abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 916 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Volby jako jediný nástroj volby

    16.4.2010 17:11 | Přečteno: 1707× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 16.4.2010 17:16

    Tak se nám blíží volby. Jen málokdo je pravděpodobně spokojen s tím, jak je tento stát veden a klade si otázku koho vlastně zvolit. Já mám v tomto směru celkem jasno. Je jen jedna strana, která se svým relativně malým zastoupením měla vliv v téměř v každé vládě vzešlé z řádných voleb. Její představitelé mě iritovali a kolikrát jsem jim nemohl přijít na jméno. Přesto v ní vidím mnohem přijatelnější alternativu, než to co se média pokouší servírovat.

    Ano. Někomu již možná svitlo jde o KDU-ČSL. Dřív než si přečtete s čím která strana jde do voleb uvedu své důvody proč by bylo pro mne přijatelnější aby budoucí vládu sestavovala právě tato strana.

    I když si o tom můžete myslet leccos, je to strana skutečně konzervativní, se stabilní voličskou základnou. Na rozdíl od nově se vyrojivších politických stran, do kterých hodlá řada voličů vložit svá zbožná přání, má za sebou již nějakou reálnou historii a také jsou v ní lidé co již mají praktické zkušenosti nejenom s politikou, ale i státními úřady.

    S výjimkou mediálního honu na Jiřího Čunka, se jí také vyhýbají korupční skandály. Z osobní zkušenosti mám pocit, že její zástupci jsou snad jediní, co se alespoň snaží chovat slušně. Je to také strana, ze které hrozba pádu pod hranici volitelnosti vyhnala krysy, pro které byla její voličská základna pouhým odrazovým můstkem do vysoké politiky.

    Lidovci jsou předem považováni za volební outsidery. Nevím odkud si ty různé agentury cucají data, ale faktem je že KDU-ČSL byla prozatím vždy stranou, která měla ve volbách svých pár procent jistých. To že stranu opustil Kalousek & spol. je dle mého soudu jen dobře. Neboť právě jeho skandály a jeho bezskrupulózní názory byly jednou z příčin, proč jsem lidovce odmítal akceptovat jako stranu hodnou mého hlasu v minulosti.

    Kdo se chystá dát svůj hlas TOP09 nebo VV je podle mě stejný blázen jako ti co s nadějemi svého času vzhlíželi k ODA, Unii svobody nebo k Zeleným. Na kandidátce těchto stran se vždy našlo pár osob, které znám jako parchanty. Dle mého soudu tyto "nové" strany loví především v řadách naivních prvovoličů. Ti totiž většinou volí srdcem a ne hlavou. Ovšem volební preference by neměly vznikat na základě emocí, ale suchých fakt. Dejte si tu práci, koukněte na jejich volební programy. Já chci podporovat stranu, kterou zajímám jako občan, ne jako volič.

    Komunisty jsem nikdy v minulosti nepodporoval a podporovat nehodlám. Jsou to bloudi s choromyslnými nápady. Možná mezi nimi jsou výjimky, ale ty co jsem měl možnost poznat zajímá obrazně řečeno jen jak se někde pokud možno zadarmo nažrat. Ostatně, není divu že jejich voličskou základnu tvoří do značné míry stejná sorta občanů.

    Dva věční rivalové ODS a ČSSD, které zajímá jen jak si mezi sebou rozdělí pašalíky si vůbec nepřipouští možný volební debakl! Už to je důvod k tomu aby jim byla uštědřena lekce. Podívejte na to, jak si tyto dominantní strany vedly od počátku až po dnešek. Politická strana to je živý organismus. Zájmy které hájí a osoby které ji zastupují se časem mění. ODS z dob Václava Klause s tou dnešní toho již moc společného nemá. Stejně tak ČSSD. Stála u základů první republiky, dokud ji odštěpení radikálního křídla (ze kterého následně vznikla KSČ) neoslabilo natolik, že ztratila svou dominantní pozici. Kdo ví? Kdyby k tomu nedošlo, mohly se českoněmecké vztahy u nás vyvíjet úplně jinak. Byla to úplně jiná strana, než za Zemana, kdy ji vyneslo na výsluní podobné oslabení, tentokrát na straně ODS ("sarajevský atentát" r. 1997). Paroubek dnes větří podobnou příležitost, neboť ODS je v rozkladu a média vytváří iluzi, že kromě těchto dvou zde není žádná jiná dominantní strana, která by byla schopna sestavit vládu.

    Z mého žabího pohledu se působení těchto stran ve vedení státu odráží takto: Václav Klaus v čele ODS stál za rozbitím společného státu. Jestli je to dobře nebo špatně je dnes již bezpředmětná otázka. Ale faktem je že od té doby subjektivně vnímám stále silnější utahování šroubů a omezování osobních svobod. Tempo tohoto utahování se po nástupu ČSSD k moci ještě zvýšilo. Do konce roku 1997 moje životní úroveň pomalu stoupala. Po nástupu ČSSD a přijetí nejrůznějších diskriminačních opatření pod záminkou omezování státních výdajů, šla rapidně dolů. Úrovně z r.1997 jsem dosáhnul znovu až po téměř sedmi letech. Je náhoda že dnes opět začínám pociťovat podobný propad jako tehdy?

    Lidovci jsem začal a tak i lidovci skončím. Je to strana o níž si nedělám iluze. S některými jejich nápady nemohu souhlasit. Nicméně uvádí z mého pohledu jediné rozumné řešení budoucího zajištění ve stáří - podporu rodin s dětmi. Jejich představy o zdanění nepostihují jen špičky, ale řežou na mnohem nižší úrovni, což na druhou stranu může poskytnout mnohem solidnější balík financí, než pár oholených milionářů. Mají zájem řešit naprosto rozkolísanou úroveň našeho školství, kdy si může každý prachatější moula nějaký titul koupit, takže se studijní diplomy staly bezceným cárem papíru.

           

    Hodnocení: 42 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    belisarivs avatar 16.4.2010 17:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A zrovna to s jejich preferencemi zacinalo vypadat slibne...

    Ze je nejaka strana konzervativni pro me neznamena vyhodu.

    Jinak, ony se tam ty krysy zase nahrnou pripadne se vybarvi stavajici clenove.

    Lihovcum svuj hlas rozhodne nedam.

    Ciste ze zvedavosti, jake "hajzly" znas ve VV?
    IRC is just multiplayer notepad.
    16.4.2010 17:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To ti sdělím až budu mít v ruce kandidátní listinu. Krom toho hlas mám jen jeden a času dost málo, na to aby ho věnoval pídění se po minulosti jejích členů. Až bude na naší politické scéně tahle strana vzniklá z nespokojenosti alespoň dva tři roky, tak to bude jiná. Jinak nepochybuji, že tato strana nějaké hlasy získá, ale ten můj ne.

    Kdybych volil jen na základě toho, že bych chtěl do politiky pomoci někomu kdo se nestihnul zatím profláknout, tak to už bych dal raději hlas ČSP.
    16.4.2010 17:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ostatně. Volební systém je u nás zcela záměrně nastaven tak aby vyloženě zabránil vytvoření jednobarevné vlády. Právě schopnost vytvořit koalici a v jejím rámci prosadit přijatelný kompromis je důležitá. Bohužel ODS i ČSSD poslední dobou čím dál tím víc ukazují, že nejsou nějakého rozumného kompromisu schopny, tudíž jediná naděje je v koaličním potenciálu stran jako VV aj.
    corwin78 avatar 17.4.2010 11:19 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A ČPS by ti za něj byla vděčná. Osobně se domnívám, že z KDU-ČSL nikdy nic dobrého nevzešlo a průserů měli víc než dost. A to nemyslím kauzu Čunek, zrovna tento člověk mi vadí ze všeho nejmíň, spíš narážím na rozkradenou armádu a podobně. Psal si, že KDU-ČSL má svých pár procent stabilně jistých. To jsou hlasy voličů hlavně z vesnic, ve městech nemají moc šanci a co tak sleduji, tak ani v malých obcích již nejsou se zastupiteli z KDU-ČSL příliš spokojeni a jsou často spojováni s řadou nečistých podniků na komunální úrovni.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    belisarivs avatar 17.4.2010 18:58 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No, ja chtel alespon jednoho.
    Kdo se chystá dát svůj hlas TOP09 nebo VV je podle mě stejný blázen jako ti co s nadějemi svého času vzhlíželi k ODA, Unii svobody nebo k Zeleným. Na kandidátce těchto stran se vždy našlo pár osob, které znám jako parchanty.
    Pointa je, ze budto tam nejaky parchant je, ty ho znas a ja bych rad aby ses podelil, nebo tam parchant, ktereho bys znal neni, a pak odsuzujes nekoho, koho neznas.
    IRC is just multiplayer notepad.
    18.4.2010 09:12 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Až bude na naší politické scéně tahle strana vzniklá z nespokojenosti alespoň dva tři roky, tak to bude jiná.
    Věci veřejně vznikly v roce 2001 a úspěšně působí třeba v Praze. Až tedy budeš psát blogy a komentáře na základě informovaných postojů, tak to bude jiná.
    7.6.2023 09:36 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Informace pro nahodilé čtenáře. Věci veřejné se dostaly do parlamentu v květnu 2010 a získaly 21 křesel (z 200). O dva roky později následoval rozkol a roku 2015 rozpuštění.

    Naopak KDU-ČSL po volbách r. 2010 poprvé za svou novodobou historii neměla v parlamentě žádného zástupce. Nicméně předčasné volby v roce 2013 vrátily KDU-ČSL do hry. Bohužel v roce 2017 přizdisráč Čunek torpédoval plánovanou koalici se STAN, čímž oddálil vstup KDU-ČSL do vládní koalice o další čtyři roky. V současné době je jak KDU-ČSL, tak STAN, členem vládní koalice SPOLU, které u voleb roku 2025 nejspíš srazí vaz okolnosti spojené s angažmá ČR na Ukrajině.

    16.4.2010 18:19 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Hazl z VV? Jak se rika, ryba smrdi od hlavy.
    16.4.2010 17:38 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Četl jsem to do toho odstavce, kde se pravilo, že jsou konzervativní.

    Autor je buď idiot, nebo prostě lže.

    Vždyť se tato "konzervativní" strana spojila i s Hybáškovou! Dále podporovala Vencu Havla, nevadilo jí být ve vládě s ČSSD za podpory komunistů (ve smyslu KSČM). Kde je ten konzervatismus?

    KDU-ČSL je takový socialisticko-zelený guláš, pryč s ním.
    16.4.2010 17:39 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    KDU-ČSL nemá ideály, takže se k nim ani nemůže stavět konzervativně.
    16.4.2010 17:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pokud tě nezajímá PROČ jsem se rozhodl jim dát svůj hlas, tak to stejně ani nemělo smysl abys četl dál.
    16.4.2010 17:58 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne, nezajímá. Spíš mě zajímá, proč šíříš takové nesmysly a lži.
    16.4.2010 18:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Použil jsi silná slova. Doporučil bych ti aby sis objasnil význam slova konzervativní.
    16.4.2010 18:02 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty si objasni, co je konzervativní. A začni u té Hybáškové.
    16.4.2010 18:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Kdybys byl schopen ve čtení překousat víc než tři odstavce, tak by ses z té wikipedie dozvěděl i jak to bylo s Hybáškovou.
    16.4.2010 18:08 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Kdyby tvůj rozhled nekončil Wikipedií, možná bys i něco věděl.
    rofl.rofl avatar 16.4.2010 18:42 rofl.rofl | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    wikipedii, před volbama seš blazen ne? :-D
    Mozek je aparát, jehož pomocí si myslíme, že myslíme.
    16.4.2010 18:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No. Osobně zastávám názor, že Wikipedia je v tomto směru mnohem relevantnější zdroj, než tendenční zprávy v denním tisku či rozhlase. Potvrzují to případy, kdy se pokoušeli někteří vykukové Wikipedii využít, či dokonce cenzurovat.
    rofl.rofl avatar 16.4.2010 19:25 rofl.rofl | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já zastávám opačný názor. Navíc správné a pravdivé informace, pokud jsou vhodně napsány mohou být manipulatvní. A právě proto, že je tam může napsat kdykoli kdokoli.
    Mozek je aparát, jehož pomocí si myslíme, že myslíme.
    16.4.2010 19:01 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Autor je buď idiot, nebo prostě lže. ... nevadilo jí být ve vládě s ČSSD za podpory komunistů (ve smyslu KSČM).
    lol, ja byhc rekl, ze to o lhari nebo idiotovi by se dalo spis pouzit na tebe. Minimalne kvuli onomu tvrzeno ohledne vlady s ucasti KSCM. Autor mluvi o soucasnych lidovcich, zkus si prvne zavzpominat nebo dohledat, jak to s tou vladou s KSCM bylo (klicove slovo, co hledat: Kalousek :-)
    16.4.2010 22:38 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    KDU jsou konzervativní... děvky. Jdou s každým. A nezáleží na tom, jestli je to za Cyrílka, za Čunka, za Kalouska nebo za Luxe. Kromě Zemanovo vlády a období po roce 68 byli v každé vládě.

    Jediný rozdíl mezi účasti na bolševických vládách a vládách po roce 89 je v tom, že za bolševiků drželi hubu a krok, kdežto teď hází každý rok před volbami vlastní vládě klacky pod nohy, aby se zalíbili těm druhým, co budou vládnout.

    No ale kdo chce, ať si je volí, vzhledem k tomu, že volby vyhrajou socialisti, to pár dalších blbců nevytrhne.
    Quando omni flunkus moritati
    17.4.2010 01:20 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    jak to souvisi s tim, co jsem napsal??
    17.4.2010 00:40 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jo, tohle mám nejradši. Strana udělá píčovinu, chvilku si v ní libuje ... pak zjistí, že je to pro ni nevýhodný, tak vyrazí dva tři lidi a už o sobě říká, že je "očištěná". Nemluv o Kalouskovi, jako by to bylo něco staletí zpátky.
    17.4.2010 01:24 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ja nekde napsal, ze je strana ocistena? Ja nekde mluvil o Kalouskovi, jako by to bylo stoleti zptaky? Jak jen napsal, ze tady nadavas do lharu a idiotu a pritom se to spis hodi na tebe samotneho, tot cele:-) A nez budes neco placat dal, tak si zkus prvne precist, co jsem napsal a pak si zkus zjistit, jak to presne v roce 2006 bylo...
    17.4.2010 01:25 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty si neříkáš "dementní" jen tak pro nic za nic...
    17.4.2010 19:18 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano, snazim se nazyvat veci pravym jmenem...proto jsem taky napsal, co jsem napsal;-)
    16.4.2010 19:31 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A konzervativní strana se pozná jak? Prosazuje tradiční hodnoty? V poslední době se to začíná matlat, neb u nás jsou konzervativci možná tedy křesťané, nebo komunisti... jak kdo má horizont.

    Nevím kdo kdy formuloval zásady (fakt nevím, je to?) metod konzervativců. Tedy s kým se mohou a s kým nesmí spojit.

    Každopádně konzervativní má u nás úplně jiný politický význam než v GB nebo USA.

    Váš názor na Václava Havla je vaše věc, ale nevidím moc důvodů, proč by měl vadit konzervativcům (krom občasné divadelní prezentace).
    17.4.2010 00:53 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A konzervativní strana se pozná jak? Prosazuje tradiční hodnoty? V poslední době se to začíná matlat, neb u nás jsou konzervativci možná tedy křesťané, nebo komunisti... jak kdo má horizont.
    Nepleťme dva významy pojmu konzervatismus: politickou ideologii a obecnou ideologii. Obecná ideologie je vesměs o přístupu ke změnám, konkrétně je spíše pro změny pozvolné než revoluční. "Politický konzervatismus" staví na tom obecném; zužuje ho.

    KDU-ČSL ani KSČM nemají s konzervatismem nic společného; ani s jedním, ani s druhým.
    Nevím kdo kdy formuloval zásady (fakt nevím, je to?) metod konzervativců. Tedy s kým se mohou a s kým nesmí spojit.
    Tak jinak. KDU-ČSL by měla být křesťanskou stranou. Na tom se asi shodnem. Takže by její ideologie měla být jednoznačně podřízena křesťanství.

    Co si ale myslet o křesťanské straně, která by klidně vládla s komunisty (antináboženské formaci) nebo se spojila se stranou, jejíž předsedkyně velmi aktivně prosazovala rozvody, interrupce, registrované partnerství, homosexualismus nebo třeba kvóty pro ženy... :)

    To je totální popření všeho, co by KDU-ČSL měla, jako křesťanská strana, prosazovat.
    Váš názor na Václava Havla je vaše věc, ale nevidím moc důvodů, proč by měl vadit konzervativcům (krom občasné divadelní prezentace).
    Havel vadí lidem bez ohledu na politickou orientaci.
    17.4.2010 08:50 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Tak s tím křesťanstvím máte pravdu. To je moc netrápí. Ono KDU není nijak moc křesťanský a bolševikům už křesťani také nevadí. (Ono z hlediska Marx-Leninismu jsou dnešní komunisti zrádci :))).

    Havel, já ho mám třeba v oblibě a nejsem sám, To není námět na flame, jen tak, že nemálo lidem minimálně nevadí. Pokřtěný je, žádné převratnosti nechce... proč by vadil konzervativcům.
    17.4.2010 08:55 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ono z hlediska Marx-Leninismu jsou dnešní komunisti zrádci
    Jsou. Ale dobrý komunista ještě žije. :)))
    Havel, já ho mám třeba v oblibě a nejsem sám
    Respektuju to.
    17.4.2010 09:09 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Huáááá! Ten odkaz. Já se fakt úplně lekl. Za těch více než třicet let pod bolševikem mám asi nějaký podmíněný reflex na ty symboly, ježí se mi srst a vrčim. Nojo, tak pravda, žije. Doufám že brzy dožije.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 09:17 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pro pokrokové a čestné lidi zůstane Únor 1948 navždy rozhodujícím politicko-mocenským vítězstvím dělnické třídy, rolníků a pracující inteligence nad buržoazií.
    No tak to je konec :-D :-D :-D
    17.4.2010 09:23 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To je právě začátek! :))))
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 09:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ...ale toho konce! :-D
    17.4.2010 09:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty woe ta hvězda! To už jsou lepší ty infantilní mazlíčci :))).

    Teď mi došlo, že jednoho kovaného komunistu znám. Není ani moc starej a na první i druhý pohled vypadá jen trochu potrhle. Teprve když jsem s nim dýl mluvil, tak krom toho, že je docela alkoholik, jsem zjistil že je komunista jako z učebnice. Úžasnej zážitek!
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 09:45 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Můj fotr mně těma kecama taky ničí, neni dne, kdybych neslyšel, jak byl komunismus úžasnej a jak se měli všichni dobře...

    ...ręce i cycki opadają...
    17.4.2010 10:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To je možná něco jinýho (i když ho neznám). Lidi co říkaj, že za komunistů bylo líp. Některý tak nějak lidsky chápu (a mám po ruce). Chodili dělat do fabriky, co jí mají pět minut chůze od baráku a potom na zahrádku, co mají deset minut chůze na druhou stranu. Večer si pustili v TV Ženu za pultem nebo televarieté, šli spát a ráno znova. Těšili se na důchod, až budou jen dělat na zahrádce. No fabrika není, práce není, zahrádka zprivatizovaná a důchod taky nic moc. Byli vážení dělníci a teď jsou odpad. Na nějaké širší horizonty nejsou, tak co si můžou nakonec myslet.

    Pak jsou ti komunisti, co věří že se to jen nějak zvrtlo, ale že by to šlo.

    Ale komunista co poleká před odkazem Února a na zdi má Gottwalda... to už je další lavel :)))
    17.4.2010 14:57 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Nemálo lidí se za komunismu mělo lépe než dnes, to je jisté. Existovaly totiž věci, které dnes neexistují.

    1) Průměrný plat za podprůměrný až nulový pracovní výkon. Průměrný plat měli prakticky všichni, zatímco málokdo se v zaměstnání předřel. Dnes se takové zaměstnání těžko najde, s výjimkou státní správy.

    2) Přivýdělek za prostředky zaměstnavatele. Nebyl problém v pracovní době a za využití prostředků zaměstnavatele vykonávat tzv. melouchy. Nemluvě o přímém rozkrádání firemních zdrojů. Znám lidi, kteří si postavili domy z nakradeného materiálu.

    3) Nemožnost napáchat škodu. Téměř nebylo možné vzít si nesplatitelné půjčky, nakoupit za ně blbosti, prohrát peníze na automatech atd. Dostupnost drog byla také podstatně nižší.

    17.5.2010 13:39 tester
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    4, Taky byli mladší, a to bych taky neopomíjel. Amigův otec mohl mít za komárů mezi 30-40 lety, byl mladej, zdravej ... a co z toho má teď, když důchod klepe na dveře...
    16.4.2010 18:57 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    zdravim,

    neco mi vysvetlete. Nerozumim tomuto odstavci.

    >Do konce roku 1997 moje životní úroveň pomalu stoupala. Po>nástupu ČSSD a přijetí nejrůznějších diskriminačních >opatření pod záminkou omezování státních výdajů, šla >rapidně dolů. Úrovně z r.1997 jsem dosáhnul znovu až po >téměř sedmi letech. Je náhoda že dnes opět začínám >pociťovat podobný propad jako tehdy?

    Kde je chyba, ze zivotni uroven daneho cloveka jde dolu nebo stagnuje ? V politicich nebo jinde ? Toto nejak nechapu.

    V roce 1997 nebo 1998 jsem nastupoval za 29.90 hrubeho. Posledni dobou k tomu mozna muzu pridat i jednu nulu. Taktez se nejak zahadne po predpovedich nekterych lidi dari shanet autory pro linuxsoft. Nestiham obcas vcas vyrizovat a rozpocet bude plne vycerpan.

    Cele je to o osobnostech, ktere dovedou dosahnout nejakeho cile. A ty v politice a kupodivu i v soucasnych ceskych Linuxovych zdruzenich moc nejsou.... A toto zadne volby moc nevyresi. Mozna jedine statni bankrot a bida.

    Podle me pokud cekate, ze praci nebo spinavou praci za Vas odvede politik, tak se hrube mylite. Zlepsit zivotni uroven si muzete jen Vy sam.

    gf

    16.4.2010 19:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ad ta životní úroveň. V roce 1991 jsem po návratu z vojny (60 Kč měsíčního žoldu) vydělával 2100,- Kč čistého (jako vychovatel). 1994 4500,- (jako referent) 1996 10000,- (jako brigádník!) a na konci r. 1997 15000,- (zástupce vedoucího). V tom roce jsem začal také studovat studovat (denní studium). V roce 1998 jsem s prací seknul a nadále žil z vydělaných peněz. Celkem v poklidu do doby než byl přijat nový vysokoškolský zákon, kterým byl omezen věk pro dobu studia na 26 let. Tím pádem pro mne vznikla povinnost platit každý měsíc sociální a zdravotní pojištění. To mě donutilo najít si opět zaměstnání (jako OSVČ, tudíž příjem nepravidelný), ovšem tím pádem studium ustoupilo na druhou kolej. V roce 2000 jsem vydělával čistého 10000,- (jako zaměstnanec helpdesku). V roce 2003 jsem nastoupil na úřad s platem čistá ruka kolem 12 tisíc. Když jsem skončil před dvěma lety měl jsem čistého cca 18 tisíc (na srovnatelné pozici v komerčních firmách bych měl pravděpodobně o něco víc).

    Vzhledem k reálnému poklesu hodnoty koruny bych řekl, že v současné době jsem tak na úrovni toho roku 1997.
    16.4.2010 20:02 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Zde souhlasim, ze drive se dalo koupit vice za mene penez. A to same plati dnes, ze hodne veci koupite levneji nez drive. Po 98-mem roce jsem pocitil, ze se dost veci zdrazilo, i kdyz media hlasaly, jak se mame dobre. A nejlepsi roky byly okolo roku 1993, kdy jsem zase pro zmenu nemohl nic delat (ani jsem taky moc neumel).

    Ale osobne se ridim nazorem, ze kdyz mi nekde penize seberou, tak si je vezmu jinde. Protoze je to __pouze__ na me, kolik budu mit a jakou zivotni uroven. Clovek by se mel spolehat na sebe a ne na stat, jak se mu povede a nepovede resit inflaci a jine veci. A vcelku nechapu, ze lidi pocitaji s tim, ze nekdo __za ne__ zlepsi jejich situaci.

    Je mi jasny, ze po volbach mi zase nekdo sebere par stovek mesicne. Tak at. Vezmu je jinde. Je treba vice obchodovat a delat lepsi ksefty. A to je podle me nejlepsi obrana.

    Ja vim, ze se mi to lehce rika. Ale jde to.

    A trocha motivace na zaver: pocital jsem celkove zdaneni mych prijmu statem z hrube mzdy. A pocitejte take, ze kdyz neco koupite, tak v cene je take dan (DPH a podobne). Dostal jsem se nekam k 35%. Rekl bych, ze to je jeste dost poddimenzovane. Proste neco pres 1/3 minimalne se vraci zpet statu. Podotykam, ze nejezdim autem.

    gf

    16.4.2010 20:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Však ale také inkriminovaný odstavec začíná: "Z mého žabího pohledu.." ;-)
    16.4.2010 20:17 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    co znamena "Z mého žabího pohledu" ??

    Ted jdu z prace a v nedeli jdu do prace, tak si potom rad prectu vyznam slov v uvozovkach.
    16.4.2010 21:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Znamená to, že je pro mne nejsou měřítkem prosperity státu mraky nul převalující se na imaginárních účtech státní kasy, ale kupní síla vlastní kapsy. Předesílám, že nechápu jakým zázrakem přežívají lidé s polovičním platem co mám já, aniž by chcípli.

    U platu mě zajímá vždy konečná výslednice. Od té odečtu částku na nezbytné přežití a ten zbytek, to je zřejmý výsledek aktuálního stavu životní úrovně. Momentálně se mám dobře, proto se také místo toho sehnat něco do žaludku můžu věnovat popichování v blogpostu aj. činnostem. Z mého pohledu se vidím jako typický představitel do obecného pojmu střední třída.

    Nebylo tomu ale tak vždy. Faktem je, že ještě dnes žiji z období mé osobní prosperity druhé třetiny devadesátých let. Tehdy jsem si dovolil koupit takové věci jako batoh, stan, kvalitní boty atd. které mi slouží dodnes. Současné přebytky vrážím do rodiny. Rodina je ovšem pro mne trochu širší pojem, než by většinu zde napadlo. Nejvyšší položku tvoří náklady na dopravu a komunikaci. Co bych dělal kdyby ty prachy nebyly? Dědečkové a babičky by viděly vnuka ne co dva měsíce, ale jen jednou ročně. A vzdálenější přátele bychom viděli jednou za uherský rok.
    vencour avatar 16.4.2010 21:39 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Háček je i v tom, že porovnáváš různě ohodnocené práce, přestože množství práce bylo asi stejné.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.4.2010 22:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Myslím že na tom až tak nezáleží. Je mraky možných zaměstnání a nějaké objektivní srovnání není možné. Jediné co lze srovnávat je obdržená mzda a co lze za ni reálně pořídit. Vůbec nezáleží na množství odvedené práce.

    Právě proto jsem nazval svůj pohled žabím - tedy ryze přízemním a subjektivním.
    17.4.2010 08:43 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    zdravim,

    taktez ziji z veci z 90 let. Spise tedy se znalosti. Prachy se dari vydelavat az posledni dobou. No a nejvetsi znalosti jsou to, co mi predali nekteri lide (kapitalisti, burzoazie, zide) - to jest 20-30 leta. A tudiz ted vite, kam se snazim z te stredni tridy dostat.

    Chtel jsem jenom rici toto: mate-li pocit, ze mate spatnou zivotni uroven, tak s tim neco delejte. Anebo je dobre se s tim smirit. Osobne (pouze muj nazor) nesnasim, kdyz nekdo rika, jak se ma spatne a nic s tim nedela. Je to pak pouze Vase chyba. Clovek si musi poradit v podnikani, i kdyz prijde krupobiti. Nebo, kdyz v cele Evprope vladnou socialni ideje a lidi.

    Dalsi logicka vec je v tom, ze cim jste starsi, tak mate vice zkusenosti a mel by jste je lepe zhodnotit. Pokud se tak nedeje, tak je nekde chyba. Plne chapu, ze nekdo je spokojeny a nema duvod delat neco navic.

    Ono, co by jste mohl od politiky cekat. 70% lidi minimalne nikdy poradne mit nic nebude. A nelze cekat ze budou volit neco jineho nez jistoty. Nebo jiz aktualne levicovou stranu ODS.

    Stat je mi ukradenej. Stat byl vzdycky nejvetsi mafie. Nezivi me. A dodava mi za __moje__ penize nekvalitni sluzby. Osobne se domnivam, ze ma smysl resit veci u sebe. Ne u jinych. Nebo cekat, ze to nekdo zmeni.

    A to jsou tak nejak duvody, proc posledni roky prestavam chapat, ze lide jeste resi stat a cekaji, ze se neco zmeni. Ano, prosel jsem si tim take par let. A chcete -li najit reseni, tak to stoji par stovek a vyplati se precist si nejakou knihu o dejinach. Prinese to na cele roky pokoj a klid. Clovek se nezatezuje zbytecnostmi a soustredi se na dulezite veci.

    gf
    17.4.2010 07:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    A trocha motivace na zaver: pocital jsem celkove zdaneni mych prijmu statem z hrube mzdy. A pocitejte take, ze kdyz neco koupite, tak v cene je take dan (DPH a podobne). Dostal jsem se nekam k 35%. Rekl bych, ze to je jeste dost poddimenzovane. Proste neco pres 1/3 minimalne se vraci zpet statu. Podotykam, ze nejezdim autem.

    Ve skutečnosti je to podstatně horší, zapomněl jsi na trik se superhrubou mzdou. Pokud vezmeme podprůměrnou hrubou mzdu 20 000 Kč, tak čistá je 15 850 Kč a superhrubá 26 800 Kč. Jen při výplatě si stát vezme téměř 41% a to jsme teprve na začátku. Dále tu máme DPH, spotřební daň, dálniční známku, daň z nemovitosti atd. Řekl bych, že celkové zdanění je minimálně 60 procent.

    17.4.2010 08:04 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    kdyz jsem to pocital ze superhrube mzdy, tak me to vyslo na 51%.
    16.4.2010 19:51 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    >>za 29.90 hrubeho

    Jej. Chyba. Za 29.90 hrubeho na hodinu.

    16.4.2010 19:11 Woknař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Volte ČSSD. Linux bude zadarmo.
    rofl.rofl avatar 16.4.2010 19:27 rofl.rofl | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    navíc se prodlouží víkend o 5 dní, a vrátí nám Elvise.
    Mozek je aparát, jehož pomocí si myslíme, že myslíme.
    tomboytom-deviant avatar 16.4.2010 20:03 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    O KDU-ČSL často diskutuji s mým otcem, je to jejich věrný volič, snaží se sledovat dění uvnitř. Mě ta strana vůbec neoslovuje.

    Nějaká paní shánějící podpisy na petici pro zákaz adopce dětí homosexuálními páry mě fakt nadchnout nedokáže. (Není přece podstatné, jestli je člověk homo,bi nebo hetero, ale jestli dokáže dát danému dítěti lepší zázemí než tety v děcáku. Tohle dokáží posoudit lépe odborníci, podpisy na petici od lidí, kteří si myslí, že homosexualita je odsouzeníhodná nemoc jsou výsměch). Zákazy potratů bych mohl pokračovat a skončit bych mohl třeba Vámi vyzdvihovanou vlastností, že byly v posledních letech u každého "průseru" na vládní úrovni.

    Mě jsou zatím nejvíce sympatické VV. Po dnešním rozhovoru v Právu s předsedou RJ jsou už asi 100% rozhodnut, že je budu volit. Neumažou se spoluprací s KSČSSD, ODS, vlastně nechcou do vlády. Chtějí 20 křesel, dostat se do výborů, rozkoukat se a tvrdě zevnitř parlamentní politiky poukazovat na ten hnůj. (Jestli lžou, a já jim právě nalítl se dozvíme během příštích měsíců)Točí se kolem nich spousty kauz, nedokáži rozlišit, co je či není pravda. Jestli na to máte nějakej trik, rád si nechám poradit.

    16.4.2010 20:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Trik? Ne ten nemám. Jenom jednu životní zkušenost - mantinely staví ten kdo je u vesla. (Jako reálný příklad bych uvedl poslední trapas s pokusem o kontrolu hospodaření šéfa NKÚ)
    Heron avatar 16.4.2010 20:14 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    No když už s tím někdo přišel:

    Ta paní Michaela Šojdrová v pořadu na ČT "Máte slovo" nepřímo naznačila, že v případě lesbického páru a případného úmrtí biologické matky, by to dítě nemělo zůstat s druhou ženou daného páru, ale měla by jej vychovat babička (matka biologické matky dítěte). Jinými slovy Šojdrová říká: odebrat dítě z rodiny, kde je dlouhodobě vychováváno a dát je k o generaci starší babičce.

    Tohle je zřejmě ta konzervativnost a důraz na rodinu.

    16.4.2010 21:38 anonym (zdravim pana Literaka)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ...často diskutuji s mým otcem, ...

    jak se ty casy meni, v mem mladi se s otcem nediskutovalo, vzprimene a bez odmluv se prijimaly rozkazy.

    'Diskutovat ....' to by o me otec prerazil zidli ...
    vencour avatar 16.4.2010 20:48 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Otázka pro příznivce Pirátů: kde myslíte, že dostaneme nejvíc hlasů, v jakém kraji/městě? Praha, Brno?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dent avatar 16.4.2010 21:00 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Zatím po vás není ani vidu ani slechu, takhle to na větší množství hlasů nevypadá.
    16.4.2010 21:05 anonym (zdravim pana Literaka)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    rika se - kdo si mysli nebo dokonce doufa, ze volbami se neco zmeni, by se mel nechat vysetrit. Ale tak jednoduche to neni. Je to v nas, jiz miliony let a je to, ostatne jako vsechno na teto planete a mozna i ve vesmiru rizeno temi dvema termodynamickymi zakony.

    Mily autor blogu se tedy take tak chova, snazi se a doufa, ze s vydanim minima energie dosahne max. vysledku. A tak, jak lide hazeli po staleti v kostele do kasicky a doufali, ze to bude stacit, aby se meli dobre, tak zrovna tak dnes hazi lide jednou za cas do takove podobne kasicky listky (ty penize si ti zvoileni uz vyzvednou jinde) a doufaji, ze to postaci k tomu, aby to ve spolecnosti probihalo k nejlepsimu.

    je to usmevne, ze se vlastne vubec nic nemeni, a lide i nadale doufaji. Existuji ovsem i situace, ktere maji zlomovy charakter. Pro me top byl ten okamzik, kdy nekdy v tom minulem blogu dal Dag do jednoho prispevku tu svoji animovanou mrkajici fotku. V tu chvili mi bylo jasne, ze je konecna a davam v tomto autorovu blogu za pravdu - skutecbne se to v posledni dobe sere. A zacal jsme abstinovat a lecit mou zavislost na tech blozich tady. Od te doby jsem ani jednou nevlezl do jilkova blogu a mohu rici, zije se nejak svobodneji.
    16.4.2010 21:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ale prdlačky! Autor tady ze sebe vyblil co si myslí, ulevil svému srdéčku a zabil čas, který by jinak trávil znuděným vyškubáváním zbytků vlasového porostu při čučení na po-ma-lou-nku se posouvající ukazatel stavu kopírování souborů.
    16.4.2010 22:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A dobře udělal. Dobrej blog! Hej smajík! :-) už je tam!
    16.4.2010 21:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Děkuji. Netušil jsem že budu pochopen. Vlastní fotka debilně mrkající. jde jít dolů? Jde, bohužel jde. Červené očka opilce v delírku, nebo červená stůj? Otravující pitomost vlastní sebeprezebatcí, Konečně normální reakce.

    Sám ten význam jsem už zapomněl, je to vuřt. Jo, také už ode dneška ignoruji fňukání uraženého dědy. Ale jinak mi to baví a zajímá. Já se zajímám. I po 12 hodinách práce.
    17.4.2010 00:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jasně mladíku, to bude bezva, když ty svý new age moudra kombinovaný s bigbítem, přenesete jinam. Hlavně tu vyváženost. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 21:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Volby změní.. zejména ten boj mezi pravicí a levicí... jojojojo!

    Aj zřel jsem jednou dvojci psů, kterak o kost se prali. Jeden táhl nalevo a druhý napravo. Mocně potahovali kořistí svoji. Kořist tato zatím v blozích a u piva řešila, zda lépe jí bude u psa nalevo či napravo. Končně na to přišla! A byla sežrána.

    A to vůbec vynechávám, že z druhé strany by bylo levo pravem a naopak.

    Amigo: pro sex není důležitá horizontální orientace, ale vertikální. (pro blbý, ne napravo nalevo, ale nahoru x dolu)
    vencour avatar 16.4.2010 21:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Asi před měsícem tu proběh odkaz na přednášku pana Kellera o tom, že ti chudí i "chudí" jsou udržováni ve vzájemném soupeření, aby si nedokázali vymoct celkovou lepší pozici. Stejně tak ve volbách se řeší nějaká blbost, ta rozhoduje.

    Tedy kořist či spíše ten plébs se nesjednocuje a nic se ve volbách ani v životě radikálně nemění.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.4.2010 21:54 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    čéče, já bych snad řekl ano. Jen si nemyslim, že je ti nějaké spiknutí, to je prostě proces. Prostě infantilizace společnosti. Ne nějakým manipulátoram, My sami. Koneckonců, pokud budpou čipy pod kůži, se schpoností napovídat co dělat a měnit myšleni, nebude potřeba donucování. Každý si na ně naspoří, aby je mohl mít.

    To infantilizací myslím zůstávánání v pozici člověka co čeká jak to doadne a co mu dají. Za to že si vybral. Tak, přesně tak jak říkáte.

    Áaáále, na druhou starny! I ten jeden hlas může spustit nějaký proces! Takže vzhůru! .... ale koho?
    vencour avatar 16.4.2010 22:04 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Možná chybí velkorysost a nadšení. Malé chyby přehlížet, vykostit velké. A pak teprve omezit malé.

    Kdo chce čeho dosáhnout v jakém horizontu, to se promítne ve volbách, ten na to slyší nebo chce slyšet. Aneb všichni slibují a všichni se chtějí nechat slíbit, slyšet. Kde se to protne? Nelze tomu nějak napomoct?

    Jo, nevěřim úmyslu, spiknutí, spíše neuvědomělému "ovčanství", to, že zapřičiňuje takový chaos, lenost a pohodlnost, ztráta zájmu o věci veřejné a ideálů., neztotožnění se s něčím trochu ušlechtilým.

    Mam pocit, že jedna strana se jako první ozvala a profilovala jako Socha svobody výrazně v našem světě. Musí dostat šanci si tu šanci zkaňkat po svém.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.4.2010 22:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Která to je? Já bych na Vás třeba dal, opravdu těžká volba,
    vencour avatar 16.4.2010 22:27 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Dejte, nedejte, Pirátům dávám hlas já. Svoboda internetu a zprůhlednění státních zakázek, na to slyšim.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.4.2010 23:26 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A bude to stačit, myslíš? :-)
    Kryptoměny a bločenka.
    Heron avatar 16.4.2010 23:49 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 01:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    E-zák, o vymyslel Ozzák? :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 16.4.2010 21:50 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Budu se smát, až i Zemanovci zakopou tvý křesťanský zmrdy do země... :-D
    16.4.2010 22:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A já se pro změnu budu smát až Zemanovci zkrouhnou tebe.
    16.4.2010 22:55 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    jeho nezkrouhnou, ti budou kostit jenom ty "bohatý"
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    16.4.2010 23:06 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ale zlato, ty se domníváš, že soudruh Zeman a soudruh Paroubek budou kosit bohatý. Ti přeci sami sobě stoličku nepodtrhnou. Museli by začít u sebe. :-) Jak říká MV Jyrka. "kdo z vás na to má?"
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 23:15 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Neboj, oni jsou sice bohatí, ale tak šikovně, abychom jim neviděli pod ručičky. Ale přes ty pracky budou plácat každýho, kdo by nejásal dostatečně nadšeně, že už nemusí platit 30 Kč u doktora.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 00:50 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Poplatky u lékaře jsou podle mého názoru výborná věc, a jsem pro. Za ty prachy by se do čekáren daly koupit automaty na lístek s pořadovim číslem a přibližnym časem, aby člověk nemusel trávit celej den v čekárně ;)
    belisarivs avatar 18.4.2010 14:20 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Cas nemas sanci odhadnout ani priblizne.

    Nekdo tam jde s kaslem pro omluvenku do prace, nekdo s necim jinym na delsiu dobu.

    Navic ty 30 Kc jsou reseni jenom pro obvodni lekare. Jakmile jdes do nemocnice, jdes tam proto, ze te tam obvodak uz poslal. Cili tady uz poplatky ztraci na vyznamu. Na operaci budes cekat +- stejnou dobu jako bez nich.
    IRC is just multiplayer notepad.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.4.2010 14:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Cas nemas sanci odhadnout ani priblizne.
    Hmmm, tak maj poláci v těch bednách asi křišťálový koule.
    Nekdo tam jde s kaslem pro omluvenku do prace, nekdo s necim jinym na delsiu dobu.
    LOL! Omluvenka do práce! :-D šlo o to, vyeliminovat důchodce s paralenem...
    Navic ty 30 Kc jsou reseni jenom pro obvodni lekare. Jakmile jdes do nemocnice, jdes tam proto, ze te tam obvodak uz poslal. Cili tady uz poplatky ztraci na vyznamu. Na operaci budes cekat +- stejnou dobu jako bez nich.
    No to jo, to samozřejmě bez diskuse...
    belisarivs avatar 18.4.2010 14:47 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Cas nemas sanci odhadnout ani priblizne.
    Hmmm, tak maj poláci v těch bednách asi křišťálový koule.
    Nikoliv. Tam jim radi Duch Svaty ;-)
    Nekdo tam jde s kaslem pro omluvenku do prace, nekdo s necim jinym na delsi dobu.
    LOL! Omluvenka do práce! :-D šlo o to, vyeliminovat důchodce s paralenem...
    Co je na tom k smichu?

    Ja proste obcas k doktorovi zajdu, ze mam kasel protoze na to nechci vybrat dovolenou, nemusel bych stihnout do konce mesice naddelat a navic politika firmy toto podporuje. proste je pro zamestnavatelel lepsi, kdyz jsem 2 dny marod, ale pak jsem fit nez abych tyden chrchlal a roznasel bacily.

    Aby bylo jasno, slovickem "obcas" myslim radove parkrat do roka. Nemam potrebu byt u doktora vylepeny co chvile.
    IRC is just multiplayer notepad.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.4.2010 15:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já zas nebyl u obvoďáka asi 12 let s nemocí, jen jednou pro neschopenku na zánět šlach v ruce (asi od honění), musim zaklepat, že mam fakt dobrou imunitu, chřipka mně sestřelí tak jednou za dva roky, tak to si vemu tři dny dovolenou, než abych běhal někde po doktorech, pak s neschopenkou atd.
    Co je na tom k smichu?
    No přece ta "omluvenka do práce" :-D
    Chytrex avatar 18.4.2010 16:20 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To musíš honit víc, ono si tělo pak zvykne..:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    Bluebear avatar 18.4.2010 16:55 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Kdepak, kloub vydrží jen určité zatížení za časovou jednotku, při přetížení dříve nebo později odejde.

    Dřinu strojům, jak říká jeden můj známý. A nebo (lépe) pomoc přítelkyně/přítele (podle osobního naladění).

    (Btw. vždycky, když čtu nebo vidím Harryho Pottera, vzpomenu si na kapitolu nazvanou "Hermione's Helping Hand", kde jsem se nemohl zbavit skutečně nemravných asociací.)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    18.4.2010 15:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Očividně nemáš o polském zdravotnictví moc přehled. Jeden můj známý co žil se svou manželkou v Katowicích by ti o tom mohl vyprávět. To u nás je to přes veškerou bídu oproti Polsku pořád ještě luxus.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.4.2010 15:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Budeš se divit, ale přehled o něm mam dokonalej. Ano, zdravotnictví je tam v totální smradlavý píči, ale mašinku na lístečky s přibližnym časem vizity tam v čekárně maj. ;-)
    16.4.2010 23:21 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    pro socany je bohatý každý, kdo se dokáže postarat sám o sebe a o vlastní rodinu bez štědré dotace sociálního státu a také se dokáže rozhodovat sám za sebe, aniž by respektovat a přijímal ty správné rady od státu nejmoudřejšího, přece ..

    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    17.4.2010 00:26 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A dvojice naklonovaných nakonec musí svoje jednostranné socanské kydy uplatnit, vypadalo to na pohodovou diskuzi....
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 00:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To máte z vlastní hlavičky, nebo z nějakýho barevnýho letáčku modrých strak? :-D
    17.4.2010 00:36 long long unsigned int
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pane Jílku, s těmahle mulťákama, to si hrajete s ohněm. Už takhle vám slušně hrabe a když k tomu přidáte roztrojení osobnosti... Nejdřív to byla sranda, ale ňák jste se v tom zabydlel a už se evidentně přestáváte kontrolovat. Jestli toho nenecháte, za tři tejdny vás najdou, jak se choulíte v nejvzdálenějším koutku postele ve vlastních sračkách a šepotáte si cosi pod vousy třemi různými hlasy.
    17.4.2010 01:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To je milá starost a když ještě jedna z těch trojjediných osob se mnou spí v jedné posteli, pak to by bylo aby mi z toho nehrabalo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2010 08:40 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    to už je trapný, dovolávám se svědectví osobnosti z tohoto serveru, která mne s Janem viděla naživo - Amígo to tedy nebyl Ale ta trojedinnost není dokonalá, s Janem se naprosto neshodneme v názorech na evropskou unii, ale i tak mu stále s láskou uvařím kafe (ne to od žida).
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 08:54 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    dovolávám se svědectví osobnosti z tohoto serveru
    Půjčili jste si Freshmouse, aby vám zpestřil váš nudnej a šedej sexuální život? :-D Jaký to bylo?
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 00:43 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Nevim co tady pletete Paroubka k Zemanovi pane jílek, nejdřív si něco přečtěte o tom, jako kdo propaguje politiku a pak pište takovýhle nesmysly. Zeman vždy propagoval takovou "středovou" sociální politiku (byla jiná doba, to je fakt), zatim co předvádí prasátka z ČSSD ruku v ruce s ODS, je čistej populismus a boj o udržení korýtek, politická orientace je vedlejší...
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 01:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    !!! ...o tom, jakou kdo... !!!
    17.4.2010 01:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jo jo, četl jsem. Takže soudruh Zeman nás přišel vytrhnout z levicového populismu. Dojemné. Jen těch sto miliard ročního deficitu za vlady soudruha Zemana bylo na co? V době konjunktury a pak další jeho následovník soudruh Špidla. "Zdroje jsou." Hmm, myslím, že rozdíl je jen v tom, že Paroubek si od Zemana nenechal foukat do kaše. V tom bude celý politický rozdíl.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 01:42 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne pane Jílek, Zeman ví jak se dělá sociální demokracie, ale sociálně demokratická politika nemá s politikou ČSSD skopo nic společného. Proč? Protože v našem státě, za našich podmínek, je neprosaditelná.
    17.4.2010 02:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Sociálně demokratická politika je politika založena na třídním boji. Tak tu skutečně nemusím. Zatím ji ještě neopustili.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 08:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pane Jílek, jste jak ukřičený dítě "Špenát je hnus i když sem ho nikdy nejed" a korunu tomu nasazujete tim, že si pletete ribíz s melounem. Tomu třídnímu boji jsem se fakt upřímě zasmál, o moderní evropské sociální demokracii (nespojovat s ČSSD) víte pramálo. za to ale máte u mě spíš plus, protože je vidět, že jestli vás zajímá politika, tak jen okrajové, zatimco většina lidí by jí nejrači nasrala do všeho...
    17.4.2010 08:47 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Tak to je zajímavé téma, Amígo, povídej, co je to ta "sociální politika", jak bys vysvětlil principy funkčního "sociálního státu", a jaký je rozdíl mezi programem "Zemanovců", "Paroubkovců" a "třešínek". Co je to ten "střed" v politice? PS: budu se do diskuse zapojovat z práce, jestli nestihnu, tak až večer.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 10:21 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jakej je rozdíl mezi těma jejich programama nevim, nečet sem je, necítím takovou potřebu. Politiku sociálního státu bych já podle sociálně demokratického modelu aplikoval ve třech bodech: reformu zdravotního a sociálního systému + plošné navýšení daně z přijmu (proti čemu by ale nejvíc lamentovali ti, pro který bych to celý dělal). To, že by se tak dělo bez dalších věcí, jako je třeba privatizace nemocnic, je ale i ten hlavní důvod, proč mi tenhle politickej směr nevyhovuje.

    BTW: co dělá normální člověk v sobotu v práci?
    17.4.2010 12:21 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Navýšit dań z příjmu? 48,6 % je málo? :-D Řešením není „zvýšit příjmy” zvýšením daní (protože se příjmy (ne příliš paradoxně) sníží), ale snížení státních výdajů.
    Kryptoměny a bločenka.
    17.4.2010 12:40 rita-gabriela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    normální člověk v sobotu v práci pracuje a pak má volno třeba v pondělí. Amigo, takže trochu dotěrných otázek vysypu: jak by měla vypadat reforma sociálního a zdravotního systému? V čem reformovat stávající systém? A pro koho si myslíte, že byste tyto inovace dělal? Proč by vám lamentovali? Když jdete po povrchu tématu, tak to vypadá velmi líbivě. Něco jako jednoduché řešení v životě. Ve skutečnosti se lidé chovají jinak. Jestliže se navýší přímé zdanění, ve skutečnosti stát odvede méně, protože lidé, kteří jsou schopní vydělávat peníze nad průměr (je jich "pouze" 3-5% z aktivní populace), hodně neradi dávají svoje peníze do černé díry státního rozpočtu, a pečlivě hlídají, kdy se jim vyplatí hradit jednoduchou a přijatelnou daň státu, a kdy se jim vyplatí zaplatit si odborníka, který mu dokáže od trestu za úspěch odpomoci. To samé úspěšné firmy. Tak se těším na Vaše odpovědi na mé zvídavé otázky.
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 15:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ...přijel sem z China Townu, rozjížděj se mi oči do stran, tak letim do hospody, tak jen v rychlosti: reforma: hlavně jde o změnu pojišťovacího systému na podobný tomu z poviného ručení. daně: no vžyť říkám, že by lamentovali, že je to díra - sociální sféra, dostali by daňový výhody za sociální programy pro zaměstnance, něco za něco.
    17.4.2010 17:14 rita-gabriela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    trochu soustředění by to chtělo, zdravotní systém podobný tomu jako u povinného ručení, bude se to měřit podle kubatury pupku? Amígo, naprosto nejjednodušší přece je platit ty nejnižší daně a o zbytku peněz si rozhodovat sám, a sám si investovat, spořit na důchod, utrácet si za co chci, než sebrat zaměstnancům a zaměstnavatelům co největší balík peněz, nechat je protéct přes předražený státní aparát, který jako nejmoudřejší z nejmoudřejších přece ví, kdo co potřebuje, a tak mu na to v rámci různých sociálních programů dá. A tohle je právě rámcově rozdíl mezi pravicovou a levicovou politikou. Levicová se snaží vybrat co nejvíce, a pak "moudře" - a jak moudře vidíme okolo sebe, rozdělovat z toho státního balíku anonymních peněz. Pravicový směr - vybere "na stát" co nejmíň a dá je na to nejpotřebnější (obecní samospráva, bezpečnost státu). Lidé jsou líní o penězích přemýšlet a říkají si "nějak bude, nějak to dopadne" a když na ně hlavně dopadne důsledek jejich lenosti a pohodnosti, tak řvou, ať stát dá, že je povinnen je zabezpečit. Jsou snad nesvéprávní? někdy mám ten pocit. Pasivní, odmítající zodpovědnost sami za sebe, odmítající zodpovědnost za své konání a nekonání.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.4.2010 01:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    sem už ožralej, zejtra odpovim ;-) Nechala mně šahat na kozy fakt hezká pani :-D
    19.4.2010 12:05 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Když roste ekonomika, tak v civilizovaných zemích moc chudých není, zvyšuje se zaměstnanost a rostou mzdy. Lidé jsou jako zaměstnaní v úplně jiném psychickém nastavení. Socani a komouši rádi straší a vymýšlejí problémy, protože to je pro ně kalná voda, ve které se dá skvěle lovit. Jakmilej je voda čistá, tak mají utrum. :-)

    Tedy pokud chudým znamená být, že nemám tři auta a méně než čtyři pokoje. :-) A k jídlu řízek jen šestkrát týdně a zbytek dne jako chudobný do sebe láduji uzený s bramborovým knedlíkem a dám si k tomu šest piv. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 18.4.2010 14:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne podle kubatury, ale podle stáří "vozidla" + system bonusů a malusů, za to jak moc využíváte služby zdravotnictví, už se to tu jednou řešilo a zkončili jsme tušim s celkem přijatelnym modelem kombinace poviného ručení a havarijního pojištění. Nízký daně, nejjjednodušší? Určitě, pro ty hrabaly co maj nahrabáno nejvíc, nejrači by neplatili nic. Jak sama říkáte, prachy musí protéct našim úřednickým gigantem a než nakrmíme celej ten molochoidní aparát, tak nám na ten sociální sektor nezbyde nic. Sociálním sektorem, nemyslim jen to, že by se stát měl postarat o svoje nezaměstnaný, ale hlavně o ty, co si sami pomoct nemohou, sirotky, invalidy, dlouhodobě nemocný, svobodnný matky bez ničeho. Je toho fakt hodně, namátkou, co třeba vězni a jejich resocializace? Váš striktně kapitalistickej systém by vás při neočekávanym životnim zvratu nechal na holičkách. Vemte si, že jste samoživitelka 45-55 let, máte dvě dorůstající děti, bydlíte v pronajatym bytě na periferii a makáte 20 let ve fabrice ve vedoucí dělnické profesi. Jednoho krásnýho dne si na schodech zlámete podpatek tak nešikovně, še je celý sletíte a skončíte na vozíku. Ehmmm, vlastně bez vozíku, bez peněz, bez šancí něco změnit a hlavně na ulici. To všechno díky tomu, že nějaká pani Nejtková udělala reformu ve striktně kapitalistickym stylu. Napadlo by mně určitě víc chytřejších a míň "napadatelnějších" případů, ale je mi tak blbě, že nemam ani tužku. Já se samozřejmě taky bojim dne, kdy naše ČSSD s převahou vyhraje volby, obsatí 60% křesel v parlamentu a zacpe mejma daněma všechny černý díry svý rozpočtový politiky, nicméně víc se bojim toho, kdyby se tenhle případ stal s ODS. Bojim se toho, že by na úkor růstu státní ekonomiky, trpěli ti co jsou až dole na tom sociálnim žebříčku (který jsem uvedl výše) jako je tomu třeba v Polsku, kde třeba čekáte na mamograf půl roku a děti v děcákách už v říjnu nemaj co žrát a musej se dělat veřejný zbírky. Podle mně by bylo ideální nechat vládnout 8 let liberálně středovou stranu, pak čtyři roky levici, nebo pravici a celý postup opakovat.
    18.4.2010 15:30 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne podle kubatury, ale podle stáří "vozidla" + system bonusů a malusů, za to jak moc využíváte služby zdravotnictví, už se to tu ... Jak sama říkáte, prachy musí protéct našim úřednickým gigantem a než nakrmíme celej ten molochoidní aparát, tak nám na ten sociální sektor nezbyde nic.
    Zrovna u toho zdravotnictvi je v Cesku limit na rezii zdravotnich pojistoven (tedy urednicky aparat) ve vysi tusim 2.5 % z prijmu na pojistnem. Zajimalo by me, kolik to je u komercnich zdravotnich pojistoven v USA.
    19.4.2010 09:09 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Amígo, klid. Ty příklady mě nedojmou. Protože vše co zde sypete je pouze přenášení osobní zodpovědnosti za vlastní život na stát. Jak jsem říkala, hlavním úkolem státu dle mého je zajistit bezpečnost vnější a vnitřní. Sociální politika i zdravotnictví jen v té nejnutnější míře. Sociální programy spíš v rukách obcí než státu. Jestliže nebudu muset posílat svoje vydělané peníze do černé díry "moudrého" státu, tak si sama poradím, jak s nimi naložím. Úraz je poměrně předpokládaná životní situace - může se na ní pojistit i ta matka od dvou dětí, aniž by jí to finančně zruinovalo. Těhotenství a děti? No ano, jednak dítě má svého otce, a ani jeden z nich nežije ve vzduchoprázdnu, také mají své rodiny. Celé naše slavné "sociální zabezpečení" je odklon od osobní zodpovědnosti a rodinné soudržnosti opět k natahování ruce k státu. Nejde o konkrétní příklady k dojetí, protože těma bych Vás "vyvážila" snadno, jde o princip. Princip osobní zodpovědnosti, za svoje zabezpečení, pojištění, úspory, rodinu. Nezapomínejte, že já s těmi penězi pracuji. Vidím jak se lidi chovají ke svým penězům a své budoucnosti. Neuvěřitelně lhostejně, pouze stylem "nějak bylo nějak bude" jdou pročůrávat svoje peníze na stěnu v hospodě.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    19.4.2010 09:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty dramatické příklady jsou právě tak dramatické, že je píší lidé, kteří buď nemají děti a nebo vyrostli v rodinách bez otce, případně se o děti nestarají, a nechápou, že děti mají oba rodiče. Že některé matky se rozvedly, protože čekaly mnohem větší štěstí, než mohly nakonec dostat.

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 09:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Můžu vás ujistit, že jsem vyrost v kompletní rodině a byl sem rozmazlovanej tak, že sem si ještě ve dvaceti nebyl sám schopnej vyřídit jakoukoliv věc. O to víc si cenim toho, kam jsem se dostal dneska pouze vlastním přičiněním. Ale každej nemá s výbavou genofondu takový štěstí...
    19.4.2010 11:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Protože jste vyrostl v celé rodině, jste schopný pochopit, že osobní odpovědnost za vlastní skutky je rozhodující. Jen máte naivní představy o tom, že za každým rozvodem musí být hrozné chování toho druhého. Především chlapa.

    Co se rozvodů týče, skutečných důvodů jako je závislost nebo týrání, těch je podstatně méně. Líbil se mi jeden psycholog, který se zabývá rodinou, když veřejně řekl, že ze sta případů co vyšetřuje obvinění mužů manželkami ze zneužívání a týrání malých dětí otci, nebo alkoholismu se prokáže tak jeden případ ze sta. Tohle je informace, která je možná mnohem víc vypovídající, než všechny truchlivé příběhy co znám. Zítra zde uveřejním svůj starší článek, "Manželky alkoholiků."

    Jinak v mé praxi jsem se několikrát setkal s tímto obviněním a nikdy se naštěstí neprokázalo. Dokonce v jednom případě byla žena stíhaná za křivé obvinění. Tím nechci říci, že se tyhle věci nedějí, dějí, ale není jich tolik jak si leckdy veřejnost myslí a ženy, tedy některé ženy tvrdí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 11:32 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jen máte naivní představy o tom, že za každým rozvodem musí být hrozné chování toho druhého. Především chlapa.
    A na to jste přišel proboha jak? :-O

    19.4.2010 11:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Uplně malinká provokace, ale je fakt, že tahle představa je také rozšířena. Když někdy poslouchám některé lidi, jak mluví o tom co mají doma, mám pocit, že žijí s netvorem jemuž není rovno. Pak se z něj vyklube občas, uplně normální přitroublý, ušlápnutý trouba. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    pavlix avatar 19.4.2010 19:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Tomuhle se říká úkrok stranou :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 09:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Madam, vám uniká základní fakt a to ten, že jako živočišnej druh jsme předurčený k životu ve smečce.
    Sociální politika i zdravotnictví jen v té nejnutnější míře.
    S timhle tvrzenim já absolutně nemůžu souhlasit. Vy, nebo já, jsme možná lidi, který za prdelí maminku (stát) nepotřebujou, ale nemůžete na svět koukat podle hesla "podle sebe, soudím tebe". To, že se ta pani z příkladu může za pár šupů připojistit, je sice pravda, ale ono to ve skutečnosti nevypadá tak jednoduše, tyhle lidi taky po zajištění těch nejzákladnějších věcí na konci měsíce nemaj co do huby. Já si nežiju zrovna špatně, rozumim co je to osobní zodpovědnost a podle toho se chovám, tyhle kapitalistický pindy bych moh mít taky, protože "já mam nohy v teple", ale já vidim dál než na vlastní dvorek...
    19.4.2010 11:51 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    a ty děti nemají otce? nebo máte pocit, že něčí životní náklady a dopady vlastních rozhodnutí má z moci zákona platit přes sociální systém někdo jiný?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:13 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    a ty děti nemají otce? nebo máte pocit, že něčí životní náklady a dopady vlastních rozhodnutí má z moci zákona platit přes sociální systém někdo jiný?
    Zas to jen povýšenecky paušalizujete, to přes ty vaše krásný očička fakt koukáte na svět takhle černobíle?
    19.4.2010 12:24 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    tohle ale není věcný argument do diskuse, Amígo. Jen proto, že jsem hodně světlá brunetka s modrýma očima a bujným výstřihen neznamená, že nežiju ve společnosti, nesbírám zkušenosti, a nemám svůj názor.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    takže všichni si za všechno můžou sami?
    19.4.2010 12:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    takže všichni si za všechno můžou sami?

    Skoro vždycky to tak je. Naštěstí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 12:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Když mám děti, jsem odpovědný do určitého jejich věku za to, že je vychovám, naučím je potřebným dovednostem aby obstály ve světě. Máma jim ukáže co je na světě hezkýho, utře jim slzy, když je třeba a oba rodiče jim vysvětlí, že pokud nemají hlad, neprší na ně a není jim zima, tak je na světě spousta krásných věcí a jinak o nic celkem nejde. Až dospějí, budou žít podle svých představ a za svoje. :-) Děti mám čtyři.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 11:58 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Amígo, vy tady uvádíte jeden hypotetický příklad. Já pracuju s lidma a jejich penězi. Vím jak se fakticky ke svým penězům chovají, za co je utrácejí. Těch opravdu sociálních případů je opravdové minimum. O to víc jsem zažila lidí, kteří mají na cigára, mají na chlast, ale nemají na to, aby koupili dětem jídlo nebo boty, a natahujou ruku po státu, ať dá na jejich děti. Nebo nemají co do huby, ale koupí si vysavač za 80 tisíc protože ho má sousedka. Půjčí si na dovolenou, protože jak by to vypadalo, kdyby nejeli. Peníze mít nebo nemít je pouze pocit. V tomto státě opravdu nikdo neumírá hlady.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:10 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jo, to se ale bavíme o sociopatech, představa, že se takhle chová 80% populace je sice děsivá, nicméně tyhle lidi jste to naučili prakticky vy, lidi so se zabejvaj jejich penězma. :-D Pro mě je tohle základní sociální návyk, nejdřív zabezpečim co musim, nechám si rezervu a chlast s cigárama je až na poslednim místě. Díky tomu, ač dva měsíce bez přijmu (i bez podpory) můžu chlastat, kouřit a ještě chvíli to takhle potáhnu, dokud si nenajdu vhodnej zdroj příjmů. ;-) Berte to jako nahrávku na smeč... :-D
    19.4.2010 12:17 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ti lidé velmi rádi přijali možnost, že se někdo postará. Si tedy myslej. Jenže pak dojde na lámaní chleba a zjistí, že nepostará. A pláčou. Pokud někdo má rezervu, jako třeba já na rok. Aspoň tedy něco jako minimální mzdu na měsíc, tak to je z nich málokdo. A jestli na mě někdo chce, abych těmhle lidem přispíval na jejich úlety, protože jsou "sociální případi," tak klidně a rozhodně řeknu ne!
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:27 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já mam třeba kamaráda, kterej si tak dlouho pučoval, že už si na splácení svejch dluhů nemá od koho pučit, vytloukal klín klínem a dneska je v pr..., má dvě práce a splácí jak blbec, protože je to blbec! Nicméně nešlo mi o to, řešit něčí konkrétní problémy, jde mi o to, zabezpečit, aby člověk nepad až na úplný dno, když se mu stane nějakej životní zvrat, aby se moch vyhrabat zase zpátky. Pokud ho necháte propadnout až dolu, tak už se nikdy nevyhrabe a když, tak ne tam kde byl. O tom je sociální system, ať už si to posral sám, nebo ne.
    19.4.2010 12:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Kámo, takových lidí vídám dnes a denně kolem třiceti. Nakonec se ukáže, že jsou si schopni pomoc z toho dna sami. Jen jim "stačí říct říct" kudy z tý prdele vede cesta ven.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:47 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Takový lidi jako ten můj známej jo, ale sou lidi a těch je podle mně většina, co když dostanou přes prsty, tak sou v prdeli, protože nevědi co maj dělat a většinou vyberou špatně, nechci je jako stát zbytečně vycpávat dávkama, jen nechci aby propadly až na dno, protože potřebuju mít zdravou a funkční společnost.
    19.4.2010 13:08 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    amígo, a jak chceš z takový nesamostatných nezralých a nepoučitelných jedinců vystavět "zdravou společnost"?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 14:30 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Přesně podle vašeho hesla, nikdo mi lepší materiál nedá, musim si poradit s tim co mam. Tim že je nechám pochcípat hlady si nepomůžu...
    19.4.2010 14:38 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Amigo, jestliže člověk má hlad, tak vymyslí, jak se nasytit. viz. Bible (nepřesně) "když dáš rybu nasytíš na den, když naučíš chytat, nasytíš po celý život". U nás nikdo hlady neumírá.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 14:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No, ale i tak jedeme furt ze státního rozpočtu. :-D Když je za státní prachy naučim udělat si prut a nakopat žížaly, tak mi ty ryby stejně budou tahat ze státního rybníka...
    19.4.2010 15:00 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    nerozumím tomu. Státní rozpočet. To nejsou anonymní prachy, to jsou ty prachy, který vidíte na kolonce "spotřební daň", "DPH", "daň z příjmu", "sociální pojištění"... Takže nejsou "státní prachy", ale naše prachy. A není mi jedno za co se utratí. A věřte mi, že každý je schopný najít si pomocnou ruku na konci své vlastní paže. Tak jako říká Jan ve svém oboru "oni vědí kde mají hledat pomoc". Mám takový pocit, že u Vás pozoruju stejný schéma myšlení jako u zachránců v Janových příbězích. Jane, najdeš prosím ty blogy? Určitě rychleji než já.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 15:21 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne, to nejsou vaše prachy, už to jsou státní prachy. :-D
    19.4.2010 14:41 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Amigo, skoro každý člověk, když ho život přitlačí je schopný najít řešení. tak asi jeden z 10 000 to nesvede.

    Tak tolik neprojevujte pýchy a nedělejte z lidí větší blbce než ve skutečnosti jsou. Lidé jsou skutečně schopni se o sebe postarat a nepotřebují na to Jirku Paroubka a další soudruhy. Ti jim umí peníze vzít, nikoliv je naučit je vydělat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 15:03 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    LOL! Nevim proč do toho pletete Parobka a jeho oranžovou ODS.

    BTW: Jeden z deseti tisíc to nesvede?! Jsem ochotnej přistopit na dohodu, že jeden z desíti...
    19.4.2010 12:22 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Amígo, jakých sociopatech? Takže zodpovědost za jejich chování má někdo jiný než oni sami? Oni sami si nedovedou spočítat, na co mají a na co ne? Nahrávku na smeč nepotřebuju, tady se bavíme o nutnosti šíře sociálního státu. našla jsem na netu jednoduchou kalkulačku, tak si to spočítejte sám, až budete mít děti, kolik od státu dostanete, a kolik vám stát sebere z výdělku Jde o základní princip, buď se lidi stále chovají jako nezodpovědné děti odevzdávající naprostou většinu svého výdělku anonymnímu státu, který "moudře" rozhoduje, a nebo se chovají zodpovědně, a sami chtějí o svých penězích rozhodovat. Ono totiž jde pořád o ten samý balík peněz, otázka je, kdo nad ním bude mít kontrolu. To jediné mě defacto zajímá, kolik zaplatím daní. A volím podle toho. Vše je o tomto jediném principu. velmi zajímavě popsané od Večeři "sociální stát - východiska a přístupy".
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:36 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    tak si to spočítejte sám, až budete mít děti, kolik od státu dostanete, a kolik vám stát sebere z výdělku Jde o základní princip
    Madam, s přídavkama na děti na mně nechoďte, vy víte, že o to mi nešlo, to už se zas bavíme o "rozdávání" a né o "službách" který od státu dostanu. Nejlíp sem to asi definoval o trochu výše, svojí reakcí na pana Jílka o "propadávání".
    19.4.2010 12:50 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    o co šlo? o sociální stát, od začátku. kdy jsem se ptala, jak si ho představujete. My výdělečně činní totiž tyhle srandy platíme. A platíme teď současný důchodce. Víte kolik na nás zbyde "státního" důchodu? Ekvialent současných 2.000 Kč. Takže to co si dneska koupíte za 2 litry, v důchodu budete mít od státu naprosto na všechno. Průměrně. A prostor pro vybudování si vlastního finančního polštáře je omezený tím, kolik nám po přímém zdanění zůstane. Proto mě zajímá skutečná výše přímých daní, a jak ji mohu ovlivnit. Nepřímé daně totiž mohu ovlivnit.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 12:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Sociální stát to jsou přídavky na děti?
    19.4.2010 13:30 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    a co je to podle vás sociální stát? tento stát platí: přídavky na děti, porodné .. ale co to budu citovat podívejte se sám
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 14:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ...a já vám chtěl ukázat svojí sbírku pivních láhví, ale to je rači dojdu hned vrátit...

    Jinak, díky za link, je tam spousta zajímavýho čtení, např. to v čem se tady s váma furt plácám:
    Národní program Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení
    
    Předložený materiál navazuje na usnesení vlády č. 101 z 19. ledna 2009,
    kterým vláda schválila postup zabezpečení Evropského roku boje proti
    chudobě a sociálnímu vyloučení – tzv. „Evropský rok 2010“ v České republice.
    Cílem Evropského roku 2010 je potvrzení závazku Evropské unie
    ovlivnit odstranění chudoby do roku 2010.
    
    Evropský rok 2010 má sledovat čtyři základní cíle:
    
       1. uznání práva lidí žijících v chudobě na důstojný život
       2. zdůraznění odpovědnosti každého jedince za boj proti chudobě
       3. podporu soudržnější společnosti
       4. opětovné potvrzení politického závazku EU bojovat proti chudobě a sociálnímu vyloučení
    
    19.4.2010 15:30 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No, skvělá evropská byrokratická deklarace, vy jste si v tom našel svý a já taky. Podívejte se ale na ty typy sociálních dávek a podpor. jejich výši. Náklady na aparát na jejich přerozdělení. Ohl. EU je to obzvlášť teď zajímavéjak ta si s chudobou dokázala poradit. S Janem jsme na tohle téma hodně diskutovali, svůj názor možná napíše zde, ale já si díky tomu našla tenhle rozbor jako ekvivalent pádu Říše Římské. V tomto příspěvku na první pohled motám trochu páté přes deváté, ale vše stejně točí okolo peněz, kdy jedni odmítají živit druhé. Také zapomínáte na přirozenou solidaritu. Lidé jsou solidární, ale této přirozené solidarity a soucitu je zákonem vynucená sociální daň zbavuje.

    Ještě jeden článek Janovi pro radost. Ještě jeden článek Janovi pro radost.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    19.4.2010 15:32 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    tady jsem smotala trochu věcí dohromady, tak navrhuju odpověď do nového vlákna. ten odkaz na článek o euru a krachu řecka vkládám z toho důvodu, že EU super deklaruje, ale sama padá na úbytě.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 19.4.2010 16:16 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Madam, hrozně rád si to přečtu, ale při posouvání stolu sem si utrh o hranu kabel od modemu (6z8) a musel sem to letovat, protože nemam erjéčka. Tzn., že už sem měl bejt dávno v hospodě a přečtu si to večer, nebo až pak po LinuxExpu ;-)

    Jo! A nedělejte si starosti, tim že jste to smotala, mi si to v hospodě smotáme taky. ;-)
    17.4.2010 09:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já se fakt živím úplně něčím jiným než zkoumáním "nových, moderních směrů sociílní demokracie." Tedy jen jestli to nejsou stará střeva v novém balení? Zatím mi to tak připadá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 12:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Špenát sem jed a je to hnus. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    19.4.2010 13:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Špenát je dobrej, když je dobrej. Bohužel pro spoustu lidí špenát = protlak.
    Quando omni flunkus moritati
    =^..^= AmigaPower® avatar 17.4.2010 00:33 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Nebudeš, protože tebe v tom případě taky :-D
    16.4.2010 22:55 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    KDU-ČSL byla kdysi solidní strana. Za Josefa Luxe. Dala se volit. Dnes ne, nejsou nikde. Prostě zmeškali dobu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 23:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Tak v tom se neshodneme.
    16.4.2010 23:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Je mi to líto, šestnáct let jsem je volil. Naposledy před čtyřmi roky.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2010 01:00 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Můžeš říct konkrétní důvody, proč byl JL (potažmo KDU-ČSL) solidní?
    17.4.2010 02:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Protože v žádném případě nemohl jít na kandidátku někdo, kdo byl komunistou. Kdyby třeba byl sebevzdělanější a bohatý, tak se na kandidátku KDU nedostal. S podporou rodin to Lux myslel vážně. Jinak byl to velmi šikovný politik a uměl si udržet odstup a nenechat se do ničeho namočit. To solidní lidé opravdu umí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.4.2010 23:17 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Promiň, ale četl jsi ten jejich volební program? Stejné populismy jako jinde, bohužel. A podbod bodu devět mě dojal:
    dokončit urychleně ratifikaci Lisabonské smlouvy
    A bod 16 pokračoval:
    Recepty k řešení problémů současného světa včetně mezinárodní finanční krize můžeme najít jedině společně v Evropské unii, která bude stabilní, rozhodná a akceschopná; ne v Evropské unii nestabilní a rozhádané.
    Nevím, jestli se během následujících let něco v EU změní k lepšímu (osobně pochybuji), ale trend za dobu existence unie a jejích předchůdců není moc pozitivní; tady jsou aspoň výsledky posledních dvou desetiletí + srovnání se zbytkem světa (v knize Jak vystoupit z EU jsou ještě zajímavější grafy): Evropský plán „dohnat a předehnat“ nevyšel (článek doporučuji přečíst). A Euro vážně není výhra. A k Lisabonské smlouvě už bylo řečeno dost a myslím, že obrázek si mohli udělat všichni.

    Mimochodem, co asi lidovci myslí bodem 15 „Bezpečný internet”? :-D

    Co tě vlastně na KDU-ČSL láká? Když si tu stranu tak rekapituluji, tak jsem se to z blogpostu vlastně vůbec nedozvěděl. S řadou zmiňovaných věcí souhlasím, to ano, ale na leccos mám i názor odlišný. Osobně mám něco proti všem současným parlamentním stranám a z ostatních stran mě oslovili pouze Svobodní, kteří mají celkem jasné cíle, neplácají jen tak z vody a současně se neorientují jen na některé dvě tři vybrané oblasti jako jiné menší strany, ale jejich programové cíle jsou celkem komplexní. Minimálně pro mě je to velmi zajímavá strana.

    Jo, ještě k té unii: doporučuji přečíst knížku Jak vystoupit z EU od Petra Macha, protože dokáže otevřít oči i těm, kteří do té doby naše tamní členství tvrdě obhajovali.
    Kryptoměny a bločenka.
    16.4.2010 23:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jo. Četl a zastávám stejný názor, že jedině sjednocená Evropa má budoucnost. Stačí? A vzhledem k tomu, že ze všech stran je KDU-ČSL nejméně vzdálená tomu co bych si sám představoval, hodlám ji podpořit svým hlasem.

    Výsledky činnosti zástupců ČSSD, ODS i KSČM jsem měl možnost vidět z těsné blízkosti pět let. A děkuji, nechci. Leo Luzar (KSČM) měl sice hodně poblázněné nápady ale linux ze strojů úředníků na Ovajih vymýtil až Miklas (ODS). Na úřad přišel s aureolou neúplatného. Dnes si už vrabci šuškají své. Když se nedávno Sibinskému (současný starosta - ČSSD) prý někdo pokusil podpálit káru, tak mě hned napadlo, zdali to nebyl nějaký zavilý linuxák.
    Bluebear avatar 16.4.2010 23:34 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    faktem je že KDU-ČSL byla prozatím vždy stranou, která měla ve volbách svých pár procent jistých.

    To je pravda, ale svědčí to jen o tom, že mají schopnost udržet se ve vládě. Nevypovídá to nic o schopnosti efektivně vést stát.

    Kdo se chystá dát svůj hlas TOP09 nebo VV je podle mě stejný blázen

    Takže podle tebe každý, kdo chce zkusit něco nového, i když třeba riskuje, je blázen? To bych na fóru plném techniků, dokonce v relativně mladém oboru, radši neříkal; některých lidí by se to mohlo dotknout.

    Jejich představy o zdanění nepostihují jen špičky, ale řežou na mnohem nižší úrovni, což na druhou stranu může poskytnout mnohem solidnější balík financí, než pár oholených milionářů.

    Podívej se v kalendáři na den daňové svobody. Už teď je za polovinou roku; tedy stát sám spotřebuje na svůj provoz víc než polovinu veškeré produkce svých občanů. Každá strana, která hodlá zvyšovat daně, ať už jakékoli a komukoli, v této situaci nutně vede zemi do krachu, protože z lidí nikdy nemůžeš dostat víc, než kolik skutečně vytvoří - a přitom už teď jim bereš víc než půlku, a přesto se země propadá do dluhů!
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    16.4.2010 23:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Někteří lidé musí zažít krach a debakl, aby uvěřili, že život na dluh, je prostě život bez budoucnosti a destruktivní. Bohužel. Je jich dost, kteří jsou inteligentní a čím víc jsou inteligentní, tím víc používají svou inteligenci k tomu aby se udrželi ve starých chybách. Nikoliv k tomu aby našli jiné výhodnější možnosti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    17.4.2010 00:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Otázkou je komu a jak bereš. Já budu mít radši jednu 60% daň, než tři prdele daní nepřímých které někdo obejít umí a jiný ne. Právě tyto nepřímé daně šroubují nahoru ceny a přímo ponoukají k černotám a nejrůznějšímu obcházení. To pak zas vede jen k tomu že se tento úbytek pokoušejí kompenzovat dalším navýšením.

    Bordel jaký panuje v našem daňovém systému jen umožňuje úspěšně mlžit a vyvolávat zmatek ve kterém se ztratí kde co. Nemluvě o tom, že tím zajišťujě slušnou obživu pěkné řádce lidí.

    Na vás nejde hrůza z toho, že na samotný chod systémů pro přerozdělování peněz se jich spotřebuje několikanásobně víc, než kolik se jich přerozdělí? Nebylo by rozumější, kdyby ty baby co sedí na nejrůznějších úřadech zabývajících se přehazováním peněz mohly být v klidu doma a věnovat se harantům?
    17.4.2010 00:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Bylo, jenže to by spousta těch intelektuálů neunesla, protože oni mají jiné vidění světa a hledali by potíže v tom, že ty ženský, co by byly radši doma, (ne tedy všechny) v čem jsou diskriminovaný a chtěli by je osvobodit.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Bluebear avatar 17.4.2010 00:36 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já budu mít radši jednu 60% daň, než tři prdele daní nepřímých které někdo obejít umí a jiný ne.

    60% daň z čeho? Ze mzdy? Všichni zaměstnanci začnou brát většinu mezd načerno. Z obecného příjmu? Jak ho změříš, když víš, že lidi tě budou klamat?

    Nepřímé daně se zavádějí ze dvou důvodů. V prvé řadě proto, že se obcházejí hůř (DPH jako zákazník zkrátit prostě nemůžeš, jako obchodník bys musel falšovat celé účetnictví a to se hůř skrývá). V druhé řadě proto, že nejsou tolik vidět.

    Jistě, každou daň je nakonec možné obejít. Snad s výjimkou takové té, kdy každou vesnici obejdou drábi s katem a každý odevzdá buď deset zlatých, nebo ho rovnou na místě zbičujou, odvedou do šatlavy nebo prodají do otroctví. Dnes by se šlo inspirovat filmem "Absolom": zde je celá populace promořená virem, na který není lék, ale existuje vakcína zastavující jeho postup. Ta se ale musí brát znovu a znovu. Místo peněz se platí časem, za který dostaneš další dávku. Vyčerpáš-li svůj kredit příliš, nedostaneš vakcínu včas a zemřeš. Tohle neošidíš. :-)

    Na vás nejde hrůza z toho, že na samotný chod systémů pro přerozdělování peněz se jich spotřebuje několikanásobně víc, než kolik se jich přerozdělí?

    Ale to je přece nevyhnutelná vlastnost daňového systému s vysokou zátěží. Otevři libovolnou učebnici makroekonomie a najdeš tam všechny potřebné vzorce. Čím vyšší je daňové zatížení, tím více zdrojů spotřebovává systém na svůj vlastní provoz. Je to logické: čím větší daně vybíráš, tím více lidé podvádějí a tím více kontrolorů a výběrčích potřebuješ, abys to celé udržel v chodu. Kromě toho s množstvím peněz v systému roste korupce, protože vzrůstá motivace státních úředníků, aby část těch peněz využili pro sebe (neboť čím jsou větší daně, tím větší je společenská výhoda toho, kdo je vybírá, proti tomu, kdo je dává).
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    17.4.2010 00:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Když zaměstnavatel vykáže že v nákladech vydal na mzdy x peněz, tak se lze velice jednoduše dopátrat kolik se má odvést na dani. Jaký by mělo pro něj smysl dávat zaměstnancům peníze bokem, když by tímto způsobem defacto snižoval svůj zisk?

    Ano ty jako zákazník DPH zkrátit nemůžeš, takže ho pěkně zaplatíš. Ovšem co se s těmi financemi děje dál připomíná džungli.

    Ad ty daně - ne čím vyšší daně vybíráš, ale čím víc nejrůznějších daní vybíráš. Drobná nuance, ale nebetyčný rozdíl.
    17.4.2010 14:34 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Když zaměstnavatel vykáže že v nákladech vydal na mzdy x peněz, tak se lze velice jednoduše dopátrat kolik se má odvést na dani. Jaký by mělo pro něj smysl dávat zaměstnancům peníze bokem, když by tímto způsobem defacto snižoval svůj zisk?

    Tohle je naivita nejvyššího řádu. V některých oborech mnoho lidí pracuje buď kompletně načerno, nebo oficiálně berou minimální mzdu a další peníze dostávají bokem. Proč to tak je? Že by zaměstnavatelé byli hloupí a tímto nelegálním jednáním si snižovali zisk? Dává to smysl?

    17.4.2010 00:21 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Podívej se v kalendáři na den daňové svobody. Už teď je za polovinou roku; tedy stát sám spotřebuje na svůj provoz víc než polovinu veškeré produkce svých občanů.
    Podivej se na realna ekonomicka data ČR: HDP je cca 3.5 bilionu Kc, rocni prijmy statniho rozpoctu cca 1 bilion Kc. Takze nikoliv polovinu produkce, ale cca 30 %. Navic zhruba 300 miliard Kc z toho jednoho bilionu jsou penize na duchody. Ty lze tekzo povazovat za 'naklad statu na svuj provoz'.

    Odpovidajici cast produkce pracujicich obcanu bude presmerovana k starsi generaci pri jakekoliv forme duchodoveho zabezpeceni, ktera zachova starsi generaci odpovidajici zivotni uroven. Tedy u takoveho transferu je dulezitejsi se spis koukat na jeho rezii, nez na jeho absolutni vysi.
    17.4.2010 12:50 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    +1

    A podobne bychom mohli analyzovat i dalsi (rozsahle) kategorie statniho rozpoctu.
    17.4.2010 13:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty lze tekzo povazovat za 'naklad statu na svuj provoz'.
    Samozřejmě že jsou to náklady na provoz státu. Jestliže se stát rozhodl, že bude lidem, co už nemohou pracovat, dávat peníze, je to náklad jako každý jiný.
    Odpovidajici cast produkce pracujicich obcanu bude presmerovana k starsi generaci pri jakekoliv forme duchodoveho zabezpeceni, ktera zachova starsi generaci odpovidajici zivotni uroven.
    To není pravda. Při zavedení důchodového systému "každý má, co si našetří" se žádné přesměrovávání nekoná. (Tím nechci říct, že takový systém je nejlepší, podle mě je vhodné doplnit ho přesměrováním "rodiče živí vlastní dobře vychované děti")
    Quando omni flunkus moritati
    17.4.2010 15:19 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Samozřejmě že jsou to náklady na provoz státu.
    Je to naklad statu, ale urcite to neni naklad na provoz statu, stejne jako mezi naklady na provoz statu nepatri naklady na investice statu. Je to proste jiny typ nakladu.
    To není pravda. Při zavedení důchodového systému "každý má, co si našetří" se žádné přesměrovávání nekoná.
    Presmerovani produkce ekonomiky by se konalo uplne stejne, akorat by nebylo rizene politikou. To zbozi, ktere starsi generace spotrebuje, vyprodukuje soucasna ekonomika, nebylo vyprodukovano v dobe, kdy si ti lide setrili. Dopad na podil pracujicich na produkci ekonomiky by byl podobny (pri zachovani stejne zivotni urovne senioru), akorat by produkce smerovana k seniorum byla financovana jinou cestou (zmenil by se pomer mezi tim, jak se produkce rozdeli mezi praci, kapital a zdaneni).
    17.4.2010 14:40 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Podívejte se na http://www.youtube.com/watch?v=EJZzNKOlQGA Není tam nic objevného, ale je to podané srozumitelně a jednoduše.

    K původnímu textu: já buď půjdu ZAhodit hlas Zeleným nebo do TOP09. Na SZ je mi sympatické nezkorumpovanost a ochrana životního prostředí (kterou na rozdíl od většiny považuji za úspornou). Vadí mi blbnutí s menšinami a časté odskoky doleva, proflákané volební období. U TOP09 mám sympatie k programu založeném na vyrovnaném hospodaření, očekávám ale stejnou míru korupce jako u ostatních parlamentních stran.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    17.4.2010 15:04 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Na SZ je mi sympatické nezkorumpovanost a ochrana životního prostředí (kterou na rozdíl od většiny považuji za úspornou).

    SZ životní prostředí nechrání a už vůbec ne úsporně. Podívejme se na jejich hlavní ekologické "úspěchy" - větrné elektrárny, solární elektrárny a biopaliva. Výsledek je ve všech případech stejný - nákladné fiasko, které přináší víc škod než užitku. Jsou to hlupáci, kteří nejsou schopni domyslet důsledky svých vizí.

    corwin78 avatar 17.4.2010 15:14 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ale jistě, že jsou schopni domyslet důsledky. Ty jsou domyšleny velmi dobře. Výsledkem toho snažení přece je, aby se spolu se svými kamarádíčky řádně napakovali na předražené elektrice ze solárních elektráren a ze stavby větrných elektráren. Z ekololgie se v posledních letech stal pěkny byznys. Ekologie je důležitá, a to velmi, ale musí jít ruku v ruce s rozumem a ekonomikou. Co se týká energie, dokud nevymyslíme něco lepšího, tak je zatím jedinou cestou jádro. Můžeme (a musíme) šetřit jak chceme, ale energetické nároky naší civilizace prostě porostou a to obrovsky.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    17.4.2010 15:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To je pravda, kromě naivních hlupáků se v SZ vyskytují i pragmatičtí vychcánkové. Dvojice Bursík-Jacques to ilustruje naprosto přesně.
    18.4.2010 09:33 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Podívej se v kalendáři na den daňové svobody. Už teď je za polovinou roku; tedy stát sám spotřebuje na svůj provoz víc než polovinu veškeré produkce svých občanů. Každá strana, která hodlá zvyšovat daně, ať už jakékoli a komukoli, v této situaci nutně vede zemi do krachu, protože z lidí nikdy nemůžeš dostat víc, než kolik skutečně vytvoří - a přitom už teď jim bereš víc než půlku, a přesto se země propadá do dluhů!
    Proč lžeš?
    18.4.2010 19:55 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    každý, kdo chce zkusit něco nového, i když třeba riskuje, je blázen
    Noveho? V TOP09?

    :-D
    18.4.2010 09:24 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Na kandidátce těchto stran se vždy našlo pár osob, které znám jako parchanty. Dle mého soudu tyto "nové" strany loví především v řadách naivních prvovoličů. Ti totiž většinou volí srdcem a ne hlavou. Ovšem volební preference by neměly vznikat na základě emocí, ale suchých fakt. Dejte si tu práci, koukněte na jejich volební programy. Já chci podporovat stranu, kterou zajímám jako občan, ne jako volič.
    To bych se na vašem místě skutečně styděl psát vzhledem k tomu, jak například místopředsedkyně KDU-ČSL Šojdrová svou mimořádně povýšeneckou fiskulí ve veřejnoprávní televizi urazila všechny nebiologické adoptivní rodiče, jako by rodiči byli jen biologičtí rodiče, a jak navíc sprostě lže ohledně výzkumů sexuálních menšin či je není schopná pochopit, což by jako předkladatelka části programu pro rodiny rozhodně měla. Ve skutečnosti se tato dáma jeví jako úplně blbá.

    Šojdrová lesbické matce: Prosím vás, jaký vy jste rodič?

    Chat s osobností Michaela Šojdrová (Týden.cz)
    18.4.2010 11:12 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Co to je "fiskule"?
    24.4.2010 11:03 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Floskule. Pardon, přepsal jsem se.
    18.4.2010 11:52 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pěkná kamufláž - zahrnout pod neutrální výraz nebiologický adoptivní rodič homosexuálního partnera. Pokračujte dále ve své svaté válce za práva homosexuálů a mohu vám zaručit, že tím vyvoláte pěknou averzi vůči všem homosexuálům.
    24.4.2010 10:50 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pokud bys měl dostatek intelektu na to si ten pořad pustit třeba ze záznamu z internetu, věděl bys, že přesně v této poloze Šojdrová argumentovala "jaký vy jste rodič prosím vás". Proti tomu se zprostředkovaně ohradil i administrátor diskusí na Aktuálně.cz pan Stejskal, který si s manželkou adoptoval děti. Kromě toho vhodně poznamenal, že argumentuji fakty proti víře a předsudkům. Více nemá smysl s tebou diskutovat, protože vůbec nevíš, která bije. Hlavně, že máš potřebu do toho žvatlat se svou demagogií, jakoby snad homosexální partner nebyl nebiologický adoptivní rodič, když to považuješ za kamufláž.
    24.4.2010 10:53 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A averze homofobů mi nevadí. Problém ve společnosti představují oni, protože jenom uměle vytváří problémy tam, kde žádné nejsou, nikoliv homosexuálové. Až příští rok Nejvyšší soud USA povolí manželství homosexuálů, povíme si více.
    24.4.2010 10:56 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A mimochodem to, že je KDU-ČSL v několika posledních průzkumech pod hranicí volitelnosti stejně jako zhruba v polovině krajů, kde se nedostala ani do předvolebního vysílání Otázek, mi dělá neskutečnou radost. Přišel čas odstranit zpátečnické středověkě myšlení z parlamentu.
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.4.2010 11:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano, to se také těším... :-D
    24.4.2010 13:54 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A na vašem místě bych se mimořádně styděl doporučovat k volbě stranu, jejíž rodinnou politiku připravuje natolik nevzdělaná, nekompetentní a povrchní dáma jako Šojdrová, která blábolí o tom, čemu vůbec nerozumí. Je to na vážné zamyšlení. Ale koneckonců se ani moc nedivím, že jste její volič. Vrána k vráně...
    25.4.2010 10:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pitomeš zase ukradl saniťákovi klíče od klece a dostal se k počítači...
    Quando omni flunkus moritati
    26.4.2010 22:13 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Co to zase kecáš, blbečku? Na reakci na konkrétní věci se nezmůžeš?
    18.4.2010 19:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    KDU-CSL... to jsou ti,co hlasovali pro 16 z 18 rozpoctu samostatne CR? Jo, tak to jo, to bude zachrana...
    18.4.2010 20:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Státní rozpočet to je pouhý plán jak rozfrcat prachy v následujícím roce. S tím jaká pak bude závěrečná bilance nemá v podstatě nic společného.

    Jeho nepřijetí vyvolá maximálně to, že se jede na rozpočtové provizorium, což je možná daleko horší varianta, neboť veškeré instituice na rozpočtu závislé jsou pak v nejistotě kolik peněz si vlastně vůbec můžou dovolit utratit.

    V praxi to znamená, že první polovinu roku se škrtí kde co a v závěru roku se vyhazujou megaprachy za kdejakou hovadinu, jen aby byl "plán" splněn. Není-li totiž plán splněn, a náhodou někdo nějaké prachy ušetří, tak jich dostane následující rok o to méně. Paradoxem je, že ušetřené prachy se nemohou převádět do následujícího roku, ale musí se vrátit.

    Každý kdo blokuje přijetí rozpočtu - byť by vypadal sebehrůzněji - by tak zasluhoval zmrskat. Dle mého soudy by bylo nejefektivnější aby v případě že by nedošlo ke shodě v navržených změnách k určitému datu, byla automaticky akceptována první předložená verze rozpočtu.

    Opoziční strany by tak byly donuceny - v případě že by skutečně chtěly nějakým způsobem rozpočet ovlivnit - hledat přijatelná kompromisní řešení, protože v opačném případě by jim hrozilo že ostrouhají zcela.
    19.4.2010 08:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Coz nic nemeni na faktu, ze chtit po nekom, kdo byl celou dobu u zdroje dnesnich problemu je pouhy sebeklam.
    19.4.2010 08:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    U zdroje problémů byli všichni jak tam sedí. Podstatné není kdo pro rozpočet ruku zvedne a kdo ne, ale jak je ten rozpočet sestaven a do jaké míry se pak plán shodne s realitou. Toť vše.
    19.4.2010 09:03 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano, ale pak nevim, proc nekdo je spasou a nekdo ne. Je to jedna pakaz.
    19.4.2010 09:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Kdo tady mluvil o spáse? Neexistuje rozpočet, který by uspokojil všechny. Já osobně bych rád ale viděl rozpočet sestavený tak, aby místo zvětšováním dluhu počítal s jeho umořováním.

    Volba na lidovce u mne padla ne proto, že bych byl jejich bůhvíjaký fanda, ale prostě jako výsledek pragmatických úvah. Nevím jak kdo, ale já osobně za největšíma lumpárnama devadesátých let nevidím ODS, ale ODA. A dnešní lilium pana Dlouhého. ODS měla bohužel tu smůlu, že nikdy neměla dost silný mandát na to, aby se ve vládě obešla bez menších stran.

    Kdyby místo vzájemné rivality zkusila tehdy ODS s ČSSD najít společný konsensus, tak jsme mohli být dnes někde úplně jinde. Jenže ČSSD nikdy nebyla něčeho podobného na rozdíl od ODS schopna! Je to strana, jejíž státotvorný potenciál se rovná nule a podle toho to taky dnes vypadá.

    Osobně si myslím, že by byla nejprospěšnější koaliční vláda kterou by sestavoval Jiří Čunek. Máme-li však věřit odhadům agentur, tak se máme na co těšit! ČSSD pod taktovkou komunistů bude lákat nejspíš zhrzené zelené.
    19.4.2010 10:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby

    Kdyby místo vzájemné rivality zkusila tehdy ODS s ČSSD najít společný konsensus, tak jsme mohli být dnes někde úplně jinde. Jenže ČSSD nikdy nebyla něčeho podobného na rozdíl od ODS schopna! Je to strana, jejíž státotvorný potenciál se rovná nule a podle toho to taky dnes vypadá.

    Tohle už je úplná fantasmagorie. Dlouhodobá velká koalice ODS a ČSSD by znamenala totální zabetonování politiky. Jednou by měla premiéra a většinu ministrů ODS, po volbách ČSSD a tak by to šlo pořád dokola. Tento model praktikovali v Rakousku a nakonec ho rozbil až Haider.

    Osobně si myslím, že by byla nejprospěšnější koaliční vláda kterou by sestavoval Jiří Čunek.

    Nevím, jestli Čunek bral úplatky nebo ne. Ale jedno vím jistě - člověk, který uloží rodinné úspory do banky den před jejím krachem, by neměl řídit ani dopravu v Mukačevu.

    19.4.2010 11:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Člověk, který uloží rodinné úspory do banky den před jejím krachem není jasnovidec a s největší pravděpodobností ani kamarád někoho kdo moc dobře ví co se bude nazítří dít.

    Jak se zdá, vy ale asi podobné kamarády co vám včas dají echo kam ulejt prachy máte.
    19.4.2010 12:52 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Nepamatuji se, jak to bylo s bankou, do které ukládal Čunek. Ale velmi dobře si pamatuji, že když se schylovalo ke krachu IPB, tak se o tom psalo a mluvilo několik týdnů předem.
    19.4.2010 12:15 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Já osobně bych rád ale viděl rozpočet sestavený tak, aby místo zvětšováním dluhu počítal s jeho umořováním.
    Prave proto se smeju te predstave, ze by u toho mela byt zrovna KDU-CSL. To je ta strana, ktera byla ve vladnich funkcich nejcasteji.
    Kdyby místo vzájemné rivality zkusila tehdy ODS s ČSSD najít společný konsensus, tak jsme mohli být dnes někde úplně jinde.
    Neco jako opozicni smlouva 1992?

    19.4.2010 15:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Opoziční smlouva není o hledání společného konsensu, ale řešení patové situace. Ne že bych byl fanouškem ODS, ale z její strany to byl vůči ČSSD rozhodně vstřícný krok, kterého ČSSD nikdy nebyla a nebude schopna.
    19.4.2010 15:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ty znas budoucnost?
    19.4.2010 16:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ne. Ale používám hlavu. Mimochodem. V roce 1997 jsem byl pravděpodobně jediný, kdo nesdílel nadšení svých spolužáků z vítězství pravice a koho uzavření opoziční smlouvy nijak nepřekvapilo.
    19.4.2010 16:02 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Jak si tedy muzes byt jisty, ceho je kdokoliv schopen v budoucnosti?
    19.4.2010 16:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Určitě jsi již slyšel výrok, že kdo nezná svou minulost, si ji bude muset prožít znovu.

    KSČ, ODS i ČSSD už svou šanci měly a výsledek známe.
    19.4.2010 16:20 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Libi se mi, ze jsi cudne presel clenku temer vsech polistopadovych vlad KDU-CSL :-)

    Ale porad to nic nevypovida o tom, ceho je ci neni CSSD na rozdil od ODS schopna.
    19.4.2010 16:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Není mi známo že by KDU-ČSL někdy sestavovala vládu.

    Pokud jde o ČSSD, názorný příklad jsme mohli vidět relativně nedávno - když došlo k pádu Topolánkovy vlády.
    19.4.2010 16:43 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Myslis tu vladu, kterou aktivne pomohli shodit rebelove z ODS a zelenych? CSSD sama by na nic takoveho nemela. Navic pokud si dobre pamatuji, sama nabizela smir po dobu predsednictvi, coz vedeni ODS odmitlo, zrejme jeste vyjete koleje z dob "nulove tolerance" (hadej, ci je to statotvrony vyraz).

    To, ze KDU-CSL nesestavovala vladu neznamena vubec nic. Byli skoro ve vsech vladach a aktivne se podileli na jejich cinech, meli navic i vetsi podil zastoupeni, nez by odpovidalo jejich volebnim vysledkum. Tim, ze ted delas, jako ze se jen vezli a za nic nemohli si lzes do svoji vlastni kapsy.

    Navic uz ses do toho zamotal tak, ze si protirecis. Na jednu stranu litujes, ze ODS nebyla ve vlade sama, bez mensich stran, cimz zrejme myslis to, ze mensi strany negativne ovlivnily jeji vladni agendu, na druhou stranu predstavujes jednu z tech mensich stran jako nekoho, kdo za nic nemuze, protoze je maly :-)
    19.4.2010 16:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Řekl bych že nejvíc zamotaný jsi v tom nejspíš ty. Nikde tady ODS nelituji, pouze konstatuji že neměla dost silný mandát na to aby nemusela dělat kompromisy vůči koaličním partnerům. Jenže kompromis (vzájemný ústupek) není konsensus (vzájemná shoda). Strana která zcela konkrétně negativně ovlivnila vládu ODS a pak se po anglicku s velkým dluhem zdejchla byla ODA.

    Ostatně, dej svůj hlas komu uznáš za vhodné. Já jsem došel k závěru, jaký jsem prezentoval v blogu. Tím to pro mě hasne.
    19.4.2010 17:03 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Taky by sis mohl zalozit vlastni stranu, okecavani ti jde :-)
    19.4.2010 17:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Důvody proč nejdu do politiky jsou prosté - mám spoustu jiných koníčků a nehodlám skončit v padesáti s infarktem.
    19.4.2010 17:34 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ted odbocim uplne OT... na to nepotrebujes politiku, jeden muj kolega z prace si ho uhnal minuly tyden :-(
    19.4.2010 18:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    To je pravda. Ovšem pro kvalifikaci politika mi chybí ještě několik předpokladů - mezi jinými hroší kůže a splachovací povaha.
    19.4.2010 17:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Navic pokud si dobre pamatuji, sama nabizela smir po dobu predsednictvi, coz vedeni ODS odmitlo
    Trochu jsi zapomněl dodat, že nabízela smír výměnou za něco...
    Quando omni flunkus moritati
    19.4.2010 18:03 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Pravda, to jsem dodat mohl, kdyz jsem odeslal prispevek, tak jsem si uvedomil, ze mi to pravdepodobne omoci o rypak :-)
    19.4.2010 17:58 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Není mi známo že by KDU-ČSL někdy sestavovala vládu.
    To je pravda, v polistopadové historii KDU-ČSL vlády výhradně rozbíjí.
    Quando omni flunkus moritati
    19.4.2010 16:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Sorry - úklep. Šlo o volby v roce 1998, které vyvrcholily opoziční smlouvou.
    19.4.2010 13:51 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    S realitou? Jakou realitou? Jestli se skutečně rozfofruje na sekeru tolik, kolik se schválilo? Pokud se někdo odváží přijít se schodkovým rozpočtem, tak je sakra podstatné, jestli pro tu drzost někdo zvedne ruku nebo ne.
    Já osobně bych rád ale viděl rozpočet sestavený tak, aby místo zvětšováním dluhu počítal s jeho umořováním.
    Z toho usuzuji, že jsi někde v program KDU našel, že chtějí prosazovat vyrovnaný rozpočet (mimochodem, zajímavé osvícení po tolika letech :-D). Sice jsem to tam nenašel, ale nevadí. Mohl bys mi prosím uvést alespoň jeden materiál, kde se KDU zmiňuje o tom, jak hodlá se schodkovými rozpočty zatočit? Abys neřekl, tak já začnu materiálem od předsedy strany, kterou budu volit já. ;-) Petr Mach: Jak vyrovnat státní rozpočet bez zvyšování daní.
    Kryptoměny a bločenka.
    19.4.2010 15:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Příloha:
    Napsal jsem jaký rozpočet bych rád viděl, ne že ho někdo slíbil.

    Tady máš ten požadovaný materiál.

    Mimochodem ta tvá odkazovaná stránka tvé rozhodnutí pěkně okořenila, pěkné počtení - viz přiložený screen.

    V zásadě lze s tím elaborátem souhlasit, až na to že snižovat sociální výdaje ořezáváním rodičovského příspěvku a mateřské může jenom krátkozraký - dosaď si sám.

    Já bych viděl tyto významné zdroje ušetřených financí:

    1, okamžitý přechod na opensource

    2, centralizace elektronické agendy na opensource platformě.

    3, měl by vzniknout specializovaný subjekt, který by se zabýval vývojem aplikací pro potřeby státní správy, a byl její součástí.

    Nejenže by tím byly ušetřené prachy za terminálové, systémové a aplikační licence, ale:

    - přestaly by se taky točit úplatky ve veřejných zakázkách na tyto systémy, což znamená omezení možností korupce.

    - státní správa by přestala být rukojmím soukromých firem

    - byl by redukován stávající aplikační bordel

    Nehledě na fakt, že by to otevřelo cestu ke skutečnému sjednocování Evropy i po aplikační stránce, neboť bezpochyby podobné aplikace používají kupř. v Německu nebo ve Francii.
    19.4.2010 15:50 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    ale stát nemá zájem na tom aby se ušetřilo. Stát nemá zájem na tom, aby byl pořádek. Známý ve Švýcarsku mi ukazoval svoje daňové vyúčtování. Ale to bylo něco! Na daních jste zaplatil tolik, obec za tyhle peníze opravile tenhle kus silnice, tolik stála obecní policie, tolik hasiči ...
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    19.4.2010 17:45 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Co se týče nečitelnosti stránek, tak zřejmě stačí vypnout CSS -- já na webu KDU-ČSL musel udělat totéž. :-D

    Vím, že jsi nepsal, že vyrovnaný rozpočet slíbili, ale když bys ho rád viděl, tak mi přišlo logické, že budeš volit někoho, kdo má větší šance se k němu dopracovat. ;-)

    Asi nevíš, jaké částky tvoří nákupy licencí komerčního proprietárního softwaru? Já ne, ale docela by mě to zajímalo. Našel jsem akorát tiskovou zprávu Ministerstva vnitra, kde se mluví o úsporách kolem/přes 700 milionů korun, ale už ne za jaké časové období to má být a jaké se vlastně u těch úspor kalkulovaly výdaje…

    Nicméně jaké úspory to přinese? Okamžitý přechod na opensource si vyžádá další náklady (na implementaci nových řešení). Pokud by se jelo postupně a v nových výběrových řízeních se preferovali dodavatelé s otevřeným řešením a hlavně nižší cenou, tak ty úspory vážně budou hned. Akorát nevím, jestli jsi to myslel takhle (postupný přechod) nebo jinak? :-)

    S tvým bodem tři bych byl dost opatrný -- dá se najít bezpočet příkladů, kdy státem řízená společnost je mnohem méně efektivní než její běžná komerční konkurence.

    Co se „aplikačního bordelu” a „bytí rukojmím soukromých firem” týče, tak bych byl konkrétnější. Aplikační pestrost nevnímám jako něco negativního, ale právě naopak! Důležité je, aby bylo řečeno, že se ve státní správě bude používat ten a ten otevřený standard, a pak není problém mít třeba 10 různých aplikací od 20 dodavatelů, pokud všechny budou tento standard plně podporovat. :-)

    Ta úsporná opatření KDU-ČSL jsou rozhodně lepší než nic, ale fakt se mi toho zdá málo (státní zakázky bohužel nejsou všechno).. Totiž významné snížení schodku státního rozpočtu nám trn z paty nevytrhne, protože další rok budeme mít zase mastnější úroky a kde budeme šetřit potom?

    Docela zvláště v onom šetřícím kontextu působí věta:
    Uspořené prostředky se použijí na podporu bydlení, exportu a malého a středního podnikání.
    Na jedné straně chtějí ušetřit, ale druhé straně to opět hážou přes palubu.

    Ad sociální záležitosti: na to už je vedena diskuse o něco výše. ;-)

    Ad „bod 9”: divil by ses, čeho jsou lidi schopní. :-D Je dost běžné, že se jezdí za levnějším benzínem, a to jak do sousedního okresu, tak klidně i přes hranice. Lidi si to umí dobře spočítat a když prostě někde je palivo dlouhodobě levnější, tak ho tam budou jezdit pravidelně kupovat.

    Ad „bod 10”: povinná dvouletá pauza pro maturanty? A komu bys tím prospěl? Troufám si říci, že nikomu -- ani studentům ani státu ani svobodě v naší vlasti…
    Kryptoměny a bločenka.
    19.4.2010 18:28 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No, vzhledem k tomu že jsem pobýval nějakých pět let na úřadě (a ne malém) zrovna v období kdy se tohle novoty zaváděly, tak jsem o nějakých těch číslech slyšel. Rozhodně se to nedá shrnout do jednoho odstavce a navíc, už jsem z toho vypad. Takže pouze odkaz na jeden můj starší blogpost.

    Pokud jde o tu smlouvu. V praxi to znamenalo, že Ministerstvo zaplatilo paušální částku, bez ohledu na to, jestli na těch strojích Windows nainstalované byly nebo nebyly. Na Ovajih stál přechod z Linuxu na Windows řešení 4 miliony. Předtím byly roční náklady na kompletní IT včetně obnovy dlouhodobě cca 1 milion. Kolik činí teď nevím, ale pochybuji že to bude stejná částka.

    Státní správa není komerční sektor, tam je naopak aplikační pestrost naprosto nežádoucí a kontraproduktivní. Aby byly aplikace použitelné, tak je třeba znát specifika státní správy a právě proto by se měl vývoj provádět přímo v rámci IT struktur státní správy (vida, hned příležitost pro zástupce ČSP).

    Nikde jsem nepsal že by to měla být státní firma. V podstatě to podle mne měl být účel pohřbeného ministerstva informatiky. To mělo mít pod sebou vývojové oddělení a ne zadávat zakázky třetím firmám.

    K té dvouleté pauze. Asi bych měl ještě dodat, že bych zároveň zrušil stávající omezení věkovou hranicí 26 let. Sociální a zdravotního pojištění by se platilo ze státní kasy po celou dobu řádného studia. Školné by se platilo po překročení vymezené délky studia.

    Prospělo by to studentům, protože by se před dalším studiem alespoň trochu dostali do reálného života, kde si musíš vydělat prachy na to abys nechcípnul hlady. A pokud by nechtěli hned někde hákovat, tak by mohli využít ty dva roky k tomu aby se podívali jak to vypadá za humny České republiky.

    Také by to prospělo vysokým školám, protože by ubylo studentů co si chtějí pouze tzv. prodloužit mládí. A studenti by už měli alespoň trochu představu o tom co obnáší práce. Také by studenti byli v menším stresu, protože když by nebyli přijati tak by se bez problémů mohli pokusit další rok. Netlačila by je vidina placení školného a podobných krávovin.
    19.4.2010 19:25 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Dva roky jsou dostatečný prubířský kámen na to aby se prokázalo jestli je dotyčná osoba opravdu schopna učení a taky jestli se vůbec něco naučila.
    Jestli je dotyčná osoba schopná učení, to snad měla prověřit střední. Jestli se něco naučili, to zase přijímačky na VŠ. Dva roky maximálně tak prověří, nakolik jsem schopen zapomenout něco, co během dvou „odpočinkových” let nebudu absolutně vůbec potřebovat, ale co budu naopak sakra potřebovat na vysoké (dost velkým kamenem úrazu bývá třeba matika a tady když člověk vyjde ze cviku, tak je doslova namydlený).
    Také by studenti byli v menším stresu, protože když by nebyli přijati tak by se bez problémů mohli pokusit další rok. Netlačila by je vidina placení školného a podobných krávovin.
    Nějak nevidím změnu oproti současnému stavu? Nedostanu se letos, zkusím to příští rok -- žádná změna. A školné stejně neplatím -- ten rok to neovlivní.
    Kryptoměny a bločenka.
    19.4.2010 15:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    V bodě 9. spoléhat na to že se k nám z okolních států hromadně pohrnou kupovat palivo, může jen dětina.

    Bod 10 - šup šup ať už dostuduješ a jdeš makat. Je taky pěkně na hlavu. Já bych spíš zavedl povinnou dvouletou pauzu mezi střední a vysokou školou. Jestli by někdo během těch dvou let někde pracoval, cestoval po světě, nebo se dloubal v nose - všechno jedno. Rozhodně by pak ale každý student věděl mnohem lépe co vlastně chce dělat a co je pro to schopen udělat.

    19.4.2010 18:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Přesně tak. Hlavně nestudovat v době, kdy to ještě jde relativně snadno (pokud nechápeš, co jsem chtěl říci, dohledej si v učebnici biologie člověka pro pokročilé)
    Quando omni flunkus moritati
    19.4.2010 18:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Z biologického hlediska je člověk na vrcholu zhruba od dvaceti do třiceti. Dva roky jsou dostatečný prubířský kámen na to aby se prokázalo jestli je dotyčná osoba opravdu schopna učení a taky jestli se vůbec něco naučila.

    Rozhodně by ubylo studentů co jsou chytří jako by snědli Šalamounovo hovno a přitom si ještě v životě na sebe nezkusili vydělat.
    21.4.2010 11:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Najdi si tu učebnici. Na vrcholu je člověk možná do třiceti, ale schopnost snadno se učit se ztrácí do dvacátého roku života. Podle tvého úžasného prubířského návrhu se zahodí poslední dva roky, kdy je člověk schopen se učit.

    Plus to, co je napsáno výše - za ty dva roky člověk stihne pozapomínat víc, než co se za ně naučí. Dohánět to bude další rok. A pokud se mu nepodaří sehnat na ty dva roky zaměstnání*, stejně ho budou živit rodiče.

    * Napadlo tě při vymýšlení téhle skvělé metody vzdělávání, že na vysoké školy se hlásí poměrně hodně lidí z gymplů, kteří se sháněním práce budou mít asi docela potíže? Vzhledem k absenci praktického vzdělání je málokdo bude chtít. A tím míň s vyhlídkou na to, že když už se ten člověk zaučí, tak uteče studovat.
    Quando omni flunkus moritati
    kotyz avatar 21.4.2010 11:10 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    25, pak uz to de dolu, ale zase to vyvazujou zkusenosti.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    21.4.2010 11:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano. To co píšeš by mohlo platit za předpokladu, kdyby si ty dva roky jenom válel koule a rodiče ho živili. Nikde však nebylo řečeno že by měl během těch dvou let hákovat někde v supermarketu při doplňování regálů.

    V minulosti bylo naprosto běžné, že po vyučení museli tovaryši povinně vypadnout na vadr a teprve pak mohli přistoupit k mistrovské zkoušce. Mnoho z nich se také nikdy mistry nestalo.

    Pokud jde o dobu studia, myslím že to zbytečně dramatizuješ. Dnes je velice módní dávat dětem před nástupem na ZŠ odklad - to ti nepřijde jako ztracený rok, kdy je dítě nejvnímavější? Nebylo by mnohem rozumnější než klást zbytečně vysoké nároky na prvňáčky udělat přizpůsobit jejich vývojové úrovni výuku?

    Já jsem na ZŠ nastoupil v 6 letech, absolvoval jsem 8 letou výuku. (ukončil jsem ji ve 14 letech) Bezprostředně po ní jsem šel na průmku a po ní ihned na VŠ (bylo mi 18 let). Po třech letech na té VŠ jsem měl toho učení tak akorát plné zuby a potřeboval jsem si dát skoro pět let oraz, než jsem znovu zkusil VŠ. A při mém dalším studiu byl rozdíl opravdu znát. Mí spolužáci toho měli hodně načteno, to je pravda, ale absolutně postrádali schopnost s těmi informacemi pracovat.

    Dnes dítě s odkladem nastoupí v 7 letech, na ZŠ stráví devět let (skončí v 16 letech) a po čtyřech letech středoškolské výuky je mu 20 let. Nevím jak tobě ale mi přijde mnohem rozumnější než dva roky zabité ve školních škamnách mít tyto dva roky k dobru v době, kdy už je člověk téměř dospělý, a využít je k tomu kouknout do světa, vyzkoušet si pracovní proces, atp.
    21.4.2010 13:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Nikde však nebylo řečeno že by měl během těch dvou let hákovat někde v supermarketu při doplňování regálů.
    No ale taky nebylo řečeno, co by teda měli dělat.
    V minulosti bylo naprosto běžné, že po vyučení museli tovaryši povinně vypadnout na vadr a teprve pak mohli přistoupit k mistrovské zkoušce. Mnoho z nich se také nikdy mistry nestalo.
    V minulosti lidi lili splašky na chodník, ve dvaceti měli tři děti a umírali ve čtyřiceti letech na dneska banální nemoce.
    Dnes je velice módní dávat dětem před nástupem na ZŠ odklad
    [citation needed]
    Já jsem na ZŠ nastoupil v 6 letech, absolvoval jsem ... Po třech letech na té VŠ jsem měl toho učení tak akorát plné zuby a potřeboval jsem si dát skoro pět let oraz, než jsem znovu zkusil VŠ.
    Takže, protože ty jsi nebyl schopen studovat soustavně, by všichni ostatní měli přerušit studium.
    Nevím jak tobě ale mi přijde mnohem rozumnější než dva roky zabité ve školních škamnách mít tyto dva roky k dobru
    Jaksi mi tu chybí důkaz, že ty dva roky jsou zabité.
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2010 14:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Důkazy?

    Mám ve svém okolí poměrně silnou koncentraci učitelů, všech tří stupňů, takže to co tvrdím je založeno na jejich reálných zkušenostech.

    Deváťáci jsou téměř nevzdělavatelní, neboť se vidí všude jinde, než ve škole, která je pro ně stará obnošená vesta.

    Na vysoké školy přicházejí studenti, vybavení pouze teoretickými vědomostmi a naprosto odtržení od reality. Vysoké školy chrlí otitulované zelenáče, kterým absolutně chybí praxe.

    Pokud jde o ty odklady na ZŠ. Můj syn je předškolák, a polovině dětí z jeho třídy psycholog doporučil odklad. Podotýkám, že nejde o výjimku! Několik našich známých má ratolesti stejného věku a zaznamenali podobnou zkušenost. Dokonce i nás se pokoušela psycholožka přesvědčit, abychom jej dali do školy až o rok později.

    Tvůj argument stran minulosti je irelevantní. Současná úroveň poznání je postavena na zkušenostech z minulosti - ať kladných, nebo záporných. Tím spíš by ses měl zamyslet. Tehdy měl člověk k tomu aby se něco naučil podstatně méně času a příležitostí než dnes.
    21.4.2010 16:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Na vysoké školy přicházejí studenti, vybavení pouze teoretickými vědomostmi a naprosto odtržení od reality.
    Což nemusí nutně být špatně. Vysoká škola beztak většinou navazuje na ty teoretické vědomosti a rozšiřuje je. Tím neříkám, že by student VŠ neměl mít možnost získat nějakou praxi v rámci studia; ale nutit každého, aby ji získal povinně před nástupem, je blbost. V některých oborech kapitální blbost.
    Vysoké školy chrlí otitulované zelenáče, kterým absolutně chybí praxe.
    Tak si ji dodělají po škole u zaměstnavatele, stejně to tak v 99% případů dopadne i s praxí před školou, protože zaměstnavatel (pokud to nebude ten samý) bude potřebovat něco jiného.
    Tehdy měl člověk k tomu aby se něco naučil podstatně méně času a příležitostí než dnes.
    A taky se toho podstatně méně naučil. Srovnej si například medicínu před sto lety a dneska. S větším množstvím poznaných a potřebných vědomostí potřebuješ i delší čas na jejich osvojení.

    Jo a stále chybí nějaký návrh, co by ti budoucí vysokoškoláci měli ty dva roky před nástupem do školy dělat. To je podstatně důležitější než dokazování, jestli ten čas bude nebo nebude chybět.
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2010 16:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Nejde jen o čas za který jsi schopen dosáhnout nějakého vědění, ale také o objem vědomostí. Na rozdíl od doby před sto lety dnes prakticky není možné, aby jeden člověk v sobě akumuloval veškeré vědění své doby, což vede ke specializaci.

    Aby mohla být taková specializace efektivní, je žádoucí aby co nejdřív u sebe rozpoznal k čemu má vlohy, co jej baví a nač by se chtěl v budoucnu soustředit. A právě k tomu by měl využít té dvouleté pauzy. Vyzkoušet si co by chtěl dělat, podívat se do jiných zemí a zkusit najít práci tam, nebo se třeba vzdělávat samostudiem.

    Každopádně za ty dva roky by jeho představa měla mnohem ostřejší kontury a tak by se - dle mého soudu - snížil podíl absolventů VŠ co se živí prací na hony vzdálenou jejich původnímu studiu.

    Mohu to konec konců vztáhnout i na sebe. Živí mě počítače. Jak jsem tu již jednou napsal, můj život je spojený s Linuxem. Ovšem v době, kdy jsem já maturoval, tak tě nečekaly nečekaly dva roky, kdy by ses mohl vzdělávat a sbírat zkušenosti po světě. Ale dva roky kdy jsi dělal ze zákona hňupa. Zkušenosti nasbírané na vojně řada lidí zhodnocuje dodnes, protože tam ses naučil leda lhát, krást a ojebávat.
    21.4.2010 17:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Na rozdíl od doby před sto lety dnes prakticky není možné, aby jeden člověk v sobě akumuloval veškeré vědění své doby, což vede ke specializaci.
    Jenže specializace dost často neumožňuje vrátit objem těch vědomostí na úroveň před sto lety - to nutné minimum pro nějakou specializaci prostě dá v sumě víc.
    Každopádně za ty dva roky by jeho představa měla mnohem ostřejší kontury
    Dost silně o tom pochybuju. Většina lidí by ty dva roky prostě nějak proflákala a pak by na VŠ buď nešli vůbec (což je jenom těžko optimální) nebo by jim ty dva roky na vyhranění stejně moc nepomohly.

    A jinak ... "Vyzkoušet si co by chtěl dělat" - to by tě někdo musel zaměstnat a tím se dostáváme k tomu výše. A co kdybych náhodou chtěl dělat vývoj mikročipů, neurochirurgii,... tam se bez poměrně rozsáhlého a rozhodně ne středoškolského vzdělání neobejdeš

    "podívat se do jiných zemí" - pro rozmýšlení, co chci dělat, samo o sobě k ničemu

    "a zkusit najít práci tam" - viz výše, pro zaměstnání v cizině platí víceméně to samý, co pro zaměstnání tady + jazyková bariéra navíc

    "nebo se třeba vzdělávat samostudiem." - to je v podstatě ztráta času. Člověk místo toho, aby studoval 9+4+5(6) let, bude studovat 9+4+2+5(6), tj. o dva roky dýl ho bude muset někdo živit a o dva roky míň bude pracovat. A to nemluvě o tom, že na VŠ na to samostudium těžko naváže, protože stejně bude muset znovu probrat - s ostatními spolužáky, co nesamostudovali - to samé.
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2010 19:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A jinak ... "Vyzkoušet si co by chtěl dělat" - to by tě někdo musel zaměstnat a tím se dostáváme k tomu výše. A co kdybych náhodou chtěl dělat vývoj mikročipů, neurochirurgii,... tam se bez poměrně rozsáhlého a rozhodně ne středoškolského vzdělání neobejdeš
    Myslím že se pleteš. Z osobní zkušenosti ti mohu říct že na tom až tak nesejde. Když jsem dělal jako geodet - brigoš, taky jsem nejdřív jenom zaostřoval laser mačkal čudlík. Po půl roce jsem už nejenom zaměřoval, ale taky ty mapy zpracovával na kompu a bral desítku čistá ruka. (Rok 1996).

    A snad vůbec nejkurióznější nabídku jsem dostal od jednoho chlapíka v Horních Hošticích. Nevím jestli ho na mě zaujalo, možná že jsem tak čuměl po jeho baráku. (O několik let dříve nám lidé z toho domu pomohli, když jedna holka tenkrát v noci spadla ze skály). Zkrátka, svezl mě kousek cesty autem, trochu jsme splkli a ještě než jsem vystoupil, tak se mě zeptal, jestli bych nechtěl pro něj programovat plazmové zdroje (nebo něco takového, už si bohužel nepamatuji), co jeho firma dělá pro NASA. Byl jsem z toho tak v šoku, že jsem s poděkováním odmítnul. Nicméně vizitku jsem si vzal. Někde bych ji možná ještě našel. A to když se na to podívám zpětně, jsem byl tehdy naprosté programátorské ucho.
    21.4.2010 23:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Mačkání čudlíku u laseru a zpracovávání map se s prací doktora či vývojáře mikročipů HODNĚ liší potřebnou kvalifikací. A ne, fakt se to nedá v praxi doučit (rozhodně ne to první)
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2010 23:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Mačkáním čudlíků, nebo podáváním vercajku obvykle každé učení začíná. Předpokládám, že člověk, který by měl zájem o vývoj mikročipů by asi netrávil ty dva roky na montážní lince, ale zkusil se třeba zapojit do nějakého vývojového projektu.
    21.4.2010 23:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    No a to je právě to, co se středoškolským vzděláním sotva půjde. Uvědom si, že po střední škole tvoje znalosti elektroniky můžou končit tím, že existuje bipolární tranzistor a jak fuguje (což se na SŠ ještě navíc vykládá poměrně nepřesně a pro vývoj čipů nedostatečně)

    S takovým vzděláním by ses do vývojového projektu mohl zapojit jako sekretářka, což by tvému vzdělání asi moc nenapomohlo.
    Quando omni flunkus moritati
    21.4.2010 22:17 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano. To co píšeš by mohlo platit za předpokladu, kdyby si ty dva roky jenom válel koule a rodiče ho živili. Nikde však nebylo řečeno že by měl během těch dvou let hákovat někde v supermarketu při doplňování regálů.
    A co si myslíš, že by dost podstatná část těch maturantů dělala? Hádám, že dost z nich by ani nedokázala efektivně ty dva roky využít (zvlášť pokud by fakt jenom čekali než budou moct jít na VŠ). Víš, kdo chce studovat, ten jde, a kdo studovat nechce, tak ten prostě nejde a jde si shánět práci -- to je dnes naprosto běžné. Skoro mi přijde jako bys viděl VŠ jako něco povinného?

    A hlavně: na dva roky zablokovat někomu přístup ke vzdělání, to by ti skrze naši ústavu dokonce ani neprošlo. ;-)
    Kryptoměny a bločenka.
    21.4.2010 23:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Že by měla být mezi školami dvouletá pauza není zablokování přístupu ke vzdělání. Pokud někdo předem ví že se může na školu hlásit ne dřív než za dva roky, tak se podle toho zařídí.

    Je to diametrální rozdíl oproti stávající situaci, kdy počítá s VŠ a pak mu to jaksi neklapne, načež jeho první kroky vedou na pracák a teprve následně si hledá nějakou dočasnou práci. Pochopitelně žádnou slušnou nesežene, protože kdy by přijal někoho na to jen aby mu po zaučení zase frnknul..

    Takže překlepe rok, zkusí to znova. Má-li štěstí, tak mu to vyjde. O kousek výš jsem uváděl leta. Takže pokud se na to podíváš, zjistíš, že je přijat v 21 letech. Zbývá mu pak pouhých 5 let, než bude muset natvrdo platit všechny možné poplatky. Běžná doba řádného studia je pokud vím 3+1 a 2+1, takže celkem sedm let. Poslední dva roky mu nezbývá, nemá-li dostatečně solvetní rodiče, než jít makat.

    Jsem toho názoru, že člověk bezprostředně po střední škole ještě pořádně neví co chce, protože ve skutečnosti nic kromě školy a učení nezná. Jaksi automaticky se předpokládá že se po maturitě má jít dál. Jenže to je omyl. Omyl jehož výsledkem jsou VŠ absolventi co marně hledají uplatnění.

    Já byl na dvou vysokých školách. Z lidí co znám dělá to co studovala pouhá hrstka. Já ani jednu VŠ nedokončil. V době kdy jsem studoval tu první u nás žátný internet ještě neexistoval, a díky té druhé jsem se k němu a technologiím s ním spojeným vlastně dostal. A tak na rozdíl od mých spolužáků mě ta škola k něčemu byla. Rozdíl ale byl v tom, že když jsem šel na tu druhou VŠ tak už jsem měl leccos za sebou. Zvolil jsem studium, místo budování kariéry, ale věděl jsem už co to znamená vydělat slušné prachy a taky čím se za to platí.
    21.4.2010 23:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Je to diametrální rozdíl oproti stávající situaci, kdy počítá s VŠ a pak mu to jaksi neklapne, načež jeho první kroky vedou na pracák a teprve následně si hledá nějakou dočasnou práci. Pochopitelně žádnou slušnou nesežene, protože kdy by přijal někoho na to jen aby mu po zaučení zase frnknul..
    Kdežto když ti dotyčný zdrhne na dva roky, tak to už ho každý přijme...
    Běžná doba řádného studia je pokud vím 3+1 a 2+1, takže celkem sedm let.
    Blábol. Neděláš náhodou na nějaké VŠ? Tak se zkus podívat na web a zjistíš, že těch let je celkem pět. Samozřejmě když studuješ, ne když se flákáš nebo nestíháš školu, protože máš zároveň práci na plnej úvazek.
    Jsem toho názoru, že člověk bezprostředně po střední škole ještě pořádně neví co chce, protože ve skutečnosti nic kromě školy a učení nezná.
    S tím se nechá souhlasit. Nicméně problém je v tom, že po těch povinných dvou letech přestávky ten člověk pořád nebude vědět, co chce.
    Jaksi automaticky se předpokládá že se po maturitě má jít dál. Jenže to je omyl.
    To je právě to, co se ti zatím nepodařilo prokázat.
    Omyl jehož výsledkem jsou VŠ absolventi co marně hledají uplatnění.
    Tak ten byl dobrej. Práci nemůžou sehnat tak maximálně absolventi těch VŠ, které se specializují na produkci lidí, co se dřív či později přisajou na státní rozpočet.

    Dlohodobá nezaměstnanost lidí s technickým VŠ vzděláním je snad pod jedno procento.
    Quando omni flunkus moritati
    22.4.2010 00:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Blábol. Neděláš náhodou na nějaké VŠ? Tak se zkus podívat na web a zjistíš, že těch let je celkem pět. Samozřejmě když studuješ, ne když se flákáš nebo nestíháš školu, protože máš zároveň práci na plnej úvazek.
    Pokud se ti to jeví jako blábol, tak se nejdřív podívej po netu. Možná to má každá škola individuálně, každopádně když jsem byl na MU bylo jasně řečeno že první, bakalářský stupeň mohl být na rok přerušen a magisterský rovněž.

    Tak ten byl dobrej. Práci nemůžou sehnat tak maximálně absolventi těch VŠ, které se specializují na produkci lidí, co se dřív či později přisajou na státní rozpočet.
    Jenže to jsou právě ti kterých je jako když nasere a rozmaže. Inženýři z oboru rekreologie a cestovní ruch, atp. To jsou přesně ti, kterých jsou plné úřady, kde jsou tabulkově dané platy. "Bumážka" - to pro ně znamená pouze vyšší platovou třídu ( z mého pohledu větší zářez do státní kasy ). Nikde jsem nezažil že by někdo tak bazíroval na titulu - byť by šlo o pouhý Dis. - jako na úřadě.
    22.4.2010 10:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    každopádně když jsem byl na MU bylo jasně řečeno že první, bakalářský stupeň mohl být na rok přerušen a magisterský rovněž.
    To ale nijak nesouvisí se standardní dobou studia. Standardní doba studia je to, na kolik let je stavěn studijní plán. To je na většině škol pět let, na kterých čtyři, šest.

    Studovat sedm let obor, který je plánován na pět, to rozhodně není "řádné" studium.
    Jenže to jsou právě ti kterých je jako když nasere a rozmaže. Inženýři z oboru rekreologie a cestovní ruch, atp. To jsou přesně ti, kterých jsou plné úřady, kde jsou tabulkově dané platy.
    A povinné přerušení studia na dva roky na tom nic nezmění. Pokud někdo nemá na víc, než přisát se na státní rozpočet a díky VŠ titulu za to mít víc peněz, tak si tu VŠ na rekreologii udělá tak jako tak.

    Quando omni flunkus moritati
    22.4.2010 10:40 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    A povinné přerušení studia na dva roky na tom nic nezmění. Pokud někdo nemá na víc, než přisát se na státní rozpočet a díky VŠ titulu za to mít víc peněz, tak si tu VŠ na rekreologii udělá tak jako tak.
    Samo o sobě pochopitelně že ne. Dokud budou platové tabulky platově zvýhodňovat za stejnou práci lidi s papírem, tak to nikdy nebude lepší. Přesto ale trvám na tom, že by dvouletá pauza mezi střední a vysokou školou byla ku prospěchu a vedla k eliminaci budoucích studentů VŠ. Na můj vkus je v téhle zemi až příliš VŠ které defakto pouze zajišťují uplatnění pro své vlastní absolventy a degradují tak úroveň vysokoškolského vzdělání.
    22.4.2010 12:01 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Přesto ale trvám na tom, že by dvouletá pauza mezi střední a vysokou školou byla ku prospěchu a vedla k eliminaci budoucích studentů VŠ.
    Což je nepochybně velká výhra. Obzvláště v situaci, kdy na nás EU tlačí, abychom měli víc absolventů.
    Na můj vkus je v téhle zemi až příliš VŠ které defakto pouze zajišťují uplatnění pro své vlastní absolventy
    Hm, já vždycky myslel, že zajistit uplatnění je cílem jakékoliv školy. Není to náhodou účel vzdělávání?

    Quando omni flunkus moritati
    23.4.2010 00:15 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Že by měla být mezi školami dvouletá pauza není zablokování přístupu ke vzdělání. Pokud někdo předem ví že se může na školu hlásit ne dřív než za dva roky, tak se podle toho zařídí.
    Takže sis sám vyvrátil vlastní tvrzení. Taky dobré. :-D Stojím si za tím, že když někomu zablokuji na dva roky přístup k vysokoškolskému vzdělání, tak to prostě je blokování přístupu ke vzdělání. Jestli o tom člověk dopředu ví nebo ne, na tom přeci vůbec nic nemění.
    Jsem toho názoru, že člověk bezprostředně po střední škole ještě pořádně neví co chce, protože ve skutečnosti nic kromě školy a učení nezná. Jaksi automaticky se předpokládá že se po maturitě má jít dál.
    Pokud měl člověk školu se specializací, tak ve většině případů ví, co chce dělat po střední. Někdo půjde pracovat, někdo půjde dál studovat. U gymplu se fakt předpokládá navázání vysokoškolským studiem, protože jaksi do té doby chyběla člověku pořádná specializace. ;-) Ostatně s tím už se na ten gympl chodí.

    A můžu ti říct, že já měl dost dlouho před maturitou jasno, že na VŠ chci. A taky nebyl nejmenší problém se tam dostat. To, že ty jsi měl jiné plány nebo škola ti nevyšla podle představ, přeci nic neznamená a už vůbec ne to, aby se podle tebe řídili všichni. Jen proto, že jsi po střední nevěděl, co chceš. ;-)

    Nějak už tahle debata ztratila smysl. Ale podle tvých názorů fakt vidím, že jsi si vybral stranu téměř šitou na míru. :-) Sice to vypadá, že se do sněmovny už nedostanou, ale to už je holt evoluce. :-D
    Kryptoměny a bločenka.
    24.4.2010 10:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Volby jako jediný nástroj volby
    Ano. Skutečně. Vést polemiku s někým, kdo neumí tak jako ty brát věci v kontextu opravdu nemá smysl a zkušenosti si musí každý nasbírat sám.

    Pokud jde o mne. Bylo naprosto jedno co bych dělal za školu, stejně bych nakonec dělal to co teď.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.