abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (78%)
     (5%)
     (9%)
     (8%)
    Celkem 380 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Distribuční novinky - 19/2008

    12. 5. 2008 | Luboš Doležel | Různé | 3964×

    KOffice 2.0 Alpha 7. Valve prý portuje herní Source engine na Linux. Ubuntu portováno na Sharp Zaurus. Pluginy MySQL nebudou closed source. GPL v Německu opět zvítězila. Parted Magic 2.2. OpenSolaris 2008.05. Puppy Linux 4.00. Distribuční rada: používáme příkaz cut.

    Obsah

    Letem světem

    link

    paldo GNU/Linux 1.14 je nezávisle vyvíjená distribuce kombinující binární a zdrojové balíčky - používá balíčkovací systém Upkg, nabízí jednu aplikaci pro každý účel a grafickým prostředím je GNOME 2.22. V poslední verzi byl zařazen OpenOffice.org 2.4 a jádro bylo aktualizováno na verzi 2.6.24. Slax 6.0.7 aktualizuje balíčky na Slackware 12.1, má lepší startovací skripty, lépe integruje GTK+ aplivace a lépe se chová při načítání/uvolňování dodatečných modulů. GoblinX 2.7 Beta 1 aktualizuje jádro, aplikace a knihovny GNOME, KDE (3.5.9) a další součásti. Vyšel FreeNAS 0.686.4 (drobná aktualizace) a 0.69 Beta. Betaverze přechází na FreeBSD 6.3, zahrnuje ovladač msk, přechází zpět na plánovač SCHED_4BSD, přidává všeobecnou službu webového serveru a aktualizuje software.

    KOffice 2.0 Alpha 7

    link

    8. května vyšla další technologická ukázka kancelářského balíku KOffice 2 - Alpha 7. Můžete vyzkoušet ještě snazší práci s objekty při jejich přesouvání a „přicvakávání“. Kexi má celou hromadu nových funkcí, z nichž nejdůležitější je vytváření dokumentů s funkcemi zahrnujícími použití grafů nebo skriptů, a to vše na bázi dat z databáze. Mnoho úsilí bylo věnováno i programu KPresenter a souvisejícím funkcím v knihovnách KOffice. Tato práce se odrazila na možnostech editace stránek a přibylo také mnoho efektů. Důležitou oblastí je samozřejmě podpora OpenDocument Formatu. Zde vývojářům usnadní práci fakt, že se postupně importuje sada testů ODF. Sada testů obsahuje velké množství malých dokumentů, z nichž každý předvádí nějakou konkrétní funkci formátu. Tato skutečnost už pomohla zlepšit podporu ODF v KWordu.

    Valve prý portuje herní Source engine na Linux

    link

    Když firma Running With Scissors (RWS) oznámila, že pokračování násilné hry Postal, které bude mít pořadové číslo 3, poběží na enginu Source firmy Valve, vypadalo to s existencí linuxové verze nevesele. Ani Ryan C. Gordon, který portoval Postal 2, neměl žádné bližší informace. Výkonný ředitel RWS nyní potvrdil, že linuxový port bude existovat a pohled se tak obrátil právě k firmě Valve. Okolo té se už dříve šířily informace, že shání linuxové vývojáře, ale nebyly jisté jejich záměry. Phoronixu se ovšem nyní podařilo získat potvrzení, že Source engine, který byl uveden na trh v roce 2004, ale je trvale inovován, je nyní portován na Linux. Jeho předchůdce uměl renderovat přes Direct3D i OpenGL, ale Source umí pouze přes Direct3D, takže firmu čeká více práce. Pokud vše půjde dobře, můžeme se dočkat uvedení mnohých kvalitních herních titulů na Linux.

    Ubuntu portováno na Sharp Zaurus

    link

    Ubuntu Linux 7.04 byl portován na PDA Sharp Zaurus. Verze 0.1 tohoto portu přichází v podobě malého systému, který lze spustit v emulátoru (např. QEMU), rozšířit jej dalším softwarem a poté naflashovat na skutečné zařízení. Port má na starosti hacker, který dříve pracoval na portech Fedora Linuxu a Google Android na toto zařízení. Projekt byl inspirován projektem Nokia Handheld Mojo, který zajišťuje portování Ubuntu na architekturu ARM - z něj také pocházejí binárky pro tento port. Jádro (2.6.24) pak má svůj původ v Debianu a zavaděč v Google Android.

    Pluginy MySQL nebudou closed source

    link

    Komunitu rozčílila dřívější slova, že ačkoliv MySQL by mělo zůstat open source i v budoucnu, rozšiřující pluginy například pro kompresi a šifrování budou proprietární a dostupné pouze pro uživatele varianty Enterprise (a ne pro uživatele edice Community). Argumentovalo se tím, že API je otevřené a komunita tudíž může vyvinout vlastní podobné pluginy, a také tím, že tento obchodní model zajistí projektu více financí, což by se mělo pozitivně odrazit i na edici Community. MySQL přitom bylo v historii uzavřené celé - od založení v roce 1995 až do roku 2000, kdy se přešlo na licenci GPL a projekt tak přišel o 80 % příjmů. Sun Microsystems, který MySQL koupil, však nyní toto rozhodnutí o uzavřených pluginech zvrátil. Open source tak budou pluginy pro šifrování, kompresi, ale i pro zálohování (které nalezneme v MySQL 6.0).

    GPL v Německu opět zvítězila

    link

    Harald Welte z projektu gpl-violations.org zažaloval v únoru 2007 firmu Skype u německého soudu kvůli porušování licence GNU GPL u VoIP telefonu SMCWSKP 100. Konkrétním porušováním bylo neposkytnutí dostatečného přístupu ke zdrojovým kódům Linuxu. U soudu nižší instance o půl roku později uspěl, ale Skype se proti rozhodnutí odvolala s tím, že GPL porušuje antimonopolní zákony a že je nekompatibilní s německou legislativou. U následujícího soudního slyšení Welte nadále trval na plném dodržování GPL a soudce po zvážení věcí právníkům Skype řekl: Když chce vydavatel vydat knihu autora, který požaduje, aby jeho kniha byla vydávána pouze se zeleným obalem, tak vám to může třeba připadat zvláštní, ale budete to i tak muset udělat, pokud máte zájem knihu vydat a neexistuje žádná jiná dohoda.“ Firmě Skype bylo naznačeno, že nemá velké šance něčeho dosáhnout a ta tedy nakonec stáhla své odvolání.

    Parted Magic 2.2

    link

    Vyšlo aktualizované živé CD Parted Magic 2.2, které je užitečné jako nástroj pro úpravu diskových oddílů v GUI. Došlo k návratu od VisParted zpět ke GParted, protože tento projekt opět oživl. Byl aktualizován PCManFM na verzi 0.4.0, což znamená mnohem lepší vzhled desktopu. Existující diskové oddíly je také možné pohodlně připojovat přímo z desktopu. Dále byly opraveny nějaké chyby, byl urychlen skript pmagic_mkusb a také se mnoho balíčků dočkalo aktualizace.

    pmagic pmagic

    OpenSolaris 2008.05

    link

    OpenSolaris 2008.05 je první stabilní vydání projektu Indiana, který má svým způsobem v některých směrech přiblížit Solaris linuxovým distribucím a získat tak nové uživatele. Byl zároveň spuštěn nový web na OpenSolaris.com. OpenSolaris 2008.05 nabízí jádro Solarisu 10, podporu 128bitového souborového sytému ZFS a systém je možné používat pod Xenem či jako virtualizační doménu Xenu. Správa balíčků probíhá přes systém IPS - v repozitáři naleznete okolo 1200 (jedinečných) balíčků.

    Puppy Linux 4.00

    link

    Po půl roce vývoje byl dokončen Puppy Linux 4.00. Dříve se v něm používaly balíčky ze Slackware Linuxu, ale aby se ušetřilo místo, vše bylo nyní kompilováno na míru ze zdrojových kódů. Bylo zavrženo GTK+1 a Tcl/Tk, takže se za některé aplikace hledaly GTK+2 náhrady. Kromě těch naleznete v distribuci velké množství dalších nových aplikací: ePDFView, Pcdripper, RipOff, Pwireless, Pidgin a mnoho méně známých. Jsou podporovány i digitální fotoaparáty, a to přes Gtkam a libgphoto2. Pro LCD monitory je automaticky voleno nativní rozlišení a i v ostatních oblastech detekce hardwaru došlo k mnohým změnám. Jádrem je i nadále Linux 2.6.21.7, ale s novějším Squashfs. Druhou změnou je pak přechod na novější řadu PATA ovladačů - všechny disky jsou tedy jako /dev/sd* a optické mechaniky jako /dev/sr*. Obraz distribuce má necelých 90 megabajtů.

    puppy puppy

    Distribuční rada: používáme příkaz cut

    link

    Příkaz cut patří mezi základní nástroje při zpracovávání textů ve skriptech. Jak jeho název napovídá, můžeme s ním vyříznout z každého řádku jen určité údaje, o které máme zájem. Vyzkoušíme si jeho použití na příkladu s výpisem příkazu qlist -C -I app-admin/ (Gentoo).

    $ qlist -C -I app-admin/
    app-admin/eselect
    app-admin/eselect-ctags
    app-admin/eselect-esd
    app-admin/eselect-fontconfig
    app-admin/eselect-oodict
    app-admin/eselect-opengl
    app-admin/eselect-vi
    app-admin/eselect-wxwidgets
    app-admin/eselect-xvmc
    app-admin/gkrellm
    app-admin/metalog
    app-admin/perl-cleaner
    app-admin/python-updater

    Nyní si text rozdělíme na dva sloupce tím, že určíme jako oddělovač lomítko (-d/), a necháme si vypsat pouze druhý sloupec (-f2).

    qlist -C -I app-admin/ | cut -d/ -f2

    Jinou možností, jak docílit stejného, by bylo určit, od kolikátého sloupce chceme, aby byl výpis proveden. Sloupec hned za lomítkem je jedenáctý a chceme i všechny následující znaky (pomlčka za jedenáctkou):

    qlist -C -I app-admin/ | cut -c 11-

    Pokud bychom chtěli pouze jedenácté až dvanácté znaky, použilo by se -c 11-12.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jardík avatar 12.5.2008 00:32 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    S tím source enginem to dopadne stejně jako UT3
    Věřím v jednoho Boha.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 12.5.2008 00:36 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Taky tě máme rádi :-)
    Jardík avatar 12.5.2008 18:26 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Vždyť to já vím, to si nemusel říkat (vlastně psát) :-D
    Věřím v jednoho Boha.
    12.5.2008 09:03 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Tedy stejně jako s JXPCommanderem?
    Jardík avatar 12.5.2008 18:24 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Jenže ten nebude z toho důvodu, že GNU/Linux kur ... kazí disky.
    Věřím v jednoho Boha.
    Milan Vít avatar 12.5.2008 18:32 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Jů, a teď ještě tu o Červené Karkulce, prosím :-)
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    12.5.2008 18:41 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    A proč jste s tím zobecňováním zůstal tak při zemi? Co třeba osobní počítače kazí disky? Nebo třeba rovnou planeta Země kazí disky? Ale jinak ke zkaženému disku gratuluju, musí to být docela dobré pro sebevědomí – výsledek vývoje by byl stejný tak jako tak, ale takhle je to aspoň na co svést. Ale aspoň víme, v jaké fázi vývoj skončil. Bylo to ještě předtím, než by JXP Commander uměl kopírovat soubory – takže nebylo možné zdrojáky zazálohovat.
    Milan Vít avatar 12.5.2008 19:24 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    :-D :-D
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    Jardík avatar 12.5.2008 23:07 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    JXPCommander se pořád vyvíjí, stojí na multiplatformní knihovně (samozřejmě stejně jako FatRat od LD používám i platformě závislé fce, takže by byl potřeba patch, který nepřijmu :-)). Zálohovanej byl a na linux kašlu. Sice tu ještě na jiném disku sídlí LFS bez X, ale ten tam jen hnije a nemám čas to mazat. Smazal by se tím i GRUB a musel bych bootovat instalačku Visty a zapsat její bootloader.
    Věřím v jednoho Boha.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 12.5.2008 23:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    samozřejmě stejně jako FatRat od LD používám i platformě závislé fce, takže by byl potřeba patch, který nepřijmu. Zálohovanej byl a na linux kašlu.
    ROFL, to nás tak hrozivě mrzí :-D To abych šel plakat, že si od tebe nebudeme moci koupit 64bitový BLOB. Nevím, zda jsi takový humorista, nebo to myslíš vážně.
    13.5.2008 01:38 DNA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    By mě zajímalo, proč nepoužíváš Visťácký bootloader? To ho Microsoft tak dokopal, že nechceš o grub přijít? (Neochota použít instalačku Visty o tom také leccos napovídá :-D )
    Grunt avatar 12.5.2008 10:51 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    A jak to s ním vůbec je?Bude, nebude?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jardík avatar 12.5.2008 18:24 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Nebude
    Věřím v jednoho Boha.
    12.5.2008 20:33 . | skóre: 8 | blog: ,
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    právě nebude
    unknown_ avatar 12.5.2008 15:20 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Ten OpenSolaris mě zklamal. Chybí drivery pro moje ACPI a Broadcom síťovku. Když jsem do grubu přidal FreeBSD, tak se černo-bíle poproužkoval a smazal (?) se. Naopak mě potěšilo, že iwi driver funguje od začátku a kvalitně (ale to ostatně i ve FreeBSD a semtam i v Linuxu). Defaultně používají ZFS, takže / je v /spool (nebo tak něco), což jsem poněkud nepochopil. Ale za vyzkoušení to rozhodně stojí. Ale pak bych doporučil použít pkgsrc, protože tam je výrazně víc balíčků, než v tom OS repozitáři.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 12.5.2008 15:37 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Mně to pod VMware ani nenajelo. Něco to dělalo, ale po 10 minutách jsem neměl chuť dál čekat.
    unknown_ avatar 12.5.2008 15:42 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Mě to nenajelo pod Qemu, asi po 5-6 tečkách to přestalo bootovat. Tak sem to vypálil a pak to jelo. A 512 MB RAM je málo (nainstaloval sem to místo Archu - sry :-D)
    AsciiWolf avatar 13.5.2008 15:37 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Také mě to nenajelo,ale stačilo zvětšit počet MB RAM využívaný tým virtuálním strojem...

    Tuším,že někde v manuálu je napsáno,že to potřebuje minimálně 650MB RAM,jinak to nenajede...

    Luboš Doležel (Doli) avatar 13.5.2008 15:58 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Tolik? To je děs.
    unknown_ avatar 13.5.2008 19:31 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    To se mi stalo se Solaris Express Dev. Edition. Prosté napsal, že nemám 768 MB RAM, a že odmítá nastartovat. U tohoto to není.
    hase avatar 12.5.2008 18:31 hase | Hendaye
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Tiez som ho skusal...Instalacka bola otrasne dlha, absentoval CZ a SK jazyk a zralo to uzasne vela RAM - az 471MB a to nebolo nic extra spustene. Kukol som sa do sluzeb a tam toho bolo v "provozu" neurekom. Chcelo by to orezat o vsetko, co clovek nepotrebuje - ale naco to vsecko maju spustene defaultne ??? ...vselijake network demony...Som sa na to vy.... uz koli tomu jazyku.
    ...niesom az taky blby - niekedy ma aj osvieti...
    13.5.2008 00:00 Petr Adámek | Znojmo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Při stahování CD si můžete vybrat, zda chcete základní verzi s pouze hlavními jazyky, nebo verzi se všemi jazyky (ta ovšem používá kompresi a instalace je pak pomalejší). Co se týče spotřeby paměti, souborový systém ZFS se snaží využívat veškerou dostupnou RAM jako vyrovnávací paměť pro urychlení systému (podobným způsobem se ostatně chová i VFS v linuxu). Pár běžících služeb, bez kterých se někteří uživatelé obejdou, by se možná našlo, ale je jich minimum. A rozhodně nejde o věci, které by měly nějaký významný vliv na spotřebu paměti nebo využití procesoru. Nezapomínejte, že ne každá služba je démon.

    Já jsem to instaloval ve VirtualBoxu a také se mi ta instalace zdála dost pomalá, ale zato jsem byl velice příjemně překvapen rychlostí nainstalovaného systému.
    hase avatar 13.5.2008 12:24 hase | Hendaye
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Tak tu verziu instalacie so vsetkymi jazykmi som asi prehliadol...C sa tyka ZFS, tak sa mi nezda, ze by pomahal urychleniu systemu - zozral mi 470MB z 512 a vsetko trvalo strasnu dobu. Asi je Solaris stavany len na 1Go RAM a +. Gnome naozaj vypadalo pekne, ale ako hovorim...malo RAM
    ...niesom az taky blby - niekedy ma aj osvieti...
    14.5.2008 17:31 pakanek | skóre: 28 | Vyškov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Nedávno jsem chtěl vyzkoušet FreeBSD 7, kvůli ZFS. Ale právě paměťové nároky ZFS mě odradily.
    Všechno dobré je pro něco zlé.
    Prcek avatar 12.5.2008 16:54 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Druhou změnou je pak přechod na novější řadu PATA ovladačů - všechny disky jsou tedy jako /dev/sd* a optické mechaniky jako /dev/sr*.
    Je v tom novem IDE ovladaci nejaka vyhoda, kvuli ktere se vyplati na nej prejit? Mate s nim zkusenosti na starsim stroji? (nemam SATA, mam stary chipset VIA KT133). Ja mam takovy pocit, ze je to v jadre stale znaceno jako experimental. Zatim jsem se neodvazil, ale treba me nekdo presvedci... :-)
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    Jardík avatar 12.5.2008 18:28 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuční novinky - 19/2008
    Mám s tím zkušenost. Na Archu to fungovalo dobře, ale v ubuntu asi takhle.
    Věřím v jednoho Boha.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.