abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:00 | Nová verze

    Byla představena oficiální rozšiřující deska Raspberry Pi M.2 HAT+ pro připojování M.2 periferii jako jsou NVMe disky a AI akcelerátory k Raspberry Pi 5. Cena je 12 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:44 | Pozvánky

    V Praze o víkendu proběhla bastlířská událost roku - výstava Maker Fair v Praze. I strahovští bastlíři nelenili a bastly ostatních prozkoumali. Přijďte si proto i vy na Virtuální Bastlírnu popovídat, co Vás nejvíce zaujalo a jaké projekty jste si přinesli! Samozřejmě, nejen českou bastlířskou scénou je člověk živ - takže co se stalo ve světě a o čem mohou strahováci něco říct? Smutnou zprávou může být to, že provozovatel Sigfoxu jde do

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 12:33 | Humor

    Kam asi vede IllllIllIIl.llIlI.lI? Zkracovač URL llIlI.lI.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (11%)
    Celkem 276 hlasů
     Komentářů: 16, poslední včera 11:05
    Rozcestník

    Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů

    15.3.2014 20:24 | Přečteno: 2367× | Nezařazené | poslední úprava: 15.3.2014 20:23

    Myslím, že 15. březen je vhodným dnem, abychom si připomenuli něco ze své historie. A když už v tom budeme, proč si také nepřipomenout něco ze současnosti. O tom, že historie se opakuje (i když ne zcela přesně), se můžete přesvědčit v zábavné hře "Najdi 10 rozdílů".

    Rozdíl první: Rozdíl druhý: Rozdíl třetí: Rozdíl čtvrtý: Rozdíl pátý: Rozdíl šestý: Rozdíl sedmý: Rozdíl osmý: Rozdíl devátý: Rozdíl desátý: Bonus: Správné odpovědi: 1) Německo - orlice, Rusko - medvěd; 2) Sudety se připojují k západnímu sousedovi, Krym k východnímu; 3) Fotografie z Krymu je barevná; 4) Do módy přišly botasky; 5) Na ruské a německé vlajce jsou jiné barvy; 6) Dnes za poslech zahraničního rádia káznice nehrozí (zatím); 7) V Charkově si to někteří více užili; 8) Bez rozdílu - kolektivní vina včera a dnes :(; 9) Ubylo oblečení; 10) Bratrskou pomoc dnes již nepoznáte podle bílého pruhu; Bonus) Předsedající Rady bezpečnosti OSN mluví francouzsky        

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.3.2014 20:31 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    I am a Crimean citizen. Trochu to zmenilo muj pohled na krymskou invazi.
    15.3.2014 20:41 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Je třeba vycházet z toho, že Krym přidělil pod správu Ukrajiny diktátor a zločinec Stalin.

    Takže by měla být v rámci nápravy křivd způsobených Stalinem vrácena Rusku.
    15.3.2014 20:45 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nebyl to Stalin, ale Nikita Chruščov [1]. Problém je, že se stejnou logikou bychom mohli nyní po Ukrajině požadovat Zakarpatskou oblast a Polsko celý západ Ukrajiny.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    15.3.2014 21:12 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Stalin dostal od Židů nabídku, když jim dá sever Krymu, aby se tam mohli nastěhovat, tak dostane nevratnou půjčku v miliónech dolarů.

    Stalin následkem toho vysídlil krymské Tatary.

    Ale celé už to nestihnul, tak to musel řešit Chruščov, který to vyřešil tím, že Krym daroval Ukrajině a vymluvil se Židovi, že za nesplnění termínu můžou Ukrajinci. A tudíž pro splnění závazku udělali maximum co mohli.

    That's all.
    15.3.2014 21:28 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Máš k tomu nějaký zdroj? Já jsem se dočetl, že Stalin tuto nabídku odmítl. Takže ji nemohl ani nestihnout nebo předat Chruščovovi.

    "Immediately after the war, when he was presented with a plan to allow returning Jewish evacuees to settle in the Crimea, Stalin opposed it on the grounds that in the event of war a "Jewish Crimea" would constitute a security risk for the Soviet Union." [1]
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    16.3.2014 01:32 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    I na českém internetu najdete:

    Problém Krymu nevznikl v roce 1954, ale v roce 1923, kdy Moskvu navštívil předseda americké židovské organizace Joint Rozin. Tato organizace vznikla v roce 1914, aby pomohla Židům zejména z východní Evropy, když řada amerických států výrazně omezila přistěhovalectví.

    Rozin navrhl tehdejší moskevské vládě okamžitou mnohamilionovou dolarovou půjčku za to, že pro Židy z Ukrajiny a Běloruska zřídí autonomní stát v oblasti severního Krymu a části černomořského pobřeží. Pokud se tak stane do roku 1945, bude tato půjčka prominuta. Lev Trockij, Nikolaj Bucharin a Grigorij Zinověv návrh podpořili a pověřili tehdejšího ministra zahraničí Georgije Čičerina, aby to tlumočil americkým finančníkům na setkání v Berlíně.

    Ani Josif Stalin nebyl proti, ale vzhledem ke složité národnostní situaci na Krymu žádal, aby se s realizací nespěchalo. Tak se záležitost vlekla, až se přiblížil termín. Stalin v roce 1944 učinil první vstřícné gesto. Pod záminkou jejich kolaborace s Němci z Krymu vysídlil Tatary. Tím dosáhl toho, že termín byl odložen na rok 1954.

    Stalin zemřel a úkol vyřešit tento problém připadl na Chruščova. Jeho poradci mu navrhli, aby tedy Krym předal Ukrajině, protože dohoda o vytvoření židovské autonomní republiky byla uzavřena s Ruskou federací. Nechť se američtí Židé tedy obrátí na ukrajinskou vládu. Tak se stal Krym ukrajinským.
    16.3.2014 09:36 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Mohli by ste uviesť konkrétne zdrojem z ktorých pochádza to tvrdenie, že Rusi vážne uvažovali o vytvorení Židovskej autonómnej republiky a že konečné rozhodnutie odkladal Stalin až do svojej smrti ( váhajúc, či prijme židovský úplatok, ak som dobre rozumela) a Chruščov že sa tomu vyhol darovaním Krymu UK? Židovská autonómna oblasťbola zriadená v súlade so spomínaným Leninovým plánom po tom, ako boli zamietnuté úvahy o Kryme. V žid. autonómnej oblasti mali byť naplnené sionisticko - socialistické predstavy o spoločnosti - ale nevyšlo to.http://nabozenskesvety.info/monoteisticke-nabozenstva/judaizmus/theodor-herzl-%E2%80%93-zidovsky-stat-pokus-o-moderni-reseni-zidovske-otazky/

    Antisemitizmus je typický tak pre nacizmus, ako stalinizmus.Za stalinského kultu sa nechovali v Sovietskom zväze a jeho satelitoch k Židom o nič lepšie ako voči iným "piatym kolónam"- takže ťažko by Stalin uvažoval o zriadení autonómneho ˇ"štátu" (toho už vôbec nie!)na Kryme len kvôli nejakej pôžičke sľúbenej židovskou lobby. A situácia zbytku Židov na UK a Kryme (asi 15 000) je zložitá a neistá aj naďalej...

    http://www.delet.sk/spravy-a-politika/svet/zidia-na-kryme-maju-strach-z-buducnosti

    http://www.delet.sk/spravy-a-politika/svet/otvoreny-list-ukrajinskych-zidov-putinovi

    16.3.2014 13:37 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jakmile se začnou v historii používat slova jako antisemitismus apod. házím zpátečku. Ono vidět historii přes emoce – a dnešní slovo antisemitismus nic jiného než hysterická emoce o zlatou mříž v současnosti není – to je lépe si vzít Blesk, Aha, dorazit to Spyem, pak si přečíst Ona dnes a dorazit to na Mimibazar.

    Je samozřejmě dnes velmi moderní tvrdit, a já to nepopírám, protože jinak bych spáchal trestný čin, že antisemitismus v nejtvrdší formě provozovaly všechny národy od Eskymáků přes všechny světadíly a provozovali ho i tučňáci v Antarktidě. Jako důkaz máte to, že antisemitismus tučňáků byl tak drsný, že se Židé raději do Antarktidy nestěhovali, což je pouze a jedině díky antisemitismu tučňáků, ničemu jinému.

    Něco Vám prozradím. Co svět světem stojí, národy si vzájemně konkurovaly a nevražily na sebe. Hitler ohromně miloval Slovany, samou láskou by je vystřílel a genocidoval. Francouzi a Angličané se v historii měli ukrutně rádi, a to natolik, že by jim zdarma darovali olova, co se do nich vejde. Od té doby, co Japonsko spáchalo velmi tvrdé genocidy s desítkami miliónů mrtvých ve 20. století, mají Korejci a Číňané Japonsko velmi v lásce, nebudu povídat ani jak. Ukrajinci a Poláci se rovněž milují nehynoucí láskou. Atd.

    Ale pořáíd jen antisemitismus, antisemitismus, antisemitismus. Komu to slouží? Proč se pořád zsůrazňuje? Pro koho je to výhodné? Tak by se měl ptát každý současný člověk.

    Dvojice otázek: „Cui bono?“ = pro koho je to kšeft, a „Po ovoci poznáte je“ by si člověk měl dávat u každé události i historického faktu po celý život. Nejsou lepší otázky.

    ---

    Jinak to co jsem napsal nad Vámi je doslovná citace z internetu, který najde každý podprůměrný googlista. Stačí libovolnou z vět zadat do Google. Protože to nejsou mé věty.
    16.3.2014 16:25 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jakmile se začnou v historii používat slova jako antisemitismus apod. házím zpátečku.
    ovať

    Chápem, že niekto na to môže emocionálne reagovať. To ale ešte neznamená, že som celkom racionálne v tom tvrdení o židovskom úplatku stalinskému Rusku, ktorým si Židia mali kúpiť "autonómny štát" na Kryme na úkpor Tatárov, ktorých preto Stalin vysťahoval, ten antsemitský podtón nerozoznala. Preto som parafrázovala podobné antisemitské vývody o chazarskom pôvode východoeurópskych Židov a židoboľševickom spiknutí, z ktorého napokon beg židovského bega begov vyšiel ako púha obeť... Chcela som tým povedať, že podobné skresľovanie faktov sa hodí do antisemitského krámu. Čím som Vás konkrétne z antisemitizmu automaticky nepodozrievala- len som konštatovala, že ste tú teóriu od niekoho takého prevzali.
    to je lépe si vzít Blesk, Aha, dorazit to Spyem, pak si přečíst Ona dnes a dorazit to na Mimibazar.

    Nemôžem slúžiť, taký idiot, aby to pre mňa boli mienkotvorné médiá predsa len asi nebudem:)).
    Něco Vám prozradím. Co svět světem stojí, národy si vzájemně konkurovaly a nevražily na sebe.
    Prezradili ste mi prezradené:). Nerobím si ilúzie, že by medzi národmi a medzi ľuďmi vôbec vládli nejaké nadštandardné vzťahy. Chodím občas pytliačiť na stránky, kde sa vedú debaty na tému Nenávidím Slováky, takže som prišla aj o tie posledné. Ale snažím sa to prekonať a nepodľahnúť národnostným vášňam aspoň za seba:)).
    Ale pořáíd jen antisemitismus, antisemitismus, antisemitismus. Komu to slouží?
    Hm... v tom máte možno aj trochu pravdy... i keď na druhej strane, nepripomínať veci, ktoré sa udiali, zabudnúť... to asi tiež nie je dobre. Videla som množstvo ozaj mizerných filmov s témou holocoustu. Pripadá mi nevkusné zneužívať pamiatku tých obetí na komerčné účely. Čítam tiež Delet a často tam nájdem aj veci, ktoré sa mi zase zdajú príliš vychýlené na tú židovskú stranu (podobne ako to bolo v Romano nevo ľil, ktorý som tiež čítavala:)). Myslím, že zatiaľ nikto nenašiel celkom ani príčiny, ani spôsob, ako vykoreniť antisemitizmus. Na Sl., židov skoro nemáme-a predsa sú ho, aj toho najprimitívnejšieho, plné internetové stránky v slovenčine.
    pro koho je to kšeft
    áno, súhlasím a vždy sa takto opýtam

    a celkovo, väčšinou s vami súhlasím (aj kým sa nijako na vaše príspevky neozývala)
    16.3.2014 18:19 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    To není moje emocionální reakce. V dnešní moderní společnosti jsou zákony i společenská tabu nastavena tak, že každý, kdo použije slovo antisemitismus tahá sebe, nebo druhého do problémů. Na toto téma není možné se v dnešní společnosti svobodně bavit. Na to pamatuje i trestní zákoník.

    Nehledě na to, že slovo antisemitismus je nesmysl, protože Semité jsou Arabové, Židé i další národy, zatímco je to obvykle zvykově vnímáno jinak.

    Nemá smysl se bavit o tématu, který není možné svobodně rozebrat.

    Vy mě z antisemitismu nepodezíráte, ani nikdo jiný. Nicméně toto je veřejná debata na téma, kde soudy a trestní zákoník kontroluje zda lidé mají správné názory. A pokud ne, budeme tyto názory vysvětlovat u soudu či na policii. A navrtá se do toho spousta aktivních pitomců bojujích za kdejakou sluníčkovou pravdolásku.

    Toto je téma o zlatou mříž a nikdy nevíte, kdo si to přečte. Zachovávejte prosím nezbytnou opatrnost ve veřejných diskusích. A zejména nepoužívejte exponovaná slova, po kterých jde policie a řada dobrovolných mravokárců jako slepice po flusu.

    ---

    V každém státě, tedy i v Rusku a předtím SSSR je mnoho různých etnik a národností. Přesto se pořád vytahují Židé. Proč?

    Podívejte se do historie moderní doby. Uvidíte spousty genoocid mnoha etnik a mnoha národů. A tyto genocidy stále pokračují, jen to není pro média zajímavé. Historie se stále nemění.
    16.3.2014 20:27 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    V dnešní moderní společnosti jsou zákony i společenská tabu nastavena tak, že každý, kdo použije slovo antisemitismus tahá sebe, nebo druhého do problémů

    Naozaj? Tak potom by TENTO IDIOT(a množstvo podobných vykopávok) dávno sedel! Ja mám naopak dojem, že sa spokojne porušuje tak ako sa to práve niekomu hodí alebo ako to komu neprekáža čokoľvek - zákaz nabádania na diskrimináciu a k všetkej možnej neznášanlivosti a útokom bežne. Po skúsenostiach so svojím okolím, keď od ľudí (dokonca s ekonomickým VŠ vzdelaním, čo majú priamo v náplni práce aj "boj proti rasovým predsudkom", chodia na školenia a rozdávajú nám potom plagáty vyzývajúce k tolerancii) počúvam nezmysly o tom, ako by sme sa mohli mať, keby Cigánka na pošte, ktorá stála v rade pred manželom, nebrala vyššiu soc. dávku ako my výplatu, už žiadne presvedčovacie debaty na tému predsudky nevediem:). Ich skôrnatené predstavy o tom, ako a veci majú, sú totiž nepriestreľné.

    A pokud ne, budeme tyto názory vysvětlovat u soudu či na policii. A navrtá se do toho spousta aktivních pitomců bojujích za kdejakou sluníčkovou pravdolásku.

    To je myslím trochu prehnané...:) Niektorí aktivisti sú pravdaže len čisto verbálni bojovníci za všetko možné.

    Toto je téma o zlatou mříž a nikdy nevíte, kdo si to přečte. Zachovávejte prosím nezbytnou opatrnost ve veřejných diskusích. A zejména nepoužívejte exponovaná slova-

    Vždy som si myslela, že som dosť paranoidná, vzhľadom k typu temperamentu vraj aj náchylná na tento druh psychózy:), ale zatiaľ naozaj nemám strach, že by sa akurát mňa niekomu chcelo sledovať...teda, okrem rdj či rbj, či aké to vlastne používa pseudonymy:)

    spousty genoocid mnoha etnik a mnoha národů

    áno, ale táto sa o.i. týka priamo nášho priestoru a kult. okruhu - a ja by som ju nespomínala, keby sa tu stále neoživovali tie starobylé stereotypy- kto, čie tajné spolky a dohody zas za všetko zlé čo sa deje môžu
    16.3.2014 20:55 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    „Vždy som si myslela, že som dosť paranoidná, vzhľadom k typu temperamentu vraj aj náchylná na tento druh psychózy:), ale zatiaľ naozaj nemám strach, že by sa akurát mňa niekomu chcelo sledovať...teda, okrem rdj či rbj, či aké to vlastne používa pseudonymy“

    Je velkou chybou chtít se bavit o historii a nesladovat fakta a informace:

    http://paragraphos.pecina.cz/2012/10/advokat-petr-koci-dostal-za-namitku.html

    http://paragraphos.pecina.cz/search/label/Vladim%C3%ADr%20Stwora

    http://paragraphos.pecina.cz/search/label/Petra%20Papie%C5%BEov%C3%A1-Vejvodov%C3%A1

    Jednoduše, jakmile seriózní diskutující začne používat slova antisemitismus a pod., já s diskusí končím. Nevím, jestli to není provokatér. A nebo je to naiva, který netuší, že po slově antisemitismus jdou někteří jako slepice po flusu, a je to jen o dostání se do potíží. Obojí znamená problém.

    Napsal jsem již 3 příspěvky, kde jsem nenápadně naznačoval, že o antisemitismu se bavit nejde. Jediný přípustný názor je, že každou sekundou se obludně zvětšuje, a cokoli jiného je o mříže.

    Protože Vám to nedocvaklo, a nebyla jste ochotná se bavit o Krymu bez slova antisemitismus, tak toto je poslední příspěvek v tomto vlákně.
    16.3.2014 23:12 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ale o tých Židoch na Kryme ste začali Vy:). Ja som len oponovala. Nemám problém povedať čo si myslím, aj keby sa to komukoľvek nepáčilo.

    Morálnym vzorom by nám mohol byť Ladslav Mňačko, ktorý zmlátil ( okrem toho, že raz opil svojho eštébáka a ukradol mu doklady)pracovníka IV. oddelenia ÚV KSS Tomáša Slouku:) na lodi Družba pred očami vďačnej verejnosti:)).

    http://www.litcentrum.sk/42845

    že nám tie vzory ubúdajú:)
    16.3.2014 20:58 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    doslovná citace z internetu, který najde každý podprůměrný googlista. Stačí libovolnou z vět zadat do Google.
    tak som to vygúgila:))- zaujal ma už samotný titulok

    Ukrajinská krize: Krym osvobozujeme jako v roce 1968 Československo, říká ruský voják. A proč za to mohou Židé, vysvětluje expert

    http://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/4568-clanek-k-ukrajine.htm

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Problem-Krymu-zacal-lakavou-nabidkou-Zidu-Moskve-prozradil-expert-na-Rusko-306010

    16.3.2014 21:55 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    A proč za to mohou Židé, vysvětluje expert
    Klídek. Koukněte soudružko na vysílání, to není jak v Československu. Jak se doCamp Bondsteelu v Kosovu volá, tak se ze Sevastopolu ozývá (na 93 % v referendu) ozývá. Jak se se zpívá v ruské hymně. Od južnych morej do poljarnovo kraja. Tak bylo, tak jest i búdět na vsegdá! :-) .
    16.3.2014 22:12 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ja neviem, čo máte furt s tým ukľudňovaním, my šaľene vyhodňare(ja napoly, ale tá druhá polovica je možno frcnutá tými Tatármi:)) trochu kričíme a gestikulujeme, ale to ešte neznamená, že sme vo vývrtke... to by bol iný tajfún:-D

    ešte pán Fantóm jedno video:)
    16.3.2014 20:06 kliczko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    http://rafzen.wordpress.com/2013/12/03/kliczko-lubawicz-kaczynski-and/

    ze by to byla fotomontaz
    16.3.2014 01:28 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Židia na Východe sú potomkami Chazarov, najprv zničili Ruské cárstvo, páchali rituálne vraždy, ktorých obeťou sa stala cárska rodina a potom sa moci ujala chazarsko-semitská temná sila – tajomník UV Lazar Mojsejevič Kaganovič, ktorý bol v skutočnosti potomok chazarských chánov a Džugašvili – Stalin len jeho beg, ktorého napokon (Berija) títo Chazari udusili poduškami ... Dúfam, že irónia, s ktorou to píšem, je zrejmá.

    Sovietsky zväz riešil právo Židovského národa na "sebaurčenie" vytvorením Židovskej autonómnej republiky v riedko osídlenej oblasti na Ďalekom Východe, kde by Židia neprekážali tak veľmi tradičnému ruskému, bieloruskému a ukrajinskému antisemitizmu. Na Kryme by to kvôli nemu nevyšlo, preto neprichádzal do úvahy. Krymskí Tatari tam naopak obnovili za vojny svoj pronacistický - protiruský chanát a potom ich stihla odveta...

    Za asistencie Ukrajincov a Litevcov zahynulo okolo milión Židov v bývalom ZSSR. A zase tu máme krízu a celosvetové židovské sprisahanie... Kedy tomu bude koniec?

    Vyvraždiť a vyhnať (Nemci, Židia) z krajiny najschopnejších - to máme s tými Rusmi spoločné...
    16.3.2014 01:36 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Mohl byste tak nějak naznačit, co jste svým příspěvkem chtěl vlastně říci? Protože přiznám se, že se nepovažuji za úplného blba, ale nějak jsem to nepochopil. Potřeboval bych nápovědu.
    16.3.2014 07:55 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Chcela som sa ohradiť, pán Ponkrác, priznávam, trochu s okolkami, s ďalšou skryte antisemtitskou historickou teóriou, ktorá by sa mi hodila viac k Lulyi ako k Vám:) A jasne som to naznačila v tej vete, kde som napísala, že Krym ako židovské teritórium neprichádzal do úvahy pre tradičný ruský a ukrajinský antisemitizmus. Bolo treba Židov umiestniť (Deklarácia práv národov Ruska) niekam, kde by to Ukrajincov a Rusov neiritovalo, preto návrhy o ich umiestnení na Krym zamietli.
    16.3.2014 07:56 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    proti ďalšej... teórii
    16.3.2014 01:40 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    malé ž... židovský národ ( dnes mimochodom celkom zaujímavá beseda na historii.cs o islame s malým i a veľkým I... podobnosť čisto náhodná:)
    16.3.2014 01:52 Prussian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Turkicki Chazari defacto Splynuli s Rusmi a Tatarmi a dnes su z nich uz len Rusi. Ved na uzemi velkej casti dnesneho Ruska bola v minulosti tatarska Zlata Horda, ktoru porazilo male Moskovske kniezactvo (na cele s Ivanom III z Vikingskeho rodu Rurikovcov) a potom sa Rusi s Tatarmi 500 rokov miesali. Preto sa vzdy smejem ked niekto povazuje Rusov za Slovanov. Ukrajinci a Bielorusi su povodni vychodni Slovania (pomiesani so starymi Gotmi, Poliakmi a Litovcami), ale Rusi tazko. Slovania maju holubiciu povahu, zato Rusi su vybojni nakolko zdedili geny po roznych mongoloidnych Kublajchanoch. Vidiet to aj na crtach tvare, Rusi maju spuchnutu tvar a siroke nozdry a velke licne kosti. To rozhodne nie su Slovanske ba ani Indo - europske crty tvare.
    16.3.2014 08:07 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Preto sa vzdy smejem ked niekto povazuje Rusov za Slovanov.
    asi by sme sa mali smiať aj v prípade Slovenska, a veľmi:)
    Slovania maju holubiciu povahu
    to podľa veľkosti, malým nič iné ako holubičia povaha za hranicami ich chotára neostáva:)...občas sa vzopnú(eme) k nejakému rabovaniu a chaotickej vzbure voči mocipánom, ktorá končí na kolenách a potrestaním exemplárnych prípadov, aby tí ostatní potom už čušali - a čušia
    Rusi maju spuchnutu tvar a siroke nozdry a velke licne kosti
    nám tu strážili uhorskú hranicu Kumáni, Pečenehovia i Rusi...krížili sme sa ešte predtým s Avarmi... 150 rokov sme tu mali Turkov aj s Tatármi a vo Fiľakove mali sídlo svojho sandžaku...svetlovlasí s modrými očami sú len na sever od Bystrice:)

    16.3.2014 08:15 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Lasica so Satinským to vystihli presne:)
    16.3.2014 13:44 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    „Slovania maju holubiciu povahu …“

    Stačí se podívat na dostatečně velké Polsko. Připojilil sek mnichovskému diktátu a dali Československu ultimátum a uškubli si kus československého území.

    A mezi námi, Poláci měli takový odboj, že se nacističtí pohlaváři báli sloužit v Polsku. Zatímco hitlerovci měli v Česku klídeček a atentát na Heydricha musel být posunut z britské strany, to osudy vysokých nacistů v Polsku byla drsná divočina.

    15.3.2014 21:17 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    „I am a Crimean citizen. Trochu to zmenilo muj pohled na krymskou invazi.“

    Od té doby, co vím, co žvaní někteří čeští občané o Česku v zahraničí. Například Zaorálek, Sobotka, Havel, Swarzenberk, apod. těmto článkům věřím na pár procent. (A ani jsem jej nečetl.)

    Hlavní zbraní je totiž propaganda. A to jak na straně USA, NATO, EU, českých médií i jinde.

    Věci typu: „Píšou to na internetu, tak je to pravda. Říkali to v tv, tak je to pravda.“, z toho už jsme vyrostl.

    Největší ránu mé naivitě dala wikipedie, kde jsou i o realtivně nepolitických technických tématech docela voloviny.
    15.3.2014 22:12 Vilem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Zaorálek, Sobotka, Havel, Swarzenberk,
    Je zvlastni, jak rychle lide zapominaji. Staci aby se nekteri zlocinci uklidili z medii a hned se zapomene, kdo to vlastne vsechno zavinil. Napr. Paroubek, Gross. Na Zemana by se take zapomnelo, ale ten se nastesti vratil do politiky a je denne na ocich. Ale ti prvni dva jmenovani vubec nejsou z dnesnimi problemy spojovani (dokonce jsem cetl na jedne diskuzi - cituji 'co ma Paroubek spolecneho s Krymem?'). Pri takove politicke nahote ovcanu se neni treba vubec divit, jak to tady vypada. Lidem to politicky vubec nemysli.
    16.3.2014 01:21 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ona je to ale hlavně hra minimálně pro dva.

    Jak se říká „It takes two to tango.“

    Máme neuvěřitelně naivní/dementní (nehodící se škrtněte) občany, kteří trpí naivní představou, že vše špatné bylo pouze z doby komunismu a šlo z východní strany. A že vše dobré jde z dnešní doby a ze západní strany.

    Protože čeští občané toto žerou spolehlivě přes 20 let, je neuvěřitelně snadné, aby politici dělali cokoli – s tichým souhlasem 11 miliónů lidí.

    Chce se mi brečet, když vidím, jak studenti nadšeně bojují proti strašáku komunismu. Ale nebojují proti skutečným problémům.

    Politici hrají jen to, co jim občané dovolí. A těm stačí, že se straší komunismem. To nedopadne pro Česko dobře. Války a občanské rozvraty obkružují Česko čím dál blíže. Řecko, Kypr, Španělsko, Kosovo, Ukrajina. Nemusí trvat dlouho a máme v Česku válku do pár let. A vůbec nebude zdroj války souviset s komunisty.
    16.3.2014 08:15 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Máme neuvěřitelně naivní/dementní (nehodící se škrtněte) občany, kteří trpí naivní představou, že vše špatné bylo pouze z doby komunismu
    a pak idioty (nebo nekym placene demagogy?), jako napr. tebe, co tvrdi, ze je to ted stejne jako za komunizmu nebo dokonce za protektoratu ...
    Chce se mi brečet, když vidím, jak studenti nadšeně bojují proti strašáku komunismu. Ale nebojují proti skutečným problémům.
    co konkretniho a konstruktivniho delas ty, aby se resily skutecne problemy? Nebo jedine co umis je psat na netu zvasty, ze je to jako za protektoratu?
    16.3.2014 09:42 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    musí ti jeden druhému furt nadávať do idiotov?
    16.3.2014 10:54 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    furt? IIRC jsem se o panu Pokracovi jako o idiotovi vyjadril 2x. Pokud se nekdo pokousi relativizovat bezpravi za nacizmu a komunizmu, navic to dela vicemene bezobsaznymi frazemi bez jakychkoli argumentu, muzu bud mlcet nebo slusne upozornit, ze tak to neni a nebo hrube upozornit, ze tak neni. Ony dva prispevky pana Ponkrace mi prisly natolik sproste (ac bez jedineho sposteho slova), ze jsem se rozhodnul pro tu posledni variantu. Na hruby pytel hruba zaplata ...
    16.3.2014 11:35 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    A šak to neber osobne, lojzík!:))... je to len také všeobecné konštatovanie o zvyklostiach v diskusiách, ktoré ma včera po dlhodobom pozorovaní priviedlo k tomu, že som sa k tomu musela vyjadriť už aj "obrazne":)

    Nikto nevie všetko, ale preto ešte nemusí byť idiot:).Ja som sa už kvôli tomu " židovskému štátu na Kryme" dnes hrabala v mojej knižnici, som zvedavá, kde sa mi podela (ozaj seriózna) hist. monografia o Stalinovi (deti mi odvlečú knihy bez toho, aby ma upozornili:)) a čakám na tie zdroje, aby som zistila, kto ozaj na základe historických prameňov, nie iba rôznych dohadov a klebiet tvrdí, čo tvrdí pán P.
    16.3.2014 12:57 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    kdybych si myslel, ze je to z neznalosti, urcite bych zadna tvrda slova nepouzil. Ale u techto prispevku jsem nemel ten dojem - jaka "svoboda" tady byla za komunizmu a protektoratu je IMHO aspon castecne (byt treba ne presne do detailu) vseobecne znamo, na rozdil napr. od Stalinova vztahu k zidum (a tam napr. pan Ponrac navic uvedl i konkretni tvrzeni, ktera jdou rozporovat) ... nicmene uznavam, uz radeji budu mlcet, aby se tady z toho nestala uplna zumpa...
    16.3.2014 13:54 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    - jaka "svoboda" tady byla za komunizmu a protektoratu je IMHO aspon castecne (byt treba ne presne do detailu) vseobecne znamo,
    nevšimla som si, že by pán P. bol velebil komunizmus či protektorát, napísal iba že:
    naivní/dementní (nehodící se škrtněte) občany, kteří trpí naivní představou, že vše špatné bylo pouze z doby komunismu a šlo z východní strany. A že vše dobré jde z dnešní doby a ze západní strany.
    A ak sa škrtne dementí občania, vyplýva z toho iba to, že nemožno zavrhovať všetko, čo tu ľudia tvorili a žili od toho roku 1948 do 1989, predsa tu existuje nejaká kontinuita - a napr. pán Babiš by nebol dnes taký bohatý podnikateľ, aby si mohol kúpiť podstatnú časť českých médií, keby nie toho budovania socializmu a následnej privatizácie majetku, na ktorom mali zásluhu tí nespokojní ľudia, čo po privatizácii väčšinou utreli nos a ktorým demokraticky za nového poriadku vytreli kocúra :). Čo neznamená, že iné veci v tom režime boli v poriadku a nesprevádzali ho činy proti ľudskému rozumu a morálke, zvlášť v niektorých jeho vyslovene antihumánnych etapách.

    Čiernobielemu videniu sa nevyhne občas nikto. Ja napr. pripúšťam, že zrejme u mňa pôsobí istá aj výchovou vypestovaná náklonnosť k slovanskému svetu :),pričom si ale uvedomujem aj tie vlastnosti Slovanov/Rusov, ktoré by nám nemuseli byť k prospechu. Napoleon - Puškin. Na jednej strane ruské vlastenectvo- na druhej obdiv k Napoleonovi, ktorý bol šíriteľom ideí Franc. revolúcie vo feudálnej Európe - aj v ruskom samoderžaví.

    16.3.2014 13:51 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    „… jsem se o panu Pokracovi jako o idiotovi vyjadril 2x.“

    A tím říkáte o sobě mnohem více, než o mně. Jen si poslužte, mně to neublíží, Vašemu komplexu méněcennosti to třeba pomůže. Rád Vám udělám dobrý skutek.

    ---

    „Pokud se nekdo pokousi relativizovat bezpravi za nacizmu a komunizmu,“

    Ponkrác se především pokouší říci, že dnešní doba není ideální růžové sluníčko plné práva, spravedlnosti a andělského světla. A že právě tato doba se snaží ospravedlnit tím, že ukazuje „A vy zase mlátíte černochy“, tedy jak špatné to bylo za komunismu a za nacismu, a je z toho zřetelně cítit, že jde o zastírání problémů dnešní doby a odvádění pozornosti.

    ---

    „Ony dva prispevky pana Ponkrace mi prisly natolik sproste (ac bez jedineho sposteho slova), ze jsem se rozhodnul pro tu posledni variantu. Na hruby pytel hruba zaplata“

    Kdybyste mě chtěl zlynčovat, dám Vám i adresu a telefonní číslo.

    Zřejmě nemáte argumenty a tak jste se rozhodl začít řvát, třeba se to přehlédne.

    Jo jo, pane nejsprávnější a morální anděli. Spravedlivý hněv je to nejhorší svinstvo na světě. Větší zlo nikdo způsobeno nebylo, než pod jeho vlivem.
    16.3.2014 14:00 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    „a pak idioty (nebo nekym placene demagogy?), jako napr. tebe, co tvrdi, ze je to ted stejne jako za komunizmu nebo dokonce za protektoratu ...“

    To jsem nikdy netvrdil. V každé době, ba dokonce v každém roce, dni a sekundě jsou věci jinak.

    ---

    „co konkretniho a konstruktivniho delas ty, aby se resily skutecne problemy? Nebo jedine co umis je psat na netu zvasty, ze je to jako za protektoratu?“

    Rozhodně neskáču jako čertík na holi, když někdo řekne slovo „komunismus“. A nebojuji proti komunismu 24 let po jeho ukončení. To stejně tak můžu bojovat proti rodu Habsburků nebo proti Zimundovi. Bude to stejně aktuální.

    Česko je v zásadě finančně a politicky anektovaný protektorát. To jsou fakta. Česko si o své politice prakticky nerozhoduje. Česko už dávno není prakticky v ničem soběstačné. Vlastní výroba se omezuje zejména na pobočky zahraničních firem, odkud odtékají zisky mimo Česko.

    Právo a spravedlnost v Česku také příliš nefunguje. Dostanete sakra jiný trest, pokud obžalovaný je jistého etnika a nebo není. A to nemluvím o řadě soudních excesů z poslední doby. A to nemluvím o takových drobnostech, jako jsou exekutoři a jejich excesy.

    Svoboda slova v Česku rovněž není, za řadu názorů, byť hloupých se tu tvrdě zavírá na roky do vězení. Existuje tu zakázaná literatura, za kterou vás zavřou.

    To, že skáčete jako čertíček na holi je Váš problém.
    19.3.2014 16:14 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Věci typu: „Píšou to na internetu, tak je to pravda. Říkali to v tv, tak je to pravda.“, z toho už jsme vyrostl.

    Největší ránu mé naivitě dala wikipedie, kde jsou i o realtivně nepolitických technických tématech docela voloviny.
    Srandovní že to píšete pár hodin po tom co jste v jiném příspěvku (http://www.abclinuxu.cz/blog/FUD/2014/3/ceskoslovensko-vs.-ukrajina-najdi-10-rozdilu-2) argumentoval "I na českém internetu najdete"
    Saul Tigh avatar 15.3.2014 23:20 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Meh, paranoia alert. Moc tomu extrémně pro-ruskýmu OP nevěřim... Zatim to vypadá na nějakýho dobře si žijícího polo/uplně rusa co se narodil na Krymu...
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    17.3.2014 01:11 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Už ti povolily blog, fešáku?
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 08:43 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Už ti povolili změnu pohlaví, fešáku?
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    15.3.2014 22:29 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Když mají Amíci plnou hubu přátelské pomoci demokracii v Ukrajině, proč teda tenkrát nepřišli pomoct v 1968 demokracii v Československu? Vyprdli se na nás, ne? Zjevně jedna věc jsou kecy, a druhá věc přátelská dohoda velmocí a sféře vlivu.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    15.3.2014 22:42 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    To se nám taky v té historii několikrát opakuje: ČSR 1938, ČSSR 1968 a Ukrajina 2014.

    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    15.3.2014 23:06 simon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Amíci nám taky v r. 1946 ukradli více než 20 beden, které na Šumavě zakopali za války Němci. Kdoví co v nich bylo, ale místo toho nám jak známo vrátili něco úplně jiného (archiv K. H. Franka).

    Amíci nám taky po válce odmítli vrátit zlato, které měli Němců, kteří nám ho předtím za války ukradli.

    Amíci taky odmítli v květnu 1945 pomoc pražskému povstání, ačkoliv pomoci mohli (letecky).

    Amíkům se nedá věřit.

    15.3.2014 23:13 Nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    A taky nam tu po valce vysadili americkeho brouka.
    Saul Tigh avatar 15.3.2014 23:22 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    "Amíci taky odmítli v květnu 1945 pomoc pražskému povstání, ačkoliv pomoci mohli (letecky)."

    Spíš ne hele...

    Ale je pravda, že Američani nesou velký podíl viny za komunismus u nás, jejich slabost a neochota vzdorovat za války Stalinovi děsila už Churchilla...
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    16.3.2014 01:42 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Američanům bych to dával za vinu až poslední. Máme tu Francouze. Máme tu Angličany. A historické indicie by zlým jazykům napověděly, že se jim Hitler spíše hodil k jejich zájmům. A že hodlaly Hitlera podporovat, aby jim dobyl východ Evropy. Trošku mu pomohli s tím, že mu zdarma dali Československo (Mnichovská zrada). Taky se otálelo se západní frontou. A vůbec to budí dojem, že by západ proti Hitlerovi vůbec nic neměl, kdyby nenapadl Francii a Anglii, byl by to jejich nejlepší kámoš.
    16.3.2014 01:51 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    S tímhle hodnocením bych docela souhlasil. Jen škoda, že si z toho Angličané a Francouzi nevzali ponaučení.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 08:37 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Tak samozřejmě jde o to jakým historickým zápiskům člověk věří. Co se týká porcování Československa tak beru Churchillovo zápisky jako ty nejdůvěryhodnější.

    Teď už se dostáváme na úroveň toho klasického českého "bééé, mamí, kluci řekli že mi tu svačinu nevezmou a pak mi jí stejně vzali". Dělat z WWII jednu velkou konspiraci je trochu BS. Hitler měl prostě dokonalý PR, uměl neuvěřitelně zatlačit na lidi a dokonale využít debilitu tehdejších dvou hlavních pánů ministrů. Proti východu (bavíme se o Rusku, ne?) v té době nikdo nic moc v západní Evropě nenamítal (krom Churchilla, který měl zase pravdu a zase ho nikdo neposlouchal), takže ani nebyla moc snaha je dobít. Ale ano, využili Rusáků na utahání nepřítele, ale popravdě, kdo jim to může mít za zlý?

    Apropo, Mnichov, smlouvu jsme měli jenom s Francií a celý to vůbec byla trochu víc vina Beneše než si obecně historikové troufají tvrdit. Jeho inkompetence byla do nebe volající...

    Jednání Anglie v roce 1938 je samozřejmě neomluvitelné, ale zase na druhou stranu svůj dluh splatili i s úroky..
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 08:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jednání Anglie v roce 1938 je samozřejmě neomluvitelné, ale zase na druhou stranu svůj dluh splatili i s úroky..
    Radio Jerevan hlasi, ze Britanie sice splatila svuj dluh i s uroky, ale ze to nebyl jeji dluh, ale dluh ceskoslovenske exilove vlady a nesplatila ho Britanie, ale Ceskoslovesnsko.
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 08:59 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nah, je sice pravda, že si toho nechali na výdaje dost, ale zase toho materiálu co jsme měli dostat nebejt komančů, to by jeden brečel...

    A vždycky když se do UK dostanu a vidim jak svědomitě se starají o hroby našich letců a vojáků zatímco my jim tady ani nedokážeme udělat sochu, tak si říkám že to asi dopadlo tak jak mělo...
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 09:20 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    zase toho materiálu co jsme měli dostat nebejt komančů, to by jeden brečel...
    ?

    Kdyz uz pominu to, ze to nema zadnou souvislost s prvotnim vstupem.
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 09:36 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nechceš si o tom nejdřív něco sám přečíst než se pustíš do diskuse? Promiň, nějak se mi nechce odpovídat na ty tvoje jednoslovný, v nejlepšim případě jednovětný, otázky.

    Děkuju
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 09:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ano, davam jednoduchy otazky. Chci, aby je vsichni pochopili :-)
    pavlix avatar 18.3.2014 09:01 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ale zase na druhou stranu svůj dluh splatili i s úroky..
    ?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 09:10 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    morální dluh
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 09:20 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jak?
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 09:35 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Britain
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 09:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    To jako ze splatili svuj moralni dluh tim, ze nam umoznili chranit za nse prachy uzemi Britanie?
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 10:04 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Trolling Is A Art
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 10:08 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Chapu, argumenty ti dosly.
    pavlix avatar 18.3.2014 10:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Tak nějak :D.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 18.3.2014 09:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Těch morálních dluhů bylo víc, jen mi nepřijde, že by je splatili nebo měli potřebu splatit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 09:58 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    jen mi nepřijde, že by je splatili
    Asi se shodneme, že se neshodneme.
    nebo měli potřebu splatit.
    Tak tady si dovolim oponovat, potřebu určitě měli (moc dobře ví co za BS appeasement byl) a veteráni se kterýma jsem o tom mluvil si to, že nám měli přijít na pomoc už v roce 1937/1938 moc dobře uvědomovali.
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    pavlix avatar 18.3.2014 10:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Asi se shodneme, že se neshodneme.
    Když blábolíš a nepřednášíš žádná fakta, tak se ani technicky shodnout nebo neshodnout nemůžeme.
    Tak tady si dovolim oponovat, potřebu určitě měli (moc dobře ví co za BS appeasement byl) a veteráni se kterýma jsem o tom mluvil si to, že nám měli přijít na pomoc už v roce 1937/1938 moc dobře uvědomovali.
    Až na to, že byl appeasement bullshit z hlediska toho, co všechno Hitler získal, ne co všechno jsme my ztratili. Byla to jistě strategická a politická chyba, kterou britové ohrozili vlastní zemi a její zájmy. Skoro bych řekl, že to byla chyba na hranici zločinu.

    Na druhou stranu, pokud by skutečně stačilo obětovat Československo, věřím, že by to s ledovým klidem udělali. Počkat, oni v to vlastně doufali a udělali to.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 10:25 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Když blábolíš a nepřednášíš žádná fakta, tak se ani technicky shodnout nebo neshodnout nemůžeme.
    Jak mám prosím tě svůj subjektivní názor podložit faktama? Podle mě svůj morální dluh splatili. Ano, udělali chybu a přispěli svojí trochou do mlýna k pádu ČSR, ale za to zaplatili zničením spousty svých měst, velkým počtem mrtvých a ztrátou kolonií. Pokud podle tebe blábolím tak budiž, nic lepšího ze mě asi ani nedostaneš.
    Na druhou stranu, pokud by skutečně stačilo obětovat Československo, věřím, že by to s ledovým klidem udělali. Počkat, oni v to vlastně doufali a udělali to.
    Na tomhle má největší podíl Francie.
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    18.3.2014 10:33 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nechceš si o tom nejdřív něco sám přečíst než se pustíš do diskuse?
    vs.
    Jak mám prosím tě svůj subjektivní názor podložit faktama?
    Kouzelny...
    pavlix avatar 18.3.2014 10:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Podle mě svůj morální dluh splatili.
    Ano?
    ale za to zaplatili zničením spousty svých měst, velkým počtem mrtvých a ztrátou kolonií.
    Konečně z tebe vypadlo aspoň něco. Teď teprve s tebou můžu nesouhlasit. Ze zničení anglických měst a ztráty jejich kolonií jsme nic neměli. Jsem tedy toho názoru, že nám žádný dluh nesplatili a ani nesplatí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    18.3.2014 11:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ty zmrde! Anglie si nechapa proplatit každou tkaničku od bod našich mrtvejch vojáků kteří bojvali za Angli!!! Za Naše prachy, za naše zlato a ještě ho nechtěli po válce vrátit! To je normální kruvárna, bliju z tebe! :-(
    Saul Tigh avatar 18.3.2014 11:11 Saul Tigh | blog: joes_bar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    k
    "You point a finger back far enough, and some germ gets blamed for splitting in two."
    16.3.2014 10:17 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Amíci taky odmítli v květnu 1945 pomoc pražskému povstání
    nemohli, bolo jasne dohodnuté Veľkou trojkou, že je to v "kompetenecii" osloboditeľských vojsk Sov. zväzu (Jalta, demarkačná línia na Labe)
    16.3.2014 13:27 robert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    To ale blábol, demarkační linie platila jen pro pozemní vojsko, nikoliv pro leteckou podporu.

    Amíci navíc dodržovali dohodnuté linie jenom tam, kde se jim to hodilo, např. v Čechách.
    16.3.2014 14:27 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ešte sa možno baviť o funkčnosti Pražského povstania... naozaj ma pobavilo, ako Václav Klaus v 4 rokoch podával povstalcom dlažobné kocky, tým, čo stavali barikádu:)...
    To ale blábol,

    A kde sú argumenty?

    Len námatkovo:
    Najbližšie k Prahe sa v tom čase nachádzala americká 3. armádna skupina generála G. Pattona, ktorá mohla do Prahy vstúpiť už 6. mája - avšak nevstúpila, najvyšší veliteľ generál Eisenhower nedal na to povolenie, keďže náčelník gen. štábu Červenej armády A. I. Antonov trval na tom, aby vojská USA zastali na línii Karlove Vary - Plzeň - České Budějovice, ktorá bola dohodnutá už skôr. Dokonca ani šesť anglických lietadiel plne naložených zbraňami pre povstalcov, ktoré na letisku v talianskom meste Bari už mali spustené motory, nemohli letieť do Prahy - na naliehanie Stalina sa zbrane nesmeli odoslať.

    Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/2121333/prazske-varsavske-slovenske-a-parizske-povstanie.html#ixzz2w8EvfahF
    ja neviem, prečo to všade niekto tvrdí, dokonca aj nejakí bláboliaci historici:)
    16.3.2014 14:45 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    hoci s tou námatkovosťou som to zase trochu prehnala:))... Sme si to zase ideologicky trochu prispôsobilo: "Takýto osud stihol asi aj generálov Goliana a Viesta: po roku 1989 vdova po gen. Golianovi, ako aj synovec gen. Viesta verejne vyhlásili, že majú viacero správ o tom, že obaja generáli neboli Nemcami popravení, ale sa dostali do sovietskeho zajatia a zahynuli v sovietskom koncentračnom tábore neďaleko Moskvy."

    Pod synovcom gen. Viesta je myslený jeden z ponovembrových kvázi pravicových slov. neúspešných politikov, ktorý rád a často zdôrazňoval príbuzenský vzťah s Viestom tak ako Klaus podávanie dlažobných kociek:). Od autora závisí výber zdrojov:). Ale o dohode mocností o postupe oslobodzovania Európy ( a budúcich sférach vplyvu) niet čo pochybovať.

    vencour avatar 19.3.2014 00:08 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Co zase vim, tak někde nad Berlínem i nad Jugoslávií se USAF i Rusáci v leteckém souboji setkali. A proto pak pak byl zákaz přibližovat se ruské frontě pro USAF. Aneb mé oblíbené téma P-38 vs Jaky :-)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    15.3.2014 23:20 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Srovnavat 1938/1939 s 1968 a tou komedii, co se hraje ted, chce silny zaludek...
    16.3.2014 01:14 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Náhodou 1968 je pikantní. Jeden Ukrajinec (Brežněv) poslal tanky do Československa na pozvání jiného Ukrajince (Biľaka). A v OSN to za SSSR vyřešil a vysvětlil třetí ukrajinský rodák.
    16.3.2014 12:05 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Vždycky je něco pro veřejnost, a něco, co si ty velmoci v klidu dohodnou mezi sebou. A malé šašky nechají vyskakovat, protestovat, navrhovat - jenom si divím, že někteří obstarožní politici, jako Šláfenbrk, na to ještě nepřišli. I když - zrovna on, a jeho aktivní role s Kosovem ukazují, že je spíš někým veden za ručičku.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Laktos avatar 16.3.2014 12:48 Laktos | blog: TADY_JE_LAKTOSOVO | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Vidím to podobně.
    Nic není tak černý jak se zdá...
    16.3.2014 20:41 ho_ci_min
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Datum reinkarnace: dnes
    ?

    Dezider Lakatoš
    Laktos avatar 17.3.2014 11:08 Laktos | blog: TADY_JE_LAKTOSOVO | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ano, Linux mám od čtvrtka.
    Nic není tak černý jak se zdá...
    16.3.2014 14:03 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nejlepší příspěvek, co jsem tu četl.

    Přesně tak to je. Velmoci si dohodnou své věci. A pak se udělají prohlášení naoko pro krmení plebsu. A i tato prohlášení se dohodnou mezi velmocemi.
    Laktos avatar 16.3.2014 00:54 Laktos | blog: TADY_JE_LAKTOSOVO | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Toto je opravdu demagogie.
    Nic není tak černý jak se zdá...
    16.3.2014 01:37 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Je.
    xkucf03 avatar 16.3.2014 10:59 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Rozdíl devátý: … Rusko, 2014

    Putin se prostě rád dívá na mladé nahaté holky – jeho politika je z tohoto pohledu zjevně úspěšná :-)

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    16.3.2014 11:23 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Chelemendik 13. 3. 2014 ku geopolitickému napätu medzi USA/EU a Ruskom

    Je dobré si vypočuť aj názory, ktoré sú radikálne odlišné od toho slovenského a českého mainstreamového.

    Osobne neviem, či by som mala paranoidne predpokladať, že Ch. je platený ruský agent (jasná protianglosaská, protiamerická, protizápadná a panslovanská /s Ruskom ako lídrom na čele/orientácia, alebo je to ambiciózny človek, ktorý sa chce dostať do politiky a presadzovať v nej svoje vlastné presvedčenie o tom, ako usporiadať geopolitické pomery vo svete a v Európe v záujme udržania mieru a lepšej budúcnosti (pričom sa môže vo svojich predpokladoch a záveroch ako každý v niečom mýliť). Skôr si myslím to druhé a preto som ochotná si vypočuť aj jeho pohľad na veci, v ničom s ním súhlasím, v niečom pochybujem.
    Sešívaný avatar 16.3.2014 12:01 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    S panslovanským blokem, vedeným Ruskem, ať jde do prdele. Všichni víme, kam nás ty snahy dostaly. Rusko je nevyspělá občanská společnost, která prakticky nikdy nepoznala demokracii, a kamenem úrazu je, že se taková společnost snaží ovládat ostatní jen z pozice toho, že je jich hodně. Já budu mnohem raději žít ve společnosti národů, s kterou budu sdílet podobné hodnoty a principy, než s národem, s kterým mám jen podobný jazyk a to v případě ruštiny ještě dost vzdáleně.
    16.3.2014 12:08 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Prostě přidat se k Indiánům a Portorikánům ke kulturnímu a hodnotnému prostředí, které je vlajkovou lodí hvězdnatých států s celou svou demokracií, a ochranou národních zájmů ve Vietnamu, Afghanistánu, Iráku, Libyi, Sýrii nebo ne Krymu.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Sešívaný avatar 16.3.2014 13:23 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Proč do toho hned mícháte Ameriku? Já jsem měl na mysli Evropu. Raději budu ve společnosti Holanďanů, Němců, Angličanů, Švédů,... než Rusů. No a pokud by byla situace postavená opravdu bipolárně a měl se rozhodnout mezi Američany a Rusy, tak bych volil Američany, ač to není země, které bych nějak vzhlížel.
    16.3.2014 14:31 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Pokud bych si mohl vybrat mezi Rusy a Amíkama, tak raději ani jednoho. Obě země mají stejná negativa rádoby-velmocí.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    16.3.2014 15:40 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    jasně rádoby-velmoci oni vůbec velmoci nejsou a nedokážou do hodiny změnšit počet obyvatel naší planety na polovic...
    16.3.2014 22:10 _proc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    jaka je tvoje definice slova "velmoc" debile?
    17.3.2014 06:20 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    do toho ti nic není, píčo
    Sešívaný avatar 17.3.2014 10:46 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    V tom nejsme v zásadním rozporu. Já jsem říkal, že kdybych si musel vybrat mezi těmi dvěma. Tím nechci říct, že jsou pro mě preferovaným směrem.
    17.3.2014 12:15 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    jj, takhle jo. Mám díky své práci a sportu celkem dobrou možnost pobývat dlouhodobě po světě, a nic není jednobarevné. Většinou jsem prožil proces od nekritického obdivu k dané zemi, přes postupné jejich poznání a totální zatracení až do situace, kdy jsem si prostě pragmaticky vybíral to, co mi tam vyhovovalo, a respektoval, že jsou prostě jiný, kulturně, názorově, historií...
    Nobody can give you as much as I can promise you
    16.3.2014 13:25 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    taková společnost snaží ovládat ostatní jen z pozice toho, že je jich hodně.
    asi nebude jediná:)
    Rusko je nevyspělá občanská společnost, která prakticky nikdy nepoznala demokracii...Já budu mnohem raději žít ve společnosti národů, s kterou budu sdílet podobné hodnoty a principy...
    Španielsko? Portugalsko? Až po Pyreneje síce siahala moc osvietených, kultúrne vyspelých a ku kresťanom tolerantných Maurov:), chvíľu vydržali títo muslimovia, ktorí priniesli Európanom okrem kultúry aj tie demokratické hodnoty, ktoré si vtedy málokto vážil, ale potom sa zo Španielska stala katolícka absolutistická monarchia a centrum koloniálnej ríše, ktorá sa demokratickými tradíciami v dejinách veru neblysla. Nehovoriac o fašistickej diktatúre (1975). Alebo Nemecko? Myslíte Weimarskú republiku - to relatívne krátke obdobie pred nástupom nacizmu? Zahŕňate ku krajinám s dlhodobou dem. tradíciou aj tú časť, čo bola NDR? :) Alebo snáď RU, ktoré malo prívlastok "žalár národov"? A čo Čechy a Morava (ČSR) - naozaj bola I. republika takým "ostrovom demokracie" v totalitnej Európe, ako sa to s obľubou v učebniciach národných dejín? A stačilo to krátke obdobie unitárneho a centralistického štátu, ktorý si bránil demokraciu Zákonom č. 50/1923 Sb.NZ na ochranu republiky, na základe ktorého sa pristúpilo k nedemokratickým opatreniam? Alebo Poľsko - Piłsudského diktatúru či horthyovské Maďarsko? Slovákov radšej vynechám:). A USA, vzor demokracie a Britániu s ich bojom za presadenie demokratických princípov na celom svete tiež.:)

    Sešívaný avatar 17.3.2014 11:17 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Já opravdu miluju ty argumenty, kdy někdo hodnotí demokratické uspořádání před 100 lety podle současných standardů a vyvozuje z toho, že Evropa nemá s demokracií žádné zkušenosti. Ano, v té době nebyly demokratické systémy v Evropě zdaleka tak demokratické jako nyní, to ale nic nemění na tom, že byly tak minimálně 100 let před vývojem v Rusku. Např. nevolnictví bylo v Rusku zrušeno až v roce 1861, tedy 80 let za námi a to my jsme byli jedni z posledních v Evropě (nehledě na to, že vytvořením kolchozů v SSSR byla vazba lidí na půdu opět vytvořena). První volený parlament vznikl v Rusku až v roce 1906. Rakousko-Uhersko 19. století nešlo považovat za demokratické zřízení, ale bylo tomu výrazně blíže než Rusko. A to samé platí o první republice, jejíž některé zákony podle současných standardů nelze považovat za úplně demokratické, ale je potřeba říct, že v té době byly v SSSR vyhlazeny miliony lidí a další miliony poslány do gulagů. Největší průser je, že země, která byla a je v politickém a občanském vývoji hodně za ostatními, diktuje, jak to mají mít ostatní. Naštěstí pro nás jejich vliv už nesahá až do střední Evropy, ale jen k jejich sousedům, ale co není, může zase být.
    pavlix avatar 17.3.2014 11:21 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Hezky shrnuto.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Sešívaný avatar 17.3.2014 11:30 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů

    Mimochodem zajímavé je ještě srovnat, jak se, co se týče sebereflexe, vyrovnaly s temnou minulostí evropské národy a jak Rusko. Naprosto drtivá většina Němců přizná, jaké zvěrstva dělali, a omlouvají se za to, i když jejich generace už s tím nemá dávno nic společného. Na jedné konferenci, kde byli lidi z celé Evropy, se dokonce jedna Němka, která se mohla narodit tak 40 let po válce, rozbrečela a hrozně se omlouvala, když na nacismus přišla řeč. Když se bavíte s Rusem o tom, co napáchal SSSR svým vlastním lidem nebo ostatním, tak se u většiny z nich setkáte v lepším případě s popřením a v horším se urazí, že zpochybňujete jejich hrdinskou historii. Hodně z nich vám bude třeba doteď tvrdit, že Katyň spáchali Němci.

    pavlix avatar 17.3.2014 12:07 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Mírně offtopic... otázkou je, zda má smysl tomu říkat sebereflexe, když se ve skutečnosti jedná o lítost nad činy předchozích generací. Už jsem to slovo na Abclinuxu viděl vícekrát a musím říct, že mně osobně v tomto moc smyslu nedává. Děti se vůči svým rodičům vymezují z mnoha malichernějších důvodů a zde se jedná o několik generací.

    Na druhou stranu je otázka, nakolik jsou s nacistickou a třeba i antisemitskou minulostí svých předků, popřípadě předchozích generací stejného národa vyrovnaní třeba zrovna Poláci, Češi a Slováci. O divokém odsunu a lynčování ani nemluvě.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Sešívaný avatar 17.3.2014 17:05 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ano, lítost ještě nemusí být sebereflexí, ale na Německu jde vidět, že se z té minulosti poučilo. Němců, kteří nějakým způsobem sympatizují s nacismem, je minimum (neonacističtí radikálové jsou v Německu stejně jako v jakékoliv jiné zemi). Nepřijde mi, že by Německo od druhé světové války ohrožovalo svoje sousedy a nevšiml jsem si, že by v německým městech byly sochy nacistických zločinců a byly po nich pojmenované náměstí. Bohužel ani jedno z toho se nedá říct o Rusku.

    S tím připomenutím naší minulosti souhlasím. Ta taky zdaleka není čistá a já jsem hodně rád, že se otevírají témata ohledně např. chování Čechů během odsunu, protože přiznání si vlastních chyb a křivd je podmínkou pro to, abychom je už nikdy neopakovali. Přeji Rusům, aby se k tomu taky někdy dopracovali.
    Agent avatar 17.3.2014 18:44 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Až na ty zákony se jinak poučili: Tak vám se zachtělo emigrovat? A vážně si polepšíte? V Německu s jeho paranoidními zákazy zbraní, největším úspěchem Zelených pošuků z celé Evropy, totalitně smýšlejícím Nejvyšším soudem a sociálkou kradoucí děti? Tam mi zrovna před týdnem nabízeli místo, ale odmítl jsem s tím, že pod německými zákony bych žít nechtěl, neb mám rád tudlectu, no, svobodu. Jestli má takhle vypadat celá EU, tak potěš.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    17.3.2014 22:02 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Když se bavíte s Rusem o tom, co napáchal SSSR svým vlastním lidem nebo ostatním, tak se u většiny z nich setkáte v lepším případě s popřením a v horším se urazí, že zpochybňujete jejich hrdinskou historii. Hodně z nich vám bude třeba doteď tvrdit, že Katyň spáchali Němci.
    Rusi hrdinskú históriu ozaj mali. Museli neustále odolávať náporu nejakých nájazdníkov zo všetkých strán a vlastne slúžili ako ochranný štít Európe, ktorá by bez Rusov asi nemala čas na ten pokrok, v ktorom Rusko, ako rada zdôrazňuje, predbehla o niekoľko storočí.Okrem toho vžite sa trochu do toho sovietskeho človeka, bývalého nevoľníka, chudobného roľníka -nemusel byť Rus, mohol byť napr. Ukrajinec-behom jednej generácie sa jeho postavene a jeho život radikálne zmenil, Sov. zväz v 30. rokoch urobil obrovský civilizačný pokrok. Do toho prišla vojna, od ktorej záviselo prežitie, holá existencia, a tá väčšinu toho, čo Sovieti v dobe industrializácie vybudovali, zdevastovala. Stála ich obrovské obete - a oni sa nielen ubránili, ale aj zvíťazili. To je to, čo ich drží pohromade - sú hrdí na svoje spoločné víťazstvá pri obrane svojej "ródiny". Rus je vlastenec - to je u nás nepochopiteľné, skoro synonymum pre "magora"(na Slovensku sa ešte používa v tomto význame s posmešným úškrnom "matičiar"). Pred cudzími na svoju vlasť nedopustí a je pripravený sa za ňu pobiť. Na časy socializmu napriek všetkému spomína v dobrom - pred ním veľká väčšina ľudí žila vo veľkej biede a ponížení a po ňom sa zase tá väčšina prepadla na dno...Za socializmu sa vyrovnávali rozdiely - teraz sú zase priepastné. A tak ich spájajú aj tie spomienky na spoločné časy, keď bolo lepšie. A tiež niekoľko generácií prešlo socialistickou výchovou, ktorá sa z vedomia tiež nedá vygumovať. Stalinský teror, gulagy prevážia tie klady, ktoré na tom bývalom režime vidia. Zatiaľčo Nemci teror namierený proti nepriateľom nemeckého národa všeobecne schvaľovali, stotožňovali sa s nacistickou ideológiou a s jej protiľudskými myšlienkami, Rusi (Sovieti)sa s neľudskými metódami kultu osobnosti všeobecne nestotožňovali, boli sami poväčšine jeho obeťami. Jeho nositeľom bola stranícka klika, ktorá konala proti vlastnej navonok proklamovanej ideológii (pričom v úprimnosť tých falošných proklamácií mnohí naivne verili a ostatní, ktorí prekukli to pokrytectvo, mali jednoducho strach o seba a o svoje rodiny).

    To, že si "Rusi" nechceli (nechcú) pripustiť, že ich vlasť(jej totalitná moc) sa správala ako iné veľmoci, ktoré v záujme udržania svojej sféry vplyvu zasahovali do vnútorných vecí cudzích krajín proti ich želaniu, nevyplýva, ako to bolo u Nemcov, z toho, že by sa pokladali za nadľudí, vyššiu rasu, oni si naozaj myslia, že sú ten veľký silný národ, o ktorý sa môžu oprieť slabé národy, keď sú v ohrození. Majú taký ten spasiteľský komplex:).
    17.3.2014 19:59 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    že Evropa nemá s demokracií žádné zkušenosti
    Má skúsenosti s tým, že tá demokracia je veľmi krehká a kedykoľvek môže dôjsť k zvratu, ako sa to stalo Weimarskej republike v roku 1933. A tí k demokratickým hodnotám vychovaní občania rýchlo na tie hodnoty zabudli.

    Všimnite si, ako neustále jednostranne zdôrazňujete milióny obetí vyhladených a poslaných do gulagov v ZSSR tie štatistiky sú prinajmenšom diskutabilné, nedávno som odkázala na výsledky histor. výskumu, analýza bola v ruštine, ale kto by naozaj chcel oponovať, musel by mať argumenty podložené iným naozajstným histor. výskumom, založeným na štúdiu archívnych dokumentov a nie len na akýchsi odhadoch, ktoré boli prispôsobované iným ako vedecko-historickým zámerom). Pritom akosi opomínate milióny obetí tých veľmocí, ktoré pokladáte za vzory demokracie(vrátane kolonií, kde pre domorodé obyvateľstvo nijaké demokratické vymoženosti, deklarované v tých ich vzorových ústavách neplatili). A to nie iba v USA v roku 1890, vyše sto rokov po schválení americkej ústavy, ale aj v rokoch 1948-1954 za francúzskeho panstva v Alžírsku a inde...A tú demokraciu aj vyvážali za hranice, ako r. 1973 do Chille. Ako môže krajina, ktorá sa hrá na garanta dodržiavania ľudských práv a ide "zavádzať sankcie" za porušovanie medzinárodného práva, zasahovania do suverenity inej krajiny a bla bla bla, na druhej strane podporovať štátne prevraty, vojenské puče a kruté diktatúry, vraždy a mučenie ľudí túžiacich po slobode a demokracii?
    21.3.2014 09:54 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ... v politickém a občanském vývoji hodně za ostatními ...
    nedá mi si nerýpnout, že být vzadu může být výhodou, je-li směr vpřed směr do pekel ;-)

    mám teď nějakou zkušenost s právem v ČR, můžem to eventuelně probrat u piva, zda se ti takový vývoj jeví jako správný
    17.3.2014 11:13 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Já budu mnohem raději žít ve společnosti národů, s kterou budu sdílet podobné hodnoty a principy, než s národem, s kterým mám jen podobný jazyk
    Moudrá slova.
    16.3.2014 23:14 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ja te nechapu. Pri posledni diskusi jsi mi pripadal jako celkem rozumny clovek, ale tohle, to je na *facepalm*...

    Ano, najdu 10 rozdilu, ale take treba sto nebo milion, a stejny pocet shod, pro libovolne dve historicke udalosti. Takto se opravdu v historii srovnavat neda. Tvuj zapisek je cista propaganda, otazka je, proc to, relativne cista duse (zda se mi) jako ty, dela...??

    Svym zpusobem doufam, ze to tve srovnani je pravdive, a ze si to lide budou pamatovat. Pokud ano, at uz se stane cokoli, dava to nadeji nasim detem - Rusko bude za 50 let tam, kde Nemecko. A to je dobre. (Kdo je pozorny, postrehl v predchozich 3 vetach to, o cem zde pisu uz od zacatku - je treba za kazdou cenu vyhnout se demonizaci kohokoliv.)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    17.3.2014 08:20 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ... Takto se opravdu v historii srovnavat neda...
    Proč ne?

    ... je treba za kazdou cenu vyhnout se demonizaci kohokoliv ...
    To už tu taky bylo.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    17.3.2014 09:19 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Proč ne?
    Kdyz jsem to psal, neco se mi na tom nezdalo, ale nedovedl jsem dobre rict proc. Proste mi tam chybi zduvodneni, proc sis pro srovnani vybral prave Sudety a nikoli nejakou jinou z mozna stovky anexi (muj hruby odhad), ktere probehly ve 20. stoleti (a proc se omezovat jen na to dvacate?). To je to, co by historik asi mel udelat.

    Myslim, ze sis vybral Sudety proto, ze je to vdecny pripad a kazdy ho zna. Ale tim ses prave stal soucasne obeti a spoluucastnikem manipulace. Takove kriterium nema prece zadnou souvislost s fakty, a proto je to problem. A predevsim proto jsem napsal tu kritiku.

    Pak si taky myslim, ze musis uvazit vztahy, ne samotne staty. Rusko je urcite v jine situaci, a dost mozna se jine srovnani hodi lip.

    Jinak receno, to co nastinujes (fakticky Putin = Hitler), je jen urcity scenar vyvoje. Jsem si ale dost jisty, ze existuji i jine. Zase, prijde mi, ze se tezko pro pouceni se z historie da omezit jen na jeden scenar.

    Taky se mi hodne nelibi vyvoj v Rusku, ale jestli je Putin skutecne Hitler neni jasne. Autoritari jsou ruzni.

    A pokud chces poucovat, mel bys rict, co mame priste udelat lip. To by asi bylo na jiny komentar, je vubec otazka, jestli se z historie lze poucit (existuji dukazy o tom, ze valky jsou v podstate nahodny proces). I vysvetleni Davida Jasi, ze jde o valku o zdroje, se mi zda pochybne.
    To už tu taky bylo.
    Pletes si demonizaci a odhad rizika (a reakci na nej). U nas se ale jenom demonizuje (Rusove jsou spatni, a neda se s tim nic delat), ale armada se na zadny konklikt nepripravuje (to by byla reakce na riziko). Zase jsme si vybrali stranu, pritom nemusime.

    Svym zpusobem je demonizace temnou stranou te opojne predstavy o tom, jak jsme soucasti nejakeho naroda, ktery je kulturne na vysi. To je predstava, ktera bohuzel ale pohani imperialismus. Jednim z pouceni z 2. svetove valky bylo myslim i to, ze muzeme byt jako lide spokojeni i bez te opojne predstavy. V podstate neni jina volba, nez se snazit ostatni narody tohle naucit (a obracene), protoze pokud se to vzda, uz jsme te opojne predstave propadli.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    17.3.2014 09:57 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Proste mi tam chybi zduvodneni, proc sis pro srovnani vybral prave Sudety a nikoli nejakou jinou z mozna stovky anexi (muj hruby odhad), ktere probehly ve 20. stoleti (a proc se omezovat jen na to dvacate?).
    Tady bych tě rád odkázal hned na samý začátek mého zápisku (15. březen).
    To je to, co by historik asi mel udelat.
    Já nejsem vědec historik a můj zápisek není odborná publikace. Pouze jsem chtěl poukázat na určité podobnosti mezi událostmi v ČSR a dnes na Ukrajině.

    Jinak receno, to co nastinujes (fakticky Putin = Hitler), je jen urcity scenar vyvoje. Jsem si ale dost jisty, ze existuji i jine.
    Pevně doufám, že jsou i jiné scénáře vývoje. Rozhodně si nepřeji absolvovat válečná utrpení, ale uvědomění si všech aspektů a podobností s naší historií je prvním krokem k tomu, abychom se vyvarovali chyb našich předků.

    A pokud chces poucovat, mel bys rict, co mame priste udelat lip.
    Tak ve stručnosti: země, které Ukrajina požádá, by měli vyslat ozbrojenou pozorovatelskou misi na území Ukrajiny (mimo Krymu). Ta by měla přísný zákaz vstupoval do vnitřních záležitostí Ukrajiny, ale zároveň by nepřipustila vstup ozbrojenců z vně státu. Jde o to zabránit Rusku v jeho salámové metodě. Pak můžeme začít konečně seriózně jednat.
    Pletes si demonizaci a odhad rizika...
    Mě šlo spíš o to tvé "za každou cenu".
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    17.3.2014 11:08 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ukrajina nemá legitimní vládu. Až jí bude mít, což by bylo až po volbách do jejich parlamentu, tak se dá něco legitimního dělat. Zatím ti pitomci z EU/USA Mejdanu dělají vše pro to aby se východ po Krymu odtrhl také. Nikdo nechce válku a nikdo nechce nepokoje. Každý radši volí klid a mír. Vytvářením zákonů zakazující Ruském "menšině" mluvit Rusky je prostě uplná debilita vypovídající o diletanství a naprostém odtržení od reality současnkých terorisitů u moci v Kyjevě.

    Existuje vysoká pravděpodobnost že Krym bude návodem pro zbylé Ukrajince na východě k odtržení od Ukrajiny a přidání se do Ruské Federace.

    V kyjevě vládnou teroristé kteří už tedka vyhrožují že vyhodí dopovětří ropovod do EU, což plně vypovídá o jejich mentální retardaci.

    Západ EU/USA už dnes rabují Ukrajinu, prý odvážejí jejich zlatý poklad. MMF dá úročnou pujčku ukrajině a zbídačí a oškube ukrajinu tak jako oškubal, okradl a zbídačil jiné země. Cílem EU/USA je získat pozemky Ukrajiny k těžbě břidlicových plynů a tím zabezpečit EU v jejich energetické soběstačnosti a trvalé vojenské přítomnosti NATO a vojenské obkličování RUSKA. Pokud nevíte jak vypadá frakování plynů v USA tak se jenom modlete aby se nefrakovalo v ČR...

    Výsledek pro Západní ukrajicne bude bída, bída, bída, zotročení, zotročení zotročení, dluhová past, dluhová past, dluhová past, ekologická katastrofa, ekologická katastrofa, ekologická katastrofa.

    Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. :-)))) Béé éé ééé, bééé éé é é éé!!!!

    17.3.2014 13:37 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Vytvářením zákonů zakazující Ruském "menšině" mluvit Rusky je prostě uplná debilita
    Mluvit jakýmkoli jazykem nikdo nikomu na Ukrajině nezakazuje.

    Vladimír Zima je zcela odtržen od reality a je politováníhodné, že on sám má sklony označovat ostatní za ovce...
    17.3.2014 16:50 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Održeni od relity je celá USA/EU tím že schválí sankce proti Rusům. Rusku je to totiž uplně jedno. Co nedoveze EU, doveze Čína.

    Pitomcům přeji dlouhou a studenou zimu bez plynu a ropy z Ruska. Idioti...

    pavlix avatar 17.3.2014 16:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Održeni od relity je celá USA/EU tím že schválí sankce proti Rusům. Rusku je to totiž uplně jedno. Co nedoveze EU, doveze Čína.
    Na sankce proti Rusku se dívám podobně. Nicméně politici USA/EU potřebují nějaký důkaz, že pro to něco udělali. Dost možná budou úmyslně sankce volené tak, aby pokud možno neměly dopad.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Sešívaný avatar 17.3.2014 17:17 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů

    No, tak jednoduché to není. Rusko nemůže ten odbyt přesměrovat do Číny lusknutím prstu. Navíc Čína neplatí za plyn ani zdaleka tolik, kolik Evropa. A k politice Ruska se staví taky hodně vlažně, protože co se týče separatismu, mají svoje vlastní problémy, takže těžko ho můžou otevřeně podporovat. Ruské veřejné výdaje jsou ze 40 % financované vývozem surovin. Už i podle ruské národní banky se ruská ekonomika nachází na pokraji recese. Zatáhnutí kohoutků může znamenat studenou zimu v Evropě, ale taky kolaps ruských veřejných výdajů. Toť k možnému krátkodobému vývoji.

    Do 2-3 let je prý možné zprovoznit dovoz plynu z USA. Ti to rádi udělají, protože tím sníží závilost Evropy na Rusku a Evropa od nich plyn koupí dráž než asijské trhy, kde chtěli vyvážet především.

    17.3.2014 20:11 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Hele, dívám se na to jednoduchou logikou. USA/EU vytvořial embargo na dovoz Iránské ropy a ejhle přiskočila Čína a Irán rád prodává i za čínské YouANY. :-))) Nic se Irán uv podstatě nestalo. To samé se uděje v případe Číny. Samozřejmě bude tlak na cenu to joo, ale halvně Ekonomiky nidky nezávisela toliko na službách a výrobních kapacitách jako spíše, nebo určitě na zdrojích. Pkud máš přírodní zdroje tak si mužeš v podstatě dělat co chceš protože motorem je ropa, ne Dolarové papírky tisknuté z ničeho mající bez Americké Armády a vlivu hodnotu menší než toaletní papír...

    Samo Amerika frakuje, že si zkurvěj životní prosředí je jim jedno ale halvně 2, 3 roky je dlouhá doba. Takhle nemužeš tlačit na Rusko ani náhodou. Stylem za 2 až tři roky se na vás vykašlem dospěješ k výsledku Rusko uzavře kohoutky hned a příští zimu si budeš pořizovat cirkulárku do paneláku a topit parketama v kamnech na tuhé paliva. :-)))

    Prostě EU tahá za kratčí konec provazu a řeže si pod sebou větev. Merkelová zlamala a místo posílení svého vlivu příští volby odhaduji prohraje protože je podělaná z okupující velmoci USA... Je zajímavé že rusáci odtáhli a USA je na západě pořád. To mě nějak PRAVDA A LÁSKA stále nějak nevysvětlit. :-)))

    Rusk osamlzřejmě je závislé co se týká deviz kuli nákupům technologií ze západu. Ale zase EU uzavřením si Ruských trhů směřuje k totální depresi, nerůstu. Nebude pro koho vyrábět a tím pádem ke kolapsu. Rusko je obrosvký trh kam se cpe škoda auto a VW a další kteří tam investují. Uzavření trhu nikomu neprospěje pokud ho nedokážeš dobýt. Mysli si co chceš ale vyhrává ten kdo má zdroje (ropu/plyn) a tou jsou v podstatě jeno mdvě velmoci USA a Rusko. Všichni osatní jsou šmucky a tento konflikt mě ujistil o tom že v EU nechci bejt už ani minutu. Našim ekonomickým spojencem je samořemě Německo protože jsme a budem jeho levnou výrobní kapacitou a jsem smutný z toho jak Merkelová ničí v podstatě německý průmysl na kterým jsme životně závislý. Se totálně zbláznila...

    Sešívaný avatar 17.3.2014 23:49 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nesouhlasím s tím, že nerostné zdroje jsou všechno. Pokud nemáš odbyt a přitom na nich bytostně závisíš, jako že Rusko závisí, tak jsi v prdeli. Vždyť oni by tam ty nerostné suroviny ani nevytěžili nebýt Evropy. Všechno to tam jsou evropské technologie. Nerostné suroviny ještě nejsou tak vzácné, aby se nedaly sehnat jinde, zvlášť když Evropa je ochotná platit nejvíc. Technologie ale z Číny nebo Afriky (zatím) neseženou.

    Jinak co se týče plynu, tak Evropa dokáže být soběstačná. Zásob je tu dost. Jen se nám to z ekologických důvodů jaksi nechce dělat a taky nebyl důvod, když nám to Rusko relativně levně prodává, tak proč si těžit vlastní zásoby? Když by ale šlo do tuhého, tak ekologie půjde stranou.

    Na celé záležitosti dlouhodobě prodělá Rusko. Černé scénáře, že by se to vyhrotilo tak, že by se úplně zavřely kohoutky, nejsou příliš pravděpodobné. Nicméně Evropa si uvědomí, že Rusko není spolehlivý partner. Zdroje se budou diverzifikovat, bude se ještě víc tlačit na energetickou úspornost ekonomiky, celkový odběr z Ruska bude klesat. Ruský byznys už nebude mít tak otevřené dveře, zvláště u strategických projektů jako Temelín. Počítám, že hodně států najede na podobný režim jako Polsko, kde to sice neříkají veřejně, ale ruské či Rusy vlastně firmy nemají u jakýchkoliv větších projektů šanci.

    Co se týče Ruska jako odbytového trhu, tak to by samozřejmě byla pro evropské firmy ztráta, ale je to přece trh "jen" se 140 miliony lidí. Navíc trh, jehož současný boom je podle mnoha ukazatelů minimálně dočasně u konce. Existuje celá řada jiných, mnohem lidnatějších trhů, kde je velký potenciál: stále Čína, jihovýchodní Asie, Jižní Amerika,... Jde jen o to se na tyto trhy přeorientovat.
    18.3.2014 00:31 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Mno uvidíme. Máme dva hypotetické scenáře a mužem začít sázet. :-))
    Agent avatar 19.3.2014 22:22 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jenže s tím jak vzrůstá životní úroveň, zvláště těch lidnatějších trhů, vzrůstá i spotřeba surovin. Zatím bychom se bez surovinových zdrojů Ruska snad obešli, ale za pár desítek let může být zas všechno jinak. Jan hlupák by se zbytečně odstřihával od jakéhokoliv zdroje.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    20.3.2014 10:19 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jenže s tím jak vzrůstá životní úroveň, zvláště těch lidnatějších trhů, vzrůstá i spotřeba surovin.
    Na druhou stranu při dlouhodobě plynule zdražující surovině si trh buď najde náhradu, nebo se s dotyčnou surovinou naučí šetřit, takže obejít se teď bez části ruských dovozů znamená větší pravděpodobnost, že nebudeme za těch pár desítek let závislí na ruských rozmarech.
    17.3.2014 14:07 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ukrajina nemá legitimní vládu.
    Ukrajina má stejně legitimní vládu jako Krym. Buď jsou legitimní obě, nebo žádná. V obou případech mají vlády důvěru parlamentu, i když s asistencí ozbrojenců. Jinak souhlasím, že Ukrajina potřebuje jak parlamentní, tak prezidentské volby.
    Zatím ti pitomci z EU/USA Mejdanu dělají vše pro to aby se východ po Krymu odtrhl také.
    Vyjmenuješ mi prosím, co vše?
    Vytvářením zákonů zakazující Ruském "menšině" mluvit Rusky je prostě uplná debilita vypovídající o diletanství a naprostém odtržení od reality současnkých terorisitů u moci v Kyjevě.
    Nejen, že překrucuješ fakta. Ten zákon nikomu nezakazoval mluvit, pouze zavedl jediným úředním jazykem ukrajinštinu. I tak ten zákon hodnotím jako velmi nešťastný. Mimochodem Krymu se ten zákon ale nikdy netýkal (kvůli jejich autonomii).
    V kyjevě vládnou teroristé kteří už tedka vyhrožují že vyhodí dopovětří ropovod do EU, což plně vypovídá o jejich mentální retardaci.
    Který vládní představitel nám chce vyhodit ropovod do povětří?
    Západ EU/USA už dnes rabují Ukrajinu, prý odvážejí jejich zlatý poklad.
    Máš k tomu nějaké zdroje? Vyjma jednoho ředitele ruského muzea, který prý viděl nějaké příkazy.
    MMF dá úročnou pujčku ukrajině a zbídačí a oškube ukrajinu tak jako oškubal, okradl a zbídačil jiné země.
    Kterou zemi MMF už zbídačil?
    Výsledek pro Západní ukrajicne bude bída, bída, bída, zotročení, zotročení zotročení, dluhová past, dluhová past, dluhová past, ekologická katastrofa, ekologická katastrofa, ekologická katastrofa.
    Výsledek konzultace?
    Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
    Zde se shodneme.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    Sešívaný avatar 17.3.2014 15:09 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nejen, že překrucuješ fakta. Ten zákon nikomu nezakazoval mluvit, pouze zavedl jediným úředním jazykem ukrajinštinu. I tak ten zákon hodnotím jako velmi nešťastný. Mimochodem Krymu se ten zákon ale nikdy netýkal (kvůli jejich autonomii).
    Hlavně ten zákon nikdy nezačal platit. Prozatímní prezident jej vetoval. To už se ale některým místním diskutujícím nehodí do krámu. Stejně tak, že se nejednalo o nové uspořádání, ale pouze o vrácení do stavu v roce 2010, kdy byl tento (podle kritiků) protiústavní zákon přijatý. Údajně prý vedl i diskriminaci ukrajinsky mluvících v některých oblastech. Parlament navíc přislíbil, že připraví nový jazykový zákon, který bude vyváženější. Že to byl krok nešťastný, řekl bych až hloupý, je jasné, protože to dokonale nahrálo ruské propagandě. Že by to ale mělo nějaký vliv na odtržení Krymu? To si nemyslím. Tam to jelo podle předem připraveného scénáře. Důvody by si vždycky našli.
    18.3.2014 08:19 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    No, ono kdyz se to vezme kolem a kolem, "prozatimni prezident" neni nic jineho nez figurka, kterou nahoru vynesl ozbroječny prevrat. Cele je to minimalne od svrzeni Janukovyce jen o tom, kdo ma vetsi kver, pravo v tom nehledejme.
    17.3.2014 12:11 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Rozhodně si nepřeji absolvovat válečná utrpení, ale uvědomění si všech aspektů a podobností s naší historií je prvním krokem k tomu, abychom se vyvarovali chyb našich předků.
    Pak je otazka, jestli je dobre vzit jako ten "podobny" priklad z historie takovy, kde jsme obeti, spis nez nejaky, kde jsme byli v pozici treti strany. Protoze to mi prave dost silne zavani emocionalni manipulaci. Vyberem teto situace pro srovnani jsme se uz a priori postavili na konkretni stranu.
    Tak ve stručnosti: země, které Ukrajina požádá, by měli vyslat ozbrojenou pozorovatelskou misi na území Ukrajiny (mimo Krymu). Ta by měla přísný zákaz vstupoval do vnitřních záležitostí Ukrajiny, ale zároveň by nepřipustila vstup ozbrojenců z vně státu.
    To podle me rozhodne neni dobry napad. To co navrhujes odpovida tomu, poslat tam armadu, a to by ten konflikt jen zbytecne vyeskalovalo.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    17.3.2014 13:40 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Dnes jsme právě v roli té třetí strany a v zásadě můžeme celé situaci jen přihlížet. Poukázáním na to, že v minulosti jsme byli zúčastněnou stranou, které se dělo příkoří, a jiní jen přihlíželi, se snažím ukázat na rizika právě toho nestranného přihlížení. Co je špatného na tom říct: tohle je agrese, kterou nebudeme tolerovat, i protože víme, jaké to je být její obětí?

    Pokud si přeješ představit podobné srovnání s jinými dějinnými událostmi, tak se rád poučím.
    To podle me rozhodne neni dobry napad. To co navrhujes odpovida tomu, poslat tam armadu, a to by ten konflikt jen zbytecne vyeskalovalo.
    Právě naopak, tohle by celou situaci stabilizovalo. Rusko by pochopilo, že další zábor území už znamená střet z vojáky jiných zemí (doufám, že do toho by nešli). Ukrajina by nemusela posílat do příhraničí nevycvičené příslušníky domobrany (ti nikam klid asi taky nevnesou).
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    17.3.2014 18:08 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Z toho, co můžu soudit, Putinova administrativa čerpá popularitu mimo jiné z budování pocitu ohrožení Ruska vnějšími nepřáteli. Myslím, že rozpad SSSR je mnohými stále vnímán jako dějinné příkoří, které je třeba "napravit" a pokud možno i s úroky. Je to další analogie s třicátými léty, ale o mi nejde.

    Umístění cizí armády blízko ruské hranici, nebo třeba vybudování radaru v Brdech by byla voda na mlýn této rétorice. To je samo o sobě docela dobrý důvod se obojímu vyhnout. Navíc nevím, jak by takový zákrok šlo zdůvodnit mezinárodním právem.
    17.3.2014 18:23 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Radar v Brdech nepodporuji, protože si nemyslím, že nám prospěje přítomnost cizích vojsk na našem území (krátkodobé pobyty při společných cvičeních do toho nepočítám).

    Jak jsem uvedl výše, přítomnost mezinárodní ozbrojené mise na ukrajinských hranicích by byla podmíněna výslovným pozváním ukrajinského parlamentu. Pak by to mezinárodnímu právu neodporovalo.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    17.3.2014 12:57 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    17.3.2014 16:24 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Vím, že je to dávno zahrané, ale v médiích z žádné strany jsem zatím vůbec nezaregistroval možnost odtržení a vytvoření formálně suverénního státu.

    Přitom by to bylo to jediné logické řešení, pokud na Krymu skutečně nechtějí zůstat částí Ukrajiny. Buďto se oddělit, nebo zůstat. Separatisté jsou v mnoha zemích, ale vždy (?) si chtějí založit svůj stát a dělat věci po svém! Připojovat se k jinému státu je vytloukání klínu klínem.

    Ano, nejsem naivní - je zjevné, že skutečným cílem nebyla ochrana nějakých občanů, ale jednoduchá anexe cizího území Ruskem a osahání mantinelů, co zbytek světa dovolí. Kdyby možnost vlastního státu ale byla Krymu oficiálně navržena a propagována, zajímalo by mne, jaké argumenty by ruská vláda předložila pro zůvodnění pro to, aby byl Krym připojen k nim.
    pavlix avatar 17.3.2014 16:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Kdyby možnost vlastního státu ale byla Krymu oficiálně navržena a propagována, zajímalo by mne, jaké argumenty by ruská vláda předložila pro zůvodnění pro to, aby byl Krym připojen k nim.
    Možná právě proto muselo Rusko celou akci dobře připravit, aby k něčemu takovému nemohlo dojít.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    17.3.2014 16:38 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    V tomhle ale hlavně selhali evropští (i jiní) politici. Proč se mí volení zástupci neozvali, když měli? Báli se, že by to "poškodilo český export"?
    pavlix avatar 17.3.2014 16:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nemám v česku či evropskou politickou reprezentaci důvěru. Tudíž nemůžu být ani zklamán.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    17.3.2014 17:54 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    +1
    Nobody can give you as much as I can promise you
    xkucf03 avatar 17.3.2014 19:23 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ano, nejsem naivní - je zjevné, že skutečným cílem nebyla ochrana nějakých občanů, ale jednoduchá anexe cizího území $mocností a osahání mantinelů, co zbytek světa dovolí.

    Takže to vlastně přirovnáváš k tomu, co západ (EU/USA) zkoušel udělat v prvním kole, ne? Jim to ale nevyšlo, ukázalo se, že to Rusko nedovolí1 a dokonce i místní obyvatelstvo bude proti.

    A ten samostatný stát by dával smysl, pokud by se považovali za samostatný národ – jestliže se ale považují za Rusy, tak celkem chápu, že chtějí žít v Rusku. Nemluvě o tom, že je to asi jediná proveditelná varianta – samostatný Krym by se moc dlouho Ukrajině nebo NATO nedokázal bránit a také potřebuje suroviny a další zdroje – bez Ruska2 se tedy neobejde.

    [1] což se ostatně dalo čekat
    [2] nebo je tu někdo jiný?

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    17.3.2014 20:28 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    co západ (EU/USA) zkoušel udělat v prvním kole, ne?
    Pokud je členství v EU podobné spojení území s nějakým jiným státem, tak by to podobné bylo. To, co se stalo, mi přijde z různých důvodů hodně odlišné.

    Krym prostě připojením k Rusku natrvalo přišel o příležitost stát se státem s vlastní politikou. Formálně tam byl zaveden trest smrti, krymští muži se budou odteď muset účastnit ruských vojenských manévrů a příští volby tam asi nebudou o moc serióznější než ty minulé v Rusku. Žádná výhra.

    Chtěli toto Krymští občané doopravdy? Bylo to informované rozhodnutí? Osobně pochybuji o obojím.

    Ale současně přiznávám, že je to otázka pocitů a dojmů.
    samostatný Krym by se moc dlouho Ukrajině nebo NATO nedokázal bránit
    A co by se stalo? Ukrajina by tam přijela s tanky? Sotva. Osobně předpokládám, že prosté vyhlášení nezávislosti ze strany Krymu by během pár let diplomaticky probublalo a Krym by se trvale oddělil. Problém je právě v jeho ukousnutí jiným státem.
    xkucf03 avatar 17.3.2014 23:31 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Chtěli toto Krymští občané doopravdy? Bylo to informované rozhodnutí? Osobně pochybuji o obojím.

    A co referendum o našem vstupu do EU? Vláda tehdy vzala 200 milionů Kč z našich daní a uspořádala za ně masivní přesvědčovací kampaň. Zastánci opačného názoru z těchto peněz nedostali nic a kampaň si museli platit ze svého.

    A co účastníci divokého mejdanu? Chtěli doopravdy rozpad země? Nejsou taky jen obětí manipulace?

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    18.3.2014 08:10 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Chtěli toto Krymští občané doopravdy? Bylo to informované rozhodnutí? Osobně pochybuji o obojím.
    Libi se mi, jak se tady presvedcujete navzajem, ze nekdo neco nechce a kdyz se ukaze, ze to chce, tak je bud spatne informovany nebo donuceny :-)

    Ono vubec povazovat ozbrojeny prevrat za demokraticky a referendum pomalu za zbran hromadneho niceni chce velkou davku fandovstvi a slepoty, ale kdo chce kam...
    18.3.2014 19:39 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    kdyz se ukaze, ze to chce,
    Nemůžu mluvit za ostatní, ale já zpochybňuji už samotný předpoklad, že to většina chtěla. Nic se neukázalo.

    Vy tomu výsledku referenda věříte?
    19.3.2014 05:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Beru ho na vedomi a povazuji za pravdepodobny. Pokud to beres jako vec viry, tvuj problem :-)
    19.3.2014 09:00 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    ještě štěstí že jsme členem NATO, protože kdyby k nám zase přijeli Rusáci, tak by nás určitě ochránilo a zaútočilo.
    19.3.2014 09:10 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Jako v roce 1968?

    Jinak jsem ještě našel další rozdíl - málo Čechů emigruje na Ukrajinu, opačně jich je víc, jen v této linuxové chatové partě máme dva kvalitní klenoty.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    19.3.2014 09:27 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ne! Podrželi by nás jako v roce 38 ;-)
    19.3.2014 15:45 rjd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů

    Ty a sourdužka marxistkaNovinka, myslel jsem že jen ona, tak i ty. Et tu, M-train, mi fili?

    19.3.2014 17:59 borisjelcin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    taxitotakneber že na tebe všichni serou a nevnucuj se zbytečně
    19.3.2014 19:36 plbohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Omnis alcoholicus mendax.

    19.3.2014 23:01 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Ale no tak trapáku, se stydíš za své jméno?

    Přeci řádně se ke svému východnímu původu přiznaly dvě osoby. Estbácká Marfuša a člověk, co za minulého režimu jezdil bez problémů na Západ.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    20.3.2014 22:07 rjd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Já se ti divím, že se tolik stydíš za svůj puvod m-traine. Stejně jako za své jméno trapáku.
    20.3.2014 23:31 jendajilek@zalez.cz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Korsakoff's syndrome, běž si zase lehnout a už nevstávej!
    21.3.2014 11:45 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    A víš ty mentálně utlumený vidláku z Rolnického Jednotného Družstva, že mi můj původ nevadí? Je to dobrý český feudální rod, a jediné, co bych svým předkům snadvyčítal, že na Bílé hoře nebyli na vítězné straně.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    vencour avatar 22.3.2014 16:05 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    Nemám rád dominanci západního konzumu stejně jako východního pocitu nadřazenosti. Přesto dokážu vyslechnout názor druhé strany ... Proč ... jsme se zřekli potřeby být velkým národem a udělali ze sebe uražené? Kdo nám ukradl naši historii a naše vítězství? Rusko? Moskali? My jsme si to udělali sami. Sami jsme se vzdali své paměti, svých předků, hrdinských činů. Uvěřili jsme novým lživým idolům a hrdinům, plytkým a nicotným ve srovnání s tím, co jsme měli ještě včera.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    22.3.2014 17:30 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    východního pocitu nadřazenosti
    Mne sa nezdajú nadradení, len sú hrdí na to, že si tam na tom nárazníku Európy dokázali hrdinsky ubrániť svoju civilizáciu. Oni si svojich predkov a svoju históriu, svoje osobnosti vážia, ako by mal každý hrdý (nie nadutý!) človek. Lenže tu sa to pokladá za nejakú hanbu, a potom nečuso, že namiesto vzorov máme pred očami len tie vypchaté celebrity z telky.
    22.3.2014 17:44 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Československo vs. Ukrajina - najdi 10 rozdílů
    hovorí i z duše... mali by sa ozvať aj iné osobnosti na UK, nemlčať

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.