abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 506 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1

    23.8.2008 21:24 | Přečteno: 3638× | plky | poslední úprava: 26.8.2008 07:13

    Jak to vypadá, když se sejde v jednom menším bytě kluk a dvě holky? Nu, inu docela pěkně :).

    Bydlím v Praze v bytě 1+1. Vždy jsem s někým spolubydlel. Přecijen, ve dvou se lépe táhnout účty a není nuda. Ve dvou je to tedy úplně ok, ale co potom teprve ve třech? :). Okolnosti, které můžou za spolubydlení takového osazenstva jsou v tomto zápisku irelevantní. Jednu věc ovšem zmíním. Ač jsem nekonfliktní člověk, tak si při spolubydlení více rozumím s ženami :). Tak, teď si možná většina řekne ironicky : "čím to asi bude?" :D. To ovšem mohou říci jen lidé, kteří nemají bohatou zkušenost se spolubydlícícmi. Někomu totiž může vadit spolubydlení s 'cizí' ženou. Přecijen, někdo třeba může být nepořádný a spolubydlení s ženou se vyhýbá, aby nemusel třeba stále uklízet. Nebo někdo nemá rád, když se valejí všude šminky, gumičky, vlasy apod. Nebo spolubydlení s ženou může způsobovat konflikty s přítelkyní apod. Existuje hodně důvodů, proč by si někdo nemohl užívat života a přitom spolubydlet s nějakou ženou. Někdo v tom prostě vidí omezení.


    Musím říci, že mám vesměs štěstí na lidi. Nevím, zda je to mou opatrností, nebo ne, ale je to prostě tak :). Stávající osazenstvo je asi to nejlepší, co doposud bylo, proto si zaslouží tento zápisek v blogu :). Všichni si parádně rozumíme. Obě holky jsou upovídané, velice inteligentní, nekonfliktní a sympatické. Dokonalé je i spaní. Všichni tři totiž spíme jak zabitý a nic nás nebudí. Takže kdyby někdo chrápal, skřípal zuby, nebo mluvil ze spaní, tak je to naprosto jedno, protože to nikdo z nás nepocítí :). Pro rejpaly jen doplním, že se jedná o spolubydlení, každý má vlastní postel v jiném rohu místnosti atd. Všichni ti, co se nejméně jednou spálili totiž znají základní pravidlo pro spolubydlení : "Nikdy nespi se svou spolubydlící ;-)".


    S jídlem si také rozumíme. Dělal jsem oběď pro Petruš, abych jí přivítal v bytě. Poté se nastěhovala Dudu, která nám chtěla poděkovat, že jsme jí tu nechali a tak udělala oběd pro nás. Petruš chtěla poděkovat nám oběma, protože jí chutnalo a chtěla nám to oplatit, takže uvařila pro změnu zase ona nám. A takhle to jde a jde :). Mytí a utírání nádobí také nedělá nikomu problémy a všichni zcela automaticky uklízíme. Takže konflikty ani v tomto vůbec nehrozí.


    Já mám svůj PC s internetem, v něm wifinku, takže sdílím net Petruš, která má vlastní notebook. Dudu sice notebook nemá, ale já si jeden vypůjčil v práci a tak je vlastně každý u PC a nikdo na nikoho nečeká :). Navíc každý má ještě účet na mém PC s přednastaveným KDE. Pěkně vytuněným vzhledem se základníma ikonkama na ploše a popiskama typu : televize(kaffeine), internet (firefox), amarok, writer, skype atd. Holkama jsem trochu zahanben, jelikož obě umí psát všemi deseti a pěkně se jim práší od rukou :-/. Sice myslím, že je jistým způsobem doháním těma osmi prstama, nebo kolik jich vlastně používám, ale nejni to ono, no ... :). Obě mne také velmi překvapili s prací v linuxu. Ani jedna v tom nevidí problém. Jednou jsem jim všechno ukázal a od té doby všechno lehce používají. Ze začátku mi třeba Petruš vyrazila dech, jelikož jsem neměl čas jí všechno ukázat(a hlavně nastavit věci na plochu apod.) a ona si sama našla writer, napsala si v něm nějaký text, uložila na plochu a odeslala emailem. Upozorňuji, že o openofficich nikdy neslyšela. Někomu toto může připadat jako běžná práce, ale mám zkušenost s desítkami uživateli, kteří mají problémy na windows, a to i v případě, že jim to člověk vysvětlí. Další procento uživatelů automaticky odsuzuje něco jiného, než znají. Takže i v tomto ohledu naprostá spokojenost. Mají můj obdiv :).


    Dost často chodíme na skleničky. Dudu je v tomto ohledu velice iniciativní a tak se jejím nápadům zbytek osádky milerád zúčastní :). Jednou jsme se dostali i ke karetním hrám. Rozjeli jsme si partičku žolíků a aby to bylo zajímavé, tak ten, kdo prohraje musí udělat nějaký předem vyřklý bojový úkol. Nu, Dudu jakožto Slovenka nám zazpívala českou hymnu. Já měl celý večer nagelovanou hlavu, kousky nitě, nějakých krémů a bůch ví, čeho ještě. Petruš měla dokonale namalovaný obličej na styl alá pštros by Max a Dudu :D. Ve finále si ještě ochutnala 5 orignálních jídel, jenž jsme s Dudu vymysleli :D. Nu a jak už to bývá, to by bylo, abych neskončil jako poslední :-/ ... :).


    Bydlel jsem na strahově, v bytě mám už asi pátého nebo šestého člověka a musím říci, všichni plně oukej a všude se mi zatím líbilo. Poslední osazenstvo maximálně ok.
    Nu a nyní je to tak, že jsem do konce srpna sám, než přijde další osazenstvo. Dudu u nás totiž bydlela provizorně, ale loučila se s těžkým srdcem(kdyby ten další byt neměla zapikovaný předem->vlastní pokoj+balkon, tak by asi ani neodjela). Petruš skončila předčasně brigádku a vrátila se domů. Pak má namířeno do Amstrdamu studovat doktorský (střední a vejšku má udělanou v USA). Je velmi kreativní a originální umělkyní, viz některá její tvorba : http://www.saatchi-gallery.co.uk. Obě holky mají zlaté srdce. S Dudu budeme určitě občas chodit na skleničky. Petruš zůstane jen jako osoba ve skype Dudu.


    Samozřejmě mám dost fotek, ale jejich zveřejnění by asi nebylo moc společensky přijatelné, resp. by mi to asi ani jedna dívčina nepovolila, takže zde aspoň ukáži onu směsici jídel, kterou kdysi Petruš papkala. K tomu zveřejním recepty a schválně zkuste přiřadit recept k onomu hotovému pokrmu :P.


    A jaké zkušenosti se spolubydlícími máte vy? Nu, pochlubte se ... :)

    Zdar Max        

    Hodnocení: 94 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Spolubydlení?
     (41 %)
     (29 %)
     (0 %)
     (7 %)
     (23 %)
    Celkem 73 hlasů

    Obrázky

    Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1, obrázek 1 Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1, obrázek 2

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    frEon avatar 23.8.2008 21:39 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    neni saatchi takovej ten velkej zlej ruzovej antivirus z dennou coil? nebo se to pise jinak?
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Max avatar 23.8.2008 21:50 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    I don't know, Im disabled ... :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Václav 26.8.2008 07:54 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Searchmaton Satchii :D
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    23.8.2008 21:51 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    slovenka
    Viliam Púčik avatar 24.8.2008 18:05 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Slovenka ;-)
    24.8.2008 18:20 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    ved pisem, slovenka
    otula avatar 24.8.2008 18:47 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Viliam Púčik avatar 25.8.2008 17:38 Viliam Púčik | skóre: 22 | blog: minimal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Pardon, ja som rozumel Slovenka ;-)
    23.8.2008 22:47 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Dudu je v tomto ohledu velice iniciativní a tak se jejím nápadům zbytek osádky milerád zúčastní :).
    huh?
    25.8.2008 06:03 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Dudy
    24.8.2008 01:09 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Chybí mi: "Vadí mi to, ale sám bydlet nechci."

    Občas mi z nich totiž už hrabe! :-D Hlavně když musím sešlapat a namačkat PETky do pytle, abych se vůbec dostal k rychlovarné konvici. :-)

    Taky mě sere, když chci jít ve tři ráno spát a zbytek ne. To už se jenom hecujeme, kdo bude na IM poslední, nebo kdo udrží hlavu nejdéle nad klávesnicí. Ale kdybych bydlel sám, tak mi budou chybět ty intelektuální debaty nad video tvorbou z RM.
    Max avatar 24.8.2008 09:17 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Tak ani toto nikdy nebyl problém :). Na SH byl spolubydlič stavař, ale když šel spát, tak mu nevadilo, že jsem ťukal do klávesnice, jen muselo být zhasnuto :). Nu a nyní v bytě to také nejni problém, jelikož dle schématu je vidět, že všichni spí v jedné místnosti a PC je v místnosti druhé, což nikoho neruší :).
    Na PETlahve jsme měli Petruš, jakožto ekoložku vegetariána a když jí štěstí dopřeje, tak pracovnicí, no, teď si nevzpomenu. Myslím, že ta organizace má sídlo v Anglii a pomáhá rozvojovým zemím. Dodává učitele apod. věci :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2008 01:40 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Jen pockej, az budes spat s obema :-). To bude teprv spolubydleni ;-)
    Max avatar 24.8.2008 13:17 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Né, že by mně to nelákalo. To je vždy problém, když jsou spolubydlící krásné, inteligentní a velice příjemné, ale viz : http://www.abclinuxu.cz/blog/show/232255#12
    Ono ale v takovém případě jde stejně jen o prvotní pocity. Když se pak s nimi člověk více pozná, tak už ho sex neláká. Už se stanou tvými dobrými kamarádkami a je to zase úplně někde jinde ;-).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2008 04:08 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    na kolejach jsme bydleli na jednom pokoji ctyri + tam permanentne byl nekdo na kvartyrovany... ale dalo se to zvladnout... obzvlast, kdyz clovek stejne furt hledi do pocitace nebo je v hospode.... ted mam pro sebe dva pokoje a kuchyn a taky si nestezuju... ma to i urcita pozitiva a nevim jestli bych tu zvladl jeste jednoho najemnika... kdyz tu jsem sam, tak nikomu nevadi, ze do ctyr sedim u pocitace, nebo ze si o pulnoci jdu udelat rizek, protoze mam zrovna hlad... ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    24.8.2008 11:22 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    ten nakres si robil v Sweet Home 3d? Alebo v niecom inom?
    Max avatar 24.8.2008 13:04 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Jj, kdysi dávno. Jednou jsem si o něm četl v práci, tak jsem si ho stáhnul, nainstalil a zkusil, co to umí. Po paměti jsem si vymodelil byt. Není to špatný sw. Chtělo by to jen trochu více vybavení apod. Trochu vychytat ještě to OGL a bylo by to dobrý :). Jinak teď mám v bytě navíc ještě další stůl, křeslo a crosstrenažer. Ale to už se mi nechtělo znovu dokreslovat, ani nevím, zda k tomu mám ještě někde zdrojáky ... :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2008 12:34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    vulgární

    Zobrazit komentář
    Max avatar 24.8.2008 13:09 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Víš, neexistují jen sobecký šmejdi, který by každého nejradě nejvíce využili. Existují také lidé, kteří se nespokojí jen s obyčejným sexem, protože sex bez lásky je jen poloviční ;-). Ale jak se zdá, tak zřejmě mluvím jen do prázdna ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2008 15:36 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Jezismarja, jaci smejdi zas, oba (vseci tri) si uzijete, dulezity je dopredu si rict, ze si jen zapichate, zadny city a je to
    24.8.2008 21:23 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    ale no tak, copak jsme v nedělní škole, aby se tohle muselo cenzurovat? - a neříkal někdo, že pod blogy se necenzuruje?
    xxx avatar 24.8.2008 23:17 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    V nedelni skole ne, ale snad by to tady mohlo mit nejakou uroven.
    Please rise for the Futurama theme song.
    frEon avatar 24.8.2008 23:29 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    +1
    Talking about music is like dancing to architecture.
    25.8.2008 10:02 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    no dobře, ale ta úroveň jaksi nestojí na tom, jestli si napíšeme seznam zakázaných slov (viz) ... nejsem si jist, jestli by líp znělo tohle:

    Na nejaky pravidla se vykasli a proved souloz s obema! Beztak to chcou a cekaji na na to!
    24.8.2008 14:55 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Jak dlouho Vám to takhle funguje? Jestli je to počáteční tolerance, anebo jestli jste tak báječně spříznění. Každopádně gratuluji!

    Já měl v životě hodně kamarádek (skutečně kamarádek), často ženy za šéfové a také za spolulezkyně při horolezení. Spolupracovalo se mi s nimi většinou skvěle. Jak spolubydlící jsem měl zatím jen ty, co jsem s nimi i žil. Vlastně ne, jednou jsem také u jedné bydlel bez nějakých dalších zájmů. Myslím si ale, že tohle urejdovat, chce ale hodně velké sebeovládání a vyznat se v sobě. Tím neříkám že to nejde!
    Max avatar 24.8.2008 15:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Takto jsme to drželi měsíc a půl. Všichni jsem tolerantní a nekonfliktní. Myslím si, že jsme si všichni dobře rozumněli. Jistě chápu, že delší doba ukáže mnohem více, ale vzhledem k předchozím zkušenostem bych si dovolil tvrdit, že bychom se do schízi určitě nedostali v nejbližších letech :). Ono je to také dáno tím, že má třeba pak člověk vyšší plat, nebo má přítulku / přítele a pak už začínají být zase zájmy trochu jiné a požadavky na bydlení taktéž. To ovšem nevyvolá konflikty, ale spíše stěhování a nadále udržování kamarádství.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    24.8.2008 23:58 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Bydlím s jednou holkou a úplně mi to stačí! Kdyby mi nějaký klučina z Podolí nabídl spolubydlení, stěhoval bych se ihned.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    Max avatar 25.8.2008 07:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Hehe, a copak ti na ní vadí? :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.8.2008 08:04 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Její nálada se mění rychlejí než počasí v Alpách. Být s nasranou babou v jedné cimře teda nic moc. Naštěstí je velice pracovně vytížená a moc se nevyskytuje.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    26.8.2008 14:46 achjo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    mám náladovou a panovačnou přítelkyni se kterou bydlím v prvním patře, kdybych bydlel v 6tém tak už bych tohle nepsal X-(
    27.8.2008 23:21 F
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    No a proc to delas? Si najdi jinou ne? Jak jinak se nauci normalne chovat, nez ze ji da okoli najevo, ze je nesnesitelna.
    18.5.2009 17:36 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se bydlí s dvěma holkama v 1+1
    Co teprve kdyz bych jako spolubydlici chtel od 9h rano do 5h rano v sobotu pracovat prostrednictvim PC a mezitim si treba na pulnoc az 1h ranni nekam zajit, pred spanim si dat cigaretu, hovorit se spolubydlicimi pouze in English a jen neustale pracovat prostrednictvim PC ci pripadne spat. Jaka je sance na uspech?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.