abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 279 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů

    20. 9. 2021 | Redakce | Různé | 3432×

    Hlavní trendy umělé inteligence: Malá a rozprostřená data. Nový typ kybernetických útoků – zneužívání proxyware platforem. Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy. O vstupu do nebe rozhoduje sv. Petr, pro síť je tu ClearPass. Kouzla zbavené? Nepravděpodobné řešení hrozící personální krize ve finančních službách. Honeywell u nás investuje do R&D. Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů.

    Hlavní trendy umělé inteligence: Malá a rozprostřená data

    Další vývoj a inovace v oblasti AI by podle analytiků měly určovat čtyři hlavní trendy – zodpovědná umělá inteligence (responsible AI), malá a rozprostřená data (small and wide data), provozní nasazení AI platforem (operationalization of AI platforms) a také efektivnější využívání zdrojů. Analytici společnosti Gartner tyto a další trendy popsali ve studii Hype křivka umělé inteligence, 2021 (Hype Cycle for Artificial Intelligence, 2021).

    Nový typ kybernetických útoků – zneužívání proxyware platforem (Cisco)

    Nelegálně získaný přístup k síti umožňuje kyberzločincům vymazat stopy vedoucí ke zdroji útoků.

    Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy (Renishaw)

    Co má společného technické inženýrství a neurochirurgie? Potřebu přesného měření a málo ženských osobností. Zatímco pravítka a sondy jsou nezbytné ve výrobě k přesnému opracování výrobků a provedení vrtů, v neurochirurgii je stejná přesnost nutná k provrtání lebky a zavedení sond do mozku či provedení jiných operačních úkonů. Vysoké přesnosti je třeba kvůli správné lokalizaci místa zákroku. Medicínské inženýrství vychází z principů používaných ve strojírenství a stává se lákavou kariérou i pro ženy, které se doposud strojírenství spíše vyhýbaly.

    O vstupu do nebe rozhoduje sv. Petr, pro síť je tu ClearPass (Aruba ESP)

    Pustili byste si do domu cizího člověka? Ne, tak proč si do sítě pouštět cizí zařízení? O všech zařízeních v síti je potřeba mít dokonalý přehled, proto v síťovém zabezpečení vždy platí „nedůvěřuj a prověřuj“. Významnou roli v tomto ohledu hraje aplikace ClearPass Device Insight, která je součástí cloudového managementu Aruba Central, jakožto hlavní vlajkové lodě Aruba ESP.

    Kouzla zbavené? Nepravděpodobné řešení hrozící personální krize ve finančních službách

    Finanční sektor ztratil své kouzlo. Bývaly doby – a není tomu tak dávno – kdy ve finančních službách chtěl pracovat každý. Ale dnes již toto odvětví pro mladé ztratilo lesk – láká je příležitost nastoupit jinde v dynamickém, špičkově technicky vybaveném pracovním prostředí. Dokonce fintechovým firmám hrozí potenciální nedostatek pracovních sil. Omezené možnosti získat čerstvé pracovní síly, novou energii a dovednosti znamenají, že stojíme na pokraji personální krize. Jiná odvětví jednoduše překonala finanční sektor v atraktivitě.

    Honeywell u nás investuje do R&D (Honeywell)

    Honeywell je jedním z největších investorů do výzkumu a vývoje (Research and Development) naší v republice. S Tomášem Szaszi z brněnské pobočky společnosti Honeywell, kde zastává pozici ředitele strategie a inovací pro region EMEA, jsme měli možnost probrat to, jak lze skloubit spolupráci podniků, škol a neziskového sektoru v oblasti v technologií. Že toto propojení skutečně může fungovat, dokazují jeho zkušenosti nejenom v rámci jihomoravského kraje.

    Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů

    Aby mohla firma fungovat jako celek, musí v ní probíhat vnitřní komunikace. Jaký je ale vztah mezi komunikací a produktivitou? Je jasné, že v řadě firem tráví zaměstnanci většinu času na poradách, čtením a vyplňováním oběžníků a reportováním; mívají pocit, že už skoro ani nedělají samotnou práci – a někdy je to pocit oprávněný.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 20.9.2021 22:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů
    Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy
    To je tohle, žejo?
    Gréta avatar 21.9.2021 12:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.