abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – listopad 2013

    5. 12. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 6934×

    V listopadu bylo pro Linux vydáno Metro Last Light, aktualizace pro Team Fortress 2, hra Nuclear Dawn, Signal Ops, Megabyte Punch, CaveExpress, Pandora: First Contact, Battle Worlds: Kronos, Cook, Serve, Delicious!, nových verzí se dočkaly hry SuperTuxKart, MegaGlest, Lips of Suna a herní engine Spring. Poslední podzimní linuxové herní novinky jsou tu.

    Obsah

    Metro Last Light

    link

    Začneme hned z kraje asi největší peckou, která v listopadu vyšla. Tedy alespoň pro Linux, neboť pro Windows je dostupná již půl roku. Hra Metro Last Light je pokračováním Metro 2033, FPS, jejíž příběh je zasazen do prostředí stejnojmenné knihy ruského spisovatele Dmitrije Gluchovského. I přesto, že pracovní název Metro Last Light byl původně Metro 2034, nejedná se o adaptaci na další autorovo dílo s tímto názvem, ale „pouze“ o pokračování původního příběhu. V něm jsou přeživší lidé uvězněni v systému moskevského metra, neboť povrch Země je obýván mutanty. Ne všichni lidé spolu ale spolupracují, v jednotlivých stanicích metra tak můžete narazit na jednotky Bolševiků stejně tak jako na nacistickou Čtvrtou říši. Přestože se jedná o FPS, nejde ve hře o zuřivé střílení do všeho co se pohne. Naopak, celou mapou se dá projít v klidu a pouze sem tam použít vrhací nůž či pušku s tlumičem.
    Metro Last Light je k dispozici na Steamu za 30 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Team Fortress 2

    link

    U FPS ještě zůstaneme. Team Fortress 2 také není v herní komunitě zcela neznámým titulem, dokonce ani v té linuxové. Ovšem Operation Two Cities už tak známě nezní. Jde o název aktualizace, která se objevila před pár dny a jak už název napovídá, byly přidány mapy se dvěma novými městy. Ovšem to není vše. Krom nových map (kterých je v aktualizaci více) přibyly i nové mise, další „achievements“, nové přehledy výkonu hráčů a mnoho dalšího. Co ovšem rozhodně stojí za zmínku je přidání podpory VR módu, což jsou herní brýle a další vstupní zařízení, ve kterých se zobrazuje virtuální realita a naopak ze kterého se odečítá pohyb pro ovládání hry. Jste-li vlastníky takového zařízení, určitě neváhejte a běžte si Team Fortress 2 zdarma zahrát na Steam.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Nuclear Dawn

    link

    Další FPS, která se na Steamu pro Linux objevila v listopadu, je Nuclear Dawn. Víceméně jde o smíchání předchozích dvou her dohromady: tématika z Metro: Last Light a specifické úkoly pro členy týmu z Team Fortress 2, ovšem k tomu všemu je nutné přidat ještě další prvek, a to strategické velení ve stylu Savage XR. V FPS módu tak běháte po mapě a krom hráčů vlastního týmu střílíte po všem co se pohne. Ovšem jakmile dorazíte do velína, změní se vaše pozice a vy ve stylu klasických RTS stavíte strategické budovy a defenzivní obranu tak, aby pěšáci v poli byli schopni zvládnout záplavy nepřátel. A pokud na to všechno nebude stačit, řekněte svým kamarádům, neboť hra podporuje co-op mód.
    Nuclear Dawn je na Steamu za 9€.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Signal Ops

    link

    Dalším zajímavým přírůstkem z armádního světa je Signal Ops. Nejedná se však o klasickou FPS, střílečku z pohledu první osoby, ale o FPS, strategickou hru z pohledu prvních osob. V roli agentů se totiž budete procházet po nepřátelském území a díky rozdělené obrazovce ovládat celou vaši bojovou skupinu. Nepůjde však o bezhlavé střílení, ale spíše o řešení různých válečných situací formou hlavolamu, kdy pouze správné rozmístění jednotek vám dokáže zajistit splnění zadaného cíle. Kromě nezvyklého herního žánru zaujme též výtvarné zpracování: hra je oblečena do slušivého malovaného kabátu, což nebývá u stříleček zrovna zvykem.
    Signal Ops naleznete na Steamu za 14 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Megabyte Punch

    link

    U křížení různých žánrů ještě zůstaneme, tentokráte spojíme arkádovku s Mortal Kombatem, důkladně promícháme a výsledek pojmenujeme Megabyte Punch. Pak se v takové hře budete moct pohybovat šesti různými 2D světy, bojovat s nepřeberným množstvím nepřátel v mortalovském stylu, ovšem v plošinovkovém světě, porážet bossy, hledat nejrůznější vylepšení a až vás to přestane bavit, tak si to můžete projít celé znovu s kamarády a nebo naopak proti nim.
    Megabyte Punch se prodává na Steamu za 14 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    CaveExpress

    link

    2D plošinovky vycházely i na Desuře. Jednou z nich je CaveExpress, arkádovka z prostředí pravěkých jeskynní. Namísto bojů a vraždění se budete naopak jakémukoliv kontaktu s dalšími nelidskými obyvateli jeskyní, tedy pterodaktyly či mastodonty, snažit vyhýbat. Vaším úkolem totiž bude manipulovat s předměty a pomocí vrtulníčku, sestaveného z několika větévek a listů, snažit dopravovat předměty na místo určení. Hra je tedy spíše logickým puzzle a klade vysoký důraz na fyziku předmětů a na váš mozkový výkon.
    CaveExpress je na Desuře k mání za 3 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Pandora: First Contact

    link

    Pro milovníky tahových strategií vyšla v půlce listopadu Pandora: First Contact. Vaším cílem je 4X, tedy eXplore, eXpand, eXploit a eXterminate, neboli objevuj, dobývej, těž a nič. Hra navazuje na ducha hry Sid Meier's Alpha Centauri, legendárního pokračovatele série Civilization. V této hře si budete muset dávat pozor na nejrůznější původní formy života od arktické tundry až po tropický prales, s některými z nich se naopak učit žít v harmonii, hledat zbytky dávno zapomenutých civilizací, budovat města a komplet celý průmyslový systém a samozřejmě rozšiřovat slávu svého impéria.
    Pandora: First Contact je k mání na webu distributora za $ 30.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Battle Worlds: Kronos

    link

    Z Kickstarteru přes Greenlight rovnou na Steam zamířila tahová strategie Battle Worlds: Kronos. Ta nabízí vše co taková strategie ve stylu Panzer General má mít. Tedy klasický singleplayer, live multiplayer, asynchrnonní multiplayer, tedy něco na způsob hraní šachů poštou, on-line ligu, turnaje a další komunitní věci a v neposlední řadě také editor map. S tím vším se můžete vydat na cizí planetu a bojovat proti nepřátelům, kteří se pokusí se vám postavit do cesty.
    Na Steamu najdete Battle Worlds: Kronos za 30 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Cook, Serve, Delicious!

    link

    Cook, Serve, Delicious! je ideální hra pro všechny ty, jež jsou nespokojeni se svojí prací. Jedná se totiž o simulátor práce ve fast foodu, ve kterém si můžete vyzkoušet vše co obnáší nejen management takovéto restaurace, ale též práce přímo na baru a v kuchyni. Budete se tedy muset naučit jak dělat různá jídla, přemýšlet, co z objednávek vyřídit dříve, pamatovat si, který ze zákazníků chce kolu s ledem a který bez a tak vůbec co všechno takováto práce obnáší. A hlavně jak správně načepovat pivo!
    Cook, Serve, Delicious! je dostupná přes Steam za 9 €.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    SuperTuxKart 0.8.1

    link

    Svobodná závodní hra nejen pro děti, SuperTuxKart, vydala novou verzi 0.8.1. Přestože změna čísla byla jen malá, změn ve hře málo rozhodně není: přibyla nová písnička „STK Enterprise“, vylepšeny byly tratě „Old Mine“, „Around the Lighthouse“ a „Zen Garden“, přibyly módy fotbal a sběr vajec, zajezdit si lze i s novými motokárami „Xue“ a „Sara“ a jejich řidiči, motokára BSD čertíka, „Beastie“, se dočkala vylepšení, přibyl tutoriál, hrát lze na novou „SuperTux“ obtížnost, nástrahy na cestě můžete nově projíždět s novou protižvýkačkovou ochranou, nový vzhled dostali i tachometr a měřit NOS, přidána byla podpora pro herní ovladač Wiimote a spousta dalšího.
    Hra je připravena ke stažení ze stránek SourceForge.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    MegaGlest 3.9.0

    link

    Svobodný pokračovatel RTS Warcraft 2 v 3D kabátě, MegaGlest, povýšil na verzi 3.9.0. V ní by snad měly být dořešeny kompletně všechny problémy při multiplayeru více různých platforem, v jádře hry přibyla podpora pro animovaná políčka, díky nímž je možné zobrazit stromy pohybující se ve větru či vlnky pohupující se po hladině, objevily se nové typy krajin a zcela nové mapy, vylepšeno bylo i grafické rozhraní v menu hry, usnadněno by mělo být stahování dodatečného obsahu ke hře, vylepšena byla stabilita a spousta dalšího.

    Nová verze je ke stažení ze stránek SourceForge.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Lips of Suna 0.8.0

    link

    Humorná akční RPG Lips of Suna dosáhla verze 0.8.0. Ze seznamu změn nelze nevypíchnout nové animace a nové modely herních hrdinů, které lze navíc při výběru hrdiny různě modifikovat, vylepšení zvukových efektů, přibyly náhodně rozmisťované obelisky a jiné objekty, vylepšeno AI, které nyní dokáže zacházet s mnohem více zbraněmi, náhodně jsou generovány i obranné zdi kolem hradů a spousta dalších oprav chyb a vylepšení.
    Odkazy ke stažení jsou dostupné na webových stránkách hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Spring RTS Engine 0.95

    link

    Nové verze se dočkaly nejen různé svobodné hry, ale též i RTS herní engine Spring. Ten je využíván nejrůznějšími pokračovateli Total Annihilation. Hlavními změnami verze 0.95 je možnost uzpůsobit si spouštěcí obrazovku, vykreslování okraje map, nová struktura složek, celkové zrychlení a jako obvykle bugfixy.
    Soubory ke stažení naleznete na SourceForge.

    Letem světem

    link
    • Vlastní herní obchod byl spuštěn na Humble Store. K dispozici jsou hry pro různé platformy, s i bez DRM. Platformy se dají jednoduše filtrovat, existence DRM prozatím bohužel nikoliv.
    • Proběhlo však i třetí Humble Mobile Bundle, k dispozici byly hry EPOCH, rymdkapsel, SpellTower, Swordigo, za více než průměr navíc i Ridiculous Fishing, Kingdom Rush, Hundreds, Spider: The Secret of Bryce Manor a Desert Bus.
    • Tahová strategie Crusader Kings II přichází s expansion packem Sons of Abraham.
    • Velkého upgrade s názvem Three Spirits se dočkala Dota2, kde hlavní změnou, ovšem ne jedinou, je přidání dalších hrdinů.
    • Na Steamu vyšla i arkádovka Tetrobot and Co.
    • A další arkádovka, která se přes Steam dostala na Linux je Escape Goat.
    • Aby toho nebylo málo: i Super Meat Boy, další plošinovka, vydala svoji linuxovou verzi.
    • Na Steamu se objevila i akční hra Dead Sky.
    • 3079 je akční RPG, odehrávající se v otevřeném, náhodně generovaném světě, který by po grafické stránce jako z oka vypadnul Minecraftu.
    • Na Steamu se pro Linux objevil i legendární RPG Wasteland 1, předchůdce hry Fallout.
    • Eldritch, hororová rogue-like hra, se objevila na Steamu.
    • Fields of War, MMO střílečka slibující opravdu velkolepé bitvy, hledá hlasy pro přístup do Steamu přes Greenlight.
    • Na Steamu je nově k nalezení i velice zajímavá puzzle hra MouseCraft.
    • Zajímavé puzzle hry se objevují i na Desuře, třeba ta s názvem Chuck's Challenge 3D, která je pro mozek skutečnou výzvou.
    • Iesabel, graficky podařená RPG, je nově k dispozici i přes Steam.
    • Milovníci anime ocení další hru, RPG Long Live The Queen, kde mohou v roli čtrnáctileté následovnice trůnu bránit své království.
    • A cyberpunkeři pro změnu sáhnou spíše po Shadowrun Returns, RPG z blízké budoucnosti.
    • Dvě „tower-offense“ strategie, Anomaly Warzone Earth a Anomaly Korea, mají nově i svoji linuxovou verzi.
    • Ze svobodných her se novou verzí pyšní svobodná závodní hra torcs, která po více než roce vydává verzi 1.3.5.
    • Mírné vylepšení AI a opravy chyb přináší verze 2.4.1 tahové strategie FreeCiv.
    • Nejen vtipný bug umožňující DoS útok, ale i další problémy řeší minor verze 1.3.3 ekonomického simulátoru OpenTTD.
    • A opravnou verzi vydal i svobodný letecký simulátor FlightGear.

    Závěr

    link

    V listopadu nechybělo snad nic: AAA tituly, menší oddychovky a ani svobodné hry. Uvidíme, co nám producenti komerčních titulů či vývojáři svobodných her připraví k Vánocům.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.12.2013 00:24 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ugh!
    5.12.2013 01:17 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Jo, v podstatě máš pravdu, akorát se tady nepřepravují človíčci, ale bedny se svými fyzikálními vlastnostmi...

    Jinak co jsem se podíval na video s Ugh!, hnedka jsem si tu hru vybavil. Ale při sledování CaveExpress mne to nenapadlo. Zvláštní... Mimochodem, na webu CaveExpress není o Ugh! ani zmínka a na Desuře taky ne (pouze jedna v komentáři uživatelů)
    Drom avatar 5.12.2013 01:40 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Jo, přesně :)

    Nepaří někdo ten Shadowrun? Rozdíly oproti stolní verzi? Jak moc je systém propracovaný třeba vzhledem k JA2? Po pravdě, po letech konečně hra, co na první okuk vypadá schopně.
    5.12.2013 13:52 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Dobře vypadá, ale je to tahovka, takže bohužel nic pro mne .. :(
    Drom avatar 5.12.2013 14:44 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    No právě, já jsem ten z divných co hraje ty freecivy a UFA a tak všechno tahový, najít dneska tahovku s nedebilní (přehlednou) vizáží je zázrak. Navíc když mám ještě úchylku na isometrickou kreslenou grafiku... Ale než bych si kvůli jedný hře pořídil steam a koupil si to, chci vědět víc, bodlo by demo.
    10.12.2013 06:59 storm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Mám to kúpené na tablete a lepšiu kriminálku som už dávno nezazil.
    Drom avatar 22.12.2013 13:55 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Ha, měl jsem možnost si to asi 2 hodinky zahrát. Je to málo, ale je to nějaká isometrická kriminálka s tahovými souboji. Svým look & feel mi to připomínalo Fallout Tactics. Samozřejmě jsem to neprozkoumal nijak hlouběji za tu chvilku, z níž většina zabrala študování. Už je to nějakou dobu, co jsem Shadowrun hrál a jelikož kamarád někde potratil pravidla, hodně jsem už zapomněl.

    Po stránce soubojů to není tak detailní jako JA2, tj. zanedbává se zvedání/krčení, krytí - postava se zařídí sama podle zvolené akce (střelba, přesun, nabíjení...), přičemž počet akcí a případně provedení závisí na vlastnostech a schopnostech postavy (já měl dvě/kolo). Kolo automaticky končí, když hráčem ovládané postavy nemají žádné AP. Kdo útočí, má iniciativu, v rámci kola iniciativa není. Nenarazil jsem na přerušení. Nění míření, postava stříli podle schopností. Magii jsem vůbec nezkoušel, ani decking, drony nebo Matrix. Vlevo nahoře obrazovky je přístup ke všemu (úkoly, charakteristiky, inventář, opuštění hry), vedle něj běží dost krátkej log, co se děje (přidání/vývoj úkolu, peníze), karmu postava získává průběžně a průběžně ji může použít ke zlepšení.

    Hra se ukládá automaticky na zvláštních místech, které nelze ovlivnit, v mém případě zatím vždy při vstupu do lokace, kde se má něco vyřešit. Samotná herní mapa je někdy trochu nepřehledná, ale kolečkem lze zoomovat celkem dostatečně a lze se orientovat podle obrysů budov. Vzhled je celkem komixovej. Hra se tedy skládá z lokací, mezi kterými hráč přechází. Nenašel jsem mapu a začátek byl trochu zmatenej :). Přehledy by mohli být přehlednější :), rozhovory jsou dobrý, navíc, kdo chce kecat, to o sobě rozhlašuje bublinou nad hlavou :)

    Úvod byl taková až RPG adventura, nevím, zda se to později mění. Každopádně je tam nějakej ?editor, ale ten jsem nezkoušel. Na kyberware jsem narazil zatím jen v podobě kyberlinku. Každé vylepšení stojí pevně daných 1 z esence a ta samozřejmě nesmí klesnout pod 1, nelze jej odstranit, jen vylepšit. Kyberware se "nasazuje" jako oblečení, jsou na to předem připravený škatulky. Na ulici jsem potkal nějakýho dealera s drogama, ale začal jsem bez nuyenu v kapse. Nicméně podplácení fungovalo spolehlivě, když jsem na to měl. Nenarazil jsem na žádná vozidla, počítače, nebo robory. Na nepřátele s magií a kyberware ano.

    No, budu o tom steamu uvažovat...
    5.12.2013 15:17 nasson
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Tak zrovna včera jsem si to spustil. Vypadá to hodně dobře. Ale byl jsem ospalý, popřeskakoval jsem řeči k úkolu a jen jsem si zastřílel v tom prvním souboji. Takže zatím moc nevím. Hodilo mě to po mluvení rovnou do prostředí, kde se začalo střílet. A pak zase zpět domů. Netuším, jestli to tak bude i dále, nebo jen začátek, ale nedivil bych se, takže k JA2 bych to asi tak úplně nepřirovnal, spíše k Baldurs Gate. Zdálo se mi, že zatímco já a moji pomocníci máme slušnou šanci trefit i dobře krytého maníka za krabicemi, oni měli problém se trefit i když jsme byli jen za stolem (možná nezačínat na normal?). A destrukci okolí ala UFO asi čekat nemůžeme. Vliv stolní verze tam je vidět, po jednom souboji těžko porovnávat. Jak jsem ale psal, zatím jen dojem z tvorby postavy a prvního souboje! A pokud jde o mě, tak dojem hodně dobrý.
    5.12.2013 03:00 Jardík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Zase kýbl her kde se vraždí a ničí.
    Marián Kyral avatar 5.12.2013 09:36 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Lepší když se vraždí ve hrách než ve skutečnosti. Ale i pro pacifisty se tam něco najde.
    5.12.2013 07:31 Shafa
    Rozbalit Rozbalit vše SuperTuxKart

    Spravne! Diky za info!

    Zadna verze STK nesmi byt bez povsimnuti - okamzite prijde od potomku pochvala a vyjimecne pribudou kladne body za prikladne rodicovstvi ;-)
    5.12.2013 14:59 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Měl bych jen jednoduchou otázku - funguje Vám normálně TF2? Instaloval jsem ho už potřetí a pokaždé se zarazí na úvodní obrazovce (menu) a na nic nejde kliknout. Nechci tady rozpoutat poradnu, jen chci vědět, jestli je to abnormální nebo naopak dost častý jev. Podotýkám, že už jsem prošel různá fóra, ale úspěšného vyřešení jsem se nedopátral.
    vain avatar 5.12.2013 16:14 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – listopad 2013
    Ano, schválně jsem teď zkusil a jede bez problémů.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.