abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 891 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Malé zlepšení je také zlepšení

    10.10.2010 01:38 | Přečteno: 1456× | poslední úprava: 10.10.2010 11:46

    Dostal jsem dnes nabídku v Bille, kde jsem byl nakupovat, jakou jsem ještě nezažil. Vážil jsem ovoce a zeleninu, když mě oslovila pohledná dáma středního věku. Zeptala se mne napřed jestli jsem ten, koho občas vídá v televizi. Přisvědčil jsem, zaradovala se. Pak se zeptala zda jsem psychiatr. V tom sem ji zklamal. Ale pokračovala dotazem, zda bych byl ochoten udělat něco pro jejího muže, který žije v domnění, že je Ďábel. Vysvětlil jsem ji, že nejsem psychiatr a netroufnu si ani na exorcismus, kterým se zabývá někdo jiný. Že zřejmě její muž potřebuje medikaci, nebo pokud je věřící, tak exorcistu, ale spíš jsem pro toho psychiatra. Naléhala, že je to k nim kousek, že mi dobře zaplatí. Nepřijal jsem její nabídku a tak zklamaně odešla.

    Přemýšlel jsem jak se těžko žije lidem, kteří mají člena rodiny postiženého psychózou a hledají pomoc kde se dá. Třeba i u mne. Rád bych ji pomohl, ale na tohle jsem si skutečně netroufl, ač si troufnu na mnohé. Dostávám v poslední době zajímavé nabídky. Psát do internetového ženského časopisu, vymýtat Ďábla, léčit ambulantně dvacetiletou toxičku, která zcela bezohledně okrade rodinu, vynadá matce do krav a kurev, pokud ji nehodlá dát peníze na drogy. A další. Je toho víc. Ale nehodlám se přetěžovat a protože jsem toho měl v poslední době víc než dost, zatím jen píši pro ten internetový časopis.

    Dostal jsem šibeniční termín do pondělí dodat text o mé knize „Lidé a manipulace, popsat zhruba, co to manipulace je, jak ji čelit v rodině nebo ve vztahu a kdy a jak kdo manipuluje. Stihl jsem to za hodinu a odeslal text. Uvidím jak bude pokračovat spolupráce. Aby toho nebylo málo,nakonec se na mne obrátil s prosbou jeden člen abíčkovské komunity o poskytnutí informací jak se chovat v rodině. Líbilo se mi, že mi dal najevo, že s mými blogy na abíčku nesouhlasí, protože si myslí, že na linuxový server nepatří, ale vlastně díky tomu, že na abíčko píši, uvědomuje si, že má možnost dostat informace. Protože mě považuje za profesionála. Těší mě takové uznání. Dostal ode mne číslo a skype a pokud se ozve, ozve se a můžeme spolu najít nějakou cestu jak se dostat z potíží, které zrovna má.

    Takže nakonec se držím ve volném čase jiné zábavy. Našel jsem na tomhle linku OpenIndiana stáhnul, vypálil a naistaloval. Potěšilo mne, že vlastně OpenSolaris pokračuje pod novým názvem a starou licencí. Komunita se nedala odradit rozhodnutím Oracle o skončení podpory OpenSolarisu a jede se dál. Našla se cesta. Byla ochota ji hledat. Zatím mám to distro hodinu, nainstaloval jsem si GVIM a další potřebné aplikace a uvidím, jak bude chodit. Desktop je samozřejmě Gnome, jak už bývá u Solarisu zvykem, protože nic jiného než OpenSolaris to není. Ale nějak jsem si na Gnome u Solarisu zvykl.

    Mám rád lidi, kteří se nevzdávají, zkoušejí hledat nové cesty, nové postupy. Mám rád lidi, kteří moc nenaříkají na nepřízeň osudu, nedají se manipulovat bolestíny, kteří hledají jen chyby. Ať se to týče čehokoliv. Má-li někdo za to, že má mizernou životní úroveň, mizerný osud, co mu brání si ho zlepšit? V pátek jsem na Józe s pacienty chvíli diskutoval o tom, že Židé mají krásné pořekadlo. „Malý kšeft je také kšeft.” Já dodám parafrázovaně: „A malé zlepšení je také zlepšení.”

    Bylo to sice v souvislosti s relaxací, protože mnozí očekávají okamžitý výsledek, který odstraní všechny jejich potíže. Argumentoval jsem jim tím, že pokud deset minut odpočívají a relaxace není nic jiného než řízený odpočinek, takže pokud odpočívám, tak s velkou pravděpodobností se můj stav zlepší. O málo, ale zlepší. Ony ty změny k lepšímu stejně přicházejí postupně. V relaxaci, v OpenIndiana, Linuxu, nebo ve státní správě. Očekávat, že se najde zázračný recept, jež vyřeší všechny potíže patří k výsadě mládí. Starší už vědí, že nic se nejí tak horké, jak se uvaří. Někde jsem četl, že se našla cesta jak zamezit tak razantnímu zvýšení cen elektřiny. Myslím, že se tohle dalo čekat, to by položilo každou vládu, která by něco takového dopustila. Holt někdy musíme napravovat chyby a platit dluhy, které jsme neudělali. Jednoduše se nás nikdo neptá jen žádá nápravu.

    Reformy budou, myslím, že jsou nutné a potřebné, šetřit se musí, opasky si také asi jako společnost na nějaký čas utáhneme, konečně krize vždy přinášejí utažení opasků, snížení životní úrovně, aby se ona krize využila k tomu jak najít cestu ven a zlepšit díky krizi, jak životní úroven, tak třeba mezilidské vztahy. V krizi je vždy vše vypjaté, vše se zdá v nedohlednu, jako něco co nikdy neskončí, nikdy nemůže být lépe. Nakonec se v jistém okamžiku stane „zázrak,” zázrak, který odstartuje zlepšení. Z ničeho nic, pomalu neznatelně se lidem zlepší nálada. Třeba díky té relaxaci. Člověk z lepší náladou má víc víry a s vírou přichází i naděje na lepší časy. Už samotné očekávání v takové chvíli je zlepšení.

    Škarohlídi a věční nespokojenci sice nikdy žádnou naději nemají, ty vidí vždy jen katastrofu, žijí v přípravách na katastrofu, ale katastrofy se zas až tak často nedějí. Myslím ty skutečné katastrofy. To že jsem pár let měl peníze jen na alimenty a základní potřeby, protože jsem začínal s terapii a pokud jsem si chtěl mírně polepšit, musel jsem najít možnost, jak zůstat u terapie a přitom si něco málo vydělat navíc. Nakonec se tenhle způsob ukázal jako cesta z finanční krize, kterou jsem několik let prožíval, na kterou jsem od svých patnácti let vlastně nebyl ani zvyklý, protože jsem dokázal vždy vydělat peníze abych jich měl dost.

    Jenže po čtyřicítce jsem musel postupně změnit způsob, neb staré recepty zas tolik nefungovaly. Ale v momentě, kdy jsem objevil první, začal jsem z mnohem větší vírou hledět do budoucnosti a kupodivu se zlepšily i moje vztahy a moje pracovní výkonnost. Ne nijak závratně, leč postupně se vše lepšilo. Ale rozhodně ty roky „chudoby” mi prospěly. Naučil jsem se hospodařit lépe než předtím s penězi a naučil jsem se právě tomu, že malý kšeft je také kšeft. Ještě mě tak napadlo, když o té paní z Billy přemýšlím, že možná vlastně díky té mé informaci, se dozvěděla, že než zázračný léčitel, jak mě asi vnímala, protože mnozí lidé, když někoho vidí v televizi jsou ochotni věřit, že ten člověk má nadpřirozené schopnosti je lepší odvést muže k psychiatrovi, který dokáže díky medikaci a díky třeba později, případně současně psychoterapii, postupně zlepšit stav jejího muže. Někdy lidé potřebují takový impuls aby udělali co je třeba.

    Poslední kapka se tomu říká. Pochopí, že nejsou zázračné recepty, ale jen pouze dlouhodobá, leckdy úmorná práce. Práce co přináší postupné výsledky, které dávají naději na zlepšení. Osobní úsilí a ochota čekat až ovoce úsilí dozraje. Revoluce nechat revolucionářům. Líbil se mi jeden komentář pod jedním blogem a nedá mi abych jej zde neocitoval. Komentář napsaný v souvislosti s panem Kellerem.

    Jo jo. Co na tom, že se všichni včetně "chudiny" mají čím dál tím líp. Hlavní problém lidstva je, že někdo hromadí kapitál, a bohatne rychleji než ti chudší. Ono nestačí, že skoro všichni se "absolutně" mají líp. Ono nám má vadit, že se všichni mají "relativně" hůř oproti nějaké "elitě". Autor komentáře Sigma.

    Ano nespokojenci manipulují tím, že někdo má víc než všichni a nevšimnou si, že přes všechno, že ti co mají o tolik víc, a nikdo jim to nevezme a nerozdělí mezi „potřebné”stejně všichni se mají lépe než se kdy měli. Ale takový je život.

           

    Hodnocení: 43 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.10.2010 08:34 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Rozdmychavat nespokojenost, pocit beznadeje v budoucnost nevede konec koncu k nicemu dobremu. Jen ke vseobecne depresi. Mozna se stane neco cemu nemuzeme zabranit, rozhodnuti jsou v rukou jinych. Tak proc si alespon cast te chvile co jsme na svete neprozit v klidu, nadeji ze se situace ve svete nevyostri. PS: Na disociativni poruchu identity existuji ucine leky. Ucine, zaroven skodlive. Jako kazdy bezny lek, dlouhodobe pouzivany i v malem mnozstvi. Exorcismus vericimu muze byt take prospesny(Salvator Dali, Matka Tereza).Jsi profik, nalehajici pani pokud jde o jejiho partnera jsi spravne poradil. Myslim ze pro tu pani by byl nejaky zpusob opory take zahodny. Asi to s nim nema lehke.
    belisarivs avatar 10.10.2010 09:35 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Nejak jsem nepochopil, proc se slovo "potrebny" pouziva v tomto smyslu.

    Nejsem nelida a zebrakovi obcas nejakou dvacetikorunu dam (problem je, ze docela dobre nejde odlisit ty, kteri nic nemaji protoze meli proste smulu od tech, co zebraji na chlast, a i tak si u obojich myslim, ze s tim mohou neco delat, pokud chteji) a na charitu obcas taky prispeju (ale tu taky vaham na tim, jaka cast z meho prispevku najde svuj cil). Ale vyznam toho slova ve mne evokuje spis nekoho, koho ja (nebo nekdo jiny) potrebuju. A oni pro me (a myslim, ze skoro pro vsechny) potrebni nejsou v tom smyslu slova.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.10.2010 10:59 Lukáš Kotek | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    Hezký článek. Dobře se četl, díky.

    Btw. u té OpenIndiany se vloudil chybný odkaz.

    Lidstvo vydává obrovské prostředky na ochranu sebe sama před sebou samým. Znáte lepší definici šílenství?
    10.10.2010 11:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Díky, už jsem ten odkaz opravil.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.10.2010 11:21 pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    škoda žes nešel, možná byste si rozuměli
    10.10.2010 13:53 bubenicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    myslite si skutecne, ze dabel je takova svine jako Jilek ?
    10.10.2010 14:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Ďábel je proti mě začátečník, tak to měj bubeníčku na paměti. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    tomboytom-deviant avatar 10.10.2010 11:53 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Pomalu Vám a Vašemu blogu přicházím na chuť. Tento zápisek se četl pěkně ;)
    10.10.2010 12:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Tak myslím, že máme dost společné názory. Ne uplně stejné, ale podobné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 10.10.2010 12:31 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    jo jo, dneska to slo, dneska se to cetlo dobre. akorat u toho utahovani opasku mi to decinko drhlo, ale pod ten zbytek bych se skoro i podepsal ... :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    10.10.2010 12:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Komu by to nedrhlo u utahování opasku? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 10.10.2010 14:07 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    myslim ze uz je mame utazeny dost ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    tomboytom-deviant avatar 10.10.2010 14:20 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    I na sociální stát, jak chce nejspíš naši zemi většina společnosti, máme docela povolený opasek ;) Můj názor, no flame :)
    10.10.2010 14:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Možná, že nejde o utažení opasků, ale o utažení kohoutků, kde se zbytečně plýtvá. Třeba v oblasti všech možných příplatků, dávek, náhrad.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.10.2010 21:36 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Možná by stačilo dotáhnout všechna těsnění, kolem kterých to utíká státu pryč. :-)
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    11.10.2010 06:19 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    a vymenit vsechny trubky
    11.10.2010 21:22 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    To nepomůže, když se místo nich dají zase jenom trubky :-)
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    10.10.2010 12:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Malé zlepšení je také zlepšení

    tak ten titulek pane jilku vam tentokrat sedl tezko se mi to priznava/smajlik s predkusem/ ale dalo se to číst
    10.10.2010 13:09 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Mne se taky občas lidé ptají, jestli jsem ten, koho vídají v televizi. Zeptám se, zda na DVD, v kině, na CNN a nebo zahraničních zprávách. Oni přisvědčí a já je musím zklamat. Sice vypadám jako ten, kdo je vidět na DVD, v kině, na CNN a nebo zahraničních zprávách, dokonce snad má i nějaké Oskary, ale nejsem to já... http://www.topnews.in/files/Adam-Sandler.jpg
    11.10.2010 05:07 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Woknari, na me se take lidi pratelsky usmivali, vyptavali. Pletli si me s damou v budce na hranicnim prejezdu. Nedalo mi to, jela jsem se na ni podivat. Mam dvojce, hura! Podobala se mi od hlavy po krk. Zbytek byl o 30kg tezsi. Jo, chvili jsme na sebe prekvapene koukaly, pak me nechala project s nezcelenym zbozim. Hodna holka! (jako ja).
    10.10.2010 20:34 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Bez ohledu na vaše osobní úsilí a výsledky, které jsou jistě obdivuhodné je nutno napsat, že představa, že se všichni mají postupem času lépe, je sporná. Je totiž třeba vzít v úvahu dvě věci.

    A) S postupem času dochází přirozeně k nějakému pokroku. Například luxusní zboží se stává postupně de facto komoditou. To, že dnes má většina lidí auto a mobilní telefon je spíše důsledkem této komodizace, než nějakého pokroku. Existují studie, které poměrně zdařile ukazují, že např. v USA rovnice o pokroku měřená nějakými smysluplnými ukazateli, např. léty práce potřebnými k dosažení slušného důchodu, od konce 70. let neplatí.

    B) Konkrétně u nás pak vzniká problém z toho, že se od 90. let předpokládalo postupné přibližování životní a ekonomické úrovně ČR a západní Evropy. Tady se dá opět argumentovat, že v průměru k ničemu takovému nedošlo. U životní úrovně je toto silně individuální, ale pokud budeme zkoumat strukturu hospodářství, pak nejspíš dojdeme ke shodě, že podniků vyrábějících něco s vysokou přidanou hodnotou a v českém vlastnictví je tady i po těch 20 letech zatraceně málo.

    Tím jsem nechtěl zpochybnit Váš argument, že na osobní rovině člověku nezbývá, než se snažit. To tak prostě je. Ovšem strukturálně ten Váš optimismus nesdílím. Můžeme to samozřejmě dovést do důsledku - nezmění-li se strukturální podmínky, pak jsou někteří odsouzeni k neúspěchu, přestože jejich úsilí mohlo být značné. A pak se (zvláště jako psycholog) divte jejich frustraci.
    10.10.2010 20:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Tak já si myslím, že není důvod ke zvláštnímu pesimismu. Někteří lidé "jsou odsouzeni k neúspěchu" v kterékoliv společnosti. Lenost se tomu myslím říká. Ale vážně. Životní úroveň šla vzhůru. Stejně jako se prodloužil průměrný věk a zvýšila se dostupnost mnohých věcí. To je realita. Zvýšily se možnosti, které jedinec má ke své realizaci.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.10.2010 21:08 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Tak to je právě ta otázka, kolik stěžujících a frustrovaných lidí patří do té kategorie líných a kolik do té kategorie snaživých, ale neúspěšných. Pak musíme připustit, že určitě existuje i kategorie lidí sice úspěšných, ale nespokojených se systémem (strukturou), těch ale bude relativně málo.

    Budeme-li porovnávat s minulým režimem, tak možnosti se zvýšily asi naprosto nesouměřitelně. Zkuste ale porovnávat třeba roky 2000 a 2010, to je celé desetiletí, také si myslíte, že struktura se zlepšila? Já o tom mám svoje pochybnosti. Víceméně bych řekl, že za tu dobu se ani nějak zásadně nezvýšil průměrný věk dožití, ani dostupnost (za hranici oné zmíněné komodizace) a ani možnosti pro seberealizaci.
    10.10.2010 21:40 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Ano, mezi těmi roky stačila levice pohnojit co se dalo a hlavně nechala strašlivě rozbujet byrokratický aparát.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    10.10.2010 21:55 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Člověče, vy jste sprostý, že se mi s vámi ani nechce diskutovat. Jenom bych vám po faktické stránce připomenul, že od r. 2006 této zemi vládla pravice, takže ono to je z pohledu "zásluh" skoro půl na půl.
    10.10.2010 22:39 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    V čem jsem prosím sprostý ? Že jsem napsal pravdu ? Možná se mnou nesouhlasíte, ale to neznamená, že jsem sprostý.

    Já si bohužel dost dobře pamatuju, které vlády dokázaly co zkomplikovat. Možná to úplně neodpovídá těm dvěma letopočtům, ale socialisti dokázali podnikatelům naházet tolik klacků pod nohy, že se vám o tom možná ani nezdá. A rozbujení byrokracie během jejich vlády je neoddiskutovatelný fakt.

    A Topolánkova vláda s minimální převahou v parlamentu toho až zas tolik dokázat nemohla.

    Takže možná jsem sprostý, ale v tom případě jste vy slepý a hluchý.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    11.10.2010 00:06 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    vidim to na zabomysi valku o to zda to pohnoji vice levicova nebo pravicova vlada /politika/ pritom je to jedno ani pravice ani levice nemuze nic podstatneho ve state zavislem na vnejsich podminkach globalizovaneho sveta zmenit pricemz jak nalevo tak napravo politici koukaji hlavne vytezit ze sve pozice co nejvic sami pro sebe

    zivotni uroven se obecne zvysuje s globalnim technologickym pokrokem a globalni trzni ekonomikou zamerenou na zisk ktera tlaci na zysovani spotreby a spotreba nabyva az nesmyslnych obludnych rozmeru clovek nemusi byt ekonom staci mit ten povestny zdravy sedlacky rozum a oci otevrene aby si vsiml ze velke skupiny obvatelstva a cele regiony se v protikladu s globalnim rustem zivotni urovne presouvaji na okraj a jejich ekonomicke a socialni podminky jsou neporovnatelne s centry hospodarskeho a socialniho pokroku a neustale se zhorsuji

    z pohledu prumerneho prazaka vypada situace optimisticky ale to je jen jeho subjektivni dojem vyrazem jeho egocentrickeho posuzovani stavu spolecnosti je i jeho obvinovani tech neuspesnych a chudych z lennosti a neschopnosti ci neochoty pricinit se o zlepseni svych zivotnich podminek

    to ze v europe ani chudy zatim nezna absolutni chudobu a exitencni ohrozeni / ve smyslu primeho ohrozeni zivota a zapasu o pouhe preziti/ a dostane s prominutim nazrat jeste neznamena ze stare amadni zasoby masa jsou nevycerpatelne :-)

    11.10.2010 00:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    neznamena ze stare amadni zasoby masa jsou nevycerpatelne

    To znamená, že staré zásoby se snědí a nové se pořídí. Tak to zatím lidská společnost dělá pár tisíc let.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 01:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    potopa sucho hlad ty katastroficke pribehy jsem kdysi cet

    rimska rise trvala zhruba tech tisic let a pak vycerpala sve vnitrni ,,zasoby"

    nase civilizace je na tom podobne cimz nechci rict ze nas nutne ceka nejaka globalni nenapravitelna katastrofa naopak verim v napravu veci lidskych v postupnou humanizaci soucasneho svetoveho samoniciciho sebevrazedneho samochodu

    150 az 250 kg to uz cloveka muze zabit bude muset zacit hledat lepsi zpusob zivota nez jsou všechny ty kratkodobe smyslove pozitky za kteryma se ted zene zmenit mysleni

    zatim mu to nejde ceho dukazem jsou i ty nekonecne debaty neoliberalu o tom jak dosahnout ekonomicky rust a vyssi spotrebu pro vyvolene jedince

    12.10.2010 22:01 walley walleyovic | skóre: 4 | blog: walley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    hehe pral bych vam videt ty xichty tech co jedli:)) nekteri to dokonce zkouseli davat psum a tak, ale zas na druhou stranu toho dostali tolik ze to malem pobrat nemohli
    11.10.2010 21:04 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Tenhle příspěvek vůbec nezpochybňuju, samozřejmě že jsou politici zleva zprava problém. Zrovna tak souhlasím s tím, že "místa na slunci" pro podnikání pro malé a začínající stále ubývá.

    Ale levice má sice plná ústa lidí, ale její skutky jsou bohužel velmi protilidové až protistátní. Mám na mysli hlavně míru zbytečného zadlužování, které zvyšuje naši závislost na věřitelích a které nakonec v úrocích zaplatíme několikrát. Druhý velký průšvih vidím v tzv. "investičních pobídkách" zahraničním podnikatelům a společnostem, kdy v očekávání, že jim něco kápne z Čechů programově a iniciativně dělají tupé zaměstnance montoven. Kdyby aspoň měly ty pobídky smysl, ale když vzpomenu na rozjíždění výroby obrazovek v Hranicích když už bylo jasné, že budoucnost patří plochým displejům, je mi z toho zle.

    Zkrátka z toho všeho vyčnívá až vazalská poslušnost směrem k zahraničním bossům a naopak snaha to maximálně znepříjemnit "Frantovi od vedle", který si dovolil pomoci si k lepšímu živobytí. Tohle když se dělá systémově, tak je vyloučeno, aby tady vyrostl a hlavně zůstal někdo kdo je tady doma a přitom je schopen držet krok v globálním měřítku. Dost typickým příkladem českého nakládání s ekonomickými talenty je myslím osud rodiny Baťů ...

    A tyhle excesy u "pravice" nevídám nebo aspoň ne v takovém měřítku.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    11.10.2010 22:48 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Ale levice má sice plná ústa lidí, ale její skutky jsou bohužel velmi protilidové až protistátní
    Přesně tak. Ve skutečnosti jsou socialisté asociálové. :-) A jsou v podstatě pořád stejní. Myslím, že kdyby dostali větší prostor k rozvinutí svých principů, vrátili by se postupně k metodám známým z dřívějška. Nevíra v individualitu, svobodu ducha, podnikavost člověka je zakořeněná v tzv. levicovém smýšlení a nevede k ničemu dobrému.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.10.2010 05:41 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    ...že představa, že se všichni mají postupem času lépe, je sporná.

    Tento vyrok mi nejak nesedi. Neni to tak davno kdy v tovarnach pracovaly deti, pracovni doba 12 hodin. Lidi zmirali na podvyzivu, tuberu, ve mestech i na vesnicich, dreli od nevidet do nevidet, doktora si mohli dovolit jen ti bohati. Po tiscileti. Cas a technologie pracuji pro lidstvo kratkou dobu, zivotni uroven se oproti ne tak davne dobe stonasobne zlepsila. Takze nevim proc si dnes lidi neustale na neco stezuji, co by jeste chteli? Nedelat a mit se 'dobre'? Vzdyt dnes i ten nezamestnany clovek je na tom mnohem lepe nez nasi dedove, pradedove,babicky, prababicky s rancem hladovych deti. Tem nezbylo nic jineho nez jit po zebrote, odcizit kde se dalo neco ukract. Hmno, za tenhle prispevek to asi sliznu.
    11.10.2010 08:39 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    No to sliznete. Ne, mate pravdu, ale on psal o necem jinem ("od 70. let"). Navic tenhle pokrok co uvadite nebyl zadarmo, a prave od tech 70. let se zaklady toho pokroku, o kterem mluvite, napr. odbory, systematicky demontuji.
    11.10.2010 11:10 MVR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    V tom mate pravdu. Odbory se demontuji, a je k tomu duvod. Lidi nahradila automatizace, technologie. Konkurence je vysoka, pokud chce vyrobce prodat co vyrobi musi zustat konkurenceschopnym. S odbory se nesmirne rozrostla byrokracie, jejich mzdy jsou hrazeny vysokymi pokutami podnikum. Podniky nechteji platit pokuty za vysoka procenta CO2, vysoke mzdy nekvalifikovanym, jen zatrenovanym zamestnancum, dvojnasobnou sazbu za prescasy, vysoke podnikove penze, pokuty za 'zraneni' v praci a pod. Megapodnikum se vyplaci prestehovat prumysl do zemi s nizsi cenou pracovni sily, kde si pracovnich prilezitosti lide vazi. Zemi ktere nepodepsali Kyoto Accord,jenz je hlavnim duvodem snizeni pracovnich prilezitosti v dosavadnich vysoce prumyslovych statech.
    10.10.2010 23:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Dík za (pro jednou) nenávist neobsahující, nezvykle skromný a jako bonus i zajímavý zápisek ;-)
    (jen tak dál)

    K tomuhle:
    Pochopí, že nejsou zázračné recepty, ale jen pouze dlouhodobá, leckdy úmorná práce.
    ...bych jen přidal citát z animáku Kung-fu Panda (jó, klidně se smějte :-D): "There is no secret ingredient. It's just you."
    Koneckonců, výraz "kung-fu" nemusí souviset jen s bojovým uměním, obecně znamená jakékoli osobní úspěchy a/nebo schopnosti dosažené vytrvalou a tvrdou prací...
    Což imho vystihuje myšlenku té věty ze zápisku...
    10.10.2010 23:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Králíku, přečti si pořádně ty předchozí blogy z posledních měsícu a ukaž mi kde je nějaká nenávist a ke komu. Prober se. Možná v komentářích ke mě.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 00:10 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Králíku, přečti si pořádně ty předchozí blogy z posledních měsícu a ukaž mi kde je nějaká nenávist a ke komu. Prober se. Možná v komentářích ke mě.

    zismarja pane jilku to nemyslite vazne
    11.10.2010 00:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Ukaž mi v mých blozích nějakou nenávist k někomu. Možná ironické komentáře, ale neplet si ironii s nenávistí. Pokud se neorientuješ v lidských emocích a máš pro ně dvě slova, pak máš dost těžký život.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 00:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    no ja vam nevim pane jilku jako ironie vase blogy a komentare zamerene proti nickum ktere sa na vas z vaseho pohledu jednostranne nejak provinily / ted nevim jestli y nebo i ale nick bude asi TO / nevyznivaji

    lidske emoce znam protoze jsem napodiv taky clovek

    jak to myslite s tema dvema slovy pro emoce

    laska - nenavist a nic mezi tim asi jako ze jsem co se emoci tyce barvoslepej

    ja myslim ze muj rozdilovy prah vnimani neni nejhorsi a jeste to nevzdavam a trenuju dal
    11.10.2010 00:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    ja myslim ze muj rozdilovy prah vnimani neni nejhorsi a jeste to nevzdavam a trenuju dal

    dost chabý vnímání
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 00:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Pokud se člověk ohradí, není to projev nenávisti, máš to hochu popletený.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 01:35 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    asi de i o to jak se ohradi dobrou
    11.10.2010 09:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    asi de i o to jak se ohradi dobrou

    Hlavně aby nikoho nebolelo, že? Ale to by potom nemělo smysl, by se jen smáli. Pokud mě někdo napadne, odpověd musí napadajícího bolet, jedině tak má smysl a korektivní účinek.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 10:54 linuxák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    a co když Jílku napadneš ty? Pak je to jen sranda,ze tvé strany,zábava.
    11.10.2010 11:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    A kde jsem v blogu koho napadl?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 13:53 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Vy bud drze lžete, jak levicoví, ekologičtí, klimatičtí aktivisté mají ve zvyku lhát a nebo nevíte o čem mluvíte.

    dovolim si odcitovat tenhle vas vyrok z komentare na jinem blogu smerujici k vasim politickym oponentum

    snad mi nebudete mit za zle kdyz reknu ze tohle je presne ukazka komunikace kterou popuzujete sve okoli patrne se mnou nebudete souhlasit ale podle mne se jedna o hruby utok na jinak smyslejici osoby chybi konstruktivni argumentace / co pri hospodskych a na internetovych forech dost dobre ani nejde/ omezujete se na osobni utok

    zpuobite tim jenom to ze diskutujici znechucene ukonci s vama rozhovor nebo mezi vama a tema kteri se nezdrzi reakce začne valka na zivot a na smrt a nevede se jenom konvencnimi zbranemi ze jo

    muzu s nekym nesouhlasit ale proc bych mel cloveka s jinym presvedcenim nez je to moje nazyvat lharem luzerem kretenem to si ty komunikujuci nenaladite bude slyset jenom chrceni vrceni a skripani / zubu/
    11.10.2010 13:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    odpověd musí napadajícího bolet, jedině tak má smysl a korektivní účinek

    a jak to mate vy pane jilku kdyz nekoho osobne napadnete co dle meho oznaceni kreten bolsevik blbec a pod spada pod tuto kvalifikaci a on vam otevrene projevi sve dojmy z vaseho zpusobu komunikace a vyjadri se negativne k vasi osobe ktera je jejim nositelem tak ze vas to zaboli ma to korektivni ucinek?

    nebo hodite kamenem protoze vy jste bez viny

    nerikejte ze neutocite ze jsou vam cizi rany pod pas a manipulace s cilem porazit osobu ktera se vas neprijemne dotkla a ze vam je nejednou dobry i prostredek svetici ucel

    krome toho pochybuji ze pres internet jste schopen posoudit jestli vama zvoleny zpusob korekce nemuze mit necekany neblahy ucinek na nedobrovolneho klienta

    nemyslim si ze by vam nekdo chtel ublizovat pro nic zanic a ze by vam a komukoliv vubec jenom tak chtel ublizit
    11.10.2010 14:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Abychom si rozuměli, pokud někdo evidentně lže manipuluje, dozví se že manipuluje a lže. To s
    e mu nemusí líbit a ani nečekám, že se mu to bude líbit.

    Svým lhaním mě ekologočtí aktivisté, klimatičtí alarmisté, bolševici poškozuji veřejnost. Nejen mne. Pokud se někdo má dát chuť poškozovat, já mezi ně nepatřím. A začne-li si někdo rvačku s cílem zničit toho druhého, musí počítat se stejným způsobem obrany. Odvolávání na citlivost, přecitlivělost jaksi nemá smysl. Je-li někdo přecitlivělý musí zvážit zda má na to se zůčastnit diskuse, kde mu hrozi v případě, že na někoho zautočí, že s ním bude zacházeno stejně. Očekává-li něco jiného je naiva. Ve rvačce žádná pravidla neexistují a pro toho kdo má poměrně vysoký práh bolesti a umí se prát, je velmi často rvačka zábavou. Sice ji nevyhledává, ale také se ji nevyhýbá. Mezi takové lidi patřím i já.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 14:23 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Čím ekologičtí aktivisté poškozují veřejnost? Tedy možná by stálo za tím vyjasnit si, koho považujete za ekologického aktivistu. Pokud do nich zahrnujete komplet všechny ochránce přírody a lidi, kteří se zabývají ekologií, je to nesmysl.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.10.2010 14:24 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    opr. možná by stálo za to
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    11.10.2010 17:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    heledme pane jilku ani vy ani ja nejsme zadni prorodovedci, nejsme ekolog , klimatolog abychom s cistym svedomim mohli tvrdit ze se lidstvo nijak nepodpepisuje na vykyvech pocasi klimatickych poruchach a naslednych katastrofach

    minimalne povodne jsou i vysledkem spatneho hospodareni a nevhodnych uprav v lesnich terenech a megalomanskych vododhospodarskych projektu minule doby nacez ekologove a lesnici upozornovali predem ale byli umlceni

    slovo bolševik patri uz ve vetsine i levicovych socialistickych a jeste vic levicovych komunistickych stran do muzealnich sbirek v depositu prece nemuzete porovnavat francouzske ci italske komunisty s Korejskou komunistickou stranou a kdyz uz chcete nekoho narknout z bolsevizmu meli by ste dolozit v cem jeho vyroky s tim bolsevizmem souhlasi / slovo bolsevik evokuje po stalinskem teroru zlocince pachajici zlociny proti lidskosti/

    Ve rvačce žádná pravidla neexistují a pro toho kdo má poměrně vysoký práh bolesti a umí se prát, je velmi často rvačka zábavou. Sice ji nevyhledává, ale také se ji nevyhýbá. Mezi takové lidi patřím i já.

    ja vim a znam to prah bolesti po prvnich ranach se zvysuje az do uplne necitlivosti ale bolest je vzdy signalem ktery upozornuje cloveka ze je ohrozena jeho telesna a i dusevni integrita a pokud tu bolest neciti muze v tech bitkach prijit o lidskou podobu
    11.10.2010 18:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    prece nemuzete porovnavat francouzske ci italske komunisty s Korejskou komunistickou stranou a kdyz uz chcete nekoho narknout z bolsevizmu

    Tak zatím bolševici, vždy se projevil v každé komunistické straně. Mají ten teror komunisté v sobě zakodovaný. Už jenom tím bojem proti třídnimu nepřiteli. Do té kategorie se spolehlivě dostane každý. Jinak francoužtí komunisté byli známí svým stalinismem. Ještě dloho v osmdesátých letech minulého století. Bych nebyl takový optimista, co s ekomunistů týče. Ani těch našich. Oni se zdáli i v těch čtyřicátých letech civilizovaní, ale ta realita, ty převýchovné tábory a mrtví, mi dávají za pravdu. Něhjak mě neberou ty filozofické disputace, kdo je horší nebo lepší komunista. Co se týče dokládání, že se někdo chová jako bolševik? Tak pokud hlásá hesla jaká hlásá ajsou to hesla bolševická zabalená trochu do jiného obalu, pak nic nedokládám, jen konstatuji. K bolesti, kdo se bojí bolesti a vyhýba se ji kdž je třeba jí projít, zažije mnohem větší bolest a stává se otrokem druhých, nemá žádnou lidskou důstojnost. Protože mu ji díky jeho strachu z bolesti vzali. S takovými lidmi s essetkávám dnes a denně, žádné teorie z internetu, ale holá a syrová skutečnost. Co se tech ekologických a klimatických alarmistů týče. Myslím, že stačí sledovat jen mediální zdroje aby bylo jasno, že se nám zrodilo nové zelené marxistické náboženství, které nepřipouští odchylky a trvá na "věčných pravdách"
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 20:59 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    K bolesti, kdo se bojí bolesti a vyhýba se ji kdž je třeba jí projít, zažije mnohem větší bolest a stává se otrokem druhých, nemá žádnou lidskou důstojnost. Protože mu ji díky jeho strachu z bolesti vzali.

    to je asi nejvetsi problem vasich klientu vyhybaji se bolesti utikaji sami pred sebou
    11.10.2010 21:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    nejvetsi problem vasich klientu

    Tak všichni, co se tak chovají a nemusejí být závislí, se stávají mými klienty. Nebo klienty někoho jiného kolegy.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 18:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    nemyslim si ze by vam nekdo chtel ublizovat pro nic zanic a ze by vam a komukoliv vubec jenom tak chtel ublizit

    Tak toho hochu moc o životě nevíš. S takovými se můžeš setkat v každé tramvaji, na každém internetovém foru, v každé společnosti. Není jich hodně, ale těch co jsou, ti plně stačí napáchat tolik zla, že se jeden nestačí divit.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.10.2010 20:55 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Tak toho hochu moc o životě nevíš

    vratil bych se k tem bolsevikum ale na to tady neni prostor i v samotnem sovetskem svazu clenove komunisticke strany presli slozitym vyvojem a byli mezi nima lide zasadovi a cestni i sadisticke nelidske monstra typu beriji

    na myslence spravedlnosti rovnosti a solidarity nevidim nic skodliveho jen je otazka jak toho dosahnout bez dalsiho pokusu o realizaci teorie socialisticke revoluce

    o zivote toho vim mozna mnohem vic nez si umite predstavit potkavam ruzne lidi ve vetsine z nich je svetla i temna stranka ti ovladani prevazne zlobou dosahnou jen toho ze zustanou v ignoraci a izolaci
    11.10.2010 21:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení

    na myslence spravedlnosti rovnosti a solidarity

    Na to stačí demokratická společnost, není potřeba k tomu speciální politická strana
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    12.10.2010 06:05 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    ja v zadne strane nikdy nebyl a bohda ani nebudu uz i kvuli tem jejich schuzim a organizovanosti nejradeji se organizuju sam a radim se sam se sebou nemam rad kdyz mi do toho organizovani nekdo keca
    11.10.2010 14:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Malé zlepšení je také zlepšení
    Králíku, přečti si pořádně ty předchozí blogy z posledních měsícu a ukaž mi kde je nějaká nenávist a ke komu. Prober se. Možná v komentářích ke mě.
    Už nějakou dobu tvoje blogy nesleduju, poslední zápisky (vyjma tohohle) jsem nečet. Po dlouhé době jsem jen tak nakouk, jestli nedošlo k zlepšení... Malé zlepšení je také zlepšení. No já zas du dál, nechci tu nějak moc oxidovat...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.