abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Prosba o pomoc

    21.8.2008 22:30 | OPENOFFICE | poslední úprava: 21.8.2008 22:29

    Zdravím všechny svobodomyslné uživatele. Při své práci revizního technika elektro jsem se dostal do fáze, kde potřebuji pro vylepšení tvorby protokolů o revizích spotřebičů, vytváření databází s volitelným výstupem vložených dat do přednastavených protokolů (respektive karet). Zkoušel jsem cosi rozjet nejprve v Excelu, ale po vložení cca 20ti karet se na příliž dlouhou dobu "zamýšlel" a práce s ním pro mě již nebyla to pravé ořechové. Pokusy s Calcem byly nadějnější (alespoň nepadá jako Excel), ale stále to není ono. Tak jsem začal experimentovat s programem Base, který je součástí balíčku OpenOffice 2.4. Velice bych ocenil Vaše příspěvky s radami, jak postupovat při tvorbě výše popsaného projektu. Snad mi pomůžete více než zpropadená knížka o Excelu, kde jsem se nedozvěděl nic nového a jen vyhodil 250 Kč. PLEASE HELP :)

           

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Josef Kufner avatar 21.8.2008 22:37 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Kdybych něco takového potřeboval, napsal bych si v LaTeXu nebo v HTML šablonu a do té pomocí skriptu dosazoval data z MySQL. Pokud by se mi zrovna nechtělo učit nic nového, asi bych to napsal v PHP. Pokud bych měl dostatek času, kouknul bych se po něčem desktopovějším. Asi Pythonu a Qt4, coby UI pro zadávání a správu dat, případně spuštění generujícího scriptu (M4 + TeX).
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Josef Kufner avatar 21.8.2008 22:38 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    (v té poslední závorce M4 být nemělo)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.8.2008 22:44 Bobster
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Oooh velice děkuji za radu. Hned se vrhnu na PHP nebo že by na PYTHON? Vracím se z práce kolem 20:00, takže toho času na učení nového moc nemám. :( ale díky za podnět :)
    21.8.2008 22:45 Bobster
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    A také by to asi bylo něco jako brát si kanón na vrabce, není.liž tak?
    21.8.2008 23:48 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Ani ne. Hadam, ze pro dost podstatnou cast aktivnich diskutujicich z abicka by neco takoveho bylo nejjednodussi a nejprimocarejsi reseni. Par dobre mirenych radku skriptu muze usetrit dlouhe hodiny otravovani s klikacim programem.

    Ja bych to delala v zasade stejne, jen bych na to misto PHP pouzila perlovy modulek DBI. A prislo by mi to vcelku adekvatni. Mozna na prvni pohled kanon na vrabce... ale pouzivat OOo a spol. na jakekoliv vetsi mnozstvi dat je pak IMHO jako pouzivat arkebuzu z 16. stoleti na boj proti Rusakum.

    A nemyslim, ze na zaklady zachazeni s nejakou opravdovou databazi (klidne bez skriptu, i takove mysql ma graficke frontendy) je potreba vic nez par hodin studia :-)
    ^D
    21.8.2008 23:51 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Jo kdyby tak bylo na linuxu staré dobré FoxPro. Rychlé, jednoduché a pro tyhle účely jak stvořené. Dodnes sháním něco podobného ale nenacházím.
    22.8.2008 00:09 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Kdysi, jeste kdyz jsem delaval zpravicky, jsem koutkem oka registrovala vznik ne uplne maleho mnozstvi projektu, ktere se tvarily, ze aspiruji na neco podobneho. Vesmes byly udelany kolem sqlite - jestli se nic z toho nedozilo pouzitelneho stavu, je to skoda :(
    ^D
    22.8.2008 02:47 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Juj :DD, to sem nečekal že někdy někdo v zpomene na arkebuzu :D.. Věnuju se totiž historickému šermu a tak z období 30leté války a jsem arkebuzír :))), takže mě to velmi mile překvapilo :D :)... Omlouvám se za úroveń zápisku, ale jsem silně pod vlivem :)..
    Baník pyčo!
    22.8.2008 13:45 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Jé, vlastně bych to někdy chtěla vidět ve skutečnosti. Vzpomněla jsem si na ní v souvislosti s japonskými válkami - tam v jisté době vždycky za dvě hodiny vyhrála ta strana, která už potkala obchodníky z Evropy. Místy to byl taky skoro kanón na vrabce. :-)
    ^D
    24.8.2008 11:33 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Keby si chcel kanon na vrabce, tak odporucam Oracle a spravit si tam aplikaciu ;)
    Luk avatar 21.8.2008 23:11 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Několikrát jsem se pokoušel něco takového vytvořit v OpenOffice.org Base, ale pokaždé jsem se do toho šíleně zamotal, až to končilo mojí kapitulací (a vytáhl jsem obstarožní 602SQL 8.1, což je sice kanón na vrabce, ale vytvořím v tom prakticky cokoliv). Někde je chyba - buď v návrhu Base, nebo ve mně. Se stařičkým programem Microsoft Access 97 jsem takové problémy nemíval (byly tam sice jiné, ale ne tohoto typu), tam šlo všechno jako po másle.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    24.8.2008 11:28 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    BASE je nepouzitelny shit ;)
    22.8.2008 07:12 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Něco "podobného" jsem tu kdysi řešil. Také jsem potřeboval mít nějakou šablonu, do které bych dosazoval údaje z databáze (u mě to byl SAP) a pak vyplněnou šablonu tisknul. Na radu zdejších jsem se ujal cestou vytvoření šablony v OpenDocument formátu (mám šablony jak text, tak spreadsheet), upravení pomocí Smarty a přes PHP tam cpu data. Funguje to úžasně, takže ještě jednou díky těm co mi to poradili :-) Kdybys potřeboval, mám to v hlavě, stále s tím aktivně pracuji.
    22.8.2008 08:12 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    Zrovna nedavno manzelka menila prijmeni, tak jsme potrebovali poslat oznameni na par uradu (celkem asi 5). Proste stejnej dokument, jenom adresa jina. No a protoze obvykle ten dopis napoprvy neni hned uplne to ono a nechtel jsem kazdou zmenu delat na 5 strankach, tak jsem vytvoril tusim snad i v Calcu seznam adres tech uradu (mozna jsem udelal jenom CSV) a pak ve Writeru sablonu. Spojil jsem to a po finalni uprave sablony jsem vygeneroval 5 stranek se stejnym textem a ruznyma adresama.

    Podle me bys tohle reseni mohl pouzit, nemusis se ucit programovat a vymejslet nejaky sablonovani. Proste si jenom rozmysli, ktery veci chces mit pevne dany (na to udelej ve writeru sablonu) a ktery data budou dynamicky (ty nacpes do Calcu, pripadne neceho jineho) a pak to spojis. Vyhoda je (pokud si dobre pamatuju), ze muzes i pri tom spojovani sablony a dat definovat, ktery data chces vybrat, takze muzes vyfiltrovat jenom to, co budes chtit.
    22.8.2008 09:28 Bobster
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prosba o pomoc
    No, něco takového bych zřejmě potřeboval. Mám vytvořenou tabulku ve writeru, ze které bych tedy měl udělat šablonu. Data bych zadával do Calcu a vše by se spojilo. Prakticky bych to provedl tak, že bych si připravil cca 500 předpřipravených karet ve writeru, které bych musel jednu po druhé, kolonku po kolonce propojit s daty v calcu? Je nějaký jednodušší způsob, než se do této megapráce pustím? :)

    22.8.2008 09:31 Bobster
    Rozbalit Rozbalit vše Poděkování
    Díky moc všem za Vaše názory a návrhy. Toto je skutečná síla komunity otevřeného softwaru. Když má jeden problém, se kterým si neví rady, tak může postupovat jako já a hned má několik dalších směrů jak dál. Kdežto při práci s produkty Microsoftu se bohužel za každou radu platí a ty rady kolikrát ani nestojí za řeč.

    Ještě jednou mnohokráte všem děkuji. Jste skvělí :)
    Václav 22.8.2008 14:55 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poděkování
    A ještě zjistíš něco málo o historii palných zbraní. :D
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    24.8.2008 17:38 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poděkování
    Hehe :), taky se divím, kam se to někdy může zvrhnout, právě jsme se vrátil z bitvy o Rajhrad, slušná akce.
    Baník pyčo!
    24.8.2008 21:23 Bobster | blog: Tvorba_databazi_v_Openoffice
    Rozbalit Rozbalit vše Palné zbraně jsou fajn, ale
    potřeboval bych ještě dotáhnout propojení Writeru a dat v Calcu. Please help

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.