abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (78%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 361 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – březen 2013

    9. 4. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 5987×

    The Linux Game Tome končí. GameLaunched. Humble Weekly Sale. Steam Early Access. Kerbal Space Program. Dungeon Defenders. Dungeon Hearts. Runner 2. Champions of Regnum. Monster Minis Extreme Off-Road. Fester Mudd: Curse of the Gold. Oil Rush portován na Android. trAInsported. OpenMW 0.22.0. Minecraft 1.5. Warzone2100 rozjíždí server s add-ony. Urban Terror 4.2.010.

    Obsah

    The Linux Game Tome končí

    link

    Jako obvykle, mám pro vás spoustu dobrých zpráv, ale začnu tou špatnou: The Linux Game Tome nebo-li happypenguin.org končí. Tento server, který se od roku 1999, tedy po dobu celých 14 let, staral o přísun novinek z linuxového herního světa, měl posledních pár let čím dál tím více problémů. Obsah byl aktualizován čím dál sporadičtěji, zato výpadků přibývalo podle pravidla nepřímé úměrnosti. Nakonec se zakladatel rozhodl pro tento razantní krok a server by měl být od 13. dubna nepřístupný. Tedy, nenajde-li se někdo, kdo by se chtěl v této oblasti nadále angažovat. Podmínkou je, aby tato třetí verze portálu zůstala i nadále svobodná a nezisková. Nestane-li se tak, zbudou nám pouze vzpomínky a dump databáze...

    GameLaunched

    link

    A teď co nejrychleji k těm dobrým zprávám. A pokud zatím neexistují, pomozme je vytvořit! GameLaunched je nová crowd-sourcingová služba, která se specializuje právě na hry. Dle textu na webových stránkách projektu podporují všechny možné žánry a hlavně, co je pro nás důležité, podporují přispěvatele z celého světa. Různé jsou i platformy, pro které jsou hry vyvíjeny – od klasických PC přes mobilní telefony až po herní konzole. A co se operačních systémů týká, mezi připravovanými hrami jsou i ty Linux podporující. Nuže, nevíte-li co s penězi, jde o další dobrou možnost kam je investovat.

    Humble Weekly Sale

    link

    Další zprávička se týká již známé distribuce her přes Humble Bundle. Tentokráte ale jejich tvůrci přichází s něčím zcela novým: Humble Weekly Sale bude každý týden dávat k dispozici sadu her, za které můžete zaplatit libovolnou částku. A že se nejedná o poslední zoufalou možnost, jak z naprostého bastlu vytřískat ty poslední peníze, dokládá i nabídka her: tento týden jsou k dispozici Red Orchestra: Ostfront 41-45, Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad a Killing Floor Bundle. Zvlášť první dvě jmenované se totiž bezpochyby řadí mezi herní AAA tituly.

    Steam Early Access

    link

    Další zpráva se týká Steamu. Ale co se týká Steamu, týká se již nějaký ten pátek i hraní na Linuxu, že... A patříte-li navíc k těm, kteří nejsou schopni dočkat času, jako husa klasu, potěší vás následující zprávička: Steam otevřel tzv. Early Access, což v překladu do češtiny znamená, že v patřičné kategorii a pod patřičným označením se nyní mohou na Steamu objevovat i ne ještě zcela hotové hry, tedy nějaké alphy, bety, ... A k čemu je to dobré? Pro uživatele v tom, že si mohou zahrát hru, po které tak touží, již hezky v předstihu. Navíc, v předprodejích bývá cena obvykle nižší, což platí i u her. Například takový Minecraft, o kterém dnes ještě bude řeč, se vydal právě touto cestou. A výrobci her získají zdarma spousty betatesterů, tudíž nemusí ihned pár dní po slavnostním představení produktu vydávat záplatovanou verzi. Tudíž, spokojenost na obou stranách. Nutno ovšem podotknout, že v době psaní článku je mezi 16 takto nabízenými hrami pouze jedna označena symbolem tučňáka.

    Kerbal Space Program

    link

    Vlastní vesmírný program má dnes kdekdo, dokonce už i studentíci ve Vietnamu. Proč si jej taky nezřídíte? Kerbal Space Program je tím, co vám to umožní, a právě tím jediným titulem, který je v součanosti ve Steam Early Access určen pro Linux. Ve hře máte k dispozici spoustu součástek a jeden cíl: vyletět ke hvězdám, či alespoň k planetám nacházejícím se v kerbalském slunečním systému a hlavně během cesty nezabít posádku. Každá součástka má totiž své místo a její umístění určuje, jak váš vesmírný koráb poletí či nepoletí. Kombinovat nelze jen tak náhodně, neboť hra i přes počáteční fázi vývoje obsahuje propracovaný fyzikální model, který nenechá kdejakou skořápku uskutečnit let vzhůru. Jelikož se však jedná o pre-release, nejsou zatím implementovány žádné cíle, kterých byste měli dosáhnout a stavíte tak pouze a jen pro radost. A co že ta radost stojí? Na Steamu, přes který se Kerbal Space Program distribuuje, naleznete palubní lístek za €22. Příjemný let!

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Dungeon Defenders

    link

    Příliv nových her na Linux začneme mixem akční RPG a „tower defense“ Dungeon Defenders. V roli jednoho ze čtyř hrdinů budete bránit zemi Etheria před přívalem nepřátelských potvor, které se snaží říši zničit. Ovšem sami byste byli na tuto sebranku krátcí – musíte si pomáhat a spolupracovat s dalšími vašimi kolegy, a to ať již on-line nebo u jednoho počítače na rozdělené obrazovce. Díky tomu budete schopni čelit nepřátelům a za jejich porážku se vám nejen zvýší skóre, ale též obsah vašeho měšce, díky čemuž budete moct svého hrdinu dále vylepšovat. Jinak byste těžko mohli být vysláni na čím dál tím těžší mise.
    Hra se distribuuje přes Steam a budete-li se chtít pustit do dobrodružství, nachystejte si ve své reálné peněžence €12.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Dungeon Hearts

    link

    Chránit vlastní království se dá různými způsoby. A v různých žánrech. Co takhle to zkusit zase v jiném mixu, tentokráte třeba spojení RPG a puzzle? Dungeon Hearts z dílny nezávislého herního studia Cube Roots nabízí právě takovouto zábavu. V roli čtyř hrdinů běžíte krajinou, kde čas od času narazíte na nějakou tu příšeru. A jak se jí zbavíte? Ve stylu her three-in-a-row, kdy trojice poskládaných kuliček, jež se k vám pomalu blíží, se změní po složení v diamant, kterým můžete na nepřátele útočit. Ovšem pozor, aby to nebylo tak jednoduché, mezi kuličkami se pohybují i některé zrádné předměty, které vás mohou zranit. Ty musíte v časovém pressu také odstranit. Nepovede-li se to, nezbývá než využít schopností jednoho z hrdinů – léčitele. Ovšem ani jeho možnosti nejsou neomezené, i když je samozřejmě lze vylepšovat v mezihrách, stejně jako schopnosti dalších tří hrdinů.
    Hra je dostupná pro Linux taktéž přes Steam, a ani peněženka vás tentokráte nebude tolik bolet: €3.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Runner 2

    link

    Zahráli byste si klidně i nějakou tu klasickou hopsačku, ale připadá vám, že se hra nekonečně táhne? Co takhle zkusit Runner 2, pokračovatele hry Runner z dílny nezávislého herního studia bit.trip. A co že s touto hrou provedli, že celý herní příběh hezky odsýpá? Inu, to samé, co kdysi provedli v id Software s Quake: vzali starý osvědčený recept, přidali trochu steroidů a vyšla z toho herní pecka. V Runner 2 ovšem nebudete nikoho střílet, budete pouze běhat. Ano, o pohyb kupředu se nemusíte starat, váš panáček poběží sám od začátku až do konce a vy budete kontrolovat pouze skoky a a další pohyby. Tedy, to „pouze“ zní dost jednoduše, ale tak jednoduché to není, neboť každý náraz do předmětu či střetnutí s jedním ze zvířátek pohybujícím se po plochách kudy vy běžíte znamená ztrátu života a opakovaný start. Cestou, jak jinak, budete sbírat různé předměty, za které budete moct odemknout nové postavy, hudba v pozadí získá více vrstev nebo dostanete nádhernou duhu, která se za vámi potáhne jako za známou Nyan cat.
    Počet platforem, pro které je hra dostupná, je skutečně úctyhodný, linuxovou verzi však tradičně najdete na Steamu za €14.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Champions of Regnum

    link

    Champions of Regnum, MMORPG z fantazy světa, je dalším v řadě kdo se dočkal linuxového portu. V této hře si můžete vychutnat klasickou bitvu říší proti sobě či duely dvou hráčů. Každá ze tří frakcí má svá specifika a každá se též jinak profiluje: ale to už záleží jen na vás, zda-li budete chtít hrát za světlou či temnou stranu síly. Ať už se rozhodnete tak, či onak, budete ve všech případech pobíhat po herním světě, ve kterém budete bojovat za čest a samozřejmě nějaké ty body, které vám zajistí různá vylepšení. Nemáte-li dostatek trpělivosti, skillu či času, je možno tento proces přeskočit reálnými penězi, za které si můžete nakoupit postup do vyššího levelu.
    U hry je nejpříjemnější její cena, která vlastně není: je totiž na Steamu dostupná zdarma, ovšem lze si k ní dokoupit různá rozšíření.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Monster Minis Extreme Off-Road

    link

    Závodní hry nejsou zrovna žánrem, kterým by linuxový herní svět oplýval. Proto každá novinka z této oblasti potěší. Nás tentokráte může těšit přes Desuru vydaná závodní hra Monster Minis Extreme Off-Road. Jde o závody monster trucků, které si to spolu rozdávají na nejrůznějším terénu. Nečekejte poutavý příběh, divokou zápletku či vzplanutí lásky, jedná se čistě o závodní hru, kde vzplanou tak možná benzínové motory. Tu dostanete za €12, pokud však stále váháte zda-li se tato investice vyplatí, zahrajte si napřed tamtéž dostupné demo.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Fester Mudd: Curse of the Gold

    link

    Nejen Steamem či Desurou jest linuxový herní svět živ. A to si uvědomují i drsní kovbojové z divokého západu. Nebo spíš ta část tamějších vidláků, která si na ně hraje. Fester Mudd: Curse of the Gold je old-school adventura z westernového prostředí, kterou vydává nezávislé herní studio Replay Games. V roli hlavního hrdiny se vydáváte po stopách svého bratra, který našel zlato. Hra je koncipována jako klasická point-to-click adventura, která ovládáním, stylem humoru i grafickým provedením připomíná devadesátkovou klasiku The Secret of Monkey Island, nebo z českých luhů a hájů Tajemství Oslího ostrova.
    První díl této třídílné série je možno již teď zakoupit přes web výrobce za necelých $10.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Oil Rush portován na Android

    link

    A je tu další, tentokráte již poslední portace. Tentokráte ovšem nejde o „klasickou“ cestu Windows -> Linux, ale o portaci linuxové hry na zařízení s Androidem. Hra Oil Rush tady na Abíčku již představována byla, pouze pro připomenutí zmiňuji, že se jedná o námořní real-time strategii z post-apokalyptické budoucnosti, kdy se ropa stane natolik vzácnou surovinou, že bude lidstvo nasazovat vlastní životy, aby bylo schopno udržet kontrolu nad těmi pár těžebními věžemi, které tu zbyly na zatopené planetě. Již tehdy byl v recenzi zmíněn Unigine engine, který celou hru pohání. A právě k prezentaci jeho schopností hra sloužila. A nyní slouží stejně tak k předvedení jeho možností na zařízeních s Androidem. Prozatím pouze na těch, které pohání čip Snapdragon S4 od Qualcommu. Demo hry, kde si můžete vyzkoušet, běží-li hra i na vašem zařízení, najdete na Google play, stejně tak jako plnou verzi hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    trAInsported

    link

    Nové hry nejsou tvořeny většími či menšími studii za účelem zisku, ale též skupinkami nadšenců pro své vlastní i cizí potěšení. Mezi ně se řadí i nová hra pojmenovaná příznačně trAInsported. Jde v ní totiž o to, co je obsaženo v názvu: jak pomocí umělé inteligence přepravovat lidi po mapě. Nečekejte ale klon OpenTTD, tahle hra je „trochu“ více geekovská. Vlaky se totiž nekupují klikáním na tlačítko „Buy“, ale psaním skriptů v jazyce Lua. Stejně tak probíhá i určování trasy, kudy se má vláček vydat a které pasažéry kde nabrat a poté vysadit. I přes avizovanou „geekovost“ však hra obsahuje hezkou grafiku, která dělá hraní o to příjemnější. Chcete-li tedy potrénovat svůj mozek nebo se naučit programovat umělou inteligenci, je tato hra určena právě pro vás. A aby toho nebylo málo, můžete svůj skill poměřit se svými kamarády, neboť hra obsahuje i multiplayer.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    OpenMW 0.22.0

    link

    Fantazy RPG OpenMW přichází s další verzí, tentokráte 0.22.0. A co od minula přibylo? Ikona pro aktivní kouzla, animace chůze, běhu a plavání, lektvary se nyní dají vařit pomocí receptů, jenž obsahují po sobě jdoucí ingredience, je možné pohybovat se mezi jednotlivými buňkami, vylepšena byla kamera u výběru rasy, postavy se při kolizi s příšerami chovají mnohem reálněji a samozřejmě byla opravena kupa chyb.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Minecraft 1.5

    link

    O různých variacích na hru Minecraft jsme psali minule a předpředminule. Tentokráte přichází nové vydání toho pravého, originálního Minecraftupořadovým číslem 1.5. Přibyl porovnávač Redstonů a jeho celé bloky, násypka, kapátko, které je de-facto to samé co dávkovač, ale na rozdíl od něj vždy upustí danou látku, přidána byla též aktivační kolej, jenž aktivuje vozíky s TNT, senzor denního světla, cihličky a krystaly Netheru, bloky křemene a jejich zmenšené varianty. Přibyly též příkazy /scoreboard a /effect. Změněna byla správa inventáře, jednotlivé položky je nyní možno přesouvat mezi sebou, zprávy o usmrcení jsou nyní podrobnější a při nastavení těžší obtížnosti se zvýší i obtížnost nepřátelských davových útoků. Toto, další novinky a samozřejmě, oprava spousty chyb.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Warzone2100 rozjíždí server s add-ony

    link

    O real-time strategii Warzone2100 se tu psalo předminule, kdy vyšla verze 3.1.0. Od té doby sice číslo verze směrem vzhůru neposkočilo, ale po dlouhých průtazích byla konečně spuštěna stránka s add-ony. Nejvíce rozšíření tvoří sice různé mapy, ale najít tu lze i map-mody a hlavně modifikace celé hry.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Urban Terror 4.2.010

    link

    Co se nedá říct o Warzone2100, to naopak platí dvojnásob u Urban Terror. Tato střílečka z pohledu první osoby totiž sype jednu verzi za druhou. Ve verzi 4.2.010 tak přibyla nová volba g_maxWallJumps, která, jak již název napovídá, přidává možnosti omezení v jump módu, o kterém se tu diskutovalo již v listopadu, dále příkazy /ignore a /ignorelist, přibyly i nové skiny, také menu nastavení se dočkalo kompletní změny a pro fajnšmejkry vymlsané z Quake přibyla možnost nastavení akcelerace myši právě ve stylu této hry. Nový zvuk má také oblíbená ruční zbraň, Glock. A samozřejmě byla provedena spousta bugfixů.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Závěr

    link

    Březen příliš nelákal děti k procházkám v přírodě, proto ta spousta her, která se v tomto měsíci pro ně objevila, přišla vhod. Duben by podle předpovědí počasí měl být již příznivější a poté, co vyženete své ratolesti z domu na čerstvý vzduch, bude snad dostatečný příliv her určen i jejich tatínkům a maminkám, aby si mohli pro jednou odpočinout i oni.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    9.4.2013 10:42 lOlOl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Den po vydani Urban Terror 4.2.010 vysla 4.2.011, coz je nejaktualnejsi verze.
    Ravensun avatar 9.4.2013 14:23 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Mám pocit, že den to nebyl. Každopádně důvodem vydání 011 verze asi bylo to, že bylo velmi těžké s pomocí Updateru stáhnout samotnou 4.2.010 verzi. Balíčky byly často poškozené, nebo nešly stáhnout vůbec.
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    9.4.2013 16:55 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Správně, oznámení o 4.2.011 je staré dva dny (což je už duben, tudíž možný námět na další herní novinky)
    9.4.2013 12:32 merlik | skóre: 13 | blog: merlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Kerbal mají na své stránce za 23 USD.
    I cesta může být cíl.
    9.4.2013 12:50 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    jak funguje to Humble Weekly Sale? Jak si pak hry stahnu? A jestli pouze pres steam, tak to nasrat! nebudu kvuli tomu instalovat ubuntu...
    9.4.2013 13:10 m0d0r | skóre: 13 | Zilina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    mno ono steam ide nainstalovat aj pod fedorou ;-)
    9.4.2013 13:15 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    ale ne F11 ;-)
    9.4.2013 13:34 ergersf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Moje křišťálová koule říká, že problém je mezi klávesnicí a židlí.
    9.4.2013 15:15 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    i tak se na to da divat...
    11.4.2013 12:07 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    chroot by se měl dostat víc do povědomí, alespoň by člověk nemusel "číst křik lam" :-D
    Jakub Lucký avatar 11.4.2013 13:21 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Kdyby chroot...

    #!/bin/sh

    export STEAMLIBS=${HOME}/.steamlibc/

    export LD_LIBRARY_PATH=${STEAMLIBS}

    export LC_ALL=C

    echo "LD_LIBRARY_PATH=${STEAMLIBS}"

    export SDL_AUDIODRIVER="alsa"

    ~/.steamdeb/usr/bin/steam $*
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    11.4.2013 20:23 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    debootstrapnu nejnovější Ubuntu s odpovídající libc, chrootnu se do něj, nainstaluji steam, javu, wine pro nedůvěryhodné win aplikace a podobný balast, který mi nesmí do Debianu :-D

    no dobrá, steam bych asi v systému ještě rozdýchal, mám HL2, CS:S, ...
    rADOn avatar 9.4.2013 13:21 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    "Redstone comparator" není "porovnávač Redstonů" ale "redstonový porovnávač" – porovnávají se jiné předměty a podle toho se nastaví síla redstonového signálu.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    9.4.2013 16:55 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Díky za info, jako outsider nemám šanci tohleto zjistit ;-)
    Kamil Páral avatar 9.4.2013 13:51 Kamil Páral | skóre: 13 | blog: Kamil Páral | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013

    Je škoda že The Linux Game Tome končí, ale poslední dobou sleduju gamingonlinux.com a přijde mi to jako dobrá náhrada, docela to žije.

    9.4.2013 16:56 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    To máš pravdu, ale happypenguin.org je prostě legenda ;-)
    9.4.2013 16:24 Jardík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Champions of Regnum, MMORPG z fantazy světa, je dalším v řadě kdo se dočkal linuxového portu.
    LOL! Tahle hra měla linuxový port už pěkných pár let. Akorát ji nedávno přejmenovali z Regnum Online a šoupli na Steam.
    9.4.2013 16:57 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    To aby si člověk objednal cyber detektiva než o něčem napíše :-D Díky za info...
    Jakub Lucký avatar 9.4.2013 17:36 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Když jsme tam u toho, tak Dungeon Defenders je portované skoro 5 měsíců, od jednoho HumbleBundlu...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.4.2013 18:21 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Tak to je sranda, protože do uvedení na Steamu se o tom nemluvilo :-) Je vidět, že Steam má sílu.
    Saljack avatar 9.4.2013 21:54 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Ten trAInsported vypadá dobře zkoušel to už někdo?
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    10.4.2013 17:00 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Zatim nezkousel, ale zajasal jsem, protoze by to mohlo byt snad neco pro nejmladsi (jako muj braska), kteri si chteji hrat a pritom trochu premyslet.
    10.4.2013 18:15 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Tak jsem si dal prvni dva tutorialy a nacnul treti. Vypada to jako super hracka (i pro programatory). Na ty tutorialy se vsak musi umet alespon trochu anglicky, takze jsem zvedavy jak se na to zatvari braska.
    D.A.Tiger avatar 11.4.2013 12:30 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – březen 2013
    Hmm... ještě tam nejsou ty úplně nej tituly, ale už to vypadá, že i v oblasti akčních RPG s realistickým světem se na Linuxu blýská na dobré časy. Jen tak dál, snad se dočkám nakonec svých oblíbených her nativně i pro Linux :)
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.