Portál AbcLinuxu, 29. dubna 2024 08:58

Vítězné projekty AbcPalírny

7. 5. 2003 | Leoš Literák
Články - Vítězné projekty AbcPalírny  

Chcete vědět, kdo zvítězil v našem projektu podpory Open Source? Jaký projekt bude finančně podpořen? Pak čtěte tento článek.

Naše firma provozuje kamenný obchod s linuxovým zbožím v centru Prahy - AbcPalírnu. Významným artiklem jsou různá linuxová cédéčka. Rozhodli jsme se, že 10 Kč z každého prodaného páleného CD, jehož autorem je Open Source, respektive Free Software komunita budeme shromažďovat a dávat zpět komunitě na její podporu. Jelikož se na virtuálním účtě nashromaždilo již dostatek prostředků, vyhlásili jsme projekt na výběr projektu, který podpoříme.

V prvním kole uživatelé navrhovali projekty, které bychom měli podpořit. Ve druhém kole naopak programátoři nabízeli, co a za kolik jsou ochotni vytvořit. Konečně ve třetím kole naši čtenáři vybírali ze šesti projektů a hlasovali pro ně. Nyní jsme v předposledním kole, kdy budou vyhlášeny výsledky vašeho hlasování a vybrány projekty, které finančně podpoříme. Poslední kolo proběhne po úspěšné implementaci projektů, tehdy bude odměna slavnostně předána.

Ankety se zúčastnilo celkem 500 čtenářů, kteří dali celkem 723 hlasů. Takto dopadlo hlasování:

autor popis odměna hlasů
Vladimír Kotala Slovník 5000 Kč 234
Lubor Kolar Import z T602 do Open Office 6000 Kč 140
Vladimír Kotala Kniha jízd6000 Kč 138
Vladimír Kotala FormFiller Light 2000 Kč 83
Vladimír Kotala FormFiller GUI 5000 Kč 76
Alois Vitásek Tex Form Filler 400 Kč 52

Takže největší vaše sympatie získal offline slovník Vladimíra Kotaly, na druhém místě těsně porazil importní filtr z formátu Text602 do OpenOffice Lubora Kolára další projekt Vladimíra Kotaly - Knihu jízd. Nicméně jsme se rozhodli využít našeho práva posledního slova a oproti původnímu plánu podpoříme oba projekty - slovník i importní filtr a vzhledem k ceně i Tex Form Filler Aloise Vitáska. Souhrná odměna sice o dost překračuje původní limit, ale na účtě přibyly další prostředky a než budou projekty odevzdány, určitě se na těch 11 400 Kč dostaneme.

Nyní budeme kontaktovat vítěze, sepíšeme s nimi co nejpřesnější popis projektu a následně i smlouvu s časovým termínem dokončení projektu. Průběžně vás budeme informovat o postupu projektů. Po úspěšném dokončení projektu předáme vítězům finanční odměnu, nejlépe slavnostně na některém našem setkání.

Související články

Výzva: jaký projekt máme podpořit?
Výzva: nabídněte projekty
Výzva: vyberte projekty

Odkazy a zdroje

AbcPalírna

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.