abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 279 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Na sloupech veřejného osvětlení..

    19.3.2015 23:05 | Přečteno: 1767×

    Zjistil jsem podle čeho se mimo jiné orientuje záchranka. Šel jsem poklidně z Billy, kde jsem si nakoupil při návratu ze skupiny. Těším se na večeři, neb jsem měl hlad a z ničeho nic na mě volá dáma dost přes padesát, že potřebuje pomoc. Prý upadla, když naháněla psa. A nemůže chodit. Vyslechl jsem ji, posadil ji na plůtek kolem dětského hřiště a zavolal 112. Dispečerka se mě tázala na adresu, ulici jsem ji prozradil. Jenže chtěla vědět, kde přesně. A dotazovala se jestli je tam lampa veřejného osvětlení. Byla.

    Tedy jsem ji musel nadiktovat číslo na ni upevněné, byla spokojená, pak mě přepojili na záchranku, kde mi sestra nakázala, abych rozhodně dámu těch dvěstě metrů. co prý bydlí nikam netahal, neb ji mohu hodně poškodit. Poslechl jsem ji. Musel jsem na onu zraněnou dámu zvednout hlas, protože měla svoji hlavu, ale zvednout hlas na starší dámu, stejně jako na kohokoliv mi nedělá problém. Poslušně zase usedla na plůtek a čekali jsem na sanitku. Pejsek se taky choval způsobně, tak jsme si při čekání krátili čas povídáním. Dáma nijak nelamentovala, pouze u sebe neměla mobil, aby mohla zavolat dceři, číslo si nepamatovala, abych ji zavolal já.

    Měl jsem nápad, že bych ji do toho bytu zašel, ale bála se zůstat sama. Aspoň povídala, tak to pak musela zařídit záchranka, která fakt přijela do 15 minut. Gentlemani ze záchranky poděkovali, dáma poděkovala a šel jsem domu, chytřejší o to, že na sloupech veřejného osvětlení jsou čísla, podle kterého se orientují hasiči, záchranka nebo policajti. Mazaný. Snědl jsem uzenou makrelu, tvaroh s lněným semínkem a rajčata. Chutnalo mi. Doufám, že se dáma uzdraví, tímto ji to uzdravení přeji a doufám, že to nebylo nic vážného, co by se nedalo léčit.

    Inu, opravdu nevíme ani dne ani hodiny. Člověk si jde na procházku se psem a nakonec ho odveze záchranka. Jo a kde jsou pak všechny plány a pýcha na majetek, vzdělání nebo mládí? Nikdy nevíme, koho budeme potřebovat, nikdy nevíme, kdo nám bude prospěšný. Třeba jen tím, že zvedne telefon a zavolá, tam kam má. Tak si tak říkám, že potřebujeme, ne tu socialistickou solidaritu, co nám na ní berou peníze, které pak rozhází na hovadiny, ale tu zcela obyčejnou lidskou.

    Pokud platíme zdravotní pojištění, tak nedostáváme nic od „milovaného státu,” ten si platíme, ale potřebujeme to zlaté pravidlo, co se dá obrátit. Co chceš aby jiní učinili tobě, učiň ty jim! ne vždy se k nám tohle vrátí, ale většinou, co mám zkušenost, tak se vždy najde kdosi, kdo má soucit. Vím to, protože i mě posloužili v dobách nouze lidé, co mě neznali, nic mi nedlužili a neměli ke mě žádný závazek. Jak říkám, na sloupech veřejného osvětlení, ve výši očí, jsou čísla a ty pomáhají, těm, co nám pojedou na pomoc. Jo jo.

           

    Hodnocení: 48 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.3.2015 07:05 Hovádko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Záchranka přijela do 15 minut? To já čekal na rychlou při úrazu ani ne ročního synka 1 hodinu. Příště když se něco takovýho stane, tak si radši zavolám na cestu do nemocnice/na pohotovost taxi - bude to rychlejší.
    20.3.2015 09:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    No, byla ta paní mimo silnici, takže jsem musel volat záchranku, navíc zakázali mi s ní hýbat, tedy jsem nechtěl riskovat ještě její větší poškození. Nevěděl jsem jestli nemá něco s páteří. Bolesti neměla jen ji nefungovala pravá noha.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2015 13:48 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Příště když se něco takovýho stane, tak si radši zavolám na cestu do nemocnice/na pohotovost taxi - bude to rychlejší.

    Tiež som uvažoval podobným spôsobom, ale má to aj proti argumenty:
    • Cieľom záchranky nie je dopraviť pacienta do nemocnice. Cieľom je stabilizovať na mieste. Záchranka je vraj vybavená rovnako dobre alebo ešte lepšie ako bežná pohotovosť.
    • Keď som bol na pohotovosti okolo polnoci, tak som tam hodinku čakal na chodbe než sa niekto začal vôbec problémom zaoberať. Našťastie nešlo o život-ohrozujúcu situáciu. To ale nikto zo zdravotníkov neposudzoval. Keby išlo o život-ohrozujúcu situáciu, tak by to malo rovnaký priebeh. Teda pokiaľ tam človek nespraví povyk. To že je pacient v nemocnici, neznamená, že sa okolo neho začne hemžiť zravotnícky personál. To je asi len v amerických filmoch.
    V strese očakávam, že mi záchrana letí na pomoc ozlomkrk. Ale v praxi to asi tak nie je. A ťažko povedať, kedy človek urobí dobre. Či keď počká, alebo keď sa bude snažiť suplovať záchranku.
    kyknos avatar 20.3.2015 14:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    je to jako se vsim, je dobre si nastudovat trosku mediciny a pak se rozhodovat dle situace

    ono i s doktorem se lepe jedna, kdyz clovek vi, co od nej presne chce
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    20.3.2015 14:41 Hovádko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jo, to je pravda, zvlášť když člověk neví, co má dělat - tudíž volba padla na vyčkání na sanitku, protože záchranáři nejlépe na místě posoudí situaci (ukáže se jim, kde se incident stal a oni už ze zkušenosti určí závažnost situace).

    Spokojil bych se s dojezdovou dobou 15-20 minut. Ale u malýho dítěte, u kterýho člově vůbec neví, co se děje a dítě samo ještě neumí říct, co mu je a co ho bolí, by měla být dojezdová doba co nejkratší. Proto mě 1 hodina dost nemile překvapila. Ale abych pravdu řekl, nyní nevím, jak bych se při další podobný situaci (doufám, že už nikdy nenastane) zachoval.
    20.3.2015 16:22 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Matně tuším, že občan má dle nějakého dokumentu nárok na pomoc v život ohrožující mimořádné situaci do 20 minut. Pokud se mu ji nedostane, může podat žalobu.
    PepaSFI avatar 20.3.2015 19:34 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ta dojezdová doba je často problém. Oni sice mají nějaké normy ale někdy to prostě není možné. Vozidel je omezený počet, když jsou všechny sanity na výjezdu tak prostě něco musí počkat. Taky doprava není jednoduchá věc. Někdy vůbec nechápu kudy ti záchranáři a hasiči jedou. Město zacpané, jiná cesta není, objet není kudy, uhnout není kam. Já moc nemám rád současný trend zvelebování měst a obcí a ta obtížná průjezdnost je jedním z důsledků. Všude se dělají obrubníky, ostrůvky, výklenky, záhonky na smetí a květináče s hnusem a výsledkem je že nikde není místo, nikde se nedá projít a projet. Přechod pro chodce s ostrůvkem vytvoří dokonalé "hrdlo lahve" v místech kde dřív hasiči s Tatrou v pohodě objeli auta po chodníku. A teď si představ že vezeš zraněné dítě taxíkem a dostaneš se do zácpy. Sanitce se aspoň většina lidí pokouší uhnout, může do zákazů, pěších zón, může si vyžádat asistenci policie, někde dokonce i zpřepínání semaforů a má výbavu a tým na palubě. V taxíku máš kulový, neuhne ti nikdo. Já si nedělám velký iluze o kvalitě našeho zdravotnictví ale záchranku bych teda nezatracoval. Potkal jsem pár lidí od záchranky a taky pár hasičů. To nemůže dělat normální člověk. Obvoďák má možná i několikanásobek peněz, sedí na prdeli, dostává dárečky od dealerů a riskuje leda že na něj někdo kejchne. Neleze do rozbitých aut, neriskuje že ho rozmázne kamion, netahá dobitý řvoucí lidi kdoví odkud, nemusí odhánět panikařící lidi, nerve se s ožralama a feťákama.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    20.3.2015 07:29 Radim Sückr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..

    Bohužel ta orientace podle čísel je snad jenom v Praze...

    20.3.2015 07:41 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    neni to jen v Praze, nekde to resili dodatecnim lepenim samolepek na lampy coz neni tak odolne vandalum ale ucel to splni...
    20.3.2015 07:53 Valoun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Číslování sloupů se vyskytuje i v ostatních, menších městech, samozřejmě nedokážu říct, jestli úplně ve všech.
    paul2no avatar 20.3.2015 08:54 paul2no | skóre: 16 | blog: Paulovo doupě | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    V Pardubicích jsou čísla na sloupech také.
    Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí motorovou.
    20.3.2015 20:08 zdenda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tak ona orientace celkově není jen o těch číslech na sloupech, ty jsou dobrý, ale třeba mimo město k ničemu. Tam jsou zase přejezdy, mosty, kilometrovníky… viz http://clanky.rvp.cz/wp-content/upload/prilohy/6935/vis_odkud_volas_o_pomoc_na_tisnovou_linku_112.pdf
    Heron avatar 20.3.2015 09:47 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tak já jsem takto volal 112 asi před třemi týdny ve 4 ráno. Nejdřív přijeli hasiči následováni policií (to bylo fakt do 5 minut) (jednotka HZS + PČR proto, že se jednalo o zamčený byt, hasiči měli otevírat a policie dozorovat). No úplně poslední přijela záchranka cca přesně za 15 minut, a to ještě bez lékaře. Takže jsme paní (91) naložili (také jsem asistoval) a odvezli jí na urgent.

    Jinak kromě sloupů veřejného osvětlení mají čísla také železniční přejezdy (což je mimořádně důležité znát, pokud někdo zůstane s autem na přejezdu) a mosty. Všechno můžete použít pro určení polohy, pomůže jim to.
    20.3.2015 09:52 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Všechno můžete použít pro určení polohy, pomůže jim to.

    To je právě na tomhle šikovné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2015 11:51 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Taky kolik to stojí peněz a úsilí ty databáze udržovat, ale když si to ty organizace stejně vedoum, tak proč to nevyužít i pro bohulibý účely v rámci IZS. Jinak záchranka je 155.
    20.3.2015 16:55 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    No právě že prej ne. Před pár lety to byl oceněný, snad studentský, projekt právě za účelem zlepšení lokalizace pro případ pomoci.

    A s pouličními lampami se zas tolik nehejbe a pokud jo, tak je to výměna kus za kus až na celkové rekonstrukce ulice. DB mají mít provozovatelé tohoto
    PepaSFI avatar 20.3.2015 19:50 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    nevím teda jak kde ale obvykle to číslování slouží údržbě pro orientaci při opravách. Prostě když někde nesvítí lampa a ty netrefíš z hospody tak nahlásíš někde na obci závadu na lampě 35785 a oni nemusí zkoumat desítky lamp na ulici dlouhé dva kilometry. A pokud tu jejich mapu používají záchranáři pro usnadnění orientace, je to jen dobře. Důkaz že někdy můžou fungovat úplně jednoducý, prostý věci a že ten svět není až tak blbý místo. Svoje čísla mají taky sloupy elektrického vedení, jen nevím jestli by si podle toho záchranka dokázala zjistit polohu. Ale hodit by se to mohlo, někde v lese, v horách, hasiči určitě mají vazby na elektrikáře takže by to asi šlo vykomunikovat.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    20.3.2015 21:29 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nedávno ve zprávách nějaký horský záchranář vyjmenovával všechny možné způsoby, jak pomoct určit polohu, včetně např. kilometrovníků na cyklistických trasách nebo údajů o vzdálenosti na turistických rozcestnících, protože už několikrát se stalo, že zbloudilý turista označil svou polohu o několik kilometrů jinde a trvalo mnoho hodin, než byl nalzezen. Dokonce i apeloval na vlastníky rozličných elektronických udělátek s GPS, aby si dopředu zjistili jak zobrazit polohu jako dvojci souřadnic, které by mohli nadiktovat záchranářům.
    20.3.2015 10:44 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    stejně tak mosty a železniční přejezdy
    20.3.2015 21:15 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Pokud si to dobře pamatuju, očíslování přejezdů byla reakce na železniční neštěstí před několika lety, kdy v důsledku nejednoznačnosti v popisu polohy přejezdu rychlík narazil do vozila stojícího na přejezdu. Zácvhranáži (nebo policie) sice volali, aby byla trať zablokovaná, ale železnčáři zablokovali jinou trať o kus vedle. Právě z tohoto důvodu dostaly všechny přejezdy unikátní čísla, aby se už nikdy nic podobného nestalo.
    20.3.2015 21:22 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    jj, myslím, že tak nějak to bylo
    23.3.2015 10:31 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    To je osm let stará událost. Bohužel chaos stále vládne, takže se stejně nedaří.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    20.3.2015 11:14 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    je to hezke, ze jste te pani pomohl, ale musim se bohuzel domnivat, ze ta zachranka byla organizovana statnim zdravotnictvim, ktere je znacne neefektivni a vuci radnym danovym poplatnikum diskriminujici.
    20.3.2015 11:21 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Kazdy si ma platit soukrome pojisteni a starat se sam o sebe, misto nejake byrokraticke statni zachranne sluzby. Prece nebudu prispivat na zachranku nekomu, kdyz sam ji zrovna nepotrebuju :-(
    20.3.2015 14:48 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Chtit po nekom, aby povinne prispival na peci, i kdyz je urgentni, nekoho ciziho je spatne a amoralni.
    20.3.2015 17:04 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Rouhas se se zdravim odine, a jednou s touhle narcistickou filozofii na tebe seredne dojde. Clovek, kterej neveri ani sam sobe (a musi si delat otcovske testy), nemuze prezit v civilizovane spolecnosti kdekoliv na tehle zemekouli
    20.3.2015 18:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Rouhas se se zdravim odine
    Nerouhaji se spise ti, kteri nam ono verejne zdravi nuti?
    a jednou s touhle narcistickou filozofii na tebe seredne dojde
    Narcis trosicku urcite jsem, vim to o sobe. ;-) Ale to, ze by se mel kazdy starat sam o sebe a k solidarite s druhym nemel byt nucen, za narcisismus opravdu nepovazuji.
    Clovek, kterej neveri ani sam sobe
    Pletete se, sam v sebe verim velice silne a tato vira ma v mem zivote velky vyznam.
    a musi si delat otcovske testy
    Otcovske testy u deti nejsou ani tak o vire v sebe jako o vire v drahou polovicku. Mit jistotu za par korun je k nezaplaceni. ;-) Tim spise, ze zacatek meho vztahu s manzelkou byl velice specificky a k idilickemu mel pomerne daleko.
    nemuze prezit v civilizovane spolecnosti kdekoliv na tehle zemekouli
    Myslim, ze ma mira adaptability je obdivuhodna. S prezitim nemam, i pres prekazdy kladene statem, vetsi problemy. ;-)
    20.3.2015 20:28 alex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Já souhlasím s tím, že se z mých daní financuje zdravotnictví, protože ne každý má na to si platit zdravotní péči ze svých příjmů. Ne každý chápe, že by si ji platit měl. Ani chudí, ani blbí lidé by ale neměli zemřít na banální nemoc, jenom protože jsem si chtěl ušetřit pár stovek.

    Pokud bychom ten příspěvek do společné kasy nechali dobrovolný, platil bych ho i tak, protože je to správné.

    Proč bych to měl ale platit jenom já? Proč bych měl doplácet na to, že myslím na ostatní?

    Společnost, která zatěžuje ohleduplné lidi a nechává volnost lidem sobeckým a bezohledným, na to dřív nebo později dojede jako celek. Je spravedlivější, když zdravotnictví pro potřebné platí všichni, i kdyby ho někteří z plátců nikdy nevyužili.
    20.3.2015 22:28 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Pokud bychom ten příspěvek do společné kasy nechali dobrovolný, platil bych ho i tak, protože je to správné.
    To vas slechti. Dobrovolna solidarita je velka ctnost. Nelze vsak tuto solidaritu nekomu nutit. Uz to pak neni solidarita, ale vynucene odejmuti penez, ktere date nekomu jinemu.
    Proč bych to měl ale platit jenom já? Proč bych měl doplácet na to, že myslím na ostatní?
    A z jakeho titulu toto chcete ostatnim nutit? Prispivejte si na koho chcete, je to vase svate pravo, ale nenutte k tomu samemu ostatni lidi. Ja osobne verim ve smysluplnost a racionalnost komercniho zdravotniho pojisteni. Ze jej lide u nas neznaji a boji se jej, je celkem logicke. Drive nebo pozdeji ale bude stejne zavedeno. Ten vas socialisticky model, kde je zdravotni pojisteni v podstate dani a vede k nechutnemu prerozdelovani, je dlouhodobe neudrzitelne.
    Ani chudí, ani blbí lidé by ale neměli zemřít na banální nemoc, jenom protože jsem si chtěl ušetřit pár stovek.
    Pokud nebudou pojisteni a nebudou mit na uhradu pece, je zde prostor pro lidi jako jste vy, kteri chteji na tyto lidi dobrovolne platit. Opet je treba zduraznit, ze toto vy sam cinite dobrovolne a ze sve vlastni vule, ale nemuzete to narokovat po ostatnich. Je to amoralni. Ja osobne uprimne receno proste nechci prispivat ze svych dani na peci treba bezdomovcum nebo narkomanum. Tito lide mne hrube odpuzuji a ekeluje se mi predstava, ze nekde za prispeni mych penez nejakeho takoveho cloveka zrovna zachranuji. Je to mozna trochu sobecke, ale proste to tak citim. Zdravotni pece o me psy je take relativne nakladna a pokud bych si mel vybrat, zda svemu psovi prodlouzit operaci zivot, nebo zda zachranit nejakeho podchlazeneho bezdomovce, jiste vite, jak bych se rozhodl.
    20.3.2015 22:54 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nekdy to citim podobne jako vy. Nelibi se mi predstava, ze z mych dani zijou 80-leti volici komunistu, kteri na vsechno kolem sebe neustale nadavaji.

    Zajimavejsi to bude za takovych 50 let, az tu bude hrstka pracujicich krmit 2x pocetnejsi armadu duchodcu.
    20.3.2015 23:14 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Takova situace podle mne nenastane. Stavajici system zdravotni pece i systemu starobnich duchodu je do budoucna neudrzitelny. Behem casu bude cim dale tim vice kladen duraz na osobni odpovednost jedince. Proste kdo se o sebe nepostara, bude mit smulu. Jen socialiste si stale mysli, ze mohou stavajici system prerozdelovani, naroku a davek udrzet, coz je samozrejme nesmysl.
    22.3.2015 17:06 Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Proste kdo se o sebe nepostara, bude mit smulu.
    jste takhle debilni uz odmalicka a nebo se vam to stalo az v puberte?
    Dalibor Smolík avatar 22.3.2015 23:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tohle je prostě nesmysl. V případě nemoci (nebo i úrazu) nikdo předem neví, co ho může potkat. Pokud jde o kariéru, vzdělání, snahu a píli - má mít každý možnost ukázat co v kom je, výhodu mají mít ti, kteří se přičiní, udělají vše pro to, aby se o sebe uměli postarat a nespoléhat na stát nebo někoho jiného. Jsem v podstatě pravicově orientovaný, mé názory jsou dost známé.
    Jenže nezaviněná nemoc nebo úraz je úplně jiná kategorie. Člověk může podstoupit operaci, která stojí miliony, aby přežil a je mu třeba 35 let. Někdo si připadá mladý, silný, mně se přece nemůže nic stát - mám v rukou celý svět! Druhý den může být všechno jinak. Tady nepomůže říkat - máš si šetřit na horší časy. Na tohle se našetřit prostě nedá. Tady není možnost volby. Na zdraví má mít skutečně nárok každý - nemusí mít třeba skvělé zuby nebo pokoj v nemocnici s televizí. Ale základní péče by měla být dostupná každému. To je znak civilizované společnosti.
    Odmítám společnost, která pošle rodinu pod most jen proto, že její člen vážně onemocněl. Pokud si třeba nemoc nezavinil nezřízeným pitím ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.3.2015 23:33 alex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ja osobne uprimne receno proste nechci prispivat ze svych dani na peci treba bezdomovcum nebo narkomanum. Tito lide mne hrube odpuzuji a ekeluje se mi predstava, ze nekde za prispeni mych penez nejakeho takoveho cloveka zrovna zachranuji.
    Nebanalizujte to, týká se to mnoha čistotných, poctivých a pracovitých lidí, co to v životě neměli tak snadné jako vy nebo já.

    V případě běžného onemocnění by jejich život byl vyvažován desetitisíci korun, které by ale neměli. Přijde vám morální, že by byli odkázaní na charitu, na kterou by nespravedlivě doplácela jenom zodpovědnější část národa?

    Kolik (chudých nebo blbých) lidí by muselo zemřít na banální nemoci, aby plošně placené zdravotnictví pro vás začalo být zajímavé?

    PS: Kdybyste byl v nouzi (a rozeznal jsem že jste to vy, Odin), stejně bych se vynasnažil vás vytáhnout z bryndy, i kdyby mě to stálo třeba dovolenou. Mně se zdá, že nejste v jádru zlý, ale že vám chybí jen určitý druh zkušenosti s tím, že ne každý si za své problémy může jen sám.
    22.3.2015 16:16 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Mně se zdá, že nejste v jádru zlý, ale že vám chybí jen určitý druh zkušenosti s tím, že ne každý si za své problémy může jen sám.
    Jak uz nekolikrat sam zminil, je to narcis a nemuze za to. Jeho prispevky jsou asi jako kdyby tady slepy psal o tom, ze televize se silne precenuje a mela by se zrusit.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    22.3.2015 16:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    On jenom popisuje realitu. Bud se dostaneme do komunismu, kdy vše,, včetně zdravotní péče bude rozdělovat "moudrý" úředník, nebo se lidé naučí rozumět tomu, že žít na dluh se nedá do nekonečna. i když si to socani myslí, že dá, a že čím vyšší zdanění, tím pro pracující lid lépe.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2015 22:00 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Placení pojišťovně se stejně nevyhneš i kdyby byla zdravotní péče dobrovolná. Pokud by se současný systém rozdělil, tak někdo musí udržovat databázi (aby se na tebe neplýtvaly peníze ostatních) a to není zadarmo.
    20.3.2015 22:19 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Koexistence techto systemu neni spravna a ani dost dobre mozna. Statem organizovane pojisteni se jednoduse zrusi. Kazdy, at si vybere na trhu svou komercni pojistovnu nebo si peci hradi ze sveho.
    20.3.2015 23:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Kdo bude platit výjezd sanitky, když sebou sekneš na ulici a někdo solidárnější ti ji zavolá (a posádka zjistí, že nejsi jejím pojištěncem)? (teda pokud nechceš zrušit i sanitky)
    20.3.2015 23:24 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Bude to platit ten, kdo danou sluzbu konzumuje, tedy pacient. Pokud odmitne osetreni, je to jeho vec.
    21.3.2015 00:42 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tohle je nedorozumeni: Slozim se na ulici a kolemjdouci mi zavola sanitku. Ja se pri prijezdu proberu a odmitnu osetreni. Kdo bude platit vyjezd?

    Pripadne obdobna sitauce: slozim se na ulici, kolemjdouci mi zavola sanitku. Ta me odveze do nemocnice a probudim se po par dnech na JIPce. I kdyz dalsi peci odmitnu, kdo bude platit uz poskytnutou?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    21.3.2015 01:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Privátní pojištovna, kde si platím dobrovolné pojištění. Ti, co ho nemají, budou ošetřeni v nezbytně nutném případě a jinak nic. Tam může mít stát reservu v daňové oblasti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    22.3.2015 16:34 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tam může mít stát reservu v daňové oblasti.
    Neboli povinné zdravotní "pojištění" (=daň) je při tomto řešení nevyhnutelné.
    22.3.2015 16:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Povinné zdravotní pojištění není nutnost. Tyhle věci jsou řešit jinak. Třeba tím, že ti, co risknou že se nepojistí, ošetří charitativní organizace. Sponsorovaná z peněz soukromníků.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    PepaSFI avatar 22.3.2015 16:58 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a kdo pojistí nepojistitelné? Třeba dítě s vrozenou vadou? Už dnes jsou s tím problémy ikdyž máme péči pro "všechny". Jsou lidi co museli uspořádat veřejnou sbírku aby jejich dítě mohlo žít. Jsou zdravotnická pracoviště co dělají špičkové zákroky "na dluh" za finance z jiných zákroků, kvůli odborné prestiži a výzkumu, protože pojišťovny prostě některé drahé zákroky odmítají platit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    22.3.2015 17:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Už jsem napsal, jsou situace, které by měl stát solidárně řešit. Třeba ty s vrozenou vadou, na základě lékařského rozhodnutí. Pochopitelně kontrolovaného, jinak solidarita jen dobrovolná. Těch opravdu potřebných je mnohem méně, než těch, co libovolnou kličkou, dokáží z vybraných peněz dostat na cokoliv. Ale kde peníze nejsou, tam nic nevyberou.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kyknos avatar 22.3.2015 18:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    za komunistu to bylo jeste horsi - sousedi meli decko, ktere u nas vubec neumeli lecit nebo nechteli lecbu zaplatit... vyzebrali si podporu v zahranici, ale pak jim stejne nedovolili vycestovat nebo tak neco, kazdopadne dite umrelo
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dvojité Wéčko avatar 26.3.2015 01:36 Dvojité Wéčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a kdo pojistí nepojistitelné? Třeba dítě s vrozenou vadou?
    Ekluje se mi představa, že bych měl přispívat na péči o dítě s vrozenou vadou, protože jde o narušování přírodního výběru. Pokud tak stojíte o péči o zrůdičky, dotujte si ji ze svých prostředků a neokrádejte pracovité spoluobčany prostřednictvím daní. A koneckonců, nevidím důvod, proč by to nemohli mít rodiče zahrnuto v dojednaném rámci komerčního pojištění.
    Abigail je nestydatá kurva.
    kyknos avatar 26.3.2015 12:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jestli je tu někdo zrudicka, tak ty
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 26.3.2015 16:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Dvojité wéčko ještě nic zlého nepotkalo, je nepopsaný list papíru. Až bude něco řešit, co se ho osobně týká, bude se divit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.3.2015 20:01 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Dvojité wéčko ještě nic zlého nepotkalo, je nepopsaný list papíru.
    Jak to muzete tvrdit? Znate jej osobne?
    Až bude něco řešit, co se ho osobně týká, bude se divit.
    Opet. Jak muzete predpokladat reakci cloveka, kdyz jej, jak predpokladam, vubec neznate? Jen mu podsouvate sve nazory a postoje. Nekteri lide by po zjisteni, ze trpi nemoci, ktera vyzaduje nakladnou lecbu, kterou si nemohou dovolit, volili radeji dustojny odchod nez neucelne prodluzovani zivota a treba i mnohaletou agonii travenou na operacnich salech, v nemocnicich a ordinacich. Ja se mezi takoveto lidi pocitam.

    V pripade pece o postizene dite je to obdobne. Bude to znit mozna sobecky a silene, ale podle mne neni spravne, aby mel nekdo na peci narok na ukor danoveho poplatnika. Muze mu to kryt sjednane komercni pojisteni, muze mu to kryt nejaky dobrovolny mecenas, nebo si to pripadne muze zaplatit ze svych penez. Vyzadovat tyto prostredky po ostatnich je spatne. Osud cizich deti je mi uprimne jedno stejne tak, jako je jedno cizim lidem osud mych potomku. Na tom neni nic spatneho, je to prirozeny stav a prostor pro dobrovolnou solidaritu.
    kyknos avatar 26.3.2015 20:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    proste se ho snazil omlouvat

    ja si myslim ze je to proste deprivovane hovado a omluvu si nezaslouzi :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 26.3.2015 20:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a ty zjevne taky :)

    btw "na ukor danoveho poplatnika" - ja jsme zastance minimalnich dani a minimalniho statu, ale zdravotnictvi a pece o nemocne je presne z te casti statnich vydaju, ktera ma smysl
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    26.3.2015 20:16 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a ty zjevne taky :)
    Napodobne. ;-)
    ale zdravotnictvi a pece o nemocne je presne z te casti statnich vydaju, ktera ma smysl
    Podle mne jsi prilis precitlively. Proc by melo byt zdravotnictvi financovano z dani? Proc by mel za peci clovek s vyssim prijmem platit vice nez clovek s mensim prijmem? Statni zdravotnictvi a statni zdravotni pojisteni vede jen k delani rozdilu mezi lidmi, zvyseni miry prerozdeleni, rozkradani a plytvani. Zdravotnictvi je obchod jako kazdy jiny a nevidim na tom nic spatneho. Samotny predpoklad, ze clovek ma na peci narok, je podle mne spatny. Jak si nekdo muze narokovat neco, co sam neplati a plati mu to nekdo jiny? Je to jen kradez umoznena nasimi socialistickymi zakony. Miliony let zde zadna statni zdravotni pece nebyla a prece se druhy celkem uspesne vyvijeli. Podle mne je treba se tohoto socialistickeho reliktu jednou pro vzdy zbavit.

    Bude to znit velice drsne a budu oznacen za blazna, ale co je spatneho na tom, ze nekdo zemre kvuli tomu, ze si danou peci nemuze dovolit? Jiste, je to osobni tragedie, ale co je nekomu cizimu do toho? Umira spousta lidi a presto se mi spi celkem klidne. Dejme tomu, ze ma nekdo stare auto a ma s nim nehodu se smrtelnymi nasledky. Pri tom by ale v novem vozidle, ktere je vybaveno vsemoznymi bezpecnostnimi prvky, tuto nehodu prezil. Ma tento clovek mit narok na nove auto z penez danovych poplatniku, kdyz si jej sam nemuze dovolit? Je to uplne to same. Proste sluzbu plati konzument a kdyz si ji nemuze dovolit, tak ji nedostane.
    kyknos avatar 26.3.2015 20:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Proc by melo byt zdravotnictvi financovano z dani?
    protoze kdyz ne zdravotnictvi, co uz? nic dulezitejsiho neexistuje
    Proc by mel za peci clovek s vyssim prijmem platit vice nez clovek s mensim prijmem?
    proc ja ti platim na dalnice, kdyz je nepotrebuji? proc platim televizi, kdyz ji nepotrebuji? atd atd - vsechno jsou to zbytne veci, ve srovnani se zdravotnictvim
    Jak si nekdo muze narokovat neco, co sam neplati a plati mu to nekdo jiny?
    viz vyse, to se tyka temer vseho, zdravotnictvi je jedna z mala veci, kde to ma smysl
    Proste sluzbu plati konzument a kdyz si ji nemuze dovolit, tak ji nedostane.

    opet, jsi jeste o neco vetsi anarchista nez ja - ovsem davalo by vetsi smysl, kdybys nejdriv horoval pro zruseni statni televize, uradu, policie, silnic a vsech tech dalsich veci, ktere jsou ve srovnani se zdravim naprosto malicherne a taka je neustale nekdo nekomu plati

    ono az zmizi tahle zatez, tak lidem skutecne mozna zbydou penize na komercni zdravotni peci
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 16:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Miliony let zde zadna statni zdravotni pece nebyla a prece se druhy celkem uspesne vyvijeli.
    Průměrný věk dožití byl ještě před 100 lety kolem 40 let. Padesátiletý chlap byl frajer.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2015 19:01 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Prumer je jen a pouze prumer. Detska umrtnost v te dobe byla na prirozene urovni a samozrejme tuto hodnotu snizovala. Co se tyka mych predku, tak osmdesat let doziti nebyl problem a to mluvim o osmnactem a devatenactem stoleti. Podivejte se do nejake stare matriky a udelejte si obrazek sam. Padesatilety chlap byl naprosto normalni ukaz. ;-) Skoda, ze knihy zemrelych nejsou ve strojove citelnem formatu. Bylo by zajimave odfiltrovat si vliv novorozenecke umrtnosti a dostat se k realnym datum.
    kyknos avatar 27.3.2015 19:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ano novorozenecke umrtnosti, pak jeste detske umrtnosti, pak jeste adolescentni umrtnosti... to byla doma, kdy bylo normalni umirat v kazdem veku
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 19:18 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ono ale je normalni umirat a dokonce v kazdem veku. Vsichni jednou umreme a to, ze si nekdo narokuje umele a neucelne prodlouzeni zivota za penize jinych, je zrudne.
    kyknos avatar 27.3.2015 19:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Vsichni jednou umreme
    to nevis
    je normalni umirat a dokonce v kazdem veku
    neni to normalni
    umele a neucelne prodlouzeni zivota za penize jinych
    souhlasim, ze prodluzovani tveho zivota by asi bylo neucelne, ale obecne to neplati
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 20:51 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Co je normalnim vyustenim zivota kdyz ne smrt? Rad se necham poucit.
    ze prodluzovani tveho zivota by asi bylo neucelne
    Napodobne. ;-)
    kyknos avatar 27.3.2015 21:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    vyustenim? a k cemu potrebujes vyusteni? smrt je nemoc, a nepochybne lecitelna
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 21:12 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    vyustenim? a k cemu potrebujes vyusteni?
    Rikejme tomu vyusteni, konec, odchod, smrt, nebo treba kernel pani. Vzdy je to stejne a nevyhnutelne.
    smrt je nemoc, a nepochybne lecitelna
    Smrt neni nemoc. Smrt je prirozena. Proste system, ktery dlouho fungoval, konci svuj beh, aby umoznil zaujmout jeho misto jinym a mladsim. Clovek zije dal ve svych potomcich. Smrt jako stav nelze lecit, lze jej pouze oddalovat, coz ale nepovazuji za spravne a eticke. A to se ani nebavim o nejakych nechutnych manipulacich s dna a kmenovymi bunkami.
    kyknos avatar 27.3.2015 21:17 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    nevyhnutelne je to proc? tvoje nabozenska vira?

    nechutnych manipulacich :) ano, bez nechutnych manipulaci to nepujde - ale kazdemu je nechutne neco jineho. manipulace s dna mi nevadi, tvoje asocialni nazory ano.

    ono to samozrejme dopadne tak, ze si budes moci vybrat. zcela jiste te nechaji svobodne zemrit, ale spousta lidi se rozhodne jinak
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 21:30 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    nevyhnutelne je to proc? tvoje nabozenska vira?
    O zadnou nabozenskou viru se nejedna. Jsem ateista. Obavam se, ze nevyhnutelnost smrti je axiom, ktery je navic empiricky overeny. ;-)
    tvoje asocialni nazory ano
    Mne tve nazory nevadi. Socialistu je spousta a dokonce jsou mezi nimi i chytri lide, ale je pravda, ze moc jich neni. ;-)
    ze si budes moci vybrat. zcela jiste te nechaji svobodne zemrit, ale spousta lidi se rozhodne jinak
    Pokud bude vyvinuta metoda, ktera v podstate zrusi smrt, a pokud si ji lide vyberou svobodne a budou financovat ze svych vlastnich penez, tak je vse v poradku a je ciste jejich vec, zda chteji byt nesmrtleni. ;-) Pokud si to vsak budou narokovat na danovych poplatnicich, bude to jen dalsi socialisticka zrudnost.
    kyknos avatar 27.3.2015 21:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    O zadnou nabozenskou viru se nejedna. Jsem ateista. Obavam se, ze nevyhnutelnost smrti je axiom, ktery je navic empiricky overeny. ;-)

    a ten axiom mas z bible nebo odkud? z biologicke literatury urcite ne

    kdyby byl overeny, nic by si sem nepsal

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 21:44 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ok. Mas dukazy? Jmenuj cloveka, ktery se vyhnul smrti. Muzes zkusit treba i nejaky druh netrivialniho zivocicha. ;-) Miliardy let mluvi proti tvemu tvrzeni. ;-)
    kyknos avatar 27.3.2015 22:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ja jsem se vyhnul smrti, ty zjevne zatim taky

    mas ty dukazy? proste neexistuje vedecky duvod tvrdit, ze je smrt neodvratna (respektive mozna nejaky kosmologicky ve smyslu, ze zanikne vesmir vhodny k zivotu, ale to skutecne neni aktualni otazka a ani tomu nikdo poradne nerozumi)

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 22:57 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ja jsem se vyhnul smrti, ty zjevne zatim taky
    Podle nekoho jsem jen nahodnym vystupem nejake databaze trolovacich prispevku. Neni to pravda. Jsem pattern-matching chatter bot a ma matka se jmenuje Eliza. Kazdopadne nemohu zemrit, takze se nemohu ani vyhnout smrti. :-D
    mas ty dukazy?
    Ok. Dukazy v tom smyslu, ze smrti se nelze vyhnout, samozrejme nemam. Na druhou stranu existuji jista pozorovani, ze jedinci netrivialnich druhu umiraji v relativne kratkem case, ktery je vzdy pro dany druh vicemene obvykly.
    proste neexistuje vedecky duvod tvrdit, ze je smrt neodvratna
    Dobre. A existuje vedecky duvod pro to, ze smrt je odvratna? Procesy starnuti jsou, napr. u cloveka, celkem dobre zmapovany a obavam se, ze pres zkracovani telomer vlak nejede. ;-)
    kyknos avatar 27.3.2015 23:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    jedinci umiraji, protoze jsou tak naprogramovani, kazdy program jde zmenit a neni duvod to neudelat

    zkracovani telomer je problem v cem? co jde zkratit jde i prodlouzit, i kdyz to samozrejme neni jediny problem
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 28.3.2015 22:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Někde jsem četl, že lidský život je možné prodloužit na 120 - 140 let při optimálních podmínkách a nejnovějších lékařských vymoženostech. To je biologická hranice. Jiná věc je, jestli by člověka takhle dlouhý život bavil.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 28.3.2015 22:58 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    neni duvod aby nejaka biologicka hranice existovala

    bohuzel je tu blok spis politicky, experimenty na lidech jsou dosti omezene, i v oblasti genove terapie klasickych chorob, natoz tohle... u zvirat uz se to trosku umi, i kdyz je to spis vedlejsi produkt jinych experimentu, kdyby se do toho opravdu investovalo, je imho sance, ze nase generace uz umrit nemusi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    29.3.2015 08:30 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    neni duvod aby nejaka biologicka hranice existovala
    Ale je. (Ja jsem proti prodluzovani delky zivota.) Ta hranice neni ani tak biologicka jako spis prakticka - od jiste chvile je lepsi zacit od nuly nez se snazit vylepsovat stavajici. To plati treba i pro software. Lide uz nesmrtelni jsou - nase deti jsou nesmrtelnost.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    kyknos avatar 29.3.2015 11:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ne nase deti nejsou nesmrtelnost - to je jen takova povidacka

    nesmrtelnost znamena neumrit

    takze tve "zacit od nuly" neresi problem

    starnuti je nemoc a je mozne ji lecit

    ale chapu ze je tahle problematika pro lidi tezko stravitelna - to lidem zamota hlavu vic nez letadla tezsi nez vzduch - ale vsadim se, ze naprosta vetsina odpurcu a tech co rikaji NE si nakonec pro tu injekci stejne dojde - pud sebezachovy vetsinou funguje
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 29.3.2015 19:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Tady je to spíš o psychice - a také o kvalitě života. Lidé do 50 - 60 let poznávají nové věci, mají zájem o sex a o zábavu, starší lidé už tolik ne - i když jsou někteří fyzicky zdatní, není tolik podnětů, které vyvolávají zvědavost, aby se na něco těšili. Všechno už viděli, znají. Nudí je to. Jestli je produktivní část života (včetně plození dětí) do 50 let, co dělat do těch 120? I když se ta produktivní část prodlouží o 10 - 20 let, stále zbývá dlouhá doba tzv. stáří. Když jsem mluvil s velmi starými lidmi, tak po 85. roce to nebavilo nikoho.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 29.3.2015 19:50 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    tak prodluzovani veku znamena samozrejme prodluzovani te produktivni casti

    idealem je zastavit nebo obratit starnuti, tzn. treba 200 lety clovek v kondici 30 leteho
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    29.3.2015 21:33 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nejde ani tolik o zvedavost, porad by se neco naslo, co spis omrzi je lidska blbost. Ja jsem jeste pred nekolika lety chtel zit vecne, ale dneska uz ne. A skutecne si myslim, ze to priroda omezila z praktickych duvodu - mladata se lepe adaptuji na nove situace, je to proste destilace toho, co uz zname. Kdyby se skutecne vyrazne omezilo starnuti, spolecnost by ustrnula v hlubokem konzervativismu. Mladi lide do toho prinaseji "tvurci destrukci", ktera je motorem pokroku.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    kyknos avatar 29.3.2015 21:38 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    jiste, to je duvod, proc se starnuti v evoluci vyvinulo

    neni to bug, ale featura

    ovsem lidstvo se z klasicky probihajici biologicke evoluce stejne uz vymika a prebira zodpovednost do vlastnich rukou
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 29.3.2015 11:26 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    v ceskych pomerech jeste vic nez pud sebezachovy zavist :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 21:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Smrt jako stav nelze lecit, lze jej pouze oddalovat, coz ale nepovazuji za spravne a eticke.
    No to je zvláštní názor .. skoro bych řekl východní, tradiční - zásahy do života jsou proti boží vůli ;-)
    Stejnou logiku má, že nemáme jezdit auty, ale chodit pěšky, protože máme nohy. Technika a rozvoj civilizace přinesl hodně problémů, ale také příjemné stránky, jako je léčení některých nemocí, které byly dříve smrtelné. Dnes ty nemoce jsou banální. Co je špatného na tom zachránit život člověku, zejména je-li v produktivním věku? (Ale i v postproduktivním, pokud si sám nepřeje euthanasii)
    A to se ani nebavim o nejakych nechutnych manipulacich s dna a kmenovymi bunkami.
    Já sám osobně jsem zařazen do výzkumného programu modifikace DNA kvůli nemoci (poškozený gen). To mi může prodloužit nejen život, ale i pracovní. Zaměstnávám několik lidí. Když odmyslím, že jde o mě osobně (což mě samozřejmě zajímá :-) ) tak pomůžu dalším lidem. Myslím si, že to etické je. Kromě toho implantace kmenových buněk kamarádce zachránila život. Jestli je tohle nechutné, tak už nevím, mám asi pokřivený pohled na svět. Ač jsem vyššího věku, tak asi moc moderní ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2015 21:41 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Co je špatného na tom zachránit život člověku, zejména je-li v produktivním věku? (Ale i v postproduktivním, pokud si sám nepřeje euthanasii)
    Neni na tom nic spatneho, pokud si to dany clovek financuje sam (vlastni prostredky, komercni pojisteni, mecenasstvi). Dnes mame system, do ktere musi bez ohledu na svou vuli platit kazdy a navic ne podle toho, zda je nemocny a rizikovy, ale podle toho, jak vysoky ma prijem. Jaka je korelace mezi vysi prijmu a rizikovosti? Myslim si, ze pro nizkoprijmove skupiny by to nedopadlo lichotive.
    Když odmyslím, že jde o mě osobně (což mě samozřejmě zajímá :-) ) tak pomůžu dalším lidem.
    Pokud si danou sluzbu financujete sam, pak je vse v nejlepsim poradku... Je samozrejme, ze vas zajima vlastni osud. Na druhou stranu je treba se vzit do role nezucastnene osoby. Neprijde mi spravne to, ze po mne nekdo pod hrozbou vezeni vymaha penize, ze kterych je mimo jine placena pece o osoby, ktere vubec neznam a ktere mne nazajimaji. Toto lze resit komercnim pojisteni, dobrovolnym mecenasstvim ze strany jednotlivcu a pravnickych osob a treba i cirkvi, ale rozhodne neni spravne vymahat po nekom penize pod hrozbou vezeni. Zivotni uroven me rodiny a treba i moznost dane penize investovat vlastnim zpusobem ma pro mne vetsi cenu nez osud lidi, ktere neznam a nezajimaji mne.
    implantace kmenových buněk kamarádce zachránila život
    Pokud si financovala tutu peci sama nebo jednim ze mnou zminenych zpusobu, pak je vse v poradku. Obecne vsak povazuji genove manipulace a lecbu pomoci kmenovych bunek za neetickou. Prijde mi to uz za hranou. Ale to je jen muj pohled. Kdyz si tuto peci nekdo zaplati, at ji ma, je to jeho vec.

    kyknos avatar 27.3.2015 21:44 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    zajimalo by me, zda sis platil vlastni porod
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 21:55 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Proc utocis? Peci pri porodu ditete samozrejme maji platit jeho rodice.
    kyknos avatar 27.3.2015 21:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a platili?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 22:19 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Otazka stoji tak, zda v systemu, ve kterem zili, platit za peci mohli. ;-)
    kyknos avatar 27.3.2015 22:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    vymluvy
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 22:24 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Vymluvy? Platili za to treba tim, ze jejich rodinam ten system zabavil veskery majetek, ktery budovali po generace! Skoc si hlavou do zdi!
    kyknos avatar 27.3.2015 22:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    to kazdemu
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 22:35 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nasazujes na neco, co v danem systemu proste mozne nebylo! Stejne jako dnes neni mozne mit legalni prijmy z podnikani a zaroven neplatit dane. Nemam rad stat a to, jak slusneho cloveka ozebracuje, ale stejne tomu statu penize davam, jelikoz chci dodrzovat zakony, coz je neco podobneho.
    kyknos avatar 27.3.2015 22:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    A proč si tvoji rodiče nezaplatili lepší systém (stačí soukromá armáda za par miliard a ozbrojený puč) nebo ne emigrovali? Neměli na to? Tak nefnukej.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 23:04 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    To uz je ad absurdum. A ja nefnukam, ty ses na to ptal.
    kyknos avatar 27.3.2015 23:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Není to ad absurdum pro spoustu lidi je stejně nedostupné komerční zdravotnictví. Tedy stejně jako pro tebe ta soukromá armáda. Emigroval kde kdo, na to nic extra nebylo potreba , jen odhodlání.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 23:12 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Promin, o emigraci a duvodech zustat s tebou mluvit nebudu. Nevis ani, zda moji rodice zkusili emigraci ci ne. Nevis, jaky vztah maji ke sve pude.

    Armadu ja uznavam jako neco, o co by se minimalizovany stat starat mel. Tam mi to dava smysl. U zdravotnictvi vsak ne. Zdravi je obchod a ze se nam socialiste snazi namluvit neco jineho na tom nic nezmeni. Komercni zdravotni pojisteni funguje v ruznych statech, i kdyz se to samozrejme snazi nekteri socialiste sabotovat.
    kyknos avatar 27.3.2015 23:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Vidíš a já zase nechci živit armádu, to je daleko větší socialismus než zdravotnictví. Proč vlastně používá s počítač a internet? Vývoj ti muselo spousta lidi platit z dani. A i když si zaplatus doktora, porad te dotuji poplatníci na vývoji léků. Jsi prostě ve svém světě parazitem a mel bys spáchat sebevraždu.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.3.2015 01:43 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jak rikam, proste ad absurdum. Dobrou noc preji.
    28.3.2015 14:43 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    To uz je ad absurdum.
    Od tebe to sedí...
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 22:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Toto lze resit komercnim pojisteni
    OK, ale může se stát, že otec rodiny zrovna nemá práci a onemocní mu dítě. Je správné, že mu dítě umře, když zrovna nemá na komerční pojištění - nemá jej z čeho platit - ale jinak by dítě bylo možné vyléčit?
    Z dítěte by mohl třeba vyrůst vědec nebo schopný manažer, který by v budoucnu přinesl ostatním hodnoty.
    Zivotni uroven me rodiny a treba i moznost dane penize investovat vlastnim zpusobem ma pro mne vetsi cenu nez osud lidi, ktere neznam a nezajimaji mne.
    A tady je to jádro pudla: Dnes investujete peníze jiným způsobem, zítra špatně šlápnete na kanál a jste rok v nemocnici. Nebo na vozíku. Je to riziko, které ještě lze podstoupit? Vtip je v tom, že životní styl si člověk může vybrat, nemusí se zadlužovat, šetřit, vzdělávat se, aby se nedostal do dluhové pasti. To vše člověk svoji vůlí ovlivní. Když se snaží. Ale nemoc či úraz přichází z jasného nebe jako blesk - a ne vše řeší životní či úrazové pojištění.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 22:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    P.S. I přes dlouhodobou léčbu asi platím zdravotní pojišťovně víc, než dostávám, to je asi pravda. Ale rád bych byl léčen i v případě, že by se firmě nevedlo tak dobře. Nebo budu muset pracovní činnost přerušit, což se může klidně stát.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2015 22:51 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ja nemam problem se systemem pojisteni jako takovym. Mam problem s tim, ze jej organizuje a vede stat. Komercni zdravotni pojisteni naopak povazuji za civilizovane reseni v teto problematice.
    27.3.2015 22:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Je správné, že mu dítě umře, když zrovna nemá na komerční pojištění - nemá jej z čeho platit - ale jinak by dítě bylo možné vyléčit?
    Z jeho pohledu to jiste spravne neni. Z pohledu ciziho cloveka je to marginalni udalost. Jak jsem psal, v tomto pripade je zde prostor pro dobrovolnou solidaritu, mecenase, cirkve, atd. Vynucovat neci preziti na danovem poplatniku, i kdyz se jedna opravdu o preziti, spravne podle mne opravdu neni.
    Z dítěte by mohl třeba vyrůst vědec nebo schopný manažer, který by v budoucnu přinesl ostatním hodnoty.
    To je mozne. Take by z nej mohl vyrust vrah nebo konzument socialnich davek. V tomto nelze delat rozdily a pro cizi lidi je to irelevantni.
    zítra špatně šlápnete na kanál a jste rok v nemocnici
    To je ale kazdeho svoboda a riziko. Stat zde vsak neni od toho, aby lidem rikal, co maji delat se svymi penezi. Kdyz sve penize nekdo investuje i kdyz nema pojisteni a nasledne nema na uhradu pece, tak at si nese nasledky.
    Ale nemoc či úraz přichází z jasného nebe jako blesk - a ne vše řeší životní či úrazové pojištění
    Jiste, stat se muze cokoliv. Na druhou stranu toto muze byt cizim lidem jedno. Stejne tak, jako ja nechci prispivat svymi penezi na zdravotni peci cizim lidem, tak spousta cizich lidi nebude chtit prispivat na zdravotni peci asocialniho a narcistickeho Odina. To, ze si kazdy zaplati sam sluzby, ktere konzumuje, je jedina cesta, ktera je fer ke vsem.

    Na tomto se asi nemuzeme shodnout. Ja to beru tak, ze zdravotnictvi je sluzba jako kazda jina, ktera by mela byt resena volnym trhem a do ktere stat nema rozhodne co mluvit. Take si myslim, ze nase spolecnost prilis lpi na zivote. Pokud dnes umre dite, je to tragedie. Pokud umrelo v 18. stoleti, bylo to nestesti, ale jelo se dal a za rok se to zkusilo znova. A ano, take si myslim, ze cena lidskeho zivota u ruznych lidi neni stejne a dokonce si myslim, ze lze cenu lidskeho zivota kvantifikovat.
    28.3.2015 14:51 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Stejne tak, jako ja nechci prispivat svymi penezi na zdravotni peci cizim lidem, tak spousta cizich lidi nebude chtit prispivat na zdravotni peci asocialniho a narcistickeho Odina.
    Použití sebe sama jako protiargument? :-D To by ses musel snažit o hodně víc, aby jeden troll zvrátil můj názor na užitečnost povinného zdravotnictví ;-).
    28.3.2015 14:54 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    A to se ani nebavim o nejakych nechutnych manipulacich s dna a kmenovymi bunkami.
    Jako že infekce retrovirem je méně nechutná než řízená manipulace s minimálním rizikem, nebo že libovolná manipulace je nechutná? :-O
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 19:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nejde jen o novorozeneckou úmrtnost, ale dospělí lidé běžně umírali ve věku 35 - 40 let, jen pár výjimek se dožívalo déle. Nedávno jsem četl nějakou svodku z roku 1907 z pražské márnice, přivezli 20 těl, z toho byly dvě děti, jeden žebrák, který se dožil 80 let a zbytek byli muži a ženy kolem čtyřicítky .. a tak to bylo pořád dokola. Sám pisatel byl ale starší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 27.3.2015 19:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ona stacila tubera, na tu bezne umirali lide v nejvetsi sile
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.3.2015 20:54 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    ale dospělí lidé běžně umírali ve věku 35 - 40 let
    Nemyslim si, ze to bylo bezne. Medicina jiste umozni preziti dost pripadum, ktere by v 18. stoleti neprezeli, ale nemyslim si, ze by to bylo pro statistiku prilis vyznamne. Nekdy si udelam cas, proberu archiv a zpracuji z nejakeho regionu nejaky netrivialni vzorek udaju o mrtvych.
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 19:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Skoda, ze knihy zemrelych nejsou ve strojove citelnem formatu.
    Jo, tak to teda je. Tohle digitalizovat, bylo by to zajímavé počtení. Staré matriky a kroniky jsou dobrými svědky starých, dávno zapomenutých událostí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2015 20:57 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    +1
    27.3.2015 20:24 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Skoda, ze knihy zemrelych nejsou ve strojove citelnem formatu

    jak si muzes dovolit pozadovat neco, co by musel delat statni urednik z nasich dani? Zase trolujes, a vybiras jenom, co se ti hodi
    27.3.2015 20:58 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Kde neco pozaduji? Kde rikam, ze chci, aby to delali z penez danovych politiku nejaci urednici? Ten, kdo troluje, jsi ty. Vymyslis si lzi, ktere jsem v zivote nerekl a nenapsal.
    28.3.2015 14:49 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    A kdo by to měl asi digitalizovat. Proč sis nikoho nenajmul?
    28.3.2015 15:34 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ten, kdo by to potreboval a chtel, by si na to nekoho najmul. Nebo by to mohlo jit i komunitni cestou. Sverit to urednikum by byla jen dalsi cerna dira.
    27.3.2015 20:04 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Bude to znit velice drsne a budu oznacen za blazna, ale co je spatneho na tom, ze nekdo zemre kvuli tomu, ze si danou peci nemuze dovolit? Jiste, je to osobni tragedie, ale co je nekomu cizimu do toho? Umira spousta lidi a presto se mi spi celkem klidne. Dejme tomu, ze ma nekdo stare auto a ma s nim nehodu se smrtelnymi nasledky. Pri tom by ale v novem vozidle, ktere je vybaveno vsemoznymi bezpecnostnimi prvky, tuto nehodu prezil. Ma tento clovek mit narok na nove auto z penez danovych poplatniku, kdyz si jej sam nemuze dovolit? Je to uplne to same. Proste sluzbu plati konzument a kdyz si ji nemuze dovolit, tak ji nedostane.
    Vidím, že pán preferuje toto. Vtip je to, že většina populace není tak asociální jako ty a radši budou virtuálně platit na ostatní.
    27.3.2015 20:56 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nevim, co bych mel preferovat. Pokud vetsinova populace chce zit v socialistickem bludu, tak at plati, je to jeji rozhodnuti. Ten system je vsak dlouhodobe neudrzitelny a obavam se, ze s postupem let jiz vetsinova populace nebude vetsinova a socialisticky experiment bude proste a jednoduse zrusen. ;-)
    29.3.2015 08:25 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    s postupem let jiz vetsinova populace nebude vetsinova
    To by me zajimalo, jak k tomuto jevu dojde. :-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.3.2015 10:31 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jednoduse. Skupina lidi s jistym nazorem, ktery je nyni vetsinovy, bude tento nazor postupne ztracet a tim prestane byt vetsinovy.
    29.3.2015 08:39 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Pokud vetsinova populace chce zit v socialistickem bludu, tak at ...
    To se pletes. Ty v nem chces zit! Kdyby ne, tak uz jsi se odstehoval. Jsi trapak, co si hraje na drsnaka, a pritom nam tu vsem porad brecis.
    system je vsak dlouhodobe neudrzitelny
    Nelam si s tim hlavu - prezije te.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.3.2015 10:37 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    To se pletes. Ty v nem chces zit!
    Ano? Opravdu?
    Kdyby ne, tak uz jsi se odstehoval.
    Mam ke sve vlasti a ke svemu majetku vybudovan silny vztah a i proto je odmitam opustit. To vsak nekdo bez majetku muze tezko pochopit. Zkus prekrocit vlastni stin a trochu se zamyslet.
    Jsi trapak, co si hraje na drsnaka, a pritom nam tu vsem porad brecis.
    Lepsi byt trapak nez byt tebou. Kdyz ti me prispevky vadi, tak je necti!
    Nelam si s tim hlavu - prezije te.
    Doufam, ze system, o kterem se bavime, bude koncit behem dvaceti let. Mam tedy vysokou sanci, ze mne neprezije. Tobe vsak opravdu preji, aby te to nemuselo trapit a aby te ten tvuj system prezil. V kapitalismu bys patrne zemrel hlady a jeste by se ti spousta lidi smalo. ;-)
    29.3.2015 18:07 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Zkus prekrocit vlastni stin a trochu se zamyslet.
    Takze si to mam tady ocurat, jako pejsek? Aby to byla i "moje vlast"? Vzdyt je to legracni. Evidentne to co mas rad je kus zeme, urcite ne lidi, kteri v ni ziji, protoze to vyzaduje srdce, ne egoismus. A laska k majetku? To mam byt jako Harpagon? Fakt nevidim, v cem se tady neco prekracuje.

    Mit rad lidi, nebo vedu, nebo umeni, to ma smysl. Ale to co pises ty?
    Tobe vsak opravdu preji, aby te to nemuselo trapit a aby te ten tvuj system prezil.
    Zajimave. Pokud mi to prejes uprimne, pak tezko muzes doufat, aby ten system skoncil. Tvuj postoj je roztomile sporny.
    V kapitalismu bys patrne zemrel hlady a jeste by se ti spousta lidi smalo.
    Proc by to delali?
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.3.2015 23:52 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Pokud mi to prejes uprimne, pak tezko muzes doufat, aby ten system skoncil.
    Nepochopil jsi mne. Zivot i to, co si prejeme, je otazkou priorit. ;-)
    30.3.2015 01:52 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Mam ke sve vlasti a ke svemu majetku vybudovan silny vztah a i proto je odmitam opustit.
    Součástí vlasti jsou i její sociálně cítící obyvatelé.
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2015 17:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jak muzete predpokladat reakci cloveka, kdyz jej, jak predpokladam, vubec neznate?
    To je pravda, neznám a trochu jsem zariskoval, že se trefím. To přiznávám a vysvětlím proč:
    Jsem v kontaktu s komunitou lidí, kteří jsou ve 30 - 40 letech vážně nemocní a přesto to nevzdávají. Snaží se i najít práci v oboru, který dovoluje uplatnění těchto lidí, jeden dokonce řídí kamion. Vím, jaká je jejich mentalita, přistupují k životu odpovědně a pokorně. Vděčni za každý drobný úspěch. Jsou většinou z USA a z Kanady, ti z Kanady mají podstatně snažší přístup ke zdravotnictví, protože tam mají podobný systém pojištění jako u nás.
    Ještě dodatek: Neobstojí tvrzení, že (kdokoliv, tady např. Dvojité Wéčko, ale to není důležité) tu zkušenost má, protože měl nemocnou babičku (dědečka, strýce, tetičku). Tady jde o osobní prožitek. Nepřenosný.
    Přeji vám i WW, aby jste jej nezažili.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    PepaSFI avatar 27.3.2015 18:39 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    přírodní výběr narušujeme neustále už tím že existujeme jako technická civilizace. Vymysleli jsme technologii přístřeší, oděvů, výroby tepla, výroby potravy a hlavně systém obchodu. Neboli fiktivní měřítka směnitelných hodnot. Já teda nepovažuju měřítko peněz za přírodní výběr. Jsme inteligentní tvorové a systém "sežer nebo budeš sežrán" mi není blízký. Mají snad peníze rozhodovat o tom kdo má právo žít? Má snad nájemný vrah, zloděj bez zábran nebo zkorumpovaný podrazák větší kvality jen proto že má miliardu na kontě?

    Jo a ten nepojistitelný nemusí být nutně zrůdička. Stačí jen být pro pojišťovny ekonomicky nezajímavý. Například riziková práce, nevýhodná rodinná anamnéza, bydliště v nevhodné lokalitě, špatný životní styl, což může být vpodstatě cokoliv, málo sportuješ, jsi rizikový, moc sportuješ, jsi rizikový, a tak dále.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.3.2015 08:34 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Mas naprostou pravdu. Ale nevim, proc se tu porad lidi namahaji - to co pise Odin jsou jenom jeho racionalizace faktu, ze je dlouhodobe neudrzitelny a bude zrusen.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.3.2015 14:43 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    To psal samozrejme falesny odin. Na druhou stranu podepisuji to, ze statni zdravotnictvi povazuji za neefektivni a system verejneho zdravotniho pojisteni, ktere se navic odvozuje od vyse prijmu pojistence a ne od jeho zdravotniho stavu a rizikovosti, povazuji za diskriminujici. O tomto vsak prispevek pana Jilka nebyl. Pomoc bliznimu a dobrovolna solidarita je velice dulezita. Socialisticka solidarita, ktera je na lidech vynucovana, v podstate neni ani solidarita. Solidarita je z definice dobrovolnou zalezitosti.
    20.3.2015 18:39 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Nekdo si ze mne dela srandu. Nic z toho sem nepsal ja. Ale jak tady rekl falesny odin nademnou, maji pravdu. Socialismus je zrudny, slabi proste zemrou. Aspon by slo volne dychat bez takovych hlupaku jako jste vy.
    20.3.2015 22:39 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Opet falesny odin :-)
    21.3.2015 09:08 odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Co kecate
    20.3.2015 11:50 novinky.cz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    může se to zde přejmenovat na Hovnoblog.cz
    20.3.2015 13:08 dump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    a jaka byla ta makrela? Uzena? Pikantni?
    20.3.2015 13:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Chutnala mi.

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2015 18:49 dump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    A co stolice potom?
    20.3.2015 18:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Přijd si ji prohlídnout a dám ti čuchnout, abys si z toho měl něco taky. :-) Klidně si i kousneš.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.3.2015 20:31 dump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Ne, diky. U nas splachujeme.
    20.3.2015 21:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Vážně splachujete? Podle dotazů to vypadá, že tu stolici žerete. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    MaFy avatar 21.3.2015 09:18 MaFy | skóre: 24 | blog: kecy | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Pratele, kamaradi. Pracuji jako ridic u zachranne sluzby, a kdyz nekde slysim, ze nekdo volal 112, tak je mi spatne... Prosim, nepouzivejte toto cislo, kdyz jde o zachranu zivota... Nevim proc, ale tuto linku spravuje hasicsky zachranny sbor... Ktery v pripade potreby prepojuje na zdravotnickou zachrannou sluzbu, to sice ano, ale pokud jde skutecne o zachranu zivota, tak i tech nekolik desitek vterin, nez vas prepoji na erudovanou sestru muze byt osudovych... ;-)
    Lidé se dělí do 10 skupin. Na ty, co rozumí binárnímu kódu a na ty ostatní...
    PepaSFI avatar 21.3.2015 13:10 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    to je asi pravda ale zas lepší znát tohle číslo než zavolat omylem policajty. Taky na některých mobilech jde 112 volat i přes zamknutou klávesnici a bez SIM. Ale je fakt že u zdravotních záležitostí bude lepší volat 155. U nehod a katastrof možná bude ta 112 vhodná, hasiči už si to pořeší. A jak už jsem napsal kdesi výš, fakt by mě někdy zajímalo jak se sanita dostane přes ucpaný město.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Heron avatar 21.3.2015 13:23 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jestli to mělo být na mě (jediná zmínka o 112 byla v mém komentáři) tak tam se nejednalo o záchranu života (rozhodně ne takto akutní) jako spíš o to, že paní byla sice při vědomí, ale za zamčenými dveřmi ke kterým se nemohla dostat. Proto jsem volal 112 s tím, že to bude potřeba především otevřít.

    Jinak dobrá připomínka.
    21.3.2015 21:16 Fury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    jediná zmínka o 112 byla v mém komentáři)
    klidek, debil sam pise, ze volal 112 ...
    21.3.2015 22:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na sloupech veřejného osvětlení..
    Jasně jsem "debil," protože jsem se postaral o cizího člověka. Mohla to být tvoje máma. A zavolal jsem funkční číslo :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.