velké štěstí jsem bral to, že už nějaku dobu předtím, když mi moc nešly některé předměty na vysoké škole - máme tam docela těžkou matiku (dělám teď navazující studium), jsem začal uvažovat o tom, že bych nastoupil do práce a podařilo se mi dostat do ostravského Artia, které je známé mezi uživateli Joomly hlavně svým rozšířením JoomSEF, které zpracovává ošklivé PHP adresy index.php?neco=neco na pěkně čitelné /neco/dalsiho.

    Mimo to mě dost podržela i moje přítelkyně, ale i přesto těch 14 dní než jsem nastoupil do práce bylo dost ošklivých.V Artiu na mě ale čekal výborný kolektiv. Jsme tam ve dvou místnostech a je nás tam celkem 8 lidí. Dva z nich zrovna dodělali navazující studium taky na VŠB. Zpočátku s námi byla i kolumbijka Laura, která překládala lokalizace produktů Artia do španělštiny, Panuje tam mezi námi přátelká atmosféra a všichni i se šefem si hned od začátku tykáme.

    I přes to, že jsem si do nástupu do Artia přivydělával několik let tvorbou vlastních rozšíření pro Joomlu, tak práce na cizím rozšířením byla o dost těžší kdy člověk úplně přesně netušil co jeho změna udělá v jiných místech kódu. Taky se musím učit o dost více své věci testovat, jelikož dosud zákazníkům nevadilo, že mi pár chybek, které mě při testování nenapadly, nahlásili. Nejvíce jsem si vylámal zuby na implementaci nového aktuálizátoru Joomly(ve zkratce - načtou se informace o rozšíření z XML souborů a stáhnou a nainstalujou se do Joomly.) do JoomSEFu. Bylo to proto, že JoomSEF už vlastní aktualizátor má a člověka muselo napadnou spoustu typů testů. Nakonec mi to trvalo 2 týdny, než se podařilo všechny chybky s celkem větší pomocí šéfa vyladit. Nakonec se ale toto pondělí podařilo vydat stabilní verzi JoomSEfu.

    A tento týden jsem začal pracovat na tentokrát už opravdu velkém projektu a to seznamáckém portálu prozeny.cz, které je také dílem Artia.

    Jelikož se blíží konec prázdnin, tak budu muset taky rozlousknout jeden oříšek a to jestli si dodělám magisterské studium nebo, ne. V práci se mi totiž líbí celkem dost a řešení kdy jsem při předchozím studiu byl neustále nerzvozní jeliož jsem nestíhal školu společně se zakázkami se mi moc v alternaci škola vs. práce pro Artio nezamlouvá Vzhledem k tomu, že jsem po smrti babičku v červnu nedodělal některé zkoušky, tak by mě totiž čekaly ještě 2 roky studia.        

    Hodnocení: 78 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.8.2011 17:43 mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dodelej si skolu, makat muzes do konce zivota a kolem tricitky je mozek uz starej a nejde mu to tak dobre, takze ted nebo pak budes drtit o to vic! A neodmlouvej, holomku!
    GeoRW avatar 11.8.2011 20:17 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    +1; dnes (mam 30) by som uz vysku asi nedal :-D
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    11.8.2011 21:09 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Presne tak. Dnes se kazdej sef diva predevsim na titul. Presne tak to jde v nasi firme (1000+ lidi, 500 PC) sef se v CV diva nejprve na dosazene vzdelani...bohuzel to je realita.
    12.8.2011 11:53 mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    spravnymu studujicimu by nemelo jit o ten car papiru, ale o vedomosti ktery tam ziska, a na kterych pak muze stavet, blbec muze bejt i s vejskou, ale na technice tech blbcu bude asi min nez na VSE a jinejch humannich oborech. Kdy cloveks VSE nevi jak vznikaj penize, a student teologie nema poneti co za nabozenstvi maj v Thajsku (jojo treba to jeste nebrali)
    14.8.2011 04:10 zulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dnes kazdej sef vi, ze kazdy druhy takyinzenyr je na hovno.
    12.8.2011 16:07 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky v mém životě
    Dodělej si tu školu, já dodělával školu 6 let 3 roky VUT Brno a 3 roku FEI VŠB TU a musím říct že je to sakra nápor při práci a těch letech, končil jsem když mi bylo 34. Takže studuj co nejrychleji a pokud ještě můžeš, 2 roky to nic není. Škola ti dá opravdu moc. Přehled, rozhled jaký jinak získáš těžko, jak jsi starší čím dál míň se chce. A jak říká mustafa, neodmlouvej holomku. Techniků je čím dál míň.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.