abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 291 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    -

    8.6.2014 23:13 | deleted | poslední úprava: 26.10.2021 01:23

    -        

    Hodnocení: 91 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    9.6.2014 05:33 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Super, už se těším, až to vyzkouším. Manža si čvachtal?
    9.6.2014 09:21 Rimmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Dílo dokonáno, změna na abcchleba.cz kompletní
    Václav 9.6.2014 09:45 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Vypadá to úžasně. Hned jak se vrátím z práce začnu s výrobou kvásku :) Příprava těsta vypadá jako dobrý relax k seriálu.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    9.6.2014 10:46 ---- | skóre: 33 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Jestli budeš dělat vlastní, tak bych to nechal tak 3 týdny fermentovat, ať to trochu zkysne, protože budeš mít hodně mladý kvásek... i tak je dost možné, že budeš muset přidat trochu aktivovaného droždí (v tom případě by se cukr s droždím rozpustil v trošce vody, nechalo by se to aktivovat a to tam pak dát místo cukru samotného), aby to správně vykynulo (jinak z toho bude "těžký" chleba), i když to nemusí nutně být pravda - je možné, že 3 týdny tomu stačí, v každém případě je lepší droždí nepoužít... Jsem viděl, že na předchozím článku někdo dal do komentářů kváskovou mapu, tak by možná stálo za to se podívat, jestli nemá někdo v okolí už starší vyvinutý kvásek, který bys mohl použít. Jinak v každém případě kvásek držet ve vzduchotěsně uzavíratelné nádobě a správně se o to starat, ať se tam nedostane něco zvenku, co by to celé úsilí zkazilo...
    Václav 9.6.2014 16:50 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Mám pár vzduchotěsných dóz, takže rozjedu několik najednou a mezitím začnu zkoušet péct normálně s droždím, než se kvásek „dodělá“. Tvoje zápisky byly dobrou motivací :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    9.6.2014 19:19 ---- | skóre: 33 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    osobně používám klipfresh dózy z Tesca a docela se to na to osvědčilo - takové. nic to nepropustí. Měly by fungovat i skleněné dózy, ale plast je lečí a to víko je praktičtější (4x zacvaknu a je to)... hlavně, by to bylo inertní - protože kvásek je mírně kyselý, kovové nádoby se použít nedají, protože by to reagovalo; navíc je to stejně nejlepší, když je to průhledné...
    Václav 14.6.2014 00:39 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Tak konečně jsem se k tomu dostal. Nakonec jsem použil velkou sklenici a včera ráno jsem ho založil. Jmenuje se Adolf a už teď je to držka kyselá (a je ho tak o 50% víc než ráno). Momentální teploty mu zjevně svědčí :-)

    (Základ – celozrnná ječná mouka)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Grunt avatar 9.6.2014 21:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Mně bylo doporučeno akvaristické topné tělísko. Dá se na tom nastavit stálá teplota při které máš jistotu, že pokud ti vykrmuješ, bude ti to kvasit. I když si nemyslím že v současných vlnách by byla teplota nějakou překážkou.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 9.6.2014 21:30 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Na chleba se vyprdni. To dovede kdejaká lama. Radši mi hilfnni s udonama, sobama a ramenama.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 9.6.2014 22:48 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Ramen bych rád ochutnal od doby co jsem viděl Ramen girl.
    Grunt avatar 9.6.2014 23:11 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích. Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí. A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTube, ale potřebuješ i nějaký ten skill (já zatím skončil jen s popálenýma prstama a pěknou sr***, takže ramen si nechávám nakonec). Mimochodem je to původem čínské.

    Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 9.6.2014 23:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.
    To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše.

    Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
    Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí.
    Na Naruta jsem nikdy nekoukal. Nějak si mě to nedokázalo získat.
    A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTube
    Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
    Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.
    Osobně se mi ten film dost líbil, i díky tomu, že nekončí klišovitě. Je to taková lehce smutná, milá komedie o vaření Ramenu, která člověku zvedne náladu.
    Grunt avatar 9.6.2014 23:54 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Myslel jsem ty žluté instantní nudle. Tu žlutost nezpůsobují vajíčka nýbrž zásaditost… Řekl bych že to bude nejblíže tomu co by se dalo nazývat Ramenovými nudlemi a je u nás běžně dostupné.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.6.2014 09:09 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    http://www.cuketka.cz/?p=10268
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.
    To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše.

    Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
    No ono na Pho to chce zajít někam, kde ho umí udělat (Praha Jiřák, jeden stánek v Holešovicích, slušný dělají i v Modrém Zubu). Proti bramboračce samozřejmě vodové bude, ale to je stejné, jako si stěžovat na hovězí vývar. Podstatný je u něj právě ten vývar a jeho ochucení.
    Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
    No já bych ho doma někdy klidně zkusil. Jinak jediný ramen bar v Praze je asi Kitchen, ale vlastní zkušenost nemám.
    Grunt avatar 10.6.2014 09:20 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    No já bych ho doma někdy klidně zkusil.
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.6.2014 09:28 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
    No já je měl posledně v Düsseldorfu a nijak předražený (samozřejmě vzhledem k německým cenám) mi nepřišly. Takže dá se i mimo domov. I když uznávám, že konkrétně tohle je trochu z ruky...
    Grunt avatar 10.6.2014 18:10 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    samozřejmě vzhledem k německým cenám
    No spíš se dívám, že ono to stojí po světě ± stejně a je jedno jestli v € nebo v ¥.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 10.6.2014 20:42 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé
    A tak to zas ne že by nebylo. Ale zase to nechci jíst každý den, když ani nevím, jestli mi to bude chutnat.
    9.6.2014 11:56 pard | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Když už abcchleba, mám ocr pořádné pekařské příručky:
    ČESTMÍR VAVŘENA
    VÝROBA ŽITNÉHO CHLEBA
    Poznámky o žitné mouce, jejím skladováni, vedeni kvasů, zpracování těsta, pečení a hodnocení chleba
    Praha 1951
    9.6.2014 14:10 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Měl bych zájem, pokud to nechceš dát veřejně, můžeš mi to poslat na svirga@gmail.com? Díky :).

    PS: od Myriam čekám, že mi na ten e-mail pošle mYlostný dopis <3...
    Baník pyčo!
    9.6.2014 15:54 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    pošlu, pusiniko :-)
    Grunt avatar 9.6.2014 21:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Pod jakou licencí to je? Pokud by to bylo dobré, klidně bych si to vytiskl a nechal zalaminovat a svázat. Též se přimlouvám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    9.6.2014 19:18 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    neříká se kváskový ale kvasový
    never use rm after eight
    9.6.2014 19:19 ---- | skóre: 33 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    může se říkat oboje...
    10.6.2014 16:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Háček je v tom, že kvas != kvásek. Takže nikoliv.
    10.6.2014 17:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Kromě toho ani argument že "u nás nejsme v Rusku", by neobstál, protože kvasem se tady odjaktěživa rozumí ovocná zkvašenina, připravená k výrobě destilátů.
    PepaSFI avatar 10.6.2014 19:11 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    když je řeč o tom kvasu, o tom ruském nápoji, dá se to koupit v prodejnách s biopotravinami ale některé jsou jen limonády dělané z kvasového koncentrátu jak píšou na té wiki. Ale dá se sehnat i opravdu kvašený, chutná trošku jinak, to kvašení tam je znát. Chuť zvláštní ale osvěžující. Trošku se to podobá kvašené limonádě z bezových květů a zřejmě podobné bude i takzvané zázvorové pivo. Zkoušel jsem to udělat, recepty se dají najít a taky to jde.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    11.6.2014 00:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Zázvorové pivo produkuji ( momentálně mám založeno ;-) ) a chuťově se to pochopitelně liší. Bohužel to co se prodává pod názvem kvas, nebo zázvorová limonáda je v podstatě jen voda sycená kysličníkem uhličitým. Výjimkou jsou (nealkoholické) výrobky od fy. Fentimans, jenže na těch jde poznat chuťově že to kvasí neloupané (má to takový zvláštní ocas). A pochopitelně Crabbies - to má volume jako vícestupňové pivo, nebo cider. Jinak největší zvrhlost co jsem viděl bylo zázvorové pivo - normální pivo a to toho vyždímaný zázvor (Vyrábí Nová paka). To byl takový hnus velebnosti, že to ihned putovalo do záchoda.

    K výrobě klasického kvasu jsem se zatím nedostal. Jinak se dělává kvas také z mléka a vůbec nechutná špatně - cukr + droždí šup do mlíka a nechat prokvasit.
    Grunt avatar 9.6.2014 21:22 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Přílohy:
    Jak se tak dívám na tvar, určitě doporučuju investovat ještě do nějakých ošatek ve kterých to necháš nakynout. Nerozleje se ti to tak moc do stran a naopak to v nich nakyne pěkně do výšky. V tvém případě bych možná uvažoval o nějakém vysoustruženém ocelovém logu které by si při kynutí nechal do chleba obtisknout. Pak to zamašličkuješ a klidně to můžeš začít prodávat jako echt český chleba.

    Bohužel, jak už jsem řekl minule, pečení v troubě není nic moc. Spotřebuje to spoustu času, spoustu energie a stejně za víkend o moc víc než dva bochníky neuděláš (to v baráku většinou když je to ještě voňavé nevydrží ani do pondělka). Taky na to mám řešení. Viz příloha. Nechal jsem si nacenit materiál na stavbu a vyjde to na něco málo přes 20k,-Kč i s DPH. Bohužel to nemám kde mít, jinak už by to dávno stálo. V tom by se dali dělat věci.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    9.6.2014 21:44 ---- | skóre: 33 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    testoval jsem to a vydrží to dobré asi 4 dny. Sice to není na konci úplně měkké, ale chutná furt dobře a jíst se dá... třeba k leču úplně v pohodě.

    Co se týče pece, žiju v bytě, takže to nepřichází v úvahu; ale troubu mám celkem slušnou (i drží správně teplotu), tak to jde.
    Grunt avatar 9.6.2014 22:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    BTW: Nosíš i do práce?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    9.6.2014 22:15 ---- | skóre: 33 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    zatím jsem nezkoušel, ale přemýšlel jsem o tom...asi příště
    Grunt avatar 9.6.2014 22:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    A jak to plánuješ dotáhnout čerstvé? Jestli jsem to počítal dobře, musel bych vstávat tak v jednu hodinu v noci a abych zadělal na chleba.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.