abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (76%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 321 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji

    4.10.2011 00:05 | Přečteno: 1283× | poslední úprava: 18.12.2011 23:03

    V první části zmíním proč nejsem úplně spokojený s distribucí, kterou aktuálně používám a proč jsem si jako náhradu zvolil právě Gentoo.

    Je tomu rok co používám na pracovním notebooku ArchLinux. Tuto distribuci jsem si okamžitě zamiloval hlavně pro svou jednoduchost a průhlednost. Všude je zmiňována úžasná rychlost, ale tu bych sem netahal. V kombinaci s Openboxem byl systém poměrně svižný, ale o dokonalé rychlosti bych rozhodně nemluvil.

    Hlavní důvod proč jsem před časem přešel z Ubuntu na Arch byly rolling updates. Tato myšlenka mi přišla hodně zajímavá. Skoro každý večer jsem spouštěl aktualizace, tak proč každého půl roku řešit složitý upgrade, nebo instalaci čistého Ubuntu, když můžu jednou nainstalovat Arch a pak už jen aktualizovat. (LTS jsem nepoužíval, protože jsem na něm měl nějaké problémy s HW a bylo zbytečné je řešit, když půlroční vydání fungovalo slušně).

    Po nějakém čase jsem ale zjistil, že aktualizace k smrti nenávidím. Notebook zásadně nevypínám a rebootuji třeba jednou za dva-tři měsíce. To je zjevně problém. Všechno úžasně funguje, potom je v nějaké krizovce nutný reboot a něco prostě fungovat přestane, nebo to začne aspoň trochu zlobit jen aby se neřeklo. Jaké štěstí, že se tyhle náhody stávají zrovna když se člověk potřebuje učit, pracovat, nebo si chce užít trochu volna od počítačů. Poslední dobou jsem proto neaktualizoval vůbec a byl jsem dlouhou dobu šťastný. Tedy dokud jsem nepotřeboval nainstalovat novou aplikaci. Pokud jsem chtěl rovnou instalovat, byl problém že balík neexistuje. Následovala aktualizace databáze balíků, druhý pokus o instalaci a dependency hell. Sice to bolelo méně než pravidelné aktualizace, ale jen hlupák používá distribuci která si zakládá na pravidelných aktualizacích, přičemž si ji úmyslně neaktualizuje. Proto jsem se musel poohlédnout po něčem jiném.

    Dodatečně chci říct, že nevidím jediný důvod proč vlastně aktualizovat. Stejně tak jako každý den nepřidávám do počítače nové-výkonnější komponenty, nevím proč bych si měl každý den instalovat o ždíbeček náročnější verze aplikací. Po nové verzi programu sáhnu až tehdy kdy začne nabízet funkci, kterou potřebuji a stará verze ji nemá. Druhý případ jsou opravné aktualizace, se kterými souhlasím. Nic jiného ale nechci.

    Vybírám novou distribuci

    Je to asi dva roky co jsem absolvoval takovou větší distribuční turistiku. Mám nechuť ke všemu co si zakládá na klikátkách, nebo se snaží co nejvíce přizpůsobit běžnému uživateli. Tím toho hodně odpadlo. Výběr jsem zúžil pouze na Gentoo, Slackware, FreeBSD a Debian. Proč jsem si z nich vybral právě Gentoo nedokážu říct a nerad bych je srovnával, protože se všemi mám málo zkušeností.
    Se Slackware jsem se setkal opravdu okrajově, *BSD jsem nikdy neviděl a nějaké zkušenosti mám akorát s Gentoo a Debianem, z nichž se podle mě Gentoo blíží filozofii Archu více.

    Už jsem toho napsal hodně a nikoho nebaví číst dlouhé zápisky, proto informace jak jsem se vypořádal s těmito body napíši příště. Pro Gentooisty nic nového pod sluncem, ale pro řadu lidí by to mohlo být zajímavé a tak bych se o to rád podělil.

    PS: Než mě začnete kamenovat za ty informace odrazující od Gentoo. Berte je s nadsázkou. Často tyto řeči slyším a tak jsem je stejným způsobem napsal. Příště vše uvedu na pravou míru.

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Luboš Doležel (Doli) avatar 4.10.2011 01:02 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Nesnaží se vám nikdy vnucovat ke spouštění služby jen proto, že jste si nainstalovali nějaký balíček. Základní věc a po delších zkušenostech s Debianem, který nemá problém vám do systému nasalátovat kdejaký DECnet, který vám začne při startu systému měnit MAC adresu, to považuju za výrazné plus.
    FrostyX avatar 4.10.2011 10:49 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Tohle chování Debianu kdy se služba začne automaticky spouštět při startu počítače vyloženě rád nemám. Nikdy jsem se to nepokoušel řešit, protože jsem debian používal jen krátce. Mnohem více se mi zde zamlouvá způsob jakým to řeší právě Arch nebo Gentoo. "Pokud to chceš spouštět, tak si to nastav". Je to pohodlnější než se při bootu divit, co že to tam za bordel naskakuje a pak to vypínat.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    Jakub Lucký avatar 4.10.2011 18:50 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Některé služby jsou v defaultu vypnuté i po instalaci (spamassassin třeba)... Já si myslím, že to v Debianu zůstává, protože to většině uživatelů je prostě jedno...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    4.10.2011 07:13 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    No, mam v praci Gentoo, nevypinam, ted uz stiham aktualizovat 1 tydne az 1 mesicne. Kdyz uz musim vypnout nebo restartovat (naposledy to bylo asi po 400 dnech behu), tak mam strach, jestli to vubec nabehne.

    Obcas se stane, ze po aktualizaci nejaky core knihovny neco nebezi, nejvic vytoci SSH, takze mam vedle jeste pocitac s debianem pro pripad nouze. Doma mam taky gentoo, ale uz hoooodne dlouho neaktualizovany a spis uz jsem presel na debiana, protoze doma pocitac zapinam, opravdu jen kdyz chci neco delat a nemam cas patlat se s gentoo. Je mi to lito, protoze v gentoo mam opravdu volnost, ale proste neni cas.
    4.10.2011 07:41 ip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Mal som Mandrake, potom Debian, neskor Gentoo, znova Debian, znova Gentoo, chvilku OpenSuse a pred casom som sa znova vratil k Gentoo. Je to proste droga, lebo nebudes mat pokoj, kym si vsetko nevyladis :-) Pre takyto pripad je fajn nechat si este particiu s nejakou fallback distribuciou, ktora beha, pre pripad, ze este nemas vsetko nainstalovane a potrebuejs pracovat.

    > Neexistence instalátoru => Neskutečně složitá instalace Prave naopak. Ak mas aspon vytlaceny manual k zakladnej instalacii, ide o jednu z tych jednoduchsich. Ocakava sa, ze uz mas iste technicke vedomosti a zrucnosti. Ak ano, je to pohoda.

    > Několika-týdenní instalace systému No, podla toho, kolko mas casu ;-) A pozor na dependency hell, tomu sa pri aktualizaciach ci instalacii proprietarnych ovladacov (a rekonfiguracii kernelu) nevyhnes. V portage sa pravidelne obajvuju problemy so zavislostami na konkretnych verziach balikov. emerge -p ma v Gentoo velky vyznam :-)

    > Délka instalace aplikací (kompilace) Niektore baliky sa kompiluju fakt dlho. Napr. xulrunner

    > Nutnost sestavit si vlastní jádro (šíleně složité) Ano aj nie. Zalezi jednak od HW, ktory mas, a ci pouzijes distribucny konfig (neviem najst vhodnejsi slovny ekvivalent pre genkernel). V nom je vacsinou vsetko pozapinane, takze funguje out-of-the-box s vacsinou HW. So svojim asus notebookom som si veru uzil. Az som sa nakoniec nastval, zobral som konfig z LiveDVD a z neho som postupne odoberal, az kym nebolo co odobrat.

    > USE flagy - Prokletí hledat a vypisovat flagy pro každou aplikaci Ani nie. Obcas zbadas nejaky, co ti nic nehovori alebo vyzera lakavo a nie je zapnuty. Vtedy zajdes na niektory z prehladavacov portage a zistis si, na co ten-ktory flag je, a ze menej je niekedy viac :-)
    vencour avatar 4.10.2011 10:15 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji

    Ohledně flagů: v /usr/portage/profiles/use.desc je stručný přehled. Když jsem naposled instaloval gentoo další stroj, zkopíroval jsem do něj hlavně /etc/portage/package.use.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    FrostyX avatar 4.10.2011 10:38 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Tady někdo nečetl moje PS :-)

    PS: Než mě začnete kamenovat za ty informace odrazující od Gentoo. Berte je s nadsázkou. Často tyto řeči slyším a tak jsem je stejným způsobem napsal. Příště vše uvedu na pravou míru.

    Tím způsobem jakým jsem ty body podal je vidí většina začátečníků. Říkám berte to s nadsázkou, protože dnes napíši pokračování, kde bych chtěl popsat jak jsou některé z těch věcí mylné a jak je lze řešit.

    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    5.10.2011 13:05 ip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Ja som len tie body konfrontoval so svojimi skusenostami. Pis dalej ;-)
    David Watzke avatar 4.10.2011 08:16 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Nutnost sestavit si vlastní jádro (šíleně složité)
    make -j9
    Není to až tak složitý :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    AraxoN avatar 4.10.2011 14:11 AraxoN | skóre: 47 | blog: slon_v_porcelane | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    make clean && time make -j25
    ...
    real    0m30.145s
    user    6m53.360s
    sys     0m28.590s
    :-D
    4.10.2011 19:49 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Taky myslím, že setsavit si vlastní jádro není nic složitého, snad s vyjíknou distribucí typu *buntu, kde je jádro šíleně opatchované a pokud vyhodíte nějakou (z vašeho pohledu) pitomost, tak to může způsobit podivné věci. Nicměně u těch rozumných to za to stojí, jen to chce dobře znát vlastní hardware a vědět co je v konfiguraci co ...

    Na druhou stranu, podle některých si dnes může vlastní jádro dobrovolně překládat jen šílenec, takže moje posuzování stupně šílenosti je tím poněkud ovlivněno .-)
    David Watzke avatar 5.10.2011 18:51 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Já jsem si pouze dělal legraci z údajné složitosti sestavení jádra, když to spočívá ve spuštění jednoho příkazu. Ta složitější část je totiž konfigurace (a ani tu tedy nepovažuji za rocket science, ale pochopitelně už to vyžaduje nějaké znalosti).
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    4.10.2011 09:31 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    z Arch Linuxu do Gentoo - tomu se říká z deště pod okap :)))
    FrostyX avatar 4.10.2011 10:41 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Arch je srdcovka. Jediné s čím jsem se nezžil byly neustálé aktualizace. Myslím si, že pomocí emerge v Gentoo by se mi mohli líbit více. Nabízí totiž větší možnosti.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    4.10.2011 17:29 Atrament
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    pro mně je Arch naprosté zklamání :/ Nevím co si od Gentoo slibuješ za větší možnosti, imho to je to samé v bleděmodrém (jako ostatně všechny distribuce), akorát ty prokleté aktualizace zaberou víc času...
    FrostyX avatar 4.10.2011 18:00 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Doufám v to, že mi projde delší dobu vůbec neaktualizovat. Případně jsem zaslechl, že by mělo být možné aktualizovat pouze opravné verze balíků. To by bylo přesně to co chci. Uvidím jak se zadaří.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    4.10.2011 11:18 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Take uz trosku premyslim o zmene distra. Debian mi vcera znicil na notebooku Xka, takze zustanu v textove konzoli. A nejak ted uz nemam silu se v tom vrtat - asi se vratim z testingu ke stable.
    mirec avatar 4.10.2011 15:54 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Ehm najdôležitejšim kladom gentoo je farebná schéma emerge!!! Škoda, že používam cave :'(
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    Marián Kyral avatar 4.10.2011 20:41 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    O tom jsem nikdy neslyšel. Jak to vypadá?
    David Watzke avatar 4.10.2011 21:01 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Paludis je mnohem lepší než Portage, doporučuju aspoň zkusit (a nevzdávat se hned).
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Marián Kyral avatar 6.10.2011 16:31 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Paludis je mnohem lepší než Portage, doporučuju aspoň zkusit (a nevzdávat se hned).
    S portage jsem spokojen. Používám nejnovější testing a nemám důvod měnit.
    mirec avatar 5.10.2011 19:44 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Výpisy nevyzerajú tak nádherne ako v emerge, ale v každom prípade nie je to zlé. Upozorňujem ale, že paludis nie je rýchlejší než emerge. Štandardne namiesto bežného emerge -uDNv síce používam hrôzostrašné cave resolve -c -C if-satisfied -U '*/*' -d '*/*' -o '*/*' -P '*/*' --remove-if-dependent '*/*' -l '*/*' installed-packages -x, ale funguje to super.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    pavlix avatar 4.10.2011 16:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Neexistence instalátoru => Neskutečně složitá instalace
    S manuálem po prvním pokusu naprosto triviální záležitost.
    Několika-týdenní instalace systému
    Stroj, kde bych instaloval týdny, jsem už dlouho neměl... na nějakém starém athlonu je systém za jeden den v provozu včetně grafiky. (Momentálně ale používám Fedoru.)
    Délka instalace aplikací (kompilace)
    Není kritická (při rozumném disku).
    Nutnost sestavit si vlastní jádro (šíleně složité)
    genkernel. Funguje samo.
    USE flagy - Prokletí hledat a vypisovat flagy pro každou aplikaci
    Je zbytečné je vypisovat pro každou aplikaci. Nechat být a přidávat USE podle potřeby jako člověk podle potřeby přidává balíčky.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    FrostyX avatar 4.10.2011 16:30 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Další kdo nečetl PS :-)

    PS: Než mě začnete kamenovat za ty informace odrazující od Gentoo. Berte je s nadsázkou. Často tyto řeči slyším a tak jsem je stejným způsobem napsal. Příště vše uvedu na pravou míru.

    Já to vím, vždyť jsem to instaloval. Zápisek jsem chtěl rozdělit na dvě části. V té druhé (kterou napiší dnes) bych ty mýty rád vyvrátil.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    pavlix avatar 5.10.2011 08:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    PS čtu jenom když se mi chce :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bedňa avatar 4.10.2011 22:50 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Arch sa dosť často rozbije pri Rollings Stones, je úplne jedno či niekto prehliadne závislosť v Debiane, alebo tvorca rollings update, len tam je tak 10x väčšia pravdepodobnosť, preto zostávam verný like Debian.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    5.10.2011 21:18 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    dosť často = 0x za 3 roky (in my case, ofkoz)
    5.10.2011 21:47 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji

    Ty obecne informace o gentoo jsou pekna ptakovina ....

     

    Instalaci mam za 3-6 hodin, behem nihz se da s pocitacem v klidu pracovat ( at zije liveDVD + chroot )

    Kompilace je na modernim HW celkem rychla, zvlast s pouzitim ccachem a dostatkem pameti ( pokud u vseho nezapnes debug ) snad s vyjimnou OpenOffice/LibreOffice

    Jadro se muze konfigurovat pomoci genkernelu.. otazka jednoho prikazu

    Use flagy ? od ceho je make.conf a globalni flagy + programky jako "flaggie" a "euse"

     

     

    PS: je mi jasne ze ty to vis .. ale nekteri by ty radky v tbem blogu mohli vzit vazne...

    USE="-gnome -kde";turris
    FrostyX avatar 5.10.2011 22:13 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Moje Gentoo (část 1) - Proč instaluji
    Asi jsem to napsal špatně, za to se omlouvám. Jsou to řeči, které často slyším, takže bych to označil za "všeobecně rozšířené omyly". Už dopisuji zápisek, ve kterém se je snažím nějakým způsobem objasnit.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.